Jump to content

Oklokrasi Nedir ?


Recommended Posts

On 29.11.2017 at 20:55, The_Individualist yazdı:

Oklokrasi nedir ? Demokrasiden farkları nelerdir ?

İkisininde anlamı aynı.

:)

 

ochlocracy
ɒkˈlɒkrəsi/
noun
noun: ochlocracy
  1. government by the populace; mob rule.
Köken
image.png.872bb3d34737fa2458e6f825550457c7.png
late 16th century: via French from Greek okhlokratia, from okhlos ‘mob’ + -kratia ‘power’.
 
ochlocracy terimini şu dile çevir:Çeviriyi kapatAfrikaancaAlmancaAmharcaArapçaArnavutçaAzericeBaskçaBatı FrizcesiBelarusçaBengalceBoşnakçaBulgarcaBurmacaCava DiliCebuanoÇekçeÇince (Basitleştirilmiş)Çince (Geleneksel)DancaEndonezceErmeniceEsperantoEstoncaFarsçaFelemenkçeFilipinceFinceFransızcaGalceGaliçyacaGüceratçaGüney Sotho diliGürcüceHaiti KreyoluHausa diliHawaii diliHırvatçaHintçeHmong Diliİbo diliİbraniceİrlandacaİskoç GaelcesiİspanyolcaİsveççeİtalyancaİzlandacaJaponcaKannada diliKatalancaKazakçaKırgızcaKmerceKoreceKorsikacaKürtçeLao diliLatinceLehçeLetoncaLitvancaLüksemburgcaMacarcaMakedoncaMalayalam diliMalaycaMalgaşçaMaltacaMaori diliMarathiMoğolcaNepalceNorveççeNyanjaÖzbekçePencapçaPeştucaPortekizceRumenceRusçaSamoa diliSeylancaShonaSırpçaSindhiSlovakçaSlovenceSomaliceSunda DiliSvahiliTacikçeTamilceTaycaTelugu diliTürkçeUkraynacaUrducaVietnamcaYidişYorubacaYunancaZosa diliZuluca
noun
  1. 1. avam idaresi
     
  2. 2. halk yönetimi

 

democracy
dɪˈmɒkrəsi/
noun
noun: democracy
  1. a system of government by the whole population or all the eligible members of a state, typically through elected representatives.
    "a system of parliamentary democracy"
    eş anlamlısı: representative government, elective government, constitutional government, popular government; Daha fazlası
     
     
    zıt anlamlılar: tyranny, dictatorship
    • a state governed under a system of democracy.
      plural noun: democracies
      "a multiparty democracy"
    • control of an organization or group by the majority of its members.
      "the intended extension of industrial democracy"
    • the practice or principles of social equality.
      "demands for greater democracy"
Köken
image.png.8e82d102737fee92185b799ff34e5ae5.png
late 16th century: from French démocratie, via late Latin from Greek dēmokratia, from dēmos ‘the people’ + -kratia ‘power, rule’.
 
democracy terimini şu dile çevir:Çeviriyi kapatAfrikaancaAlmancaAmharcaArapçaArnavutçaAzericeBaskçaBatı FrizcesiBelarusçaBengalceBoşnakçaBulgarcaBurmacaCava DiliCebuanoÇekçeÇince (Basitleştirilmiş)Çince (Geleneksel)DancaEndonezceErmeniceEsperantoEstoncaFarsçaFelemenkçeFilipinceFinceFransızcaGalceGaliçyacaGüceratçaGüney Sotho diliGürcüceHaiti KreyoluHausa diliHawaii diliHırvatçaHintçeHmong Diliİbo diliİbraniceİrlandacaİskoç GaelcesiİspanyolcaİsveççeİtalyancaİzlandacaJaponcaKannada diliKatalancaKazakçaKırgızcaKmerceKoreceKorsikacaKürtçeLao diliLatinceLehçeLetoncaLitvancaLüksemburgcaMacarcaMakedoncaMalayalam diliMalaycaMalgaşçaMaltacaMaori diliMarathiMoğolcaNepalceNorveççeNyanjaÖzbekçePencapçaPeştucaPortekizceRumenceRusçaSamoa diliSeylancaShonaSırpçaSindhiSlovakçaSlovenceSomaliceSunda DiliSvahiliTacikçeTamilceTaycaTelugu diliTürkçeUkraynacaUrducaVietnamcaYidişYorubacaYunancaZosa diliZuluca
noun
  1. 1. demokrasi
     
  2. 2. demokratik parti

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 03.12.2017 at 15:45, haci yazdı:

Demokrasiden farkı ülkeyi sapıkların yönetmesi. O da fark sayılmaz.

Türkiye'nin güncel yönetim şekli de denebilir .. Ayaklar baş oldu , olmaya da devam ediyor ..

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 29.11.2017 at 20:55, The_Individualist said:

Oklokrasi nedir ? Demokrasiden farkları nelerdir ?

Bence,

 

Yalnış guzellikler, doğru cirkinliklerden kötüdür. 

 

Demokrasi, daha modern daha hukuki VS. Dünya üzerinde bir ülke gösterin, her hangi bir kişi kendini millet vekili ilan etsin. Yada bir berberin belediyenin nereye ve hangi heykeli dikeceğine karar verebilsin.

 

Siyasiler ve bürokratlar, halkın kölesi olduğu hukukun duygusu. Oysaki güç ve iktidar sahiplerinin bu hukuk hissi ile efendiliklerini devam ettirdiği şeye demokrasi diyoruz. 

 

Romalılar da oldugu gibi. Efendilik en efendi sosyalojik yapıda dahi zorbalığa ve zalimliğe neden olur. İşte zorbalığa karşı doğan en ilkel karşı bir araya gelme halk olma haline de diyerini katabilirsiniz. 

 

Görüldüğü üzere her ikiside erkek soyu ve efendi aile yapısının farklı sonuçlarıdır. Biri kabullenmiş diğeri karşı çıkılmış. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...