Jump to content

Afrin olayı


Recommended Posts

  • İleti 623
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 hour ago, democrossian said:

ABD aşağılık filan da değil.

 

Adam senin gözünün önünden senin sivilini, askerini, polisini şehit eden hainlere silah ve eğitim desteği veriyor. Eee çıkarı sonuçta ne yapsın canım adamcağız? diyorsun. Aklın yerinde mi? Akan senin kanın. Amerika çıkarı için senin kanını akıtan katilleri silahla donatacak sen de "kadim dostuz şunun şurasında" diyeceksin öyle mi? Peki.

Link to post
Sitelerde Paylaş
59 minutes ago, democrossian said:

Teröristlerin yanında durursanız sizi de vururuz ne demek o zaman?

 

Ne diyecek peki siyaset? "Haa pardon siz ordaysanız biz gelmeyiz zaten siz takılın canıım" mı diyecek? Türkiye Amerika'ya bir mesaj yolluyor. Benim düşmanımı beslersen beni kaybedebilirsin. Bak, sen yoksan Rusya var. Türkiye gibi bir müttefiki kaybetmeyi göze alıyorsan ben de senin karşına dikilmeyi göze alıyorum diyor. Yapılacak en doğru şey değil yapılması mecburi tek şey bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, democrossian said:

 

Kadim dostuz filan demedim. Teröristlerin yanında duruyorlar. Vurmayacak mısınız?

 

Taciz ateşleri başlatırsın, ciddiyetini belli edersin.

 

Amerika öyle kaya gibi, fikir değiştirmez, ne derse yapar bir devlet falan da değildir. Biz cereblusa girdiğimizde bunlar aynı gün Türkiye'ye geldi "aa siz ne yapıyorsunuz? Vallahi mi yaa" diye. Türkiye ciddiyetini gösterirse her zaman karlı çıkar.

tarihinde Tengiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Tengiz yazdı:

Taciz ateşleri başlatırsın, ciddiyetini belli edersin.

 

O da senin zaten son derece ciddi olmanı, geri adım atmamanı istiyor! Çok ciddi olmanız lazım zaten. Ha senin taciz atışlarınla BOP'u rafa kaldıracak! Taciz filan değil, sözünüzün eri olup teröristlerin yanında duran conileri vurmanız gerekiyor şu aşamada. 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Tengiz yazdı:

Biz cereblusa girdiğimizde bunlar aynı gün Türkiye'ye geldi "aa siz ne yapıyorsunuz? Vallahi mi yaa" diye.

 

Siz de gaza geldiniz. O kadar gazla Süleyman Şah karakolundan niye çıktınız bayrağı indirip? Uluslar arası anlaşmalara göre toprağımız. Amaç zaten sizi gaza getirip bataklığa sokmaktı. Girdiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
29 minutes ago, Tengiz said:

 

Biz bugün Suriye'de, yanıbaşımızdaki devlette, dünyanın öbür ucundaki Amerika'nın çıkarlarını konuşuyoruz. Düne kadar "İŞİD tehlikesi" diye bölgedeki manevralarına meşru zemin kazandırdılar peki bugün İŞİD ne halde? Mahvoldu. Ellerinde bir avuç toprak var onlar da parça parça, birbirinden ayrı, dört taraftan kuşatılmış ve çoğu çöl. Bunun adına belki emperyalizm diyemeyiz ama soğuk savaş döneminde yaşanan bloklaşmanın artık geride kaldığını da kimse söyleyemez. Boşuna İran; Irak ve Suriye'de dişe diş mücadele etmiyor. Boşuna Rusya, orta doğuda kalan son müttefiğini korumak için 10 katı büyüklüğündeki Amerikayla burun buruna gelmiyor. Amerika'da "teröristler olmasın, dünya gül çiçek bahçesi olsun" diye buraya gelmiyor. Ortada uluslararası aktörlerin at koşturduğu bir savaş var ve bu savaşta Amerika ile çıkarlarımız uyuşmuyorsa, bize karşı düşmanımızı seçiyorlarsa biz de "yeni bir dünya kurulur, Türkiye orada da yerini bulur" demek mecburiyetindeyiz.

