Jump to content

Öğrendikçe değişiyorum


Recommended Posts

Öncelikle herkese iyi geceler diliyorum.

Ben çok dindar olmasa da inanan bir ailede büyüdüm. Küçükken kendi isteğimde kuran kursuna gittim, hatta kuranı hatim ettim vs. Yani dinimi severek büyüdüm ama ailem tarafından asla bir zorlama olmadan. Tamamen kendi isteğimle. Fakat büyüdükçe ufaktan sorgulamalarım başladı. Daha 8 yaşındayken peygamberin cehennem tasvirini okurken korkudan ağlıyordum. Allaha olan sevgim nefrete ve korkuya döndü okudukça. Klişeleşmiş bir lar vardır hani.Ee ben şimdi hristiyan bir ailede doğsam öyle olacaktım ama. Günlerce bunu düşünüp etrafımdaki herkese bu soruyu sorardım ve asla tatmin edici cevaplar alamazdım. Benim için ateistliğin başlangıcı bu masum soruydu galiba. Sorgulamaların üzerinde durmamaya başladım. Orta okulda fetullahçı bir kolejde okudum. Kırılma noktam orasıdır sanırım. 8. Sınıf bittiğinde dinden nefret eden bir insandım. Çünkü ülkedeki en dinciyim diye geçinen insanların nasıl pislik insanlar olduğunu gördüm. Annem hala bir umutla "benim kızım küçükken çok dindardı şimdi ergenlikte ama düzelicek biliyorum" derdi. Lisede bu konular üzerine çok takılmadım. Felsefeci olduğunu iddia eden ama yobaz bir dinci olan hocayla kavga ettiğim için disipline gittim. Sebep de dini eleştiriyor olmam. Hem de mantık çerçevesinde. Belki daldan dala atlıyorum ama yorum yapabilmeniz için bunları yazmak zorundayım. Bu yaz anneannemi kaybettim. İlk defa ölümle yüzleştim, oyun olmadığını, hepimizi bi gün bulacağını kavradım. Özellikle gömülürken vay be demek böyle olucaz modundaydım. İlk defa dine inanmak istedim, sevdiklerime kavuşmak istedim ama tabiki imkansızdı. İnanamadıkça depresyona girdim, 10 kilo verdim. İşin kötü tarafı etrafımdakilerin en efsanevi önerisi: "dinsizlikten oluyo bunlar, bi namaz kıl geçer" di. Kime derdimi anlatsam "tövbe de, ateist mi olunurmuş, kalk bi abdest al" vs vs. Sonra çok da bi yerimdeydi, tanrı ister olsun ister olmasın moduna geçtim. Asıl sorun burada başlıyor.

Bu sene gerek fizyoloji olsun, gerekse anatomi derslerinde ben insan vücuduna resmen aşık oluyorum. Vay be diyorum her mekanizmada. Bunu duymaktan nefret ediyorsunuz ama mükemmel bi tasarım bu demekten alıkoyamıyorum kendimi. İşin içine girdikçe deizme kayıyorum yavaştan. Ama tabiki hala yolun başındayım. Evrimi çok bilmiyorum, öğrenmek istiyorum. Evrimle tüm bu mekanizmalar nasıl gelişti öğrenmek istiyorum. Bir müdahale olmadan imkansız gibi geliyor bunlar. Benimle bildiklerinizi ya da yorumlarınızı paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ya da evrimi öğrenmem için başlangıç seviyesinde bir kitap önerir misiniz? Kendimin farkında olarak yaşamak ve ona göre bir rota çizmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://evrimagaci.org/ 'tan çok şey öğrenirsin. Sataşanlara cevap yetiştirecek hale gelmene bile yetecektir. 

 

Çok önemli bir taktik tavsiye: Evrimi anlama sürecin dini benimseme süreci gibi olmasın. Baştan kendini inanmaya zorlayarak okuma kaynakları. Şunu biliyorsun ki, etrafta olup biten her şey madde ve enerji alışverişinden ibaret. Onu bildikten sonra, insan vücuduna olan aşkınla arana hiçbir Transilvanyalı giremez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hava çok sıcaktı ya bu oruç nasıl bir şey tutayım diye tuttum, öğlene doğru dershaneden eve dönerken minibüse binmeyi sevmediğimden ötürü yürümeye karar verdim....

