Jump to content

"Arap'ın uyduruk terelellisi"


Recommended Posts

Dün bu ifadeyi ateist üyelerden biri, @democrossian kullandı. Ben buna itiraz edince bir başka ateist üye, @Türk Ateist de bu ifadeyi doğru bulduğunu söyledi.

 

Bu ifade bana göre hem kendi toplumuna ve bütün müslümanlara karşı bir saygısızlık içeriyor hem de hatalı. Bunu analiz ederek açıklayayım.

 

İslamiyet'in bir Arap dini olduğu ileri sürülüyor. Bu bir fikirdir ve tartışılır. Doğru olsa bile, ki bence bu doğru değil, ama öyle olsa bile, sonradan bu din yayılıp bütün insanlığa mal olmuştur.

 

Yani sonradan ve günümüzde bu din bir Arap dini değil, bütün toplumlardan ve kavimlerden insanların inanabildiği, ritüellerini ve ibadetlerini uyguladığı, kültürünün bir parçası hâline getirdiği bir dindir. Dolayısıyla en azından artık Arap dini değildir.

 

Başlangıçta bir Arap dini miydi? Bu, konunun uzmanlarınca tartışılır. Bence değildi. Kuran; Tevrat gibi belli bir kavmi seçilmiş sayıp sadece ona seslenmiyor. Mesajları tüm insanlara yönelik. Ama güncel olarak da Muhammed'in toplumunun bazı meselelerine, sorularına çözümler ve cevaplar getiriyor. Sahabe Muhammed'e soruyor, o da çaresiz kaldığında vahiy geliyor ve o da vahyi iletiyor.

 

Ama bu kısmı geçiyorum. Dediğim gibi, günümüzde bu din bütün toplumlara yayılmış ve insanlığa mal olmuştur. Dolayısıyla bu dine Arap dini demek yanlıştır.

 

"Arap'ın uyduruk terelellisi" demek ise bu dine inananlara karşı saygısızlıktır. Bu dine inananların çoğunlukta olduğu bir toplumda, o dine inananların çocuklarının, kendi ana babalarının, kendi atalarının, onu yetiştirenlerin, onu (artık ne kadar olmuşsa) adam edenlerin çoğunluğunun dinî inançlarına ve değerlerine böyle aşağılayıcı laflar etmek ergen hastalığıdır ve basitliktir.

 

Ben de ergenlik çağımda yaptım böyle şeyler, böyle ham ve sığ sözler sarf ettim. O nedenle gençleri kınamıyorum. Ama kişi ergenlikten çıkalı çok olduğu halde böyle ham ve sığ laflar etmeyi sürdürüyorsa bunu hepimizin eleştirmesi gerekiyor. 

 

Ateizm dünyanın hiç bir yerinde bu kadar nefret suçuna yakın olmamıştır. Ben de ateist oldum uzun süre ama ne Arap'ları küçümsedim, ne kendi halkımı aşağıladım. Onları yanlış inanç içinde kişiler olarak değerlendirdim ama asla bu yüzden kimseyi aşağılamadım, ötekileştirmedim. İslamiyeti de asla şeytanlaştırmadım. Onu, Muhammed'in o zamanki koşullar içinde bulduğu bir çözüm olarak niteledim. Yani ateistken bile islam'ı düşman görmedim. 

 

Bence forum yönetimi bu tür aşağılayıcı, şeytanlaştırıcı, nefret suçu ve ırkçılık içeren yaklaşımları reddetmeli ve bu tür kişileri uyarmalı.

 

