Jump to content

Profesyonel Ordu Politikası


Recommended Posts

Vatan savunması, silah kullanma ve geliştirme, askeriyeye özel araç ve gereçleri sağlamak profesyonel bir meslektir ve gönülllüler tarafından verimli şekilde yapılamaz.

Bunu son 30 yıldır, en açık ve acı bir şekilde görüyoruz.

 

Sağlıklı her erkek Türk vatandaşını zorunlu vatan görevi adı altında askere almak, bu hareketli coğrafyada bir hatadır. 30 yıldır askerimize ve sivil halkımıza ağır silahlarla, roket atarlarla ve mayınlarla saldıran teröriste karşı 30 ila 90 gün arasında eğitim görmüş, çoğu dağlarda değil, kaldırımlarda büyümüş gençlerle savaşmak mümkün değildir.

 

Askeri ve ideolojik açıdan donanımlı bir terör örgütüyle karşı karşıya olduğumuzu artık anlamamız lazım. Böyle bir örgütle mücadele etmenin tek yolu, örgütün bütün taktiklerini bilen, dağlarda örgüt gibi yaşayabilen ve ona her an sıcak takip yapabilme kabiliyetine sahip, sürekli eğitimini yenileyen, silah kullanmayı ve savaşmayı iyi bilen profesyonel bir ordudan geçmektedir.

 

Profesyonel ordu ile ilgili önyargılarınızı bir kenara bırakınız. Çünkü oluşturulması gereken profesyonel orduda askerlik mesleğini seçmek isteyen, bu işe istekli vatansever halk çocukları yer alacaktır. Askerliği meslek olarak seçen kişiler sıla hasreti içinde olmayan, beden ve zihin sağlığı açısından bu işe elverişli kişiler olacağından, terörle mücadelede daha hızlı ve verimli olacağımız kesindir.

 

Bu nedenle Liberal Demokrat Parti, kurulduğu 1994 yılından beri “profesyonel orduyu” savunmaktadır ve iktidara geldiğinde bunu gerçekleştirecektir. Çünkü her geçen gün toprağa verdiğimiz gencecik evlatlarımız yüreğimizi dağlamaktadır.

 

http://www.ldp.org/ldp-profesyonel-ordu-politikasi/

 

Bence bu harika bir fikir,bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

 

52D6A807-35B5-4435-B483-823EB0E9F676_w1023_r1_s.thumb.jpg.91131f7c2692d70e2b7f4a3abf46fa4e.jpg

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Liberal Demokrat Parti bu görüşü aslında daha başka politik amaç için söylemişti ama elbette görüş olarak yanlış değil.

Ancak ülke vatan hainlerinin elinde olduktan sonra gönüllü ve profesyonel de olsa zerre bir şey değişmeyecektir.

Bu ülkede gönüllü olan Eşref Bitlis, Erdal Sarızeybek ve daha nice profesyonel askerler bizzat sistem tarafından etkisiz hale getirildi.

Ülkeyi mevcut yönetenlerden kurtarmadan terör konusunda bir adım dahi ileri gidilemez.

Bunun örneklerini sadece bu ülkede değil, tarihte bir çok ülkede yaşandığını biliyoruz.

Örneğin Filipinli general Antonio Luna, ABD işgalinde müthiş bir mücadele vererek tam ülkesini işgalden kurtarma noktasına geldiğinde Filipini yönetenler ona ve Filipine ihanet ederek onu yaylım ateşi ile öldürdüler.

Yani önce hain baş temizlenmeden üretilen her türlü fikir zaman kaybıdır...

Link to post
Sitelerde Paylaş

T.C kışlaları ve garnizonları işleyiş için belirli sayıda personele ihtiyaç duyuyor. Şu an bu personel açığını kapatacak kadar asker istihdam edilmesi mümkün değil. Anadolu çocuklarının hizmeti bile açığı gideremiyor. Malum terör tehlikesi de küçük ama sivri bir birim yaratma engel teşkil ediyor.