Sonuç itibari ile buz gibi kutu kolayı dikmekle! Tanrının Kutu kola olduğunu keşfettim...

 

Tanrının olmadığına inanmak için kitap okumanıza gerek yok, buna kendiniz karar verebilirsiniz. 

İnsanlar Tanrıya her zaman en hassas dönemlerinde ihtiyaç duymuşlardır. Mesela güçlerinin yetmediği durumda.

 

İnsanların Tanrının varlığına inanmak isterler! Çünkü  ölümden sonrası yoksa... Ölürsün!

Dinlerin icadının kaynağı tamamen ihtiyaçtır.

 

Süper kahramanlı filmleri severiz, sebep ? 

Eh insanız! Alışkın olmadığımız bizden farklı olan çekici gelir.

 

İnsan vücudunun işleyişinin , bir maymun veya bir virüsten farkı yoktur. Evrenin sırrını çözebilen henüz yok ancak tahminler mevcut yada sınırlı keşifler ile elde edilmiş sınırlı bilgiler.

 

En kolay cevap ise ; Tanrı yaptı ve oldu.! 

 

Einstein bir Panteistti yani Kişisel bir Tanrıya inanmaz, Evrenin kendisinin Tanrı olduğuna inanırdı. 

 

Hadi biz burada Müslümanlığı veya diğer İbrahimi dinleri dahi tartışmıyoruz bile.

Sizin düşünmeniz gereken ; Tanrı olabilirmi...

 

3 Ayette yalanlanan İbrahimi dinlerini dikkat almanıza hiç lüzum yok.

 

 

İncelemenizi tavsiye edeceğim Higgs Bozonu yani diğer adı ile Tanrı parçacığı.

 

Maddelere Kütle kazandıran parçacık, henüz yeni keşfedildi ve anlaşılması için zaman gerekiyor.

 

Bence araştırmalarınızı bu yönde tutarsanız Tanrı varmı? Yokmu? nun cevabını kendi kendinize bulabilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

    Merhabalar, araştırmacı ve sorgulayıcı kişiliği olan bir insan , sağdan soldan dini dayatan kişilerin de motive etmesiyle eninde sonunda kırmızı hapı seçip uyanıyor,

Dinlerin yalan olduğunu anladığınızda, artık ayağınızdaki prangalardan ve kendinizi yalanlarla avutmaktan, bir yalanı yaşamaktan kurtulup öz saygınızı ve dinler tarafından gasp edilmiş insanı insan yapan değerleri geri almakta önünüzde bir engel kalmadı demektir ki bu herkesin harcı değil, tebrik ederim. 
İçinizdeki bilgi açlığını tatmin etmek önemli, öncelikle aşağıdaki linkten evrim ağacı sitesinde yayınlanmış olan makalelere epub formatında erişebilirsiniz, dosyayı indirdikten sonra akıllı telefonunuza veya tabletinize indirip epub reader aplikasyonuyla (ben Ereader Prestigo programını tavsiye ederim) evde veya toplu taşımada okuyabilirsiniz

makale arşivi: https://goo.gl/xcxlGP

Epub Reader: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.prestigio.ereader&hl=tr

ayrıca aşağıdaki sitelere göz atabilirsiniz;
http://evrimianlamak.org/e/Ana_Sayfa
http://www.baharkilic.org/post/2011/03/14/Evrim-atiklari.aspx
http://www.evrimselantropoloji.org/

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Paradoksiya yazdı:

Ya da evrimi öğrenmem için başlangıç seviyesinde bir kitap önerir misiniz? 

 

Carl Sagan - Kozmoz kitabını okumanızı öneririm.

 

Sizin yaşınızdaki biri için hem aydınlatıcı hem de sürükleyicidir.

 

Gerek Carl Sagan'ın, gerekse Neil DeGrasse Tyson'un Kozmoz belgesel serileri de iyidir.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir bakış açısı kazandırmak üzere:

 

evrim karmaşık bir süreç değildir. son derece yalındır.

 

- üreyebilenlerin soyu sürer.

