Jump to content

Recommended Posts

34 minutes ago, mystic said:

democrassıon bil bakalım benı tanıyabilicekmısın? merak etme  herşeyın bir acıklaması vardır. dostum sen hala benı tanımadınmı? dur biraz ıpucu verım. :)))) pach of neo..   evrensel insan ve democrassıon.. hala böyle basit konularlamı? devam ediyorsun hıç degısmemışsın.. hatırladın değilmi? konu baslıgı gerçekte tanrı yoktur.. eger hatırladıysan. çok şaşırıcaksın emınım. 

Sen huu sun büyük ihtimalle yakında ortaya çıkar

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 417
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

bu günluk son birşey  daha  bana göre ateimzde  evrenın işleyiş sistemı bakımından bir tanrıya ihtiyacı yoktur çünku  evren bir sımılasyon tasarımdır daha önceden herşeyın programlandıgı bir geciçi bir  similasyondur. ama determınızmde evrenın işleyısı  ve evrenın sistemetık düzenı % 100 bir tanrısal bir güce baglı olmak zorundadır aksı halde  evren  asla varolmaz tezını savunur . işte determınız ile ateizm arasında kı en büyük farkta bu bana göre .. gruplandırırsak  1: ateizm 2: agnostısım 3: septısızım . bu  3 mantık bir birine çok yakındır diyebiriz.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi eski dostum neo, bunları ben çok anlattım, alakası olmadığını çok açıkladım. Doğrusu üşendim şimdi tekrar baştan almaya. Sen boşversen determinizmi filan da biraz düzgün yazsan, cümlelere büyük harfle filan başlasan, sözcükleri doğru yazsan filan... İskeletorun büyük teyzesi de hiç sevimli durmuyor! :D

 

Ama tabii kısaca açıklamazsam eski dostluğa sığmaz. Kader diye bir şey yoktur. Maddenin ne yapacağı dıştan maddeye doğaüstü bir güç tarafından filan dayatılmamıştır. Madde doğasında olduğu şekilde davranır. Dediğin şekilde klasik determinizm vardı ama Laplace ile birlikte son buldu. Modern determinizm materyalisttir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, democrossian yazdı:

Şimdi eski dostum neo, bunları ben çok anlattım, alakası olmadığını çok açıkladım. Doğrusu üşendim şimdi tekrar baştan almaya. Sen boşversen determinizmi filan da biraz düzgün yazsan, cümlelere büyük harfle filan başlasan, sözcükleri doğru yazsan filan... İskeletorun büyük teyzesi de hiç sevimli durmuyor! :D

 

Ama tabii kısaca açıklamazsam eski dostluğa sığmaz. Kader diye bir şey yoktur. Maddenin ne yapacağı dıştan maddeye doğaüstü bir güç tarafından filan dayatılmamıştır. Madde doğasında olduğu şekilde davranır. Dediğin şekilde klasik determinizm vardı ama Laplace ile birlikte son buldu. Modern determinizm materyalisttir.

hahahahaha .. senbide iskeletorun büyük annesini gör. çok hoşuna gidicek..  neden kötü yazıyorum biliyormusun? hoşuma gidiyor.  :))) tembellıgı çok seviyorum yanlış yazdıgım bir harfı silmek bana işkence gibi gelıyor. :))) o zaman biz ona modern ateizmde diyebiliriz. materyalıstler. her zaman tesadufu severler sen çok iyi bilirsın. seni en son gördüğümde klasık deterjandın.  .))) :lol: sahı boşver bunlarıda 2 bira alda içelım.. :))) ve içtikten sonra o şişeleri maddeye çarpalım. bakalım. ne tepkı verıcek şu madde denılen tesaduf.. müsadenle ufacık bir örnek vermek istiyorum. bilyorsun ben programcı ateistım. aslında bir komut gibi algılamak gerekıyor biraları içtikten sonra o tasa fırlattıgımzda. bir ses duyarız. bu ses bize derkı  bu şişe parcalandı. yani dyorkı tesadufun aklı bile benın o şişeyi o tasa vurucagını zaten daha önceden biliyordum. sadece olasılıkları hesaplamak için . belırlı zaman dilimınde o programı ayarladım ve programın konutlardakı parametrelerını sırasıyla matematıksel bir izdüşüm içerisinde o konuta yerleştirdım. benım asıl merak ettiğim o gücün bu konutları koymadan önce  nasıl? bir teknık kullandığını  bulmaktı ama bunu başaramadım. çünku zaman kavramını  aşmam gerekıyordu ama bu imkansızdı..  herşeyın  olasılık anından önce  gerçeklesen  fiziksel bir  komut olduğuna asla inanmadım bu klasık bir  panteist mantıgıydı..  bana göre  komuttan önce aslında  fiziksel bir güç uygulandı.biz buna olasılık diyoruz..  ve  o fiziksel  güçte   komutları oluşturdu. ve olasıklarda yavas yavas belırmeye basladı. ve o an gerçekleştı. sen tut bunu müslüman ilahıyatcılar yok efendım olurmu? öyle şey kader ve kaza vardır . allah bilir gibi halısınasyon ve ruhen bozulan bir aklı ispatlar bana... senınde deıgın gibi Rastlantının nedenleri vardır" Petronius ve olmak zorundadır. tıpkı az önce verdıgım örnek sanırım buna çok uygun olucaktır.. dostum  derin  saygılarımla.. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, dcan3 yazdı:

Bana göre doğru tahmin ama doğru olmasa da bu tarzınla fazla barınamazsın burada.

% 100 yanlış tahmın..  :lol: inankı bana çatmak hayatında istiyecegın son şey olucaktır..  :)))))şu an burda değiliz  zaten  görmüyormusun?  seni göremiyorum.. :))):lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

müslümanlara cevap verebilecekleri bir soru. birileri zengın yaratılırken birileride fakır yaratılıyor sence bu özgür irademı? tanrı neden bana sormuyor ben zengın yaratsın sonrda sınasın ne? değişti hiçbirşe ydeğişmedı bak gördunmu? .. özgur irade ve kader yok...düşünsene bir adam amelıyata giriryor ve narkoz veriyorlar akıl yok oluyor ve o adamın bacagın kesiyorlar ve o adam içbirşey hıssetmıyor sence o adam canlı bir varlıkmıdır?canlı dedıgımız nedir? insanmı yoksa insanın varolus nedenı olan akılmı? yanı kaynakmıdır? sizlerın  allahı neden? her insanı eşit anlamda sınamıyor.  yanı sonuçta sınavın anlamı bu öyle değilmi?islamın ve alalhın eşitlik amacına ve  eşit lık ilkesıne aykırı değilmi? biri zengin yaşıyor birde fakır yaşıyor. ahmetın oglu fakır doğuyor. yine aynı günah ve sevapları alıyor. cerenın kızı çok zengin doğuyor ama yine aynı günah ve sevapları alıyor. sizcede bir garıplık yokmu? herşey normalmı? bu yaşamda.. mükemmelmı? 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 14.11.2017 at 22:05, asparagasto said:

Ben insansi yanilgilarimi esas aliyorum ama ateistler insanüstü varliklar ve olup biten herşeyi %100 biliyorlar. Tabi ben de yedim.Cay getir. Biz derken ateistlerden bahsediyorsun bunun anlami su; dusuncelerim beni yaniltiyor olabilir ben bu dusunceleri baskasiyla paylasayim benimle ayni dusuncede olan insanlar mutlaka vardir. Dusuncelerine taraf bulma istegi ego tatmin etmeden baska bisey değil. Ben forumda muslumanim dedigimi hatirlamiyorum. O yuzden kafir murted kelimeleri bana uzak bunlarla aciklamaya calisma. Birbirlerini yok etme canlilarin dogasinda vardır, dinin insanlara kotuluk etme dusuncesi temelden zayiftir. Din olmasaydi baska bişey olurdu ne yani din ortadan kalkinca hersey cozulecek mi? 

 

Ateistler herşeyi %100 biliyorlar dediğimi hatırlamıyorum? Ama bazı vargılara ulaşabilmek ya da çıkarımlar yapabilmek için %100'e gerek var mı? Referansımız aklımız, bilim ve mantık. Ve gözümüzün önündeki dünya, evren..varoluş. Bu varoluş bize "kadiri ve alimi bir mutlak" olmadığını resmen bağırıyor. Kanatlı uçan pembe fillerin olup olmadığını bilmek için %100 bilgi lazım mıdır mesela? Düşüncelere taraf bulma isteği ego megoya nereden geldin anlamadım. Neyse, önce dört köşeli bir üçgenin olup olamayacağını söyle, sonra bana da kayfe getir hele sen.

