Jump to content

Recommended Posts

Bir saat önce, nairelsaif yazdı:

 

 

 

Yani Mystic "benim tanrıya ihtiyacım yok" diyorsa bu onun felsefi bakışıdır.

ya o değilde, konu gözüme hoş gözüktü. Kitap yazcam bu konuda

 

4.5 Milyar Yıldır gözükmeyen tanrıya ihtiyaç olmaması :)

 

aaahhh işte olay budur.  iç iç kudur asparagasto :))))  biz ateistlerın aklımızdakı felsefı görüşlarını yine bir ateist anlıyabilir. dostum bizde ateizmın kıtabını yazıyoruz ama diyormuyuz? bu kıtabı yazana tapalım demıyoruz çünku çok iyi biliyoruz ve algılıyoruzlı şu an emının özel güçlerımı kullnıcam  :)))) 3.5 milyar ateist aynı anda bu kıtabı yazıyor.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 417
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bir saat önce, nairelsaif yazdı:

 

 

Fakat ;  bir insan ateist ise  bunu istediği şekilde anlatabilir.  İster ihtiyacım yok der, ister olmasına gerek yok der ister inanmıyorum sana ne bili bili der.

 

:):lol::0_80cbc_37a71a73_L:asparagasto  sana tesadufen bili bili dersem bana kızarmısın? :lol:

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, mystic yazdı:

aaahhh işte olay budur.  iç iç kudur asparagasto :))))  biz ateistlerın aklımızdakı felsefı görüşlarını yine bir ateist anlıyabilir. dostum bizde ateizmın kıtabını yazıyoruz ama diyormuyuz? bu kıtabı yazana tapalım demıyoruz çünku çok iyi biliyoruz ve algılıyoruzlı şu an emının özel güçlerımı kullnıcam  :)))) 3.5 milyar ateist aynı anda bu kıtabı yazıyor.. 

aynen öyle dostum zeki insanlarla neden anlaşmak çok kolay hmm ? :89:

tarihinde MisterYou tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
32 dakika önce, mystic yazdı:

:lol:hahahaha dostum senınle iyi anlaşıcaz tesadufun anlamı tesaduf demektır. tabı haklısın haklısın ama bu kelıme anlamı olarak aynı demektır sana önce tesaduf nedir? tam olarak öğretmem gerekıcek.. Tesadüf, etimolojik tanımıyla birbiriyle ilişkisiz, aralarında bir bağ bulunmayan veya tanımlanamayan olayların genellikle eş zamanlı olarak ortaya çıkması, oluşması, meydana gelmesi demektir.yanı diyorkı tesaduf aslında tesaduf demek değildir  tesaduf sadece bir kelıemedir senın ögrendıgın tesaduf zaten bellı sen ya imam hatıp mezunusun yada müslüman bir okuldan mezunsun baska bir sansın varmı? tabıkı yok olmasıda imkansız.. yanı tesaduf  evrenın varolma sebebıbın yalnızca olasılıklara bağlı olduğu düşünülen olayların bağıl nedenidir. yanı bir olasılık varsa yanı dunyanın yanında bir gunes vardır...   5 milyar yıl sonra süper nova olup patlıyarak dünyayı yok etmesıdır tesaduf şimdi anladığını düşünüyorum. dostum saygılarımla ..  çünku bu patlamanın zamanını ve anını ölçeemzsın. zaten ölçseydık tesadufu tamamen yok etmıştık.. hem bilmsel olarak hemde dinsel olarak.. bak söyle düşünmekte fayda var güneş sistemı ilk oluştuğuında gezgenler yoktu daha  sonra  tesadufen güneş şimdikı halıne gelıunceye dek cekım kuvvetı bir güç oluşturdu  ve ordan gecen soguk gexgenlerde cekım alanına girerek bir sistem oluşturdular biz buna tesadufun olasıklık anı diyoruz ... 

Heralde bir taraflarindan tanim uydurma buna diyorlar. Tesaduf tesaduf etimolojik tanımıyla uyumlu degil.Bak sen. Aslinda haklisin esek esekin etimolojik tanimiyla uyumlu degil. Aslında hicbirsey  etimolojik tanimiyla uyumlu değil. Insanlar kelimeleri g.tlerinden uydurmuslar oyle devam edip gidiyor iste. kit beynimle tanim ogretmeye calisman basarisiz. Kelime kalabaligi yapmaktan baska bir ise yaramiyor.

Imam hatipli falan degilim aslinda okulum hakkinda kesin onyargida bulunman bile senin ne kadar dar goruslu oldugun hakkında bilgiler veriyor. İste senin kesin gozuyle baktıgın olayın en kucuk ornegı.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, asparagasto said:

herhangi bir tanimlamaya girmem gerektigi secenegi neden? hayir ne oldugumun ne onemi var. soruyu soran benim.

sorum cok basit  hicbirsey kesin deilken neden tanrinin olmadi konusunda kesin yargiya varilir ben bunu merak ediyorum.

pozitif ateistler tanri yok demez tanriya ihtiyac yok derler oylemi. biraz kivirmaya basladin gibi

tesadufun anlami teseduftur  bunda yanlis analsilacak bisey yok. kelimeleri egip bukme

 

Konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığın için basit düşünmeye ve ancak bu mertebede sorgulamaya devam ediyorsun. İnsansı yanılgılarını esas alıyorsun.

