Jump to content

Müslümanlar Köleliği açıklasın


Recommended Posts

1 hour ago, feyak said:

o nasıl bir laf ya. biri onları köle yaptığı için köle olmuyorlar. kölelik onların düştüğü zor durumun adıdır tüm hakları elinden alınmış emirler doğrultusunda hareket eden yiyip içen yaşamaya çalışanlardır. yaşam ve ölümleri zorbaların bir emrine bağlı ve buna seslerini bile çıkaramıyorlar (tüm kölelerin genel hali). sen tabi böyle bir duruma düşmediğin için gerektiği gibi canlandıramıyorsun kafanda.

 

Kur'an'ın Emirleri tüm zamanlar içindir, Nur Suresi 32. Ayetde de her zaman için öyle yapılmasını gerektirir. algılayamıyorsanız sorunu kendinizde arayın. devletin anayasasındaki maddelerin bile her an geçerli olduğunu düşünüyorsunda, Kur'an'ın Emirleri niye anlık yada kısa bir sürelikmiş gibi geliyor size?

 

Yahu kuranda köleliği seksen türlü savunanını, aklamaya çalışanını gördüm ama, seninki gibisini ilk defa gördüm desem yeridir..

Adam köleliği hayır işine çevirdi resmen..

Yani köle almak aslen hayır işi öyle mi? Savaşta ve barışda..:)

 

Cümleyi tersten yazmış millete yedirmeye çalışıyorsun resmen. Oksimoron değil de nedir bu? Kölelik onların düştüğü zor durumun adıymış..tüm hakları elinden alınmışmış..E zaten tüm hakları köle edildiği için elinden alınıyor ya. Köle olduğu için, köle yapıldığı için hakkı yok. Kavramlar alt üst olmuş artık. Ya da bilerek alt üst ediyor.

 

Seni @Hasan Akçay'a havale edecem ama, o da art niyetli olduğumu düşünebilir. Hasan Bey bakın, siz boşuna yoruyorsunuz kendinizi kölelik yasaklanmıştır diye. Kölelik aslında iyi bir şey, bir hayır işiymiş. Köle edinmek değil ama almak(!)..O yüzden kaldırılmamış ve onay verilmiş zaten.

 

O vakit bize de öncelikle şunu sormak düşer:

Bu ayetler mesela ne iştir? Köle almak hayır işi ise, neden bir ceza ve yaptırım aracı olarak kullanılır, ya da azad edin diye salık verilir?

 

"Fakat o sarp yokuşu göğüsleyemedi. Sarp yokuşun ne olduğunu sen nereden bileceksin? O köle âzat etmektir."

Beled sûresi (90), 11-13

 

5/89- Allah, boş bulunarak ettiğiniz yeminlerle sizi sorumlu tutmaz. Ama bile bile yaptığınız yeminlerle sizi sorumlu tutar. Bu durumda yeminin keffareti, ailenize yedirdiğinizin orta hallisinden on yoksulu doyurmak, yahut onları giydirmek ya da bir köle azat etmektir. Kim (bu imkanı) bulamazsa onun keffareti üç gün oruç tutmaktır. İşte yemin ettiğiniz vakit yeminlerinizin keffareti budur. Yeminlerinizi tutun. Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor ki şükredesiniz.21 21

.....

 

Elimizde 3 görüş oldu şimdiden :) :

 

1- Kölelik kaldırılmıştır. Kötü bir şeydir.

2- Kölelik kaldırılmamıştır. Allah ölümü gösterip sıtmaya razı etmiştir. Öldüreceğinize köle alın demiştir.

3- Köle almak iyi bir şey, aslen bir hayır işidir. Siz anlamazsınız. Vakıf kuracaz.

 

Üçünün içinde en akla ziyan olanı hangisi(!) acaba?

Garip olan ise, herkesin allahın aynı olan kitabına bakıp, daha şimdiden üç farklı karara varması. Kitapta zaten yasaklanmıştır diye bir ibare yok.


 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 350
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

5 minutes ago, Vefik Sâmi said:

Söz konusu Muhammed 4, Bedir savaşı sırasında ortaya çıkar. Esir alınanlar Mekkelilerdir. Bu savaşta baba, oğul ile Amca, yeğeniyle savaşmış. Savaş sonrasında esirlere ne yapılacağı sorun olunca Ebubekir "Onlar senin kavimin. Sebest bırak" der. Muhammed, Ömer'e danışınca Ömer; "Hepsini öldür" der. İki yakın arkadaştan birini tercih etmek sıkıntı oluncaa...................

