Jump to content

Kuran'da Özgür İrade


Recommended Posts

12 saat önce, FETİH yazdı:

 

gerçekten böyle düşünüyorsan, ki bunu bazı müslumanlar akledemiyor, allah'ı suçluyor.sen o noktayı aşmışsın..

sen adil bir sınav olduğunun farkındasın . özgür bir irade yi anlamışın. simdi ise bu adil sınava katılman gerek. süre geçiyor. ölümle zil çalıcak. sınav bitecek.

 

Kader ve oradaki özgür irade dediğiniz şeyi Müslümanların çoğu bilmiyor, biliyorum. "Dur sana anlatayım da dinini öğren bari" diyor ve bir ateist olarak öğretiyorum. Çok gülmüşüzdür böyle arkadaşlarla. E bu nasıl Kur'an, nasıl din de inanırı bile anlayamıyor? Bi de apaçık filan diyorsunuz...

 

Yanlış anladığın bir şey var ama. Ben bu anlattıklarıma inanıyor değilim, olayı sadece felsefik zeminde değerlendirdiğimizde ortaya çıkan mantıksal hatayı düzeltiyorum. Benimki teknik bir durum yani, inandığım için değil. 

Sınavın adil olduğunu zaten düşünmüyorum. Bilakis, bütünüyle adaletsiz, son derece acımasız ve zenginden-güçlüden yana bir sınav bu. Sen zengin bir adamsın diyelim; cariyelerin, kölelerin, develerin vs var, bense çok yoksul biriyim, çoluğumun çocuğunu ya doyurabiliyorum ya doyuramıyorum...

Aynı günahı işlediğimizde sen iki köle salıvererek veya bilmem kaç fakire yemek vererek cezanın bedelini ödüyorsun. Bense bunları yapacak gücüm olmadığı için zaten açlıkla mücadele eden halimle 60 gün oruca mahkum oluyorum. Bir de oruç, aç olanın halinden anlamak denir. Adam zaten aç halbuki...

 

Veya aibal'in getirdiği görsellere gibi adaletsizlikleri düşün. Ben doğmuşum açlığın, sefaletin, kuraklığın hüküm sürdüğü yerlerde, leş yiyiciler daha ben büyüyemeden başımda nöbet bekliyor. Ölüyorum açlıktan, biliyorlar çünkü. Sende dünyanın bu tarafında, bolluk içindesin.

 

Doğru düzgün, pırıl pırıl insanım, kimseye kötülüğüm dokunmamış, sapığın biri okuldan dönen küçük çocuğumu gözüne kestirip tecavüz ediyor ve öldürüyor. Öte yandan insanlığa alabildiğine zarar veren, servetini hırsızlıkla arsızlıkla edinmiş insanlar güven içinde, bolluk içinde yaşamaya devam ediyor. Benim çocuğuma tecavüz eden bu ailenin oğlu, para ve nüfuz sahibi olmaları nedeniyle bir de aklanıveriyor. 

 

Bebekler tecavüze uğruyor bu ülkede. Hadi o bebekti, çok acı çekti ama direkt cennete gitti diye kendimizi avutalım. Ya ana babası? Kendi halinde insanları neyle sınıyor bu Allah? Ayrıca ana babayı sınamak için bir başka insanı, bir bebeği kullanmak nasıl adil olabiliyor?

 

 

12 saat önce, FETİH yazdı:

hemen sınav salonuna gitmen gerek.. bu nu da anla ki, diğeri bir işe yarasın.sınava girmezsen onun adil olduğunu bilmek kurtarmıyor.

sıfır alma diyor , Hz. Muhammed sav..

 

Tekrar söyleyeyim, İslam'da özgür irade yoktur. Tepende sana her an işkence etme tehdidiyle bekleyen bir polis varken ve ondan asla kaçamayacağın kesinken irade falan gösteremezsin. Kaldı ki Allah zaten dilediğine izin veriyor, dilediğine vermiyor. Yani o dilemedikçe hiçbir şey olmuyor, yaprak bile kıpırdamıyor. Ben bir şeyi -iyi veya kötü- isterim, yapmayı düşünürüm ama o onay vermeden yapamam. Canı isteyince beni saptırır da.

 

Demek istiyorum ki, kader kavramı içinde Allah'ın etkin olmaması basit ve teknik bir ayrıntı. Allah, ya da genel olarak İslami kurallar ve müeyyideler 7/24 tepemizdedir ve en ufak davranışımıza, alışkınlığımıza, düşüncemize kadar karışıp yönlendirir.

İstersen yapma... Ateş seni çağırıyor...

 

Ama ben bunlara zaten masal diye baktığım için senin ölümü, dolayısıyla ateist olmam yüzünden sınav ve sonucunda cehennemi hatırlatman bir şey ifade etmiyor. 

