Jump to content

Kuran’da ki absürd determinizm..


Recommended Posts

Enam 148: Allah’a ortak koşanlar diyecekler ki: “Eğer Allah dileseydi, biz de ortak koşmazdık, babalarımız da. Hiçbir şeyi de haram kılmazdık.” Onlardan öncekiler de (peygamberlerini) böyle yalanlamışlardı da sonunda azabımızı tatmışlardı. De ki: “Sizin (iddialarınızı ispat edecek) bir bilginiz var mı ki onu bize gösteresiniz? Siz ancak kuruntuya uyuyorsunuz ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.”
 
1-Bu ayete göre: Allah paganların bu iddiasını yalancılık,inkar olarak görüyor.Kendisinin şimdiye kadar ki olmuş tüm inkar süreçleriyle  bir alakasının olmadığını belirtip,paganları ,neden-sonuç ilişkisi içinde azapla cezalandırdığını ve cezalandıracağını ifade ediyor.Neden,paganların özgür iradesi olarak tanımlanıyor.
—————————————————————————————
Enam 107:Allah dileseydi ortak koşmazlardı. Biz seni onların başına bir bekçi yapmadık. Sen onlara vekil (onlardan sorumlu) da değilsin.
 
Enam 137:Yine bunun gibi, Allah’a ortak koşanların çoğuna, koştukları ortaklar, çocuklarını öldürmelerini güzel gösterdi ki; onları helâke sürüklesinler ve dinlerini karıştırıp onları yanıltsınlar. Eğer Rabbin dileseydi, bunu yapamazlardı. Artık sen onları uydurdukları ile baş başa bırak.
 
2:Aynı sure’de geçen başka 2 ayet..Bu sefer Allah,paganlarla aynı iddia da bulunmaya başlıyor.Ben dilemeseydim ortak koşmazlardı diyor.Enam 148’de ki anlaşılabilir neden-sonuç ilişkisi bu 2 ayetle paramparça oluyor.Neden,paganların iddiası yani Allah’ın ta kendisi oluyor.
Absürd değil mi?
 
 
 
Link to post
Sitelerde Paylaş

Din kuşaktan kuşağa aktarılır.Din atalarca beyne yüklenir.Din gibi kuşaktan kuşağa aktarılan bir konuda,atalarının seçimlerin ve koşulların sınav sonucunu belirlediği adaletsiz bir sınav ortamında bireysel sınav yapan  adaletli Tanrı olamaz.Bugün A dinine inanarak ölen birini,B dininin egemen olduğu bir toplumda yaşama getir,bu kişinin beyni B dinine göre yapılandırılsın,bu kişi bu kez de B dinine inanarak ölebilecekti.Bu kişilerden de milyarlarca var.Bu kişilerin başka başka koşullarda,başka dinlerin egemen olduğu toplumlarda yaşama getirildiğini düşünün,bir evrende A dinine inanarak ölen biri,bir evrende B dinine,bir evrende de C dinine inanarak ölebilecekti.Yani koşullar değişirse,sınav sonucun değişir.Koşullar değişirse dinin değişir.

Örnek olarak;Haçlı ordusuna katılan hristiyanlar da,islam ordusuna katılan müslümanlarda atalarının dinine uymuş kişilerdi.Hristiyanların beyni atalarının inanç ve öğretilerine göre,müslümanların beyinleri de ataların inanç ve öğretilerine göre yapılandırıldı.Bu iki ordunun savaşında ölen hristiyanlar cehenneme gidecekken,müslümanlar ise cennete gidecekler.Bu yalnızca küçük bir örnekti.

Demek ki;Adaletsiz olmaktan kaçamayan Allah din gibi kuşaktan kuşağa aktarılan bir konuda,ataların seçimlerinin ve koşulların sınav sonucunu belirlediği adaletsiz bir sınav ortamında sınav yapmak istemiş.

Yani Allah diyor ki;Atalarınız da doğru dini seçseydi de,doğru dini kuşaktan kuşağa aktarsaydı,sizin beyinlerinizi doğru dine göre yapılandırsaydı.Ben adaletsizim,sınav ortamı da adaletsiz.Valla bizde ortam böyle cehennem odunları.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

On ‎4‎.‎11‎.‎2017 at 14:42, Epihippas yazdı:
Enam 148: Allah’a ortak koşanlar diyecekler ki: “Eğer Allah dileseydi, biz de ortak koşmazdık,
Enam 107: Allah dileseydi ortak koşmazlardı.

 

:lol: Doğrusu ilk anda Kuran'da absürt şekilde bile olsa determinizm var şeklinde anlayarak yok yahu, cahil çöl yağmacıları ne bilsin determinizmi filan diyecektim! Bu yüzden mevzuyu biraz gecikmeli anladım!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anne ve babaların en büyük hataları çocukları doğar doğmaz onları müslüman olarak görmeleri ve çocuklar bilinçi olduklarında onları hemen islam'a yönlendirirler.

Anne ve baba "bunlar doğru" dediği zaman çocuk herşeyi hayatı boyunca doğru bilir sorgulamaz, düşünmez işte tüm sorun da burda ilk başta bu palavralara inanmanın temel sorunu.

Küçük yaşta koyunlaşmak cahil kalmak şeytanlar ile korkutmak cenneti bir ödül gibi sunmak,şeytanlar yani hayali varlıklar çocukların psikolojisini nekadar etkiliyor ve hasar veriyor oralara girmiyorum bu islam ve muhammedin uydurukları nsanlığa en büyük düşmaıdır cehalet ve bir hayalin yani cennetin peşinde koşmak hepsi tek taraflı bir ilişki yaz yaz bitmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...