Jump to content

Afrin olayı


Recommended Posts

Operasyonun birkaç gün içinde gerekleşmesi gerekiyor.
Tayyip birkaç gün önce tarihi cümleler kurdu.

Erdoğan : Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki, o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerdeki işaretleri sökün ki, teröristlerle birlikte olanları biz toprağa gömmek mecburiyetinde kalmayalım.

Abd'ye ya çekilin ya da sizi de gömeriz demeye çalışıyor.

Bu konuda 2 ihtimal var.
Ya afrini teröristlerden temizleriz
Ya da bir felaketin içine sürükleniriz.

Siz ne diyorsunuz dostlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 623
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bana kalırsa böyle tehditkar konuşmasının nedeni dünyadan Kudüs için Amerika'nın aleyhine verilen oylar. Diğer ülkeleri yanına alacağını düşünüyor olabilir Amerika ile savaş durumunda. Veya Rusyaya güveniyor. Terör örgütlerine operasyon düzenlersin ve hakkında kötü konuşursun fakat Amerika ile başa çıkabilecek bir durum mevcut değilken bu şekilde Amerika aleyhine konuşması pek mantıklı değil. 

 

Belki de mevcut seçmen kitlesinin suyuna gidecek şekilde konuşuyordur.

 

Şimdi bir yandan bakınca da Amerika terör örgütüne destek vererek o benden demek istiyor ve silah veriyor. Yani onlara sataşırsan bize sataşmış olursun diyor. Erdoğan da ikisine birden sallamak durumunda kalıyor. Bu durumda Erdoğan da haklı görünüyor.

 

Amerika Türkiye'nin toprak bütünlüğünü açık açık tehdit ediyor. Bu durumda ne yapılmalı ki başka bilmiyorum.. Verdiğimiz silahları geri alacağız dediler fakat yine silah vermeye devam ediyorlar. Amerika ne yaptığını bilmeyen serseri bir ülke. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nerhin kenarında elinizde bir balık varken ayı ile karşılaşırsanız, sizin ne yapacağınız değil ayının canının ne çektiği önemli olur sadece. 

 

Kısaca, ABD ayısı ile başedecek gücünüz yok. Sizin planlarınız değil, onun planları önemli. Atatürkü unutuyorsunuz: Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Siz yok el bab, yok afrin falan diye hatları savunmaya çıkarken, altınızdan sathın çıkıp gittiğini görüverirsiniz. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ruslarla anlaştığınıza da güvenemezsiniz. İmre Nagi güvenip Moskova'ya bağımsızlık görüşmesi yapmaya gitmişti ama onu görüşmelerle oyalarlarken Kızıl Ordu Macaristan'a girdi!

 

Siz Rusya Çeçen direnişini nasıl kırdı biliyor musunuz? Grozni'yi bütünüyle harabeye çevirerek, yaşanmaz duruma getirerek. Grozni'yi önce haritadan sildi, sonra sıfırdan yeniden inşa etti. Rusya ila şakalaşmanızı bile tavsiye etmem. İlk atom bombasını ABD kullandı ama ilk hidrojen bombasını Rusya kullanacak deseler çok olası görürüm.

 

Anlaşma mı imzaladınız, nasıl anlaştınız? Sözle mi? :lol: Hatta ben size bir tavsiyede bulunayım: Rusya'yı da boşverin de siz Esad üç ay içinde devrilir Şam'da Cuma kılarız derken Esad'ın dimdik ayakta oluşunun hesabını yapın bir. İşit de o Esad'ı güya devirecek güçlerin arasındaydı! Hey gidi köprülerin altından ne sular aktı be! Daha da ne sular akacak göreceğiz bakalım!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kesin olan, bu efelenme ve babalanmanın normal bir iş olmadığı. Bu işler bu şekilde yapılmaz, orası kesin. Bunun altında ne olduğunu öğrenmemiz çok fazla gecikmez. Öbüs atışlarından öte bir şey duyulmadı, az daha bekleyelim bakalım, bir haftaya dediydi!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, democrossian yazdı:

Rusya daha tehlikeli! :D

 

Yani şimdi siz Rusya ABD anlaşmaz diyorsunuz! :lol: Buna şimdilik sadece güleyim yeter, söyleyeceklerimi söylemeyeceğim!!! Bekleyelim bakalım...

Haklısın! Afrinde Rus Askerleri çekilmedi ! dedi Lavrov.Afrinin alınması içinde Hava harekatı gerekiyor.Ruslardan izin istedik.Biz karışmayız S400 leride orada Suriye Ordusuna verdik demişler.Suriye Rejimide eğer Türk Uçakları Afrinde uçarlarsa düşürürüz ! demişler.Yani dolayı olarak Rusya izin vermedi!ABD de tavsiye etmem! şeklinde uyardı! Bu durumda sadece kaleden top atarız!

Link to post
Sitelerde Paylaş

O araba oraya park etmez.  Girișilen harekat böyle birșey.

Ülke olarak elimize hiç birșey geçmeyecek, çünkü gücü elinde bulunduran ayılar(!) meydanı bize vermezler.
Yurdum insanı da sınırda çok güzel ișler yaptığımızı zannediyor, ki sadece uzaktan boy göstermeye kalkıșıyoruz.

Sınır sorunları böyle çözülmez, 40 senedir güneydoğu sınırını delik deșik ettik de, ne oldu ?

