Jump to content

Tanrının Varlığı Hakkında


Recommended Posts

  • İleti 130
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

42 dakika önce, Local mü'min yazdı:

İslama bagnaz diyenler ve Allah'in varliginin delillerini , zaten biz onlari yillar once curuttuk diyenler asil bagnazlık olan , dinsizlige alet olan bilim dinine taparlar.

 

Valla muhterem, herhangi biri İslâm'ı ölçü edinerek Tanrı'yı arayacaksa toslayacağı yer ;Ateizm, Agnostizim ya da Deizm'dir.

İslâm üzerinden Tanrı'ya ulaşmak isteyen birinin normal olarak yapacağı ilk şey açıp Kur'an okumaktır.

Orada ilk göreceği şey de habire kendini övüp yarattığını iddia ettiği aciz insanın korku ve zaaflarından beslenmeye çabalayn bir İlah profilidir. 

Çok sığ ve basitçe.  

Müslümanların "Müşrik" deyip burun kıvırdıkları Hinduizmin kutsal metinlerinden birinde öyle bir Tanrı" profili var ki

Felsefi derinlik açısından  Kur'an'ın bunun yanında esâmesi okunmaz.

 

Bak, sana birkaç örnek aktarayım.

 

Alıntı

"Her şeyde beni ve bende her şeyi gören biri için ben asla kaybolmam. O kişi de benim için kaybolmaz. Benim bütün canlilarda bulunan varlığıma saygı gösteren bilge yaşam biçimi ne olursa olsun bende var olur" (Bhagavad Gita)

 

"Ben tezahür etmemiş halimle içine giriştiğim kozmik evrendeki tüm yaratıkları ve canlıları kapsarım ama onlar beni kapsayamazlar. Ancak buna rağmen bütün yaratılış ve evren benim içimde bulunmaz. Benim akıl almaz mistik gücümü gör! Tüm canlılara hayat verdiğim halde her yerde olduğum halde kozmik evrenin ifade şekillerinin bir parçası değilim. Benim benliğim yaratılışın özüdür yaratılmış tüm varlıklar bendedirler, anlamaya gayret et" (Bhagavad Gita)

 

"Her türlü varoluş şekli benim enerjilerimin ifadeleridir. Ben kesinlikle her şeyim, maddesel enerjilerimin etkisi altında değilim, fakat onlar bendeler" (Bhagavad Gita)

"

Ben amacım, koruyanım, herkesin sığınağı, evi ocağıyım, herkesin en iyi dostu ve arkadaşı Ben'im. Ben sonsuz tohumum" (Bhagavad Gita)

 

"Yaşam boyunca acının ve mutluluğun bir görünüp bir kaybolması, mevsimlerin gelip gitmesi gibidir, onlar 5 duyunun algılamasıyla oluşurlar kişi paniğe kapılmadan bunları anlayışla karşılamasını öğrenmelidir" (Bhagavad Gita)

 

"O ışıldayan tüm varlıkların ışığıdır, maddenin  gorunen karanlığının ötesinde tezahür etmemiş haldedir, o herkesin kalbindedir ve bilimin hedefidir" (Bhagavad Gita)

 

"Ben tüm canlıların kalbindeki üst ruhum.Tüm canlıları başlangıcı ortası ve sonu Ben'im" (Bhagavad Gita)

 

"Tüm yaratıkların aslı iki tip doğada ifadesini bulur.Ben bu dünyadaki maddesel ya da spiritüel her şeyin hem aslı hem de çözülüp yok oluşuyum, her şey ipe dizilmiş mücevher taneleri gibi bendedir" (Bhagavad Gita)

 

"En günahkar kişi olsan da spiritüel bilginin sandalına bindiysen,acıların okyanusunu kuşkusuz baştan aşağı aşacaksın" (Bhagavad Gita)

 

 

tarihinde Vefik Sâmi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, Local mü'min said:

Sofra tuzu "bunu" dedigin kelimeyi aciklasaydin cevap verirsin. Zamirleri birak adam gibi soyle ozneyi

 

 

 

Farketmez zavallı akılsız, hodbin, hodgam, bedbaht ve hodendiş adam...

 

Tüm kimyasal reaksiyonlar, uygun koşullar olduğunda kendiliğinden gerçekleşir gider zaten, zamir, özne falan diye kasman hacet yok...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
24 dakika önce, Local mü'min yazdı:

Kavak

Bir tanri zaten gozle goruluyorsa ve yarattiklarina benziyorsa tanri degildir. Cunku her yapilanin bir yapani oldugundan(iste siz bunu kafaniza sokamiyorsunuz)Allah gorunseydi onun bir yapana ihtiyaci olurdu. Ama tanri her seyi yaratan ve hicbirseye muhtac olmayandir. 

