Jump to content

#Kudüsesahipçık


Recommended Posts

12 dakika önce, Raphael17 yazdı:

- iyi de kimsin kardeşim?

Moderatörlerden ricam: kim olduğu belli olmayan şahıslar ciddi konulara öylece atlamasınlar.

 

İyi ,Sen söyle ozaman neden israili destekliyorsun ?

tarihinde Harut_Marut tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 55
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

9 hours ago, Raphael17 said:

- BU dediğin bana biraz bana göre yaşlı insanların söylediklerini hatırlatıyor. Ne zaman bir şey eleştirsem hemen "Ama sen Cumhurbaşkanı değilsin / Başbakan değilsin" vs. deniyor.

 

Hayır, mefhumdan bahsediyorum. Çok gereksiz bir tartışmaya doğru gidiyor.

 

Siyaset devlet yönetmektir. Siyaset yapmak ise bu sebeple ancak yöneticinin yapabileceği bir iştir. Siyaset yapmak fiilini yanlış kullanıyoruz, bunu anlatıyorum. Elbette siyaset hakkında konuşabilirsin.

 

9 hours ago, Raphael17 said:

Tayyip'ten öğrenmiş, Türkiye'de denenip başarılı olduğu görülen şeyi kullanan bir Başkandır. Ama halen de başkandır. ABD'de sistem çok kuvvetlidir. O yüzden ikinci kez seçilme ihtimali bile yoktur.

Bunu AKP'ye benzetmek, ciddi iyimser olmak demektir.

 

AKP'den ya da Trump'dan değil siyasetin tabiatından bahsediyorum. Siyasetin tabiatı budur, insanların anlayacağı dilde, onların zeka seviyesinde konuşup kendi işini görmek. Siyasetçiler insanların nasıl düşüneceğini belirlemezler, insanlar siyasetçilerin nasıl düşüneceğini belirlerler.

 

O yüzden bizi yönetenler böyle adamlar. Halkın istediği gibiler. Herkes hak edildiği gibi yönetilir.

 

9 hours ago, Raphael17 said:

Eski tarihi gereğinden fazla eşelemek de bir çeşit ırkçılıktır. Nazi Almanya'sında da, Orta çağ Alman krallıkları filan sürekli yüceltilirmiş.

 

Tarihçiler farklı bölümleri incelerler. Örneğin cumhuriyet dönemi tarihçisi vardır, osmanlı dönemi tarihçisi vardır, eski türk tarihi tarihçisi vardır. Hiçbirini eşelemek ırkçılık, milliyetçilik hatta vatanperverlik değil, bilimdir. Eski tarihi eşelemek ırkçılık olabilir mi hiç? Ne kadar çetin iştir eski tarihi öğrenmek. Adam eski Türkçe'yi bilecek, farklı ağızları okuyacak, Çince bilecek, Farsça bilecek... Üstü üstüne yazılı eser bulmak zor, toprak altından çıkan eserleri yorumlayabilecek. Bu insanlığa hayırdır, bırakın ırkçılığı.

 

9 hours ago, Raphael17 said:

/ Bu bir komedyen videosu. Dİl biliyorsanız (ya da bilmiyorsanız) doğrudan Noam Chomsky videolarını tavsiye ederim. Çok yaşlı bir insan. İleride (ben Noam CHpmsky okurdum / dinlerdim" dersiniz.

 

Ben o videoyu orada konuşulan şeylere katıldığım için değil, komplo teorisi bahsini açtığınız için attım. Bunlar Türkiye'ye özgü şeyler değil. Halkın aklı yıkanıyor, insanlar sürü haline getiriliyor...

 

9 hours ago, Raphael17 said:

Ben kimse "sen Orta Asya'dan gelmedin" demiyorum. - tama geldin.

Ama Küba misil krizini, Birinci dünya savaşını, Soğuk savaş dönemini, 1929 ekonomik burhanını, 20 yy dünya ve Avrupa tarihini bilmek daha mühim 1)

 

Neye göre, kime göre? O dönemin tarihçisi onu inceler, öbür dönemi diğerini. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama bilgisayardan örnek vereyim. Programcısı vardır, donanımcısı vardır, grafikeri vardır... Şu elinin altındaki bilgisayarın bile her konuda farklı uzmanı varken tarihi tarihçilerin bir bütün olarak işlediğini zannetmeyin. Bunlar bölüm bölümdür, herkes kendi bölümünü inceler diğer kısımlarda da asgari bilgi sahibi olur.