Yani cahillik. Bunu bir önceki mesajda da vurguladım. Vurgumu yineliyorum. Bundan sonra da devam edeceğim.

Ta ki biriniz bundan rahatsız olup da "gerçekten" araştırmaya başlayana kadar.

Ha o "biriniz" bitmeyecek. Biz de yazabildiğimiz kadar "vurgulamaya" devam edecez alimallah :)

 

Hiçbir şey kesin değilken neden tanrı konusunda kesin yargı..(a).

Bir kere bu yaklaşım en baştan senin "konumunu" dinamitliyor.

Öyle değil mi ya; kesin olmayan bir tanrıya istinaden kurulmuş koca bir din, sosyal hayatın en içlerine kadar girmiş olması, içinde bizim vergilerimiz de ihtiva eden pırtlak gibi cami yapılması, cezalar, savaşlar, asmalar, kesmeler..hatta sonsuza değin yanmak.

Hiçbir şeyin kesin olmadığı yerde bunlar ne ayaktır, sen bize neyi anlatmaya çalışmaktasın diye sormazlar mı adama?

Ayrıca boşver pozitif ateistini negatifini agnostiğini diferansiyelini. Sonuçta "non teist", yani teist olmayan. Bitti. Bu kadar. Bunun üstüne söyleceğin var mı? Ya da senin tanrının, kitabının? Bunlar arasında bir ayrım olacak mı? Orasını allah bilir falan yok. Sonuçta bunlar inkarcı kafirler, mürtedller değil mi? Evet öyle.

 

Hiçbir şey kesin değilken neden tanrı konusunda kesin yargı...(b)

1- Mantık. Mantıkla başlayalım. Mantıksal mümkünsüzlük. İnsan aklı için mümkünsüzlük.

2- Tanım. Tanımla devam edip, sıftalara gelelim. Tanımlı bir tanrı sıfatlarının çelişmesi. Tanım yoksa, tanrı zaten "yok".

3- Bilim. Bilimle kabaca sonlandıralım. Termodinamik ve 1. yasası. Yoktan var etmek, ya da var olanı yok etmek yok. Kapı gibidir bu yasa.

4- Ha bir de sonsuzluk ve başlangıç. Bir başlangıç olmamasına dair mantıksal bir engel yok. Bir gereklilik de değil. Zorunluluk da. Aksi yöndeki saplantı ise sadece insansı/antropik bir yanılgı.

 

Tesadüf-rastlantı kelimelerini de dejenere edip, içini boşaltıyor, akabinde ise yine işinize geldiği gibi dolduruyorsunuz içini. Bakın daha önce yazdığım bir pasajı kopyalıyorum buraya:

 

Rastlantısal ne demek? Birbiri ile reaksiyona girmesi imkansız iki elementi rastlantısal olarak tepkimeye soksana bakalım; ya da tam tersi?

Formül olsa olsa "zorunluluk-rastlantı-zorunluluk" şeklinde olabilir.

Nobel ödüllü biyoloğun biri, kitaplarından birine boşuna "mümkünlerin oyunu" ismini vermemiş buna.

Elektron durumu, kovalent bağları vb..sine göre olacak olan olur, olmayacak olan ol(a)maz. Rastlantıya da pok yemek düşer. Ya da ikinci dereceden figürandır. İstatistiksel mekanik diye bir kurum var, bilir misiniz?

 

Konu hakkındaki eksik bilginiz, sizi tüm düşünsel aktivitelerinizde antropik/insansı yanılgılarınıza gebe bırakmakta, insansı yanılgılarınız ise sizi türlü türlü yanlış akıl yürütmelere sevketmekte. Ama Dunning-Kruger Sendromu'ndan muzdarip olduğunuz üzere bunun farkına dahi varamamaktasınız. Sonra gelsin "aman da neden ölmek istemiyoruz; nerden, kimden geliyor bu?"..Nereden gelecek, kil kristalleri kendini "neden" kopyalıyorsa, işte oradan geliyor. Ama, sizin konu hakkındaki fikirleriniz olsa olsa dübürünüzden geliyor. Kaba belki, ama öyle.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, asparagasto yazdı:

sorum cok basit  hicbirsey kesin deilken neden tanrinin olmadi konusunda kesin yargiya varilir ben bunu merak ediyorum.

     Bir insan isterse sadece hissetmediği, mantıksal bir çerçeveye oturtamadığı için bile tanrıya inanmayabilir. Bunda garipsenecek birşeyde yoktur. Aksine olması gerekendir. Çünkü sözü edilen tanrı bahsi daha en temel soruda fire vermektedir. Nerede ? Bu soruya verilen cevaplar ise andromeda galaksisinde fillerin uçtuğu bir gezegen var demekten farksızdır. Çünkü test edilme olanağı olan yanlışlanabilir bir önerme değildir. Bu nedenle dikkate alınmaz. 

     Asıl garip olansa 1000 lerce yıl önceden kalma ne olduğu belirsiz kitapların delil gösterilerek ahada bu tanrının sözüdür, o halde tanrı var, demektir. İnsanların bu hali derin düşünüldüğünde son derece trajikomik bir tablo çıkıyor karşımıza. Ben gözümle gördüğümü dahi bir teist gibi savunamam. 