 

Müslüman değilmişsin galiba evet. Tanrının olma ihtimali vardır dinine mensupmuşsun.(!) Şimdi gördüm. Yalnız böyle bir önermede bulunmaya hakkın dahi yok ki. O ihtimal verdiğin cümle içerisindeki tanrı; T-A-N-R-I harflerinden ibaret bir kelime sadece. İçi boş, ne idüğü belirsiz bir şey. Hani benim de kalkıp "zort'un olma ihtimali vardır" dememden öte bir anlam ve de ehemmiyet ifade etmiyor. Zort nedir peki? Neyse ne. Sana ne! Sen önce o tanrının içini doldur, tanımla bakalım. Tanımla ki peşisıra ateizmin pozitif tarafı gündeme gelsin. Sabun gibi ipe sapa, ele avuca gelmez bir tanrı kelimesi tutturmuşsunuz; e haliylen, daha doğrusu bu hali ile kim neresinden tutup reddedecek ki onu? Tanrıcılıkda sabun yöntemi. Tanımı olmayan şey yoktur. Bunu zaten yazmıştık oysa ki.

 

İkide bir "birbirini yok etme canlıların doğasında vardır " demekle nereye varmaya çalıştığınızı da pek anlamadım. Dinin insanlara kötülük etme düşüncesi zayıftırla nasıl bir bağı var bunun?

Tarih boyunca sadece iki insan dahi din yüzünden birbirine düşmüş, kötü/zararlı edimlerde bulunmuş ya da bir kişiyi dahi öldürmüşse çöker bu söylem. Neden, çünkü arkasındaki şey tabiatı gereği kadiri mutlak. E dinler ve insalık tarihi ortada, fazla söze gerek var mı?

 

Ha şimdi, din ortadan kalkarsa daha kötü olacak mı..Hele buradan başlayalım..Yeterli mi? Herşeyi savunursunuz da, dini "tencere dibin kara, seninki benden kara" yöntemi ile savunamazsınız. Kendisi direk kadiri mutlağa refere ediyor çünkü.

 

On 14.11.2017 at 22:05, asparagasto said:

Benim sordugum ayni soruyo bana sormaniz kaliplasmis argumanlarinizdan. Kesin olarak hicbirseyi bilemeyecegimiz bir evrende siz nasıl tanrinin olmadigina kesin diyebiliyorsunuz diyorum. Sen kalkmis kesin olmayan bir tanriya istinaden kurulmus bir din diye basliyorsun. Mantik, tanim, bilimle devam ediyorsun. Temel zayif.

Mantigin ortak bir noktasi varmidir mesela. Butun insanlar yada cogunluk bu mantigin ortak noktasini kabul eder mi? Mantiksal mumkunsuzluk dedigin zaman sacmaladiginin farkindasindir heralde.

 

Seni müslüman olarak kabul edip sorduğum soruyu, hayır ben değilim diyerek geçmen yeterli. Belli ki müslümana yönelik bir soru bu.  Ve bir müslüman/teist için halen geçerli.

Temel zayıf derken? Altı boş yazmayalım. Yoksa ben de bütün yazdıklarınızın altına tek satır temel boş, ya da saçmaladığının farkında mısın der geçerim.

 

Mantığın ortak bir noktası var mıdır da ne demek? Bir yaşıma daha girdim. Mantık mantıktır. Mutlaktır ve tektir.  Kişiden kişiye, değişmez. Mantık, belirli bir kurallar kümesinden tek bir girdiye karşı tek bir sonuca ulaşılmasıdır. Tutarlılıktır. Ortak noktası da budur. Tutarlığın da yok ortak noktası, tüm insanları ya da aman da yarısı falan olmaz. Oldu mu? Tanrıya yer açmak için mantığı tasfiye etmek ya da onu görecelileştirmek girişimleri yersiz. Mantık mutlak değildir dediğiniz yerde de, önce düşünmeyi derhal o dakika bırakmanız gerekiyor.

 

Mantıksal mümkünsüzlük derken saçmalamak nasıl oluyor. Altı boş yazmayalım lütfen. O zaman ben de şurda burda şaçmalamışsın deyip durayım keyfe keder. Evet, tanrı mantıksal olarak mümkünsüzdür. İnsan aklı için yoktur ve olamaz. Sizin ele avuca gelmez harflerden ibaret, tanımlamaktan kaçındığınız sabun tanrınız değil tabi. Sıftaları olan tanımlı tanrı. Boşu boşuna tekrar tekrar yazdırıyorsunuz bana.

 

Eğer mantığı reddediyorsanız düşünmeye dahi başlamamanız, buraya bunları yazmamanız lazım. Hangi hakka istinaden yapıyorsunuz ki? Siz hakkınızı daha en başta mantığı sorguladığınız yerde kaybettiniz.

