Jump to content

Afrin olayı


Recommended Posts

ABD Araplarla müttefiktir. Rusya ile de birbirlerinin ayağına basmazlar da... CNN haritayı düzeltip Türkiye'yi tekrar yerine koyduktan sonra bu kez bir videoda daha net ve kesin şekilde Türkiye'yi yok etti:

CNN, Türkiye’yi bu kez videodan sildi!

 

Şimdi bu CNN ne demeye çalışıyor dersiniz? Bu kadar da kör gözüne gözüne olur mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 623
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

12 minutes ago, Tengiz said:

 

Hakikaten bu dediğinizi neye istinaden söylüyorsunuz? YPG ilk kurulduğu günden beri sokaklara Öcalan bayrağı asıyor. YPG bizzat kendi verdiği demeçte Suriye'de Öcalan'ın önerdiği yönetim sistemini kullanacağını ifade etti. Yahu adamlar biz PKK ile aynıyız diyor, Amerika aynı diyor, gireni çıkanı bize biz "yok canım fark var" diyoruz.  Yahu adamlar sembol lazım deyip PKK'nınkini niye kullanıyorlar? Sembol mü yok? Adamların geçen dev Öcalan posterini bombaladık, Afrin'de. Herifler uydudan gözüksün diye kocaman poster yapmışlar.

 

YPG biz PKK ile aynıyız diyor

Bunları besleyen Amerika aynı diyor

Bize ne oluyor bize?

 

YPG ile PKK aynı bok diyen benim zaten. 

 

Bizim hükümet, YPG, PKK'dır diyor. 

 

YPG ise, biz biziz diyor. 

 

Adama adam lazım, PKKlı falan, iyi ya, hazır eğitimli falan terörist. 

 

Ama bu, YPG ile PKK'nın farklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor, yani, örgüt olarak farklı, aynı şey değiller. 

 

PYD, 2003 yılında Suriye'de, kürt partilerini biraraya toplama gibi bir söylevle kurulmuş bir konfederasyon olarak kendini ifade eden bir parti. Daha geçen, bu YPG (PYD) liler, resmi olarak Türkiye üzerinden Kobani'ye geçmedi mi, bizde onlara buyrun geçin diye yolu açmadık mı? 

 

Adamlar kuruldukları günden beri, Öcalan ve  Murray Bookchin in kürt halkı için gösterdiği vizyonu desteklediklerini söylüyorlar zaten. Adamlar biz sol tarafa dari bir konfederasyonuz diyor, PKK vs. yi de bir üyesi olarak görüyor. YPG, kendisi de KCK'nın bir parçası olarak görüyor. Bu da yeni bir sıvışma değil, 15 senedir süren terane. Bunların başları da, amanda çözüm süreci falan ayaklarına ne at oynattılar ortalıkta....

 

Bu durumu anlamama ve ucuz sığ siyaset ile böyle salak çıkışlar yapma, ciddi bir başağrısı. Zira, bu durumda, aptal gibi PKK'yı meşrulaştırmış oluyorsunuz. Dahası, üç beş PKK'lı ile ığraşamazken, işin içine bir de bir sürü YPG kürdünü dahil ediyor, onları PKK'cı yapıyorsunuz. 

 

Sen bakınca, doğal olarak oradaki PKK itlerinin yaptıklarını görüyorsunuz, onların astığı afişleri falan. Ama YPG bilmem kaç fraksiyon, hepsi başka afiş asıyor, tabi onlar seni ırgalamıyor, görmüyorsun. 

 

Sorun YPG'nin pürü pak ama içine üç beş PKK karışmış olması değil. Bizim açımızdan YPG, PKK'nın Suriye versiyonu. Ama bu bizim açımızdan, kimse herşeye bizim açımızdna bakmak zorunda değil. Adam somut şey ister, bombalama, adam kaçırma falan filan, malum terör tanımları ile. 

 

 

12 minutes ago, Tengiz said:

 

PKK neyse bunlar da o. Yarın bunlar güneydoğu anadoludan içeriye sızıp bize sıkacaklar, o zaman göreceksiniz.

 

Elbette.. Ve bunu önlemenin yolu, ABD'ye destek olmak. Ama sen aptal bir ihvan kafasıyla gidip, Mısır'dan itibaren ABD'yi kendine düşman ilan ediyorsun.

 

12 minutes ago, Tengiz said:

 

YPG'linin bi tanesi elini kolunu sallaya sallaya girip karakolumuzu saldırdıysa "ha bu YPG'liymiş" diye nasıl ayıracaksın PKK'lıdan? Türkiye'de aynı kafa eylem yapınca PKK, Suriye'de YPG. Bizim için hiçbir fark yok. Dikkat ettiysen PKK eylemleri düşüş gösterdi, bir sebebi de PKK'lıların Irak ve Suriyedeki eylemlerinden kaynaklanıyor. Orada YPG'li burada PKK'lı.

 

YPG salak mı? bunu yapan/yapacak adamın eline PKK bayrağı verir, kendini ak tutar. Bunu bizde söylüyoruz zaten. 

 

 

12 minutes ago, Tengiz said:

 

Zaten bunun cevabını verdim. Bu cevabı genişletebilirim.

 

1- İran'a uzanan bir hat çiziyorlar, bir geçiş güzergahının altyapısını oluşturuyorlar.

2- Amerikan düşmanı sünni-şii popülasyonun söz sahibi olmasındansa bölgede, Kürt devleti için Amerika uğruna her türlü cinayeti işleyebilecek Kürtleri tercih ediyorlar.

3- Suriye rejimi soğuk savaş döneminden kalma son Rus müttefiki. Bu rejimi bitirerek İran'a kadar olan coğrafayada tamamen söz sahibi olmak istiyorlardı, Rusya bunu engelledi.

 

Bak, kendin söylüyorsun. ABD ile müttefiksin, baya ciddi müttefik, NATO falan. Ve orada bir ABD düşmanı, İran beslemesi Şıi'ler var. Daha ne, düşman, senin müttefiğinin düşmanı. Onlara karşı müttefiğini destekleyeceğine, müttefiğine, sen defol gitte, burada ihvan at oynatsın diyorsun. Adam orada kendi düşmanı ile uğraşıyor, uğraşmasın mı?

 

 

12 minutes ago, Tengiz said:

 

Alacak oradaki YPG lileri Obama döneminde söz verildiği gibi önce Fırat'ın doğusuna taşıyacak, bölgeyi teslim edecek. Sonra da YPG'ye silah ve eğitim verilmeyeceği konusunda bizi ikna edecek. Bu Amerika'nın işine gelmiyorsa gelmesin, bizi hiç ilgilendirmez. Biz ihtimallerle değil biricik çarelerle hareket ediyoruz bu günlerde. Eğer işine gelecekler listesinde Türkiye'nin bölgedeki müttefikliğini kaybetmeyi göze alıyorlarsa o zaman kendileri düşünür gerisini, bu konuda seçimi yapacak olan biz değil sadece sonuçlarına göre adım atmak mecburiyetindeyiz.

 

Buamreikanın işine gelri de, Türkiye bunu istemiyor ki. Türkiye, orad aihvan/müslüman kardeşler olsun istiyor. Onlarda biti kanlanınca IŞİD'ci oluyor. 

 

12 minutes ago, Tengiz said:

 

Bizim destekli ÖSO'muz ile Suriyedeki ÖSO arasında ciddi farklılıklar var. Türkiye şu an bir çıkmazın içinde ve buna sadece Türkiye değil, diğer taraflar da çare arıyor. Soçi de yapılan toplantıda Suriyede bir seçim yapılması ve meşru bir lider seçilmesi kararı alındı. Mutabakat sağlanacak artık bir şekilde. Rusya, rejimi biz ise ÖSO'yu ikna etmeliyiz.