Dahası, bu sözde esip gürlemelerin (!) tümü özünde iç siyasete yönelik. Hedef bașından belli. 2019 !

Kendi yandașlarındaki safları daha da sıklaștırmak. Hepsi bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Asıl benim kafama  o zaman takılan bir olay oldu  muhalefet bile seslendirmedi bunu  suryeye olayı felan ortada yokken bu hükümet suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi için israiyle  temizleti neden temizleti? önceden  suriye orat doğunun karışmasını bu akp hükmeti  biliyormuydu? bilmiyorsa benim gibi birinin bundan şüpelenmsi varken hükümet o kadar salak olamaz suriyeyle sınırların mayınlardan temizlendikten sonar  ışid dahıl olmak üzere ne kadar ipini koparan varsa suriye sınırında cirit atılar suriyeyin yıklılması için ben bu işin amerika israyil tarfından biliçli mayınların temizlenmesini istediler akpede saf veya biliçli buna desdek verdi her iki konumdada akp suçlu bana göre.

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://syria.liveuamap.com/

 

Öso mensuplarıyla birlikte Türk zırhlıları manevralar yapıyor. Bundan aylar önce Ruslar, Afrin'in güneyindeki ÖSO bölgesine Türk zırhlılarının konuşlanmasına ses çıkarmadı. Bu operasyonda da orta yolu bulabilirler. Esed 1 ay kadar önce "ypg vatan hainidir" diye demeç verdi. Bundan günler sonra Tayyip "Esed katildir, onla olamaz" diye esti gürledi. Artık şu katil esed bızbızını bırakmaları lazım. Suriye'de bizim önceliğimiz YGP'yi temizlemek, dibimize terör ordusu kuruyorlar.

 

ABD'ye gelince, neyden korkuyoruz? ABD, Türkiye'ye savaş açacak kamuoyunu oluşturamaz. Ambargo deseniz zaten uygulayacaklar. Keşke NATO'dan azad edilsekte yolumuzu başka bir rotadan çizsek. Eli kolu amerikaya bağlı yaşamaktansa gerekirse 10 yıl sıkıntısını çekip başka bir rotada daha özgür bir devlet olarak yaşayabilmeliyiz. Türkiye'yi küsütürüp orta doğuda olası İran-Suriye-Türkiye üçlü ittifakının kurulmasına yol açan Amerikalı salaklar düşünsün sonunu.

 

YPG meselesi öyle siyasetle, kalemle falan çözülmez, çelikle çözülür. Devletin öngörüsü olsa bu operasyonlar "katil esed, 2 güne düşeceksin!" diye nara atmadan önce başlardı. Her neyse, zararın neresinden döndüğümüz yerdeyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye zarardan dönmüş değil ki! Hâla öso'yu kullanıyor. Strateji hâlâ yanlış. Esad düşman ilan edilmese şimdi ypg sorunu olmayacaktı. Esad ile müttefik bir Türkiye varken ne ypg si olacaktı? Frankeştayn gibi, kendin yarat, sonra da savaş.

 

Daha olay yeni başladı. Acele etmemek, gelişmeleri görmek lazım. Yanlış dış politika yüzünden pkk terör örgütünden düzenli ordu aşamasına terfi etti. ABD den açık destek sağladı. Irak'ta yuvalanmışken Suriye'de de güçlendi. Bütün bu gelişmeler yanlış Suriye politikası ürünü.

 

Şimdi yanlış temizlenmeye çalışılıyor ama temizlemek nelere malolacak zaman gösterir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Esad - Rusya ittifakı şu an bu harekata ses çıkarmayacaktır. Çünkü ypg esad için öso'dan daha büyük tehdit. Suriye'nin kuzeyini tümüyle ele geçirme ve Akdeniz'e koridor açma amacında bir örgütten söz ediyoruz. Esad bu örgüte yapılacak her saldırıyı memnunlukla karşılayacaktır. Türkiye -öso ittifakı Afrin'i ele de geçirebilir, bir şey lazım gelmez. Ypg nin önü kesilmiş olur. Esad - Rusya bundan memnun olur.

 

Strateji ikinci hedefi İdlib gösterir. Fırat'ın batısında tam kontrol. İş bu aşamada kızışır ve bu aşamayı beklemek gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şunu kafanıza koyun: Esad ile ittifak etmeyen bir Türkiye bu kafada gittiği sürece ABD dümen suyundan çıkmış değildir.

 

Tabii ki Esad canımız ciğerimiz kardeşimiz olduğu için değil. Hatay iddiasından vazgeçtik, pkk yı kollamaktan vazgeçtik diyen ve Türkiye'de tatile gelip anlaşmalar imzalayan Esad'dan bahsediyorum. Suriye ile dostluk ilan edilip sorunlar rafa kalktığı anda savaşın başlatılması garip değil mi?

 

Aaa kuşa bak'lara kanmayın. Olayın özünü görün. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bașbakanın bugünkü beyanatına göre orada 8-10 bin civarında terörist varmıș.

Bakarmısınız manzaraya ?

Neredeyse 40 senedir sayısız kere sınır ötesi askeri eylem yapılmasına rağmen, vaziyet ortada.

Senelerce "Ha bitti, ha bitecek, kökü kazılacak bunların" denildi de, ne oldu ?

Bu sorun bu yöntemle çözülmez, çözülmedi de.

Hasılı oraya gönderilen askerlerimizi gereksiz yere tehlikeye atıyoruz. 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...