Jump to content

MÜSLÜMANLARA ŞUNU SORMAK İSTİYORUM. İNANDIĞINIZ ALLAH KÖTÜ OLSAYDI YİNEDE İMAN EDERMİYDİNİZ?


Recommended Posts

2 saat önce, FETİH yazdı:

 şimdi birinin, yaptığın hatalar yüzünden kafana silah dayacağını bilsen aykun itaat etmez mi?

ya da kırmızı ışıkta neden duruyorsun aykun yüksekse itaat etmeyecektin.

aykun itiraz etse ne? olurkı konu dışı bir konu acmışsın .  arkadasını savunman bosuna .. inancın temelı imandır bunu trafık ışıgıyla bagdastırman senı kurtarmaz.   :D  ben orda durmak zorunda değilim. ama inanmazsam cehenneme giderım. sence her ikiside aynı şeymı? verdıgın örnek çok amatorce olmuş kardeş :D  senı kurtarmaz..  ben kırmızı işikta durdum diye ışıgamı? tapıcam .. bu nasıl? bir mantık komık :D  aykum olmasaydı sence kırmızı işikta durucak kadar mantıklı düşünürmuydum.. sen asıl bunu düşün bence  çünku içinde cevabıda verdım.. aykuyum olmasaydı yanı delı olsaydım sence ölmek umrumda olurmuydu :D halaaaa dna diyorsunuz yaaa  olmadığını ispatladıgım halde.. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 155
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bir saat önce, mystic yazdı:

çok basit bir tane değilkı bir suru örnek verıcem sana ama sana 1 tane yeter ..ne? güzelde itiraf etmışşsın benım kötüluk algımı yaratan allahsa benm görevım ne? ozaman ben bunada inanıyorum çünku mantık hatası olur. ama bunu sende anlıyacak kapasıte yoksa 

 

işte bu zor olur. diyanet vakfına göre: ''(savaşta) inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. nihayet onlara iyice vurup sindirince bağı sıkıca bağlayın (esir alın). savaş sona erince de artık ya karşılıksız veya fidye karşılığı salıverin. durum şu ki, allah dileseydi, onlardan intikam alırdı. fakat sizi birbirinizle denemek ister. allah yolunda öldürülenlere gelince, allah onların yaptıklarını boşa çıkarmaz.''burada anlaşılmayacak hiçbir şey yok. olası bir savaş esnasında karşındakini öldür diyor. o zaman kılıç vardı boynunu vur, şimdi silah var çek alnından vur. herkesin takdiridir ki muharebe meydanında ''gel uzlaşma imzalayalım'' diye yaklaşmaz düşmanına kimse. herkesı öldürün diyor. b usence iyilikmı? 

 sana kötü olanı söyleyim. inkar edenlerle barış imzalarsın. sonra onların güvenini kazanırsın. onlar silahlarını indirince onları öldürürsün. böyle bir şey yok burda..

ne yani sen sana sataşana üstelik öldürmek isteyene yap mı dersin . karşı koymazmısın?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, FETİH yazdı:

 sana kötü olanı söyleyim. inkar edenlerle barış imzalarsın. sonra onların güvenini kazanırsın. onlar silahlarını indirince onları öldürürsün. böyle bir şey yok burda..

ne yani sen sana sataşana üstelik öldürmek isteyene yap mı dersin . karşı koymazmısın?

hahahaha :D  salla bakalım zerre kadar ayeti anlamadığını ispatladın bana göre  ayet.. çok acık ve net..  aslında şöyle diyor.aykun varmı? görelım bakalım savasta inkar edenlerın boynunu vurun yanı islam önce bir kafiri islam davet ediyor daha sonrada islamı secmezsen boynunu vururuz diyor . bunu allah diyormuş :D savasta illakı kafirlermı= satasıcak muhammedde savas acmadımı kureyslılere ve mekkelıleere allalh yolunda masum çoluk çocuk katletmedımı?  ordamıydın? :D  tabıkı islamı reddıcekler bu yuzden kafirler ya :D ha gayret anlıyacaksın..  benım yanmda biraz daja takılırsan gerçek islamıda ögrenırsın merak etme.. inkar edenlerle barıs yok islamı sectıgınde fidye karşılıgı serbest bırakma var .. yoksa kellen gitti  kardeşş  . inkar edenlerın boynunu vurun anlamı bu zaten  önce islama davet var. tıpkı işid gibi inkar etmek kafir demektır. işiide kafirlerı kesmedımı? yıllardır. bana göre işid gerçek islamı yasıyanm tek topluluktur onun dısındakıler bana göre münafıktır kardeş darılmaca gücenmece yok..  şeriat hukuku islamım temel altyapısını oluşturur.. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, mystic yazdı:

a . sence her ikiside aynı şeymı? verdıgın örnek çok amatorce olmuş kardeş :D  senı kurtarmaz..  ben kırmızı işikta durdum diye ışıgamı? tapıcam .. bu nasıl? bir mantık komık :D  

 

ben ikisi aynı şey dedim mi ? demedim sen beni öyle görüyorsun.

ayrıca görmediğimiz ahiret hayatının gerçeklerini gördüğümüz dünya hayatının gerçekleriyle açıklıyoruz. aynı değil sadece mecaz..

ve de sen bu mecaz hayatı çok ciddiye alıyorsun. ben asıl hayatın ahiret hayatı olduğuna inanıyorum  zaten.. bu dünya bana göre zaten mecaz .