   Kesin olarak tanrı yoktur denmesinin sebebide yüzbinlerce yıldır hiçbir etkisinin bulunmadığından, etkisiz eleman gibi birşey olduğundan olabilir. Uzayın derinliklerine baktığınızda ne görüyorsunuz merak ediyorum doğrusu. Şen şakrak, sırf insanların arada bir eğlence olsun diye bakması için yaratılmış bir görüntü mü yoksa bilinmezlerle dolu, ıssız, ürpertici, canlılığa düşman bir görüntü mü ? Bu kadar curcunanın insanların etrafında dönüyor olması bile başlı başına bir anlamsızlık.

    Bildiğiniz gibi insanlar olarak doğayı, evreni keşfetme yolunda ilerliyoruz. Var mı şununda nedeni tanrıdır diyebileceğimiz bir olay ? Cevap bellidir aslında. Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir. Peki kanıt yoksa ve bir kanıya varmamız gerekiyorsa o şeyi var mı kabül etmeliyiz yok mu ? 

   Görünen o ki bu tanrı martavalı hiçbir zaman insanların gündemi olmaktan çıkmayacak. Garajdaki ejderha misali ne yaparsanız yapın imgesel olarak var olmaya devam edecek. Müslüman dostlarımıza da Allahlarını iyice bilinmezliklerin arkasında dibe köşeye bir yere saklamak düşecek.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, nairelsaif yazdı:

Kelimelerden anlamlar çıkartmak senin için oldukça eğlendirici ve eğiticidir diye umuyorum.

 

Fakat ;  bir insan ateist ise  bunu istediği şekilde anlatabilir.  İster ihtiyacım yok der, ister olmasına gerek yok der ister inanmıyorum sana ne bili bili der.

 

Ben şöyle yorumlarım ; yahu senin tanrın beni cezalandırmayı başaramıyor. Meteor parçasına el sürüp "haha sevaba girdim" diyen kişilerin burada gelip beni kendim gibi ateist arkadaşlarımın yanında küçük düşürmeye gücünüz yetmez. Ülkemizi severiz, topraklarımıza aşığız ama... Dünya görüşümüz ve onu nasıl tanımlayacağımız ve nasıl durumda olduğumuz sadece bizi enterese eder. 

Yani Mystic "benim tanrıya ihtiyacım yok" diyorsa bu onun felsefi bakışıdır.

ya o değilde, konu gözüme hoş gözüktü. Kitap yazcam bu konuda

 

4.5 Milyar Yıldır gözükmeyen tanrıya ihtiyaç olmaması :)

 

Kendim calarim kendim oynarim diyosun yani. Tabi ki beni ilgilendirmez senin anlatma seklin. Sadece sizi enterese eden seylerde muslumanlara soru basliginin altinda yaziyor olmaniz garip.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, asparagasto yazdı:

deve sidigi muhabbetini bilmiyorum derken kuranda yazdigina rastlamadim. konuyla ilgili kuranda gecen bir ayet varsa atlamisimdir.

bilmek, anlamak, inanmak  bunlar apayri kavramlar. ateistler muslumanlanligi muslumanlardan daha iyi bilebilirler anlamayip, inanmadiktan sonra bilmek hicbirsey ifade etmez. 

 

 

 

 

- "Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve idrarını içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, Peygamber bizi engelledi.” (Buhari Tıp5/1, Hanbel, 3/107,163).

 

amacım burada kimseyi yadırgamak veya aşağılamak kesinlikle değil. İsteyen istediği inancı savunmakta özgür, bende sizler gibi kendi üzerime düşeni layıkı ile yerine getirmeye çalışıyorum. 

14 dakika önce, asparagasto yazdı:

Kendim calarim kendim oynarim diyosun yani. Tabi ki beni ilgilendirmez senin anlatma seklin. Sadece sizi enterese eden seylerde muslumanlara soru basliginin altinda yaziyor olmaniz garip.

 

Arkadaşım konuyu siz çarpıtıyorsunuz, sonrada "ama bili bili ben bunu yazmamıştım ki ki ki, ya niye böyle oldu ihihihi " şeklinde serzenişlere hiç mahal yok. Sorudan çok bir eleştiri var. 

Tanrı tanımaz zındıklara cevap verelim de azıcık keyif yapalım diye gelen egoistlere karşı tabiki tavrımız nettir.  :)

 

ama gelip ben birşeyler öğreneyim veya bildiklerimi paylaşayım diyorsanız kapımız her zaman açık. Mitlerle değilde gerçeklerle gelmenizi istememiz çok normal.

Sürekli kitap alıntılarını okumaya çalışmaktan kilimcinin kör oğluna döneceğim en sonunda.  

 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, asparagasto yazdı:

Heralde bir taraflarindan tanim uydurma buna diyorlar. Tesaduf tesaduf etimolojik tanımıyla uyumlu degil.Bak sen. Aslinda haklisin esek esekin etimolojik tanimiyla uyumlu degil. Aslında hicbirsey  etimolojik tanimiyla uyumlu değil. Insanlar kelimeleri g.tlerinden uydurmuslar oyle devam edip gidiyor iste. kit beynimle tanim ogretmeye calisman basarisiz. Kelime kalabaligi yapmaktan baska bir ise yaramiyor.