Ve zaten acaba bu dusman oldugum dinin kitabi neymis diye acip 1-2 sayfa okursan anlarsin zaten rahat ol. Oyle daha neye saldirdiginizi bilmeden olmaz. Karsit gorusleri de okuyacan sonra konusacan yoksa soz hakkin olmaz

 

Yerel dindar muhterem,

bırakın șu hep aynı telden gazel okumaları. Bir bildiğimiz var ki, Size boșuna arada çekilin demiyoruz. Kapiș ?

Ne okuması ya ?. Okudukta ne oldu, sapına kadar dinsiz olduk  iște. Var mı ötesi ?

Kimlerin(!) yazdığı/yazdırdığı bile meçhul bir kıtabın peșinden anca peșin hükümlüler gider, ki bunun en güzel örneklerinden birini teșkil ediyorsunuz.

Hasılı bize somut kanıt, somut Tanrı gerek.

Tanrınız gelsin; gelemiyorsa demek ki, "bilim" onun da canına(!) okumuș. 

Umarım birgün aydınlanmıș, çağdaș ve yerelliği silkelemiș global bir insan olursunuz.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
19 minutes ago, Local mü'min said:

Kavak

Bir tanri zaten gozle goruluyorsa ve yarattiklarina benziyorsa tanri degildir. Cunku her yapilanin bir yapani oldugundan(iste siz bunu kafaniza sokamiyorsunuz)Allah gorunseydi onun bir yapana ihtiyaci olurdu. Ama tanri her seyi yaratan ve hicbirseye muhtac olmayandir. 

Ve zaten acaba bu dusman oldugum dinin kitabi neymis diye acip 1-2 sayfa okursan anlarsin zaten rahat ol. Oyle daha neye saldirdiginizi bilmeden olmaz. Karsit gorusleri de okuyacan sonra konusacan yoksa soz hakkin olmaz

 

 

Bunlar ne zavallı laflar...

 

Neden bri şey görününce bir yapanı olması gerekiyor olsun? Nerenizden uyduruyorsunuz bunları?

 

Bak sana en bi muazzam tanrıyı göstereyim:

 

Image result for shiva

 

Bilmem kaç milyar hindu yanılıyor olamaz di mi?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, kavak yazdı:

Şu "Amanda tanrı vardır." diye diye kendini paralayanlara, birazcık acımıyorum desem, yalan olur. Gariplerim her yolu deniyorlar, ama netice itibarı ile nafile bir çaba.
Hep soruyoruz ve dilimizde tüy bitti neredeyse. Bu Tanrı sağır mı ne ?!
Kibarca yineleyelim sorularımızı:
Nerede bu Tanrı ?
Neden hep Sizin gibi aklı evvel geçinenler, onu savunma gereği duyuyorlar ?. Bu mâlum kitap bizzat kendisinin ise, Size laf düșmez muhterem.
Bu ürün onunsa, çekilin aradan ki, kendisi gelsin ve bize tane tane izah etsin.  
Öyle yağma yok, insanlık tarihine dönüp baktığımıza, piyasaya sayısız Tanrı sürülmüș. Sizinkisi neden farklı olsun, değil mi ?.
Madem Sizin Tanrı en yakıșıklısı(!), buyursun efendim. Buraya üye olmasına bile gerek yok, nasılsa her șeye gücü yetiyor.

 

Kendisini dört gözle bekliyoruz, efendim.

 

Sn. kavak, 

 

Öbür tanrıları bilmem; lakin biraz önce Allah'a karşı böbürlendiğinizi ve O'na karşı büyüklendiğinizi görüyorum. Bence, söylemlerimizde dikkatli olmakta fayda var. Belki de bu yüzden dikkate alınmıyor da olabilirsiniz. Tabii Allah, bu isteğinize yine başkasını kendisi adına elçi kılarak da cevap verebilir, nitekim zamanında böyle de yapmıştır. Hem Kur'an-ı Kerim'de şöyle yazılıdır:

 

Alıntı

''Duanız olmasaydı, Rabbim size değer verir miydi?..'' (Furkan Suresi, 77. ayet)

 

Bir an için, Allah ile iletişim kuracağımızı düşündüğümüzde; bunun yatay değil, bir üst-alt ilişkisi olduğunu ve aslında, dünyadaki amirlerimizden veya yöneticilerimizden daha büyük bir saygıyı hak ettiğini ve iletişim kurarken, yine O'nun kuralları çerçevesinde hareket etmemiz gerektiği aşikardır. 