Benim için aslolan bu sınavdan geçememek zaten. O sınavdan geçmişsem kayıp insanım demektir...

 

tarihinde Türk Ateist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 315
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

11 saat önce, Buzul yazdı:

Haçlı ordusuna katılan hristiyanların beyni atalarınca hristiyanlık inancına göre yapılandırılmış,hristiyanlığa inanmaya programlanmıştı.Onlarla savaşan müslümanların da beyinleri atalarınca İslama göre yapılandırılmış ve İslama inanmaya programlanmıştı.Hristiyan ordusuna katılanların beyinleri eğer İslama göre yapılandırılmış olsaydı,bunlar bu kez İslama inanacaklar ve İslam ordusuna katılacaklardı.İslam ordusuna katılanların beyinleri ise hristiyanlığa göre yapılandırılmış olsaydı,bunlar bu kez de hristiyanlığa inanacaklar ve haçlı ordusuna katılacaklardı.

 

Güzel bir tesbit.

 

İnanç öyle bir şeydir ki bunun sâhibi olduğunuzda araştırma ve sorgulama ile elde edilen bir alt yapı gerektirir. Ya da bu araştırmalar neticesinde sâhip olduğunuz birikim sizi ateist, agnostik veya deist yapr. Tuhaf olan şu ki milyarlarca insan, pazardan karpuz seçerken gösterdiği titizlik ve hassasiyetin binde birini, inancını seçerken göstermiyor. İçine doğduğu kültürün yaptırımlarına sorgusuz-sualsiz boyun eğmeyi "inanç" zannediyor. Ben, bu yığınları kültür dindarı olarak niteliyorum.

 

Halk arasında "Zevkler ve renkler tartışılmaz" şeklinde bir özdeyiş dolaşır. Gerçekten doğru bir sözdür. Çünki zevk ve renklere dâir seçimler, tercihler kişiye özeldir ve kişinin ruh hâliyle, edindiği bilgi birikimi ile doğrudan ilgilidir. İnanç da bireysel olduğundan aynı koşullarda gelişmesi gerekir. Yâni, kişinin hayattan beklentileri, ruhsal yapısı ve bilgi birikimiyle doğrudan ilintili. Ne var ki mevzu inanç olduğunda yığınla insan papağan gibi ezberini tekrarlarken, çok ilginç biçimde bu ezberin doğruluğunu savunuyor. Halbuki ezberlenen şey anlaşılan şey değildir. Hepsinden daha da önemlisi, inanç; kültürel mirasla elde edilemeyecek derecede özneldir. Fakat; insalar toplumsal ezberleri nakarata dönüştürürken, inancın bireyselliğinden dem vurabiliyorlar.

 

İlginç tabii...

 

 

tarihinde Vefik Sâmi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Türk Ateist yazdı:

 

Tekrar söyleyeyim, İslam'da özgür irade yoktur.

 

 

Tekrar söyleyeyim, İslam'da özgür irade yoktur.

 

Yanlış biliyorsun. İslam’da özgür irade vardır, fakat onun kullanılması yoktur.

Şöyle oluyor: sen   özgür iradeni kullanarak özgür iradenden vazgeçeceksin sonra da ortaya çıkan irade boşluğunu Allah’ın iradesine tabi olarak dolduracaksın. Buna iman denir.

Peki siz ne yapıyorsunuz: özgür iradeni kullanarak Allah’ın iradesinden vazgeçiyorsunuz sonra da kendi iradenize tabi oluyorsunuz. Buna da küfür denir.

Din budur. İslam’ın kısa net tanımı böyledir. Tabi doğrusunu Allah bilir. Ben düştüğünüz hataları dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. Tabi aklını kullanmak isteyene

 

Tepende sana her an işkence etme tehdidiyle bekleyen bir polis varken ve ondan asla kaçamayacağın kesinken irade falan gösteremezsin.

Bak bu sözlerin çok doğru. Ben de onu anlattım üstte. fakat bu polis sana iyilik yapmak isteyen bir polis. Bunu unutma..

Şöyle ki: adamın birini padişahın huzuruna çıkartmışlar. Padişah ona baktığında konuşamıyor ve hareket edemiyor. Yani özgür iradesini kullanmaktan korkuyor. Ona soruyorlar neden kendi özgür iradeni kullanmıyorsun. Adam da padişah karşımdayken irade mi nasıl kullanabilirim? Sarayın dışındaki insanlara bakarsanız, onlar padişahtan gaflette olduklarından gülüyorlar ve koşturup oynuyorlar. Onlar gaflette oldukları için özgür iradelerini kullanıyorlar…işte gerçek mü’min de Allah’ın huzurunda olduğunu bildiğinden asla özgür iradesini kullanamaz. Yani kendi iradesinden vazgeçip Allah’ın iradesine tabi olur.