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, FETİH yazdı:

 

ben ikisi aynı şey dedim mi ? demedim sen beni öyle görüyorsun.

ayrıca görmediğimiz ahiret hayatının gerçeklerini gördüğümüz dünya hayatının gerçekleriyle açıklıyoruz. aynı değil sadece mecaz..

ve de sen bu mecaz hayatı çok ciddiye alıyorsun. ben asıl hayatın ahiret hayatı olduğuna inanıyorum  zaten.. bu dünya bana göre zaten mecaz .

her ikiside aynı şey   demedın ama her ikisi içinde örnekleme yaptın bunu çok net gördük. görmedıgımız ahiret hayatı diyorsun aynı şey değilmi? bu sefer bne örnekleme yapım ozaman tıpkı ahiret gibi görmedıgın alalhına neden? tapıyorsun . korktugun içinmi? güvendiğin içinmi? yoksa iyi olduğu içinmi? görmedıgın bir ilaha kitap gönderdıgi içinmi? iman ediyorsun. ahiret hayatı var diyelım ispatlandı diyelım ya düşndüğün gibi değilse sonre benı bulup benden özür diliyecek kadar aykun gelıştımı? ben senı haklı olduğunu görseydım senden özür dilerdım. bunu sende yapabilirmısn? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, mystic yazdı:

  bu sefer bne örnekleme yapım ozaman tıpkı ahiret gibi görmedıgın alalhına neden? tapıyorsun . 

 

şöyle  Allh'ın görünmemesi demek onun olm a dığın a  yorulmaz. çünkü ins a n görecek düzeyde y a r a tılm a dı.

y a ni Allah görünmüyor değil ins a n göremiyor. 2 si çok f a rklı şeyler..

mesel A  başkasının cüzdanındaki parayı göremiyorsun diye , onu inkar mı edersin.. etmezsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, FETİH yazdı:

 

hiç kötü olsaydı sen ona kötü diyebilir miydin? sonsuz bir güç sahibi olan ilah tan bahsediyorsun. senin gibi aciz birinden değil.

veee konuya son noktayı koyaaarrrr :)))))

bak inceliğe bak. o kötü olmadığı için ona kötü diyebiliyoruz. o kötü olsaydı kötü diyemezdik. burdan ne çıkarmam gerek acabaa ???

sizi acizler siz neden bileceksiniz hakikat nedirr:)))

kardeş sen konuyu komple yanlış anlamışsın. bizi korktmak için mi burdasın? öyle bi his doğdu içime nedense...

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, mystic yazdı:

bunların hiçbirine gerek yok. benim zekam 1 milyar müslüman yeter. istersenız hepiniz gelın. bak çok basit bir örnekle senın  komık tezını çürütücem  dikkatlıce izle  bir insan çok zekı diyelım. ve bir gun deliriyor. aklın yitiriyor. ama hala dnalar görevını eksıksız yapıyor. şimdi sana soruyorum bu adam nasıl? inançlı olucak hiç. düüşndünmü? tabıkı düşünmedın düşnseysın şaşardım  zaten.  kaynaga gerek yok bu çok basit bir konu kardeşş :D  ispatladım. umarım eşşiz zekanla anlamışsındır. dnların zekayla bir bagı yokk yokk  yokk yokkkk    yok  gerçekten yokkk   :D  :D  dnların görevlerı gen haritasını belırler dnların amacı çok farklı dnalar olmasaydı ewrımde olmazdı.  inanç tamamen aykuyle alakalıdır  mantıgımızı belirleyen aykudur  

bunların hiçbirine gerek yok. benim zekam 1 milyar müslüman yeter. istersenız hepiniz gelın. bak çok basit bir örnekle senın  komık tezını çürütücem  dikkatlıce izle  bir insan çok zekı diyelım. ve bir gun deliriyor. aklın yitiriyor. ama hala dnalar görevını eksıksız yapıyor. şimdi sana soruyorum bu adam nasıl? inançlı olucak hiç. düüşndünmü? tabıkı düşünmedın düşnseysın şaşardım  zaten.  kaynaga gerek yok bu çok basit bir konu kardeşş :D  ispatladım. umarım eşşiz zekanla anlamışsındır. dnların zekayla bir bagı yokk yokk  yokk yokkkk    yok  gerçekten yokkk   :D  :D  dnların görevlerı gen haritasını belırler dnların amacı çok farklı dnalar olmasaydı ewrımde olmazdı.  inanç tamamen aykuyle alakalıdır  mantıgımızı belirleyen aykudur    aykun yeterınce güçlüyse dinlerı eleştirebilirsın. yok eger zayıf bir aykun varsa eleştirmez itaat edersın yanı iman edersın. işte bu yuzden insanların aykusu ergenleştıkçce gelışenler ateist oluyor. 

Ne güzel bol keseden sallıyorsun. Birincisi zaten bende tam olarak herşey dnada varmı yokmu onu sorguladım. Ne diyorum ya dış etkenler dnayı etkiliyor ve değiştiriyor ya da dna değişmiyor insan ne ise o oluyor.Bu çok karışık bir olgu ve henüz kimse çözememiş senin yolladıüın yazıdada bir doktor bunu demiş. Her özelliği dnaya yüklemek hata demiş. Burdan şu sonuçta çıkabilir yani dna ile geçen karkteristik özellikler olduğu gibi sonradan kazanılan karakteristik özelliklerde olabilir.  Bu konu çok derin ve bizim aşamıyacağımız bir sorun. Ancak dediğim gibi kesinlikle inanan inanmaya programlı olduğu için inanıyor. Dnalar olmasaydı devrim olmazdı demişsin. Zaten sen bunun aksini iddia ediyorsun.Sana göre dnalar sabittir değişemez. Bende burda aksini sorguluyorum. Evrim teorisi gerçek olma şansı varsa o zaman bunun en büyük sebebinin değişebilir dna özelliğinden kaynaklanması gerekir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, gariban_derviş yazdı:

Ne güzel bol keseden sallıyorsun. Birincisi zaten bende tam olarak herşey dnada varmı yokmu onu sorguladım. Ne diyorum ya dış etkenler dnayı etkiliyor ve değiştiriyor ya da dna değişmiyor insan ne ise o oluyor.Bu çok karışık bir olgu ve henüz kimse çözememiş senin yolladıüın yazıdada bir doktor bunu demiş. Her özelliği dnaya yüklemek hata demiş. Burdan şu sonuçta çıkabilir yani dna ile geçen karkteristik özellikler olduğu gibi sonradan kazanılan karakteristik özelliklerde olabilir.  Bu konu çok derin ve bizim aşamıyacağımız bir sorun. Ancak dediğim gibi kesinlikle inanan inanmaya programlı olduğu için inanıyor. Dnalar olmasaydı devrim olmazdı demişsin. Zaten sen bunun aksini iddia ediyorsun.Sana göre dnalar sabittir değişemez. Bende burda aksini sorguluyorum. Evrim teorisi gerçek olma şansı varsa o zaman bunun en büyük sebebinin değişebilir dna özelliğinden kaynaklanması gerekir.

dış etkenler dnayı etkılemez  dnanın görevı çok acık bir şekılde anlatılmış. bunun içn çok özel bir ayküya gerek yok. sıradan ayku seviyesı düşük insanlar bile bunu anlıyabilir. ama senın içn durum farklı senınkı sadece komık bir iddia kardeşım. 

dnalar değişmez bunu yüz defa anlatıık.

evrım kuralına göre dnalardakı kromozom sayıları değişir. şunu anlar artık. 

dnalar ayküyü belırleseydı sana katılırdım. ama senın anlamadıgın nokta şu insan zekasını belırleyen aykudur ve aykular zeka testı sonucunda görülebilir tıpkı dnların kod dizimleri gibi.. ergenleşmeden ayku harakete gecmez ergenleşırsın ayku calışmaya baslar ayk useviyene göre bir tercıh yaparsın ateist olursun yada müslüman bu kadar basit konuları anlamıyorssun zor konulara girsem nasıl? anlıyacaksın pekı aykun oldukça düşük 

bu benım teorım inanmaya programlısın evet yanlış duymadın bu benım baslattıgım bir projeydı. site kapandı. bana göre hologrogık bir tasarım ama bu işte dnaların görevı bellı zaten bende dnaları ndeğişmedıgını sadece kromozom sayılarının değiştigını ispatlıyorum.

 

aksını sorguluyacak bir kavram olsaydı ilk ben sorgulardım emın ol. sana ispatlıyoruz hala anlamıyorsun. 

dnalar olmasaydı  zencı beyaz  cekık gözlu    melez ırklar olmuyacaktı çünku gen harıtası değişmıyecektı dolayısıylada gen harıtası

renk kodları oluşmuyacaktı. herkes aynı renk olucaktı 

 

biz her özellıgı dnaya yüklemıyoruzkı  her organın  görevı bellıdır zaten. dnaların görevı ispatlanamsaydı. biliim dünyası bunu ispatlamış zaten sen bunu anlamıyorsun. ispatı olmasaydı . sana hak verırdım. ama ispatlanmış.

 

ben ispatlıyorum diyorum sen sallıyorsun diyorsun sana içme diyorum içipte geliyorsun :D  senınkı asla ispatlanamıyacak komık bir iddia diyorum hala ısrar ediyorsun.. 

dnaların görevlerını 15 yasındakı biyolog cocuk bile biilr lise 1de biyolojı   kımya derslerı aldıysan bilirsin eger zerre kadar bilgın yoksa senın gibi bir buraya gelıpte sacmalar işte ..

 

dna dedıgımız komozomlardır dıs etkenlerden etkılenmez. dış etkenlerden etkılenen beyınsel aykulardır. zekadır. 

sana düşünme yetenegı veren aykudur beyındır zekadır. dnalar düşünmez dnalar zekayı oluşturmaz. 

dnaların beyınle bir bagı yoktur. dnaların aslı görevı bellıdır.. bir daha soylüyorum

 

DNA Görevleri nelerdir?

Kendini eşleyerek, Üreme ve kalıtsal bilgilerin aktarımını sağlar,

Protein sentezi için, genetik bilgiyi vererek hücreyi yönetir,

Hücredeki hayatsal olayları kontrol eder,

Yeni nesillere kalıtsal bilgiyi aktarır,sen bunu diyorsun Genlerle yavrulara geçen özelliklere kalıtsal özellikler denir kan grubu, göz rengi, çok parmaklılık, renk körlüğü ve cesıtlı hastalıklar . daha kalıtsal bilgiyi bilmiyorsun birde benımle tartısıyorsun sana söyluyorum ben bu konunun gerçekten uzmanıyım  sadece rezıl oluyorsun karsımnda san acımaya basladım.  

Genlerin yapısını oluşturur,

Yaşamın, enzim, protein sentez bilgisini taşır,

Metabolik olayların kontrol edilmesini sağlar,

Çekirdekte bulunan kromozomları oluşturur,

RNA'ların üretilmesini sağlar,

canlilar arasındaki farklılığı sağlar,

hücrede yapılacak protein çeşitliliğini belirler,

DNA Yapısı,

DNA molekülü, sarmal şekilde kıvrılmış iki zincirden oluşmaktadır.

DNA molekülü, iki nükleotit zinciri arasında zayıf hidrojen bağları tarafından bir araya gelmelerinden oluşur. iki zincirin karşılıklı bazları arasında hidrojen bağ oluşur. Yapısındaki şeker deoksiribozdur.

DNA'nın yapısındaki adenin nükleotit, her zaman timin nükleotit ile karşılıklı, guanin nükleotit,de her zaman sitozin nükleotit ile karşılıklı olarak bir birine bağlıdır.