 

Bakın bu da güzel. Eşeledikçe yeni şaibeler baş gösteriyor..

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili teflon,

 

Çok uzun yazmışsınız

ve önemli mi önemli pek çok konuya konuya değinmişsiniz

ama benim o kadar vaktim yok.

 

Neyse şimdi 5 (beş) dakikada ne yazabilirsem

en baştaki konulardan alıp yazmaya çalışayım.

 

Kölelikle ilgili müktesep/kazanılmış hak mı söz konusu diyorsunuz?

 

Evet.

Çünkü 47:4'ten önce edinilmiş köleler

sahipleriyle koparmak istemedikleri bağlar kurmuş olabilir.

Ödenmiş paralar vardır... 

 

En azından Kuran'ın yaklaşımı böyle

yani her imkanı değerlendirip köle özgür bırakmayı emrediyor

ama imkan diye bir olguyu da   göz önünde bulunduruyor.

 

*

Devam edelim

inşallah.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, feyak yazdı:

 

yalan konuşma. İslam dini güya köleliği, onların haklarını koruyormuş gibi görünerek meşrulaştırmış mış. bunlar sizin yalan ve kuruntularınız. ALLAH'ın gönderdiği dosdoğru her Dini her zaman saptıranlar oldu. Asr-ı Saadet'ten sonra İslam'a tabi görünen ülkelerin köle alıp satması bundan keyif ve ticari çıkar duyarak böyle şerefsizlik yapması İslam'ı bağlamaz.

 

"Artık kâfirlerle karşılaştığınız zaman onları güçsüz (zayıf) bırakıncaya kadar boyunlarını vurun. Bağlarını kuvvetlendirin (esirleri sıkıca bağlayın). Nihayet savaşı, onun ağırlıklarını (silâhlarını ve savaş levazımatını) bırakınca da onları, ister lütuf olarak (bedelsiz) veya fidye alarak (bedel karşılığı) (bırakın). İşte böyle. Ve eğer Allah dileseydi, elbette onlardan intikam alırdı. Ve lâkin (bu) sizin bir kısmınızı, diğer bir kısımla imtihan etmek içindir. Ve onlar ki Allah yolunda öldürülenlerdir, o taktirde onların amelleri boşa çıkarılmaz." (Muhammed Suresi 4. Ayet)

 

senin dediğin bunları yapmadan önce analarından emdiği sütü burunlarından getirmeyi ihmal etmeyin diye ekler dediğin ima nerde? Müslümanların kimlerle çarpışması isteniyor okudunmu doğru düzgün? kafirlerle çarpışmaları isteniyor. o kafirler azgınlıklarıyla yenilince onlardan esir düşenler teslim olup silahlarını bırakınca ya bedelsiz yada fidye karşılığı onları bırakın buyuruluyor. hani burda köle? senin köle algılayışın bumu yalancı ateist? biz köle diye zorbalık altında çaresizce tutulanlardan bahsediyoruz sense savaş esirlerini gösteriyorsun ve köle imasında bulunuyorsun. ne okuduğunuzu bile anlamaktan yoksunsunuz ve bile bile yalan ve iftiralar ediyorsunuz.

 

 

 

 

Aaa, "yalancı ateist" filan demiş bi de. Manyağa bak... 

 

Sen azıcık disleksik misin? Anlamakla ilgili sorunun var galiba.

Ayetin kölelikle ilgili olmadığını, köleliği yasaklayan herhangi bir ibare bulunmadığını zaten ben söylüyorum. İslam'da da köle edinme yolunun da yalnızca esirleri köle yapmak olmadığını da. 

 

Eğer sen kutsal dediğin kitaba kölelik koyar ve her dakika kölelerden sözedersen, kölelik müessesiyle ilgili hukuk yaratmaya kalkacak kadar önemsersen birileri gider ve elbette parayla köle edinir. İslam'ı bağlamaz diyemezsin. Köleler, sahipleri olan zengin insanları cezalandırmak için kullanılan maldır Kur'an'da. Verilen değer bu. Anlıyor musun bunun ne demek olduğunu? Anlamazsın çünkü yalnız disleksik değil, anlayışı kıtsın da.

 

Bi de şöyle aman da Asr-ı Saadet şöyle güzeldi böyle hoştu deyip durmanız yok mu...

