Jump to content

Peygamberlerin mezarları gerçekmi? ispatı nedir?


Recommended Posts

Peygamberlerin mezarları gerçekmi? ispatı nedir? ben bu konuda belli bir süre yorum yapmıyavağım. çünkü bu konuyu uzun yılardır .araştırıyorum.

HZ: İSA Kudüs'ün eski Talpiot mahallesinde 1980'li yıllarda keşfedilen mezar odalarının birinde, üzerinde “İsa'nınoğlu Yehuda” yazan bir kutu bulunmuştu. Arkeologlar, ilk olarak Mart 2007'de, Kudüs'te keşfedilen ve ölülere ait kemiklerin saklandığı kutuları içeren 10 mezarlıktan birinde olduğu söyleniyor. ama ispatı yok. peki neden? ispatı olmaz koskoca ilahın  peygamberlerinin ispatı olmazmı?

 

HZ: MUSA: Tarihi kaynaklar, İsrailoğullarının Sina çölünde kırk yıl dolaştıktan sonra, Hazreti Musa'nın onları yanına alıp, Lut gölünün güney tarafına getirdiğini ve Hazreti Musa'nın önderliğinde, Şeria nehrinin doğusuna yerleştiklerini kaydediyor. Tarihi kaynaklar, Hazreti Musa'nın Eriha şehriyle Kudüs arasında bulunan bir dağda vefat ettiğini belirtiyor.ama ispatı yok. peki neden? ispatı olmaz koskoca ilahın peygamberlerinin ispatı olmazmı?

hz: muhammed:

Medine şehrindeki Mescid-i Nebî’nin içinde ve kıbleye göre sol tarafta bulunmaktadır.

Nebîmizin şu an medfun bulunduğu yer, zamanında Aişe validemizle birlikte yaşadığı eviydi (Hücre-i Saadet). Burası, zamanında mescidin hemen yanı başında bulunurken yapılan genişletmeler sonucunda şu an itibarıyla mescidin içinde kıble istikametine göre sol tarafta bulunmaktadır.

Birinci halife Ebu Bekir (ra) ve ikinci halife Ömer (ra) da Nebîmizin yanı başına defnedilmişlerdir.

ama ispatı yok. peki neden? ispatı olmaz koskoca ilahın peygamberlerinin ispatı olmazmı?bunlar sadece bir iddia mezarları olmuyan yada mezar olduğu düşünülen yerde bir başkaları yatıyor olabilr. bu çok kuvvetli bir ihtimal. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...