Eleştiri ve tartışma elbette sonuna kadar olmalı, ama böylesi ırkçı ve hakaret dolu ifadeler öncelikle ifade sahiplerinin ciddiye alınırlığını ortadan kaldırıyor, sonra da bir kamplaşmaya, kutuplaşmaya yol açıyor. Sonra da bundan şikayetçi olunuyor. Oysa bir etki-tepki kısır döngüsü bu. Meseleye biraz da böyle bakılsın.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arabın mekkesine kentlerin anası,onun içinde yer alan kabeye allahın evi diyen,günde 5 kez buraya doğru yönelip tapınacaksınız,hacca gelip bu taştan küpün çevresinde döneceksiniz diyen,safa ve merve tepeleri allahın işaretlerindendir diyip,bu tepeleri kutsallaştıran,kabenin köşesinde yer alan hacer-ül esved denilen taşa el yüz sürülmesine neden olan,biz ibrahimin eşi hacerin oğlu ismailin soyundan geliyoruz diyen arapların soyunu kutsatan,arabın kutsallarını,değerlerini,kültür ögelerini içeren,ele geçirdiği beyinleri araba kul,köle eden,kutsallık maskesi altında,kutsal bir iletiyi yayıyorum ayağına arap yayılmacılığına ve sömürgeciliğine hizmet eden bir din kuşkusuz arabın dinidir.Birisi çıkıp ben neden kabeyi kutsal olarak görüyorum,neden safa ve merve tepelerini kutsal olarak görüyorum,mekke neden kentlerin anası oluyormuş,bunların benim için bir önemi,değeri,kutsallığı yok,ben bunları kabul etmiyorum dese.Arabın dininin yapılandırdığı ve arabın dinine bağımlı duruma getirilmiş bu beyinler,bunu diyen kişiye şunu diyecekler,cehennem odunu kafir.Arabın kültür ögelerini kabul etmeyince,kafir oluyorsun.İlginçliğe bak.Kuşkusuz,İslam arap yayılmacılığının ve sömürgeciliğinin kutsallaştırılmışıdır.Böyle ayrımcı,ötekileştirici,araplaşmayanlara,arabın kültür ögelerini,değerlerini,kutsallarını benimsemeyenlere nefret kusan,ele geçirip,kendine bağımlı yaptığı beyinlere nefret kusturtan bir dine de saygı duyulmaz.

 

Bu arada da arabın dininin kendisi en büyük ırkçılıktır,en büyük ayrımcılıktır.Yaşama inanıp inanmama penceresinden baktırma,arabın kültür ögelerini,kutsallarını,değerlerini benimsetme,benimsemeyenlere kafir dedirtme,kutsallık ayağına arap yayılmacılığı ve sömürgeciliği yapma,ele geçirdiği beyinleri araplara uşak etme,bu beyinlerin yaşama arapçı anlayışın penceresinden bakmalarına neden olma.Bunları kutsallık maskesi altında yapıyor diye arabın dinini ayrı bir yerde konumlandıracak değiliz.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

 

 

" Buzul"  Gayet doğru şekilde açıkladı. Kendinden olmayan herkese saygısızlığı yapan her türlü şiddeti uygulayan elinden gelse yaşamını alacak derecede kin nefret kusan bir dine saygı beklenmez. Oruç tutmalarına saygı duymama rağmen tutmadığım için bana şiddet uygulayana saygıya gerek yok. İşçilerini zorla cumaya götüren, ramazan ayında orucu zorla tutmaya mecbur edip öğle yemek izni vermeyen patrona saygıya gerek yok. Kendi dininden olmadığı için işlerini yokuşa süren devlet memuruna saygıya gerek yok. Bunları yığınla yazabilirim. Diyeceksin ki hepsi mi bu şekilde davranıyor. Büyük bir çoğunluğu böyle davranıyor. İçlerinde ki azınlığın nasıl bir müslüm olduğunun çok bir hükmü kalmıyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 dakika önce, Dr.AldRe yazdı:

" Buzul"  Gayet doğru şekilde açıkladı. Kendinden olmayan herkese saygısızlığı yapan her türlü şiddeti uygulayan elinden gelse yaşamını alacak derecede kin nefret kusan bir dine saygı beklenmez. Oruç tutmalarına saygı duymama rağmen tutmadığım için bana şiddet uygulayana saygıya gerek yok. İşçilerini zorla cumaya götüren, ramazan ayında orucu zorla tutmaya mecbur edip öğle yemek izni vermeyen patrona saygıya gerek yok. Kendi dininden olmadığı için işlerini yokuşa süren devlet memuruna saygıya gerek yok. Bunları yığınla yazabilirim. Diyeceksin ki hepsi mi bu şekilde davranıyor. Büyük bir çoğunluğu böyle davranıyor. İçlerinde ki azınlığın nasıl bir müslüm olduğunun çok bir hükmü kalmıyor. 

 

Bu dediklerini yapanlar bir kısım insanlar. Sen de o insanlara itirazını ifade etmelisin. Ama sizler o insanlara değil, öyle olmayan insanları da kapsayacak şekilde bir dinin mensuplarına yöneltiyorsunuz. O tür olumsuz insanlar çoğunlukta mı değil mi, bu da ayrı bir tartışma konusu. NE gibi bir araştırma yaptınız da çoğunlukta olduklarına karar verdiniz bilmiyorum, ama çoğunlukta olsalar bile azınlıktakileri rencide edecek bir söylem tutturmak doğru değil.