 

Bu öyle bir iş değil. Kimse bundan sonra çıkıp "bizi kandırdılar Afrin'e girdik" diyemez.

 

Kadim düşmanlar konjonktür gereği bir anda dost oluverirler. Dünya siyaseti hep böyledir. Birbirinin kanını içen İngiliz-Fransız dünya savaşlarında nasıl seviştiler değil mi? Bu böyledir. Rusya, Türkiye Amerikan yörüngesinden çıksın da yeni müttefik olsun diye ellerini sıvazlıyor. Daha dün uçak düşürme mevzusunda "katil Rusya" çığlıkları atanlar bugün Türk-Rus dostluk günleri düzenliyor değil mi? Çıkarları öyle gerekiyorsa kurtla kuzu bile bir olur.

 

İşte, biz o noktada, çıkarlarımıza uygun hareket etmiyoruz. Biz şu anda, daha doğrusu son devirde, İhvan, Katar çıkarlarına hizmet ediyorduk. İş iyice çarşafa dolaştı, şimdi de Afirn falan bir şeyler yapıyoruz da, ne ABD, ne biz, ne de ötekiler ne yaptığımızı anlamadı, bilmiyor, bir şeyler yapıyoruz işte.. 

 

Ha, afrine girilmesin mi? YPG'liler duman edilmesin mi? Bunu diyen yok, köklerini kurutmak lazım, onlar her durumda bize bela olacak oradan, bu kaçınılmaz. Orası ABD'nin fitnesi yüzünden karışmadı, kıtlık, kuraklık, açlık, fakirlik, öyle rejim değişti diye bitmeyecek. Oradakiler, özellikle YPG itleri, el mahkum Türkiye'nin üzerine gelecek. 

 

Şimdi, soru, aptalca, asılsız çıkışlarla ABD'yi vs. YPG ile müttefik olmaya itmek mi? Yoksa, ortak çıkarlara uygun davranmak mı? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gelelim Vietnam mevzusuna... ABD bundan gereken dersi çıkarmıştır. Hiç kimseye bak bu zorbalar sizi ezer deyip korumaya çalışmayacaksın. Ezilmek istiyorlarsa bırak ezilsinler. Dünyanın iyilik meleği sen misin? Komünist mi olmak istiyorsun? Tamam buyur ol! Vietnam halkı büyük oranda komünizmi seçti. Amerikan yanlısı Vietkonglar vatan haini görüldü. ABD de zorlamanın anlamı olmadığını görüp çekildi. Tamam madem bu kadar çok istiyorsunuz buyrun size komünizm deyip kendi hallerine bıraktı. Doğrusu da buydu zaten. Kız ayıya aşık olmuş. İlle de ayı diyor. Yani ersin muradına. Biz de çıkalım kerevetine.

 

Türk halkının ise Atatürk devrimlerini bırakıp dinciliği seçmesine bırak ersin muradına demek bir yana, ABD bayılıyor! Hatta orgazm oluyor bu "mükemmel" duruma! Bundan emin olmuyorsanız çok safsınız demektir.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Tengiz yazdı:

bu dediğinizi neye istinaden söylüyorsunuz?

 

"Alakaları yok ama ikisi de aynı şeyin laciverdi" :lol: diye saçmalayan birisini muhatap almamanı tavsiye ederim. Buna kalsa Aselsan mühendisleri nerden düştük biz bu Aselsan cehennemine deyip patır patır intihar ediyormuş. Bir de temin edermiş. Yok ya! Bunun temin etmesine kaldık kala kala!

 

Bir tek şey sorup bırakacağım: Bir ülkenin en güzide fizikçisinin ve başka bilimcilerinin bindiği uçak düşer de resmi ağızlardan "uçağın kara kutusu yokmuş" açıklaması yaparlarsa da hiç bir şey olmadan olay kapanırsa bu ülke neresidir? Muz cumhuriyeti mi avakado kantonu mu!

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
5 minutes ago, democrossian said:

 

"Alakaları yok ama ikisi de aynı şeyin laciverdi" :lol: diye saçmalayan birisini muhatap almamanı tavsiye ederim. Buna kalsa Aselsan mühendisleri nerden düştük biz bu Aselsan cehennemine deyip patır patır intihar ediyormuş. Bir de temin edermiş. Yok ya! Bunun temin etmesine kaldık kala kala!

 

 

Sen hiç ASELSAN'ın kapısının önünden geçtin mi, budala....

 

Al, biraz bişeyler öğren, budala:

 

https://eksisozluk.com/ayni-bokun-laciverdi--791158

 

Cinler mi söyledi sana, ASELSAN da ne olup, ne olmadığını yoksa? 

tarihinde anibal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İyice araplaştık düşünce olarak yok bizi sömürüyorlar kardeşim sömürtmeyin amerikanın kim deniş bizim dostumuz? düşmanımız olduğunu  bildiyimiz halde amerikaya zemini biz hazırladık af buyurun sen götünü AÇ  sonra beni becerdiler de  ilk önce götünü kapat. bu vahşi dünayda kimse senin dostun olmaz herkes kendi çıkarı için mücadele veriyor hisiyata burda kimse bakmaz bu arap uşakşarı başımızda olduğu sürce böyle başımız beladan kurtulmaz suriyeden kurtulsak bile bu hükümet gitmediçe unutun türküyeyi. amerikayı savunan yok burda amerikaya domalan var başka izahı yok, ondan sonar namus elden gitti kan davsı güt  kan dök  vah bizim halimize diyorum.erduvan demiyormu ösoyu birlikte kurduk ösö işiden daha tehlikleli. osmanlı tokatymış marikanın burda ne işi var diyorlar yahu osmanlı talancı bir devlet deyilmiydi daha viyanaya kadar gittin kediyi sıkıştırdın kedide şah damrını kopartı amerika kıtası nasıl keşvdildi osmalı tokatından dolayı  osmanlının zulümünden dolayı adamlar akıl yürtüp tenknolijisini geliştirdi biz ne yaptık adnan menderes saysinde amerikanın kucağına oturduk hiç olmadık yerde,bu islam zihniyeti yüzünden yemende 3000 şehit verdik amerika bizi iyi b*****rsin diye şimdi çıkmışız şikayet ediyoruz ulan sen kendin gitin omlarun kucağına oturdun. şimdi kim  bize bir şey yapsa amerika yaptı şikayet ediyoruz. siz d***tünüzü açmışınız hazır vaziyete bekliyorsunuz arapta rusata her millet açık yer buldumu yerleştirir ondan saonara amerika bizi şunu bunu yaptı diye şikayet edersiniz. şu an atatürkün kurduğu ordu sadece sağ duyulu harket ediyor yoksa bu islamcılara kalsa biz çoktan bitmişiz. attürkün kurduğu orduyu ergene kon balyoz davsından zaten gücünü elinden alan bu islamcılardır yoksa burda kimse at koşturamAzdı bu durumda düşmezdik. BU LAFLARI EDEN ERDUVANDAN NE BEKLERSİNİZ SURİYEDEN KUTULSAK BİLE. ÇOK ÇABUK UNUTUYORUZ7286incij1777440.jpg

aty%C4%B0pamer%C4%B0kanaskerler%C4%B0nedaponunresm%C4%B0akpe.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, anibal said:

Bu durumu anlamama ve ucuz sığ siyaset ile böyle salak çıkışlar yapma, ciddi bir başağrısı. Zira, bu durumda, aptal gibi PKK'yı meşrulaştırmış oluyorsunuz. Dahası, üç beş PKK'lı ile ığraşamazken, işin içine bir de bir sürü YPG kürdünü dahil ediyor, onları PKK'cı yapıyorsunuz. 