 

 

 

Kaldı ki Allah zaten dilediğine izin veriyor, dilediğine vermiyor. Yani o dilemedikçe hiçbir şey olmuyor, yaprak bile kıpırdamıyor. Ben bir şeyi -iyi veya kötü- isterim, yapmayı düşünürüm ama o onay vermeden yapamam. Canı isteyince beni saptırır da.

 Doğru diyorsun. Yürüttüğün akıl doğru ama ulaştığın sonuç yanlış.  

Allah’ın canı olmaz. Can mahluk için kullanılır. Onun için hayat ve diri isimlerini  kullanırız.

Allah iyiliği yaratır, sonra emreder, yapılmasına razı olur,yapana sevap verir.

Allah kötülüğü yaratır, sonra da nehyeder. Yapılmasına razı olmaz. Yapana günah yazar.

 

 

Demek istiyorum ki, kader kavramı içinde Allah'ın etkin olmaması basit ve teknik bir ayrıntı. Allah, ya da genel olarak İslami kurallar ve müeyyideler 7/24 tepemizdedir ve en ufak davranışımıza, alışkınlığımıza, düşüncemize kadar karışıp yönlendirir.

İstersen yapma... Ateş seni çağırıyor...

 

Müslüman ateş olduğu için Allah’a tabi olmuyor. Allah’a Allah olduğu için tabi oluyor. En güzel iman şekli budur. Birde ateş olduğu için Allah’a tabi olanlar var ki onlarda ki bu davranış , eksiklik olsa da Allah merhameti gereği onları da kabul ediyor.

Kabul etmediği  kendisine tabi olmayıp, şeytana ve nefsine tabi olanlar. Ateş de onları çağırıyor.

Yahu Allah’a Allah olduğu için tabi olamayanlara, merhamet ettiği için, ateşten korkup tabi olanı reddetmiyor. Herkes bir değil.  Çünkü Gaflete düşüp şeytan ve nefsine uyuyorlar. 1 . güzel ama herkes güç yetiremiyor. .

Bu açıdan bakarsanız, ateş de rahmet eseridir..

tarihinde FETİH tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Vefik Sâmi yazdı:

 

Güzel bir tesbit.

 

İnanç öyle bir şeydir ki bunun sâhibi olduğunuzda araştırma ve sorgulama ile elde edilen bir alt yapı gerektirir. Ya da bu araştırmalar neticesinde sâhip olduğunuz birikim sizi ateist, agnostik veya deist yapr. Tuhaf olan şu ki milyarlarca insan, pazardan karpuz seçerken gösterdiği titizlik ve hassasiyetin binde birini, inancını seçerken göstermiyor. İçine doğduğu kültürün yaptırımlarına sorgusuz-sualsiz boyun eğmeyi "inanç" zannediyor. Ben, bu yığınları kültür dindarı olarak niteliyorum.

 

Halk arasında "Zevkler ve renkler tartışılmaz" şeklinde bir özdeyiş dolaşır. Gerçekten doğru bir sözdür. Çünki zevk ve renklere dâir seçimler, tercihler kişiye özeldir ve kişinin ruh hâliyle, edindiği bilgi birikimi ile doğrudan ilgilidir. İnanç da bireysel olduğundan aynı koşullarda gelişmesi gerekir. Yâni, kişinin hayattan beklentileri, ruhsal yapısı ve bilgi birikimiyle doğrudan ilintili. Ne var ki mevzu inanç olduğunda yığınla insan papağan gibi ezberini tekrarlarken, çok ilginç biçimde bu ezberin doğruluğunu savunuyor. Halbuki ezberlenen şey anlaşılan şey değildir. Hepsinden daha da önemlisi, inanç; kültürel mirasla elde edilemeyecek derecede özneldir. Fakat; insalar toplumsal ezberleri nakarata dönüştürürken, inancın bireyselliğinden dem vurabiliyorlar.

 

İlginç tabii...

 

 

 

kötü bir tespit...

 

ya öyle bir anlatıyorsunuz ki: sanki putperst bir atanın putperest çoçuklarına bıraktığı mirasla, gerçek din olan islamı kıyaslıyorsunuz. gerçekleri öldürüyorsunuz...

islamın atasıyla torunu birbirine çok benzer. çünkü ata da torun da nefsine değil Allah'a tabidir. ve onun hükmü atalar için neyse, torun için de odur. senin ezber tekrarı dediğin Allah'ın değişmez yasalarıdır.