 

On 14.11.2017 at 22:05, asparagasto said:

Tanim, simdi sana sonsuzlugun tanimi nedir desem geveleyip durursun. Yapamassin sonsuzlugun tanimini. Konusmaya basladigin an sunlari soyleme hakki dogar; deneyimledin mi? Kanitin var mi sonsuzlugun olduguna? Ama tanimi var. Peki neden sonsuzluga bir tanim ihtiyaci duydu insanlar. Aslinda sonsuzlugun tanima ihtiyaci yok ki. Tanim yoksa sonsuzluk zaten yok.

 

Sonsuzluk? Gevelemek? Neden geveleyeyim ki, bu forumda dahi defalarca konuşuldu, tanımı verildi sonsuzluğun. Bak, en son şurada konuşulmuş:

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/66469-evrenin-başlangıcı-ve-pozitif-ateistlerin-çelişkisi/&

 

Hal böyle iken hangi gevelemekten bahsediyorsunuz?..Sonsuz ya da sonsuzluk bir sayı değildir genel yanılgının aksine. Sıfattır. Doğal sayıların bir özelliğidir. Her eleman sayısının bir ardılı olması, eleman sayısının sınırı olmaması demektir. Oldu mu? Devamı ile ilgili okumayı yukarıdan ve oradaki bağlantılı linklerden yapın.Sonsuzluğun kanıtı ve tanım yoksa sonsuzluk da yok demek..Da bu kadar yapay bir zorlamaya gerek var mı onu sormak lazım .. Sonsuzluğun varoluşuna mantıksal bir engel yok. Önemli olan da bu. Varsa, hani nerede? Bu arada senin zaten mantığı kullanmaya hakkın da yok. Sonsuzluktan da bu kadar korkmayın. Tek başına, tanrı gibi çok daha büyük ve de sonsuz bir mantıksızlığa gerek olmadan açıklıyor herşeyi.

 

On 14.11.2017 at 22:05, asparagasto said:

Bilim, big bang den once ne vardı? zamanın baslangici nedir? Kara deliklerden gecis varmi? Bu sorularin hepsini biliyoruz, deneyimledik dimi? Termodinamik yasasının oncesi olabilir mi? 11 boyut gercek olabilir mi? Bunlarin hepsini biliyoruz. yapistir termodinamigin 1 yasasini yoktan var olma vardan yok olma yok. Peki diyelim btun bunlari deneyimledik ogrendik en sonunda karar verdik. Kesin yoktan var olma yok. Baslangic? Baslangicin olmamasi icin mantiksal bir engel yok. Hmm. Ee hani yoktan var olma yoktu baslangıcın ayrıcaligi ne? Ha mantiksal olarak torpil gectin ona. Yani bravo koskoca evrenin kapi gibi yasasi baslangic icin bir an islemedi.

Dedigim gibi insansi yanilgilarimiz elbette olacak cunku baska insaniz. Onemli olan insanin yanilgilari olabilecegini bilmesi. Pozitif Ateistler de bu yok. İnsanustu varlık olduguna inanirlar herseyi kesin bir dille reddederler. Kucucuk beyinleriyle evreni cozdum zannederler.

 

Yoktan var olmamanın ol(a)maması zaten direk başlangıcı da gereksiz kılıyor. Hatta yok ediyor. Burasını hiç anlamamışsınız. Anlamamışsınız da, torpil geçmek zannetmişsiniz.

 

Her haltı ille de deneyimleme saplantınızın olduğu yerde, tanrının bu deneyimlemeyi henüz gerçekleştirememiş insancıklarla bağlantısı, ilintisi ne olabilir. Neye dayanarak yargılayabilir? Ha bunların hiçbirisi mevzu bahis değilse ve tanrının insacıklarla hiçbir ilintisi yoksa o tanrı insanlar için zaten yine yoktur. Etkileşim yoktur. O vakit biz, pardon siz neyin peşinde koşmaktasınız, Aristo'nun sabun tanrısının mı? Derdiniz nedir bunca tanrı takıntısıyla?

 

Pozitif ateistler sadece kanatlı uçan pembe filler için ne diyorsa, bu kibrit kutusunun içinde fil vardır iddiasına karşılık ne diyorsa, tanrı için de onu diyor. Tanımlı bir tanrı için. Ötesi değil. Yanılgı üzerinden demogoji yapmaya ve ateistler adına sadece sizi bağlayacak karşılıksız niyet okumaları yapmaya hiç gerek yok. Ha siz kibrit kutusunun içerisinde fil yoktur demek için evrenler arası gezinti yapmaya, karadeliklerin içinden geçmeye, evrenin başına gitmeye falan ihtiyaç duyuyorsanız o ayrı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