 

Tarihçi olmayan ama hakkında asgari bilgi sahibi olsun istediğimiz kişiler ise ikisini de az çok bilir. KPSS müfredatına bakarsanız hem eski Türkiye tarihini hem de cumhuriyet tarihini göreceksiniz. Bu önemli, şu önemli... diye bir şey yok tarihte bu bir disiplindir. Bilim disiplinidir.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 hours ago, Phaselis said:

Hadi len teneke... Müslülerin kanını içiyorlarmış.. Peki müslülerin peygamberinin içtiği Yahudi kanlarına niye bi şey demiyorsun?

 

Müslü diye bir sözcük yok, sevmesen bile bir kesimi tanımlamak için, dile saygıdan ötürü doğru sözcüğü kullanmak zorundasın. Yoksa böyle içi boş çata pata küte ses çıkartırsın.

 

Muhammed Peygamberin Yahudilerle savaştığı ya da savaştıysa bile ne sebeple savaştığına dair hadislerden alınan hiçbir bilgiye itimat edilemez zira hadislere itimat edilemez.

 

Öte yandan, daha önce de yazdığım gibi. Eğer bugün Kudüste namlular gariban Yahudilere çevrilmiş olsaydı o vakt onları savunurdum. Bu benim insaniyet şerefimdir, asla ve asla zalimden yana taraf tutamam.

tarihinde Tengiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Lise veya dengi okullardan mezun oılmuş kişiler bilir. I. Cihan Harbi öncesinde Osmanlı İmp. nun paylaşılmasına ilişkin plânlar yapılmış, 1914'ten itibâren bu plân uygulamaya konmuştu. Ne var ki Çarlık Rusyasındaki Ekim Devrimi, Anadoluda Milli Mücâdelenin başlaması, bu plânları kısmen sekteye uğrattı. I. Cihan Harbine "I. Paylaşım savaşı" da denir. 

 

Son zamanlarrda ilginç ve bir o kadar da aykırı gelişmeler yaşanıyor. ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklıyor. Sular yavaş yavaş ısınırken "Hz. Tayyip" Lozan'ı güncellemekten dem vuruyor. Gerçekten tuhaf işler dönüyor. Aslında, plânlayanlar ve servis edenler için hiç bir şey rastlantı değil. Ama, ben, bu "orta oyunu"nun perde arkasını göremediğim için, şâhit olduğum hususlar  bana tuhaf geliyor. ABD'nin bizi kukla gibi oynatıp, ufak ufak Rusya'nın kucağına itmesi, Kudüs meselesi ile tüm müslümanlar üzerinde bir provokasyon tezgahlanıyor olması, ABD ve Rusya arasında yeni bir paylaşımın yapılıp-yapılmadığı sorusunu akla getiriyor.

 

Maalesef ben gelecek günleri karanlık görmekteyim.

Umarım, yanılıyorumdur.

tarihinde Vefik Sâmi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Raphael17 yazdı:

 

İki: Parsel parsel toprak filan satılmadı. Sahte tarih öğrenip önüme koyma. İki dakkada wikiden bakarım, haksız çıktığınla kalırsın :) 

Osmanlı ile bu yönde pazarlık oldu, Osmanlı Kabul etmedi diye bir yerde okumuştum. Kabul etmez tabi.

Ama Araplar'ın o zamanlarki hali şimdinin Kürtleri gibi. Biz üçüncü dünya ülkesiyiz ama geçmişte bizim onlara çektirdiklerimizi bu üç hilalciler hemen unutuyorlar.

 

Netse, Üç) İsrail oraları savaş ile almıştır. Araplar vermek istememiştir, yıllardır da kim barışçıl çözüm önerse sonunda haksız çıkmıştır.

Benim söylediğim: Mesela Almanya'nın Yunanistan'a ödediği gibi savaş tazminatı vardır. Ermeni Soykırımını kabul edersek, Ermenilere böyle bir tazminat ödeyeceğiz. Para da olmadığı için, TC yıllardır soykırımı yalanlıyor (Ki soykırım da değildir, Savaç Suçu olmaya daha yakın, yine de insanlık dışı bir uygulamadır).