 

O tür olumsuz insanlar göze daha çok çarptığı için çoğunluk gibi algılanabiliyor. Ama bu bence imkansız. Çooğunluk bence sıradan, kendi işine gücüne bakan, makul insanlardır. Zaten sen de söylüyorsun, "işçilerini oruç tutmaya mecbur edip öğle yemeği vermeyen patron" diye. İşçiler çoğunluk, patron azınlık...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamiyet vaktiyle İsmaili Yahudi olan Arapların dinlerini millileştirme hareketidir. Ve Arap kültürünün en koyu halidir.İnsanlığa mal olmuş olması herhangi bir şey değiştirmiyor.Sen Arapça dua ediyorsan şayet arap kültürünü artık kabul etmişsindir!Sonra İnsanlık diyorsun tamamda Bu nasıl bir insanlık? Çağdaş medeniyetin hemen hemen en alt seviyesinde kalmış bir insanlık.İnanca saygı İnanca saygı diyoruz.Hayır bu yanlış! İnsana saygı duyulmalı.İnsanın inancı Şayet Deve sidiği içmeyi sıhhhat nedeni görüyorsa bu bilime aykırı ise o inanca saygı duyulmaz aksine o inanç yasaklanır!İnanç şayet Kadına çarşaf yada türban takmayı bir namus meselesi olarak görüyorsa ,İnanç Günler aylar arasında tefrik yapıyor yok şu gün yada şu ay kutsaldır diye yada İnsanların pipisinin kesilmesinin Allaha yakınlaştıracağını savunuyorsa buda yanlıştır!Yanlış olana ise saygı duyulamaz. Yanlış olan bir sistem ama bugün ama yarın çöpe atılmalıdır!İnanç asla bir toplumun çağdaşlaştırılmasınada engel olmamalıdır.Hadi diyelim İnsan Hürriyeti vardır.Tamam buyur o zaman sarığınla şalvarınla çarşafınla yaşada bari Fundamantalizme sapma Yaşadığın ülkenin Siyasi erkini inancınla ele geçirme!Ve İnancını diğer sekülarizmi benimsemiş kardeşlerine ,akrabalarına yurtdaşlarına takaza etme!İşte şimdi buda yapılıyor Ülkemizde!Ve Seküler zihniyette insanlar Vatan haini ilan ediliyorlar!Sindiriliyorlar karşı siyaseti dahi inançlara dokunmadan sadece Ekonomik ve Eğitimin bilimselleştirilmesi gibi çok sığ şekilde yapabiliyorlar!Halbuki esas mesele İnançlarda yatmaktadır. Bunuda ancak Ateistler çok sınırlı bir şekilde yapabiliyorlar.Şu sitenin dışında ateistlerin seslerini duyuracakları tek bir yer yoktur.Kutuplaşmalar maalesef olacaktır.Ya biz kendimizi düzelteceğiz yada başkaları gelecekler ve onlar bizi düzelteceklerdir.Siz sanıyormusunuzki Yunan işgal ettiği zaman Anadoluyu İslam dinine tanıdığı toleransı ilanahiye devam ettirecekti? Hayır! Zamanı geldiğinde o sarıklı ve şalvarlı Müslüman halkı bu topraklardanda sürüp kendi çağdaş Medeniyetini getirmek için Kendi insanlarını yerleştirecekti!Senin kerpiçten zevksiz evini yıkıp Yerine çağdaş Villalar yapacaktı!Ha bu arada senin zeki akıllı olan insanlarınıda kendi bünyesine alıp onları kendi milletinin insanları yapacaktı! Onları Elimine edecekti.Yani Bırak sen dini Milletinde yok olacaktı! Anadoluda Türkçe konuşulmayacaktı! Bak Batı Trakyaya, Kosovaya oralarda Türklükte kalmıyor.Nasıl ilkçağlarda medeniyete karşı olan bir çok kavim yok oldularsa bugünde durum aynıdır.Bilim ve Teknik ilerledikçe  Hamala kas gücüyle çalışan insanlara ihtiyaç kalmadıkça onların yerini Makinalar ve onları kullanıp tamir edenler aldıkça Sarıklılar şalvarlılar Burkalılar Aşiretler yok olmaya ve Cüzzamlılar gibi vadilere tıkılmaya mahkumdurlar.