 

 

Amerika sadece kendi çıkarlarını düşünür. Türkiye yıkılsın da ne olursa olsun demez, elbette demez. Biz de kendi çıkarlarımızı düşünmek mecburiyetindeyiz. Amerika'nın orta doğudaki çıkarlarının önceliği bizim buradaki çıkarlarımızın yanında hiç kalır. Onlar et biz ise can derindeyiz.

 

Amerika, orta doğuda her istediğini yaptıracak milis Kürt kuvvetleri yerine Türkiye'ye güvenmeyi seçmiyor, istemiyor da. Yarın İran ile bir savaş ihtimali gündeme geldiğinde Irak'a asker göndermeyen Türkiye, İran'a da göndermez. Buradaki geçiş hatlarını Türkiye'ye emanet etmek ne Amerika'nın işine gelir ne de Orta doğudaki biricik müttefiki İsrail'in. Eğer barış süreci farklı şekilde sonuçlansaydı ve biz bir şekilde bunlarla barış yapsaydık muhakkak bugün bunları konuşmuyor olacaktık ama vaziyet bu. Onların çıkarı bizimki ile uyuşmuyor. Neticede, onlarınki et bizimki can derdi.

 

 

Yahu neden bu kadar endişe ediyorsunuz şu kocaman ayıya karşı? Bırak onlar endişelensin. Orta doğu uzmanı CIA şefleri düşünsün Türkiye, US ekseninden çıkınca ne olacak diye. Orta doğudaki Suriye-İran-Türkiye üçlüsünü kendi elleriyle bir araya getiriyorlar. Türkiye ve Rusya'dan Çin'e uzanan başka bir pazar kurulur, başka bir dünya kurulur, Türkiye'de oradaki yerini alır. Hiç saygı falan da duymuyorum. Amerika'da öyle "ben şuna gideyim bir savaş ilan edeyim" diye kimseye savaş ilan edemez. Bush, savaş ilanı için ikiz kuleler saldırısını bahane etti, meclisten olağanüstü yetkiler aldı, halkı terör saldırılarına karşı histerik hale getirdiler ancak öyle bir kamuoyu oluşturarak Irak'a girebildiler. Amerika yeterli halk desteğini almadan kimseye savaş açamaz ve biz de Irak değiliz.

 

Ben demiyorum ki adamların kendisi diyor zaten. Çıkarları gereği Türkiye'yi bir yerlerine çalmadan PKK'nın Suriyedeki koluna destek veriyorlar. Kendileri bunu açık açık söylüyorlar, bize laf düşmez.

 

Rusya, Afrin'e gireceğiz dediğimiz de elbette karşılığında bir şeyleri de alarak izin verdi işte. Menbiç'i yıllardır söylüyoruz, yıllardır "batıya çekeceğiz" diyorlar en son da dün "gelirseniz çatışırız" dediler. Konjonktür günbegün değişir. İran artık PKK'yı felan destekleyemez. K. Irak Kürt yönetimi "bağımsızlık ilan ediyoruz" dediğinde ortalığı nasıl kasıp kavurduklarına hepimiz şahit olduk. Artık topun ucunda sadece biz yokuz, ileride İran'da var. Daha 2-3 gün önceye kadar İsrail, Şamdaki İran kuvvetleri havadan vurdu. Bizi sevdikleri için değil, çıkarları gereği bizimle aynı adımları atıyorlar, atmakta zorundalar.

 

 

Öncelikle, kafanızda karıştırdığınız şey şu. YPG, PKK'nın bir kolu falan değil. YPG, bir kürt örgütü ve içinde PKK da baya aktif şekilde var. Bu adamlara bazı semboller gerekiyor ve yer yer PKK'nın sembollerini de kullanıyorlar. Fakat, bunlar, YPG'nın onda biri bile değil. 

