Jump to content

Ahlak kavramı,tanrı vergisimidir? yoksa insan icadımıdır?


Recommended Posts

  • İleti 90
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

ahlak kavramı insan aklının ewrımleşmiş halıdır. bunu görmemek için kör olmak gerekır. algımız bunu algılamıyor olabilr. ama bu algının

dahası tanrı algısının bile insan ürünü olduğunu değiştirmez aksine!!  ispatlar. :)

ahlak kavramları  başladığı ilk zamanlar m.ö .6000 yılındakı samanızm inancında olmuştur. ::)

 yanı bana göre ahlak kavramını icat edenlerın basında çoklu ve teklı tanrılı  dinler gelmektedir. 

çünkü dinler insanları bir kalıba sokmayı basarmıştır. bunun en büyük nedenıde o dönemlerde cahıllık ve yobazlık en güçlü donemlerını 

 yasadıgı gerçegıdır.bu gerçekler ışıgında :) insanlar ahlak kavramını tanrıdan değil insanlardan ögrenerek bunuda geliştirmışler. 

ve ortaya  maddeler halında hukuk ve yasa olarak bize yutturmuşlardır. işte gerçek  tarıh budur. :) 

yani ahlak kavramını icat edenler. cogfafı kosullar değil. bazı zeki ama akıllı olmuyan insanların diğer insanları

yönlendırmesıyle baslıyan bir dönemdır. ama bana göre  ahlakında sonu gelmıştır. dinlerın yok oluşuyla beraber

 ahlak kavramıda yok olmaya başlamıştır. :) tıpkı bu resimde gördüğünüz gibi 1400 yıl önce ahlak evrımlemış ve son dönemını yaşamaktadır. yanı dinlerın ömrü bitmek üzeredır. işte ispatı bu resımdır. 

 

https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjMjvOCptTYAhVO16QKHQU6CJ0QjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.uludagsozluk.com%2Fk%2Ftürbanlı-olup-bira-içen-kızlar%2F5%2F&psig=AOvVaw19slTmTklOpNw-_WymzF2C&ust=1515910818890270

tarihinde agnostik tanrı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, bilgivehis yazdı:

 

Tamamen yanlış.

Ahlak dediğiniz davranış biçimidir, daha sonra güçlüler bunu kendi çıkarlarına göre yaşam biçimi haline getirdi.

Günümüze kadar süregelen yaşam ahlakı, kuvvetlinin zayıfı ezmesi üzerine  dizayn edilmiştir.

Dinler, sistemler, devletler kuvvetlinin zayıfı ezmesi için icat edilmiştir.

Baskı aracı olmayan din, sistem, devlet göremezsin...

Tabiki kuvvetlinin çıkarları üzerinedir.Ahlak kurallarını zayıflar koymaz ama Kuvvetlide o kuralları zayıfı sevdiği için koymaz.Zayıftan yararlanarak dahada kuvvetli olmak ve O kuvveti muhafaza etmek için koyar.Mafyalar bilirsiniz bulundukları lokalin güçsüz ve fakir insanlarını beslerler:)Osmanlı silahşördü ama o devrin Bilim adamlarını destekledi nedeni açıktı o silahşör olmayanlarda ortaya yeni silah icadları çıkarıyorlardı,Kimiside köylüydü tarım ve Hayvancılık yapıyorlardı.Yani Kuvvetli olarak gördüklerimiz zayıflara muhtaçtır.Bugün dahi İşçi köylü olmasa Sermaye sınıfı ne yapar?Ve Siyasi Erki elinde tutan güçler Zayıfların gazı tuttumu O gazı almak zorundadırlar.Yoksa tepetaklak düşerler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Antonius yazdı:

Tabiki kuvvetlinin çıkarları üzerinedir.Ahlak kurallarını zayıflar koymaz ama Kuvvetlide o kuralları zayıfı sevdiği için koymaz.Zayıftan yararlanarak dahada kuvvetli olmak ve O kuvveti muhafaza etmek için koyar.Mafyalar bilirsiniz bulundukları lokalin güçsüz ve fakir insanlarını beslerler:)Osmanlı silahşördü ama o devrin Bilim adamlarını destekledi nedeni açıktı o silahşör olmayanlarda ortaya yeni silah icadları çıkarıyorlardı,Kimiside köylüydü tarım ve Hayvancılık yapıyorlardı.Yani Kuvvetli olarak gördüklerimiz zayıflara muhtaçtır.Bugün dahi İşçi köylü olmasa Sermaye sınıfı ne yapar?Ve Siyasi Erki elinde tutan güçler Zayıfların gazı tuttumu O gazı almak zorundadırlar.Yoksa tepetaklak düşerler.

verdığın mükemmel yorumu süslemek istiyorum. kardeşim :)  

4c00daab5763974196e0ce59958cb983.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Antonius yazdı:

Yani Kuvvetli olarak gördüklerimiz zayıflara muhtaçtır.Bugün dahi İşçi köylü olmasa Sermaye sınıfı ne yapar?