 

Allah'a yakınlaşmak ve O'nun rızasını kazanmak için; alçakgönüllü olmalıyız. Unuttuğumuz, gözden kaçırdığımız bir şey var. Eğer samimi, içten bir pişmanlık ile kendinizi Allah'ın huzuruna çıkartırsanız, dileğim de odur ki, Allah, size kendisine dair belirli bir işareti, aklınızı yahut bir başka şeyi delil olarak gösterecektir. Öyleyse, burada olduğu gibi sizde kibarca Allah'a yönelin. Allah'ı kıyamete zorlamayın. Yoksa Allah tam olarak harekete geçtiğinde, hepimiz için son çok kötü olacaktır. Diz çökmeye, O'na alçak gönüllülük ile seslenmeye ve kendisine dönmek istediğinizi söylemeye davet ediyorum. Çünkü Allah'a yine ancak O'nun istediği yöntem ile ulaşabiliriz. İnanıyorum ki Allah; bizleri yalvarışlarımızdan habersiz bırakmayacaktır.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 saat önce, Local mü'min yazdı:

Evrenin kendi kendine olustuğu fikri bilimsel bir sey degil ve tabiatcilarin kuruntu ve hayalleridir. Cunku bilimsel olmasi icin akla uygun olmasi gerekir. Üstteki ornekler akla uygun olmaz. Eger akla uygundur diyen varsa akilsizdir.

 

Olasılıksızlık durumu ve evren... Nasıl bir olasılıksızlıktır acaba bu?

 

5 tane zarımız olsun. 6 yüzünün her birinde 1'den 6'ya kadar farklı sayıları olan zarlar...

original-306749-3.jpg

 

5 zarın her birinin 6 gelmesi durumunu tasarım olarak kabul edelim ve bu durumun şans eseri oluşması olasılığını hesaplayalım.

nWGXLo8.jpgnWGXLo8.jpgnWGXLo8.jpgnWGXLo8.jpgnWGXLo8.jpg

Bir zarı attığımızda üst yüzünün 6 gelme olasılığı 6'da 1 dir.

5 zarın her birinin üst yüzünün 6 gelme olasılığı bu durumda;

P = (1/6) x (1/6) x (1/6) x (1/6) x (1/6) = (1/7776) olur.

Yani bu 5 zarı 7776 kere atarsak 1 seferinde hepsinin üst yüzünün 6 geldiğini görebiliriz.

Bunu evren için düşünürsek gerçekten çok düşük bir olasılığa ulaşırız. İşte tam bu noktada irdelemeyi yarım bırakıp devamına bakmadığımız için kesinlikle tasarımcı olmalıdır düşüncesi oluşur.

Ama durum gerçekten de öyle midir?

 

Zarlarımıza geri dönelim ve şu soruyu soralım.

Peki, bu 5 zarın hepsinin 5 gelme olasılığı nedir?

Öncekiyle aynıdır.

P = (1/6) x (1/6) x (1/6) x (1/6) x (1/6) = (1/7776)'dır.

 

Peki, (1, 2, 3, 4, 5) gelme olasılığı nedir? O da aynıdır.

Her durumun oluşma olasılığı aynıdır. Bu durumda tasarım olarak kabul ettiğimiz durum diğerlerine göre üstün değildir, özel bir ayara sahip değildir.

Biz neyi tasarım olarak görmek istersek onu tasarım olarak görebiliyoruz demektir. Algısal bir seçim yapıyor ve peşinden onlarca düşünceyi yaratıyoruz demektir.

 

Devam edelim.

(1, 2, 3, 4, 5) durumunun da bir tasarım olduğunu söyleyemez miyiz?

Bu kümedeki 2 çift sayının farkını aldığımızda bir çift sayı,  2 tek sayının farkını aldığımda da bir çift sayı elde ettiğimizi ve bu sonuçların yine bu kümenin elemanı olduğunu fark edip vay canına bu dizilimin ardında inanılmaz bir matematiksel zeka olmalıdır sonucuna da ulaşabiliriz.

Aynı şekilde geriye kalan diğer tüm durumlar (7776 - 1) için de benzer mantık kurguları yapabiliriz fakat hiçbiri bir diğerinden üstün olmaz. Üstünlük algısal bir yanılsamadır.

 

Bizler, var olmamıza elverişli bir evrende yaşayıp bu tarz soruları sorabildiğimiz için bize özel tasarlanmış bir evrende yaşadığımız düşüncesine kapılıyoruz.

Oysa ki yaşadığımız evrenin (6, 6, 6, 6, 6) evreni mi yoksa (1, 2, 3, 4, 5) evreni mi olduğunun hiçbir önemi yoktur.

