Jump to content

Mısır Suriye gibi mi olacaktı?


Recommended Posts

BOP eş başkanı Tayyip, bir zaman Mısır'da sempati duyulan, posterleri taşınan, bir Arap kurtarıcısı gibi görülüyordu. Dünya lideri uydurmacası da sahte kabadayılık showu yaptığı wan munit olayının arkasından Arapların ona gösterdiği bu sevgi ve sempatiden kaynaklanıyordu. Ne de olsa BOP'un kendilerine çevrilmiş psikolojik bir silah olduğundan bi haber, BOP eş başkanını destekliyorlardı.

Atatürk'ün Yurtta Sulh Dünyada Sulh görüşünün aksine bütün komşular ile aramız bozulmuş, dünya ile barışık olamayan bir yönetim sergilenmişti. Daha da vahim olanı ise Suriye saldırısı ile ülke bir bataklığın içine sürüklenmesi olmuştu. Bu duruşuyla ve Rabia işaretinden sonra Tayyip kadrosu aynı zamanda Müslüman Kardeşler örgütünün bir parçası olduğunu göstermişti.

Türkiye'nin bütün kaynaklarını devşirme örgüt olan Işid ve benzeri katil örgütlere akıtan Tayyip, ne ilginçtir ki, Suriye'de hüsrana uğramasına rağmen bu defa Mısır'da aynı oyunu oynadığı Mısır yönetimi tarafından iddia ediliyor.

Mısır'da Müslüman Kardeşleri iktidara getirmek için Türkiye adına casusluk yapan 29 kişinin yakalanmasıyla bu iddia daha bir önemli hale geliyor.

Alttaki haberi Mısır'ın resmi haber ajansı Mena, ülkenin istihbaratına dayanarak veriyor.

"29 kişinin "Katar tarafından finanse edildiği, talimatları da Türk istihbaratından aldığını" iddia etmişti.

Bu kişilere yönelik suçlamalar arasında, "ülkenin ulusal çıkarlarına zarar verme”, "terör örgütüne üyelik", "lisanssız uluslararası telefon görüşmeleri yapma" ve "para aklama" da var."

 

Mısır gazetelerinden bir başlık.

El Ahramise "Ankara, Mısır devletine zarar verip iktidarı ele geçirmek için Müslüman Kardeşler ile ortak plan yaptı"

 

Bu da bir başka Mısır gazetesi haberi.

"Özel El Wafd gazetesi, "Erdoğan Mısır'ı gizlice gözetliyor" başlığı atarken, resmi yayın organlarından Rose el-Youssef, "Mısır istihbaratı, Müslüman Kardeşlerin Türkiye için çalışan en büyük casusluk şebekesini gözaltına aldı" diyor."

 

Haberin Mısır medyasında geniş yankıları.

http://odatv.com/misirdan-erdogana-darbe-suclamasi-2411171200.html

 

_98876253_p05nyv81%20(1).png

 

tarihinde bilgivehis tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...