 

Burada söz konusu olan kimin kime muhtaç olduğu değil, gücü kimin elinde tuttuğu önemlidir.

Otçul bir sürü hepsi birleşse bir kurtu ezerler ama aksine koca bir sürü bir kurttan kaçıyor.

Aynısı insanlarda da yaşanıyor, milyarlarca insan bir kaç tane kapitalistin ahlakına göre hareket ediyor.

Oysa sürü-kurt örneği eko sistemin doğal haliyken, üretim yapma ve geliştirme sürecine gelmiş sapiensler için bu durum normal değildir.

İnsanlar artık dinden, devletten özgür olma aşamasındadır, burada yaptığımız tartışmalar dahi bu aşamada olduğumuza kanıttır.

Bakın işte ahlakı, dinleri sorguluyoruz, artık birilerinin ahlakı toplum ahlakı gibi yutturulamıyor.

Çünkü din ve devlet insanın doğal ve özgür ahlakını asimile ediyor, bizler bunun farkındayız, o yüzden sorguluyoruz.

Diğer deyişle de işçi-köylü ve toplum, sürü olmadığını ama sürü olarak kullandığının farkına varıyor, bu da kapitalizm denen aslında tek dişi kalmış kaplanın sonu demektir.

Ancak bu belki de yüz yılları kapsayan bir süreçtir, binlerce yıl uyutulmuş, ahlakı dahi soy kırıma uğramış bir canlının doğal haline dönmesi dahi kesin değildir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan toplumsal bir hayvandır.Onu Toplumsal yapanda aklıdır.Güçsüzler hem sayı bakımınan fazla hemde akıllıdırlar.Ve tarih boyunca Güçlüler güçsüzlerden çekinmiş ahlak ve Hukuk kuralları koymuşlardır  .Bu Kurallar aynı zamandada  kendilerinide sınırlamıştır.Çok  çarpıcı bir misal daha vereyim.Osmanlıda Padişah ve Şehzadeleri Halktan kadınlarla evlenemez ve onlarla ilişki kuramazlardı.Cariyeler yani esir kadın kölelerle ilişki kurarlardı.Onlardan çocuk peydah ederlerdi.Nedeni şuydu:Halktan kadını kendi gücünün haksızlığından korumak olduğu kadar ,kendi haksız gücünün halkta yaratacağı infial!İnsanda akıl olmasaydı şayet diğer memelilerden farkı kalmazdı.Anne erkek çocuğunu aynen kedilerde olduğu gibi buluğa varınca terkederdi.Baba kız çocuğunu döllerdi.Ve İnsan aile dahi kuramazdı.İnsanda kanaatimce en önemli güç akıldır.Sevgi ve onun mayası aşk dahi aklımızın bir ürünüdür.

tarihinde Antonius tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

soruma hala net cevap alamadım. :)  ben ahlak kavramını, cinsel ahlak olarak yorumlamanızı istiyorum. herkesten. :)

çünkü ilk insanların yaşayışı hakkında net? bir bilgi yoktur. ayrıca ben insanın evrımıne inanmıyorum. evrımın bitkilerde ve bözek türlerınde olduğu ispatlanmıştır. ama söz konusu insanın evrımı isaptı olmuyan bir teoroden öte gitmiyor ne? yazıkkı. teorilerle bu işe olmuyor malesef. şempanze dnasını % 99 insan dnasına benzemesı isaptttan çok bir tezdır. hiç bir etkısi  yoktur. çünku % 99 insana benzeyen dnalar baska türlerdede vardır. bu önemli değil. ben hala ahlakın insan icadı olduğu düşünüyorum. sadece ahlakın değil.

dinlerin. yaşamın sistemetık kurulumuda dahıl gördüğümüz her mekanızma ve sistem odaklı işlevsel  yaşamlar güçlünün güçsüzü

yönetmesı için tasarlanmış mosaonluk düzenını getiren kölelık sistemıdır. :) 

ilk insanlarda sistemı organıze edicek akıl ve kapasite ve en önemlısi ayku mmekanızması henuz oluşmamıştı. işte bu yüzden

 cinsel ahlakı bulmak hiçte zor değil. burda aradığım cevap şuydu? cinsel ahlak tanrısal dır. ama tanrının cinsel ahlakı bellıdır. 

hayvanlardır. tanrının cinsel ahlak anlayışı biz insanalardanda tanrı bunu beklıyor olmalı. ilk insanlar gibi olmalıyız. hayvanca 

yaşamalıyız. hayvanca bir ahlakımız olmalı. :) işte kritik sorunun cevabıda buydu. tanrının ahlakı=hayvancıl içgüdü = sex. 

dogallıktır sonuçta. ama biz ne? yaptık. kanunlar ve maddeler ekledık kim? dedı bunu insanlar tanrıyle zerre kadar bagı yok olmasıda mümkün gözükmüyor!

tam olarak anlıyamadıgınız şudur. ben bile yılalr sonra farkettım bu gerçegi!!

ilk insanlarda utanma içgüdüsü yoktur. işte bu yüzden hayvanca sex yapıp cogaldılar. magaralarda cogaldılar. 

hayvanca sex demek bir kadının ömrü boyunca dogurucagı maximum cocu kdemektır.