 

sorgulamak mı? adamın dininden şüphesi yok ki çok şükür. sorgu ve arayışa geçsin.onu n sorgulaması imanını arttıtırır. küfre düşmez yani.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 hours ago, FETİH said:

 

bunu söyleme y a p.

inancıma  hakaret etmemekle başla .bunu başarabilirsen sözünü k a bul ederim, yoksa  yalancı çıkarsın.

 

ben senin ateistliğine hakaret etmeden fikrimi söylüyorum.  bu dediğini ben yapıyorum .sen laft a

 

 

Senin inanç dediğin ne ki? bir saçmalık... Tek diyebildiğin, "amanda inancıma hakaret...."

 

Sen benim ateistliğime hakaret etmek zorundasın, çünkü senin inancın bunu emrediyor. 

 

Senin inancın, başka türlü inananlara hakaret ederken, neden "bu inanç tu kaka, başka inançlara hakaret ediyor" demiyor, gelmiş birde bize hakaret inancına, karşılık vermememizi bekliyorsun. Bu ikiyüzlülük değilse nedir?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 minutes ago, FETİH said:

 

kötü bir tespit...

 

ya öyle bir anlatıyorsunuz ki: sanki putperst bir atanın putperest çoçuklarına bıraktığı mirasla, gerçek din olan islamı kıyaslıyorsunuz. gerçekleri öldürüyorsunuz...

islamın atasıyla torunu birbirine çok benzer. çünkü ata da torun da nefsine değil Allah'a tabidir. ve onun hükmü atalar için neyse, torun için de odur. senin ezber tekrarı dediğin Allah'ın değişmez yasalarıdır.

 

sorgulamak mı? adamın dininden şüphesi yok ki çok şükür. sorgu ve arayışa geçsin.onu n sorgulaması imanını arttıtırır. küfre düşmez yani.

 

 

 

 

Allah, islam falan yalandan ibarettir, safi palavradır, bedevi uydurması bir martavaldır. Kaç kere söylememiz gerekiyor daha?

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, bir_akil_insan yazdı:

 

arabın uydurma tanrısı ne yazık ki sizin söylediğiniz gibi davranmıyor. arabın tanrısı için geleceği bilmek mümkün değildir, çünkü kendisi de zamana bağlıdır.

 

örnekleyelim: 

 

bakara 63-64

 

Gene bir vakit sizden söz almıştık, Tur dağını üstünüze yüceltmiştik. Size verdiğimiz kitabı azimle alın, sakınanlardan olmak için de içindeki emirleri anın demiştik. Bundan sonra gene yüz çevirmiştiniz. Allah'ın ihsânı ve rahmeti olmasaydı ziyankârlardan olurdunuz ya.

 

bakara 83

 

Bir zaman İsrailoğullarından, Allah'tan başkasına tapmamak, anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara iyilik etmek üzere kesin söz almıştık. İnsanlara güzellikle söz söyleyin, iyi şeyler buyurun, namaz kılın, zekât verin demiştik. Sonra pek azınız müstesna, sözünüzden dönmüştünüz, hâlâ da dönmedesiniz zâten.

 

burada, geleceği bilmediği için insanlarla sözleşen fakat sonra kandırıldığını anlayan bir tanrı var. 

 

 

 

bak ben  bu dediklerini de orda görmüyorum.

 

sen Allah'ın  geleceği bilmediği ve kandırıldığı yerleri ayrıntılı yazsana .. gerçek dediğin gibi mi, yoksa dediğin gerçeğin  gizlenmesi mi ? kesin gerçeği gizlemişindir . sözkonusu Allah olunca hep böyle yapıyorsunuz...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

 

Şuradan başlayabilirsin mesela:

 

 

 

baktım. pislik demesi, senin bedensel pisliğin değil,bedenin kastedilmiyor, manevi pislik yani. hakaret değil. hakaret olması o kişinin zatını hedef alması demek. halbu ki ayet onların zatını değil, yaptıklarına pislik diyor. müşriklik pis. kişi değil.

 

diğer hayvana ve eşeğe ve diğer hayvanlarv benzzer demekle. kişinin zatını değil fiilini eşeğe benzetmiş. kişiye eşşek demiyor, yani öyle bir iş yaparsın ki o iş eşşeklere benzer. kişi değil. iş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 minutes ago, FETİH said:

 

baktım. pislik demesi, senin bedensel pisliğin değil,bedenin kastedilmiyor, manevi pislik yani. hakaret değil. hakaret olması o kişinin zatını hedef alması demek. halbu ki ayet onların zatını değil, yaptıklarına pislik diyor. müşriklik pis. kişi değil.

 

diğer hayvana ve eşeğe ve diğer hayvanlarv benzzer demekle. kişinin zatını değil fiilini eşeğe benzetmiş. kişiye eşşek demiyor, yani öyle bir iş yaparsın ki o iş eşşeklere benzer. kişi değil. iş.