Gördüğümüz organizasyona sahip olmaya elverişli bir evrende yaşıyoruz. Buradan çıkarılabilecek tek sonuç budur ve her ne kadar da düşük bir olasılıkmış gibi görünse de diğer durumların oluşma olasılıklarıyla aynı ağırlığa sahiptir. Matematiksel olarak özel bir durum değildir, tasarım demek yanılsamadır.

tarihinde vitamin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Local mü'min yazdı:

Kavak

Bir tanri zaten gozle goruluyorsa ve yarattiklarina benziyorsa tanri degildir. Cunku her yapilanin bir yapani oldugundan(iste siz bunu kafaniza sokamiyorsunuz)Allah gorunseydi onun bir yapana ihtiyaci olurdu. Ama tanri her seyi yaratan ve hicbirseye muhtac olmayandir. 

Ve zaten acaba bu dusman oldugum dinin kitabi neymis diye acip 1-2 sayfa okursan anlarsin zaten rahat ol. Oyle daha neye saldirdiginizi bilmeden olmaz. Karsit gorusleri de okuyacan sonra konusacan yoksa soz hakkin olmaz

 

:D öncelikle ihtiyaç ve muhtaciyet söz konusu olduğunda, imzama buyrun. 

 

ikinci olarak, mantığı yarım kuruyorsunuz. söylemenize göre: tanrınız görünebilmekten acizdir.

 

diyebilirsiniz ki: hayır aciz değildir, biz göremiyoruz.

 

bu durumda, tanrınız bize kendini gösterebilmekten acizdir. yani ne yaparsa yapsın, asla kendini bizlere gösteremez; görüntü ile, ses ile, manyetik alan, enerji türleri ve bilinen/bilinmeyen yöntemlerin hiçbiri ile ölçülebilecek bir etki yaratamaz demektir. yani tanrınız bu evrende asla ve kesinlikle hiçbir etki yaratamaz demektir. her şeye kadir tanrınız, sizin deyiminizle, son derece acizdir :D

 

evrende hiçbir etkisi olmayan/olamayan varlıklara, hayali varlıklar denir.

 

 

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sn. Vitamin sukur olsun duzgun adam gibi konusan birini buldum.

Soyle dusun evrendeki binlerce hassas ayardan yani kanundan birinin degerini 0,1 oynatsak her sey cok degisebilir. Ornegin yer cekimini.belki yere zor tutunuruz.bu da demektir ki suanki kanunlar ozel bir olcu. Yoksa degisse denge kaciyor. Peki hepsini birden degistirsek, biri yetmrz desen

Hepsini de degistirsen yine ayni sey olur cunku 5/10 =1/2 

Yani oran yine degismez. Ayni sartlar olur

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Vefik Sâmi yazdı:

 

Valla muhterem, herhangi biri İslâm'ı ölçü edinerek Tanrı'yı arayacaksa toslayacağı yer ;Ateizm, Agnostizim ya da Deizm'dir.

İslâm üzerinden Tanrı'ya ulaşmak isteyen birinin normal olarak yapacağı ilk şey açıp Kur'an okumaktır.

Orada ilk göreceği şey de habire kendini övüp yarattığını iddia ettiği aciz insanın korku ve zaaflarından beslenmeye çabalayn bir İlah profilidir. 

Çok sığ ve basitçe.  

Müslümanların "Müşrik" deyip burun kıvırdıkları Hinduizmin kutsal metinlerinden birinde öyle bir Tanrı" profili var ki

Felsefi derinlik açısından  Kur'an'ın bunun yanında esâmesi okunmaz.

 

Bak, sana birkaç örnek aktarayım.

 

 

vefik sami

Kuranda soyle bir dil vardir

Por padisah dusun. Askerlerini uyariyor, bana itaat edin ve taniyin yoksa askerlik gorevi bitince hapse atilacaksiniz. İtaat edenler icin ise istedikleri her sey var.bunun nesi mantiksiz ha. Sadece insana insan oldugunu ve aciz oldugunu anlatiyor. Eger ona itaat etmez ise dunya gibi bir savas yerinde yalniz kalacagimizi soyliyor ve itaatsizligimiz sonucu ebedi bir cehenneme ama cok da kucuk olsa bir imanimiz varsa sonunda cennete girecegimizi soyluyor.

Sen baska bir sey gormek istedigindem su ayetleri gormemissin

"Rabbin seni unutmadi ve sana darilmadi"(duha 3)

Cezaci ve egolu bir tanri olsa neden kuranda tek bu ornek degil baska cumlelerde soylesin.

