Jump to content

Batılılar niye müslüman olmuyor?


Recommended Posts

 Bence en büyük sıkıntı hiç bir şey olamamanın ezikliği içinde, her şey olduğunu sanmaktır ... Öyle ki bir zaman sonra bu hezeyanları gerçek sanırsın ve toplumu da bunlarla avutmaya başlarsın... Ve o toplumda; hayallerin dayanılmaz hafifliğinde kendini bu dünyanın tek efendisi sanmaya başlar... Ama hiç bir zaman anlayamayacağı şey ise dünyada 1000 türlü gerçek olduğu ve hatta kendi inandıklarının da başka toplumların gerçeği olduğudur. Bu tam da Türk-İslam sentezi olarak bilinen ülkemiz insanlarının acı gerçeğidir...

 Bizim gerçeğimizde işte budur... (Hem de Atatürk gibi bir dahiye rağmen)

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 30.10.2017 at 18:18, Epihippas yazdı:

Apaçık,mucizeler içeren kitaba niye iman etmiyor bunlar?

İşin ucunda sonsuza kadar yanmak var..

Aptal mı bunlar?

Aptal iseler uzayın haritasını niye çıkarmakla uğraşıyor,niye her gün akıl almaz icatlarla karşımıza çıkıyorlar?

 

Güzel kardeşim, cevaplayamayacağın kadar büyük sorular soruyorsun, sonra her şeyi birbirine katıp zannedip duruyorsun. Gerçi sorun bir şeyi anlamaya ya da müslümanların bir konudaki fikirlerini öğrenmeye yönelik bir sorudan çok ilzam(mat) etmeye dönük bir soru ama ne olur, ne olmaz diye bendeniz bir mümin olarak fikirlerimi yazacağım.

 

Öncelikle müslüman olmak varoluşa ya da gaybe ilişkin birilerinin soracağı bütün soruları kafada cevaplayabilmek değildir. Çünkü müslüman olmak bilişsel bir durum değildir. Müslüman olmak bir yerde durmaktır. Müslüman olmamak ta başka bir yerde durmaktır. Malum olduğu üzere ingilizcede de arapça da Durmak(Stand- Vakafe) ve Anlamak(Understand- Vakıf olmak) fiilleri birbirleriyle ilişkilidir. Yani herkes durduğu yerden bir şeyleri anlar. Durduğumuz yeri biz tercih ederiz. Ama neyi anlamamız gerektiğini, neyin önemli ve sorulmaya değer olduğunu da durduğumuz yer belirler. Sen durmak için bir yer tercih edip, oradan önemli gördüğün ve sormaya değer bulduğun bir soru seçip Müslümanlardan bunu cevaplamasını istiyorsun. Ben o soruyu cevaplamak için senin durduğun yere gelip oradan soruya baksam Müslümanlıktan çıkarım zaten. Sen de o sorunun bir Müslümanın durduğu yerden nasıl göründüğünü ve cevaplandığını merak ediyorsan Müslüman olman gerekir.   

 

Sorunun cevabına gelecek olursak öncelikle Allah'ı yanlış tanıyorsun, sonra bilim adamlarını ve batıyı yanlış tanıyorsun, son olarak ta dinin ne söylediğini yanlış anlamışsın.

 

Allahın kime nasıl muamele edeceği bizim değil onun bileceği bir şey. Ben, mesela bu soruyu sormayı edebe aykırı bulurum. Bilemeyeceğim ve beni ilgilendirmeyen bir şey çünkü. Ne olacak yani sonunda haşa O’na Rab’ lik mi öğreteceğim. Ama inanırım ki rahmetim gazabıma galebe çalmıştır diyen O’dur ve o insanoğlunu bu kadar ikram edilmiş bir canlı olarak yaratıp, milyarlarca yıllar boyunca yeryüzünü ona hazırlaması sonunda onu yakmak için değildir. Yine de Allah u alem.

 

Bilime ve batıya gelince. Bilime, batıya ve onların iddialarına karşı niye bu kadar savunmasızız? Her şeyi sorguluyoruz da onları ve iddialarını niye sorgulamıyoruz? Niye onların da bir yerde durduklarını unutuyoruz? Bilim ve bilim adamları tarihi, sahip olduklarını olduğundan daha önemli gösteren, yapmadığı şeyleri yapıyormuş gibi söyleyen, çalan, hokkabazlık yapan bir sürü figürle doludur. Zaten bilim adamlığı bir meslekse her meslek erbabında olduğu gibi kendi mesleklerini her şeyden önemli görme hastalığı onlarda da acaib bir şekilde var. İşin daha kötüsü buradaki ateistlerin birçoğu da bilimi bilim için değil, mugalatalarına ve illüzyonlarına alet olarak görüp kullandıkları için burada bilim forumunda, labaratuvarda yaptıkları deneyle teizme öldürücü darbe vurmaktan falan bahsediyorlar. Nasıl böyle fantastik ilişkiler kurabiliyorlarsa artık.   