Sanki gidip yaşamış da böyle özlem duya duya anlatıyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 dakika önce, Hasan Akçay yazdı:

Evet.

Çünkü 47:4'ten önce edinilmiş köleler

sahipleriyle koparmak istemedikleri bağlar kurmuş olabilir.

Ödenmiş paralar vardır... 

 

Hasan bey;

 

Allah'ın peygamberine ganimet olarak verdiği köleler bu "47:4'ten önce" kısmına mı dahildir?

 

Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri,....

Link to post
Sitelerde Paylaş
42 dakika önce, Hasan Akçay yazdı:

 

 

Sevgili Türk Ateist,

sizi Mega Ateist ile karıştırdım.

Lütfen beni bağışlayın.

 

*

 

Muhammed-4. ayette  kölelik falan yasaklanmıyor. Savaş esirlerini bundan sonra -eğer canınız isterse- ya serbest bırakın ya da fidye karşılığı bırakın der.

 

Hayır,

ayette

-eğer canınız isterse- 

diye bir ifade yok,

tutsakları salıvermenin dışında islam devletine tanınan bi seçenek yok.

Devlet tutsakları ya salıverecek ya salıverecek.

 

Bu ayeti çok müzakere ettik, 

ayeti o yüzden biliyorum.

Çevirisini bi daha yazayım:

 

Kafirlerle karşılaştığınızda

onları dize getirene kadar vurun boyunları.

Dize getirdiğinizde bağları sağlam atın.

Sonrası ise

savaş ağırlıklarını bırakana kadar

iyilik olarak ya da FiDYE KARŞILIĞI - fe imma mennen ba'dü ve imma FiDÂEN...

.

 

Estağfurullah; böyle karışıklıklar oluyor bazen. 

 

Hasan Akçay,

 

Cümle içinde kullandığım -eğer canınız isterse- ara sözü benim kendi yorumum. Orada esiri nasıl salıverileceği kişinin inisiyatifine terkedilmiş çünkü. Bazı meallerde iyilik olarak, lütfederek gibi tanımları kullanarak çevirmişler zaten. Yani "canınız istemezse bırakmayın" dediğini düşünmüş ve söylemiş değilim. 

 

Burada vurguladığım şey esirlere ne yapıldığı değil, bu ayetin köleliği yasakladığını söylemeniz üzerine, kölelikle ilgisi olmadığını göstermek. Alıntıladığınız yazımda açıkladım. Köle edinmenin tek yolu esirleri köle yapmak değildir, parasını bastırıp dilediğiniz kadar köle edinebilirsiniz. Nitekim Müslümanlar yüzlerce yıl boyu insan alıp satmıştır, köle pazarları kurup kadınları çırılçıplak teşhir edip satışa çıkarmıştır.

Bunun dışında savaş açmakla tehdit ettiği, baskı kurduğu zayıf ülkelerden köle olarak çalıştırmak için insan istemiş ve bu yolla elde ettiği insanlara efendi olmuştur.

Tarihte örneği çoktur, ben de iletimde birine değindim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
58 minutes ago, feyak said:

 

gerizekalı ahmak, ben demedimmi İslam'ı hakkiyle yaşayanlarda bu böyledir diye. şimdi hangisi İslam'ı hakkiyle yaşıyor? bosnalı Müslümanlar öldürülürken arakanlı Müslümanlar pisipisine öldürülürken nerdeydi bu toplum? sizin gibi şerefsizler ALLAH ile Diniyle alay ederken nerde bu toplum? sen daha ne dediğimi anlamıyorsun ağzının tavanı yok ordan konuşuyorsun.

 

ama Asr-ı Saadet dönemini bu zamanki İslam anlayışına bulaştırmayın. Onlar Hakkiyle İman edip Hakkiyle yaşayanlardı. Onlar Kur'an'dan neyi öğrenirlerse O'na layığıyla uyarlardı.

 

Geç bunu bir kalem, islamı hakkıyla yaşamakmış... Sürüyle karı, sürüyle cariye, sürüyle köle, vahşet, ilkellik ve rezillik. İslamın hakkı bunlardan ibarettir. O yüzden de islam hep öyle yaşanıp gelmiştir. 

 

Arakan'da olup bitiyormuşta, sen müslüman olarak, adamın kutsal ineğini, bilhassa göüzünün önünde kurban diye kesersen, elbette o da öyle gevretir sülaleni, o dincilerin sizden farkı var mı?