 

Sen bakınca, doğal olarak oradaki PKK itlerinin yaptıklarını görüyorsunuz, onların astığı afişleri falan. Ama YPG bilmem kaç fraksiyon, hepsi başka afiş asıyor, tabi onlar seni ırgalamıyor, görmüyorsun. 

 

Sorun YPG'nin pürü pak ama içine üç beş PKK karışmış olması değil. Bizim açımızdan YPG, PKK'nın Suriye versiyonu. Ama bu bizim açımızdan, kimse herşeye bizim açımızdna bakmak zorunda değil. Adam somut şey ister, bombalama, adam kaçırma falan filan, malum terör tanımları ile. 

 

Aman, dünya siyasetinde her şey haklılıkla ilerliyor değil mi? Gücü olanın düdüğü öter, kimse de sana "nerede terör eylemi" diye sormaz. BM, Irak işgalinden önce Irak'a gidip kimyasal silah aradı ve bir halt bulamadı ve ne değişti? Hiçbir şey. US yine de aynı iddiayla orayı işgal etti.

 

Daha 1 hafta önce ÖSO'ya klor gazı attı bunlar, kimyasal silah kullandılar. Türkiye'de sivillere bomba attılar ve can aldılar, bunları da YPG flaması altında yaptılar. Adam ne somutu görür ne haklıyı arar. Adam çıkarına bakar geçer.

 

YPG ile PKK'yı beraber telaffuz ederek YPG'yi meşrulaştırmış olmuyoruz, YPG'nin zaten elinde olan meşru zeminini elinden almış oluyoruz. Peki bizim lafımızı dinlerler mi? Kendileri bilir. Benim için PKK neyse YPG o, aynı propagandayı paylaştıkları da ortada bunu da uluslararası kamuoyu kabul ediyor. Bu dakikadan sonra buna rağmen YPG'ye destek vermenin ne demek olduğunu herkes bilir. Bu ucuz siyaset değil, hakikattir. Bu hakikati kabul ettirmek için birilerine YPG üniforması giydirip kaçırma eylemi yaptıracakta değiliz.

2 hours ago, anibal said:

Elbette.. Ve bunu önlemenin yolu, ABD'ye destek olmak. Ama sen aptal bir ihvan kafasıyla gidip, Mısır'dan itibaren ABD'yi kendine düşman ilan ediyorsun.

 

Aptal bir ihvan kafası mı? Biz buraya nasıl geldik? Nereden geldik?

 

Türkiye 40 kez Amerikaya gelin İŞİD'le birlikte mücadele edelim, biz buna hazırız demedi mi? Türkiye 40 kez, PYD'yi desteklemeyin biz İŞİD için gerekli mücadeleyi yapabilecek kapasiteye sahibiz demedi mi? Türkiye o senin dediğin ihtimali masaya yatıralı ve Amerikalı yetkililerin üzerine limon suyu sıkalı yıl oldu yıl. YPG'ye silah yardımı yapan bir Amerikaya nasıl destek vereceksin açıkla bakalım.

2 hours ago, anibal said:

Bak, kendin söylüyorsun. ABD ile müttefiksin, baya ciddi müttefik, NATO falan. Ve orada bir ABD düşmanı, İran beslemesi Şıi'ler var. Daha ne, düşman, senin müttefiğinin düşmanı. Onlara karşı müttefiğini destekleyeceğine, müttefiğine, sen defol gitte, burada ihvan at oynatsın diyorsun. Adam orada kendi düşmanı ile uğraşıyor, uğraşmasın mı?

 

Yahu şimdi bunu mu tartışacağız? Türkiye bugün Suriye'ye "hayıır, İran üzerine oyun kuramazsınız" diye mi girdi? Adamın çıkarının ucu bana batıyor, sebebi bu. Bunları tartışmayalım, herkesin bildiğin basit şeyleri tekrar etmeyelim.

 

2 hours ago, anibal said:

Buamreikanın işine gelri de, Türkiye bunu istemiyor ki. Türkiye, orad aihvan/müslüman kardeşler olsun istiyor. Onlarda biti kanlanınca IŞİD'ci oluyor. 

 

İstiyor-DU. Türkiye bir gazla Arap baharına girişti. Mısırda, Suriyede, Katarda... kendiyle aynı söylemleri paylaşan iktidarlar. Ne oldu? Yandı gitti kül oldu. Artık onlar da biliyorlar ki 1 haftada Şam falan hayal. Şimdi gözleri açıldı. Artık ne "biz Esad muhalifiyiz" diyene tırla silah gönderiliyor ne de Suriye'nin başına müslüman kardeşlerden kim geçsenin planları yapılıyor. Bizimkiler tuzak kurarken tuzağa düştüler, şimdi de çıkmaya çalışıyorlar.

 

2 hours ago, anibal said:

Şimdi, soru, aptalca, asılsız çıkışlarla ABD'yi vs. YPG ile müttefik olmaya itmek mi? Yoksa, ortak çıkarlara uygun davranmak mı? 

 

Siz bu olayın hiç geçmişini takip etmediniz mi? Obama döneminde Türkiye dedi ki "bunları alın Fırat'ın doğusuna çekin". Obama hükümeti söz verdi ve geçiştirdi. Söz verdi çünkü Türkiye haklıydı geçiştirdi çünkü Obama'nın görev süresi doluyordu, bana ne lan ben ne uğraşacam bunla deyip çekip gitti. Bu defa Trump hükümetine "bunlara silah vermeyin, sözünüzü tutun Fırat'ın doğusuna kadar çekin" diye defalarca Türkiye'den uyarı gitti. Peki onlar ne yaptı? Hiçbir şey. Gözünün içine baka baka silah yardımına da devam ettiler, YPG'nin işgallerine de sessiz kaldılar hatta üstü üstüne bugün biz Menbiç'e girmeyelim diye oraya askeri üs kurdular. İşleri bu noktaya Türkiye mi getirdi? Türkiye çooooooooooooook geç bile kaldı bu operasyonlarıyla. Türkiye her türlü diplomatik yolu denedi, siz neyden bahsediyorsunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Memlekette herkes aklını kaçırmış. Çok değil daha dün Türk Ordusunun tanklarıyla hem de tam 29 Ekim günü Kobani'ye akın akın YPG'li taşıyanlar şimdi kahramanlık nutukları atarak vatansever kesildi. Apo'nun mektubunu okutanlar, Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor diyenler, Kürdistan'da güller açıyor diye yaltaklananlar şimdi hamaset edebiyatına sığınıp oy devşirmeye soyundu. Sizse hala kahrolsun Amerika!!ya devam! Malum şahıs bu gerzek kitleye gazı verip parsayı toplarken siz de bu cereyana kapılıp onu bunu düşman ilan ediyorsunuz. 4 milyon Orta Doğulu kene taa içimize girmiş, kanımızı iliğimizi sömürüp dururken siz kalkıp taa okyanus ötesine savaş ilan ediyorsunuz. Suudi Arabistan, Katar vs. müslüman ülkeler bir tane bile Suriyeli mülteci almış mı? Okulu, yolu, suyu, elektriği olmayan köylerimiz var. Atanması yapılmamış yüz binlerce öğretmenimiz var. Sokakta aç gezen insanlarımız var. Bu fakir ülkenin parasını ite köpeğe yedirenlerden hesap sormak yerine siz Amerikayla kavgaya tutuşmuşsunuz. PKK'liler habire hendek kazıp mühimmat depolarken, Türk askeriyle taşak geçerken gözlerini kapayan, sakın operasyon yapmayın, görmezden gelin diye askere talimat veren hainlerin dümen suyunda dolanan uyur gezerlersiniz. Ama ne kahraman adamlarsınız! değil mi? Öyle ya, çünkü Amerikan düşmanısınız. Herkes sütten çıkmış ak kaşık, bir tek Amerikalılar bize düşman.

