Jump to content

Hüre hür, dişiye dişi, köleye köle...


Recommended Posts

44 dakika önce, FETİH yazdı:

sendeki aynadan bizde de var hatırlatayım. unutmuşsundur

 

"Salağa yatmak" benzetmemi "hakâret" gibi algılamaktasın.

 O deyim hakâret değil.

Bilerek anlamazdan gelmek sözünün abartılı söylemi.

Abartı ise hakâret maksadıyla değil, cümle içinde etki kasdıyla yapılır.

 

Nelerle uğraşıyorum yahu !..

tarihinde Vefik Sâmi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 94
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

14 saat önce, DeepBlue yazdı:

Hala neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum.Matematiksel ispatını bile yaptım.Olmadı türev, o da olmadı entagral,o da olmadı, 85milyon bilinmeyenli denklem... Matematik bu,herşeyin bi formülü ; yani exıt'ı(çıkış kapısı)  vardır.Rakamlar yalan söylemez.

 

Matematiksel ispat yapabilmek için önce matematik bilmek gerekir mavi kardeşim..

Link to post
Sitelerde Paylaş
49 dakika önce, adeist yazdı:

 

Matematiksel ispat yapabilmek için önce matematik bilmek gerekir mavi kardeşim..

İleri derece olmasa da az çok biliyoruz.Benim ki basit bir denklem di sadece.Karmaşık bir problem değil.Yüksek matematik ilede açıklanır elbet fakat bunun için uzman olmam gerekir.O kadar da değil zaten.Herşeyi derinlemesine bilemem.Böyle bir iddiam da yok.Kurduğum denklemi anlamamak için matematiğin "M" sini bile bilmemek gerekir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 saat önce, Vefik Sâmi yazdı:

 

Sen bırak boş işlerle uğraşmayı da "güçe mi tapıyorum, Tanmrıya mı ?" diye kendine bir soru sor.

Sonra da bulduğun cevâbı kısaca gerekçelendirerek burada paylaş.

Bakalım gerçekten Tanrı'ya mı inanıyorsun, yoksa seni korkutan, sindiren, Cehennemle tehdit edip, Cennet rüşveti ile kıvama getiren çöl Arap'ının uydurk İlahına mı ?

 

 

Allah’ın CC. rahmeti ve gazabı bulunmaktadır. Biz hem gazabından korkarız hem de rahmetini umarız. Çünkü Allah CC. böyle istiyor. Gazabımdan rahmetime kaçın, diyor. Sen Allah’ı CC. rahmet ve gazabsız bırakamazsın. Bu iki sıfat da Allah CC. de sonsuzdur. Fakat kulları için rahmetinin gazabını geçtiğini buyurmuştur.

 

Şimdi Allah’ın CC. rahmeti dünyadaki nimetler ve ahiretteki cenneti ise, Allah’ın gazabı da dünyadaki belalar ve ahiretteki cehennem ise biz insanların cehenneme götüren işlerden ve belalardan kaçmamız gereklidir.

 

Senin güç dediğin rahmet ve gazabın Allah CC. tarafından tecellisidir. Şunu bil ki Allah’a CC. güç denmez, Allah’a CC. ,Allah CC. denir. Ve onun gücü olduğuna iman edilir. Fakat Allah CC. güç demek değildir.

 

Bu konuda hiçbir şey bilmiyorsun. Allah’ın bir sıfatına Allah CC. diyorsun. Allah’ın CC. zatı vardır. O CC. zatın ise güç diye sıfatı vardır. Zat sırf güç değildir. Güç zatın bir vasfıdır. Şimdi bu sonsuz güç cenneti yaratırsa ona rahmet denir. Aynı sonsuz güç cehennemi yaratırsa, gazap denir. Rahmet ve gazap farklı vasıflar olsa da tek bir zatın özellikleridir. Bu özellikler mahlukata Allah’ın zatının CC. gücü ve kudretiyle yansımaktadır.