 

,Gidip bosna diye ağlayana kadar, Beni kureyza'da kesilen yahudilerin, Kudüs'te ölüleri kuyulara doldurulan hristiyanları bir ansaydın evvela.

 

Müsloş, yahudi, hritoş, yiyin birbirinizi ete para vermeyin, düdükleyip birbirinizi g.te para vermeyin, alayınızın farkı var mı? Topunuzda rezillik, kepazelik, vahşet ve ilkellik topusunuz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
30 minutes ago, Hasan Akçay said:

Kölelikle ilgili müktesep/kazanılmış hak mı söz konusu diyorsunuz?

 

Evet.

Çünkü 47:4'ten önce edinilmiş köleler

sahipleriyle koparmak istemedikleri bağlar kurmuş olabilir.

Ödenmiş paralar vardır...

 

Hasan Bey bütün bu mesajda yazdıklarınızın cevabı zaten bir önceki mesaj içerisinde. Biri hariç. O da sahibiyle kurulmuş bağ.

 

Önceki mesajda:

Şu var. Kazanılmış hakla ilgili:

 

Balık yasası ya da kıyı kanunu kölelik ile aynı şey mi?

Zaman ve süreğenlik olarak aynı şey değil ilk önce.

"Bulundurmakla" ilgili daha çok.

Uyuşturucu yasaklandığı vakit o an elinde edinilmiş uyuşturucu bulunduranlar satmaya devam edebilir mi mesela?

Satmasanız daha iyi olur falan denmesi, veyahut başkaca bir kabahat işlerseniz uyuşturucunuzun bir kısmını dökmeniz gerekir gibi yaklaşımlar komik olmaz mı..Size haramla ilgili bir ayet örneği verdim başka bir başlıkta(cevap yazmadınız)

 

Ve şu var. Ödenmiş paralar ile ilgili..
 

Ha bu köleler adamların malları mı..feci ama öyle..Kazanılmış hak. İnsan hem de!! Olsun. Peki.

O vakit devlet olarak emlak rayiç bedeline benzer bir köle rayiç bedeli belirlersin, o rayiçten tüm köleleri zorunlu olarak alıp, bir nevi kamulaştırıp, salıverirsin.

Para az mı geldi? Şeriatın kestiği parmak acımaz.

Tanrı bu, bir yolunu bulur.  Hemi de öyle güzel bir yolunu bulur ki, hem yasaktan önce köle olma talihsizliğne düşmüş kölelerin zulmü devam etmez, insanların lütfu ve teşviklere gebe kalmaz, diğer taraf da ziyadesi ile memnun olur, kimse de gıkını çıkartmaz..

 

Vaktim yok dediğiniz üzere eksik kısımlar olabilir diyerek fazla uzatmıyorum.

 

Ama sahibiyle kurulmuş bağ meselesine gelince..

Bu sadece sizin öznel mi öznel, hem de alabildiğine öznel bir yorumunuz. Kuran ve onun yazarı adına niyet okuması yapıyorsunuz. Ya da öyle olmuyor mu, siz ne dersiniz? Nerede yazıyor bunlar kuranda veyahut? Kuran adına böyle kararlar vermek ve yorumlar yapmak sakıncalı değil midir? Siz, allah böyle düşünmüştür olsa olsa mı diyorsunuz? Şirke falan düşmeyin sonra?

 

Hem ben sahibimle ne kadar gönül bağı vb. kurmuşsam kurayım. Özgürlüğümden önce gelmesine imkan var mı bunun? Rasyonel bir insanın yapacağı iş midir bu? Önce özgürlüğümü -hem de söke söke- alırım, sonra paşa paşa eski sahibim, yeni dostumla gönül bağımı "özgür bir birey olarak" sürdürmeye devam ederim..

 

 

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, teflon yazdı:

 

Kataküteist sen durumu anlamadın galiba??

Eğer Hasan Bey ehli sünnet vb. ise, sen değilsin. Eğer sen öyle isen, o değil.

Birinizden biriniz kafir olmak durumunda.

Kurana, gerçekte kast ettiğinden farklı bir anlam yüklemek durumunda.

 

Ne dedi Hasan Bey:

 

Salıvereceksiniz.

Allah'ın emri bu.

Ya itaat edersiniz,  müslümansınız

ya itaat etmezsiniz, kafirsiniz.

 

Hasan Bey kölelik yok, salıvereceksiniz diyor, sen ise kölelik var vb. diyorsun.