tarihinde yeniçeri53 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Konumuz islam adına insanların ve toplumların yanlış yönelimleri, saçma sapan uygulamaları ve sözleri değildir. Deve sidiği içmenin iyi bir şey olduğunu, kadının elini tutmanın cehennem ateşinden daha yakıcı olduğunu söyleyen adamların saçmalamaları bu başlığı doldurmasın lütfen. Ben burada başka bir konudan söz ediyorum. Katılmasanız da, inanmasanız da, bir dinin inanırlarına yaklaşım tarzını ele almak için bu konuyu açtım. O dine ben de inanmıyorum. Ama o dine inananlara saygısızlık içeren sözler sarf etmeyi doğru bulmuyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, yeniçeri53 yazdı:

İnsan olarak şahıslarına hiç bir şey söylemiyoruz.Analarımız babalarımız kardeşlerimiz ve yurtdaşlarımızdır onlar.Ancak bu Medeniyet hesaplaşmasını kendi aramızda yapamazsak o zaman başkaları eninde sonunda bizlerle yapacaklardır!

 

Ama yukarıda yer verdiğim ifadeyi bu forumda kullananlar var. Sen buna katılmıyorsun sanırım. Yani "Arap'ın uyduruk terelellisi" türünden ifadeler hem rencide edici, hem de bilimsel olarak yanlış, değil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim görüşlerimi az çok yazılarımdan okumuşsundur.Sofilerin hazırladıkları Metafor bilmeceleridir. Ancak bunlar okunduğu yada söylendiği gibi toplumda kabul edilerek Din haline getirip takaza edildiklerinde olmuyor.Devemi ? Nasıl Kurt Türkün bilgelik cesaret sabır sembolü olan insanıysa Devede aynı şekilde Arap insanın sembolüdür. Sidiği ise Öfkesidir! Öfke düşüncenin bidayetidir.İsyandır! Ama isyan edeceksinki düşünebilesin!Yoksa hep olduğun yerde kalırsın ve yaşam mücadeleni yapamazsın! Devenin sütümü? Oda senin güzel ahlakındır.Ama gerek ateist gerekse dindar insanlar şayet böyle benim gibi düşünmüyorlarsa o zaman ben bunların hepsini çöpe atmayı muhafaza etmeye yeğ tutarım:)Ki artık öyle yapıyorum. Bir tarafı diğer tarafa tercih zorundayız.

tarihinde yeniçeri53 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, Huuu yazdı:

Dün bu ifadeyi ateist üyelerden biri, @democrossian kullandı. Ben buna itiraz edince bir başka ateist üye, @Türk Ateist de bu ifadeyi doğru bulduğunu söyledi.

 

Bu ifade bana göre hem kendi toplumuna ve bütün müslümanlara karşı bir saygısızlık içeriyor hem de hatalı. Bunu analiz ederek açıklayayım.

 

İslamiyet'in bir Arap dini olduğu ileri sürülüyor. Bu bir fikirdir ve tartışılır. Doğru olsa bile, ki bence bu doğru değil, ama öyle olsa bile, sonradan bu din yayılıp bütün insanlığa mal olmuştur.

 

Yani sonradan ve günümüzde bu din bir Arap dini değil, bütün toplumlardan ve kavimlerden insanların inanabildiği, ritüellerini ve ibadetlerini uyguladığı, kültürünün bir parçası hâline getirdiği bir dindir. Dolayısıyla en azından artık Arap dini değildir.

 

Başlangıçta bir Arap dini miydi? Bu, konunun uzmanlarınca tartışılır. Bence değildi. Kuran; Tevrat gibi belli bir kavmi seçilmiş sayıp sadece ona seslenmiyor. Mesajları tüm insanlara yönelik. Ama güncel olarak da Muhammed'in toplumunun bazı meselelerine, sorularına çözümler ve cevaplar getiriyor. Sahabe Muhammed'e soruyor, o da çaresiz kaldığında vahiy geliyor ve o da vahyi iletiyor.

 

Ama bu kısmı geçiyorum. Dediğim gibi, günümüzde bu din bütün toplumlara yayılmış ve insanlığa mal olmuştur. Dolayısıyla bu dine Arap dini demek yanlıştır.

 

"Arap'ın uyduruk terelellisi" demek ise bu dine inananlara karşı saygısızlıktır. Bu dine inananların çoğunlukta olduğu bir toplumda, o dine inananların çocuklarının, kendi ana babalarının, kendi atalarının, onu yetiştirenlerin, onu (artık ne kadar olmuşsa) adam edenlerin çoğunluğunun dinî inançlarına ve değerlerine böyle aşağılayıcı laflar etmek ergen hastalığıdır ve basitliktir.