 

Şeriat ne zaman gelecek diyoruz bir de. Oysa kafalara zaten girmiş şeriat. Türkiye artık bir orta doğu ülkesi. Bunda şüphe yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 hours ago, güven said:

İyice araplaştık düşünce olarak yok bizi sömürüyorlar kardeşim sömürtmeyin amerikanın kim deniş bizim dostumuz? düşmanımız olduğunu  bildiyimiz halde amerikaya zemini biz hazırladık af buyurun sen götünü AÇ  sonra beni becerdiler de  ilk önce götünü kapat. bu vahşi dünayda kimse senin dostun olmaz herkes kendi çıkarı için mücadele veriyor hisiyata burda kimse bakmaz bu arap uşakşarı başımızda olduğu sürce böyle başımız beladan kurtulmaz suriyeden kurtulsak bile bu hükümet gitmediçe unutun türküyeyi. amerikayı savunan yok burda amerikaya domalan var başka izahı yok, ondan sonar namus elden gitti kan davsı güt  kan dök  vah bizim halimize diyorum.erduvan demiyormu ösoyu birlikte kurduk ösö işiden daha tehlikleli. osmanlı tokatymış marikanın burda ne işi var diyorlar yahu osmanlı talancı bir devlet deyilmiydi daha viyanaya kadar gittin kediyi sıkıştırdın kedide şah damrını kopartı amerika kıtası nasıl keşvdildi osmalı tokatından dolayı  osmanlının zulümünden dolayı adamlar akıl yürtüp tenknolijisini geliştirdi biz ne yaptık adnan menderes saysinde amerikanın kucağına oturduk hiç olmadık yerde,bu islam zihniyeti yüzünden yemende 3000 şehit verdik amerika bizi iyi b*****rsin diye şimdi çıkmışız şikayet ediyoruz ulan sen kendin gitin omlarun kucağına oturdun. şimdi kim  bize bir şey yapsa amerika yaptı şikayet ediyoruz. siz d***tünüzü açmışınız hazır vaziyete bekliyorsunuz arapta rusata her millet açık yer buldumu yerleştirir ondan saonara amerika bizi şunu bunu yaptı diye şikayet edersiniz. şu an atatürkün kurduğu ordu sadece sağ duyulu harket ediyor yoksa bu islamcılara kalsa biz çoktan bitmişiz. attürkün kurduğu orduyu ergene kon balyoz davsından zaten gücünü elinden alan bu islamcılardır yoksa burda kimse at koşturamAzdı bu durumda düşmezdik. BU LAFLARI EDEN ERDUVANDAN NE BEKLERSİNİZ SURİYEDEN KUTULSAK BİLE. ÇOK ÇABUK UNUTUYORUZ

 

 

Pek bir romantiksiniz... 

 

Uluslararası işlerde, dost, düşman falan olur mu? Siz bu meseleyi laf olsun diye söylenegelen bir klişe mi sanıyorsunuz?

 

Herkes kendi çıkarı, kendi güvenliğini düşünür, olması gereken de budur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 hours ago, Tengiz said:

 

Aman, dünya siyasetinde her şey haklılıkla ilerliyor değil mi? Gücü olanın düdüğü öter, kimse de sana "nerede terör eylemi" diye sormaz. BM, Irak işgalinden önce Irak'a gidip kimyasal silah aradı ve bir halt bulamadı ve ne değişti? Hiçbir şey. US yine de aynı iddiayla orayı işgal etti.

 

Bir takım şeyleri kabul etmek zorundasınız, hoşunuza gitmese de.

 

İş uluslararası mesele ise, güç sahibi olmak sizi hak sahibi yapar. 

 

Yok değilse, derhal Anadolu ve rumeli'yi boşaltalım, işe istanbul'u rum ortodoks kilisesine teslim ederek başlayalım, oradaki Türkler falanda defolsun gitsinler.

 

Hah, senin bugün bu topraklarda yaşıyor olmanın dayanağı, sana bu hakkı veren ne? Zamanında sahip olduğun güç.

 

US, Irak'ı, kimyasal silah vs. bahanesiyle işgal etmedi. BM Güvenlik konseyinin, 660 ve 678 sayılı kararlarıyla, başta el kaide olmak üzere, uluslararası terör örgütlerine destek olmaktan dolayı işgal edildi. Bu da sadece Us, değil, ingiliz, ispanyol, polonya vs. bir sürü ülke bu işgali birlikte yaptı. 

 

Zaten işgalden kaçanlar da, IŞİD oldu falan, ne mal oldukları belli oldu.

 

 

9 hours ago, Tengiz said:

Daha 1 hafta önce ÖSO'ya klor gazı attı bunlar, kimyasal silah kullandılar. Türkiye'de sivillere bomba attılar ve can aldılar, bunları da YPG flaması altında yaptılar. Adam ne somutu görür ne haklıyı arar. Adam çıkarına bakar geçer.

 

Elbette çıkarına bakıp geçecek. Daha ne bekleniyor ki? 

 

O saldırıda ne olduğu da meçhul, PYD saldırdı diye bir iddia var, ama nasıl saldırdı vs. gibi bir izahat yok. ÖSO, bir şekilde kendi yapmaya çalıştığı kimyasal silaha çarpılmış bile olabilir. Ya da, saldırıyı ÖSO yapmışta olabilir. 

 

Tabi bu, YPG'nin melanetini değiştirmez, ama ÖSO ile işe de gidilmez demek oluyor haliyle. 

 

 

9 hours ago, Tengiz said:

YPG ile PKK'yı beraber telaffuz ederek YPG'yi meşrulaştırmış olmuyoruz, YPG'nin zaten elinde olan meşru zeminini elinden almış oluyoruz. Peki bizim lafımızı dinlerler mi? Kendileri bilir. Benim için PKK neyse YPG o, aynı propagandayı paylaştıkları da ortada bunu da uluslararası kamuoyu kabul ediyor. Bu dakikadan sonra buna rağmen YPG'ye destek vermenin ne demek olduğunu herkes bilir. Bu ucuz siyaset değil, hakikattir. Bu hakikati kabul ettirmek için birilerine YPG üniforması giydirip kaçırma eylemi yaptıracakta değiliz.

 

İşte öyle olmaz o iş. Sen büyük parçayı, küçük bileşene bakarak gayrımeşru ilan edemezsin. YPG, monoblok olduğu iddiasında değil. Zaten kendini 15 senedir konfederasyon olarak tanımlıyor. Bu dediğin, amanda Beşiktaş'ı şikeci gösterip, tüm futbol federasyonu takımlarını da şikeci edecez demek gibi bir şey. 

 

Türkiye'de hukuku guguk ettiğimize benzemez bu mesele. Hukuğun kuralları belli. Biz bunu şeyimizin keyfine uyan gibi anlasakta, başkaları hukuğu hayat felsefesi olarak benimsemiş olabiliyor. 

 

 

9 hours ago, Tengiz said:

Aptal bir ihvan kafası mı? Biz buraya nasıl geldik? Nereden geldik?

 

Siz buraya, işte o aptal ihvan kafası yüzünden geldiniz. 