Ayrıca hasan beyi onayladığın vakit, bu durumda baştan aşağıya kaç sayfadır yazdıklarını çöpe atıyorsun.

Öyle mi yoksa? Şimdi kuranda kölelik var mı yok mu? Hem var de, hem yok diyeni onayla..Gel de çık işin içinden şimdi.

 

Kölelik yoksa, kurandaki düenlemeler ne alaka sorumuza senin yaklaşımın cevap veriyor.

Ama o vakit kölelik gibi içinden çıkamayacağın bir garabeti savunmak durumundan ise Hasan Bey'in pozisyonu kurtarıyor.

Öyleyse senden bir, ondan diğer yarısını mı almalıyız?

Biz işte bunlara hayretle bakarken, sizlerin bizi saptırmak ve hayal alemciliği ile itham etmeniz hayret verici asıl...

 

İmdi;

Kölelikle ile ilgili yönelttiğimiz, ve cevap veremeyerek hayal alemindesiniz demogojisinden öteye geçemeyen yanıtlarınızın yanında; tam da bu noktada bir taşla üç-beş kuş vurmuş olmak misali, kurandaki en önemli, hatta bence en vahim açıklardan birine geliyoruz;

 

Yanlış anlaşılma -yanlış anlaşılma ya da saptırılmaya mahal verme.

Bakın dakka bir gol bir. Hasan Bey'le Kataküteist pataküte birbirine girdi. Hasan Bey notayı verdi, kataküteist geri adım attı, sonuçlarını düşünmeden.

Hasan Bey beni bağlamaz yöntemini izliyor bu noktada. Kulak arkası ediyor. Kulak tıkıyor.

Ama bağlar. Bal gibi de bağlar. Çünkü kuranı bağlar. Beraberinde de tüm inanırlarını..

 

Soru şu: Kadiri mutlağın kitabı, sonmmesajı nasıl yanlış anlaşılabilir, yanlış anlaşılma veya saptırılmaya nasıl mahal verir?

İki samimi müslümanınasıl karşı karşıya getirebilir

Daha iki müslümanın bile karşı karşıya kalabildiği kitapla ilgili olarak ateistlerle de karşı karşıya geliyor olmanız zaten tutarlı ve de beklendik değil mi?

 

Sen şu yanlış anlaşılma mevzusu ile ilgili başlığını tez zamanda aç bence.

Miras meselesi gibi yarım bırakmak yok ama.

teflon, senin bu yazından sonra bir daha anladım ki; artık bir kayıp ilanı vermenin vakti geldi. Yok bu böyle olmayacak. Koskoca yaratıcının dini bir bebek oyuncağı olmamalıdır. İş ciddi. Matbaa işleriyle yakın birisi olarak ilan vermeye karar verdim. Afiş olarak da asmayı düşünüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığına da gideceğim. Ha, zaten Diyanet'in de resmi görünüm dışında gerçekten de bir otoritesi var mıdır derseniz, tartışılır. Ancak, çareler tükenmez. Bu ülkede yaşayan Müslümanları temsil etme ve doğru bilgilendirme görevini yerine getirmekle hükümlü olan bu kurum, -umarım- çare bulur. Gerekirse, bir internet ekibi oluşturmalı ve sitelere ziyaretler gerçekleştirmeliler. Hatta bu din hakkında uzman sıfatına sahip ilahiyatçılar, bir veya birkaç kullanıcı ile temsil edilmeliler.

 

Biz Müslümanların kendi aralarındaki kaprislerini çekmek zorunda değiliz. Bu ne böyle, her kafadan bir ses. Kimdir sizin dininizin otoritesi? Birbirini tutmayan bu din Allah'a mı ait, yoksa size mi? Eğer İslam İşbirliği Teşkilatı bir daha toplanacaksa, acil koduyla, bu konu için toplanmalıdırlar. 

Ekran Alıntısı.PNG

tarihinde beş kalır tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

 

Geç bunu bir kalem, islamı hakkıyla yaşamakmış... Sürüyle karı, sürüyle cariye, sürüyle köle, vahşet, ilkellik ve rezillik. İslamın hakkı bunlardan ibarettir. O yüzden de islam hep öyle yaşanıp gelmiştir. 

 

Arakan'da olup bitiyormuşta, sen müslüman olarak, adamın kutsal ineğini, bilhassa göüzünün önünde kurban diye kesersen, elbette o da öyle gevretir sülaleni, o dincilerin sizden farkı var mı?