 

yeni nesiller, eskilerine göre farklılıklara sahip olabilir; çoğunlukla da olurlar. bu farklılıklar, eğer neslin sürmesini engellemiyorsa, bir sonraki nesle de aktarılabiliir. böylece, gittiçe karmaşıklaşan yapılar ortaya çıkar. bu yapılara, örneğin 1 milyonuncu nesildeyken baktığınzda, son derece karmaşık olduğunu ve buna karşın, bir uyum içinde  işlediğini görebilirsiniz. gözden kaçırdığınız şey, o milyon nesil boyunca ortaya çıkan hatalı, hiç de uyum içinde çalışmayan  denemelerdir.

 

hatalı denemeleri birth defects, baby anomalies, genetical disorders vb aramaları ile google imagesda gözlemleyebilirsiniz.

 

özetle: her nesilde bir sürü örnek ortaya çıkar. bunlardan bir kısmı, genetik bozukluklar, dış etkenler, yetersizlikler vb nedeni ile  gen havuzundan elenir ve geri kalanlardan, üreyebilenler yeni nesli üretir. yeni nesil, eski neslin genetik mirası + mutasyonlara sahiptir ve bu sürekli tekrarlanır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 hours ago, Paradoksiya said:

Öncelikle herkese iyi geceler diliyorum.

....................

Bu sene gerek fizyoloji olsun, gerekse anatomi derslerinde ben insan vücuduna resmen aşık oluyorum. Vay be diyorum her mekanizmada. Bunu duymaktan nefret ediyorsunuz ama mükemmel bi tasarım bu demekten alıkoyamıyorum kendimi. İşin içine girdikçe deizme kayıyorum yavaştan. Ama tabiki hala yolun başındayım. Evrimi çok bilmiyorum, öğrenmek istiyorum. Evrimle tüm bu mekanizmalar nasıl gelişti öğrenmek istiyorum. Bir müdahale olmadan imkansız gibi geliyor bunlar. Benimle bildiklerinizi ya da yorumlarınızı paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ya da evrimi öğrenmem için başlangıç seviyesinde bir kitap önerir misiniz? Kendimin farkında olarak yaşamak ve ona göre bir rota çizmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler

 

Kısaca yorum ve acizane önerilerim şunlar olabilir:

 

Deist olun. Sorun değil, mühim de değil. Yobaz bir teist olmayın da..

 

Akabinde;

 

- Bu forumu inceleyin, eşeleyin. Hatta netteki aktif buna benzer diğer forum ve kaynakları da. Ama tam da şu an içinde bulunduğunuz forum dahi emin olun yeterli.

 

- Bardağın "dolu olduğunu düşünüdüğünüz" tarafına şaşırmayı bırakıp, boş olan tarafına bakın. Şaşırma kısmından kendinizi kurtarıp, boş olan taraflarına açıklama getirmeye bakın. Boş olan kısma açıklama getirebildiğinizi, veyahut verilen açıklamaların sizi tatmin ettiğini düşünüdüğünüz vakit bir sonraki merhaleye geçebilirsiniz. Ki baştan belirteyim, "öyle açıklamalar" yok. :) Bir sonraki aşamada belirteyim ki, mükemmellik kesinlikle yok. Bunu size hiç kimse iddia edemeyecek, eden babayiğit ise arksasında duramayacaktır.

 

- Tasarımın açıklama getiremediği ve aslen tam aksi yönde bilimin gayet güzel altından kalkalbildiği kısımlara bakın. Tartın.

 

-  Şaşırdığınız ve doğa üstülük addettiğiniz kısımlara bilim ve mantığın getirdiği açıklamalara bakın. Onu da tartın.

 

- Hala daha aynı yerde misiniz? O vakit bunca şaşkınlığınız ve mnatığınıza sığmadı yerde yerde yöneldiğiniz deistik tanrının çok daha fazla açıklama ve incelik gerektirmesine karşılık, o ana kadar alarm veren aklınız ve şüpheciliğinizin, neden tam da o noktada yelkenleri suya indirip, daha da büyük bir mantıksızlıkla barış ilan ettiğini sorun kendinize. Kendi cevabınızı alıp, onu da tartın.