 

9 hours ago, Tengiz said:

Türkiye 40 kez Amerikaya gelin İŞİD'le birlikte mücadele edelim, biz buna hazırız demedi mi? Türkiye 40 kez, PYD'yi desteklemeyin biz İŞİD için gerekli mücadeleyi yapabilecek kapasiteye sahibiz demedi mi? Türkiye o senin dediğin ihtimali masaya yatıralı ve Amerikalı yetkililerin üzerine limon suyu sıkalı yıl oldu yıl. YPG'ye silah yardımı yapan bir Amerikaya nasıl destek vereceksin açıkla bakalım.

 

Peki ABD neden güvensin T.C. ye? Kaç defa teskere falan yalan olmadı mı? Üstüne, IŞİD'i besleyen bilfiil Türkiye olmadı mı? 

 

Dahası Türkiye, amanda gelin IŞİD'le mücadele edelim demedi. Zira, hep, IŞİD'i silelim de yerien benim aslan ÖSO'm yerleşsin dedi. Peki bunu acaba oradaki diğer gurplar, YPG falan mesela kabul ediyor mu?

 

 

9 hours ago, Tengiz said:

Yahu şimdi bunu mu tartışacağız? Türkiye bugün Suriye'ye "hayıır, İran üzerine oyun kuramazsınız" diye mi girdi? Adamın çıkarının ucu bana batıyor, sebebi bu. Bunları tartışmayalım, herkesin bildiğin basit şeyleri tekrar etmeyelim.

 

İstiyor-DU. Türkiye bir gazla Arap baharına girişti. Mısırda, Suriyede, Katarda... kendiyle aynı söylemleri paylaşan iktidarlar. Ne oldu? Yandı gitti kül oldu. Artık onlar da biliyorlar ki 1 haftada Şam falan hayal. Şimdi gözleri açıldı. Artık ne "biz Esad muhalifiyiz" diyene tırla silah gönderiliyor ne de Suriye'nin başına müslüman kardeşlerden kim geçsenin planları yapılıyor. Bizimkiler tuzak kurarken tuzağa düştüler, şimdi de çıkmaya çalışıyorlar.

 

Zaten bütün meselede bu. Ve gidip hal buyken, bu ziyanın faturasını ABD'ye kesmeye çalışmak. Asıl bahsettiğim şey bu. Bunun böyle olmasının sebebi, Türkiye'nin aptal işleri, ABD falan değil. 

 

9 hours ago, Tengiz said:

 

Siz bu olayın hiç geçmişini takip etmediniz mi? Obama döneminde Türkiye dedi ki "bunları alın Fırat'ın doğusuna çekin". Obama hükümeti söz verdi ve geçiştirdi. Söz verdi çünkü Türkiye haklıydı geçiştirdi çünkü Obama'nın görev süresi doluyordu, bana ne lan ben ne uğraşacam bunla deyip çekip gitti. Bu defa Trump hükümetine "bunlara silah vermeyin, sözünüzü tutun Fırat'ın doğusuna kadar çekin" diye defalarca Türkiye'den uyarı gitti. Peki onlar ne yaptı? Hiçbir şey. Gözünün içine baka baka silah yardımına da devam ettiler, YPG'nin işgallerine de sessiz kaldılar hatta üstü üstüne bugün biz Menbiç'e girmeyelim diye oraya askeri üs kurdular. İşleri bu noktaya Türkiye mi getirdi? Türkiye çooooooooooooook geç bile kaldı bu operasyonlarıyla. Türkiye her türlü diplomatik yolu denedi, siz neyden bahsediyorsunuz?

 

Nasıl çekeceksin onları Fırat'ın doğusuna? 

 

He, öyle ol deyip oldurabilecek mi ABD veya başkaları. 

 

Gene burada Türkiye ahmaklığını görüyoruz. Fıratın batısı boşaldı, kim varsa Türkiye'ye kaçtı. Bizim angutlar da, birer arap sevici olarak, arap efendilerini seve seve kabul ettiler. 4 milyon kişi diyorsun, Fırat'ın batısında toplasan kaç kişi vardı ki sanki? 

 

Ve boş kalan yere, elbette geride kalanlar yerleşecek. Ve nasıl sen şimdi çıkıp, amanda siz oradan kalkında, edindiğiniz o kadar ganimeti bırakın da, doğusuna geçin diyeceksin?

 

Ne oluyor işte, o boşalan yerlere ilk yerleşen IŞİD oldu. Şimdi IŞİD boşaltıyor, geride kalan kim, YPG... Eee, daha ne bekliyordu ki bizim salaklar. Bunun böyle olacağı belli değil miydi?

 

Düne kadar, ne kadar suriyeli arap varsa gelsin, elbette besleyecez, bakacaz diyen, bugün neden "taib ilelebet kalıcı değiller" diye gevelemeye neden başladı? Budala, o mülteci denen kepaze arapları geri yerine koyarsın, oradaki YPG falan el mahkum kendi bölgesine çekilir. Zerre strateji falan bilmeyen, bir elma şekeri ile falan kanan budalalrın yapacağı iş elbette ancak bu kadar olur. 

 

ABD'nin menbiçe giremesin Türkler diye üs kurduğu falan da boş laf. ABD Türkiyeyi istemese, türk birlikleri sınırı geçebilir miydi böyle tanklarla falan, elini kolunu sallayarak?

 

Buradaki ince hesabı da görmüyorsunuz, Türkiye şu anda, kendi eliyle kendi pisliğini temizliyor oralarda. Neden abd, suriye, rusya falan gık etmiyor sanıyorsunuz? 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, Tengiz yazdı:

Bakın bir ileti önce diyorsunuz ki

 

Bâzan anlatılmak istenene odaklanıldığında, kurulan cümledeki detaylar gözden kaçabiliyor.

Alıntıladığınız cümledeki kasdım şudur:

'ABD neredeyse 15 günde Irak'ı işgâl etmişken, biz bir aydır Afrin'e ulaşamadık' demek istemiştim.

 

Şİmdi karşımızda böyle bir devâsâ güç dururken, bizim tarihe karışmış "Osmanlı tokadı" ile avunmamız abesle iştigâl olmaktadır. Bu arada benim şahsi kanâ'atim, Suriye konusunda ABD ile Rusya'nın bir şekilde anlaştığı şeklindedir. Suriye bir "kaynayan kazan" dır. Oraya iki süper gücün hesapsız girmesi düşünülemez.

tarihinde Vefik Sâmi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
8 hours ago, anibal said:

Bir takım şeyleri kabul etmek zorundasınız, hoşunuza gitmese de.

 

İş uluslararası mesele ise, güç sahibi olmak sizi hak sahibi yapar. 

 

Yok değilse, derhal Anadolu ve rumeli'yi boşaltalım, işe istanbul'u rum ortodoks kilisesine teslim ederek başlayalım, oradaki Türkler falanda defolsun gitsinler.

 

Hah, senin bugün bu topraklarda yaşıyor olmanın dayanağı, sana bu hakkı veren ne? Zamanında sahip olduğun güç.

 

US, Irak'ı, kimyasal silah vs. bahanesiyle işgal etmedi. BM Güvenlik konseyinin, 660 ve 678 sayılı kararlarıyla, başta el kaide olmak üzere, uluslararası terör örgütlerine destek olmaktan dolayı işgal edildi. Bu da sadece Us, değil, ingiliz, ispanyol, polonya vs. bir sürü ülke bu işgali birlikte yaptı. 

 

Zaten işgalden kaçanlar da, IŞİD oldu falan, ne mal oldukları belli oldu.

 

US'in işgal sebeplerinden biri de kimyasal silah ihtimalidir. Hiç bunu tartışmalayalım, daha birkaç ay oldu bu konu üzerine akademi için çalışma yaptım. Bahanelerden biri buydu. Asıl sebep terör felan fıstıktı elbet.