 

,Gidip bosna diye ağlayana kadar, Beni kureyza'da kesilen yahudilerin, Kudüs'te ölüleri kuyulara doldurulan hristiyanları bir ansaydın evvela.

 

Müsloş, yahudi, hritoş, yiyin birbirinizi ete para vermeyin, düdükleyip birbirinizi g.te para vermeyin, alayınızın farkı var mı? Topunuzda rezillik, kepazelik, vahşet ve ilkellik topusunuz.

 

 

onların hepsi sizin yalanlarınız sizin iftiralarınız.

 

Peygamberimize helal kılınmış eşlerden size ne? başka birine daha helal kılınmışmı? - hayır. daha ne o zaman?

 

adamın kutsal ineğiymiş bahane lan bunlar bırakın palavraları. sırf azgınlık edip haddi aşmak için bir bahane bu bırakın bunları.

 

yahudi ve hristiyanların içinde tarihde hep taşkınlık edip haddi aşmış toplumlar oldu. onların başına gelenler hep mübah. onlar doğru yolda olsaydı kendilerine gelen tevratı tasdik eden Kur'an'da onların rezilliği anlatılmazdı. öyle şerefsiz toplumlar vardıki aynı sizin gibi aşağılık ve Hak yolu eğri göstermeye çabalayan toplumlardı.

 

siz hiç konuşmayın ateist aşağılıkları asıl siz tamamen körsünüz ne önünüze ne ardınıza bakamayacak kadar kör ve rezil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'daki kısas ayeti her şeyi özetliyor. "Hüre hür, köleye köle, kadına kadın kısas edilir" bu kadar! Lamı cimi yok. İnsanları hür, köle, kadın ve erkek diye farklı sınıflara ayırmış. Köleliği yasaklayan tanrı böyle bir hüküm söylemez. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, feyak said:

 

onların hepsi sizin yalanlarınız sizin iftiralarınız.

 

Peygamberimize helal kılınmış eşlerden size ne? başka birine daha helal kılınmışmı? - hayır. daha ne o zaman?

 

adamın kutsal ineğiymiş bahane lan bunlar bırakın palavraları. sırf azgınlık edip haddi aşmak için bir bahane bu bırakın bunları.

 

yahudi ve hristiyanların içinde tarihde hep taşkınlık edip haddi aşmış toplumlar oldu. onların başına gelenler hep mübah. onlar doğru yolda olsaydı kendilerine gelen tevratı tasdik eden Kur'an'da onların rezilliği anlatılmazdı. öyle şerefsiz toplumlar vardıki aynı sizin gibi aşağılık ve Hak yolu eğri göstermeye çabalayan toplumlardı.

 

siz hiç konuşmayın ateist aşağılıkları asıl siz tamamen körsünüz ne önünüze ne ardınıza bakamayacak kadar kör ve rezil.

 

 

Bana ne sayıklıyon, arakan orda, git onlara söyle "bana ne sizin kutsal ineğinizden" diye, gör bakalım çıktığın yeri ondan sonra. Bir müslüman dinci ineği kesiyor, bir hindu dinci de kutsal ineğimi kestin diye onu kesiyor, hesabını öteki dümbük müslüman gelmiş ateiste soruyor.

 

Yalandan başka neyiniz var ki sizin?

 

Onların başına gelenler mübahsa, Arakan'da, Bosna'da msüloşların başına gelende elbette mübah. Hepiniz aynı bokun lacivertisiniz, her boku ye, her pisliği işle, her rezilliği yap, sonra da mübah deyip akla kendini. Tarih boyu yaptığınız hep bu işte. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, feyak yazdı:

 

onların hepsi sizin yalanlarınız sizin iftiralarınız.

 

Peygamberimize helal kılınmış eşlerden size ne? başka birine daha helal kılınmışmı? - hayır. daha ne o zaman?

 

adamın kutsal ineğiymiş bahane lan bunlar bırakın palavraları. sırf azgınlık edip haddi aşmak için bir bahane bu bırakın bunları.

 

yahudi ve hristiyanların içinde tarihde hep taşkınlık edip haddi aşmış toplumlar oldu. onların başına gelenler hep mübah. onlar doğru yolda olsaydı kendilerine gelen tevratı tasdik eden Kur'an'da onların rezilliği anlatılmazdı. öyle şerefsiz toplumlar vardıki aynı sizin gibi aşağılık ve Hak yolu eğri göstermeye çabalayan toplumlardı.