Adenin ve timin arasında ikili zayıf hidrojen bağ kurulurken, guanin ve sitoz arasında üçlü zayıf hidrojen bağ kurulur

Su zayıf hidrojen bağ oluşumunda açığa çıkmaz. Bu bağları koparmak için su harcanmaz.

DNA'nın kuvvetli olması, DNA da hidrojen bağlarının fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Bundan dolayıdır ki eşit sayıda nükleotitlerden meydana gelen DNA'lardan G/A oranı çok olan daha sağlamdır.

DNA molekülü iki zincirli olduğundan ve iki zincirde bir birini tamamladığından, DNA molekülleri ile alakalı olan eşitlikler kurulabilir. Buna göre; Bir DNA molekülündeki adenin sayısı ile timin sayısı birbirine eşit, guanin sayısı ile sitoz sayısı da birbirine eşittir

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 12/4/2017 at 20:50, mystic said:

ne? içtin sen yahuu :D inancın mantıgını dnalarmı? oluşturuyormuş .. bunu bir başkasının yanında söyleme sakın özellıklede ateistlere hiç söyleme yylın malı olursun.   :D  dnanın görevi bellidir.. bilmsel çalışmalar derkı dnanın asli görevi. 

1...Metabolik olayların kontrol edilmesini sağlar.

2...Kalıtımın devamlılığını sağlar.

3...DNA genetik bilgi taşır.

4...Proteine ait bilgiler sayesinde protein sentezinde görev alır.

5.. Hücredeki biyokimyasal olayları denetler.  dnanın görevi ispatlanmış sen rakıyı susuz içtın sanıırm. :D  inanması için secilmış kişiler biz matrixdeyız sende zıondasın . yanı secılmış kişilerdensın.. çok iyi ara sırada bonzaı çekıyormusun? dostum :D     :0_80cbc_37a71a73_L::0_80cbc_37a71a73_L::0_80cbc_37a71a73_L:

 

 

İnanç da dahil, insanların, diğer tüm canlılar gibi, tüm özellikleri evrim sonucu ortaya çıkmıştır. Ve evrimin sürekliğini de DNA sağlar. Yani, eninde sonunda, insanda mevcut bir özellik olan inançta DNA içinde yer almak durumundadır.

 

Pek bilinmeyen şey, DNA'da "şu geni, bu geni" gibi şeylerin olmayışıdır. Yani DNA'da doğrudan bir "İnanç geni" olması gibi. Ama genelde böyle olmaz, inanç denen mekanizmanın var olabilmesi için gereken altyapıyı sağlayan genler mevcut olur, merak güdüsü, sürü güdüleri falan gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

 

 

İnanç da dahil, insanların, diğer tüm canlılar gibi, tüm özellikleri evrim sonucu ortaya çıkmıştır. Ve evrimin sürekliğini de DNA sağlar. Yani, eninde sonunda, insanda mevcut bir özellik olan inançta DNA içinde yer almak durumundadır.

 

Pek bilinmeyen şey, DNA'da "şu geni, bu geni" gibi şeylerin olmayışıdır. Yani DNA'da doğrudan bir "İnanç geni" olması gibi. Ama genelde böyle olmaz, inanç denen mekanizmanın var olabilmesi için gereken altyapıyı sağlayan genler mevcut olur, merak güdüsü, sürü güdüleri falan gibi.

inanç dna içnde yer alsaydı dnlar da  ayku olmazmıydı? sevgili anıbal sen biyolog değilmisin? bunu bilmemen benı sasırttı dogrusu. pekı ozaman beyındekı senınde belırttıgım gibi dnalarda dogrudan bir inanç genı yoktur. olsaydı . zaten böyle bir tartısma olmazdı. ben dnaların kod dizimlerını  inançla bagdastıramıyorum. arastırdım çok uzun yıllardır böyle bir iddia bile yok. olsaydı mutlaka bir kaynak olurdu.. dnların beyınsel aktivite ile ilgil bir bagı yokkı.. bazı kaynaklara baktım sevgili anıbak işte zeka genı bulundu diyorlar. ama grafıklere baktıgımızdada rnaların ve dnaların kod dizilimlerınde . bu zeka kodunu ve zeka genını göremıyoruz demekkı henuz ispatlanmamış bir iddiadır. 

arkadasın iddiası şu inancımızı belırleyen dnalardır diyor genlerdır diyor. demekkı beyıne gerek yok demekkı akla gerek yok demekkı bazı organlara gerek yok. bende o arkadasa diyorumkı mantıgımızı kullanmak içn dnalar yeterlımı? bu soruyu anlamıyor. arkadas..

DNA'larımızın içinde ne zaman kanser olacağımızı, ne zaman hastalanacağımızı, ne zaman iyileşeceğimizi belirleyen gizli şalterler var! DNA'da gizli temel bir komut sistemi olduğu ve işe yaramadığı sanılan hurda DNA'ların, asıl genleri programladığı ortaya çıktı.bilmsel anlatıyoruz arkadaş islamık kaynaklardan alıntı yapıyor. isaptı olsa bari oda yok en kücük bir ispat olsaydı ..tüm bu bilgiler çöpe atılıcaktı sevgili anıbalında tüm ögrendıkleri sadece bir teorı olucaktı.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

 

 

İnanç da dahil, insanların, diğer tüm canlılar gibi, tüm özellikleri evrim sonucu ortaya çıkmıştır. Ve evrimin sürekliğini de DNA sağlar. Yani, eninde sonunda, insanda mevcut bir özellik olan inançta DNA içinde yer almak durumundadır.