 

Bir kere insanın uzaya dair söyleyeceği hemen her şey yakin(kesin) bilgi ifade etmekten uzak, “sanki de öyle” düzeyinde şeylerdir. Uzayın fethedildiği  yoktur. Mesela Google a evrende kaç galaksi var diye yazdığında “bilim adamları evrende 100 milyar ile 200 milyar arası galaksinin olduğunu düşünüyor” ifadesine bakarak uzayı ne kadar kesinlikte fethettiğimizi anlayabiliriz. Diğer yandan bahsettiğin çalışmaları yapan bilim adamları genelde ekipler ve takımlar halinde çalışıyor. İçlerinde Müslümanı da var, Hristiyanı da, Yahudisi de, Hindusu da, Ateisti de. Batıda çoğunluğu oluşturan Avam halkın ise bunlarla alakası yok. Yani buradan hiçbir akli, mantıki bir gösterge falan çıkmaz. 

Hani Allah şöyle demişti; 'Ey İsa, ben senin canını alacak, katıma yükseltecek ve kâfirlerin iftiralarından arındıracağım, sana uyanları da kıyamet gününe kadar kâfirlere üstün kılacağım. Sonra hepiniz bana döneceksiniz ve ben anlaşmazlığa düştüğünüz konularda aranızda hüküm vereceğim.

 

İslama ve dine gelince. İslam insana sadece kalbi selim vadeder. Bu dünyada güzel bir yaşam, ahirette de ebedi mutluluk.  Ne zenginlik, ne makam, ne güzel kadınlar ne teknoloji, ne de geçici dünyaya dair başka bir şey vadetmez. Bunu anlaman için sana şu hadisi söyleyeyim "Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır." Aradıkların ve önem verdiklerin yukarıda saydıklarım ise  Müslüman olduğun için onları bulamayacağından emin olabilirsin.

   

Link to post
Sitelerde Paylaş

1)Neden her bireyin bir dini olmalı gibisinden bir hava oluşturuluyor?Takım tutmayan bir kişiye diyorsun ki,bir takım seç ve taraf ol,sanki o kişi takım tutmak  zorundaymış,takım tutmak bir gereklilikmiş gibi.Din denilen şey sonuç olarak,tüm içeriğiyle birlikte paket halinde benimsenen,benimsenmek zorunda olunan ve kuşaktan kuşağa aktarılan,atalarca beyinlere yüklenen ve dayatılan, bağımlılık yapan saçma sapan bir olgu.Atasının yolundan gidip müslüman olanlar bugün hiç tanımadıkları kişilere kafir diyip,nefret kusuyorlar örneğin.Düşünmüyor ki,ben de atalarımın dinine uymuşum o da,ne farkım var ondan diye.Düşünemez,çünkü o farkındalık yaratamamış,atalarının kendine biçtiği rolü oynayan,islamın ayrımcı penceresinden yaşama bakan empatiden yoksun biri.

2)İslam dinine inanmak demek,beynini karşı çıkılamaz ve eleştirilemez dogmalara tutsak etmek anlamına gelir.İslam dinini seçtiğin an Kuranın içinde ne yazıyorsa ona katılıyorum.Kuranın içeriğinde ne varsa doğrudur ve gerçektir,Kuranın içeriğinde tek bir yanlış bile yoktur demek zorunda kalacaksın.Bu da senin gerçeğin üstünü örtüp,gizlemene Kurandaki yalan,yanlış ve saçmalıkları savunmana neden olacak.

3)Mitolojik ögelere ve olaylara inanacaksın,inanmanın bunları gerçek yaptığını sanacaksın,sanki bu olayları görmüş gibi yalancı tanıklık yapacaksın ve daha ötesine geçip bunlara inanmayanlara ,ortada üstü örtülen,yalanlanan bir gerçek olmadığı halde,gerçeğin üstünü örtüp gizliyorsunuz ey kafirler diyerek ilgisiz ve yersiz bir yaftalamada bulunarak kara çalacaksın.