 

 

Bu kadar zavallı olma, bir sümüklüböcek yada solucan gibi davranman gerekmiyor, omurgalı ol azıcık. 

 

Bizde zaten sana pis demedik, senin inandığın şey pis dedik, sen de "amanda inancıma hakaret ediyoovvvlavvvvv" diye sızlandın. Şimdi de gelmiş, bedeviyi savunacağım diye omurgasızlık yapıyorsun, senin bedevin, apaçık kendine inanmayanlara etmediği lafı koymuyor. Senin dinindekiler bizi öldürmeyi şeref sayıyor. Senin dinindekiler, bizim kadınlarımızı cariye edip tecavüz etmeyi hak görüyor. Sen ise gelmiş, "Amanda benim dinime hakaret ediyovnnn " diye zırlamaya çıkıyorsun.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

 

 

Bu kadar zavallı olma, bir sümüklüböcek yada solucan gibi davranman gerekmiyor, omurgalı ol azıcık. 

 

Bizde zaten sana pis demedik, senin inandığın şey pis dedik, sen de "amanda inancıma hakaret ediyoovvvlavvvvv" diye sızlandın. Şimdi de gelmiş, bedeviyi savunacağım diye omurgasızlık yapıyorsun, senin bedevin, apaçık kendine inanmayanlara etmediği lafı koymuyor. Senin dinindekiler bizi öldürmeyi şeref sayıyor. Senin dinindekiler, bizim kadınlarımızı cariye edip tecavüz etmeyi hak görüyor. Sen ise gelmiş, "Amanda benim dinime hakaret ediyovnnn " diye zırlamaya çıkıyorsun.

 

 

 

empati yapayım dedim. sonuç: ben ayette ters düşemem. ama sen de kendini evreni var eden Allah'ın kelamında seni uyardığı hatalara düşmemeye çalışman gerekirken. o dediyse ben de derim diyorsun.

halbu ki şuan muhatabın benim beni benim sözlerimle itham et. o sözleri çevirip benim için kullanmak senin açından doğruysa da , yaratan açısından doğru değil.

şimdi k A bul etmediğin bir yaratıcının sözlerini delil gösterip, beni mi itham edeceksin.Allah yoksa senin için sözü de yok değil mi? sen de çelişkini gör..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, FETİH yazdı:

ya öyle bir anlatıyorsunuz ki: sanki putperst bir atanın putperest çoçuklarına bıraktığı mirasla, gerçek din olan islamı kıyaslıyorsunuz. gerçekleri öldürüyorsunuz...


Ya Hu, aklı başında bir müslüman bulalım da seviyeli bir münâkaşa yürütelim diyoruz. Ma'atte'essüf; bulduklarımız daha yazılanı anlamada problem yaşıyor. Diyorum ki gerçek bir inançlı inancını kendisi bulur, edinir. Her ne kadar adına "kutsal" denen kitaplardan herhangi birine bağlı olsa da oradan okuduklarını anlayarak inanç edinir. Başkalarının "Allah böyle buyurdu" demelerinden değil. Senin "putperest" deyip burun kıvırdığın, küçümsediğin Araplar, dualarını kendi dillerinde yapardı. Tanrı'sına yakarırken ne dediğini bilerek yakarırıdı. Bu gün Arap olmayan, ana dili Arapça olmayan miyarlarca müslüman, Kur'anın kapağını bile açmadan ölüp gitti. Açıp okuyanların çoğu da sevap düşüncesiyle, Arap harflerini birbiyle çatarak, anlamadığı bir dilden okudu.. Dinini, ana-babasını ya da çevresini taklid ederek öğrendi ve yaşadı.

 

Dünyadaki milyarlarca insan - inandığı din hangisi olursa olsun; farketmez - İnancını kültürel miras olarak alıyor. İnanç, kuşaktan kuşağa taklid yoluyla geçiyor. Çünki tahkik başka bir şey.  Taklid eden genelde hayatını Cennet beklentisine ayarlamıştır. Tahkik sahibi ise Cennet'ten önce, "inandım" dediği doktrini hayatının rotası yapar ve yaşar. Fakat böyleleri milyonda bir kadardır. Sen sanki tüm inanırlar eşit inanç seviyesinde imiş gibi mevzûyu "çorba" ediyorsun. Muhtemelen genç ve heyecanlı birisin. Bu aslında iyi bir şey. Ne var ki sen dogmalarını kontrol etmeye anlamaya çabalıyorsan iyi. Ama; farkında olmadan dogmaların seni yönetiyorsa ne denli süsülü lâf edersen et, asgari müştereklerin el-kaide ve ışid ile aynı olacaktır.