Bırak parsel parsel toprak almayı, İsrail savaş ile aldığı toprak için tazminat vermemiştir. Verseydi, ya da verirse, Araplar biraz olsun yatışırdı. Tabi 4 nesil sonra değil bu dediğim. Bir sürü paraları var. Hepsine sırayla para verselerdi (şimdi bile) Araplar güle oynaya giderlerdi. Zaman ilerledikçe de bu iş için gecikiyorlar. Çünkü Filistinliler hala eşşek gibi (bizim gibi) çoğalıyorlar. Halen de, "Ya ben savaşta bir ülkeyim, bu çocuğu yapıyom ama nerde yaşayacak?" demiyorlar. İnadına (aynı bizim Kürtlerin bazıları gibi) 5 çocuk / 10 çocuk yapıyorlar (Tayyip haklı yani tavşan gibi Z.işmeyin ama Tavşan gibi üreyin derken).

 

 

 

 

Çok bilirmiş gibi gelmiş yazmış.. Kaç yaşındasın olm sen? Tahsilin ne? Hayatında tarih kitabı okudun mu?

 

Sahte tarih diyor yazdıklarıma gaz tenekesi, bir de Viki'den bakıp doğrusunu soyleyecekmiş mankafa.. Olum seni tarih diye yazar, ikiyle çarparım.. 

 

Şu üstte alıntı yaptığım yazılarında bir tane ciddiye alınacak,gerçeklerle örtüşen bir cümlen var mı? İsrailin oluşumuyla ilgili bir tek bilgin yok, ama cahil cesaretiyle gelip burada boş yazılarla kirlilik yaratıyorsun. Bir daha karşıma çıkıp bilmediğin bokları ağzına alırsan seni ayağımın altına alır sinek gibi ezerim. Kapiş?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Tengiz yazdı:

 

Müslü diye bir sözcük yok, sevmesen bile bir kesimi tanımlamak için, dile saygıdan ötürü doğru sözcüğü kullanmak zorundasın. Yoksa böyle içi boş çata pata küte ses çıkartırsın.

 

Muhammed Peygamberin Yahudilerle savaştığı ya da savaştıysa bile ne sebeple savaştığına dair hadislerden alınan hiçbir bilgiye itimat edilemez zira hadislere itimat edilemez.

 

Öte yandan, daha önce de yazdığım gibi. Eğer bugün Kudüste namlular gariban Yahudilere çevrilmiş olsaydı o vakt onları savunurdum. Bu benim insaniyet şerefimdir, asla ve asla zalimden yana taraf tutamam.

 

Müslü diye bir söz var, ben yazdım... Müslülere de saygı duymadığımdan, bu kelimeyi her zaman kullanırım, var mı bir diyeceğin teneke?

 

İkinci cümlede ne söylediğini bilmem, ama İslamdan Hadis'leri çıkartırsan, geriye İslam kalmaz, müslü de kalmaz. Keşke çıkartsan da İslam denen Arap inancı yok olsa diyeceğim ama, mümkünatı yok. Hadisler İslamın herşeyidir... Onları İslamdan çıkartmaya kimsenin mötü yetmez... (İstersen bu konuda dersi uzatayım, sana güzel bir Hadis dersi vereyim, istermisin teneke?)

 

Üçüncü satıra gelirsek; sen insan minsan değil, yazılarından anlaşıldığı üzere safkan süzme ırkçısın. Ben de ırkçılardan nefret ederim...

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Phaselis said:

Müslü diye bir söz var, ben yazdım... Müslülere de saygı duymadığımdan, bu kelimeyi her zaman kullanırım, var mı bir diyeceğin teneke?

 

Devam et, cahilliğini ele verirsin. Sana sorarlar "yahu müslü ney" diye ? Sen de bana verdiğin cevap gibi "ben uydurdum, kullanıyorum" de. Bıyık altından "cahil çocuk" deyip güler geçerler n'olacak? Bana zararı ne sanki?

 

2 hours ago, Phaselis said:

İkinci cümlede ne söylediğini bilmem, ama İslamdan Hadis'leri çıkartırsan, geriye İslam kalmaz

 

Merhabara sünni ateist.

 

2 hours ago, Phaselis said:

Hadisler İslamın herşeyidir... Onları İslamdan çıkartmaya kimsenin mötü yetmez... (İstersen bu konuda dersi uzatayım, sana güzel bir Hadis dersi vereyim, istermisin teneke?)