 

Pek bilinmeyen şey, DNA'da "şu geni, bu geni" gibi şeylerin olmayışıdır. Yani DNA'da doğrudan bir "İnanç geni" olması gibi. Ama genelde böyle olmaz, inanç denen mekanizmanın var olabilmesi için gereken altyapıyı sağlayan genler mevcut olur, merak güdüsü, sürü güdüleri falan gibi.

sevgili anıbal sen gerçekten zekı birisin su sacmalıga bakarmısn? şşimdi ben buna nasıl? inanım kardesım tüm insanlıgın  zekası anneden  gelıyormuş..  pekı babanın görevı ne? ozaman sadece döl vermekmı? sadece  rahımdekı dışı yumurtayı  belırleyen sperm hucresını saglamakmı? yanı hiçmi? babadan ogula gem aktarımı soz konusu değil. bu nasıl? bir araştırma. anne tek basınamı? cocuk yapmış . baba ne? yapmış  nasıl? bir mantıktır anlamak imkansız .. babanın genlerı  sperm hucresındende gecebilir. öyle değilmi?   

http://www.radikal.com.tr/saglik/butun-insanlar-zekasini-annelerine-borclu-1112819/    ayrıca iyi beslenmeyle zekanın bir bagı varmı? sevgil anıbal bu konuda sen ne? düşünüyorsun oldukça karmasık değilmi? 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, gariban_derviş yazdı:

Evrim teorisi gerçek olma şansı varsa o zaman bunun en büyük sebebinin değişebilir dna özelliğinden kaynaklanması gerekir.

evrım teori  değilkı  evrım gerçektır . 2 örnekle bunu ispatlıyalım  .1 .ispat: tırtılın kromozom sayısı 6 iken kelebek olunca bazı  böcek türleri  36 kromozoma kadar sayıları artar.   2. ispatsa bir tek hucrelı su canlısı omurgasız su larvası  52 iken .  iken kurbaga dönüsüm süresinde 3 defa mitoz bölunmeye ugrar ve kromozom sayısı 26 olur.ve mitoz bölunmede kromozom sayısının yarı yarıya  değiştigi ispatlanmıştır .yalnız bazı türlerde bu oluyor. mitoz blunme sonucu .. işte sizin anlamdıgınız bu . biz her tür böcekte yada her tür canlıda  evrımleşme yada metomorfoz oluyor demıyoruzkı.. bazı türlerde bilmsel olarak ispatlanmıştır diyoruz.. . bu ewrım surecı     4 asamalıdır.. Yumurta → Larva → İribaş → Yavru Kurbağa → Ergin Kurbağa..

 

bana göre hayvan ve böcek ve bitki türlerınde evrımleşme gerçektır. ama soz konusu insanın evrimi olunca bu daha ispatlanmamış bir teorıdır şempanzenın ortak atasının dnasındakı 48 kromozom  insan dnasındakı 46 kromozomla eşlestıgı ve neandertallerın ortaya çıktıdı sadece bir teorıdır. ama imaksızda değildir. çünku böcek türlerınde imkansız basarılı oluyorsa insanın ewrımıde belkıde gelecek kusaklarda ispatlanıyor olabilicektır. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
12 minutes ago, mystic said:

sevgili anıbal sen gerçekten zekı birisin su sacmalıga bakarmısn? şşimdi ben buna nasıl? inanım kardesım tüm insanlıgın  zekası anneden  gelıyormuş..  pekı babanın görevı ne? ozaman sadece döl vermekmı? sadece  rahımdekı dışı yumurtayı  belırleyen sperm hucresını saglamakmı? yanı hiçmi? babadan ogula gem aktarımı soz konusu değil. bu nasıl? bir araştırma. anne tek basınamı? cocuk yapmış . baba ne? yapmış  nasıl? bir mantıktır anlamak imkansız .. babanın genlerı  sperm hucresındende gecebilir. öyle değilmi?   

http://www.radikal.com.tr/saglik/butun-insanlar-zekasini-annelerine-borclu-1112819/    ayrıca iyi beslenmeyle zekanın bir bagı varmı? sevgil anıbal bu konuda sen ne? düşünüyorsun oldukça karmasık değilmi? 

 

 

 

Ne dediğini biraz anlasam beri geleceğim de...

 

Babadan oğula/kıza gen aktarımı olmadığını kim iddia ediyor ki? İnsan, genlerinin yarısını babasından, yarısını da anasından alır. Aslında, kaba bir tabirle, hem anasından, hem babasından tüm genleri alır, hangisi baskınsa o gen faaliyete girer. 

 

İnsan zekasının kökeni, aslen kadınlara dayanıyor. Bu doğru bir önerme. Bir tür cinsel seleksiyon vakası. Ve evet, bir noktada zekamızı annemize borçluyuz, da yaşamamızı da annemize borçluyuz, o olmasa, olmazdık. Baba ile annenin genetik materyalinin sağlıklı bir bebeğe ve bebeğin de sağlıklı bir bireye dönüşmesini anne sağlıyor. Ama bu mevzu biraz saptırılıyor. Eğer babanın genlerinde zekaya dair olanlar olmasa, elbette bebeğin de zekası olmayacak. 

 

Konu yanlış anlaşılıyor, anlatılıyor. İnsanın tüm özellikleri için anne baba eş sorumludur. Gerçi bu biraz yanlış, mesela hücre enerji kullanımına dair genler, mtDNA ile her zaman anneden alınır. Erkeliğe dair genler, Y kromozomu ile her zaman babadan alınır. Bunun gibi bir kaç nüans var, ama temel insan özellikleri, her zaman hem ana, hem babadan gelecektir. Burada bahsedilen, bebeği yapma görevi olan kadının, gebelik sürecinde nasıl bir görülmeyen fedakarlık ve zahmet içinde olduğunu vurgulamak. 