 

Bir saat önce, FETİH yazdı:

islamın atasıyla torunu birbirine çok benzer. çünkü ata da torun da nefsine değil Allah'a tabidir. ve onun hükmü atalar için neyse, torun için de odur. senin ezber tekrarı dediğin Allah'ın değişmez yasalarıdır.

 

 

İslâmda şöyle bir düstur vardır. Allah katında insanların en şereflileri sırasıyla; İslâm Peygamberi, Aşere-i mübeşşere, ashab, tabiin ve tebe-i tabiin olarak sıralanır. Hattâ tasavvuf ehli der ki "Evliyanın en büyüğü Hz. Vahşi'nin atının ayağından çıkan toz zerresi kadar değerli değildir." Bu kadar "erişilmez" yapılan sahabe de Cemel vakası ve Sıffın savaşında birbirini boğazlamış. İki hâdisede 80.000 kişi ölmüş. Sizin en "muteber" kişileriniz bunlar ise avamdan "Allah" esirgesin. Senin yukarıda kurduğun şu cümle tamâmen ezbere. Hattâ yazarken kendin bile inanmamışsındır. "Dostlar alış-verişte görsün" misâli döktürmüşsün.

 

Bir saat önce, FETİH yazdı:

sorgulamak mı? adamın dininden şüphesi yok ki çok şükür.

 

:0_80cbc_37a71a73_L:

 

Sen beni güldürdün; Allah da seni güldürsün.

tarihinde Vefik Sâmi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümlerin zannettiği bir büyük yanılgı var. Allahtan ne kadar çok bahsedilirse, allah o kadar var edilir! :lol:

 

Bunlar bu yanılgı ile durmadan allah sayıklarlar. Hatta zikir törenleri düzenleyip, bilmem kaç bin kere allah çekerler! :D

 

Allahı böylelikle var etmeye çalışırlar. Kırk kere deli dersen deli olur hesabı, bir kişinin beynine milyon kere allahı sokarsan o kişinin beyninde allah oluşur! :lol: 

 

Fakat hesaplamadıkları bir şey varsa, bu ısrarcı bıktırıcı tekrarın, alerjiye yol açmasıdır.:D Cahillerde sonuç veriyor, ama bilginlerde şiddetli alerji yapıyor. 

 

Gerçi hesaplarını cahillerin sayıca çok daha fazla olması üzerine kurduklarına göre haklılar. Bu yönteme cehalet yaygın oldukça devam etmeleri çıkarlarına. Etrafta bir sürü sinek varsa onları toplamak için ne yapmak yeterli, ben söylemeyeyim, tahmin edin artık!

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, FETİH said:

 

empati yapayım dedim. sonuç: ben ayette ters düşemem. ama sen de kendini evreni var eden Allah'ın kelamında seni uyardığı hatalara düşmemeye çalışman gerekirken. o dediyse ben de derim diyorsun.

halbu ki şuan muhatabın benim beni benim sözlerimle itham et. o sözleri çevirip benim için kullanmak senin açından doğruysa da , yaratan açısından doğru değil.

şimdi k A bul etmediğin bir yaratıcının sözlerini delil gösterip, beni mi itham edeceksin.Allah yoksa senin için sözü de yok değil mi? sen de çelişkini gör..

 

Allah falan yok, martaval bu sadece diyoruz, yeterince açık değil mi?

 

O sözlerde vahşi, uçkur düşkünü, sübyancı bir bedevinin lafları, en iyi ihtimalle. Büyük ihtimalle öyle bir sürü bedevinin laflaırndan toplanmış bir laf salatası sadece. Ama kaynağı o bedevi sürüsü de olsa, her durumda din diye kabul ettiğin pislik o işte. 

 

Senin sözlerin beni bağlamaz, özellikle içinde allah dediğin masal, din deidğin zırvalık varsa. Kendi fikirlerini koy, hay hay...

Link to post
Sitelerde Paylaş
31 dakika önce, FETİH yazdı:

 

kötü bir tespit...

 

ya öyle bir anlatıyorsunuz ki: sanki putperst bir atanın putperest çoçuklarına bıraktığı mirasla, gerçek din olan islamı kıyaslıyorsunuz. gerçekleri öldürüyorsunuz...

islamın atasıyla torunu birbirine çok benzer. çünkü ata da torun da nefsine değil Allah'a tabidir. ve onun hükmü atalar için neyse, torun için de odur. senin ezber tekrarı dediğin Allah'ın değişmez yasalarıdır.

 

sorgulamak mı? adamın dininden şüphesi yok ki çok şükür. sorgu ve arayışa geçsin.onu n sorgulaması imanını arttıtırır. küfre düşmez yani.