 

Sen Allah’ın CC. rahmeti, gazabı ve gücünü onun zatında bulunan manevi vasıflar gibi düşünebilirsin. Allah’ın CC. zatına mahsus rahmeti veya gazabı dünyada göremezsin. Sen o rahmet ve gazabın eserleri olan ahirette cennet ve cehennemi görürsün. Bu dünyada ise nimet veya belaları görürsün.

 

Şimdi cenneti isteyen Allah’ın CC. rahmet eserini görür. Allah’ı CC. isteyen ise Allah’ın CC. zatındaki rahmeti görür.Biz bunu istemeliyiz. Çünkü eser her ne kadar güzel olsa da yaratılmıştır. Biz yaratılmışı istersek azla yetiniriz. Yaratanı isteyelim ki o rahmet kaynağı zat olan Allah’ı CC. görelim.

 

Doğrusunu Allah CC. bilir. Yanlış varsa bendendir. Konu beni aşıyor. Benden bu kadar.

tarihinde FETİH tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu allah cc de kaç cc? Rakı şişeleri 35 cc ve 70 cc olur. Allahınızın kaç cc olduğunu dahi bilmiyorsunuz. Bunu bile bilmeden şunu eder bunu tutar diye uydurup üfürüp sayıklıyorsunuz. Bir şey biliyorsanız allahınızın kaç cc olduğunu söyleyeceksiniz.

 

Bu allah cc kaç cc? Dublesi kaç gelir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 saat önce, democrossian yazdı:

Bu allah cc de kaç cc? Rakı şişeleri 35 cc ve 70 cc olur. Allahınızın kaç cc olduğunu dahi bilmiyorsunuz. Bunu bile bilmeden şunu eder bunu tutar diye uydurup üfürüp sayıklıyorsunuz. Bir şey biliyorsanız allahınızın kaç cc olduğunu söyleyeceksiniz.

 

Bu allah cc kaç cc? Dublesi kaç gelir?

 

Bak demostos musun ace misin nesin aklın ermeyen şeylere kafa yorma.bu konular için acemisin. Çünkü O avatarındaki heykelin saçı altında beyin konulmadığı için hiç uğraşma düşünemezsin?  Sen git kafandaki pislikleri biriktirmeden mintaksla  yıka..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cahil salak o büst tarihin gelmiş geçmiş belki  de en zeki insanı Demokritos'a ait! :0_80cbc_37a71a73_L: Avatarım yapmaktan onur duyduğum en saygın insan. Allahsız kitapsız dinsiz imansızdı. Materyalistti, deterministti. Bu felsefelerin kurucuları arasındaydı. Yani mükemmel bir insandı. Ondan iyisi Şam'da kayısı, onu da bulamazsın! Senin muhammedinin filan onun yanında esamesi bile geçmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arada bir yazarım. Tekrar edeyim. Demokritos benim özellikle hayranı olduğum en büyük filozof saydığım kişidir. Devletin gemisi ile İskenderiye'ye gitti ve gezip geldi. Onu Sokrates'i idama mahkum etmekle ünlü Atina mahkemesine verdiler. Devletin olanaklarını kişisel olarak kullandığı gerekçesiyle.

 

Demokritos savunma filan yapmadı. Geldi, halka döndü, yargıçlara arkasını döndü. İskenderiye'de gördüklerini bir bir o kadar güzel anlattı, o kadar güzel canlandırıp aktardı ki insanlar hayranlıkla ağızları açık dinlediler. Beraatini filan talep etmeyip yerine oturdu. Korkutucu yargıçlara tek laf etmedi. Yargıçlar birbirlerine baktılar. Halk ayaktaydı. Beraatini bildirmek zorunda kaldılar. Demokritos kalabalıkla birlikte mahkemeden çıktı.

 

Böyle muazzam bir adamdı. Böyle insanlar insanlığı yüceltiyor. Çok müthiş adamdı.