 

Burada, YPG sütten çıkmış ak kaşık demiyoruz. An itibarıyle, YPG, Suriye'den kendine parsa toplamaya çalışan bir it sürüsü. İçlerinde malum PKK itleri de var. 

 

Bizim aptla politikalarımız sayesinde, bugün, amanda YPG PKK gibi bir terör örgütüdür falan diyemiyoruz. Zira, henüz YPG'nin bilinen öyle terör eylemleri de olmadı. Nedne olsun ki, özellikle türkiye'ye karşı? El altında zaten PKK var, ne gerek var adını pislemeye?

 

Bizi tıkayan noktada burada. Biz YPG'nin terör örgütü olduğunu gösteremiyoruz. Zaten öyle abuk subuk konuştuk ki, kimsenin bizi dinlemeye hali yok. Daha bugün, ABD sözcüsü, sokağın adının değişmesine "komik" dedi geçti işte. Artık ciddiye alınmıyor Türkiye maalesef. Diplomasi denen şey, kim daha yumoş olacak meselesi değildir, söylediğin duyulsun istiyorsan, öyle yapman gerektiği içindir. 

 

İşte mesele de burada. Sizin sormadığınız soru, ABD'nin burada ne çıkarı var? Ucuz laf edip, amanda petrol var, aman aman bor falan dersiniz umarım. 

 

Bu soruya öncelikle bir cevap vermeniz lazım. 

 

Herneyse bu çıkarlar, bunları korumak içinde, orada müttefiklere ihtiyacı var. Şimdi, kimse müttefik olmak zorunda değil bu noktada, bunu ABD de kabul ediyor. Fakat, ihtiyacı da var ve onunla müttefik olmayı kabul eden tek eli ayağı tutan grup, YPG denen ayrılıkçı kürtler. Bu durumda siz olsanız ne yapardınız?

 

Bilinen bir diğer gerçek, mesela, ÖSO'nun da bildiğin terörist olduğu. ÖSO'nun YPG'den, IŞİD'den geri kalır tarafı var mı? Eee, bizde ÖSO ile müttefik oluyoruz, buyur buradan yak şimdi.

 

Yani, amanda ABD laneti falan diye zırlayacak bir yanımız yok. ABD, kendince, kendine uyanı yapıyor. Siz olsanız ne yapardınız? 

 

Burada yanlışı yapan, Türkiye. Yapacağı doğru, meşru Suriye devletini kabul edip onunla işbirliği yapmaktı. Ama hala saçma sapan işlere giriyor. 

 

Afirne girmek kolay. Cidden kolay. Ama Suriye'den çıkmak kolay mı, benim gördüğüm, hiç kolay olmayacak. Ha, tonla ziyan, tonla kan, gözyaşı falanolur, ondan sonra çıkar gene "Amanda kandırıldık" derler, belki biraz doğru şeyler yaparlar, ama artık çok geç olabilir. 

 

Asıl sorun, ilerde, ABD'ye gerçekten ihtiyacımız olacak olması. Bir şeyi atlıyoruz, bir tarafımız İran, zaten tarihi düşman, PKK'nın hamisi. Öbür yanımız malum Ermeni, daha ne olsun, belli. Öteki yanımız, en iyi Türk ölü Türk diyenler. Ne kaldı, altımızdakiler. Kim var orada, Rusya... Farkediliyor mu bilmiyorum, an itibarıyla Rusya tarafından kuşatılmış haldeyiz, hiç farkında mısınız? 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bakın Süleyman Şah karakoluna saldırı olsaydı da Türkiye girseydi o kadar haklı olurdu ki, daha haklı olunamazdı. Bayrağının dalgalandığı uluslar arası anlaşmalarla verilmiş anasının ak sütü gibi hakkı toprağı. Savunmazsa haksız olurdu. Esad ile de hiç bir düşmanlığı olmaksızın sadece toprağında dalgalanan bayrağını savunmak için girecekti. Bunların hiç biri olmadı. Nur topu gibi bir düşmanımız oldu gelip tatil yaptığı, kardeşim diye sarılıp uğurladığı halde. Neden acaba hiç düşündünüz mü? Yeni düşmanlar da sırada...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ypg, Pkk'nın yerleşik düzenli ordu statüsüne geçmiş yüzü ve resmi, alenen tescilli ABD müttefiki bir milis gücüdür. İşit Ypg yi yasallaştırmak için kurulup kullanılmıştır. Kullanılıp son kullanma tarihi dolunca tu kaka ilan edilmiştir.