Allah da istiyorki kulu cennete gitsin ve dogru yolu bulsun

 Bu yuzden aurekli onu uyarip ,dunyanin gecici oldugunu, donusun ancak ona oldugunu ve sonsiz kudret sahibi oldugunu hatirlatiyor.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Vefik Sâmi yazdı:

 

Valla muhterem, herhangi biri İslâm'ı ölçü edinerek Tanrı'yı arayacaksa toslayacağı yer ;Ateizm, Agnostizim ya da Deizm'dir.

İslâm üzerinden Tanrı'ya ulaşmak isteyen birinin normal olarak yapacağı ilk şey açıp Kur'an okumaktır.

Orada ilk göreceği şey de habire kendini övüp yarattığını iddia ettiği aciz insanın korku ve zaaflarından beslenmeye çabalayn bir İlah profilidir. 

Çok sığ ve basitçe.  

Müslümanların "Müşrik" deyip burun kıvırdıkları Hinduizmin kutsal metinlerinden birinde öyle bir Tanrı" profili var ki

Felsefi derinlik açısından  Kur'an'ın bunun yanında esâmesi okunmaz.

 

Bak, sana birkaç örnek aktarayım.

 

 

vefik sami

Kuranda soyle bir dil vardir

Bir padisah dusun. Askerlerini uyariyor, bana itaat edin ve taniyin yoksa askerlik gorevi bitince hapse atilacaksiniz. İtaat edenler icin ise istedikleri her sey var.bunun nesi mantiksiz ha. Sadece insana insan oldugunu ve aciz oldugunu anlatiyor. Eger ona itaat etmez ise dunya gibi bir savas yerinde yalniz kalacagimizi soyliyor ve itaatsizligimiz sonucu ebedi bir cehenneme ama cok da kucuk olsa bir imanimiz varsa sonunda cennete girecegimizi soyluyor.

Sen baska bir sey gormek istedigindem su ayetleri gormemissin

"Rabbin seni unutmadi ve sana darilmadi"(duha 3)

Cezaci ve egolu bir tanri olsa neden kuranda tek bu ornek degil baska cumlelerde soylesin.

Allah da istiyorki kulu cennete gitsin ve dogru yolu bulsun

 Bu yuzden surekli onu uyarip ,dunyanin gecici oldugunu, donusun ancak ona oldugunu ve sonsiz kudret sahibi oldugunu hatirlatiyor.

 

tarihinde Local mü'min tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Local mü'min said:

Allah kuranda diyorki "haydi bir surenin"

bir benzerini getirseler. O zamanki araplar(islam geldigi zaman) bir benzerini getirip yalanlayamadiklari icin savastilar ve bu zamana kadar bir benzerini yazabilselelerdi zaten bu zamana kuran kalmazdi(ki bu imkansiz)

 

Benzeri değil, daha iyisi getirilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Local mü'min yazdı:

He bi sen akillsin. Tarihte zaten kimse denememisti. Eger bu olsaydi dunyada en cok basilan kitap kuran mi olurdu?

Ama cok istiyorsan eve gidip yazmayi deneyebilirsin belki yazarsin(!)

 

Kitabın değeri basım ve okuyucu sayısı ile ölçülmez

Bilgi içeriği ile ölçülür.

Kuran hiçbir sorunumuzu çözmeyen değersiz bir kitaptır.

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, bir_akil_insan yazdı:
Bir saat önce, sofratuzu yazdı:

 

 

 

 

Bir saat önce, sofratuzu yazdı:

Kitabın değeri basım ve okuyucu sayısı ile ölçülmez

Bilgi içeriği ile ölçülür.

Kuran hiçbir sorunumuzu çözmeyen değersiz bir kitaptır.

 

 

 

 

Siz olunce yok olacaginizi sanarken Allah bize sonsuz bir hayatin oldugunu soyleyerek zaten en buyuk sorunumuza cozum buluyor.

Cunku insan bir sonsuz cehennem bile olsa ebediyeti ister. İnsanin icinde vardir bu duygu.

 

Mesela tecavuz oraninin en fazla oldugu ulke amerika, en az oldugu ulkeler isr islam ulkeleridir. Cunku islam kadin ve erkegin arasina bir sinir koyuyor ve fitratca nazik olan kadini koruma altina aliyor.

Bir baska ornek:

Hirsizligin ve intiharin en buyuk sebeblerinden biri olan fakirlige islam zekatla cozum getriyor.

Ve burada yazmakla bitmez. Git azicik arastir bakalim islamin sorunlarimiza getirdigi cozumleri

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...