Jump to content

Recommended Posts

  • İleti 135
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 2 декабря 2017 г. at 17:58, CinleriGorenAdam yazdı:

Kitaplardaki tanrı tutarsız ve sapıktır, söyledikleri de yalandır

Tanrı yaptığımız deneylerin sonuçlarının değişmesine izin vermiyor olabilir,

Şu ana kadar yaptığımız deneylerin tekrarlanabilir oluşu, onun daima aynı sonucu verebileceği anlamına 

Doğada karşılaştığımız her olay bilim ile açıklanabileceğine   genellemeler ile ulaşıyoruz.

 

Tanrının sapık, yalancı ve tutarsız olması, olamayacağı anlamına gelebilir mi?

Şu ana kadar gözlemlememiş olduğumuz bilim dışı şeyler gerçekleşmeyecek midir?

 

Bu konularda genelleme yapmak ne kadar doğrudur

 

Siz tanrı yoktur derken ne kadar eminsiniz?

 

Simdi once sen tanrinin ozelliklerini soyle,ona gore nasil olamayacagini soyliyelim..

 

aslinda cevabi cok basit,,varsa ,gelsin ispatlasin beni yarttigini,,o zaman dukkan senin kardes..

 

yoksa kulaktan dolma fantazilere niye inanayimki,veya hangi birine inanayim?

 

bide ,inanmak istemiyorum dostum,,,bilmek istiyorum,,,en dogal hakkim degilmi?.

 

hatta eger varsa ve delikanliysa,,afferin lan sana,,salak salak inanmadin,sorguladin demesi lazim..

 

lutfen uzun ezbere ve standart seyler yazmayin..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayın kütlesinin yarısı kadar... :D Sen ne dediğinin farkında bir olsan hermes... Böyle bir çarpışma Ay'ı darmadağın eder. Ay'ın içinin ne kadarının magma olduğu kesin değil. Yeterince varsa çarpan cisim Ay ile önce bütünleşecektir. Yani katı bir çarpışma olmayacaktır. Fakat yine de Ay'a aktarılacak enerji o kadar büyük olacaktır ki nasıl bir patlama olacağını hayal etmek güç. Bu yarı Ay kütlesi Ay'ı delip geçemeyeceğine göre tüm enerjisini Ay'a aktaracak. Bir metreküp Ay maddesi 3 tonu geçer. (Çekirdek yoğundur, ortalama değer bu) Kütlenin ne kadar muazzam olduğunu düşünmek gerekiyor. Bu çarpışma dünyada da sarsıntıya ve deniz taşkınlarına yol açacaktır. Çünkü Ay ile Dünya ortak kütle etrafında dönerler. Gün uzunluğunda değişme olacaktır, ama bunun dünyayı tersine döndürmesi olanaksız. Gün uzunluğunda saati bulan uzama kısalmalar olabilir. Güneş yine doğudan doğar, bir saat erken veya geç... İlk sarsıntıda can kayıpları özellikle sahillerde büyük olacaktır. Depremler olması da çok olası. Sonrası felaket. Yağan dev kaya parçaları...

 

Buna kıyamet diyorsanız bunun alametinin güneşin ters taraftan doğması hiç bir biçimde olamaz. Güneş yine doğudan doğup batıdan batmaya devam eder ama bunu görecek kimse kalmaz. Tüm dünya zifiri karanlığa gömülür. Gece gündüz diye bir şey kalmaz. Biz atmosferimizin güneş ışınları ile parlamasına gündüz diyoruz. Dev kül bulutları buna olanak tanımayacaktır. Bu tür güneşi tamamen engelleyecek bir felakette son insanın ne zaman öleceği tartışmalıdır. Sahip olduğu gıda stoklarına bağlı. Kesin bir zaman verilemez. Sorun sadece gıda da değil. Hava çok kirli olacak ve yangınlar oksijeni yutacaktır.