 

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yunanistan'ı da unutmamak lazım. 18 kayalığı işgal ettiği artık inkar edilmiyor ve görmediğimiz sanılmasın diye horozlanılıyor. İyi de ilk kayalığı işgal ettiğinde tepki vermezsen, Kardak örneği, hatta Kardak komandolarını hapse atarsan, 18 kayalıktan sonra tepki vermeye başlarsan savaşman gerekiyor artık.

 

Sorun şu, kaç cephede?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ermenistan tetikte bekliyor. Ermeniler Ağrı dağına Ararat derler ve onu sembolleştirirler. Karabağ işgali ile işgale talimli ve hazırlıklıdır. Rusya'nın da tam desteğine sahiptir. Rus uçağını düşürdüğünüz unutuldu sanmayın. ABD ile de kapışıp NATO'dan da çıkarsanız... Daha fazla konuşmama gerek olduğunu sanmıyorum. Demek ABD ile bağları koparıp Rusya'ya yanaşacaksınız ha!!! Buna gülmek isterdim ama vahametten gülemiyorum.

 

Şah zamanında düşman olmayan tek komşu İran idi. O iş de bitti. Şimdi İran'ı da hesaplamamak saflık olur. Tekrar soruyorum: Kaç cephede? Osmanlı'nın son zamanı gibi yedi cephede mi?

 

Hayır madem Esad geldi Hatay iddiamızdan vazgeçtik dedi, tatil yaptı, anlaşmalar yaptı, kardeşim dendi, birden bire dostluk eline neden tükürüldü? Bu işte bir bit yeniği yok diyorsanız kendiniz bileceksiniz artık...

 

Bilseniz de bilmeseniz de farketmeyecek aşamaya gelindi zaten, artık bilmenize de gerek yok. Osmanlı tokadını hazırlayın siz en iyisi. Unutmuşlar Osmanlı tokadının tadını. Bir hatırlatın bakalım. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Son dedim ama bir söylenecek söz daha kaldı: Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sini dikkatlice bir kez daha okuyun. Dahili ve harici derken İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarından filan mı bahsediyor neden bahsediyor iyi dikkat edin. Müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhid ne demektir? Eşşedü ellaaa ilahe mi demektir? İyi dikkat edin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, democrossian said:

Ermenistan tetikte bekliyor. Ermeniler Ağrı dağına Ararat derler ve onu sembolleştirirler. Karabağ işgali ile işgale talimli ve hazırlıklıdır. Rusya'nın da tam desteğine sahiptir. Rus uçağını düşürdüğünüz unutuldu sanmayın. ABD ile de kapışıp NATO'dan da çıkarsanız... Daha fazla konuşmama gerek olduğunu sanmıyorum. Demek ABD ile bağları koparıp Rusya'ya yanaşacaksınız ha!!! Buna gülmek isterdim ama vahametten gülemiyorum.

 

Şah zamanında düşman olmayan tek komşu İran idi. O iş de bitti. Şimdi İran'ı da hesaplamamak saflık olur. Tekrar soruyorum: Kaç cephede? Osmanlı'nın son zamanı gibi yedi cephede mi?

