Jump to content

Tanışmanızı istediğim bir Hatun


Recommended Posts

Faslı Ateist Gazeteci-Yazar Zeynep Al-Razui

 

Youtube'da şöyle bir röportajı var (İngilizce Altyazılı): https://youtu.be/qO_6DzbeIvM?t=7

 

Wiki Sayfası da ne yazık ki İngilizce olarak Mevcut: https://en.wikipedia.org/wiki/Zineb_El_Rhazoui

 

- Kendisi Fas Asıllı Ateist bir gazeteci. Fas vatandaşlığından çıkartılmış çünkü Müslüman bir ülke olan Fas'ta Ramazan ayı boyunca İslami kurallara karşı bir "Ramazan ayının ortasında toplu piknik yapma" eylemi başlatmış. Sonra Fransız vatandaşlığına geçmiş ve saldırıya uğrayan Charlie Hebdo gazetesinde muhabirlik kariyerine başlamış.

 

(7 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşen Charlie Hebdo Saldırıları ile ilgili Link: https://tr.wikipedia.org/wiki/Charlie_Hebdo_saldırısı )

 

- Tabi ki de El-Kaide ve İŞİD gibi kuruluşların öldürülecek kişilikler listesinin en tepesinde yer alıyor. Bu yüzden 24 saat polis koruması altındadır.

 

Kitabı İslami Faşizmi yok etmek (Fr. Detruire lew Faschisme İslamique) bu türden ciddi konulara değiniyor ve bedava indiriliyor  mu bilmiyorum. Kendim Amazondan almayı düşünüyorum.

 

- Müslüman kökenli bu kişiliğin sizin tezlerinizle çok ciddi yakınlık gösteren fikirleri bulunmaktadır.

Çok ciddi önerileri arasında şunları aklımda kaldı:

- İslam dini tıpkı diğer dinler gibi, aklın, eleştirinin ve eleştirel düşüncenin sınavına tabi tutulmalıdır.

- İslam dini temelden yanlışluıklar içermektedir ve islami din adamları bunu düzelmek için hiçbir şey yapmamaktadır.

- islam dini kadını özellikle sevmemektedir ve modern kadını doğrudan ...pu olarak tanımlamaktadır.

- İslam dini cinsiyetçidir. Kadınlar Burkini giymeye mecbur edilirken Erkekler (islamda "Erkekler dizden aşağı göğüsten yukarı çıplak olamyacak ve Gümüş / altın takılmayacak" diye sure olmasına rağmen) tıpkı batılı erkekler gibi denize girmektedir.

- vs. Bunun gibi, çok önemli aklımda kalan bazı hususlar.

 

Bu tartışmaları dinlerken Aklım 5 Mayıs 1997'ye gitti. O zamanlar Metalci barda çalışan Oğuz Atak diye bir adam var:

https://www.uludagsozluk.com/k/oguz-atak/

 

İstanbul/Bebekteki barda "Alnında Allah dövmesi olduğu için" alnından vurularak öldürülüyor. Zeynep Al-Razui'de tam olarak bu konuya vurgu yapıyor.

 

Diyor ki: "Avrupa ve ABD'de bunlar sürekli din özgürlüğü / -Bize Irkçılık yapmayın- söylevleri ile dediklerini yaptırtıyorlar ama sorun bakalım Müslüman ülkelerde onlar gibi düşünmeyen kişinin en küçük ifade özgürlüğü var mı?" diyor.

- Neticede doğru. Türkiye gibi laik ülkede bile adam dövme yüzünden ölüp gidiyor. TR gibi laik ülkede bile öldürülen gazeteci/ yazar / ateist'in sayısı yok. işin aslı buraya İslam karşıtı yazı yazmak yüzünden ölme riski bile var.

Azınlıklar, özellikle osmanlı'Nın çöküşünden sonra, her yerde baskı altında. Tek din var ve ona inanacaksın. Niye? - Çünkü Allah öyle demiş. Sen Allah'tan daha mı iyi biliyorsun?

 

Zeynep Al - Razui'nin sorduğu en önemli soru: "İslam'In ne gibi bir ayrıcalığı var da Diğer dinlerin maruz kaldığı bütün felsefi, siyasi / düşünsel sorgulamaların dışında tutulabiliyor, ve bunu yapmaya kalkan herkes neden saygısızlıkla, Irkçılıkla Suçlanıyor?

 

- Doğru A.S.'yım. Mesela Charlie Hebdo Karikatür meselesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? (Beni "Ateist değilsin" diye attınız şimdi S.ke S.ke cevap verin bakalım)

Cumhuriyet gazetesi bile 3'Üncü sayfada pul kadar şeyi yayınladı diye ceza almıştı.

