Jump to content

Hayvanlar Aleminin Gerçek Krallığı : Kedigiller


Recommended Posts

Kedigiller en tehlikeli hayvan gruplarından birisi .. Pençeler , öldürücü azı dişleri , çeviklik ve hızları , zekaları , soğukkanlılıkları , sudaki becerileri vs..

 

80-90 kg'lık bir Jaguar alligatorleri avlayabiliyor üstelik bunu suda başarabiliyor .. 20-30 kg'lık vaşaklar 200 kg'ye kadar çıkabilen deer yani geyikleri rahatça avlayabiliyor .. Kaplanlar yeryüzünün en büyük mandaları olan "Gaur"u -ki bu hayvanlar 2 tona kadar bile çıkabiliyor- avlayabiliyorlar .. Afrika aslanları her ne kadar sürü halinde de olsa 1 tonluk dev cape buffaloları , yavru filleri , 3 tonluk su aygırlarını bile avlayabiliyor ..

 

Cougar yani Pumalar Kuzey Amerika'da her yıl yüzlerce kurt avlıyorlar .. Kurt bile bu hayvanın av listesinde .. Amerika Bizonunu -neredeyse 1.5 ton en buyukleri- avlayabiliyor .. Ayılara bile saldırabiliyorlar ..

 

20-30 kg'lık bir vaşak bile 70 kg'lik gray kurdu öldürebilmekte .. Büyüklüklerine göre çok ötedeler .. Köpekgillerden arşın arşın ..

 

Sibirya Kaplanlarının birçok kutup ayısıyla kafeslerde ölümüne dövüştürüldüğü ve yara bile almadan kutup ayılarını öldürdükleri söylenir . (Atmasyon olma ihtimali var tabii)

 

Kutup ayısı bir sibirya kaplanının ort. 2 katı daha ağır ..

 

tarihinde The_Individualist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...