 

Jandarma içinde er personelin hemen hemen hiçbir işlevi yoktur. Asayiş eri komutanıyla göreve gider, komutan olayı bırakır askeriyle uğraşır. Oğlum şunun kızına bakma, oğlum silahınla oynama... Şimdi Jandarmayı tamamen profesyonelleştirmeye çalışıyorlar ve sürekli uzman alınıyor ancak şu anki imkanlarla er personelin Jandarmayla ilişiğini kesmek mümkün gözükmüyor. Jandarmada dahi er personelin ihtiyacı ortadan kalkmış değilken KKK'da mümkün değil.

 

Dikkat ederseniz aralıksız uzman er ve erbaş alımları var. Profesyonel askerliğe geçiş T.C'nin elinde değil, imkanların dahilinde olan bir şey.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 dakika önce, Tengiz yazdı:

Jandarmada dahil er personelin ihtiyacı ortadan kalkmış değilken KKK'da mümkün değil.

 

 

- Ku Klux Klan olunca ne olacak peki?

Yahudileri ortadan kaldırıp dünyayı siz mi kurtaracaksınız o zaman !!!??

Link to post
Sitelerde Paylaş

Profesyonel Orduya geçme fikrini terörle mücadelede efsaneleşen komutanlarımızdan Osman Pamukoğlu üstüne basarak belirtmişti ki sunduğu gerekçeler çerçevesinde bu fikir gerçekten de kıymetlidir. Türkiyede hiçbir başarı cezasız kalmaz. Kalmadı da Pamukoğlu'nun önce önünü tıkadılar sonra da tez elden görevden aldılar. TSK'da sonuçta kokuşmuş Türk bürokrasisinin bir kurumu ve özellikle son 20 yıldır askeriye içinde yaşananlar mide bulandırıcı. PKK ne zaman kitlesel bir saldırı yapıp çok sayıda askerimizi öldürse, bütün gazeteler ertesi sabah "100 terörist öldürüldü" ya da "150 PKK'lı imha edildi" gibisinden yalan olduğu hemen anlaşılabilecek manşetlerle çıktı. Mübarek bu teröristlerin sayısı neden 98 ya da 103 olmaz da tam 100 olur ya da 150 olur? Hem sonra nerede öldürülenlerin cesetleri? Gerilla baskın yaptıktan sonra asker gelsin de beni vursun diye bekler mi? Bu zavallı millete yıllarca bu yalanları yutturdular, hala da yediriyorlar hem de katmerlisini. Gerçekte olup biten ise tam bir keşmekeştir. Yüksek rütbeli hiçbir subay kendisini tehlikeye atmaya yanaşmaz. Sürer zavallı erbaşı dağa, ölmüş, bacağı kopmuş bakmaz bile. Bunu ölenlerin ezici çoğunluğunun er rütbesinde olmasından da anlayabiliyoruz. 

 

2015'te G. Doğu'da yaşanan şehir savaşlarında da benzer ayıplar fazlasıyla yaşanmıştır. Bomba tuzaklı binalara girmeye zorlanan timlerin bir çoğu patlamalarla can vermiştir. Orada kelle koltukta savaşan askerlerimize banyo yapma olanağı bile sunulmamıştır. Gazilerin protez bacaklarını borçlarına karşılık söküp geri alan bu devletten ne beklenir ki...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi subay astsubay uzman vs. Bunlar nedir? Bunlar amatör mü? Ne biçim bir saçmalık bu. Profesyonel orduymus! Kardeşim zaten profesyonel bunlar. Pilotu var komandosu var kaptanı var tank teknisyeni var. Bunlar profesyonel.

Profesyonel ordu da budur.

 

Ordu'nun yıpratılmaya çalışmasi mi bu fikir? Tekeli özelleştirilmişiz orduyu da mı ozellestirelim. 

 

Kaldı ki halkın askere gitmesi çok ciddi bir ulus bilincidir. Böyle bir hatanın vatanı 10 yıllar içinde nereye surekleyecegini dusunemiyormusunuz?

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, Rhodium yazdı:

 

Kaldı ki halkın askere gitmesi çok ciddi bir ulus bilincidir. Böyle bir hatanın vatanı 10 yıllar içinde nereye surekleyecegini dusunemiyormusunuz?

 

 

Bu çok doğru. Halkın her kesiminin askerlik yapması gerekli bir politika. 

Ama bu özel ve uzmanlanmış ekip gerektiren bir profesyonel oluşumun yaşama geçirilmesine engel değildir.