 

İstediğin kadar uzat. Bugün sünnetlere inanmayan binlerce belki milyonlarca müslüman var.

 

2 hours ago, Phaselis said:

Üçüncü satıra gelirsek; sen insan minsan değil, yazılarından anlaşıldığı üzere safkan süzme ırkçısın. Ben de ırkçılardan nefret ederim...

 

Nerede benim ırkım diğer ırklardan uludur dedim? Nerede diğer ırklar ancak bize hizmetçi olabilir dedim? Nerede benim savaşım uğruna ölsünler gerekirse dedim? Sözlük al, iyi gelir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Tengiz yazdı:

Bugün sünnetlere inanmayan binlerce belki milyonlarca müslüman var.

 

Olabilir. Allaha inanmayan Müslüm bile olabilir. Ben bile ateist olmadan önce allaha inanmayan bir müslümdüm. Muhammede inanır ama allaha inanmazdım! Çok tuhaf ama öyle. Hiç yaşamamış, olmayan birine vardı, yaşadı ve allahı uydurdu diye inanırdım. İnsanların neye inanacağı hiç belli olmuyor! :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, democrossian yazdı:

Kudüs'ün tamamı İsrail kontrolünde değil sanırsam. Bir iş tam yapılmalı, İsrail Kudüs'ün tamamını ele geçirmeli. Öyle yarım iş olmaz. Hatta başkentin biraz içerde kalması gerekir, öyle sınırda başkent olmaz. İsrail'in toprak genişletmesi de gerekiyor.

Niye istiyorsun böyle bir şeyi? Elin kıçı boklu Sami faresinin menfaati bizi niye ilgilendirsin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, Harut_Marut yazdı:

İyi ,Sen söyle ozaman neden israili destekliyorsun ?

 

- Kime söyleyeceğim?

 

15 saat önce, Tengiz yazdı:

Hayır, mefhumdan bahsediyorum. Çok gereksiz bir tartışmaya doğru gidiyor.

 

Siyaset devlet yönetmektir. Siyaset yapmak ise bu sebeple ancak yöneticinin yapabileceği bir iştir. Siyaset yapmak fiilini yanlış kullanıyoruz, bunu anlatıyorum. Elbette siyaset hakkında konuşabilirsin.

 

- Olabilir. Ama insanlar değişmezse, yönetici de değişmez. Kötü yönetici ise halktan / bşreylerden korkacak. Gezi olayındaki gibi biber gazı ile üstüne yürüyemeyecek. Hukuktan / adaletten korkacak. İyi yönetici ise de, Atatürk'te olduğu gibi, bilecek ki "Benim insanım benim arkamdadır, zor bir işe girişsem de beni desteklerler". Bu böyle.

 

15 saat önce, Tengiz yazdı:

Ben o videoyu orada konuşulan şeylere katıldığım için değil, komplo teorisi bahsini açtığınız için attım. Bunlar Türkiye'ye özgü şeyler değil. Halkın aklı yıkanıyor, insanlar sürü haline getiriliyor...

 

- Komplo teorisi vardır. Ama mesela Al Gore'un "Tercih Sizin" kitabı vardır. Bu da Dünyadaki petrol şirketlerinin yaptıklarını analiz eden bir komplo teroisidir. Noam Chomsky de komplo teorisidir. Örneğin Harun Yahya gibi adamlar kendi fantastik komplo teorilerini bile Noam Chomsky gibi gerçek komplo teorisyenlerine bakarak hazırlarlar.

 

O yüzden tutarlı komplo teorisi üretmek normal siyaset kitabı yazmaktan da zordur aslında.

 

Benim dediğim: Biz siyaset bilimci değiliz. O yüzden dikkat edeceğiz. Bir arkadaşım diyor ki "Kurtlar vadisi dizisindeki bütün olaylar / karakterler gerçektir" ya da bir "Profesör" NTV'de çıkar yok Ergenekon, yok Mu konuşup durur. Bunlara inanırsan kendi beynine yazık olur. Bilimsel yaklaşım değildir. :)

 

15 saat önce, Tengiz yazdı:

Neye göre, kime göre? O dönemin tarihçisi onu inceler, öbür dönemi diğerini. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama bilgisayardan örnek vereyim. Programcısı vardır, donanımcısı vardır, grafikeri vardır... Şu elinin altındaki bilgisayarın bile her konuda farklı uzmanı varken tarihi tarihçilerin bir bütün olarak işlediğini zannetmeyin. Bunlar bölüm bölümdür, herkes kendi bölümünü inceler diğer kısımlarda da asgari bilgi sahibi olur.