 

 

Sizler aklınızı kullanıp,Kuranın içeriğinde saçmalık,yanlış olmadığı sonucuna ulaşmış,Kuranın içeriğiyle Allahın varlığını kanıtlamış değilsiniz.Sizler Allaha iman ettiğiniz için Kuranın içeriğinde yanlış,saçmalık yoktur,Kuranın içeriğinde ne yazıyorsa katılıyorum demek zorunda kalanlarsınız.Bu da şu anlama gelir.Kuranın içeriğinde yanlış,saçmalık,tutarsızlık olsa bile,bu size söylendiğinde bunu yalanlayacaksınız.Gerçeğin üstünü örtüp,gizleyeceksiniz.Çünkü Allaha iman ederek,Kuranın tüm içeriğine katılmak zorunda kaldın.

 

İkinci olarak atalarının hristiyanlığa inanmaya programladığı biri ölünce cehenneme gidecek de,atalarının islama inanmaya programladığı biri cennete mi gidecek.Özgür irade var diyorsunuz ya hani.Atalarının dinine inanmaya programlanmış birinin nasıl özgür iradesi oluyor?Çocuğun adına ataları dini seçiyor.Atalarının seçimlerinin,koşulların sınav sonucunu belirlediği adaletsiz bir sınav ortamında sınav yapan adaletli Allah nasıl oluyor?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Buzul yazdı:

Sizler aklınızı kullanıp,Kuranın içeriğinde saçmalık,yanlış olmadığı sonucuna ulaşmış,Kuranın içeriğiyle Allahın varlığını kanıtlamış değilsiniz.Sizler Allaha iman ettiğiniz için Kuranın içeriğinde yanlış,saçmalık yoktur,Kuranın içeriğinde ne yazıyorsa katılıyorum demek zorunda kalanlarsınız.Bu da şu anlama gelir.Kuranın içeriğinde yanlış,saçmalık,tutarsızlık olsa bile,bu size söylendiğinde bunu yalanlayacaksınız.Gerçeğin üstünü örtüp,gizleyeceksiniz.Çünkü Allaha iman ederek,Kuranın tüm içeriğine katılmak zorunda kaldın.

 

İkinci olarak atalarının hristiyanlığa inanmaya programladığı biri ölünce cehenneme gidecek de,atalarının islama inanmaya programladığı biri cennete mi gidecek.Özgür irade var diyorsunuz ya hani.Atalarının dinine inanmaya programlanmış birinin nasıl özgür iradesi oluyor?Çocuğun adına ataları dini seçiyor.Atalarının seçimlerinin,koşulların sınav sonucunu belirlediği adaletsiz bir sınav ortamında sınav yapan adaletli Allah nasıl oluyor?

 

 

 

din sadece araplara inmiş, insan atalarının sözünden dışarı çıkamazmış gibi hüküm veriyorsun. hiristiyanlıktan islama geçen yok mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 minutes ago, FETİH said:

 

din sadece araplara inmiş, insan atalarının sözünden dışarı çıkamazmış gibi hüküm veriyorsun. hiristiyanlıktan islama geçen yok mu?

 

Hristiyanlıktan islama geçende, islamdan hristiyanlığa geçende tonal olacaktır. Bu mevzuların arkasında öteki dinin daha iyi olması değil, başka sebepler yatar. En başta ekonomik sebepler gelir. Ardından pek çokları sürüden ayrıyım ben demek, baya bir kısmı da yaşadığı topluma isyan etmek için din değiştirir. Daha az bir kesim ise, içindeki çeşitli abazalık, vahşet falan güdülerini gidermek için din değiştirir. Gidip araştırıp falan ahada bu din daha iyiymiş diyenler nadirdir. Bu her dinden diğer dinlere geçiş için geçerlidir. 

 

Senin ub lafı ederken görmediğin şey, tavşan gibi üreyen müslümanlara rağmen, islam çıktığı günden beri hristiyanların müslümanların sayısını katlıyor olmasıdır. Eğer insanlar araştırıp edeip, amanda bu din daha iyiymiş diyor olsaydı, senin dinin için, bugün hristiyanlar azınlığın dibi olurdu dünyada. 

 

Şunu da aklından çıkarma, bu tasarımcı falan teraneleri gibi zırvalar, hristiyan dincilerin icat ettiği saçmalıklardır. Bu yüzden, genel olarak, başka dinlerden hristiyanlığa geçenlerin sayısı, her zaman diğer dinlere geçişe göre çok çok daha yüksektir. Hristiyanlığın fikri ve ahlaki altyapısı, örgütlenmesi falan islamdan kat kat üstündür. Adamlar, misyonerliği binlerce senedir her gün daha mükemmelleştiriyor, siz müslümanlar ise kendinizi patlatıp çoluk çocuğu öldüren kudurmuş teröristler olarak göstermekten başka bir şey yapamıyorsunuz. 