:) işte bu yüzden 11 çocuktan sadece 3 ü yaşamıştır çünkü ilkel anneler köpek gibiydi. doktorda yok. 

artık iş sansa kalmış bebeklerın cogu ölmüştür. ama yasıyanlarda oldukça güçlü olmuşlardı çünkü dogada yetışmek ve buyümek en saglıklı sistemdır. 

tarihinde agnostik tanrı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, Antonius yazdı:

Sevgi ve onun mayası aşk dahi aklımızın bir ürünüdür.

 

İşte sorun da burada zaten.

Bir kapitalist ile sıradan bir insanın arasındaki tek fark, sıradan insanın aklına din ve benzeri uyuşturucu ile sınır koyulmasıdır.

Oysa o sıradan insana kapitalistin rolü verilse belki daha iyisini yapar.

Üstelik bu iki kapitalist iddiası tarafından gerçek yaşamda test edilmiştir.

Kapitalist, sokaktaki bir dilenciyi şirketin başına getiriyor, şirketin başına gelen dilenci aynı şekilde hiç fire vermeden şirketi yönetiyor.

Yine başka bir dilenciyi getiriyor, o da şirketi daha yükseğe çıkarıyor ve bununla kalmayıp çeşitli hilelerle şirketin hissedarı oluyor.

Burada kapitalistin topluma muhtaç olması, onun zaafı değil, aksine onun yegane güç kaynağıdır.

Kapitalizm kendi dayattığı ahlaktan beslenir, din temelli ülkelerin varlığı onun en büyük silahıdır.

Diğer dinlerin yanı sıra ne kadar yobaz müslüman ve ne kadar ilkel müslüman o kadar sömürü kaynağı demektir.

Burada aklı baz aldığımızda devlet baskısı, dinsel yozlaşma ve daha bir çok uyuşturucunun aklı sınırlama görevi yaptığı gerçeğini görmemiz gerekir.

Aksi halde salt kapitalistler akıllıdır diğerleri geri zekalıdır yanılgısına düşeriz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

aynen katılıyorum. kapitalizim cahıllık ve yobazlıgın çoklugundan güç alır. sistemler zayıfları yönetir. güçlüleride. tanrı yapar.

ama en büyük rolde bu sistemi beslıyen mekanızmanın anahtarı olan cahıller ve yobazlardır. bir fabrıkatör neden? imparator olmuştur. çalıştırdıgı işçiler sayesınde. akp neden 20 yıldır gitmiyor. köleleştirdiği cahıller  ve yobazlar sayesınde. :)  bu köleler sistemi zayıflatmak yerine dahada güçlü olmasını saglıyor. çünkü zayıfların % 100 cahılelr ve yobazlardan oluşuyor. :)

masonluk her yerddedır. evimizde hatta yatak odamızda bizi sömürür hak iddiasında bulunur. sen kıçıın yırtarsın. 30 yılda ev alırsın.

 ama bu evın vergısını ister devlet. neden?çünkü sen kölesın. sisteme baglı olduğunu yine sistemın içinde olarak ispatladın. 

memnun değilsen madem çık hakkını ara cehevara gibi  özgurce öl yada köle olarak yasa. sen araba alırsın vergı ödersın. sen işyeri

 açarsın vergı ödersın. vergı ödemek mesele değil. asıl mesele bu vergileri koyan insanlardır uyanalım artık. uyandıralım insanları. 

tanrının hiç şekılde sisteme dahıl olmadığını artık ispatlıyabiliyoruz. demek istedıgımde buydu :) biz neden? tanrının istemedıklerını 

yapıyoruz. neden? köleyız. 6000 yıldır köleyız. ne? geçti elımıze aksıne1 herşeyimizi kaybettık. insanlıgımzı onurumuzu mantığımızı

hakkımız hak  verılmez hak alınır. :)

bir arsa alırsın trılyonlar verırsın. trılyonlar verdıgın toprak sana beton yıgını  geri döner . :) insanın dogasına aykırıdır.

çünkü dogada ve yaşamda para yoktur. asker yoktur. polıs yoktur ahlak hiç  yoktur . sitem de yoktur. kölede yoktur. polıtıkada yoktur. 

siyaset hiç yoktur. işte gerçe k  adalet budur. en son adalet 6000 yıl önceydı o günden berı adaletını kaybetmış bir dünyada afyon cekıyoruz. :) 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim tahminim aile içi ensest ilişkiler hayvani bir his olan kısançlıkları tahrik etti.Bu seferde aile bireyleri birbirlerini öldürmeye başladı.O zamanda aileler zayıf kaldı.Doğan sakat çocukların bu sakatlıklarının nedenini henüz anlayamamışlardı.Diğer ailelere karşı güçlü olabilmek için yavaş yavaş cinsel ahlak kuralları çıkmaya başladı.Bütün mesele kanaatimce Güçlü olabilmek.Oda Başarı!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...