Imam hatipli falan degilim aslinda okulum hakkinda kesin onyargida bulunman bile senin ne kadar dar goruslu oldugun hakkında bilgiler veriyor. İste senin kesin gozuyle baktıgın olayın en kucuk ornegı.

 

sevgili  aspargaz  :)))) sana göre  eşek  eşekle  savasır bu olagan bir savas halıdır . ee ne diyelım   senın anlayısında çok ilerıymış bizdaha o noktaya gelemedık. biz daha  insanız hayvanlaşıpta hayvanların dılınden anlıyamıyoruz. halbukı sana göre aslanlar şu an safarıde tanklarla ve apacılarle geyıklere puısu kurup avlıyorlar. geyıklerde. gerılla taktıgı ıuguluyorlar ama nafıle baksana aslanlarda. zırhlı arac var. geyıkler kesın bu savası kaybeder. diye düşünüyorum..  :0_80cbc_37a71a73_L::smashfreak:kendını hırpalamak bana değil sana verır 2 secenegın var ya imam hatıp yada lise mezunu ondan sonrada üniversıte ilahıyat bölumu yada ailahıyat felsefesı faln fılan :))) senı görende oxford mezunu sanır.  ayrıca ateist arkadasları dinlesen senın için çok iyi  olur. artık eleştirmeyı bırakıpta mantıklı birşeyler yazmanı beklıyorum sabahtan berı. sen mantıklı birşey yazıcaksınkı ben anında çürütücem. amaç bu  :)))

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
8 dakika önce, teflon yazdı:

 

Konu hakkında yeterli, bilgi sahibi olmadığın için basit düşünmeye ve ancak bu mertebede sorgulamaya devam ediyorsun. İnsansı yanılgılarını esas alıyorsun.

Yani cahillik. Bunu bir önceki mesajda da vurguladım. Vurgumu yineliyorum. Bundan sonra da devam edeceğim.

Biriniz bundan rahatsız olup da "gerçekten" araştırmaya başlayana kadar.

Ha o "biriniz" bitmeyecek. Biz de yazabildiğimiz kadar "vurgulamaya" devam edecez alimallah :)

 

Hiçbir şey kesin değilken neden tanrı konusunda kesin yargı..(a).

Bir kere bu yaklaşım en baştan senin "konumunu" dinamitliyor.

Öyle değil mi ya; kesin olmayan bir tanrıya istinaden kurulmuş koca bir din, sosyal hayatın en içlerine kadar girmiş olması, içinde bizim vergilerimiz de ihtiva eden pırtlak gibi cami yapılması, cezalar, savaşlar, asmalar, kesmeler..hatta sonsuza değin yanmak.

Hiçbir şeyin kesin olmadığı yerde bunlar ne ayaktır, sen bize neyi anlatmaya çalışmaktasın diye sormazlar mı adama?

Ayrıca boşver pozitiz ateistini negatifini agnostiğini diferansiyelini. Sonuçta "non teist" teist olmayan. Bitti. Bu kadar. Bunun üstüne söyleceğin var mı? Ya da senin tanrının, kitabının? Bunlar arasında bir ayrım olacak mı? Orasını allah bilir falan yok. Sonuçta bunlar inkarcı kafirler, mürtedller değil mi? Evet öyle.

 

Hiçbir şey kesin değilken neden tanrı konusunda kesin yargı...(b)

1- Mantık. Mantıkla başlayalım. Mantıksal mümkünsüzlük. İnsan aklı için mümkünsüzlük.

2- Tanım. Tanımla devam edip, sıftalara gelelim. Tanımlı bir tanrı sıfatlarının çelişmesi. Tanım yoksa, tanrı zaten "yok".

3- Bilim. Bilimle kabaca sonlandıralım. Termodinamik ve 1. yasası. Yoktan var etmek, ya da var olanı yok etmek yok. Kapı gibidir bu yasa.

4- Ha bir de sonsuzluk ve başlangıç. Bir başlangıç olmamasına dair mantıksal bir engel yok. Bir gereklilik de değil. Zorunluluk da. Sadece insansı/antropik bir yanılgı.

 

Tesadüf-rastlantı kelimelerini de dejenere edip, içini boşaltıyor, akabinde ise yine işinize geldiği gibi dolduruyorsunuz içini. Bakın daha önce yazdığım bir pasajı kopyakıyorum buraya:

 

Rastlantısal ne demek? Birbiri ile reaksiyona girmesi imkansız iki elementi rastlantısal olarak tepkimeye soksana bakalım; ya da tam tersi?

Formül olsa olsa "zorunluluk-rastlantı-zorunluluk" şeklinde olabilir.

Nobel ödüllü biyoloğun biri, kitaplarından birine boşuna "mümkünlerin oyunu" ismini vermemiş buna.

Elektron durumu, kovalent bağları vb..sine göre olacak olan olur, olmayacak olan ol(a)maz. Rastlantıya da pok yemek düşer. Ya da ikinci dereceden figürandır. İstatistiksel mekanik diye bir kurum var, bilir misiniz?