 

8 hours ago, anibal said:

O saldırıda ne olduğu da meçhul, PYD saldırdı diye bir iddia var, ama nasıl saldırdı vs. gibi bir izahat yok. ÖSO, bir şekilde kendi yapmaya çalıştığı kimyasal silaha çarpılmış bile olabilir. Ya da, saldırıyı ÖSO yapmışta olabilir. 

 

Hiç böyle komplo teorilerine girişecek değilim. Bu haber uluslararası kaynaklar tarafından yayınlandı, kimsenin de muhtelif bir fikri yok. Komplo teorilerine düşecek olursa yok uzaylılar vurdu bile der birisi. Herifler klor gazını almış sallamış ÖSO'nun üzerine işte daha ne izahatı olacak? Fotoğrafları yayınladı, bölgede haber yapan bültenler bunu doğruladı. Türkler kürtlere saldırıyor diye haber yapan ciğeri beş para etmez haber kanalları "Türkiye böyle iddia etti" dedi tabi ne diyecek?

 

8 hours ago, anibal said:

İşte öyle olmaz o iş. Sen büyük parçayı, küçük bileşene bakarak gayrımeşru ilan edemezsin. YPG, monoblok olduğu iddiasında değil. Zaten kendini 15 senedir konfederasyon olarak tanımlıyor. Bu dediğin, amanda Beşiktaş'ı şikeci gösterip, tüm futbol federasyonu takımlarını da şikeci edecez demek gibi bir şey. 

 

Türkiye'de hukuku guguk ettiğimize benzemez bu mesele. Hukuğun kuralları belli. Biz bunu şeyimizin keyfine uyan gibi anlasakta, başkaları hukuğu hayat felsefesi olarak benimsemiş olabiliyor. 

 

Yahu kime neyi iddia edeceksin? Bugün PKK avrupada terör örgütü olarak kabul edilmiyor mu? Orada bunların haber kanalları PKK propagandası yapmıyor mu? NATO üyeliği olmasa PKK sittin sene terör örgütü olarak bile kabul edilmezdi. PYD'nin terör örgütü olarak kabul edilmesi için gerekli yayınlar, tanıtımlar yapılıyor işte başka da yapacak bir şey yok. Sadece eleştiri getirmeniz bir şey ifade etmiyor, çözüm önerisi de sunacaksınız. Bazı şeyler mükemmel olduğu için değil, başka çaresi olmadığı için öyle yapılıyor. Biliyorsanız daha mükemmel yöntemler izah edin.

 

8 hours ago, anibal said:

Siz buraya, işte o aptal ihvan kafası yüzünden geldiniz. 

 

Daha halen Suriye'de yapılan yanlış politikaların hesabını bana soruyorsun. Buraya gelene kadar ben destek vermedim, alkış çalmadım ve defalarca söyledim yine diyorum "zararın neresinden döndüğümüz yerdeyiz." Bu anlaşılması son derece basit bir ifade. Bugüne kadar yanlışları eleştir, al yerden yere çarp ama ordumuz orada nefsi müdafaa gayeli bir mücadele veriyor bunu da unutma.

 

8 hours ago, anibal said:

Zaten bütün meselede bu. Ve gidip hal buyken, bu ziyanın faturasını ABD'ye kesmeye çalışmak. Asıl bahsettiğim şey bu. Bunun böyle olmasının sebebi, Türkiye'nin aptal işleri, ABD falan değil. 

 

Bütün zarar ziyanın değil, bize namlusunu doğrultmuş bir örgüte silah vermesinin faturasını ABD'ye kesiyorum. Bak burada hiç "Rusya faal davrandı, amerika çekimser. Bizi ateşe atıp geri çekildiler..." felan demedim. Şu an bir gerçek var ki Amerika çıkarları için Türkiye'yi umursamayıp terör örgütüne destek veriyor. Bunun faturasını başka kime kesebiliriz?

8 hours ago, anibal said:

Nasıl çekeceksin onları Fırat'ın doğusuna? 

 

He, öyle ol deyip oldurabilecek mi ABD veya başkaları. 

 

Çıkacak diyecek ya çekilirsin ya da buradan birliklerimi çekerim, yapılacak bir operasyona da karışmam. Bu kadar basit. Oradan Amerikan birlikleri uyarı yapıp defolup gitsinler, çok mu zor yani?

 

8 hours ago, anibal said:

ABD'nin menbiçe giremesin Türkler diye üs kurduğu falan da boş laf. ABD Türkiyeyi istemese, türk birlikleri sınırı geçebilir miydi böyle tanklarla falan, elini kolunu sallayarak?

 

Buradaki ince hesabı da görmüyorsunuz, Türkiye şu anda, kendi eliyle kendi pisliğini temizliyor oralarda. Neden abd, suriye, rusya falan gık etmiyor sanıyorsunuz? 

 

Geçemiyoruz işte, nereye geçtik? Rus idaresinde olan Afrin'e girdik, cereblustan sonra da İŞİD'e saldırdık El Bab'a kadar geldik. Daha Amerikan idaresinde girdiğimiz bir santim bir yer mi var?

 

Daha önceki iletimde de sordum yine soracağım. Şu anki vaziyette Amerikayı destekleyip YPG'yi bertaraf edecek nasıl bir politika izlemeli Türkiye? İddianız bu, eleştiriniz bu ama çözüm? Çare nerede?

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 hours ago, Vefik Sâmi said:

Bâzan anlatılmak istenene odaklanıldığında, kurulan cümledeki detaylar gözden kaçabiliyor.

Alıntıladığınız cümledeki kasdım şudur:

'ABD neredeyse 15 günde Irak'ı işgâl etmişken, biz bir aydır Afrin'e ulaşamadık' demek istemiştim.

 

Tam da o yüzden diyorum bilgisizce konuşuyorsunuz diye. Amerika Irak'a girdiğinde bölgedeki peşmergeyle el ele yürüdüler. Şii'ler ve küstürülmüş sünni kabileleri bile Saddam'a destek vermedi. Buna rağmen savaştan ötürü doğrudan ve dolaylı sebeplerle 500 bine yakın insan öldü orada. Amerika oradan çekilene kadar tam idareyi de sağlayamadı ki yerel halktan gördüğü desteğe RAĞMEN!

 

Afrindeki Araplar şu an Türkiye'de kimisi ÖSO saflarında. Afrindeki Kürtlerin bir kısmı YPG'yi destekliyor, desteklemeyenlerin ise kaçıp gitmesine YPG izin vermiyor. Orada belli bir halk desteği var. Karşında et yığını düzenli bir ordu yok, gerilla var. Irak işgali ile bu operasyonu nasıl beraber değerlendiriyorsunuz.

 

Öte yandan, bizim orada askerimiz var. Canını ortaya koyuyorlar. Onların arkasından böyle konuşmak doğru mu yani? İçinize siniyor mu?

 

7 hours ago, Vefik Sâmi said:

Şİmdi karşımızda böyle bir devâsâ güç dururken, bizim tarihe karışmış "Osmanlı tokadı" ile avunmamız abesle iştigâl olmaktadır. Bu arada benim şahsi kanâ'atim, Suriye konusunda ABD ile Rusya'nın bir şekilde anlaştığı şeklindedir. Suriye bir "kaynayan kazan" dır. Oraya iki süper gücün hesapsız girmesi düşünülemez.