öldüğüm zaman ne olucagını bilmek aslında  hiçte  imkansız değildir. bunu anatomı yaparak özetlemek istiyorum..metafızık ötesı bir ilah var diyelım..çok basit adının allah olmadığını bir isme ihtiyacı olmadığını bir peygambere olmadığını meleklere ihtiyacı olmadığını en önemlisi onun bir ateist olduğunu anlıyacagım çünku o hiç birşeye inanmak yada tapmak zorunda değil. yoksa ilah olmanın ne? anlamı kalırdı. . .düşünsene sen yarattığın birşeyden yardım dilermıydın? bak şöyle algıla sen bir programcısın yanı ilahsın bir evrern yarattın sanal bir evren içindekı herşeyi senmı? kontrol edersin yoksa bilgisayarın kapattıgında bilgisayar kendı kendını kontrol edipte sana yardımmı? eder. sen kendını bilgisayarın içindekı dünyaya tanıtmak için ne yapardın. dogru cevap yapıcagın her 1 güncelleme senın programına zarar. vericektır çünku ince ayar zaten yapılmıştır sonradan peygamber göndermek yada melek göndermek sadece evrenı yok etmeye yarar..bir programın dogru kodları vardır dogru parametreler ayarlanır ve program calışır işte evrende böyle işler herşey program gibidir. yalnız programa sonradan ilave o programı bozar. yanı o programın ince ayarını bozar. işte ilahta aynen böyle yaptı . eger programına peygamber yada melek ekleseydi bunu en basından yapma zorunda kalırdı. yanı evren yaratılırken ilk insanlar dan önce peygamberler yasardı. ilk insanlara yol gösterırdı. onlara ilahı anlatır ve inançlı olmasını saglardı ama asıl gerçek öyle olmadı ilk insanlardan yüzbinlerce yıl sonra dinler ortaya çıktı . buda ilahtan çok insan.. icadı olduğunu fazlasıyla ispatlıyor zaten..bir kıtaba tapıcaksam necromonıcon adlı kıtaba tapardım . bu kitap diger kıtaplardan çok daha fazla bilgiye sahıptır. evrenın kordınatları evrenın merkezı evrenın odak noktası ve evrendekı sayısal cisimlerın mesafelerını . hem görsel hemde ayetler seklınde açıklamış . tam bir tanrı işine benziyor sankı.. piramıtlerın ana yapı taslarını m.ö yüzbinlerce yıl önce acıklamış . tam bir bilim kıtabı yanı alahın aklı gibi sankı .. ne yanı bizde bunamı tapalım . hayır bir secım hakkım olsa tapıcam kıtap bu olurdu tüm ateistlerınde tapıcagı kıtap bu olurdu..çünku her akıl farjklı secimler yaparda ondan işte bu yuzden yeryuzunde binlerce kaotık dın vardır.. hangisi gerçek diye düşünmüyoruz kafamızda aklımızda ruhumuzda çok rahatız çünkü bizler gelecegın temellerıyız.. bizler ateistlerız...ben sizin sorununuzu çözdüm sizler yaratılışa ve sınava insancıl bakıyorsunuz. bu yuzden sizlere mantıklı gelıyor sınav pekı şimdide allah aklıyla bakalım sen yada ben allah olsak herşeyı bilsek niçin sınav yaparız düşünelım sonuç müspet yanı sonuç anlamsız olucak çünklu allahız. yaratanız. allah için mantıklı olan tek şey evrenı yaratmamasıdır yanı insanlıgı yaratmamsıdır onun dısındakı herşey allah olarak mantıklıdır. çünklu bir evren yaratıldığında ayn ızamanda zamanda oluşur ve bir boyuıt olusur . iiçnde bizler yasarız. biz insanlar yaşarız. sen allah olsan herşeyi bildiğin halde sınav yaparmısın? eger yaparsan bu senın insan denilen varlıga ihtiyacın olduğu anlamına gelmezmı???? şimdi diyeceksınkı o bize bir sans verdı . tamamda niye verdı iy iolduğu içinmı? yada kötü olduğu içinmi? hayır ikise yanlış o ne iyidir nede kötüdür o hakımdır iyi ve kötüyü yaratır..şimdi iyiliği ve kötülüğü yaratan bir ilah bir insanı yaratıyor ve sınav yapıyor. bize göre mantıklı çünku senın aklında cennete gitmek var bir amacın var çünku sen allaha muhtacsın ama allahın neden? sana ihtiyacı var neden insanlıga ihtiyacı var . onu anlamak için tabıkı şimdi sana soruyorum. demekkı allahında bir ihtiyacı var . senın aklına ve benım aklıma ihtiyacı var.. işte temel mantık budur senın asla anlıyamadıgın birşey bu..sonucta ne? olucak ben ona bakarım .. bir yaratılış varmı? var bir yaratan varmı??? var ama göreceli değil.. buda bizim tanrıya değil tanrının biz insanlara ihtiyacı olduğu için yarattıgınıu ispatlar sen benden ispat istedın bende sana hayatının en olagan dısı ispatını sundum..daha basit anlatım.. alalhın benı yaratırken bana sormaması ve kendı kuralları geregı benı yaratması onun bana ihtiyacı olduğunu farklı bir yolla yine ispatlıyor..allah biz insanların iyiliğini isteseydı. zaten herşeyi biliyor olması cennet yada cehennem kavramını evrene tercıh ederdı. yanı zaten onun için herşey gerçekten bellıyse bunun mantıgı nedir? önce evrenı yaratım sonrada evrenı yo kedimde insanları cennete ve cehenneme yerleştirim. artık bir insan aklı bile bunun imkansız olduğunuu anlıyabilyorsa burada koskoca ılahtan bahsediyoruz komık olmazmıydı ?? bu sınav ..diyelımkı gerçekten var ademle havva bu nasıl allahkı bir elma içn bir senaryo hazırlıyor ve bir elma için evren yaratılıyor. yahuu koskoca allahın yaptıgı sacmalıga bakın .. :=)))) ne gerek vardı bunlara ne gerek vardı ademle havvayı cennette yaratmaya kendın pişir kendın ye böyle alalhmı? olur. sacmalık değilmi? bu... işte bu yuzden ateist olduk . onur ve gurur duyduk ...klasık.. ateistler  klasık ateist  mantıgıyla felsefe diliyle konuşurlar ben ise  program diliyle konuşurum. bu size şimdi garıp gelebilir ama gelecegın en güçlu teorısı biz programcı negatıf ateistler olucaktır...