 

Bu işin daha bir çok yönü olmasına karşılık, sizin güzergahınıza en yakın olanları bunlar.

 

Kitap önerisi olarak ise; her ne kadar piyasada bir çok yetkin bilim adamı ve biyoloğun saygın kitapları olsa da, görece kolay okunabilirliği ve takip edilebilirliği açısından; Richard Dawkin'in "Kör saatçi", "Yeryüzündeki En Büyük Gösteri", "Olasılıksızlık Dağına Tırmanmak" ve "Gen Bencildir" kitapları önerilebilir. Gen Bencildir diğerlerinden biraz farklı ve başka bir anlamda önemlidir.

 

Yine çok önemli olduğunu düşünüdüğüm Stephen Jay Golud'un "Yaşamın Tüm Çeşitliliği" kitabını özellikle ve de ayrıca öneririm. Dawkins 'in diğer üç kitabı öğretir; Gen Bencildir ve Yaşamın Tüm Çeşitliliği ise bambaşka bir perspektif verir.

 

Fakat bence işin en önemli kısmı, bardağın boş tarafı ve tasarım yaklaşımının açıklama getiremediği kısımlar.. Örn: İmperfect Adaptations, Endojen Retrovirüsler ve genomlarımızdaki yerleri..vb..

 

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
19 hours ago, Paradoksiya said:

Öncelikle herkese iyi geceler diliyorum.

Ben çok dindar olmasa da inanan bir ailede büyüdüm. Küçükken kendi isteğimde kuran kursuna gittim, hatta kuranı hatim ettim vs. Yani dinimi severek büyüdüm ama ailem tarafından asla bir zorlama olmadan. Tamamen kendi isteğimle. Fakat büyüdükçe ufaktan sorgulamalarım başladı. Daha 8 yaşındayken peygamberin cehennem tasvirini okurken korkudan ağlıyordum. Allaha olan sevgim nefrete ve korkuya döndü okudukça. Klişeleşmiş bir lar vardır hani.Ee ben şimdi hristiyan bir ailede doğsam öyle olacaktım ama. Günlerce bunu düşünüp etrafımdaki herkese bu soruyu sorardım ve asla tatmin edici cevaplar alamazdım. Benim için ateistliğin başlangıcı bu masum soruydu galiba. Sorgulamaların üzerinde durmamaya başladım. Orta okulda fetullahçı bir kolejde okudum. Kırılma noktam orasıdır sanırım. 8. Sınıf bittiğinde dinden nefret eden bir insandım. Çünkü ülkedeki en dinciyim diye geçinen insanların nasıl pislik insanlar olduğunu gördüm. Annem hala bir umutla "benim kızım küçükken çok dindardı şimdi ergenlikte ama düzelicek biliyorum" derdi. Lisede bu konular üzerine çok takılmadım. Felsefeci olduğunu iddia eden ama yobaz bir dinci olan hocayla kavga ettiğim için disipline gittim. Sebep de dini eleştiriyor olmam. Hem de mantık çerçevesinde. Belki daldan dala atlıyorum ama yorum yapabilmeniz için bunları yazmak zorundayım. Bu yaz anneannemi kaybettim. İlk defa ölümle yüzleştim, oyun olmadığını, hepimizi bi gün bulacağını kavradım. Özellikle gömülürken vay be demek böyle olucaz modundaydım. İlk defa dine inanmak istedim, sevdiklerime kavuşmak istedim ama tabiki imkansızdı. İnanamadıkça depresyona girdim, 10 kilo verdim. İşin kötü tarafı etrafımdakilerin en efsanevi önerisi: "dinsizlikten oluyo bunlar, bi namaz kıl geçer" di. Kime derdimi anlatsam "tövbe de, ateist mi olunurmuş, kalk bi abdest al" vs vs. Sonra çok da bi yerimdeydi, tanrı ister olsun ister olmasın moduna geçtim. Asıl sorun burada başlıyor.