 

Tarihçi olmayan ama hakkında asgari bilgi sahibi olsun istediğimiz kişiler ise ikisini de az çok bilir. KPSS müfredatına bakarsanız hem eski Türkiye tarihini hem de cumhuriyet tarihini göreceksiniz. Bu önemli, şu önemli... diye bir şey yok tarihte bu bir disiplindir. Bilim disiplinidir.

 

KPS iyi bir örnek. Soruların %80 Atatürk ve Kurtuluş savaşı ile ilgili.

 

Yabancı okullarda ise, Lise sona gelindiğinde (orta çağ filan orta 1 - orta 3 arası okunmuş) baştan aşağı 20 yy ve özellikle 20 yy'ın ikinci yarısı ile ilgili tez / deneme yazdırıyorlar.

Sonuç: sokaktaki İtalyan / İsviçreli Putin'in yaptığı işlere bakıp bunu neden yaptığını bilebiliyor.

Bizde 20 yy'ın ikinci yarısı tamamen darbe ve siyasal islam tarihi olduğu için bu yapılamıyor belki ama. yapılması lazım işte :) 

 

14 saat önce, Vefik Sâmi yazdı:

Lise veya dengi okullardan mezun oılmuş kişiler bilir. I. Cihan Harbi öncesinde Osmanlı İmp. nun paylaşılmasına ilişkin plânlar yapılmış, 1914'ten itibâren bu plân uygulamaya konmuştu. Ne var ki Çarlık Rusyasındaki Ekim Devrimi, Anadoluda Milli Mücâdelenin başlaması, bu plânları kısmen sekteye uğrattı. I. Cihan Harbine "I. Paylaşım savaşı" da denir. 

 

Son zamanlarrda ilginç ve bir o kadar da aykırı gelişmeler yaşanıyor. ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklıyor. Sular yavaş yavaş ısınırken "Hz. Tayyip" Lozan'ı güncellemekten dem vuruyor. Gerçekten tuhaf işler dönüyor. Aslında, plânlayanlar ve servis edenler için hiç bir şey rastlantı değil. Ama, ben, bu "orta oyunu"nun perde arkasını göremediğim için, şâhit olduğum hususlar  bana tuhaf geliyor. ABD'nin bizi kukla gibi oynatıp, ufak ufak Rusya'nın kucağına itmesi, Kudüs meselesi ile tüm müslümanlar üzerinde bir provokasyon tezgahlanıyor olması, ABD ve Rusya arasında yeni bir paylaşımın yapılıp-yapılmadığı sorusunu akla getiriyor.

 

Maalesef ben gelecek günleri karanlık görmekteyim.

Umarım, yanılıyorumdur.

 

- Kitapçılarda gözüme çarpan bir kitap var:

 

0001701454001-1.jpg

https://www.odakitap.com/turkiye-uzerine-karl-marx/9786058469846

 

Bu konuyla ilgili olarak satın alıp okumayı düşünüyorum.

 

13 saat önce, Phaselis yazdı:

 

Çok bilirmiş gibi gelmiş yazmış.. Kaç yaşındasın olm sen? Tahsilin ne? Hayatında tarih kitabı okudun mu?

 

Sahte tarih diyor yazdıklarıma gaz tenekesi, bir de Viki'den bakıp doğrusunu soyleyecekmiş mankafa.. Olum seni tarih diye yazar, ikiyle çarparım.. 

 

Şu üstte alıntı yaptığım yazılarında bir tane ciddiye alınacak,gerçeklerle örtüşen bir cümlen var mı? İsrailin oluşumuyla ilgili bir tek bilgin yok, ama cahil cesaretiyle gelip burada boş yazılarla kirlilik yaratıyorsun. Bir daha karşıma çıkıp bilmediğin bokları ağzına alırsan seni ayağımın altına alır sinek gibi ezerim. Kapiş?