PKK'yla mücadelede geniş ölçekli bir profesyonel yapılanmaya çok acilen ihtiyaç var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İyi de, ordu PKK ile, daha doğrusu terörizm ile savaşmak için kurulmaz ki. 

 

Ordunun görevi bellidir, büyük ölçekte, cephe savaşı. KArşı senin üstüne uçakla, füzeyle falan gelecek, sen onların üstüne topla, tankla falan gideceksin. 

 

PKK ile savaşmak için, daha sivil, daha farklı organize olmuş kuvvetler lazım. 

 

Toplu imha silahlarımız yok. Standart slahlarımız da sınırlı. Bu yüzden orduya ihtiyaç olan bir savaşta, özellikle tahkimi elde tutabilmek, karşı cephede gedik açabilmek için, kuru bile olsa kalabalığa, yoğun güce ihtiyacımız var. Olsa atom bomban, atar geçersin, dümdüz edersin, ama yok. Uçakların sayısız değil, eksilenin yerine yenisini koyamayacaksın. Bu durumda, elinde kalan sadece piyade gücü. Bu gücü, yani nicelik olarak yoğun olması gereken asker gücünü, profesyonel olarak sağlayacak bütçen yok. Bugün 500 bin askerin var, ama bunlar sadece iki sene için var. 500 bin maaşlı asker yapıp, 2 sene, hadi 5 sene kullanıp, siz gidin de diyemezsin, onları 60 yaşına kadar beslemen lazım. Eee, büro işi değil bu, onları beslemek için elde tutarken, gençleri de sürekli alman lazım. Oldu mu sana kafadan 2 milyon asker. Sadece maaşlarını düşün, bakalım altından kalkabilecek bir iş mi?

 

Benzer bütçe muhabbetlerinden, en azından temel eğitimini yapmış askeri güçler, PKK'nın karşısına sürülüyor. Onlarda çok zaman askeri keklik gibi avlıyor maalesef, Terörle mücadele için, organizasyon ve donanımı o işe özel kuvvetler kurulması elzem. Fakat ordu derseniz, o başka bir mesele. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Rhodium yazdı:

Şimdi subay astsubay uzman vs. Bunlar nedir? Bunlar amatör mü? Ne biçim bir saçmalık bu. Profesyonel orduymus! Kardeşim zaten profesyonel bunlar. Pilotu var komandosu var kaptanı var tank teknisyeni var. Bunlar profesyonel.

Profesyonel ordu da budur.

 

Ordu'nun yıpratılmaya çalışmasi mi bu fikir? Tekeli özelleştirilmişiz orduyu da mı ozellestirelim. 

 

Kaldı ki halkın askere gitmesi çok ciddi bir ulus bilincidir. Böyle bir hatanın vatanı 10 yıllar içinde nereye surekleyecegini dusunemiyormusunuz?

 

 

 

 

 

Sen denileni yanlış anlamışsın,orada zorunlu askerliğin kaldırılıp profesyonel ordu adı verilen sisteme geçiş yapılmasını savunuyor,bugün zorunlu askerlik yerine bu sistemin olduğu birçok ülke var,bu kavramı araştırmalısın,orduyu da özelleştirelim diyen yok..

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanki elimizde bir vatan varmış gibi yorum yapılıyor.

Vatan dediğin, ordusuyla, halkıyla, yönetimiyle bir bütün demektir.

Böyle bir bütünlük varsa buyurun nasıl bir ordu olmalı sorusuna da cevap arayalım.

Yunan başbakanı "Lozan'ı  beğenmediyseniz Sevr'i yeniden görüşelim" diyorsa artık ülkenin ne halde olduğunu bir kez daha düşünün...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Osman Pamukoğlu antiterör timlerinin nasıl kurulacağını son derece iyi bilir. Zaten o yüzden emekliye sevkedilmiştir. Aman sözü dinlenir bir yetki verilir bir iş başarır terörü bitirir korkusuyla! Ha sözü dinlenmez tabii, bu ülkede akıllı sözü dinlendiği ne zaman görülmüş ki?