 

Kül bulutları yıllarca yatışmayacağı gibi sürekli dev parçalar yağmaya devam edecektir. Bu dev kaya yağışı hiç kesilmeyecektir. Çünkü dünya yörüngesi molozlarla dolup kalacaktır.

 

Kısacası güneşin doğudan doğması net bir fasaryadır. Böyle bir şey hiç bir şekilde gerçekleşemez. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Rabbimiz merhamet sahibidir.Fakat şeytan sizi Allah'ın rahmeti ile aldatmasın.Çünkü; O'nun bir ismide Kahhar'dır.Sözü haktır.Vaadinden asla dönmez.Kahredicidir.Gerçeğin üstünü örtenlere/inkarcılara ve zalimlere ve inanıp zulm edenlere karşı azabı çetin olacağını söylüyor.Onlar inandık demekle kurtulacaklarını mı sanıyorlar!..

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 saat önce, DeepBlue yazdı:

Pardon da siz Allah'ı ne sanıyorsunuz ki?Her isteğinizi yerine getirecek alaaddinin lamba cini mi!O'nun bir isminin de Kahhar olduğunu unutmuşsunuz.Ya da bilmiyordunuz bile.

 

Biz birșey falan sanmıyoruz, lâkin Sizler onun bulunmaz bir hint kumașı olduğunu zannediyorsunuz.

Bu kumașı bu saate kadar ne gören ne de duyan var.

Sıkıșınca "Amanda mangal da kebap olacaksız, amanda haliniz duman" demekten bașka elinden birșey gelmeyen bir Tanrı´nın gariban mürtilerisiniz.

İșin özü bu. Yalın gerçeğin ta kendisi.

Tehdit etmekten bașka birșey bilmez mi, Sizin bu beceriksiz Tanrı ?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 saat önce, hermes21092018 yazdı:

Öncelikle şunu sormak istiyorum. 

Mezosfer yerden 10bin km yüksekte  biter ve hafif gazlar buradan uzaya yayılır diye kabul edilir. 

Eğer dediğim çarpışma gerçekleşir ve çarpışmanın sesi dünyadan duyulacak ise Ay in tamamı veya bir kısmı mezosfer e girmek zorunda mıdır? Teorik olarak? 

 

Sorduğun sorunun çok saçma olduğunu görmen gerekirdi. İddian çarpışma nedeniyle Ay'ın dünyaya doğru savrulacağı, sen Ay'ı bilardo topu sandın anlaşılan! O halde sana göre çarpmadan sonra Ay dünyaya yaklaşacak. Çarpışmadan sonra (ve çarpışma nedeniyle) yaklaşacağına göre sesin duyulup duyulmayacağını nasıl soruyorsun? :D 

 

10 bin kilometre çok aşırı abartılı rakam. Mezosferin üst sınırı 80 kilometredir. Çok çok seyrek olan ekzosfer bile 500 kilometrede biter, uzay başlar. 5 bin metrede atmosfer önemli ölçüde yoğunluk kaybeder.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ekzosfer , atmosferin tabakalarından biridir.
Termosferin sona erdiği
termopoz düzeyinin üstünde kalan atmosfer bölümüdür. Çok seyrek hidrojen ve helyum atomlarından oluşur, giderek seyrelip gezegenler arası ortamla birleşir.
Atmosferin son katıdır. Üst sınırı kesin olmasa da yer yüzeyinden yaklaşık 10.000 kilometre yükseklikte olduğu kabul edilmektedir. Bu katta gazlar çok seyrektir. Yer çekimi çok düşüktür. Burada artık belirgin bir sınır olmadığından boşluğa geçiş başlamaktadır. Pratik nedenlerle, yer yüzeyinden 100 km yükseğe yerleştirilen hayali Karman Hattı, dünya ile uzayın sınırı olarak kabul edilir. Yapay uydular bu katmanda bulunur.