 

siz hiç konuşmayın ateist aşağılıkları asıl siz tamamen körsünüz ne önünüze ne ardınıza bakamayacak kadar kör ve rezil.

Sizden ala rezil mi var? Bütün dünya sizin şu zavallı, rezil, sefil halinize bakıp götüyle gülüyor. Siz de hala şu bir grup katil, soyguncu, tecavüzcü Arap'ın günlüğünü aklamak için kıçınızı yırtıyorsunuz.

tarihinde Elitizm tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Vefik Sâmi yazdı:

 

Bu Light müselmanlar Hadis rivaterlerini, İslâm târihine dâir bize kadar gelen yazılı belgeleri inkâr ederler. Ederler ki bir takım hâdiseler üzerine ortaya çıkan âyet ve sûreleri bağlamından kopararak kafalarına göre anlamlandırıp yorumlasınlar. Bununla da kalmayıp; Arapoğlu Arap'a "Arapça" öğretsinler. Bakınız İslâm Ansiklopedisinden aldığım bir hadis rivâyetini aktarıyorum.

 

 

Söz konusu Muhammed 4, Bedir savaşı sırasında ortaya çıkar. Esir alınanlar Mekkelilerdir. Bu savaşta baba, oğul ile Amca, yeğeniyle savaşmış. Savaş sonrasında esirlere ne yapılacağı sorun olunca Ebubekir "Onlar senin kavimin. Sebest bırak" der. Muhammed, Ömer'e danışınca Ömer; "Hepsini öldür" der. İki yakın arkadaştan birini tercih etmek sıkıntı olunca, Allah imdâda yetişir ve Muhammed 4 "nâzil" olur. Mekkeli esirlerin köle edilmesi Muhammed'in Mekke ve kendi kavimi ile ilgili olarak ileriye yönelik amaçlarını sekteye uğratabilirdi. Muhammed Ben-i Müstalik gazvesinde aldığı esirleri savaşa katılanlara pay etmiş, daha sonra da 13'lük Cüveyriye ile evlenince köle edilenler serbest kalmıştı. Yukarıda alıntıladığım cümle de Huneyn savaşı sonrasına âittir. İlk Hâlife Ebubekir'in Ridde savaşları nedeniyle esir ve daha sonra köle yaptığı Arapları II. Halife Ömer, serbest bırakmıştır. Çünki Ebubekir, yukarıdaki hadisi "Hunayen savaşına özel" olarak değerlendirirken, Ömer, genel hüküm olarak görmüştür.

 

Hâsıl-ı kelâm; bu muhteremlerin gerine gerine "Kölelik kaldırılmıştır" demeleri Araplar için geçerldir.

Ben-i Kureyzâ katliamı sonrası yığınla Yahudi kadını ve buluğ çağuna ermemiş erkek çocukları köle-câriye yapılmışlardır.

 

Müslümanların tüm hüneri Emevi ve Abbasi dönemlerindeki siyasi-askeri genişleme esnâsında görülmüş, bu gün "ünlü" olarak lanse edilen müslüman bilim adamlarının ekseriyeti bu devrede ortaya çıkmıştır. O da İslâmın başka toplumlar üzerindeki hakimiyetinin tâze olmasıyla ilgilidir. Şeriat karanlığı çöktükçe bilim adamı yerine Medrese hocaları türemiye başlamıştır. Bu itibarla müslümanların tüm maksadı, Kur'an'ı hakim kültürün anlayışına göre yorumlayarak itibar kazanmasını sağlamaktır. Eskiden olsa "Belki işe yarar" derdim. Günümüzde okuma-yazma oranı bu kadar artmışken, bilim teknoloji gelişmişken bu çabalar içi boş-kof gayretlerdir.

 

Önemsemeyiniz, dikkate almayınız. Kendi haline bırakıp geçiniz.

 

hele sen hiç saçmalama bol keseden atma vefik salağı.

 

Peygamberimizin her vaazında, Müslümanlara her ne zaman Dini anlatışında bir soru sorduğunda, Ashab-ı Kiram daima "ALLAH ve Resulü bilir" dedikleri halde Peygamberimiz savaş sonrası esirler konusunda Hz. Ebubekir'le Hz. Ömer'e mi danışıyor napılacağı konusunda saçmalığa bakın. senin bir kere doğru yazdığın birşey olmadı vefik salağı nerde yalan yanlışlar var onlara tutunur durursun. bir insan bu kadarmı boşa aptallığa harcar ömrünü?