Bu sene gerek fizyoloji olsun, gerekse anatomi derslerinde ben insan vücuduna resmen aşık oluyorum. Vay be diyorum her mekanizmada. Bunu duymaktan nefret ediyorsunuz ama mükemmel bi tasarım bu demekten alıkoyamıyorum kendimi. İşin içine girdikçe deizme kayıyorum yavaştan. Ama tabiki hala yolun başındayım. Evrimi çok bilmiyorum, öğrenmek istiyorum. Evrimle tüm bu mekanizmalar nasıl gelişti öğrenmek istiyorum. Bir müdahale olmadan imkansız gibi geliyor bunlar. Benimle bildiklerinizi ya da yorumlarınızı paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ya da evrimi öğrenmem için başlangıç seviyesinde bir kitap önerir misiniz? Kendimin farkında olarak yaşamak ve ona göre bir rota çizmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler

 

 

Anladığım kadarıyla tıp veya benzeri bir şeyler okuyorsun.

 

Evrimi anlamk, aslında pek kolay değildir, karmaşık bir biyolojik süreçtir zira. Ama edineceğin anatomi, metabolizma vs. mevzuları sana yardımcı olacaktır. Mesela, evrim nedir sorusunun cevabı:

 

Bir gen havuzunda, genlerin görülme frekansının değişmesine evrim denir. 

 

Umarım anlıyorsundur mevzuyu. Ne mutasyon, ne seleksiyon, ne başka teraneler, buz kadar soğuk bir teknik izahat. Zaten o yüzden o kadar basit olamıyor maalesef. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎18‎.‎12‎.‎2017 at 22:18, Paradoksiya yazdı:

mükemmel bi tasarım bu demekten alıkoyamıyorum kendimi.

 

Canlıların tasarlanmış gibi göründükleri doğrudur. Ama tasarlanmış oldukları doğru değildir. Neden tasarlanmış gibi görünüyorlar? Çünkü genetik yapı sürekli bir biçimde değişiyor. Bu değişim bizim ömrümüze göre son derece yavaştır, bunu farketmemiz çok zordur.

 

Fakat çok uzun süreçlerde, ki bu süreçler milyon yıllarla ifade edilir, avantajlı değişimler nesilden nesile aktarılır. Avantaj sağlamayanlar ise hiç olmamış gibi yok olur. İşte tasarlanmışlık görüntüsünü veren, bu yarar sağlayan değişikliklerin devam etmesi, diğerlerinin yok olmasıdır. Biz milyarlarca yıl sonra en yarar sağlamış değişimlerin birikimli sonucunu gördüğümüz için bu tasarlanmış zannına kapılıyoruz.

 

Tükenmek bilmeyen petrol rezervlerinden, dünyanın nasıl akıl almaz bir canlı geçmişi olduğunu biraz kavramak olasıdır. Ki fosilleşme çok ender bir olaydır. Bu fosilleşen ve yakıt olarak kullandığımız kalıntılar, geçmiş canlıların çok çok küçük bir kısmı. Fosilleşme son derece ender şartlarda oluşur çünkü.

 

Canlı sayısı havsalanın alabileceğinin çok çok üzerinde zaten de, tür sayısı da akıl alır gibi değildir. Çünkü türleşme, satranç tahtasının ilk karesine bir buğday koyup her kareye iki katı buğday koymak gibidir. Dünyanın yaşı 4,5 milyar yıldır. Bunun ilk bir milyar yılında canlı yoktur. Kaldı 3,5 milyar yıl. Bu kadar zaman önce tek bir basit bakteri türü vardı diyelim. Bir türün iki türe ayrışması için 10 milyon yıl gibi bir zaman öngörülür. Örneğin insan ile şempanze ortak atadan sekiz milyon yıl önce ayrılmıştır.

 

Demek ki toplam gelip geçmiş tür sayısı 3,5 milyar / 10 milyon işlemi ile bulunacaktır. 350 eder. 2 üzeri 350 tür ortaya çıkar demektir. Bu ise 106 basamaklı bir sayı eder. Buğday tanesi sayısı 2 üzeri kare sayısı olan 64 tür. Bu yirmi basamaklı bir sayıdır.