 

tarihinde anibal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, FETİH yazdı:

Yanlış biliyorsun. İslam’da özgür irade vardır, fakat onun kullanılması yoktur.

Şöyle oluyor: sen   özgür iradeni kullanarak özgür iradenden vazgeçeceksin sonra da ortaya çıkan irade boşluğunu Allah’ın iradesine tabi olarak dolduracaksın. Buna iman denir.

Peki siz ne yapıyorsunuz: özgür iradeni kullanarak Allah’ın iradesinden vazgeçiyorsunuz sonra da kendi iradenize tabi oluyorsunuz. Buna da küfür denir.

Din budur. İslam’ın kısa net tanımı böyledir. Tabi doğrusunu Allah bilir. Ben düştüğünüz hataları dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. Tabi aklını kullanmak isteyene

 

Ne acayip şeyler söylemişsin... Allah bize özgür irade vermiş ki onu kullanarak kendisinden, yani özgür irademizden vazgeçelim ve kendimizi onun iradesine terkedelim...

Lütfen şaka yapıyorum de. 

 

Evet, biz irademizi kullanmayı tercih ediyoruz. İnsan olduğumuzun, aklımız ve fikir üretebilecek şuurumuz bulunduğunun farkındayız.  Bunlar bir araya geldiğinde de, Allah'ın iradesi dediğin o iradeyle ters düşmekten başka, onunla mücadele etmek şart hale geliyor. Onun iradesinden çıkan hemen her şey son derece kirli ve kötü ahlaklı çünkü.

 

Seninle çocuklarla evlilik meselesini tartıştık. Allah'ın iradesine tâbi olsam, tıpkı senin dediğin gibi, 6 yaşındaki çocukla evlenilir, 9 yaşındakiyle birlikte olunur diyeceğim.

Kadınların hepsi örtünmeli ve erkeklerle bir araya gelmemeli, bir erkeğin dördüncü beşinci karısı olmayı kabul etmeli diyeceğim.

Birbirini seven ve isteyen iki insanın, sevişebilmek için nikah yapması şart; bunu yapmayan kadının da adamın da toplum içinde kırbaçlanması gerekir diyeceğim.

Evli bir kadın kocasını aldatırsa kocası boşasın gitsin demek yerine, toprağa gömülüp kafasına tören halinde taş atılarak öldürülsün diyeceğim.

Allah'a inanmayan her kim varsa öldürülmeli diyeceğim. 

Devri her ne kadar geçse de, erkekler istedikleri kadar cariye alabilmeli diyeceğim.

Kız çocukları küçücük yaşlarında örtüye sokulmalı, erkek çocuklarla birlikte oynamamalı, karma eğitim zinhar kalkmalı diyeceğim.

Erkek kadının sahibidir, hamisidir, o istemedikçe kadının onu boşama ve özgürce kendi başına yaşama hakkı olmamalı diyeceğim.

 

Daha bir yığın şey yazarım böyle.

Allah'ın iradesi altına girmeyi ne midem kaldırır ne aklım kabul eder.

Bunların hepsiyle mücadele etmek gerektiğine inanan ve karşısında olanım ben.

Siz bütün bunları kabullenmeyi ve de savunmayı kendinize uygun buluyorsanız ne âlâ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran o kadar ilkel, vahşi ve banal hükümlerden oluşur ki, bu hükümlerin bir tekini bile alıp modern bir toplumda uygulamaya geçirme olanağı yoktur. Hangi birini getirip modern bir topluma monte edebileceksin? Hiç biri kabul edilebilir, içe sinebilir, bu da böyle olsun bari denebilir şeyler değil. Bir tekinin bile kabul edilebilir yanı yoktur. Bunları modern bir toplumda uygulayacağım demek aklını kaçırmakla eşdeğerdir. Aklını kaçırmadan böyle bir iddiada bulunmanın yolu yoktur.

 

O yüzden Müslümler sadece pohpohlanır, avutulur, uyutulur, oyları alınır üzerine yatılır. Kuran'da yazan tek bir hükmü uygulamak için parmak bile kıpırdatılmaz. Pohpohlamaya, kullanmaya gelince dibine kadar yapılır. Ama Kuran'dan bir tek yahu, bir tanecik bir hükmü günlük hayata sokalım dediklerinde karşılarında yalçın duvarlar bulurlar. Bu salaklar bu kadar oy verdik, bu katı engeller de ne böyle de demezler! Kullanılır kullanılır, çizgiden çok çıkarlarsa sinekler gibi öldürülürler, asla ve asla biz kullanılıyoruz, güdülüyoruz, sağılıyoruz demezler.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...