Jump to content

"Arap'ın uyduruk terelellisi"


Recommended Posts

36 minutes ago, bir_akil_insan said:

 

sünnetin sağlıkla ilgisi yoktur. müslüman yalanlarından biridir bu da. sünnet, yine arabın ve öncüllerinin dininde bir kurban ritüelidir.

önceleri penisin kökünden kesilmesi,  yavaş yavaş ucundan acık traşlanmaya dönmüş. tıpkı ibrahim masalı ile, önceleri tanrılara adanan çocukların, canların yerine artık hayvan kurban edilmesi gibi. bu tür davranışlar, insanların ölmek istemeyecek kadar inanır hale gelmeleri ile dönüşegelmişler. yoksa büyük olasılıkla oruç da mutlaka ölümcül sonuçları olabilen bir başka kurban ritüeliydi. 

 

 

Sünnet aksine sağlığa zararlıdır, ama müsloş bunlar. 

 

İşin acı tarafı, aslında islamda da sünnet yok. Ne zaman, nasıl çıkmış, nasıl girmiş tam bir muamma. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 10/18/2017 at 09:43, Huuu yazdı:

Bu dine inananların çoğunlukta olduğu bir toplumda, o dine inananların çocuklarının, kendi ana babalarının, kendi atalarının, onu yetiştirenlerin, onu (artık ne kadar olmuşsa) adam edenlerin çoğunluğunun dinî inançlarına ve değerlerine böyle aşağılayıcı laflar etmek ergen hastalığıdır ve basitliktir.

Antik Yunan da neredeyse tümden eşcinseldi, kadın insandan bile sayılmıyordu. Bu da onların kültürüydü...

İnsanlığın geçtiği böyle garip süreçler olmuştur. Din de onlardan biridir.

Bizler böyle bir geçiş dönemine şahit olduğumuz için en azından bireysel olarak bir değişim yaşadığımız için eski kültürden sıyrılmak adına onu aşağılamak olması gerekendir, normalizasyon sürecini hızlandırır.
Saygı duymak cahilce şeyler yapanların cahilliklerini onaylamaktır. Aşağılamak ise burada bir eleştiridir. Belki biraz sert olsa da...

Benzer bir eleştiriyi de siz bu konuyu açarak yaptınız, yani doğal olanı yaptınız, sadece daha yumuşak bir biçimde. Pekala eleştirmeyip saygı duymayı da seçebilirdiniz, nereden bileceksiniz belki sizinle aynı düşünmeyen bir atanız da böyle düşünüyor olabilir...

 

Bence ateistler sert eleştiriler yapmalıdır ki insanlar trans hallerinden çıkıp daha düzgün sorgulama yapabilsin. Bu durum aynen askerdeki gibidir. Kısık sesle askere "hazır ol" emrini verdiğinizde 3-5 kişi dinler. Biraz daha sesinizi yükselttiğinizde yarısı dinler. Gür bir sesle emri verdiğinizde hepsi hazır ol konumuna geçer. O nedenle normalizasyon sürecini hızlandırmak için ateistler sert, iğne gibi batan laflar kullanır. Dinlemekte fayda vardır. :smashfreak:

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, vitamin yazdı:

Antik Yunan da neredeyse tümden eşcinseldi, kadın insandan bile sayılmıyordu. Bu da onların kültürüydü...

hangi şehir devletine bağlı bu antik yunanlılar Atina şehir "devleti" özgürlük vardı demokrasi vardı ve kadınların diyer şehir "devletlerine" göre öy verme hakları vardı.

ve evet çok eşcinseller vardı bunu kafam toplamıyor :) antik Roma da da çok eşcinseller vardı ve normal dı o zamanlar için, ve yine o zamanlar neden bukadar eşcinseller vardı anlamıyorum...

belki o zamanlarda hormon bozukluğu çok rastlanan bir şey di bizim zamanımıza göre vardır bir mantıklı açıklaması.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayete sureye ne gerek var yahu dilin sadece arapça olduğunu ve konum bilgilerinden tutunda her kavme kendi diliyle hitap edeceği elçiyi gönderdik demesinden yüzlerce ayette zaten net olarak belli arap için olduğu, burada müslüman olan/ olmayan herkes bunları zaten biliyor, insanlara kopyala yapıştır yaptırmak niye 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dine saygı duyulmaz. Dindarların duygularını incitmemeye çalışırız, onlarla sosyal ilişkilerimizde nezaketli davranırız ama dinin kendisi, açıkçası saygıyı hak eden birşey değil.

 

Burası ateist forum. Buraya gelen kişi, böyle ağır sözler duyacağını bilerek gelsin. Kaldıramayacaksa, duyguları incinecekse internette kendisini mutlu edecek birçok eğlence bulabilir. Burası dindarların eğlenip, hoşça vakit geçirebilecekleri bir yer değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...