 

Osman Pamukoğlu ender olarak hem eylem, hem teori adamıdır. Teorinin kralını yazar, eline piyade tüfeğini de alır mevziye yatıp çatışmaya katılmıştır da. Bir generalin tüfekle mevziye yatıp çatışmaya katıldığı pek görülmüş şey değildir ve stratejik olarak da aslında yanlıştır. Çünkü generalin vurulması orduyu zora sokar. Fakat Pamukoğlu bunu zaten olağandışı bir ortamda yapmıştır. Pamukoğlu bir serdengeçti olarak davranmıştır. Konvansiyonel savaşta eminim bunu yapmazdı. Bu bir terör çatışması. Bu hareketleriyle askere büyük moral vermiş, gidelim dediği her yere askerleri koşarak gitmiştir. İran içine ilerliyorken Demirel bizzat telsiz bağlantısı kurarak dönmesi için ikna etti. Nasıl ikna etti, İran hükümeti pkk kamplarını dağıtmaya başladı, bir daha açmayacaklarına söz verdiler deyince Osman Pamukoğlu daha ileri gitmenin uygun olmayacağını düşünerek geri döndü. Çünkü  kampları boşaltmakla görevlendirilmiş devrim muhafızları ile çatışma çıkıp bir savaş başlatma riski vardı.

 

Kıymeti tabii ki böyle bir salaklar ülkesinde bilinmedi. Tek kusuru konuşmasının biraz ağır olmasıdır. Fakat bize de konuşan değil, iş yapan adam lazım. Dı diyeyim. O iş artık geçti. Bundan sonra yapılanların faturasını ödeme zamanı. Şunu yapalım şunu edelim zamanı geçeli çok oldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir durum belirlemesi yapmak gerekiyor: Ülkenin artık pkk vurkaçı diye bir sorunu pek olmayacaktır. O dönem geçti. Pkk artık Kürt devletini kurma çabası içine girdi. Bundan sonra vurkaç yapan bir terör örgütü olarak değil, toprak kazanan mevzi savunan bir düzenli ordu olarak davranacaktır. Sınır denetimlerini ele geçirme tatbikatı yapıyor ve saldırı, işgal, temizlik stajını da işit üzerinde deniyor.

 

Gelecek, pkk ile bir terör örgütü olarak değil, bir düzenli ordu biçiminde karşı karşıya gelmek şeklinde gerçekleşecek. Tabii pkk Türk ordusunun karşısında tek başına olmayacak. Böyle bir şey elbette mümkün değil. Sevr nasıl bir dünya koalisyonu tarafından dayatılmak istendiyse, aynı koalisyonla hortlatılmaya çalışılacak. Hortlar mı hortlamaz mı orasını bilemem. 

 

Türkiye, gücünün en dibe vurduğu zamanda bile bir dünya koalisyonu ile dize ancak getirilebilecek bir ülkedir. Anadolu gibi stratejik bir coğrafyada uzun süre tutunmayı başarmış olmak, bu halka böyle bir özellik kazandırmıştır. Bunun son dönemde çok aşındığını da düşünüyorum. Ne olacağını kestirmek zor. Bir bakmışsın ummadık bir dirençle misakı milliyi parçalatmamış, bir bakmışsın hiç bir direnç göstermemiş. İkisi de mümkün, bilemiyorum, çok belirsizlik var. Yoğun bir psikolojik yıpratma ve uyutma programı uygulandı. Etkisi ne olur bilemiyorum. Narkozdan aniden uyanır mı, yoksa iyice uyutuldu mu bilemiyorum.

 

Yakın geçmişteki askeri yeteneği dine filan dayalı değildi, milliyetçiliğe dayalıydı. Son derece de başarılıydı. BM durdurmasa Türk ordusunun Kıbrıs'ı tamamen alacak pozisyonu vardı örneğin. Şimdi din aşısının işe yaramayacağı korkusunun refleksleri bizzat aşıcı yamaklarında başladı! Korunma içgüdüsüyle milliyetçiliğe sarıldı bu dinciler de! :D Kıytırık dogma ile uyuşuk salak dincilerle iş olmayacağını biliyorlar. Bakın tarihte de Emevi imparatorluğunun yayılma başarısı İslam'dan filan asıl motor gücünü almamıştır. Asıl motor gücünü Arap milliyetçiliğinden almıştır. Dinin salakları uyutmak için bir araç olduğunu akıllı herkes bilir. Ben çok dindar bilirim, asıl milliyetçiliğin motor güç olduğunu bilirler. Cennete gidilecekmiş de huri itilecekmiş de, geç babam geç, bahar gelecek yonca bitecek... Bunların fasarya olduğunu içten içe herkes bilir ama itiraf etmez.