 

Hayır madem Esad geldi Hatay iddiamızdan vazgeçtik dedi, tatil yaptı, anlaşmalar yaptı, kardeşim dendi, birden bire dostluk eline neden tükürüldü? Bu işte bir bit yeniği yok diyorsanız kendiniz bileceksiniz artık...

 

Bilseniz de bilmeseniz de farketmeyecek aşamaya gelindi zaten, artık bilmenize de gerek yok. Osmanlı tokadını hazırlayın siz en iyisi. Unutmuşlar Osmanlı tokadının tadını. Bir hatırlatın bakalım. 

 

Ne oldu da böyle oldu? 

 

İhvan... İhvan'ı biliyor musunuz siz? 

 

Şimdi bir bakalım. Türkiye'de para kazanan ve elde kalan devlet teşekkülleri neydi? Çaykur, THY falan mı? Ne oldu? Varlık Fonu... Hemen ardından Varlık Fonunun ortağı kim oldu? Katar...

 

Peki İhvan'ın arkasında kim var? Garip, ama Katar... 

 

Peki, şu geçmeyenden  daha çok para aldıkları köprülerin kredisi, parası nereden geldi: Katar...

 

Tatlı kar eden, Digiturk gibi şirketleri, Telekom'u falan alan kim: Katar...

 

İhvan'ın arkasında kim vardı, katar di mi?

 

İşte İhvan hareletini hazır kaynamış Suriye'de pişirmek için, Katar harekete geçti ve Türkiye eliyle İhvancı olma potansiyeli olan Sünni grupları besledi. Açık açık. Onlarda gitti IŞİD oldu, evdeki hesap çarşıya uymadı. 

 

Ama nasılsa günah keçisi var. Bizi esir etmeye çalışan Arap emperyalizminin koca kazığını görmeyip, ABD'nin gözünde saman çöpü var diye sallamak heyacanlı oluyor di mi?

 

ABD'nin ne derdi olsun ki, gidip IŞİD kurmaya çıksın? Zaten adam suriyenin dibinde, YPG lazımdıysa, IŞİD'e hacet mi vardı? Niye bu saçma sapan hallere girip, Rusya'nın da oraya çökmesine sebep olsun? 

 

Durduk yerde sanki, birden kardeş araplar, birbirine düştü, abluka falan uygulamaya çıktılar Katar'a. Bas basta "Terörizme desteği kes" diyorlar. Hangi terörizm bu sizce? 

 

Eğer bu mevzuları doğru okumak istiyorsanız, katar ve ihvan hareketini okumakla başlayın.

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
45 minutes ago, democrossian said:

Ypg, Pkk'nın yerleşik düzenli ordu statüsüne geçmiş yüzü ve resmi, alenen tescilli ABD müttefiki bir milis gücüdür. İşit Ypg yi yasallaştırmak için kurulup kullanılmıştır. Kullanılıp son kullanma tarihi dolunca tu kaka ilan edilmiştir.

 

 

 

Değil...

 

YPG başka bir şey, içinde özellikle Suriye kökenli PKK'lıların da bolca olduğu bir şey. 

 

Ha, YPG'nin PKK'dan farkı var mı dersen, yok. İçinde PKK varken, onlar uslu uslu duracak mı dersen yok. Hiç bir şey olmazsa, al IŞİD'e at diye verilecek bombayı, gelip İstanbul'un göbeğinde patlatacak onlar. 

 

Hani, yanlışlık olmuş (külahım nerde benim?), 300 YPG'li öldürdü ya geçen ABD, bir kalemde... 

 

ABD'nin şimdi derdi, YPG içindeki PKK'lıların ayıklanması. Bunu en azından göstermelik şekilde halledene kadar vakit kazanma taktiği uyguluyor. Ha, yanıldığı (*!?) şey, ikisi aynı şeyin laciverti, bugün YPG olan, gece PKK olur. ikisi aynı damardan gelen şey bunlar. 