 

- Düşünsel / tartışma anlamında, Kaynak da göstererek, ezebiliyorsan ez tabi. Bunun için buradayız :)

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Raphael17 yazdı:

 

 

- Düşünsel / tartışma anlamında, Kaynak da göstererek, ezebiliyorsan ez tabi. Bunun için buradayız :)

 

 

 

 

 

Lan öküz, sadece google yahudiler filistinlilerden toprak aldı mı diye yazsan sürüyle  kaynak, belge bulursun... Seni ezmek ne ki? Zaten bana verdiğin bu cevaplarla ezildin giitin mal herif...

 

Yahu bu bu eğitimsiz, beyni boş tenekeleri seçerek foruma alma şansı olsa, ama maalesef bu şans yok sanırım. Bu mallar da foruma gelip kirletecek... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Al bu çıkıyo öyle yazınca:

https://answers.yahoo.com/question/index;_ylt=A0LEVwv6XixattUAEZhXNyoA;_ylu=X3oDMTEyNGJkYnFqBGNvbG8DYmYxBHBvcwMxBHZ0aWQDQjQ0ODJfMQRzZWMDc2M-?qid=20110317081032AAHw0D4

 

- 1960'da toprakların %80'i Araplarınmış. Bir sürü yerden özellik Kudüs çevresinden para ile toprak almalarına rağmen öyleymiş. Bir tek "Kudüs'te Yahudiler eskiden beri çoğunluk idi" diyenler var. Ben ona da inanmıyorum.

 

Ben bunu söylemedim ki. Filistinlilerin ve oradan atılanların tamamına tazminat ödenmeli ve madem ki orayı istiyorlar, almanın medeni yolunu bulsunlar dedim.

 

"Ezeceksin" demedim. ne söylemeye çalışıyorsan, kaynakça ile destekle dedim. Çok ısrar edersen de İgnor listesine eklerim. Problem de olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

Bunların kökeni, yașadıkları topraklar,  peygamberleri aynı ve hatta aynı Tanrı´ya biat etmelerine rağmen birbirlerinden ölesiye nefret ediyorlar.

Bu olan biteni, inandıkları Tanrı kayıtsız(!) bir șekilde izliyor. Muhtemelen bunu yaparken de, film izler gibi, pișmiș mısır atıștırıyordur.

Ancak pek tarafsız olduğu söylenemez, çünkü İsrail ara sıra orantısız güç kullanmasına rağmen, șu güne kadar kulağı pek çekilmedi.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
33 dakika önce, kavak yazdı:

 

Bunların kökeni, yașadıkları topraklar,  peygamberleri aynı ve hatta aynı Tanrı´ya biat etmelerine rağmen birbirlerinden ölesiye nefret ediyorlar.

Bu olan biteni, inandıkları Tanrı kayıtsız(!) bir șekilde izliyor. Muhtemelen bunu yaparken de, film izler gibi, pișmiș mısır atıștırıyordur.

Ancak pek tarafsız olduğu söylenemez, çünkü İsrail ara sıra orantısız güç kullanmasına rağmen, șu güne kadar kulağı pek çekilmedi.

 

 

Obama son başkanlık konuşmasında "Ben dünyada kötülükten daha çok iyilik olduğuna inanıyorum" gibi bir laf etmişti.

 

Bizdeki yerel basın, ABD yerel basınına benzemeye başladı. Dış haber olarak bi tek İsrail var.

 

Gerçekte Türkiye dahil, Dünyanın durumu iyi değildir.

 

+ 1991'de başlayan denge bozukluğu sürmektedir. Marksizm'in düzenleyici rolü geçmişte iyi kötü vardı. Bence gelecekte de bir şekilde olmalıdır.

 

Tamam Tanrı'nın (Tanrı algısının) payı mutlaka var. Da İsrail'de ve diğer birçok yerde, yeterince saygı duygusu yok. Hem bu. Hem de nüfus hızla 10 milyara doğru gidiyor ve bizim ölmeden 20 milyarı görmemiz mümkün. ve TR - Rusya gibi ülkeler tüm bunların suçunu Batı'Ya yıkıp bunu demokrasiden çıkmak için kullanıyorlar.

 

Önce onu görmek lazım. "İsrail iyi yapıyor" demiyorum da deve fıkrasında olduğu gibi, tek eğri yanımız keşke İsrail olsa :) 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...