 

Konu hakkındaki eksik bilginiz, sizi tüm düşünsel aktivitelerinizde antropik/insansı yanılgılarınıza gebe bırakmakta, insansı yanılgılarınız ise sizi türlü türlü yanlış akıl yürütmelere sevketmekte. Ama Dunning-Kruger Sendromu'ndan muzdarip olduğunuz üzere bunun farkına dahi varamamaktasınız. Sonra gelsin "aman da neden ölmek istemiyoruz; nerden, kimden geliyor bu?"..Nereden gelecek, kil kristalleri kendini "neden" kopyalıyorsa, işte oradan geliyor. Ama, sizin konu hakkındaki fikirleriniz olsa olsa dübürünüzden geliyor. Kaba belki, ama öyle.

Ben insansi yanilgilarimi esas aliyorum ama ateistler insanüstü varliklar ve olup biten herşeyi %100 biliyorlar. Tabi ben de yedim. Cay getir. Biz derken ateistlerden bahsediyorsun bunun anlami su; dusuncelerim beni yaniltiyor olabilir ben bu dusunceleri baskasiyla paylasayim benimle ayni dusuncede olan insanlar mutlaka vardir. Dusuncelerine taraf bulma istegi ego tatmin etmeden baska bisey değil. Ben forumda muslumanim dedigimi hatirlamiyorum. O yuzden kafir murted kelimeleri bana uzak bunlarla aciklamaya calisma. Birbirlerini yok etme canlilarin dogasinda vardır, dinin insanlara kotuluk etme dusuncesi temelden zayiftir. Din olmasaydi baska bişey olurdu ne yani din ortadan kalkinca hersey cozulecek mi? 

Benim sordugum ayni soruyo bana sormaniz kaliplasmis argumanlarinizdan. Kesin olarak hicbirseyi bilemeyecegimiz bir evrende siz nasıl tanrinin olmadigina kesin diyebiliyorsunuz diyorum. Sen kalkmis kesin olmayan bir tanriya istinaden kurulmus bir din diye basliyorsun. Mantik, tanim, bilimle devam ediyorsun. Temel zayif.

Mantigin ortak bir noktasi varmidir mesela. Butun insanlar yada cogunluk bu mantigin ortak noktasini kabul eder mi? Mantiksal mumkunsuzluk dedigin zaman sacmaladiginin farkindasindir heralde.

Tanim, simdi sana sonsuzlugun tanimi nedir desem geveleyip durursun. Yapamassin sonsuzlugun tanimini. Konusmaya basladigin an sunlari soyleme hakki dogar; deneyimledin mi? Kanitin var mi sonsuzlugun olduguna? Ama tanimi var. Peki neden sonsuzluga bir tanim ihtiyaci duydu insanlar. Aslinda sonsuzlugun tanima ihtiyaci yok ki. Tanim yoksa sonsuzluk zaten yok.

Bilim, big bang den once ne vardı? zamanın baslangici nedir? Kara deliklerden gecis varmi? Bu sorularin hepsini biliyoruz, deneyimledik dimi? Termodinamik yasasının oncesi olabilir mi? 11 boyut gercek olabilir mi? Bunlarin hepsini biliyoruz. yapistir termodinamigin 1 yasasini yoktan var olma vardan yok olma yok. Peki diyelim btun bunlari deneyimledik ogrendik en sonunda karar verdik. Kesin yoktan var olma yok. Baslangic? Baslangicin olmamasi icin mantiksal bir engel yok. Hmm. Ee hani yoktan var olma yoktu baslangıcın ayrıcaligi ne? Ha mantiksal olarak torpil gectin ona. Yani bravo koskoca evrenin kapi gibi yasasi baslangic icin bir an islemedi.

Dedigim gibi insansi yanilgilarimiz elbette olacak cunku baska insaniz. Onemli olan insanin yanilgilari olabilecegini bilmesi. Pozitif Ateistler de bu yok. İnsanustu varlık olduguna inanirlar herseyi kesin bir dille reddederler. Kucucuk beyinleriyle evreni cozdum zannederler. 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, mystic yazdı:

sevgili  aspargaz  :)))) sana göre  eşek  eşekle  savasır bu olagan bir savas halıdır . ee ne diyelım   senın anlayısında çok ilerıymış bizdaha o noktaya gelemedık. biz daha  insanız hayvanlaşıpta hayvanların dılınden anlıyamıyoruz. halbukı sana göre aslanlar şu an safarıde tanklarla ve apacılarle geyıklere puısu kurup avlıyorlar. geyıklerde. gerılla taktıgı ıuguluyorlar ama nafıle baksana aslanlarda. zırhlı arac var. geyıkler kesın bu savası kaybeder. diye düşünüyorum..  :0_80cbc_37a71a73_L::smashfreak:kendını hırpalamak bana değil sana verır 2 secenegın var ya imam hatıp yada lise mezunu ondan sonrada üniversıte ilahıyat bölumu yada ailahıyat felsefesı faln fılan :))) senı görende oxford mezunu sanır.  ayrıca ateist arkadasları dinlesen senın için çok iyi  olur. artık eleştirmeyı bırakıpta mantıklı birşeyler yazmanı beklıyorum sabahtan berı. sen mantıklı birşey yazıcaksınkı ben anında çürütücem. amaç bu  :)))