 

Ben de ergenlik çağımda yaptım böyle şeyler, böyle ham ve sığ sözler sarf ettim. O nedenle gençleri kınamıyorum. Ama kişi ergenlikten çıkalı çok olduğu halde böyle ham ve sığ laflar etmeyi sürdürüyorsa bunu hepimizin eleştirmesi gerekiyor. 

 

Ateizm dünyanın hiç bir yerinde bu kadar nefret suçuna yakın olmamıştır. Ben de ateist oldum uzun süre ama ne Arap'ları küçümsedim, ne kendi halkımı aşağıladım. Onları yanlış inanç içinde kişiler olarak değerlendirdim ama asla bu yüzden kimseyi aşağılamadım, ötekileştirmedim. İslamiyeti de asla şeytanlaştırmadım. Onu, Muhammed'in o zamanki koşullar içinde bulduğu bir çözüm olarak niteledim. Yani ateistken bile islam'ı düşman görmedim. 

 

Bence forum yönetimi bu tür aşağılayıcı, şeytanlaştırıcı, nefret suçu ve ırkçılık içeren yaklaşımları reddetmeli ve bu tür kişileri uyarmalı.

 

Eleştiri ve tartışma elbette sonuna kadar olmalı, ama böylesi ırkçı ve hakaret dolu ifadeler öncelikle ifade sahiplerinin ciddiye alınırlığını ortadan kaldırıyor, sonra da bir kamplaşmaya, kutuplaşmaya yol açıyor. Sonra da bundan şikayetçi olunuyor. Oysa bir etki-tepki kısır döngüsü bu. Meseleye biraz da böyle bakılsın.

 

 

 

işte bunlar hep okumamaktan oluyor...

 

enam 92 der ki:

 

Sana, şehirlerin anası olan Mekke halkını ve çevresindeki bütün insanları korkutmak, Tanrı azâbını onlara haber vermek için bu kutlu ve onlarda bulunan kitapları gerçekleyici kitabı indirdik ve âhirete inananlar, namazlarını dâimâ kılarak bu kitaba da inanırlar.

 

fusillet 3 der ki:

 

Bir kitaptır ki tamâmıyla açıklanmıştır âyetleri, Arapça Kur'ân'dır bilen topluluğa.

 

 

arabın topraklarında, arapça bilenlere indirildi denilen bir kitabın insanlığa mal olması falan sizin uydurmanızdır. 1.8 milyar müslümanın 1.8milyarı da kuranda ne yazdığını bilmez, tıpkı sizin gibi. geriye kalan birkaç on milyondur ancak kuranın ne anlattığını bilen. o birkaç on milyon bilir ki, islamın yayılması kılıçladır; kimse -ahmaklar ve düşkünler dışında- islamı inceleyip, irdeleyip beğenerek seçmemiştir. bu yüzden o birkaç on milyon, bugün çeşitli terör örgütleri ya da devletlerinin birer üyesidir. müslüman sayısının artıyor olması, fareler gibi kontrolsüz üremelerinden kaynaklanır.

 

diğer yandan, islamın girdiği her yer araplaşır. süt gibi beyaz kuzey avrupalısı bile pis pis sakal bırakıp, arapça sözcükleri konuşmasına katıp, uzun ve geniş elbiseler ile dolaşıp, gündelik yaşamını arap standartlarına indirgeyerek araplaşmanın her yolunu sergilerken, sizin ya bunun araplıkla ne ilgisi var demeniz, en bön deyimle saflıktır.

 

inandığınızı sandığınız kitabı okuyun. okumayıp, islam hakkında kendi kendinize uyduruyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 18.10.2017 at 09:43, Huuu yazdı:

Dün bu ifadeyi ateist üyelerden biri, @democrossian kullandı. Ben buna itiraz edince bir başka ateist üye, @Türk Ateist de bu ifadeyi doğru bulduğunu söyledi.

Bu ifade bana göre hem kendi toplumuna ve bütün müslümanlara karşı bir saygısızlık içeriyor hem de hatalı. Bunu analiz ederek açıklayayım.

İslamiyet'in bir Arap dini olduğu ileri sürülüyor. Bu bir fikirdir ve tartışılır. Doğru olsa bile, ki bence bu doğru değil, ama öyle olsa bile, sonradan bu din yayılıp bütün insanlığa mal olmuştur.