 

Siz gerçekten zannediyor musunuz bizim devleti yönetenlerin aklının ucundan Amerika ile savaş yapma ihtimali geçiyor? Ya da kahvehanede boş boş konuşan insanların bile bunu göze alabildiğini zannedebiliyor musunuz? Bunlar siyasi söylemler, gaz verir durur yani budur. Kimsenin Amerika ile savaşmaya hazırlandığı falan yok. Diplomatik tavrımızı ve ciddiyetimizi masaya koyacağız buna rağmen düşmanımızın dostu olmaya devam ederlerse bizi müttefikler listesinden silecekler, biz de NATO yörüngesinden çıkacağız. Olabilecek en ekstrem durum bu. Siyasi söylemlere takılmayın yani.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, Tengiz yazdı:

Öte yandan, bizim orada askerimiz var. Canını ortaya koyuyorlar. Onların arkasından böyle konuşmak doğru mu yani? İçinize siniyor mu?

 

 

Ben ne anlatıyorum; siz mevzûyu nereye bağlıyorsunuz ?

Askerin arkasından laf eden var mı ?

Diyorum ki "Sahip olduğumuz askeri güç ile ABD'ye kafa tutamayız. Bu itibarla dış politikada konuşulması gerekenleri iç politika malzemesi yapıp "gaz"a çevirmek olacak iş değildir. Şimdi "Osmanlı tokadı" göndermesi yapanların sesi 2003'te askerimizin başına çuval geçirildiğinde pek çıkmamıştı nedense ? 15 senede ABD ile savaşabilecek güç'e mi ulaştık.

 

"Reyiz" Rusya'ya da efelenmişti; Rus uçağı düşürüldüpğünde.

Ne oldu sonra ?

"Özür"lerin bini bi para...

Böyle bir adım ileri, iki adım geri manevralar, iç  politikaya yönelik hamâsi nutuklar, hezeyanlar, uluslararası arenada memleketimizi kopmik duruma düşürüyor.

Askerimiz cephede canını ortaya koyarken, bu savaş üzerinden siyasi rant temimine çalışan çirkef siyâsetçileri eleştiriyorum ben.

 

Ordumuza, askerimize neden lâf edeyim ki ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 minutes ago, Tengiz said:

 

US'in işgal sebeplerinden biri de kimyasal silah ihtimalidir. Hiç bunu tartışmalayalım, daha birkaç ay oldu bu konu üzerine akademi için çalışma yaptım. Bahanelerden biri buydu. Asıl sebep terör felan fıstıktı elbet.

 

Falan fıstık olur tabi. BM kararları ortada. Sen o çalışmayı bir daha yap bence. Irak'ın kimyasal silahı yok muydu? Sen halkını bebek falan demeden kimyasal silahla öldüren biri için "yok yok, ne gezer, alsa ve kata saddamda kimyasal silah olamaz" der misin?

 

 

14 minutes ago, Tengiz said:

 

Hiç böyle komplo teorilerine girişecek değilim. Bu haber uluslararası kaynaklar tarafından yayınlandı, kimsenin de muhtelif bir fikri yok. Komplo teorilerine düşecek olursa yok uzaylılar vurdu bile der birisi. Herifler klor gazını almış sallamış ÖSO'nun üzerine işte daha ne izahatı olacak? Fotoğrafları yayınladı, bölgede haber yapan bültenler bunu doğruladı. Türkler kürtlere saldırıyor diye haber yapan ciğeri beş para etmez haber kanalları "Türkiye böyle iddia etti" dedi tabi ne diyecek?

 

Uluslararası kaynaklar, bu haberi ikisi ciddi, diğerleri hafif olmak üzere, 9 kişinin gazdan etkilendikleri olarak yazdı. Haberi ihbar eden de bir sivil yardım örgütü, beyaz bereliler. Klor gazı olabilir dendi, ama öyle miydi falan hiç bir şey kesin değil. 

 

Tabi abartmak istersen, Arınç'a da suikast yapacaklardı dimi?

 

14 minutes ago, Tengiz said:

 

Yahu kime neyi iddia edeceksin? Bugün PKK avrupada terör örgütü olarak kabul edilmiyor mu? Orada bunların haber kanalları PKK propagandası yapmıyor mu? NATO üyeliği olmasa PKK sittin sene terör örgütü olarak bile kabul edilmezdi. PYD'nin terör örgütü olarak kabul edilmesi için gerekli yayınlar, tanıtımlar yapılıyor işte başka da yapacak bir şey yok. Sadece eleştiri getirmeniz bir şey ifade etmiyor, çözüm önerisi de sunacaksınız. Bazı şeyler mükemmel olduğu için değil, başka çaresi olmadığı için öyle yapılıyor. Biliyorsanız daha mükemmel yöntemler izah edin.

 

İşte bu böyle olmuyor. Adamların fikir özgürlüğü anlayışı bizden farklı. Abartıp ciddi ciddi terör propagandasına dönünce mevzu, zaten o haber kanalları kapatılıyor, kaç defa kapandı, yok medtv, yok bilmem ne tv falan... Çöüzm önerisi basit: Siz bu ülkede fikri özgürlüğü olduğuna sahiden inanıyor musunuz?

 

 

14 minutes ago, Tengiz said:

 

Daha halen Suriye'de yapılan yanlış politikaların hesabını bana soruyorsun. Buraya gelene kadar ben destek vermedim, alkış çalmadım ve defalarca söyledim yine diyorum "zararın neresinden döndüğümüz yerdeyiz." Bu anlaşılması son derece basit bir ifade. Bugüne kadar yanlışları eleştir, al yerden yere çarp ama ordumuz orada nefsi müdafaa gayeli bir mücadele veriyor bunu da unutma.

 

Velakin hala zarara doğru gidiyoruz. Bu defa, bir şekilde, zaman kazanabileceğimiz bir aksiyona girdik. Bu aksiyonun sonu, eğer adam gibi yönetilirse, ki bunun da ilk şartı şu ÖSO yalakalığını bir bırakmak, bu işten zarar pek görmeden çıkarız. Ama böyle gidersek, zararın boyumuzu aştığını görmemiz çok uzun sürmez. 

 

14 minutes ago, Tengiz said:

 

Bütün zarar ziyanın değil, bize namlusunu doğrultmuş bir örgüte silah vermesinin faturasını ABD'ye kesiyorum. Bak burada hiç "Rusya faal davrandı, amerika çekimser. Bizi ateşe atıp geri çekildiler..." felan demedim. Şu an bir gerçek var ki Amerika çıkarları için Türkiye'yi umursamayıp terör örgütüne destek veriyor. Bunun faturasını başka kime kesebiliriz?

 

İyi de, ABD için, elbette öncelik kendi çıkarları olacak. Ne bekliyorsun ki?

 

ABD'nin Türkiye'yi umursaması için bir sebep söyle. MEsela, ABD'nin iran ambargosunu dalga geçer gibi devlet eliyle kırmamız mı?

 

 

14 minutes ago, Tengiz said:

Çıkacak diyecek ya çekilirsin ya da buradan birliklerimi çekerim, yapılacak bir operasyona da karışmam. Bu kadar basit. Oradan Amerikan birlikleri uyarı yapıp defolup gitsinler, çok mu zor yani?

 

Olmaz... Boş hayal bu işler. Destek verilmesi gereken adres belli: Esad. Yani bütünlüğü sağlanmış, meşru hükümeti Suriye'nin. Neden peki, zira, rus ayısı orada onun bekçiliğini yapıyor. 

 

Sen şimdi, orada ÖSO'ya özerklik, zart zurt vs. vermeye çıktığın anda, ABD'nin kuzey suriye kürt devletini dikeceğinden emin olabilirsin. Ve bu devlet, her durumda Barzani zibidisi gibi olmayacaktır, safi bela olacaktır. Savaş sebebi falan diyebilirsin, ama o zaman da bilfiil ABD ile savaşma durumunda kalabilirsin.