Seni sevdim uslubun eğlendirici ? sen hala savastamisin. Tok aslan oldurmezmis. Bi git bakalim aslan tokken yanina. Avinin pesinden kosmamak icin oldurmuyor olabilir mi acaba. Yani diger arkadaslar ne guzel acıklamalarda bulunuyor. Sen yeni dustun galiba. Acıklama hep alaycı tavirlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, asparagasto yazdı:

Seni sevdim uslubun eğlendirici ? sen hala savastamisin. Tok aslan oldurmezmis. Bi git bakalim aslan tokken yanina. Avinin pesinden kosmamak icin oldurmuyor olabilir mi acaba. Yani diger arkadaslar ne guzel acıklamalarda bulunuyor. Sen yeni dustun galiba. Acıklama hep alaycı tavirlar. 

hahahaha  bende senın sacma mantıgını seviyorum. dostum. gerçekten çok eğlencelı. sana göre hayvanlar savasır tabı haklısın. biz insanlarda aç kaldığımızda  ölmemek için insan öldürürüz ve öldürrüklende aynen söyle derız. eger müslüman isek allah  allah  allah  allah  allah derız eger hristiyan bana ogul ve kutsal ruıh adına ölüme giderız. ama ateistler  türler vardır onlar insan öldürmezler. onlar her zaman barıs içinde yasarlar. onlarda din ve mezhep farklılıgı yoktur . onlarda bilgi ve kütüphane egitimi vardır. kımısı oxford mezunu olur kımısıde itu mezunu işşizde olsa yinede bir ateist türü diğer türlerden ayıran en buyuk özellık barıscıl ve mantıklı yasıyor olmasıdır biz bu türe kısaca ateismus müslümanlarus her zamanus yenerus diyoruz..  :lol:şimdi yanlış anlama sakın sen hayvanları insan formuna soktugun için bende dogal olarak  insanları hayhvan formuna sokmak zorunda kaldım. insanları hayvan formuna sokmama senın asla anlıyamadıgın birşey var dostum ateist türler hayvan formunda bile evrımleştiği için en medenı tür olarak kendını ispatlamıştır.. dostum bunu  ben söylemıyorum bunu siz müslümanlar itiraf ediyorsunuz  al bakalım biraz daha eglenelım senınle belkı mantıklı birşey yazarsın  çünku süreklı galıp gelıyorum ..            https://www.diyadinnet.com/YararliBilgiler-1665&Bilgi=aslan

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

pekala o zaman biraz ciddi olalım .. ben ufaktan baslıyorum arkadas biraz daha uyusun :))))

çiftsel düşünce anatomısı...

1: tanrı neden? tanrı evrenı yarattıcı içn

2: tanrı neden? herşeyı biliyor.( evrenı yarattıcı içn herşeyı biliyor. )

3: tanrı neden? güçlü çünku evrenın programını kontrol ettıgı için. görecelı olmamasının asıl sebebı programın  ve yazılımın bir sistematık kaosudur. yanı mükemmelık kavramıyla evren kavramı esdeger tutulamaz bu imkansız. bir programda monıtorun yanı evrenın dısına cıkamaz.programın mantıgı budur komutlar böyle işler sistematık olarak sanalın gerçege gecısı imkansızdır.. 

4: tanrı neden? insanları yarattı.. bu olaya insancıl bakıldıgında insan aklı bunu yanlış algılayabilr. buda asıl gerçegı görmemıızi engeller yanı tanrının akıl oyununu.

5: tanrı neden? insan ruhuna ihtiyac duyar (evrenı yaratmak için )

6: tanrı neden? insna ruhuna derın acılar cektırır( evren yaratılmadan önce insan tanrıdan daha zayıf.. bir.. tanrıydı ve tanrıyı çok kızdırdı tanrıda intıkam almak için evrenı yarattı çünkü insan ruhuyla başka bir sistematık sekılde zamandan bagımsız oaln insan ruhuyla asla. basedemezdı şimdi bu örnegı neden? verdım daha iyi anlamanıziçn acıklım dinlerın big beng öncesı gibi  ispatı gibi bazı argumanları vardır bu argumanalrı karsı gelıştırdıgım bir sistemdır .. dinler nedensellık içn bir amac kullnır yanı sınav gibi bende sınav yerıne tanrının  insan denılen varlıgı evrenın içine hapsetmesı ve ondan intikan alması için kötülerı cezalandırdıgı bir yer olarak analız ettım. sonuç bana dinlerın çıkış mantıgından daha basarılı olmuştur.. 

7: tanrı neden? kusurludur? (tanrı kusursuz olsaydı insanogluna asla acık vermezdı. göreceli evren modelı yerıne yine aynı sıstem olan görecesız bir sistem oturdurdu. buda insanların onu daha iyi ve daha gizemlı bulmasını saglar böylece insanoglunu bir arayısa iterdı. sistem daha saglıklı olurdu. insanlar sacma sapan sistemler kurmaz gerçek ilahın amacına odaklanırdı...

SONUC ANATOMISI

1: tanrı daha iyisini yapabilrdı. afrıkadakı acları doyurmak gibİ
2: tanrı daha iyisini yapabilrdı. 9 ay 10 gun yerıne anında anında yaratırdı.
3: tanrı daha iyisini yapabilrdi. insan ömru 80 yıl yerıne 800 yıl olabilrdi.
4: düşÜnsenıze her zAman daha iyisini yapamayan bir tanrı nasıl? olurda mukemmel olabilr. !!!!!!!:....