Bilardo topu gibi sayılır şöyle ki

Meteor doğudan gelecek batıya doğrudur yönü aynı şekilde ayın yönü de aynıdır hareket halindeki iki araba gibi öndeki 10km ile giderken arkadan gelen 100km ile çarpacak burada bilinmesi gereken meteor un hızı ayin neresine ve hangi açıyla çarpacağı dır 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adam laftan da anlamıyor! :D 500 km. de atmosfer filan artık biter diyorum, tek tük hidrojen atomu var diye oraya artık atmosfer diyemezsin. Hâla on bin km. sayıklıyor.

 

Fizikten ise hiç ama hiç anlamıyor. Bilardo topu sandı diye dalga geçiyorum, evet bilardo topu gibi diyor yahu, gel de yıkılma! :lol: Ne eğlencelik vatandaşlar var! Şu haliyle bir de kehanete soyunmuyor mu, aşırı komik! :0_80cbc_37a71a73_L: Cahil cesareti! 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Newton yasaları gezegenleri Güneş’in yörüngesinde zorunlu kılıyor
Newton’un ilk yasası eğer dış kuvvet bir cisim üzerine etki ederse o cismin ivmelendiğini veya hareketinin yönü ya da hızının değişebileceğini söyler. İkinci yasasına göre, daha büyük kütleli cisimler ivmelenmek için daha fazla kuvvete gerek duyarlar. Newton’un üçüncü yasası da Dünya üzerine Güneş tarafından uygulanan kütleçekimsel (yerçekimsel) kuvvetin Dünya’nın Güneş üzerine uyguladığı kütleçekimsel kuvvete eşit ama zıt yönde olduğunu söyler.
Güneş üzerine Dünya’nın uyguladığı kuvvet Dünya üzerine Güneş’in uyguladığı kuvvetin büyüklüğü ile eşittir ancak Güneş Dünya’dan çok daha büyük bir kütleye sahiptir. Yani, bu kuvvet Güneş’ten daha fazla Dünya’yı etkileyecektir. Dünya ve diğer gezegenler, böylelikle Güneş’in yörüngesinde sabit kalırlar.

Dünya ve gezegenler Güneş’in yörüngesinde dolanırlar çünkü onların kütleleri Güneş’ten daha azdır. Eğer iki cisim, iki yıldız diyelim, aynı kütleye sahipse onlar karşılıklı kütle merkezlerinden eşit uzaklıkta bulunurlar. Burada aralarındaki uzaklığın yarısı karşılıklı kütle merkezine işaret eder.
Biz gezegenlerin Güneş’in yörüngesinde olduğunu söyleriz fakat teknik olarak onların her biri karşılıklı kütle merkezinin yörüngesinde hareket ederler. Çünkü Güneş gezegenlerden çok daha fazla kütleye sahip ve karşılıklı kütle merkezi de Güneş’in kütle merkezine çok yakındır
ama kesinlikle orası değildir. Gezegenler Güneş etrafında çok geniş bir yörüngede dolanırlar. Karşılıklı kütle merkezi civarındaki Güneş’in çok küçük yörüngesi son derece küçük bir yalpalama üretir.

Meteor Ay a çarpacak ay dünyanın atmosferine girecek çünkü çarpışmanın sesi Dünya üzerindeki herkes tarafından duyulacak

Gel git etkisi dünyanın dönüş yönünü değiştirecek 

Newton’un üçüncü yasası da Dünya üzerine Güneş tarafından uygulanan kütleçekimsel (yerçekimsel) kuvvetin Dünya’nın Güneş üzerine uyguladığı kütleçekimsel kuvvete eşit ama zıt yönde olduğunu söyler.

 Eğer iki cisim, iki yıldız diyelim, aynı kütleye sahipse onlar karşılıklı kütle merkezlerinden eşit uzaklıkta bulunurlar. Burada aralarındaki uzaklığın yarısı karşılıklı kütle merkezine işaret eder.