 

Keşke allah olsa, cehennem olsa da orada Demokritos ile tanışsam isterdim! :lol: 

 

İttir et allağın salak hurilerini! Marylinn Monroe bile cehennemde ülen! Dört salak huri ile işin yoksa vakit öldür! İtmişim hurisini! :D 

 

O değil de Müslümler "merak etme dileğin çoktan kabul, cehennemde Demokritos ilesin, peygamberimiz kişi sevdiği ile birliktedir buyurdular" demeyecekler mi! :D Adımdan daha iyi biliyorum böyle diyeceklerini! Ben bunların ciğerini ve beş para etmediğini bilirim! Olmaz bunlar ya... Bunlar olsun, ben Andromeda galaksisi olurum! :lol:

 

Hatta bu şimdi büste heykel filan diyor ya, siz ve taptığınız putlar cehennem odunusunuz filan da diyeceklerdir! Bunlar olsun, ben değil hamsi Andromeda galaksisi olur hamsi! :0_80cbc_37a71a73_L:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Bu ayetteki saçmalığa bak hür adam kadını  ve köleyi öldürürse kısas yok.Çünkü ayette açıkça kadın kadına,hür hüre,köle köleye diyor.Yağmacı sapık arapların dininde işte böyle vahşilik,7.yüzyıl saçmalıklar oluyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden sizlerin görüşüne malzemele olurken hendeklerden süper mario gibi zıplayan bu deve , biz müslümanların görüşlerine malzeme olacağı zaman kılını kıpırdatamıyor?

Ayet bükücülüğü madem horgörmektesiniz neden kendiniz ayet bükücülük yapmaya yelteniyorsunuz?

Ayette belirtilen "köleye köle " , biri sizin kölenizi öldürürse , sizde onun kölesini öldürün , öldüren efendiyse kölesini öldürün mü diyor, koca ise karısını mı öldürün diyor? Neden öldüreni değilde öldürenin velisini affetmiyor o zaman kardeşi? Arapça nın en sağlam eserini eleştiriyorsunuz  , dikkat edin , O sizin masallarınıza benzemez , Arapça da Türkçeye benzemez. Ayet bükücülüğü yapılmamalı , her iki tarafa da iyi ye de çekilmemeli kötüye de. Ayet neyse o dur. 1 adet yabancı diliniz var ise , diller arasındaki söylem farklarını bilirsiniz. Arapça çok hafife alınacak bir dil değildir.

 

Neden az ve öz yazılmamıştır? Orası sizi bağlamaz , öyle bir yazılmıştır ki , dileyen kafir olur dileyen mümin.

Doğru yazıldığını yorumlayan herkes ayet bükücü , yanlış olduğunu yorumlayan herkes alim mi yani? :D Güldürmeyin beni , öyle Mesih'in bütün harflerini büyük yazmak ile olmaz bu işler birisi çıkıp imla kurallarından bahseder size , münasebetsiz mi yok efendim dünya onlarla dolu. İncil ve Tevratın başına gelenler bu tür işlemler ile Kuran'ın da başına getirilmeye çalışılıyor ama nafile.
 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Köleye köle öldürülmesi anlaşılabilir köle önemli değildir duygusal bağ yoktur ve suçu köle işlemiştir karşılığında köle öldürülür,hüre hür,dişiye dişide de aynıdır şuçu işleyen hür kısas olarak ortadan kaldırılır yada suçu işleyen dişi öldürmesi karşılığı öldürülür yani aslına bakarsan suçu işleyen ortadan kaldırılır böylece kısas olur maide 45.ayette de ayrıntıya girilmiş fakat yine kısas suçu işleyene gerçekleştirilir.

Hür köleyi öldürürse ne olur o zaman başka bir köle(erkek yada kadın cinsiyete bağlı olarak) öldürülür bu mana da çıkar,fakat suçu işleyene bir şey olmaz,köle hürü öldürürse muhtemelen suçu işleyeni ortadan kaldırırlar fakat ya köle bir emirle suçu işlerse al sana savaş sebebi böyle düşünmemek için bir sebep yok ve köle hürü öldürdüğü için başka bir hür öldürülmesi gerekir ama kölenin de ortadan kalkması gerekir.

Aynı zamanda affetme söz konusuysa sorun yok yada tazmin etmek kuranda basitçe söylenenler dışında insanların kendi aralarında anlaşmaması manası çıkmaz.