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 16.11.2017 г. at 12:44, mystic yazdı:

marsa gönderilen spoon uydusunun fotografları bunlar buunlarıdamı? inkaredıceksın  :))))

spoon.jpg

4608540.jpg

mars-ta-bu-kayigin-ve-yengec-izinin-isi-ne-705x290.jpg

İnsan beyni her dördüğü bir şekilde istediği şeyi görür ve aslı ile hiç bir lakası olmayan şeyler görür yok mars ta piramid şekli yok uzaylılar yapmışlar öyle değil

beynin her şekli farklı yansata bilir mesela çöl de susuz kalınca insan beyni halüsinasyon görmeye başlar insanlar deniz hayaletler gibi mantıksız şeyler beynimiz böyle çalışıyor

mars ta tek var olabilecek canlı formu virüsler hala kanıtlanamadı ama su olduğu kanıtlandı

Link to post
Sitelerde Paylaş
24 dakika önce, MisterYou yazdı:

 

mars ta tek var olabilecek canlı formu virüsler hala kanıtlanamadı ama su olduğu kanıtlandı

dostum merhaba, bir teorım daha var. milyonlarca yıl öncekı büyük  savastan kurtulan barbar ırklar marsın cekırdegıne yakın..bir yerde büyü kbir piramıt şehri insşşa etmışler ve yeraltındakı  su kaynaklarını ve doga kaynaklarını kullanmakltadırlar. arge calışmam sonucu şu analızlerı çok net özetlıyebilririm. bu barbar ırklar bu dunyayada gelmışler ve atlantıs halkı diye anılmışlardır atlantıs yeraltında kurulan bir sehırdı çünku barbar ırklarda yeraltında yasiyan ucubelerdı .. şimdide bunların ataları marstakı nano teknolojı sayesınde görünmez   olarak yeraltında yaşıyor ve bizim teknolojımız onları göremıyor algılayamıyor. olabilir. daha yüksek frekanstakı nano gıysıler sayesınde görünmez.. olarak yasıyorlar ... diye düşünüyorum.. dostum. nasıl? etkıleyıcı bir düşünce değilmi?

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, mystic yazdı:

dostum merhaba, bir teorım daha var. milyonlarca yıl öncekı büyük  savastan kurtulan barbar ırklar marsın cekırdegıne yakın..bir yerde büyü kbir piramıt şehri insşşa etmışler ve yeraltındakı  su kaynaklarını ve doga kaynaklarını kullanmakltadırlar. arge calışmam sonucu şu analızlerı çok net özetlıyebilririm. bu barbar ırklar bu dunyayada gelmışler ve atlantıs halkı diye anılmışlardır atlantıs yeraltında kurulan bir sehırdı çünku barbar ırklarda yeraltında yasiyan ucubelerdı .. şimdide bunların ataları marstakı nano teknolojı sayesınde görünmez   olarak yeraltında yaşıyor ve bizim teknolojımız onları göremıyor algılayamıyor. olabilir. daha yüksek frekanstakı nano gıysıler sayesınde görünmez.. olarak yasıyorlar ... diye düşünüyorum.. dostum. nasıl? etkıleyıcı bir düşünce değilmi?