4)Arap yayılmacılığına ve sömürgeciliğine hizmet etmeye başlayacaksın.Arabın mekkesini kentlerin anası,kabeyi kutsal olarak görmeyene örneğin ey kafirler diyeceksin.Paket halinde gelen İslamın içinde arabın kültür ögeleri,değerleri,kutsalları da var.Araplaşmayan kişiye nefret kusacak,onu ötekileştireceksin,bunları kabul etmedi diye.

5)İslamı seçtiğin an,düşünce özgürlüğünün olmadığı,eleştirilemez ve karşı çıkılamaz dogmalar üstünde yükselen,her eylem ve her düşüncenin İslama uygunluk ve aykırılık açısından değerlendirildiği,islamın anlayışına,kurallarına,yasaklarına göre yönetilen,toplumsal yaşamın islama göre düzenlendiği,islamı eleştirenlerin,Allaha yok diyenlerin fitneci olarak görüldükleri,bunların maide 33te geçen yaptırımlara çarptırıldığı,dinden dönenlerin çoğalıp islam düzenini yıkmasınlar diye öldürüldükleri,baskıcı,dayatmacı bir islam düzeni istiyorum,allahın indirdiği ile hükmedip,yönetmeyenler kafirdir diyeceksin.İslamın egemen olmadığı düzenler yıkılsın,bu düzenler fitne düzenler,yerlerine islam düzenleri kurulsun diyeceksin.Her yeni gelen kuşağın beyni İslama göre yapılandırılsın,İslama bağımlı duruma getirilsin,bunların beyinleri karşı çıkılamaz ve eleştirilemez dogmalara tutsak edilsin diyeceksin.İslam düzeninde dünya 6 günde yaratılmamıştır diyenin kellesi alacaksın,Kuranın evren konusunda bilgisi yok,Kuranın dünyayı düz sanıyor,bu yanlış diyenin kellesini alacaksın,adem ile havva masaldır,insan evrim sonucu oluşmuş diyen kişinin kellesini alacaksın,bozgunculuk yaptıkları gerekçesiyle.Yani anlayacağın her eylem ve düşünceyi İslama uygunluk,aykırılık açısından değerlendireceksin.

6)İslam düzeninde,kadınlı erkekli yapılan her türlü etkinliği yasaklayacaksın.Karma eğitimi kaldıracaksın.Kadınların kara çarşaf ve türevleri dışında giysiler giymelerine izin vermeyeceksin dışarıda.Birbiriyle nikahı olmayan kadın ve erkeklerin kamusal alanda,dışarıda bir araya gelmelerini engelleyeceksin.Bunu engellemek bunla ilgili birimler kuracaksın.Müziği ,çalgı aleti çalmayı yasaklayacaksın.Sinema,dizi çekimini yasaklayacaksın.Çöl gibi bir düzen kuracaksın.İslam yaşamın her alanına,en ince ayrıntılarına kadar karışır,islam düzeninde her eylem ve düşünce islama uygunluk,açısından değerlendirilir.İslam o kadar yasakçı bir dindir ki,islam düzeninde içeriğinde kadın ve erkek karakterler barındıran bir betik mi yazdınız,bakarlar içeriğine kadın ve erkek sarılmışlar,bu islam açısından sakıncalı,içeriği günah dolu ve islam düzenini yozlaştırır derler ve yasaklarlar bu betiği.İslam düzeninde çölleşmiş beyinler bu tür betikler yazmazlar da,yazan olsada pazara süremez ve satamaz.Örnek olarak Game of thrones gibi bir betiği İslam düzeninde satabilir misiniz,satamazsınız,izin vermezler.İslam aynı çıktığı coğrafya gibi çöldür.Bu çölde ot bitmez,ot bitse de otun islama aykırı bir yönünü bulup koparırlar.Yani anlayacağınız islam aşırı yasakçılığıyla ve baskıcılığıyla,beyin çölleştiren,yetenek ve yaratıcılık öldürücü yapısıyla gelişimin ve ilerlemenin önünde bir duvar gibi durur.Düşününsene bugün Avrupaya islamın anlayışının egemen olduğunu.Birçok betik İslama aykırı içerik barındırdığı gerekçesiyle,toplumu yozlaştırdığı gerekçesiyle,içeriği günah dolu olduğu gerekçesiyle toplatılacak İslam düzeni yöneticilerince. İslam elini attığı yeri kurutur.

 

İslama inanmayı seçen biri bunları da seçmiştir,bunları da kabul etmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...