 

Rakamın ne kadar korkunç olduğu ortada. Bu kadar tür gelip geçmiş oluyor teorik olarak. Bu türlerden hayatta kalmakta en başarılı olanlar günümüzde soyunu sürdürdüğü için biz bunları çok iyi tasarlanmış zannediyoruz. Oysa tasarım yok, mutasyon ve seleksiyonla canlıların hayatta kalmakta en uygun biçimi almasını sağlayan evrim var.   

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 18.12.2017 at 23:18, Paradoksiya yazdı:

Öncelikle herkese iyi geceler diliyorum.

Ben çok dindar olmasa da inanan bir ailede büyüdüm. Küçükken kendi isteğimde kuran kursuna gittim, hatta kuranı hatim ettim vs. Yani dinimi severek büyüdüm ama ailem tarafından asla bir zorlama olmadan. Tamamen kendi isteğimle. Fakat büyüdükçe ufaktan sorgulamalarım başladı. Daha 8 yaşındayken peygamberin cehennem tasvirini okurken korkudan ağlıyordum. Allaha olan sevgim nefrete ve korkuya döndü okudukça. Klişeleşmiş bir lar vardır hani.Ee ben şimdi hristiyan bir ailede doğsam öyle olacaktım ama. Günlerce bunu düşünüp etrafımdaki herkese bu soruyu sorardım ve asla tatmin edici cevaplar alamazdım. Benim için ateistliğin başlangıcı bu masum soruydu galiba. Sorgulamaların üzerinde durmamaya başladım. Orta okulda fetullahçı bir kolejde okudum. Kırılma noktam orasıdır sanırım. 8. Sınıf bittiğinde dinden nefret eden bir insandım. Çünkü ülkedeki en dinciyim diye geçinen insanların nasıl pislik insanlar olduğunu gördüm. Annem hala bir umutla "benim kızım küçükken çok dindardı şimdi ergenlikte ama düzelicek biliyorum" derdi. Lisede bu konular üzerine çok takılmadım. Felsefeci olduğunu iddia eden ama yobaz bir dinci olan hocayla kavga ettiğim için disipline gittim. Sebep de dini eleştiriyor olmam. Hem de mantık çerçevesinde. Belki daldan dala atlıyorum ama yorum yapabilmeniz için bunları yazmak zorundayım. Bu yaz anneannemi kaybettim. İlk defa ölümle yüzleştim, oyun olmadığını, hepimizi bi gün bulacağını kavradım. Özellikle gömülürken vay be demek böyle olucaz modundaydım. İlk defa dine inanmak istedim, sevdiklerime kavuşmak istedim ama tabiki imkansızdı. İnanamadıkça depresyona girdim, 10 kilo verdim. İşin kötü tarafı etrafımdakilerin en efsanevi önerisi: "dinsizlikten oluyo bunlar, bi namaz kıl geçer" di. Kime derdimi anlatsam "tövbe de, ateist mi olunurmuş, kalk bi abdest al" vs vs. Sonra çok da bi yerimdeydi, tanrı ister olsun ister olmasın moduna geçtim. Asıl sorun burada başlıyor.

Bu sene gerek fizyoloji olsun, gerekse anatomi derslerinde ben insan vücuduna resmen aşık oluyorum. Vay be diyorum her mekanizmada. Bunu duymaktan nefret ediyorsunuz ama mükemmel bi tasarım bu demekten alıkoyamıyorum kendimi. İşin içine girdikçe deizme kayıyorum yavaştan. Ama tabiki hala yolun başındayım. Evrimi çok bilmiyorum, öğrenmek istiyorum. Evrimle tüm bu mekanizmalar nasıl gelişti öğrenmek istiyorum. Bir müdahale olmadan imkansız gibi geliyor bunlar. Benimle bildiklerinizi ya da yorumlarınızı paylaşırsanız çok mutlu olurum. Ya da evrimi öğrenmem için başlangıç seviyesinde bir kitap önerir misiniz? Kendimin farkında olarak yaşamak ve ona göre bir rota çizmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Sen müslüman(ki onlarda büyük ihtimalle sözde müslümandı) ailede doğdun diye müslüman olduğunu mu sanıyorsun ? İslam miras mı babadan anadan kişiye geçiyor.Mesela atıyorum tağut nedir bilirmisin ? Tağutu reddetmeden müslüman olamazsın bunu biliyormusun ? Türkiye’deki halkın geneli bu halde %99 u müslüman denilen ülkede toplasan %10 müslüman ya vardır ya yoktur.Halk tamamen din cahili Devlet eliyle oluşturulmuş deist bir Dini benimsemiş halde.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.12.2017 at 22:12, Jobar said:

İslam miras mı babadan anadan kişiye geçiyor.