Yani sonradan ve günümüzde bu din bir Arap dini değil, bütün toplumlardan ve kavimlerden insanların inanabildiği, ritüellerini ve ibadetlerini uyguladığı, kültürünün bir parçası hâline getirdiği bir dindir. Dolayısıyla en azından artık Arap dini değildir.

Başlangıçta bir Arap dini miydi? Bu, konunun uzmanlarınca tartışılır. Bence değildi. Kuran; Tevrat gibi belli bir kavmi seçilmiş sayıp sadece ona seslenmiyor. Mesajları tüm insanlara yönelik. Ama güncel olarak da Muhammed'in toplumunun bazı meselelerine, sorularına çözümler ve cevaplar getiriyor. Sahabe Muhammed'e soruyor, o da çaresiz kaldığında vahiy geliyor ve o da vahyi iletiyor.

Ama bu kısmı geçiyorum. Dediğim gibi, günümüzde bu din bütün toplumlara yayılmış ve insanlığa mal olmuştur. Dolayısıyla bu dine Arap dini demek yanlıştır.

"Arap'ın uyduruk terelellisi" demek ise bu dine inananlara karşı saygısızlıktır. Bu dine inananların çoğunlukta olduğu bir toplumda, o dine inananların çocuklarının, kendi ana babalarının, kendi atalarının, onu yetiştirenlerin, onu (artık ne kadar olmuşsa) adam edenlerin çoğunluğunun dinî inançlarına ve değerlerine böyle aşağılayıcı laflar etmek ergen hastalığıdır ve basitliktir.

Ben de ergenlik çağımda yaptım böyle şeyler, böyle ham ve sığ sözler sarf ettim. O nedenle gençleri kınamıyorum. Ama kişi ergenlikten çıkalı çok olduğu halde böyle ham ve sığ laflar etmeyi sürdürüyorsa bunu hepimizin eleştirmesi gerekiyor. 

Ateizm dünyanın hiç bir yerinde bu kadar nefret suçuna yakın olmamıştır. Ben de ateist oldum uzun süre ama ne Arap'ları küçümsedim, ne kendi halkımı aşağıladım. Onları yanlış inanç içinde kişiler olarak değerlendirdim ama asla bu yüzden kimseyi aşağılamadım, ötekileştirmedim. İslamiyeti de asla şeytanlaştırmadım. Onu, Muhammed'in o zamanki koşullar içinde bulduğu bir çözüm olarak niteledim. Yani ateistken bile islam'ı düşman görmedim. 

Bence forum yönetimi bu tür aşağılayıcı, şeytanlaştırıcı, nefret suçu ve ırkçılık içeren yaklaşımları reddetmeli ve bu tür kişileri uyarmalı.

Eleştiri ve tartışma elbette sonuna kadar olmalı, ama böylesi ırkçı ve hakaret dolu ifadeler öncelikle ifade sahiplerinin ciddiye alınırlığını ortadan kaldırıyor, sonra da bir kamplaşmaya, kutuplaşmaya yol açıyor. Sonra da bundan şikayetçi olunuyor. Oysa bir etki-tepki kısır döngüsü bu. Meseleye biraz da böyle bakılsın.

Kimse bir kişiye, ideolojiye ve inanışa saygı duymak zorunda değil. Yersiz hakareti ben de gereksiz buluyorum. Ama insanlar dünya görüşlerini, hayata bakışlarını, yaşayışlarını, günümüze hitap etmeyen ilkel bir doktrin üstünden şekillendirip, etik değerlerini yine bu ilkel doktrinin ilkel ahlaki normları üzerine temellendiriyorlarsa, eleştiri gayet de yerinde duruyor.

Ben de 80 yaşındaki babaannemle dinlerin gerçekliğini tartışmıyorum. Ya da dini sadece yüzeysel olarak içselleştirip, inandığını kitabı okumamış, dininin gereklerini gerçek anlamda yaşamayan ılık müslümanlarla da tartışmaya gerek duymuyorum. Ama laikliğe ciddi ciddi karşı çıkan meymenetsiz cübbeli heriflerin yüzüne yüzüne bunları küfür gibi söylemeye karşı değilim. Yeri geldiğinde saygısızlık hiç de abes değildir. Bu durum, senin dediğin gibi ergen hastalığına indirgenemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, skeptikal yazdı:

Kimse bir kişiye, ideolojiye ve inanışa saygı duymak zorunda değil. Yersiz hakareti ben de gereksiz buluyorum. Ama insanlar dünya görüşlerini, hayata bakışlarını, yaşayışlarını, günümüze hitap etmeyen ilkel bir doktrin üstünden şekillendirip, etik değerlerini yine bu ilkel doktrinin ilkel ahlaki normları üzerine temellendiriyorlarsa, eleştiri gayet de yerinde duruyor.