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

BANA TANRININ SINAVI EGER GERÇEK MERHAMETLI VE VİCDANLI ALLAHSA OLDUKÇA MANTIKLI GELİYOR AMA KURANDA ANLATILAN ALLAH HERŞEYİ ÖNCEDEN BİLİPTE SInAV YAPMASI İŞTE ASIL BURASI BANA ÇOK MANTIKSIZ GELIYOR. DÜŞÜNÜNÜN BİR İNSAN E 5 ÇIKIPTA BİR ARACIN ALTINDA KALIP ÖLÜCEGİNİ ÖNCEDEN BİLSEYDİ YİNEDE OGUN E 5 ŞE ÇIKARMIYDI. koskoca tanrı hiç yapmazdı öyle değilmi? DERİN DÜŞÜNÜN. BU İŞTE BİR GARIPLIK VAR. şimdi müslümanlar diyecekkı olurmu? efenım . koskoca tanrı herşeyi bilmeseydı. nasıl ilah olurdu. diyecek . bilyorum. iyide ben onu sormuyorumkı sadece mantık beklıyorum. bana şunu ispatlayın tanrının gerçekten herşeyi bilmesını ispatlayın bu bana yeter.ama ispatlıyamıyorsunuz değilmi? müslümanlar pekı ispatlıyamadıgınız bu en önemlı amacı nasıl? biliyorsunuz. nasıl bu kadar emın olabiliyorsunuzçünku insancıl  baktıgımızda bunun imkansız olduğunu artık ispatlıyabiliyoruz. elınızdekı kıtapla tanrıyı aynı mantıga nasıl? koyuyorsunuz. elınızdekı tanrının kıtabıysa bunun bir hikmetı olmalı çünku o kıtap evrenın dısından gelmelıydı  arap sapıgıın yazdıgı bir kıtap olmamalıydı .. aynı sekılde yahudi  kokenlı tüm peygamberler sizcede aynı mantıgın devamıdır diyebilriz öyle değilmi? yanı kurandakı isra sürelerını yazanlar israilogulalrındakı hahamlardır diyebiliriz.. insanlar biraz arastırsa 3 kıtabında aslında yahudi yanı israilogullarının din adamlarının yazdığını anlıyacak ve herşey değişicek . çünku dikkat  edersenız   3 kitaptada aynı mantık var rakamsal gun vermışler nerden biliyorlarmış tanrıyla konuşmuşlarmı? bu ne rezalet :)))) bizevrenı 6 günde yarattık.. bazı müslümanlar diyorkı bu senın bildiğin 6 gün  değil  iyide bunu ben bilmiyorsam sende bilmiyorsun demektır .. eger sen biliyorsan sana tapalım ozaman .. :)))) bende onu soruyorum amacevap alamıyorum müslümanlrdan  bu 6 gun kımıın uydurdugu bellıdır hahamlar uydurmuştur isada muhammedde bunlardan alıntı yaparak bu ayetı diger kıtaplara yenı ayet olarak yazmıştır.. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

KAF-38 için 40 meâl bulundu. (İmam İskender Ali Mihr) Ve andolsun ki, gökleri ve yeri ve ikisinin arasındakileri altı günde yarattık.Başlangıçta Tanrı gökleri ve yeri  6 günde yarattı. Tevrat-Tekvin Bab 1-1  incildeki  ayet:.:Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü. Akşam oldu, sabah oldu ve altıncı gün oluştu. rezıllıge bakın akşam olmuşş  :))) sabah olmuşşş   :))))) gülermısn? aglarmısn? ee hanı? allah denılen varlık zamandan ve mekandan bagımsızdı . koskoca alalh böyle kıtapmı? yazar  :))) allah değilde bir insan yazarsa işte aynen böyle yazar . rakamsal yazar. mantıksız yazar .. hahahaha yuhhhh  allah önce bakmış ve herşeyı çok iy igörmuş sonrada akşam olmuş ve uyumuş sabah kalktıgındada  insanlar evrımleşip ateist olmuşlar. böyle bir rezalate nasıl? inanıyorsunuz çok acık ve net. insan denılen hayvan azmanları yazmış bu sahte kıtapları .. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

1500 yıl önce mekkede yaşıyan kureslılerınde inancı vardı kureşlılerı öldüren islamcıları ndedıgı gibi değildi asıl gerçek kuresylıler kafır değildi onlarında evrenı yaratan ilahı putlara benzetıp tapmalarıydı bütüm hikaye. putlara tapmıyorlardı o putları tanrılara benzetiyorlardı. böylece gok tanrısı ay tanrısı yer tanrısı yıldız tanrısına benzer hayalı göruntulerle putları insan ediyorlardı. muhammedde bunları katlettı bana sorarsanız islamında aslında putculardan hıçbir farkı yoktur. islamın tanrısıda hayalı bir puta tapmaktadır. asla göremıyeceklerı ve yasadıkları sürece sadece hayal edemiyecekleri.. bir puta tapıyor putun adıda tıpkı kureyşlıler gibi sahte bir isim bulunmuştu bu puta putun adı allahtı.. o dönemde allah kelımesı arapça ilah demektı..yasamda buna benzer . birgun birilerı gelır islamcıların neslını tüketene kadar katleder. ve yenı bir dın ortaya cıkar ama asla insanın içindekı inanç değişmez. korkudan islamı secenelr bırgun aynı korkudan yenı bir dını secmek zorunda kalıcaklardır. sonuç olarak arkadaslar kısır döngü asla değişmez..