 

Durum kompleks. Kullanılan yardakçılar operasyon patlayınca harcanacaklarını biliyorlar. Diğer yandan ayakta kalmayı sürdürmek için efendilerine muhtaçlar da. Durumları çelişkili ve karmaşık. Denize düşen yılana sarılır. Atatürk, milliyetçilik, artık sarılacak ne varsa!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Son olarak şöyle bir durum beliriyor: Osman Pamukoğlu henüz pkk terör örgütü aşamasındayken duruma el koymak için emekli edilince hemen acil bir siyasi oluşum başlattı. Bu siyasi oluşum hemen oy desteği alsaydı etkin olurdu. Pamukoğlu bu siyasi oluşum anında ve etkin destek alamayınca siyasetten çekilmekle son derece akıllı olduğunu gösterdi. Çünkü artık konjonktür o konjonktür değil. Terör örgütü artık düzenli orduya dönüşme aşamasına geçti. Bunun ilk stajını da Güneydoğu Anadolu'da kurtarılmış ilçeler denemesi yaparak verdi. Bu hareketin iki amacı vardı. Biri, pkk nın terör örgütlüğünden düzenli orduya dönüşme stajı olması, iki, iç savaş denemesi olması.

 

Pamukoğlu birinci aşamada siyasi iradeyi ele alarak müdahale şansını kaçırınca siyaseten yapılacak iş kalmadığını gördü. Çok zeki bir adamdır. Ender bulunacak zeki adamlardan biridir. Strateji uzmanıdır. Şu anda gerçekten de siyaseten yapılabilecek hiç bir şey yok. Zaman hesap ödeme zamanı.

 

Terör örgütleri sonsuza kadar terör örgütü olarak kalmazlar. Terör amaç değil araçtır çünkü. Amaç her zaman siyasi iradeyi ele almak olmuştur. Terör örgütleri ya yok olur, ya düzenli bir orduya dönüşürler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

PKK yerleşik düzene yani düzenli ordu konumuna geçmek için net adımlar atıyor. Terör üsleri yerine ordu karargahı formatında merkezler kuruyor. Sınır kapılarında denetimi elinde tutmayı sürdürüyor. Egemenlik alanları oluşturuyor ve buraları savunma pozisyonu alıyor, genişletme çabası gösteriyor.

 

Bunlar terör örgütünün yapacağı işler değil. Bunlar düzenli ordu işleri. Terörle yapacağını yaptı. Artık terörle elde edeceği bir şey kalmadı. Bundan sonra yapacağı işler düzenli bir ordunun yapacağı işler. Tek başına değil tabii. Bir koalisyon içinde yer alacaktır. Ama düzenli ordu biçiminde davranacaktır. Zaman zaman bazı fraksiyonları ve hücreleri terör yapmaz diye bir şey yok elbet. Ama strateji değişikliği son derece açık görülüyor.  a

Link to post
Sitelerde Paylaş

Askerde Erin eline m60 verip! Yürü öldür şunları demezler .

Eline bir paspas bir süpürge bütün gün temizlik  gibi işleri yaparsın.

Şehir için çatışmalara zaten yollayamazsın askeri (genelde)

 

Askere diyorsun ki ; bak şurası hedef oraya sıkıcan

Asker ; komutanım şurayamı.

Komutan ; evet oraya

Asker ; komutanım sıkıyorum bak

Komutan ; sıksana oğlum!

 

diyene kadar bizim gençleri kurşun yağmuruna tutuyorlar, Çünkü Ülkemiz  insanı vicdanlıdır ve öyle çat çat ,  Terörist gibi sıkamaz. 

Düşünür! Acaba suçsuz biri olabilir mi diye.

Terörist düşünmeden takır takır saydırır.

 

Evet sonuna kadar haklısınız, 

Ülkemizin Profesyonel Askerlere ihtiyacı var. 

 

tarihinde Mega Ateist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...