Yer altında insanlar yaşadılar saklandılar unuttum şimdi ama Türkiye de bir yerde bu doğru da çok eski değil senin dediğin Anlantis kanıtlanmadıki sadece bir teori

Mars a gelince oradan bu gezegene yani dünyaya gelmediler gelmeleri imkansız mesafe çok büyük Mars ta bir medeniyetin var olduğu kanıtlanmadı dediğim gibi daha basit yaşam formu bile bulunmadı sen çok gelişmiş varlıklardan bahsediorsun.İnsan bu gezegende var oldu ama basit bir canlıydı ana atamız bir mikrop basit bir yaşam formu bu çok geride olan bir şey

Bir teori var yaşam tohumları uzayda var belki gök taşları ile birlikte buraya geldiler ve daha sonra oksijen oluştuğunda ve radiyasyon azaldığında geliştiler...senin dediklerinde hiç mantık ve kanıt yok dostum. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 hours ago, MisterYou said:

Yer altında insanlar yaşadılar saklandılar unuttum şimdi ama Türkiye de bir yerde bu doğru da çok eski değil senin dediğin Anlantis kanıtlanmadıki sadece bir teori

Mars a gelince oradan bu gezegene yani dünyaya gelmediler gelmeleri imkansız mesafe çok büyük Mars ta bir medeniyetin var olduğu kanıtlanmadı dediğim gibi daha basit yaşam formu bile bulunmadı sen çok gelişmiş varlıklardan bahsediorsun.İnsan bu gezegende var oldu ama basit bir canlıydı ana atamız bir mikrop basit bir yaşam formu bu çok geride olan bir şey

Bir teori var yaşam tohumları uzayda var belki gök taşları ile birlikte buraya geldiler ve daha sonra oksijen oluştuğunda ve radiyasyon azaldığında geliştiler...senin dediklerinde hiç mantık ve kanıt yok dostum. :)

 

 

Oksijen, her zaman azalır, en sonunda serbest oksijen kalmaz, yok olur gider. Oksijenin olması için, canlılar, yani bitkilerin olması gerekir. 

 

Marstaki metan biraz düşündürücü. Zira metanda yok olur gider. Bazı doğal metan oluşma yolları olsa da, mağma faaliyeti olmayan marsta bunların metan üretmesi pek olası değil. Bu nedenle Mars'ta hala yaşam olması ciddi bir ihtimal. 

 

Birde pek bilinmeyen bir şey, Mars işgale hazırlanılıyor aslında. Özellikle canlı aramanın sebebi bu. Diğer yandan olası doğal kaynaklarda araştırılıyor. Öyle ki, Mars'ta petrol olması bile olası. 

 

Elbette bu bir kaynak yağması olmayacak. Mesele orada yerleşecek insanlara yetecek kaynakların varlığından emin olmak. Kaynak durumuna göre, insanların oraya yerleşmesi gecikecek ya da erkene alınacak. Kaynak, marsın kendisi, toprak, arsa, arazi, tarla gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

merhaba bu formun çok degerlı  müslüman ve ateist arkadasları bu soru herkese gelsin. yaşamın kaynagı neresıdır? bu gezgende olabilir. bir goktasıda olabilir. çünku marsta ve neptunde amıno asıtlerle beslenen tek hüçrelı canlılar olduğu 2004 yılında isaptlanmıştır. soru çok acık ve çok net. yaşamın kaynagı ilk su nerden geldı.  trılyolarca dunya agibi atnosferi olan gezgenler var . bunlarda canlı olmadığını hatta ve hatta insan zekasından. daha ilerı olmadığını ispatlıyabildıkmı? pekı tabıkı hayır. ilk canlı nasıl? oluştu demıyorum.  evrendekı ilk su ve ilk canlı nerden? gelmış olabilir. diyorum. benım düşüncem. ispatlanmış bile olsa  bir suyun bile bir atmosferın bile bu dunyaya ait olduğunu olasılıklarıda hesaplarsak. nasıl oluştuğunu değil. su olsuştuktan sonra ilk bakterının o suya nasıl? düştügünü  tesaduf eserı bir meteor carpmasındanmı? yanı dınazorların yok eden meteorun  üstünde canlı formu tasıyan bir canlının olması gibimi? yoksa. bana göre insan zekasından dahazeki varlıkların. olmadığı sadece bir teorıdır. bunu ispatlamak içinde. tüm evren keşfedılmek zorundadır. tüm arge calışmaları bunun sonucunda oluşmuş kesın ve katı sonuclar şunu belırtır. atmosferı olan her gezgende bir zamanlar büyük savaslar olmuş olabilir. bunu ttahmın etmek hiçte zor değil. bu dünyaya örnek verelım . abd. rusya. çin ve kuzey kore bunların elınde nükleer bombadan binlerce kaç daha güçlu olan hidrojen bombaları bulunmaktadır. benı yasamdan anladığım  şu insanoglu doğası ve içgüdüsü geregı bir gezgen bulur. yerleşir .ve teknolojı tehlıkeli hale gelıncede tehlıkeyı kullanmaktan cekınmez. olan masumlara ve cocuklara ve savunmasız insanlara olmuştur pek ıdaha sonra ne olmuştur. yenı bir gezgen kesfedılmış ve o gezgende binlerce yıl sonra yok olmuştur.. arge calışma sonucu mars gibi çok fazla gezgen bulduk arkadaslar.  ... 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

