Jump to content

Dostumuz Beşar Esad: "PYD vatan hainidir"


Recommended Posts

9 minutes ago, democrossian said:

Fırat Kalkanı operasyonu başarılı sayılamaz çünkü Fırat'ın batısını YPG ye yasaklama amacıyla başlatılmıştı, Menbiç ise halen YPG kontrolünde. El Bab'ın yeterli bir hedef olmadığını bilmeyen olmadığı gibi sorumlular da itiraf ediyor. 

 

Bu operasyonun durumu buyken şimdi Fırat Kılıcı harekatının Afrin hedefli başlamasından söz ediliyor. Böyle bir girişimin ne getireceğini dikkatle izleriz. Göstergeler bunun olabileceğini gösteriyor. Sonuçlarına ise bakarız.

 

Askeri strateji, bu durumda hem Menbiç, hem Afrin yönünde kuvvetli bir yayılma ve Fırat batısında tam hakimiyet kurmayı gerektirir. Yani Akdeniz - Fırat arasını tam ve kesin olarak kontrol etme ve Esad'a birlikteyiz, müttefikiz, Suriye bölünmez, Suriye'nin bölünmesini Türkiye'nin bölünmesi ile eşdeğer görürüz mesajı verilmesi gerekir. Esad'dan özür dileyip onun ile saldırmazlık paktı yapılıp bölgenin Esad güçlerine devredilmesi. Bu ise hayalden başka bir şey değil. Böyle bir olasılık hiç görünmediği gibi özür bu saatten sonra kurtarmaz zaten. Durum bir çıkmaz. Saplanılıp kalınan ve geri adım atılamayan bir çıkmaz.

Allah allah. Niye çıkmaz diyorsun. Bunlar olması muhtemel şeyler. Hemen imkansız damgası vurmana gerek yok ki. Türkiye bunları yapmadığı zaman kendi menfaatlerini savunamaz. Bakın ben şunu söylüyorum; Türkiyenin mecburiyetleri Türkiyeye yön verir. Siz bunlara aykırı hareket ederseniz,Türkiyeyi yönetemezsiniz. Ben bunu söylüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Salak salak saçmalama ülen. Ne dükkanı kapatıp gitmesi! Yapılan hataları ve olası riskleri görmekle dükkanı kapatıp gitmenin ne alakası var! Efendisini kurtarmaya çalışan akit olduğun nasıl da belli! Uğraş uğraş belki kurtarırsın! Papaz olup günahlarını çıkar bari oldu olacak! 

 

Siz asla mert olamazsınız. Sizin ruhunuz köle... Sahibinin sesisiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...