 

Yanıldı derken, ne yanılması? O da biliyor katır gibi neyin ne olduğunu. Ama elinden gelen başka bir şey yok. El mahkum bunu böyle kabul edecek, arada böyle YPG'nin kulağını çekerek falan vaziyeti kurtarmaya çalışacak. Sonra ne olacak? Vietnam'daki gibi battı balık yan gider... Tamam o yandan yandan gider de, biz burada kalacağız, o zaman ne olacak?

tarihinde anibal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, anibal said:

Öncelikle, kafanızda karıştırdığınız şey şu. YPG, PKK'nın bir kolu falan değil. YPG, bir kürt örgütü ve içinde PKK da baya aktif şekilde var. Bu adamlara bazı semboller gerekiyor ve yer yer PKK'nın sembollerini de kullanıyorlar. Fakat, bunlar, YPG'nın onda biri bile değil. 

 

Hakikaten bu dediğinizi neye istinaden söylüyorsunuz? YPG ilk kurulduğu günden beri sokaklara Öcalan bayrağı asıyor. YPG bizzat kendi verdiği demeçte Suriye'de Öcalan'ın önerdiği yönetim sistemini kullanacağını ifade etti. Yahu adamlar biz PKK ile aynıyız diyor, Amerika aynı diyor, gireni çıkanı bize biz "yok canım fark var" diyoruz.  Yahu adamlar sembol lazım deyip PKK'nınkini niye kullanıyorlar? Sembol mü yok? Adamların geçen dev Öcalan posterini bombaladık, Afrin'de. Herifler uydudan gözüksün diye kocaman poster yapmışlar.

 

YPG biz PKK ile aynıyız diyor

Bunları besleyen Amerika aynı diyor

Bize ne oluyor bize?

 

2 hours ago, anibal said:

Burada, YPG sütten çıkmış ak kaşık demiyoruz. An itibarıyle, YPG, Suriye'den kendine parsa toplamaya çalışan bir it sürüsü. İçlerinde malum PKK itleri de var. 

 

PKK neyse bunlar da o. Yarın bunlar güneydoğu anadoludan içeriye sızıp bize sıkacaklar, o zaman göreceksiniz.

 

2 hours ago, anibal said:

Bizim aptla politikalarımız sayesinde, bugün, amanda YPG PKK gibi bir terör örgütüdür falan diyemiyoruz. Zira, henüz YPG'nin bilinen öyle terör eylemleri de olmadı. Nedne olsun ki, özellikle türkiye'ye karşı? El altında zaten PKK var, ne gerek var adını pislemeye?

 

YPG'linin bi tanesi elini kolunu sallaya sallaya girip karakolumuzu saldırdıysa "ha bu YPG'liymiş" diye nasıl ayıracaksın PKK'lıdan? Türkiye'de aynı kafa eylem yapınca PKK, Suriye'de YPG. Bizim için hiçbir fark yok. Dikkat ettiysen PKK eylemleri düşüş gösterdi, bir sebebi de PKK'lıların Irak ve Suriyedeki eylemlerinden kaynaklanıyor. Orada YPG'li burada PKK'lı.

2 hours ago, anibal said:

İşte mesele de burada. Sizin sormadığınız soru, ABD'nin burada ne çıkarı var? Ucuz laf edip, amanda petrol var, aman aman bor falan dersiniz umarım. 

 

Bu soruya öncelikle bir cevap vermeniz lazım. 

 

 

Zaten bunun cevabını verdim. Bu cevabı genişletebilirim.

 

1- İran'a uzanan bir hat çiziyorlar, bir geçiş güzergahının altyapısını oluşturuyorlar.

2- Amerikan düşmanı sünni-şii popülasyonun söz sahibi olmasındansa bölgede, Kürt devleti için Amerika uğruna her türlü cinayeti işleyebilecek Kürtleri tercih ediyorlar.

3- Suriye rejimi soğuk savaş döneminden kalma son Rus müttefiki. Bu rejimi bitirerek İran'a kadar olan coğrafayada tamamen söz sahibi olmak istiyorlardı, Rusya bunu engelledi.