 

- Peki ne olacak yaw? -Cani olmaya değer mi? + denildiği gibi, din adamları ocak 2015'teki vahşi cinayetleri neden hep birlikte kınamadılar?

 

+ Yıllardır tartışılıyor. Ben bugün sokakta (Avrupada) Haç'ı ters asıp gezsem kimse dönüp bakmaz bile ("salak mı ne?" der geçerler) diğer taraftan ülkenin en önemli gazetesi, haber amaçlı olarak, Charlie Hebdo gazetecilerinin öldürülmesine sebep olan karikatürü tekrar yayınlayamıyor.

 

- Al-Razui  bunu doğrudan faşiszmle kıyaslıyor ve bu ikisini benzetiyor. Yani "O lafı edemezsin", "Bunu söyleyemezsin", "Bu çok ayıp", "Öyle dövme yaparsan, aha vurulursun", "Onu çizemezsin, Yasak, Yoksa ölürsün",

Burada bitior mu* - Yok. Mesela Alevi olmak yasak, Ya da İran'daysan Suni olmak yasak. - "Olmaz. Allah öyle dedi, Sen Allah'tan daha mı iyi biliyorsun?" 

 

Bunu da Bu Forumdaki Yaklaşım açısından söylüyorum. Hatırlayalım ki, Rus Ortodoks kilisesi hakkında şaka yapmak, karikatür çizmek, eleştirmek, küfür etmek, dalga geçmek serbest.

Yine hatırlayalım ki "İslam" söz konusu olduğunda böyle bir şansın yok. Namus olayı gibi. "Öldürürüm" diyor.

Mesela Kendin Rus asıllı, İslamı hiç bilmeyen adam da olsan, Kazara Hz Muhammed'in karikatürünü yapıp da baskıya gönderemezsin. "Yoksa öldürürüm" diyor.

 

/Bu da çok farklı bir olay. Batı'da bu 1600'lü yıllarda vardı en son. Onlarda Papalık olduğu için, daha hukuki / daha medeni yapılıyordu (kısmen) Ama yapılıyordu. Kimse "yapılmıyordu" diyemez.

Bu tür şeyleri duyunca belli bir ateist birlikteliğin gerekliliğini de anlamış oluyorum.

Mesela Turan Dursun. Ben şahsen ciddi ciddi okumadım bile. Ama gidip öldürmüşler. Manyaklık. Ama İslam'ın hali de budur.

 

Kişisel not: "Dindar vatandaşım Atatürkü sevemez mi*" diyenler var örneğin. (-senin dindar vatandaşını arkadan önden Z.sinler. Y.ağım)

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam düzeninde,Allah yok dersen,İslamı eleştirir,islam karşıtı düşüncelerini yayarsan fitne çıkaran bir bozguncu olarak görülürsün.Allaha ve islam düzenine karşı savaş açtın, İslam düzenini yıkmaya yönelik bir eylemde bulundun,müslümanları dininden edip,insanları Allah yolundan çevirmeye çalışıyorsun bozguncu diyip canını alıverirler.Dinden dönenleri de dinden çıkıp,çoğalıp islam düzenini yıkmasınlar diye öldürürler.İslam düzeninin varlığı,kelle sayısına bağlı.Ama işte kutsal uyuşturucu bağımlısı,kendi islamlarının müslümanı olan gayrimüslimler bunu kabul etmiyorlar.İslam baskıcı,dayatmacı bir korku düzeni kurdurtur.

 

Turan dursunu bir islam düzeninde yaşamadığımız halde öldürdüler.Bir islam düzeninde Turan dursun gibi kişileri İslam devleti yönetiminin kararıyla öldürürler.Gerçi bir islam düzeninde,İslamı eleştirmek de yürek ister.Sonun kesin bir ölüm,anında ortadan kaldırılırsın.İslam hem aşırı yasakçılığıyla,birçok şeyi günah görebilen yapısıyla hem de düşünce ve eylemleri islama uygunluk ve aykırılık açısından değerlendirten yapısıyla,düşünce özgürlüğünün olmadığı,farklı düşüncelerin yeşermediği,beyinlerin çölleştirildiği,yobaz ve bağnaz bireylerin yetiştirildiği,eleştirilemez ve karşı çıkılamaz dogmalar üstünde yükselen bir baskı düzeni kurdurtur.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

- Bir de çok ciddi bir "Herkes Müslümanlara düşman" paranoyası var. Bu da Nazilerin "Yahudi dostu ülkelerin hepsi bize düşman" paranoyasına çok benziyor.