 

Evet, miras yoluyla geçiyor, bunu kendine itiraf edemedin mi daha ahmak? Sana direk vahiy mi geldi? Küçükken beynin yıkana yıkana İslami badeleme geçirdin, müslüman oldun. Hala da bunun böyle olduğunu idrakten uzak duruyorsun. Bir de o din kitaplarında anlatılanları, telkinleri gerçek sanıyorsun. Asıl sen tağutsun, batılsın. Gerçeğe saygı duymayan, dogmasına gönüllü zincirli herkes tağuttur, asıl tağut olan dinlerdir. Kendini bir bok sanma müslüman, her tarafınızdan beyinsizlik akıyor.

 

Devletlerin payı da şart tabbi. O diyanetin milyarları yerine finansman o %10 dediğin has müslüman cemaatte olsa, kaç cami olurdu memlekette borazanınızı öttürebileceğiniz, sen hesap et. Allahın inayetiyle (!) değil, parayla ayakta duruyorsunuz.

 

Ve devletin finansmanında himayesinde, yönlendirmesinde tabii.

tarihinde isabettin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, isabettin yazdı:

 

Evet, miras yoluyla geçiyor, bunu kendine itiraf edemedin mi daha ahmak? Sana direk vahiy mi geldi? Küçükken beynin yıkana yıkana İslami badeleme geçirdin, müslüman oldun. Hala da bunun böyle olduğunu idrakten uzak duruyorsun. Bir de o din kitaplarında anlatılanları, telkinleri gerçek sanıyorsun. Asıl sen tağutsun, batılsın. Gerçeğe saygı duymayan, dogmasına gönüllü zincirli herkes tağuttur, asıl tağut olan dinlerdir. Kendini bir bok sanma müslüman, her tarafınızdan beyinsizlik akıyor.

 

Devletlerin payı da şart tabbi. O diyanetin milyarları yerine finansman o %10 dediğin has müslüman cemaatte olsa, kaç cami olurdu memlekette borazanınızı öttürebileceğiniz, sen hesap et. Allahın inayetiyle (!) değil, parayla ayakta duruyorsunuz.

 

Ve devletin finansmanında himayesinde, yönlendirmesinde tabii.

Gerizekalı kişinin anası babası müslüman diye kişi müslüman olmaz.Kişinin babası isterse müçtehid olsun oğlu islam hakkında hiçbirşey bilmiyorsa umrunda değilse tağutuda reddetmediyse kafirdir.Kişinin kendi isteğiyle İslama girmesi gereklidir.Adamın beynine İslami zorla mı tıkacaksın kendisi istemedikten sonra umrunda olmaz.Ayriyeten laik Türkiye devletininde laik diyanetinde islamla uzaktan yakından alakası yoktur.Sen diyanet islamı olduğu gibi anlatıyor mu sanıyorsun beyinsiz ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 minutes ago, Jobar said:

Gerizekalı kişinin anası babası müslüman diye kişi müslüman olmaz.Kişinin babası isterse müçtehid olsun oğlu islam hakkında hiçbirşey bilmiyorsa umrunda değilse tağutuda reddetmediyse kafirdir.Kişinin kendi isteğiyle İslama girmesi gereklidir.Adamın beynine İslami zorla mı tıkacaksın kendisi istemedikten sonra umrunda olmaz.Ayriyeten laik Türkiye devletininde laik diyanetinde islamla uzaktan yakından alakası yoktur.Sen diyanet islamı olduğu gibi anlatıyor mu sanıyorsun beyinsiz ?