Gereğince Ay Dünya dan uzaklaşacak 

Gelgitler etkisi azalacak

Yerküre kızgın bir kütle halinde iken en üst kısmından 
soğumaya başlamıştır. Soğuyan kısım yerkabuğunu oluşturur. 
Okyanuslar altında 8–10 km, kıtaların altında 35–40 km kalınlığında 
olan yerkabuğunun altında sıcak ve akışkan Manto yer alır. Mantoda 
sıcaklık dış çekirdeğe yakın yerlerde 3700 °C, yerkabuğuna yakın 
yerlerde 870 °C civarındadır. Bu sıcaklık farkı magmanın dikey 
konveksiyon hareketine sebep olur. Yükselen magma yerkabuğuna 
çarptığında yatay yönde akışa geçer. Bu hareket üzerinde yer alan 
yerkabuğunu akış yönünde sürükler. Çekiştirilen yerkabuğu 
parçalara ayrılır ve sürüklenmeye başlar. Levhalar bir akarsuda 
sürüklenen ağaç misali yılda 25cm’ye kadar hareket eder.
Magmanın sürüklediği parçalar Levha hareketlerine sebep 
olur. (https://tr.wikipedia.org/wiki/Levha)

Magma nin bu hareketi güneşin tekrar doğudan  doğmasını sağlayacaktır halat çekme teorisini biraz geliştirdim :-)

tarihinde hermes21092018 tarafından düzenlendi
hatalı yazım
Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, TAO yazdı:

o zaman doğrusunu söyleyin öğrenelim.:)

 

gelgitlerin dünyanın dönüşünü yavaşlatmasıda bu şekilde oluyor.

Gravitional friction denen durum bundan sorumlu.. Güneş sistemindeki ayların hepsi (biri hariç) bu kanuna uyarlar.

Gezegenlerin gravitational friction (tidal friction) denen ilginç bir etkisi vardır.

Ayları üzerinde onların kendi etrafında dönmelerini yavaşlatan bir davranıştır bu.

Gezegen onları tutar ve dönmelerini yavaşlatır.

Zamanla aylar yavaşlarlar ve gezegen ile senkronize hareketler yapmaya başlarlar.

Satürn'ün gezegeni hiperion buna uymaz. Nedeni yakınında bulunan diğer aylardan dolayı, rastgele dönüp durması ve satürünün etkisine girememesidir.

Ayın da dünyanın kendi etrafında dönmesini yavaşlatan bir etkisi vardır.

Ayın çekim kuvveti yüzünden dünyanın kendi etrafında dönmesi her yüzyılda birkaç milisaniye uzamaktadır.

http://www.answers.com/Q/How_are_gravity_and_friction_related

https://en.wikipedia.org/wiki/Dynamical_friction

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 05.12.2017 at 06:49, Zaza yazdı:

 

Simdi once sen tanrinin ozelliklerini soyle,ona gore nasil olamayacagini soyliyelim..

 

aslinda cevabi cok basit,,varsa ,gelsin ispatlasin beni yarttigini,,o zaman dukkan senin kardes..

 

yoksa kulaktan dolma fantazilere niye inanayimki,veya hangi birine inanayim?

 

bide ,inanmak istemiyorum dostum,,,bilmek istiyorum,,,en dogal hakkim degilmi?.

 

hatta eger varsa ve delikanliysa,,afferin lan sana,,salak salak inanmadin,sorguladin demesi lazim..

 

lutfen uzun ezbere ve standart seyler yazmayin..

tanrı yoktur diyerek faydasız gördüğümüz bir görüşü yoksayabiliriz ve bu bize gerçekten fayda sağlar

tanrı kötü olabilir

senin ahmak isteklerini tanrı gerçekleştirmek istemeyebilir, gibi gibi..

 

sen bana teist tanrıyı reddetmişsin,

ben troll bir tanrıdan bahsediyorum, yani yaptığım şey fantezi

dini yollayan tanrı aslında yalancının tekidir, herkesi cehenneme yollayacaktır, ya da gerçekten sapıktır, gerçek müslümanları cennete yollayacaktır vb gibi

 

tanrı kavramı iyilik, güzellik gibi şeyleri neden içermek zorunda olsun?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...