 

Mesela Bosnadaki Sırp katliamı veya bugün Myamar'da yaşanan olumsuzluklar tabi ki kınanacak ve son derecede yanlış şeylerdir. Ama İslami propaganda bunları alıyor ve bir "herkes bizim düşmanımız" söylevine dönüştürüyor.

- Mesela NATO oyunlarında Tayyibi kukla yapmaları.

- Tamam Tayyibi alsınlar beni koysunlar. Millet sokakta aç geziyor siz NATO'nun kuklası ile uğraşıyorsunuz.

 

Neyse. Siyasal islamda bu vardır. Faşizm'de de vardır.

Sorun bunlara "Dostunuz kim o zaman?" deyin.

ilk 2-3 gün "Benim dostum RUsya, Çin, İran, Sudi Arabistan, Katar" vs der. 1 hafta sonra unutur bunlarla savaşa girer. Mesela Sudi Arabistan da şeriat, iran da şeriat. Dost olmaları gerekmez mi? - Yok

 

+ faşist her türlü düzen bu paranoya'ya muhtaçtır. K.Kore için ABD neyse, Bunlar için de "Batı" vardır veya "İsrail" vardır.

 

/Konudan sapmadan. Siyasal İslamcılar hariç. Müslümanlarda da böyle bir paranoya vardır. Bu belki orta çağın Haçlı seferleri dönemine dayanmaktadır. Ama mantıklı da değildir. Gerçek hiç değildir.

Batılılar tabi ki terör olaylarını filan görünce öyle bir düşmanlık yapma eğilimine girebilirler. Doğrudur. da "Bütün dünya Budistlerden nefret ediyor" gibi bir şey olmadığı gibi, "Bütün dünya Müslümanlardan nefret ediyor" diye bir şey olamaz. "Nefret eden yok" denilemez. Tabi ki var. Ama bu paranoya ayrı bir şey. Halen orta çağın din savaşları dönemindeyiz sanıyorlar. Böyle bir şey olsa o zaman Almanya'da neden 4-5 milyon Müslüman var? - Hiç mi kafayı çalıştırmazsınız?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
  • 1 month later...

"Müslümanlar mağdur ayağına yatarak, avrupa'ya istediklerini empoze ediyorlar. Avrupa da aldanıyor müslümanların ajitasyonuna veya tolerans gösteriyor onlara ama avrupa böyle yaparak, islamı daha da eleştirilemez bir hale getiriyor. Avrupa, islamın bağnazlığını artırıyor" diyen Charlie Hebdo yazarıydı Zineb El Rhazoui.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 21.11.2017 at 12:08, Raphael17 yazdı:

- Bir de çok ciddi bir "Herkes Müslümanlara düşman" paranoyası var. Bu da Nazilerin "Yahudi dostu ülkelerin hepsi bize düşman" paranoyasına çok benziyor.

 

 Nazilerin böyle bir paranoyası olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten de öldürülmek istenen Yahudileri destekleyenler haklı olarak Hitler ve NSDAP'den nefret ediyorlardı. Ama mesela A.B.D'deki liberaller Müslümanları öve öve bitiremiyorlar.

 

 Not: Müslümanları sevmeyen liberaller de var, fakat benim bahsettiğim feminist liberaller. Antifeminist -batı antifeministlerin çoğu erkeğin de birçok konuda dezavantajı olduğunu savunurlar, sadece azınlıklar antifeminist Müslümanlar gibidir- liberaller de bunları sevmezler.

tarihinde TheRationalAtheist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, TheRationalAtheist said:

 

 Nazilerin böyle bir paranoyası olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten de öldürülmek istenen Yahudileri destekleyenler haklı olarak Hitler ve NSDAP'den nefret ediyorlardı. Ama mesela A.B.D'deki liberaller Müslümanları öve öve bitiremiyorlar.

 

 

Müslümanların petrol paraları oluk oluk amerikaya akıyor, nasıl sevmesinler ki?

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, anibal yazdı:

Müslümanların petrol paraları oluk oluk amerikaya akıyor, nasıl sevmesinler ki?

 

 Şu reformist İslam'ı normal İslam sananlardan bahsediyorum. "Ama gerçek İslam bu değil!" deyip her İslam karşıtı hareketi -karikatürler vs. de dahil, sadece protestolar değil yani- ayrımcılık sayıp resmen savaş açanlar yani. İslam'ı kullanıp sömürenler değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...