Ben de 80 yaşındaki babaannemle dinlerin gerçekliğini tartışmıyorum. Ya da dini sadece yüzeysel olarak içselleştirip, inandığını kitabı okumamış, dininin gereklerini gerçek anlamda yaşamayan ılık müslümanlarla da tartışmaya gerek duymuyorum. Ama laikliğe ciddi ciddi karşı çıkan meymenetsiz cübbeli heriflerin yüzüne yüzüne bunları küfür gibi söylemeye karşı değilim. Yeri geldiğinde saygısızlık hiç de abes değildir. Bu durum, senin dediğin gibi ergen hastalığına indirgenemez.

 

Ama burada ergen hastalığı biçiminde çok yapılıyor. Çok saygısızca ve kaba saba din karşıtlığı... aslında din de değil, islam karşıtlığı yapılıyor. O kadsr öyle ki, islamiyet olmasaymış bu forumdaki pek çok ateist boşta kalırmış, ateistligini ifade edemezmiş gibi geliyor.

 

Meymenetsiz cübbeli din tacirlerine islamiyet üzerinden değil, Onların sömürü düzenlerini teşhir ederek mücadele verilmeli.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
4 saat önce, ahmet1405 yazdı:

 

KAYNAK NEDİR?

 

kuran.

 

On 10/18/2017 at 16:38, bir_akil_insan yazdı:

 

işte bunlar hep okumamaktan oluyor...

 

enam 92 der ki:

 

Sana, şehirlerin anası olan Mekke halkını ve çevresindeki bütün insanları korkutmak, Tanrı azâbını onlara haber vermek için bu kutlu ve onlarda bulunan kitapları gerçekleyici kitabı indirdik ve âhirete inananlar, namazlarını dâimâ kılarak bu kitaba da inanırlar.

 

fusillet 3 der ki:

 

Bir kitaptır ki tamâmıyla açıklanmıştır âyetleri, Arapça Kur'ân'dır bilen topluluğa.

 

 

arabın topraklarında, arapça bilenlere indirildi denilen bir kitabın insanlığa mal olması falan sizin uydurmanızdır. 1.8 milyar müslümanın 1.8milyarı da kuranda ne yazdığını bilmez, tıpkı sizin gibi. geriye kalan birkaç on milyondur ancak kuranın ne anlattığını bilen. o birkaç on milyon bilir ki, islamın yayılması kılıçladır; kimse -ahmaklar ve düşkünler dışında- islamı inceleyip, irdeleyip beğenerek seçmemiştir. bu yüzden o birkaç on milyon, bugün çeşitli terör örgütleri ya da devletlerinin birer üyesidir. müslüman sayısının artıyor olması, fareler gibi kontrolsüz üremelerinden kaynaklanır.

 

diğer yandan, islamın girdiği her yer araplaşır. süt gibi beyaz kuzey avrupalısı bile pis pis sakal bırakıp, arapça sözcükleri konuşmasına katıp, uzun ve geniş elbiseler ile dolaşıp, gündelik yaşamını arap standartlarına indirgeyerek araplaşmanın her yolunu sergilerken, sizin ya bunun araplıkla ne ilgisi var demeniz, en bön deyimle saflıktır.

 

inandığınızı sandığınız kitabı okuyun. okumayıp, islam hakkında kendi kendinize uyduruyorsunuz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

bir inancı  küçümsemek bayağı görmek , aynı bayağı görmeyi ırk üzerinden desteklemek  , özetle ırkçılık yapmak.Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Ayrıca islam dini kendi coğrafyasında daha evvel inanılan dinlerin bir devamı niteliğindedir. islamın araplaşmadı ayrı bi durumdur süreç içerisinde olmuştur bunnedenle arap vesaire denilemez..nasıl ki hrıstiyanlık yahudi dininin devamı niteliğinde olmasına rağmen pagan roma imp ile birlikte büyük bir değişime farklılaşmaya uğraması gibi