 

İyi beslenmekle zekanın doğrudan bağı var. Çünkü beyin çok enerji isteyen bir organ. Ayrıca, yediklerin beynin çalışmasını da müspet/menfi etkiler hep. Mesela vitamin B12, o olmadan baya embesilin biri olursun. Bunu ilk farkeden de almanlardır, buğday unu temelli, ekmekle karın doyuran kişilerin güçlü ama ahmak olduklarını keşfetmişlerdi. Temel sebebi budur, B12 azlığı. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

 

 

Ne dediğini biraz anlasam beri geleceğim de...

 

Babadan oğula/kıza gen aktarımı olmadığını kim iddia ediyor ki?  bu link iddiaediyor sevgili anıbal  İhttp://www.radikal.com.tr/saglik/butun-insanlar-zekasini-annelerine-borclu-1112819/     i nsan, genlerinin yarısını babasından, yarısını da anasından alır.    işte bende onu diyorum. yarısı anneden yarısı babadan gelıyor. ama bazı kaynaklar sadece anneden geldiğini iddia ediyor. sen bunu anlamadın. sanırım..   Aslında, kaba bir tabirle, hem anasından, hem babasından tüm genleri alır, hangisi baskınsa o gen faaliyete girer. tabıkı bak ne? güzel anlaşıyoruz.% 100 aynı fıkırdeyım.. 

 

İnsan zekasının kökeni, aslen kadınlara dayanıyor.  hahaha  zekanın kökenının aslen kadınlara dayanması içinm baskın türün genı gerekmıyormuydu? az  önce sen demişti n kıvırdın hemen   :D  Bu doğru bir önerme. Bir tür cinsel seleksiyon vakası. Ve evet, bir noktada zekamızı annemize borçluyuz,bir noktada demıyorum  tamamen oldugu iddia ediliyor   okonuda zaten aynı fikirdeyız.   da yaşamamızı da annemize borçluyuz  hadi yaaaa  babalar olmasaydı  sperm hücresını nerden bulucaktınız , yapma anibal senın gibi zekı biri böyle sacmalarsa  yandık ozaman   o olmasa, olmazdık. yanı anneler olmasaydı  biz olmazmıydık   hahahaha    Baba ile annenin genetik materyalinin sağlıklı bir bebeğe ve bebeğin de sağlıklı bir bireye dönüşmesini anne sağlıyor bana görede baba saglıyor anneın görevı neyse babada fazlasıyla var zaten   . Ama bu mevzu biraz saptırılıyor. Eğer babanın genlerinde zekaya dair olanlar olmasa, elbette bebeğin de zekası olmayacak. yok artık... :D  anıbalıda kaybettık   pekı annenın zekası ogula gecmıyormu?  tabıkı geciyor. abıbal bence son cumlende iyice salladın   demekkı abıbala göre babanın zeka zeka  yoksa bebek özürlü dogucak..  bravo anıbal yen ıbir çıgır actın dostum.. 

 

 

 

 

 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 minutes ago, mystic said:

 

 

Biraz yanlış anlıyorsun. Hayatta olmamız ve özelliklerimiz, zeka falan her neyse, bu konuda annenin rolü daha büyük. Hemde baya büyük. Ama bu, bunları külli annemize borçluyuz anlamına gelmiyor elbette. Baba, sadece sperm sağlarken, anne hem yumurta sağlıyor, hemde bebeğin geliştirilmesi sürecini yerine getiriyor. 

 

Cümle cümle okuma, tamamına bak yazılanların.

 

Elinde erkek spermi ve kadın yumurtası alıp bir kaba koyarsan, bebek olmaz. Embriyo olması bile zordur. Döllenen yumurtanın bebeğe dönebilmesi için, kadının hormonlarına, fetüs aşamasından itibaren de kadının oksijen, gıda, bağışıklık sistemi gibi desteğine ihtiyaç vardır. Canlı, genlerden ibaret değildir:

 

Birey (Fenotip) = Genotip (Yumurta + Sperm) + Çevre.

 

İşte, bebeğin tüm hayatını etkileyecek, nasıl bir şey olacağını belirleyen o ilk aşama çevre, anne tarafından sağlanıyor. Bu da, bebeğin hayatta hangi özellikleri olacağını belirlemede genler kadar Önemli bir rol oynuyor. 

 

Fakat bu durumdan, amanda bebeğin nasıl olacağından safi anne sorumlu anlamı çıkarmak, safsata yapmak olacaktır. 

 

İnsan zekası derken, bireyin zekası ile insan neslinin zekasını ayrı düşünmek gerekir. Bireyin zekası, genleri ve yetiştiği çevre (anne karnı dahil) tarafından belirlenir. Ama insan neslinin zekasının bu hali, evrimle, bilhassa cinsel seleksiyonla belirlenmiştir. Bizim zekamızı üstün yapan, konuşma kabiliyetimizdir, bu da dişilerin erkek seçiminde bu kabiliyete bakması ile gelişmiştir. 

 

Zeka konusunda, babanın genlerinden gelen bir araz varsa, çocuğun bu nedenle zeka özürlü olması mümkündür. Örenğin, adrenalin gibi bazı hormonların salgılanmasını kontrol eden genler, Y kromozomu ile babadan alınır. Eğer bunlar fazla salgılanıyorsa, beyni baskılar ve doğru düşünme yeteneğini azaltabilir. Ama tersi de olabilir, dopamin mekanizmasını düzenleyen hormonlar gene aynı şekilde babadan gelen genlere daha bağlıdır, bu da kişinin daha zeki olmasına da yol açabilir. 