 

2 hours ago, anibal said:

Herneyse bu çıkarlar, bunları korumak içinde, orada müttefiklere ihtiyacı var. Şimdi, kimse müttefik olmak zorunda değil bu noktada, bunu ABD de kabul ediyor. Fakat, ihtiyacı da var ve onunla müttefik olmayı kabul eden tek eli ayağı tutan grup, YPG denen ayrılıkçı kürtler. Bu durumda siz olsanız ne yapardınız?

 

Alacak oradaki YPG lileri Obama döneminde söz verildiği gibi önce Fırat'ın doğusuna taşıyacak, bölgeyi teslim edecek. Sonra da YPG'ye silah ve eğitim verilmeyeceği konusunda bizi ikna edecek. Bu Amerika'nın işine gelmiyorsa gelmesin, bizi hiç ilgilendirmez. Biz ihtimallerle değil biricik çarelerle hareket ediyoruz bu günlerde. Eğer işine gelecekler listesinde Türkiye'nin bölgedeki müttefikliğini kaybetmeyi göze alıyorlarsa o zaman kendileri düşünür gerisini, bu konuda seçimi yapacak olan biz değil sadece sonuçlarına göre adım atmak mecburiyetindeyiz.

 

2 hours ago, anibal said:

Bilinen bir diğer gerçek, mesela, ÖSO'nun da bildiğin terörist olduğu. ÖSO'nun YPG'den, IŞİD'den geri kalır tarafı var mı? Eee, bizde ÖSO ile müttefik oluyoruz, buyur buradan yak şimdi.

 

Bizim destekli ÖSO'muz ile Suriyedeki ÖSO arasında ciddi farklılıklar var. Türkiye şu an bir çıkmazın içinde ve buna sadece Türkiye değil, diğer taraflar da çare arıyor. Soçi de yapılan toplantıda Suriyede bir seçim yapılması ve meşru bir lider seçilmesi kararı alındı. Mutabakat sağlanacak artık bir şekilde. Rusya, rejimi biz ise ÖSO'yu ikna etmeliyiz.

 

2 hours ago, anibal said:

Afirne girmek kolay. Cidden kolay. Ama Suriye'den çıkmak kolay mı, benim gördüğüm, hiç kolay olmayacak. Ha, tonla ziyan, tonla kan, gözyaşı falanolur, ondan sonra çıkar gene "Amanda kandırıldık" derler, belki biraz doğru şeyler yaparlar, ama artık çok geç olabilir. 

 

Bu öyle bir iş değil. Kimse bundan sonra çıkıp "bizi kandırdılar Afrin'e girdik" diyemez.

 

2 hours ago, anibal said:

Asıl sorun, ilerde, ABD'ye gerçekten ihtiyacımız olacak olması. Bir şeyi atlıyoruz, bir tarafımız İran, zaten tarihi düşman, PKK'nın hamisi. Öbür yanımız malum Ermeni, daha ne olsun, belli. Öteki yanımız, en iyi Türk ölü Türk diyenler. Ne kaldı, altımızdakiler. Kim var orada, Rusya... Farkediliyor mu bilmiyorum, an itibarıyla Rusya tarafından kuşatılmış haldeyiz, hiç farkında mısınız? 

 

Kadim düşmanlar konjonktür gereği bir anda dost oluverirler. Dünya siyaseti hep böyledir. Birbirinin kanını içen İngiliz-Fransız dünya savaşlarında nasıl seviştiler değil mi? Bu böyledir. Rusya, Türkiye Amerikan yörüngesinden çıksın da yeni müttefik olsun diye ellerini sıvazlıyor. Daha dün uçak düşürme mevzusunda "katil Rusya" çığlıkları atanlar bugün Türk-Rus dostluk günleri düzenliyor değil mi? Çıkarları öyle gerekiyorsa kurtla kuzu bile bir olur.

tarihinde Tengiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...