 

2 - Arkadaşınız (Muhammed) sapmadı, azmadı.

3 - O, hevâdan (arzularına göre) konuşmaz.

4 - O(nun konuşması kendisine ) vahyedilenden başkası değildir. (Necm Suresi)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

 

 

Bana ne sayıklıyon, arakan orda, git onlara söyle "bana ne sizin kutsal ineğinizden" diye, gör bakalım çıktığın yeri ondan sonra. Bir müslüman dinci ineği kesiyor, bir hindu dinci de kutsal ineğimi kestin diye onu kesiyor, hesabını öteki dümbük müslüman gelmiş ateiste soruyor.

 

Yalandan başka neyiniz var ki sizin?

 

Onların başına gelenler mübahsa, Arakan'da, Bosna'da msüloşların başına gelende elbette mübah. Hepiniz aynı bokun lacivertisiniz, her boku ye, her pisliği işle, her rezilliği yap, sonra da mübah deyip akla kendini. Tarih boyu yaptığınız hep bu işte. 

 

ALLAH yolundayız dedikten sonra sapanlar sapıtanlar saptırmaya çalışanlarında başına gelenler aynıdır. ama Müslümanların başına hiçkimseye birşey yapmadıkları halde de musibet geliyor azgın toplumlar tarafından. bir inek meselesi değil bu gerzek. kemal sunalın davacı filmine çevirme konuyu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Elitizm yazdı:

Sizden ala rezil mi var? Bütün dünya sizin şu zavallı, rezil, sefil halinize bakıp götüyle gülüyor. Siz de hala şu bir grup katil, soyguncu, tecavüzcü Arap'ın günlüğünü aklamak için kıçınızı yırtıyorsunuz.

 

hala iftiralar hala yalanlar, soyguncuymuş katilmiş laflara bak. eğer İslam zulüm üzere gelseydi zaten hepiniz öylede böylede boyun eğerdiniz eğdirilirdiniz. hiçkimseye konuşma hakkı tanınmazdı siz böyle konuşamazdınız bile. siz sadece kolayınıza geldiği için işin içinden çıkmak için böyle iftiralar atıyorsunuz. bırakın palavraları sizin içiniz pis ondan böyle konuşuyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Elitizm yazdı:

Kuran'daki kısas ayeti her şeyi özetliyor. "Hüre hür, köleye köle, kadına kadın kısas edilir" bu kadar! Lamı cimi yok. İnsanları hür, köle, kadın ve erkek diye farklı sınıflara ayırmış. Köleliği yasaklayan tanrı böyle bir hüküm söylemez. 

 

bunun yorumu ise ayrı bir gerzek olduğunu gösteriyor. o sınıflandırmada insanları aşağılama yok gerizekalı, orda adalet var. zengin her pisliği yapıpda cezasını fakir çekmesin, veya hür olan bir suç işliyorsa karşılığında köle cezalandırılmasın diyedir bu. sizde anlama kıtlığı var. bunu ilkokul çocuğu anlar ama sizin beyin loblarınızdan bir kısmı çalışmıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, feyak yazdı:

 

hala iftiralar hala yalanlar, soyguncuymuş katilmiş laflara bak. eğer İslam zulüm üzere gelseydi zaten hepiniz öylede böylede boyun eğerdiniz eğdirilirdiniz. hiçkimseye konuşma hakkı tanınmazdı siz böyle konuşamazdınız bile. siz sadece kolayınıza geldiği için işin içinden çıkmak için böyle iftiralar atıyorsunuz. bırakın palavraları sizin içiniz pis ondan böyle konuşuyorsunuz.

Eğdirdiniz zaten onu da yaptınız. Peygamberiniz bir sürü müşriği, Yahudi'yi kılıçtan geçirdi. Adamların putlarını kırdınız, inançlarına saygısızlık yaptınız. Emeviler hele ne biçim katliamlar yaptılar. En az 100 bin Türk kılıçtan geçirildi Emeviler zamanında. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
50 minutes ago, Türk Ateist said:

Köle edinmenin tek yolu esirleri köle yapmak değildir, parasını bastırıp dilediğiniz kadar köle edinebilirsiniz. 

 

 

Bütün yollar kapatılmıştır

çünkü savaşta üstün gelme hali hariç

tutsak edinmek haramdır (Enfal 67): 

 

Yer yüzünde düşmanı dize getirmedikçe

nebinin tutsaklar alması kabul edilemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...