Jump to content

TEOG kalkıyor mu?TEOG bu yıl mı kaldırılıyor mu?


Recommended Posts

TEOG kalkıyor mu sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ardından gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi olan TEOG hakkında Başbakan Yıldırım ile de görüştü. Peki TEOG sistemi kalkıyor mu? TEOG bu yıl kaldırılacak mı? sorularının yanıtı merak ediliyor.    https://www.google.com.tr/amp/www.sozcu.com.tr/2017/egitim/teog-kalkiyor-mu-teog-sistemi-kaldiralacak-mi-2013413/amp/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Liseye giriş sınavları 15 yıldır yapılıyor kaldırmak şimdi mi akıllarına geldi? Yeni sistemde her okul kendi sınavını yapacakmış. Bu yüzden açıkta kalan çok öğrenci olacak hatta başarılı öğrenciler bile açıkta kalabilir onları da evlerine yakın olan okullara yerleştirecekler yani imam hatip liseleri zorunlu bir tercih gibi görünüyor. Maddi sebeplerden dolayı aileler çocuklarını uzak bir okula göndermektense yakın olan imam hatipleri tercih edebilirler.

 

4+4+4 sistemini imam hatip ortaokulu açabilmek için getirdiler. Benim okuduğum ilkokul imam hatip ortaokulu olmuş. Yaşadığım şehre birkaç yıl önce İmam hatip liseleri açıldı. Bu okulları normal liselerle eşit sayıya getirmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Biat kültürüyle yetişen gençlerin ileride Zekeriya Öz gibi satılık olma ihtimalleri adalete olan güvenimi zedeliyor!

 

Dini eğitim veren okullara karşı değilim bu bir haktır. Gelişmiş ülkelerde de bu okullar mevcut. Karşı olduğum şey düz liselerde bile eğitim yetersizken sanat, spor, matematik v.s bu kadar fazla imam hatip okulunun ülkeye, insanlığa ne katacağı... Talep olmamasına rağmen devletin bu kadar fazla dini okul açması anayasal suçtur!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi çocukları Teog’a girecek bir aile nasıl çocuklarına “Ne olacağı belli değil ama sen yine de otur çalış” diyecek?

 

Neye çalışacaklarını, nasıl bir değişiklik olacağını bilmeden nasıl çalışacak bu çocuklar?

 

Bu kadar kolay mı bir gecede “Ben yaptım oldu” mantığıyla bu kadar çocuğun emeğini piç etmek?

 

Bu çocukları senelerdir Teog’a hazırlamak için dişinden tırnağından ayırıp çocuklarına yatırım yapanların hali ne olacak şimdi?

 

Bu insanlar, bu çocuklar senelerin emeğinin birinin “Ol dedim, oldu” demesiyle yok olacağını bile bile gelecekte nasıl motive olacaklar?

 

Hükümet demokrasi adı altında kendisini denetleyebilecek, hesap soracak, eleştirecek meclis, bürokrasi, yargı, askeri, medya, sivil toplum vs her şeyi ekarte etti. Başbakan, bakan, bürokratların tüm yetkileri tek bir adama verildi. 

 

İşte böyle demokrasiye böyle eğitim sistemi.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

http://sabah.com.tr/gundem/2017/10/01/bakan-yilmazdan-flas-teog-aciklamasi

 

"Yeni sistemde kesinlikle test olmayacak ve üç alternatif üzerinde çalışıyoruz. Birincisi her okulun kendi sınavını yapması. İkincisi okullarda merkezden gönderilen sorular üzerinden yapılacak sınavla yerleştirme ve üçüncü olarak da evine en yakın okula yerleştirme"

 

Boyle bir sacmalik olabilir mi? Basarisiz ogrenciler ile basarili ogrencileri ayni sinifa yerlestirirsen, basarili ogrencilerin basarisi duser. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...