Jump to content

Nedir bu SAR DEĞERİ?


Recommended Posts

Yüksek SAR Değerinin Zararları Nelerdir?


SAR değeri yüksek olan cihazlar, sizin kullanım süresi boyunca yüksek miktarda radyo frekans enerjisine maruz kaldığınızı gösterir. Radyo frekans enerjisi dokularda sürekli titreşim ve ısı oluşturduğundan uzun vadede dokusal ve hücresel bozulmalara neden olur; ama hiçbiriniz uzun süre telefonla konuştuğunuz için Hulk ya da Telefon Adam olmazsınız. (iPhone Adam diye de süperkahraman olmaz zaten)

SAR değeri yüksek olan cihazlar kısa vadede (24 saat falan) görüş alanında daralma, kalp rahatsızlıkları, kalp pilinde bozulma, beyin tümörü riski, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk hissi, kalıcı işitme bozuklukları, dikkat bozulması, kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma, kadınlarda düşük yapma riskinin artması, hamile kadınlarda embriyo gelişiminin zarar görmesi, kan hücrelerinin bozulması, geçici işitme kaybının yaşanması, baş ağrıları ve sersemlik, bağışıklık sisteminin zarar görmesi gibi zararlara yol açarken 10 yıl gibi uzun vadeli maruz kalmalarda yüksek tansiyon, genetik yapının bozulması (Telefon Adam’a dönüşme) sperm sayısının azalması, lenfoma (beyaz kan hücresi) kanseri riskinin artması, cilt kanseri riskinin artması, kan-beyin bariyerinin zedelenmesi gibi rahatsızlıklara yol açar.

Peki bu kadar zararlı bir unsurdan mümkün olan minimum zararı görmek için neye dikkat etmeliyiz? Elbette öncelikli olarak kullandığımız cihazın SAR değerine dikkat etmeliyiz. Bunun için de en uzak durmamız gereken cihazlar, bizi televizyon yayını, çift sim kart desteği, radyo anteni gibi saçma sapan özelliklerle kandırmaya çalışan Çin malı çakma cihazlar; çünkü bu cihazların SAR değerleri açıklanmıyor.

 

 

 

 

Evet arkadaşlar gördüğünüz üzere insanlar bunlara inanıyor bana göre ise o SAR dediklei şey elektronik ışıma yani vücudumaza zararlı değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...