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

 tesaduf eserı ilk inanışta böyle başladı hepiniz çok merak ediyordunuz değilmi? buyük olasılıkla yıllar suren arge arastırmalarından sonra böyle olduğuna ikna oldum..tesaduf eserı fiizksel yasalar milyonlarca yıl önce yasıyan neandertallerın yıldırımın etkısıyle yanan bir agactan korkmasıyla baslamıştır.bu öyle basıt bir arastırma değildir. sevgili arkadaslar. işte ilk inanış olan samanızmde böyle baslamıştır.yanı samanızmn aslında  ilk inanış değildır  bunun cesıtlı evresel bazlı cagları vardır .amazonlarda yasıyan bir amazon  yerlısı şamanızme kadar bir çok badire atlatmıştır. önce ates tanrısı sonrada ay ve gunes ve sonunda samanızm avustralyada yasıyan aborjınlarde aynı seıkılde evrımleşmış ve ve sonında samanızm inancını benımsemıştır tüm yerlı halk tüm kıtalarda samanızm inancını benımsemıştır. ama olaya olaya bir nedneselllık kattım farkındaysanız dedımkı korku  dedım bizi biz yapan korku sayesınde dinlerde güçlenmış ve hayatımızın bir parcası olmuştur.. dinlerı ıcat edenler gercekten kötü niyetlı  insanlardı. çünku dının çıkarcı bir amac guttugunu  15 yasındakı bir ateist bile anlar..dinlerın popılasyonunu yitirmelerı aslında çoklu dinın gecısıyle baslamıştır. bir  öncekı dın yahudilik 5000 yıl önce dünyaya hakımken bir den bire incılın ortay çıkması ortacagda katolıklerın bir anda çogalmalrını saglamıştır ve daha sonrada protestanlar katolıklerı ikiye bölerek hrıstıyanlıgı zayıflatmıştır . ve son olarak islamın gelışıylede dinler tamamen farkl ıbir popılasyon adı altında parcalanarak yanı mezheplerere  bölunerek yavas yavas azalmaya baslamıştır son ceyrek yydada dinlerın etkılerı hızlı bir sekılde azalmaya baslamıştır bunun en buyuk nedenıde bilm cagına girilmesı ve insanlıgın uyanmaya baslamasıdır. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
19 saat önce, asparagasto yazdı:

oncelikle savasin ortadan kaldirma, yok etme anlamina geldigini dusunemeyecek kadar  dar goruslu olabilirsin. boyle komiklik yap. gerci 3.5 milyar yasinda oldugu tahmin edilen dunyanin 100 yil sonra yasanmaz hale gelebilr dusuncesine sahip olan insanlarin kavramlari algilayamamasi gayet normal. hayvanlar arasinda da birbirlerini yok etme ortadan kaldirma vardir. sen simdi  buna zorunluluk, hayatta kalma cabasi dersin. tabi insanlar zevk icin savasir demi. amac birbirlerini ortadan kaldirma degildir yani. muslumcuk diye dalga gectigin insanlara zararin olmaz aksine senin asagilik kompleksini ortaya cikarir. :)

  

 

 

yaz google savas nedir? böyle rezıl oluyorsun karsımda senın daha zekı olduğunu düşnmüştüm benı hayal kırıklıgına ugrattın. 

savaş
ad
  1. 1.
    devletlerin, aralarındaki ekonomik ve siyasal anlaşmazlıklar vb. nedeniyle, siyasal ilişkilerini keserek, birbirlerine karşı ordularıyla giriştikleri silahlı eylem.
  2. 2.
    bir ülkede, siyasal toplulukların ya da toplumsal sınıfların, yönetimi ele geçirmek için giriştikleri silahlı eylem, iç savaş.bir aslanın yavrusunu koruması içn verdıgı mücadele savas değil içgudusel olarak korumaktır. çünkı akıl ve mantık derkı savaslar sadece akıl ve mantık uyusmazlıgı olursa savas olabilir. der. yanı akıl ve mantık yoksa savasta yoktur. şu verdıgın hayvan örnegı aslında senın bir zamanlar aşırı bir dıncı olduğunu ispatlıyor dostum.. :)))) bunu nerden biliyorum biliyormuusn? bundan 4 yıl önce buna benzer bir tartışma olmuştu arkadas deistım demıştı ama sonunda müslümanlar gibi tanrının varlıgını savunmaya basladı ve sonundada itiraf ettı ben hala müslüman demese bile  hala inançlı olduğunu kabul ettı.. senın mantıgına acıyorum çünku senın mantıgın diyorkı şiddet bir savastır. iyi ozaman senıde biraz birazcık üzücem kusura bakma bunu sen istedın 2 kişinın dogus arenasında dovusmesı sana göre şiddet içerdıgı için kungfu yapanlar kungfu turnuvası değil ordakılar savasıyorlar öylemı??  vayy zavallı akıl   :))):smashfreak:
tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...