keepler uydusunun cektıgı espıre zxnanotromo. adı verılen gezgen Dünya'ya en benzer gezegen 600 ışık yılı uzakta tıpkı dunyanın atmossfer kalınlıgınasahıp ve nerdeyse aynı buyuklukte.. marsın cekırdegı ve merkez kac kuvvertı tıpkı dunyamız gibidir. büyük savastan sonra bu benım teorım. atmosferdekı koruyucu izole tabaka yanı manyetık tabaka 2  çok guclu teori ile acıklanmaktadır. 1. si marsı cekırdegı buyuyen güneş yok etti 2. side nüklelr savas yok ettı. ama marsın manyetık alanını güneş değil bana sorarsanız nukller basınç yok edebilir. yalnızca..  manyetık alan bozulduğu için şimdi marsta her su kutlerı donarakl uzaya dagılmaktadır. bu benım arge calışmadır arkadaslar.. interneettekı verılen yanlış. bildigiyi  düzeltım arkadaslar. marsın atmosferı tamamen yok edilmedı .sadece manyetık alanı bozulduğu için % 95 karbondioksıt le kaplandı.. oksıjen ve suda şu an bile süreklı atmosferden uzaya dagılmaktadır.. 

hqdefault.jpg

image035.jpg

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim düşünceme göre Mars alabildiğine sömürülecek. Orada koloni kurulmayacak, robotlar çalışacaklar. Yaşayan canlı olmadığı için de rahatça ve alabildiğine sömürecekler, hiç bir kirletme endişesi filan yaşamadan. Toprak asitle, zehirle mi yıkanacak, hiç sakıncası yok! Ne var ne yok her şey yağmalanacak. Kimsenin elinden de gasbedilmediği için bir sakıncası olmayacak. Olağan ve ender tüm elementler başta olmak üzere toprakta kayalarda ne varsa her şey yağmalanacak.

 

Mars'ta mikroorganizma olup olmadığını da aslında hiç önemsemiyorlar. Bu merak konusu bile değil. Bu hiç önemsenmiyor, çünkü Mars'ta bulacağımız mikroorganizmaları bizim mi oraya taşıdığımız şüphesi olacak. Mars'ın tek önemi sömürülecek bir maden yatağı olması.

 

Fakat Mars'a gidip orada dolaşmış ve hurda haline gelmiş kendi yer araçlarımızın kalıntılarını yerinde ve gözümüzle görmek çok enteresan olacak kuşkusuz. Martian filminde niye böyle bir sahne yoktu anlamadım. Mars'a inen ilk insanlar Oportunity ya da Pathfinder'in hurdasını bulsalar güzel bir sahne olurdu.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

son bir  güçlu  teorım daha var.  arkadaslar  eger biz insan ırkı gerçekten uzaylı bir ırkın melez torunlarıysak bunu yine uzaylılar değil. biz kendimiz. ispatlarız . nasılmı? gerçekten çok basit ve güçlü  bir teorıyle yanı . biz nano teknolojıye gectimiz 50 yıl içinde bu dunya hala nefes alınıcak bir yer ise işte ozaman rahatlıkla söyleyebilrımkı biz uzaylı değiliz  :)))) hahaha.. ama bu gezgen nukleer bir savasta nano teknolojiı kullnır ve atmmosferı tahrıp edilrse işte ozaman uzaylı olduğumuzu çok net ispatlamış oluruz..  saygılarımla .. thanks respectfull.. and. best regards.. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...