 

Amanda zekamızı annemize borçluyuz demek, abartı, balon bir yaklaşım. Kadın erkek olmadan onu da yapamaz, bu gözden kaçıyor. Neden kadınlar deli gibi erkek ararlar, ihtiyaç hissederler. Zira erkek olmadan kadın bebek falan yapamaz, mevzu sperm değil sadece. Başında sağlam bir erkeği olmayan, onun koruma ve kollamasında olmayan bir kadın, psikolojik olarak rahat olamaz, bu da bebeği elbette etkiler, en başta zekasını. Yani, doğanın bize koyduğu program farklı. Biz leopar gibi, çiftleşip yolumuza gitmiyoruz. Biz aile oluyoruz ve anne bebeği yapıyorken, babada annenin tamamlayıcısı oluyor. Sonuçta, baba dolaylı, anne direk bu işin içinde, ama bu süreç her zaman baba ve ananın birlikte çalışması ile gerçekleşiyor. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, anibal yazdı:

 

Biraz yanlış anlıyorsun. Hayatta olmamız ve özelliklerimiz, zeka falan her neyse, bu konuda annenin rolü daha büyük. Hemde baya büyük. Ama bu, bunları külli annemize borçluyuz anlamına gelmiyor elbette. Baba, sadece sperm sağlarken, anne hem yumurta sağlıyor, hemde bebeğin geliştirilmesi sürecini yerine getiriyor. 

 

Cümle cümle okuma, tamamına bak yazılanların.

 

Elinde erkek spermi ve kadın yumurtası alıp bir kaba koyarsan, bebek olmaz. Embriyo olması bile zordur. Döllenen yumurtanın bebeğe dönebilmesi için, kadının hormonlarına, fetüs aşamasından itibaren de kadının oksijen, gıda, bağışıklık sistemi gibi desteğine ihtiyaç vardır. Canlı, genlerden ibaret değildir:

 

Birey (Fenotip) = Genotip (Yumurta + Sperm) + Çevre.

 

İşte, bebeğin tüm hayatını etkileyecek, nasıl bir şey olacağını belirleyen o ilk aşama çevre, anne tarafından sağlanıyor. Bu da, bebeğin hayatta hangi özellikleri olacağını belirlemede genler kadar Önemli bir rol oynuyor. 

 

Fakat bu durumdan, amanda bebeğin nasıl olacağından safi anne sorumlu anlamı çıkarmak, safsata yapmak olacaktır. 

 

İnsan zekası derken, bireyin zekası ile insan neslinin zekasını ayrı düşünmek gerekir. Bireyin zekası, genleri ve yetiştiği çevre (anne karnı dahil) tarafından belirlenir. Ama insan neslinin zekasının bu hali, evrimle, bilhassa cinsel seleksiyonla belirlenmiştir. Bizim zekamızı üstün yapan, konuşma kabiliyetimizdir, bu da dişilerin erkek seçiminde bu kabiliyete bakması ile gelişmiştir. 

 

Zeka konusunda, babanın genlerinden gelen bir araz varsa, çocuğun bu nedenle zeka özürlü olması mümkündür. Örenğin, adrenalin gibi bazı hormonların salgılanmasını kontrol eden genler, Y kromozomu ile babadan alınır. Eğer bunlar fazla salgılanıyorsa, beyni baskılar ve doğru düşünme yeteneğini azaltabilir. Ama tersi de olabilir, dopamin mekanizmasını düzenleyen hormonlar gene aynı şekilde babadan gelen genlere daha bağlıdır, bu da kişinin daha zeki olmasına da yol açabilir. 

 

Amanda zekamızı annemize borçluyuz demek, abartı, balon bir yaklaşım. Kadın erkek olmadan onu da yapamaz, bu gözden kaçıyor. Neden kadınlar deli gibi erkek ararlar, ihtiyaç hissederler. Zira erkek olmadan kadın bebek falan yapamaz, mevzu sperm değil sadece. Başında sağlam bir erkeği olmayan, onun koruma ve kollamasında olmayan bir kadın, psikolojik olarak rahat olamaz, bu da bebeği elbette etkiler, en başta zekasını. Yani, doğanın bize koyduğu program farklı. Biz leopar gibi, çiftleşip yolumuza gitmiyoruz. Biz aile oluyoruz ve anne bebeği yapıyorken, babada annenin tamamlayıcısı oluyor. Sonuçta, baba dolaylı, anne direk bu işin içinde, ama bu süreç her zaman baba ve ananın birlikte çalışması ile gerçekleşiyor. 

 

anlıyorum sevgili anıbal benım anne ve babam ortaokul mezunu bende 2 master yapmış adamım. onlar hergun 5 vakıt namaz kılıyorlar. köpek gibi calışıyorlar. omurlerınde hıç gün yüzü görmemişler. emekli olmuşlar.. süreklı aynı şeylerı yapıyorlar. sülalemde tek ateist benım . herkes müslüman. arkadasın iddia ettıgı gibi  bu inanç ve zeka genlerımizle alakalıysa yanı daha acık bir ifadeyle dnalarımızdakı uyumluugun genlerle ve sperm hücrelerının baskın ırkıyla olusan bir çocuk ister istemez yine o aykuyu alıcaktır diyorsuuz. böyle düşünenlerde var farkı düşünenlerde var. pekı dostum abıbal bana bunu nasıl acıklıyacaksın. biyolojı bilimi bunu nasıl? açıklıyor çok merak ettım.. aynı kandan olan aile fertlerınden çok nadirde olsa çok farklı türler düüşnce olarak yanı zihinsel mantalıte olarak ve ayku derecesı olarak ortaya farklı düşünen farklı yasıyan farklı bir zeka ortaya cıkıyor. enderde olsa bu durum  yasanıyor. ben erkegım. ama sankı baska bir alenın çocuguyum.  .. sadece dnalar görevını eksızsız yapmış dostum fiziksel görüntüm onlara tıpa tıp benzıyor.ama diğer konularda sizlere katılmam mümkun değil. ben şuna inanıyorum dnadakı  hayalı hücreler. baskın olursa. bu aykuyu belırler dolayısıylede aykude kişinin mantalıtesını belırler. ve yaşam ve cevrede bir rol oynamaz. oynasaydı . bazı insanlar cevreyı tercıh ederdı. evınde oturmayı değil. cevreden etkılenmek için ayku gerekıyor. ayku oranı düşün olanlarda.bana göre cevreyle uyum saglıyor ama bunu yapa ayku değil bana göre  aykuyu herkes kullanamaz sevgili anıbal bunu en iyi sen bilirsin. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, anibal yazdı:

 

 

İnsan zekası derken, bireyin zekası ile insan neslinin zekasını ayrı düşünmek gerekir. Bireyin zekası, genleri ve yetiştiği çevre (anne karnı dahil) tarafından belirlenir. Ama insan neslinin zekasının bu hali, evrimle, bilhassa cinsel seleksiyonla belirlenmiştir. Bizim zekamızı üstün yapan, konuşma kabiliyetimizdir, bu da dişilerin erkek seçiminde bu kabiliyete bakması ile gelişmiştir. 

 

 

anlıyorum sevgili anıbal benım anne ve babam ortaokul mezunu bende 2 master yapmış adamım. onlar hergun 5 vakıt namaz kılıyorlar. köpek gibi calışıyorlar. omurlerınde hıç gün yüzü görmemişler. emekli olmuşlar.. süreklı aynı şeylerı yapıyorlar. sülalemde tek ateist benım . herkes müslüman. arkadasın iddia ettıgı gibi  bu inanç ve zeka genlerımizle alakalıysa yanı daha acık bir ifadeyle dnalarımızdakı uyumluugun genlerle ve sperm hücrelerının baskın ırkıyla olusan bir çocuk ister istemez yine o aykuyu alıcaktır diyorsuuz. böyle düşünenlerde var farkı düşünenlerde var. pekı dostum abıbal bana bunu nasıl acıklıyacaksın. biyolojı bilimi bunu nasıl? açıklıyor çok merak ettım.. aynı kandan olan aile fertlerınden çok nadirde olsa çok farklı türler düüşnce olarak yanı zihinsel mantalıte olarak ve ayku derecesı olarak ortaya farklı düşünen farklı yasıyan farklı bir zeka ortaya cıkıyor. enderde olsa bu durum  yasanıyor. ben erkegım. ama sankı baska bir alenın çocuguyum.  .. sadece dnalar görevını eksızsız yapmış dostum fiziksel görüntüm onlara tıpa tıp benzıyor.ama diğer konularda sizlere katılmam mümkun değil. ben şuna inanıyorum dnadakı  hayalı hücreler. baskın olursa. bu aykuyu belırler dolayısıylede aykude kişinin mantalıtesını belırler. ve yaşam ve cevrede bir rol oynamaz. oynasaydı . bazı insanlar cevreyı tercıh ederdı. evınde oturmayı değil. cevreden etkılenmek için ayku gerekıyor. ayku oranı düşün olanlarda.bana göre cevreyle uyum saglıyor ama bunu yapa ayku değil bana göre  aykuyu herkes kullanamaz sevgili anıbal bunu en iyi sen bilirsin. ayku dedigimiz potansiyel bir zeka anlayışımızı belirler eger anlayışımız olmasaydı yanı aykumuz olmasaydı . inancımızda olmuyacaktı dostum. saygılarımla. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, mystic yazdı:

 

müslümanlara bir soru inandıkları inancın ve ahlakın  temelını oluşturan nedir? 1: akılmı? 2: zekamı?3:  güçmü? 4: görsellıkmı? yani kuranmı? 5.vicdanmı? 

sonucta bir müslümanın bilinc   altında yatanları anlamak çok kolaydır  .. cennet  arzusu  ve cehennem korkusu. yanma korkusu . tüm gunahların altında yatan korkuda bu  değilmidir? 

 

6: islamda ahlak var madem neden? ademle havva cıplak yaratıldı. ademle havvanın aklı yokmuydu? bir tür hayvanmıydı. ademle havva .. yoksa ademle havva insan  degılmıydı. şempanzemıydı?  yanı ne? olduda alalhınız ahlak kurallarını 1400 yıl önce  belırledı. şimidiye kadar nerdeydı???  bir sürü topluluk ve kavımler yasadı ...hadi müslümanlar..  beklıyorum bu sorulara mantıklı cevap verın bakalım. 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, FETİH yazdı:

 

şöyle  Allh'ın görünmemesi demek onun olm a dığın a  yorulmaz. çünkü ins a n görecek düzeyde y a r a tılm a dı.

y a ni Allah görünmüyor değil ins a n göremiyor. 2 si çok f a rklı şeyler..

mesel A  başkasının cüzdanındaki parayı göremiyorsun diye , onu inkar mı edersin.. etmezsin.

bu düşüncen allahın varlığını % 100 kanıtlamıyor az önce ne ?dedik tekrarlım. bir ilahın varlığın yada yoklugunu ispatlıyamazsın dedık değilmi?  var olduğunu iddia edenlerın bu varolusu ispatlamakla hukumlu olduğunu beyan ettikmi? tabıkı ettık. sonuç ne oldu müspet.

 

allah görünmüyor diye var olduğunumu? ispatladınız .. pekı ben neden? göremıyorum  mantalıtede ispatlanmış demek görecelı demektır bana göre sende serap görüyorsun bunu ispatlıyabiliriz. 

 

cüzdanın içindekı parayı göremıyor olabiliriz ama o cuzdanı incelersek içindekı atomların saga sola çarptıgını görebiliriz nasıl? görücegıne baglıdır sen cuzdanı görursun biz bilmcilerde atomların protonlarla ve notronlarla carpıştıgını görürüz hatta daha küçük olanlarıda görürüz protonların içindekı kuarklarında carpıştıgını görürüz. şimdi bu gördüklerımız alalhımı ispatlıyor. 

 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...