Eğer barış ortamını korumak gibi bir niyet yoksa buna meyledilmezse o zaman kısasa gerek kalmaz savaş çıkar öldürmek yenir yutulur bir suç değildir ve düşmana adaletle saldırılmaz.

 

Biraz daha gevşek olarak anladığım için kısası eleştirme ihtiyacı hissetmiyorum yani sonuçta ateist dinlerin tüm değerlerini inkar eden kimse değildir değerler zaten dine ait değildir doğru doğrudur saçma saçmadır.

Biri eğer kendinden birini öldürürse olay içsel olur dışsal olmaz.

tarihinde tonyukukcuk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümler ısrarla işi aptallığa, salaklığa vurarak anlamazlıktan gelmekte ısrar ederler işte böyle.

 

Neymiş, biz, hür adam bir köleyi öldürürse kısas olarak katilin de kölesi öldürülecek yazdığını iddia ediyormuşuz!!! Salaklığın da bu kadarı! Biz ne zaman böyle bir iddiada bulunduk ülen! Anlamazlığa, aptallığa vurmaktan başka çare olmayınca!

 

Bizim söylediğimiz açık: Bu Arap terelellisinde kısasın sınıflar içi uygulanabileceği yazıyor. Sınıflar arası kısas olmaz yazıyor. Sınıf ayrımcılığı yapılıyor. Bunu anlamamak için embesilin en idyotu olmak lazım. Bu müslümler o kadar da idyot herhalde olmaması lazım, değillerdir ama çare yok. Bu gerçekten kurtulmak için aptallığa vurmaktan, salak anlamaz numarası yapmaktan başka hiç bir yol yok.

 

Ha, var! Vay sen kafir mi oldun deyip boynunu vurmak. Onu yapamayınca çıkıyor bütün sıkıntı zaten!   

 

Ha, şu da var! Ben bu iddiayı ortaya atan Müslüm de gördüm! Salağa vurmakta bu kadar ileri giden de oluyor. Salak diyor ki "evet, bir adamın karısını öldüren bir adamın da karısı öldürülmeli ki, karısı öldürülmek ne demekmiş anlasın"!!!!!!! Buna yüz ünlem koysak yeridir! Böyle ultra supra hiper salaklar da görülmemiş değil Müslümler arasında!

 

Yani öyle oluyor ki, ne tür bir yaratık bu acaba, bir laboratuvara alınıp incelense diye düşündüğün oluyor! Beyninin büyüklüğü bir milimetre çapını geçebiliyor mu acaba diye merak ediyorsun!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bakın: Pasajdan evet adamın kölesini öldürdüyse onun da kölasi öldürülür kısas olarak anlamı çıkar. Çıkarmak istersen çıkarırsın da, bu olmayacak saçma bir iş olduğu için diğer anlamı çıkarırsın. Yani bu durumda kısas hükmü kalkar anlamı çıkar.

 

Öbür türlü çok saçma olur. Polisler kadının evine gidiyor, kapıyı çalıyor. Kim o? Polis. Ne var? Seni götüreceğiz. Niye nooldu? Kocan bir adamın karısını öldürdü. Eee? Eeesi kısas olarak sen de öldürüleceksin, yürü!

 

Böyle saçma sapan bir şey herhalde cahil çöl yağmacıları tarafından bile olsa iddia edilemez. Ha sen böyle diyor anlarsan o senin idyotluğun. Biz yine de cahil çöl yağmacısı zırvası olsa da o kadar da değil diye biraz daha az berbat iğrenç tarafından alıp, suçsuz birini cezalandırma yerine suçun cezasız kalmasını anlıyoruz. Bu da iğrenç ama öbürü daha da iğrenç.  

 

Öyle öldürdüğü köleye karşı suçsuz kölesi kısas edilir anlayacaksanız iyice bot çukuruna batarsınız Müslümler, o da kendi bileceğiniz iş olur. Ama bu pasajın o yana da dönsen, bu yana da kıvırtsan kıpırdayacak yanı yok! Bu pasajda net apaçık sınıf ayrımcılığı var. Kesin olan bu!

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...