 

Dini insanlar yaptı, insanlar yaptıkları şeyi yeni şekillere sokabilir, buna engel yok. Günümüzde de insanlar şekillendirmeye devam ediyor, din değişiyor. Bizim düsturumuz budur. Biz o kitabı insanların yazdığını biliyor muyuz, biliyoruz. Sen, bu çağda bunu anlamayacak kadar tağut musun, tağutsun. Gerçek karşısında saygısız, insanlara yalan söyleyen bir tağutsun, insanlığın öz birikiminin ürünleri olan din, kültür, hukuk gibi mefhumları sanki insanlar arasındaki ilişkilerin eseri değil de var olduğu sanılan bazı göksel güçlerin mucize işletim sistemi gibi göstermeye çalıştığın için de, münafıksın, gerçekten doğru yaptığını sanarak yapıyorsan, kafirsin. Hele hele, "gerçek İslam" diye bir şeyi ancak gerçek bir geri zekalı düşünebilir ki ona hiç girmiyorum. 

 

Benim için senin neye müslüman dediğinin hiçbir önemi yok, benim ölçütüm nasıl insanlar oldukları. Kendine müslüman diyorsa, müslümandır, senin müslümanlık algınla bağdaşıp bağdaşmaması beni zerre ilgilendirmez. Senin müslümanlık algına sokarım. İşitçi götveren. Senin müslümanlık standartların çerçevesinde ele alma zorunluluğu yok İslam'ı. İslam da insanlığın öz ürünüdür, birikimlerinin yansımasıdır, bizim de İslam üzerinde söz hakkımız vardır. Sözümüz muteberdir. Düsturumuz bu cihet üzeredir. Kuran'ı da biz yazdık, İncil'i de. Sana mı soracaz lan siktiğimin vahhabisi.

 

Noel de bizim lan. Yeni yılını kutlarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
29 dakika önce, isabettin yazdı:

 

Dini insanlar yaptı, insanlar yaptıkları şeyi yeni şekillere sokabilir, buna engel yok. Günümüzde de insanlar şekillendirmeye devam ediyor, din değişiyor. Bizim düsturumuz budur. Biz o kitabı insanların yazdığını biliyor muyuz, biliyoruz. Sen, bu çağda bunu anlamayacak kadar tağut musun, tağutsun. Gerçek karşısında saygısız, insanlara yalan söyleyen bir tağutsun, insanlığın öz birikiminin ürünleri olan din, kültür, hukuk gibi mefhumları sanki insanlar arasındaki ilişkilerin eseri değil de var olduğu sanılan bazı göksel güçlerin mucize işletim sistemi gibi göstermeye çalıştığın için de, münafıksın, gerçekten doğru yaptığını sanarak yapıyorsan, kafirsin. Hele hele, "gerçek İslam" diye bir şeyi ancak gerçek bir geri zekalı düşünebilir ki ona hiç girmiyorum. 

 

Benim için senin neye müslüman dediğinin hiçbir önemi yok, benim ölçütüm nasıl insanlar oldukları. Kendine müslüman diyorsa, müslümandır, senin müslümanlık algınla bağdaşıp bağdaşmaması beni zerre ilgilendirmez. Senin müslümanlık algına sokarım. İşitçi götveren. Senin müslümanlık standartların çerçevesinde ele alma zorunluluğu yok İslam'ı. İslam da insanlığın öz ürünüdür, birikimlerinin yansımasıdır, bizim de İslam üzerinde söz hakkımız vardır. Sözümüz muteberdir. Düsturumuz bu cihet üzeredir. Kuran'ı da biz yazdık, İncil'i de. Sana mı soracaz lan siktiğimin vahhabisi.

 

Noel de bizim lan. Yeni yılını kutlarım.

Gerizekalı.Suç bendeki senin gibi bir gerizekalıya insan gibi laf anlatmaya çalışıyorum.Beyinsiz yaratık.Anca küfredersin zaten çünkü senin o 60 ıqluk zekan ancak buna yetiyor.Sığır seni.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 minutes ago, Jobar said:

Gerizekalı.Suç bendeki senin gibi bir gerizekalıya insan gibi laf anlatmaya çalışıyorum.Beyinsiz yaratık.Anca küfredersin zaten çünkü senin o 60 ıqluk zekan ancak buna yetiyor.Sığır seni.

 

Tümce bitimlerinde noktadan sonra boşluk bırak tağut deyyus.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...