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, Once yazdı:

bir inancı  küçümsemek bayağı görmek , aynı bayağı görmeyi ırk üzerinden desteklemek  , özetle ırkçılık yapmak.Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Ayrıca islam dini kendi coğrafyasında daha evvel inanılan dinlerin bir devamı niteliğindedir. islamın araplaşmadı ayrı bi durumdur süreç içerisinde olmuştur bunnedenle arap vesaire denilemez..nasıl ki hrıstiyanlık yahudi dininin devamı niteliğinde olmasına rağmen pagan roma imp ile birlikte büyük bir değişime farklılaşmaya uğraması gibi

 

islamın arap dini olduğunu mantık yolu ile değil, kitabında yazanlara göre buluyoruz. arapça konuşanlara, arapça dili ile -sözde- indirilmiş ve arap kavmine -sözde- gönderilmiş olan dindir kuran. sonrasında ise mantığı katıyoruz ve açık biçimde görüyoruz ki: araplaşmadan müslümanca yaşanamaz. ibadeti arabın tapınmasıdır. kavramları arabın kavramlarıdır. dili arabın dilidir. sünneti, arabın alışkanlıklarıdır. takvimi, arabın takvimidir...

 

islam hangi dinin devamıdır kısmında ne yazık ki elde bir şey bulunmuyor. özüne indiğinizde, hepsi aslında primat atalarımızın ya da onların da atalarının dinidir. çünkü inanç, hayvanlarda da yer alır. geçen yıllarda ortaya çıkan görüntülerde, şempanzelerin bir ağacı totem belirleyerek, o ağacın yanında belki iyi şans için, belki başka istekler ya da amaçlarla da olsa, aynı eylemleri gerçekleştirdiklerini gördük.

 

öncüllerine ilişkin pek bir bilgimiz bulunmuyor ve tüm içeriği de arabın yaşam tarzı olması nedeniyle, islam arabın dinidir.

 

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, bir_akil_insan yazdı:

islamın arap dini olduğunu mantık yolu ile değil, kitabında yazanlara göre buluyoruz. arapça konuşanlara, arapça dili ile -sözde- indirilmiş ve arap kavmine -sözde- gönderilmiş olan dindir kuran. sonrasında ise mantığı katıyoruz ve açık biçimde görüyoruz ki: araplaşmadan müslümanca yaşanamaz. ibadeti arabın tapınmasıdır. kavramları arabın kavramlarıdır. dili arabın dilidir. sünneti, arabın alışkanlıklarıdır. takvimi, arabın takvimidir...

Aynen öyle ve çok doğru malesef dindarlar bunları görmezden geliyorlar ve düşünemiyorlar çoğu türk müslümanlar bu dinin türk dini olduğunu sanırlar :smashfreak:

Sünnet e gelince bunun nedeni de şu: araplar çölde yaşarlar ve kum taneleri erkeğin genitallerine zarar verdiği için ve bunu engellemek için sünneti allah buyurmadı kendileri düşünüp 

yaptılar yani tamamen sağlık açısından yaptılar bu din e nasıl karıştı bilinmez zaten kur an toplama bir kitab tır, arabın tarısın allah ın kitabi gök ten inen bir kutsal kitab değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, MisterYou yazdı:

Aynen öyle ve çok doğru malesef dindarlar bunları görmezden geliyorlar ve düşünemiyorlar çoğu türk müslümanlar bu dinin türk dini olduğunu sanırlar :smashfreak:

Sünnet e gelince bunun nedeni de şu: araplar çölde yaşarlar ve kum taneleri erkeğin genitallerine zarar verdiği için ve bunu engellemek için sünneti allah buyurmadı kendileri düşünüp 

yaptılar yani tamamen sağlık açısından yaptılar bu din e nasıl karıştı bilinmez zaten kur an toplama bir kitab tır, arabın tarısın allah ın kitabi gök ten inen bir kutsal kitab değil.

 

sünnetin sağlıkla ilgisi yoktur. müslüman yalanlarından biridir bu da. sünnet, yine arabın ve öncüllerinin dininde bir kurban ritüelidir.

önceleri penisin kökünden kesilmesi,  yavaş yavaş ucundan acık traşlanmaya dönmüş. tıpkı ibrahim masalı ile, önceleri tanrılara adanan çocukların, canların yerine artık hayvan kurban edilmesi gibi. bu tür davranışlar, insanların ölmek istemeyecek kadar inanır hale gelmeleri ile dönüşegelmişler. yoksa büyük olasılıkla oruç da mutlaka ölümcül sonuçları olabilen bir başka kurban ritüeliydi. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...