 

Bugün bunun ilk sinyalini aldık. ABD diyor ki, yahu YPG'yi salayım PKK'nın üstüne o zaman. Sonra? YPG kendi kendini meşru kılsın, üç beş PKK lıyı öldürüp falan. PKK'da zaten parçası olduğu YPG'nin içinde rahatça otursun.

 

Peki, ABD bu sevdasından vaz geçecek mi? BU ABD için kar kapısı değil. ABD bu konuyu bir güvenlik, bir hayat meselesi olarak görüyor. İki ülke onun için açıkca düşman. Biri Rusya, diğeri İran. Bu kürt bölgesi ile, Türkiye'yi arap havzasından izole etmiş olacak. Bu da, rusyayı sıkıştıracak. Ayırca İran'ın belini sağlam bükecek, bu bölgedeki destekçileri falan hikaye olacak. Kabaca plan bu. Bu plandan tek çıkış, Suriye'yi mevcut meşru haliyle korumak. Ha, bir takım makyajlar falan yapılır, onalr ayrı mesele. Ama orada ÖSO'yu tanıdığınız sürece, ABD'nin bu planına destek vermiş olursunuz. Kuzey Irak'ı hatırlayın, güya talabani, peşmerge falan PKK ile savaşıyordu falan filan... Kürdistan kurdurmazuk diye böğürenlerimiz vardı. Haklı olabilirler, ama haliyle güçlü değiller ve bugünde değiliz. 400 Milyar dolar dış borcun, ekonomin dehşet şekilde dış sermayeye bağlıysa, öyle savaş falan hallerini rüyanda görürsün ancak. 

 

14 minutes ago, Tengiz said:

 

Geçemiyoruz işte, nereye geçtik? Rus idaresinde olan Afrin'e girdik, cereblustan sonra da İŞİD'e saldırdık El Bab'a kadar geldik. Daha Amerikan idaresinde girdiğimiz bir santim bir yer mi var?

 

Daha önceki iletimde de sordum yine soracağım. Şu anki vaziyette Amerikayı destekleyip YPG'yi bertaraf edecek nasıl bir politika izlemeli Türkiye? İddianız bu, eleştiriniz bu ama çözüm? Çare nerede?

 

Geçemeyeceğiz de zaten. Gittik Afrin'e kadar, pek iyi, pek hoş... Nasıl çıkarız, o başka mesele. Ama oralarda bir tür ÖSO devleti oluşturmaya çıkmak, orayı bir kürdistan olarak tescillemek demek olacaktır. 

 

Neden mi? Ne derdimiz vardıysa, üç kuruşluk iç siyaset, beş kuruşluk arap yalakalığı yapacaz derken, güvenilmez bir ülke olup çıktık. Şaka gibi, ama ülkeyi haritadan silme modası başladı, ne hale düştüğümüzü artık bir siz düşünün. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
28 minutes ago, Tengiz said:

Siz gerçekten zannediyor musunuz bizim devleti yönetenlerin aklının ucundan Amerika ile savaş yapma ihtimali geçiyor? Ya da kahvehanede boş boş konuşan insanların bile bunu göze alabildiğini zannedebiliyor musunuz? Bunlar siyasi söylemler, gaz verir durur yani budur. Kimsenin Amerika ile savaşmaya hazırlandığı falan yok. Diplomatik tavrımızı ve ciddiyetimizi masaya koyacağız buna rağmen düşmanımızın dostu olmaya devam ederlerse bizi müttefikler listesinden silecekler, biz de NATO yörüngesinden çıkacağız. Olabilecek en ekstrem durum bu. Siyasi söylemlere takılmayın yani.

 

 

NATO yörüngesinden çıkta, bir gör gününü... Dilin kemiği yok elbette, ağzı olan böyle sayıklıyor. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, anibal said:

Falan fıstık olur tabi. BM kararları ortada. Sen o çalışmayı bir daha yap bence. Irak'ın kimyasal silahı yok muydu? Sen halkını bebek falan demeden kimyasal silahla öldüren biri için "yok yok, ne gezer, alsa ve kata saddamda kimyasal silah olamaz" der misin?

 

Hiç bunu tartışmayacağım. BM raporları var aldım hepsini okudum, BM'in kimyasal silah için Irak devletinden izin istediği, isteğin reddi, savaş çanları çalınca ekibin Irak'a girişine müsaade edilmesi, tutulan raporlar... Bunu tartışmam. BM'in sitesinde var işte

 

1 hour ago, anibal said:

Uluslararası kaynaklar, bu haberi ikisi ciddi, diğerleri hafif olmak üzere, 9 kişinin gazdan etkilendikleri olarak yazdı. Haberi ihbar eden de bir sivil yardım örgütü, beyaz bereliler. Klor gazı olabilir dendi, ama öyle miydi falan hiç bir şey kesin değil. 

 

Tabi abartmak istersen, Arınç'a da suikast yapacaklardı dimi?

 

Ben abartmıyorum ki sen komplo teorisiyle çıkıyorsun. Dediğin şu "belki ÖSO'lular hazırlıyordu ellerinde patladı, ne malum?" Buna ne denir? İllumunati falan vurmuştur belki, standartı olmadan bir şeyleri iddia etmenin ucu bucağı yok. Ben bölgede Arapça yayın yapan kaynaklara kadar takip ediyorum. Boş şeyleri tartışıyoruz.

 

1 hour ago, anibal said:

İşte bu böyle olmuyor. Adamların fikir özgürlüğü anlayışı bizden farklı. Abartıp ciddi ciddi terör propagandasına dönünce mevzu, zaten o haber kanalları kapatılıyor, kaç defa kapandı, yok medtv, yok bilmem ne tv falan... Çöüzm önerisi basit: Siz bu ülkede fikri özgürlüğü olduğuna sahiden inanıyor musunuz?

 

İnanmayı bırak, biliyorum ki yok. Ha, PKK'lı çakalların Türk Karakoluna saldırı anını yayınlayan herifin yediği bokun da fikir özgürlüğü çerçevesine dahil edilemeyeceğini de biliyorum. Adam sana terör örgütü olarak kabul ettiği örgütün üyesi, Türkiye'de cinayet işlemiş herifleri kadınları bile teslim etmiyor.

1 hour ago, anibal said:

Velakin hala zarara doğru gidiyoruz. Bu defa, bir şekilde, zaman kazanabileceğimiz bir aksiyona girdik. Bu aksiyonun sonu, eğer adam gibi yönetilirse, ki bunun da ilk şartı şu ÖSO yalakalığını bir bırakmak, bu işten zarar pek görmeden çıkarız. Ama böyle gidersek, zararın boyumuzu aştığını görmemiz çok uzun sürmez. 

 

Daha önce dediğim gibi Soçi'de en son bir zirve düzenlendi seçim kararı alındı. Bir şekilde oradaki ÖSO ve Esad rejimi arasındaki savaşı bitirmek için planlar yapılıyor.

 

1 hour ago, anibal said:

İyi de, ABD için, elbette öncelik kendi çıkarları olacak. Ne bekliyorsun ki?

 

ABD'nin Türkiye'yi umursaması için bir sebep söyle. MEsela, ABD'nin iran ambargosunu dalga geçer gibi devlet eliyle kırmamız mı?

 

İyi de ben ne diyorum? Peki, kendisi bilir. Onlar bizim müttefikliğimizi bölgedeki paravan Kürt devletine değişiyorlarsa biz de buna göre adım atarız. Bu kadar basit dediğim. Baştan beri söylediğim bu. Ha sen diyorsun ki biz halen Amerikayı destekleyelim, ortak çıkarlar yoluyla YPG'yi bertaraf etmeye çalışalım... O zaman Türkiye'nin nasıl bir adım atması gerektiğini söyle. Türkiye yıllardır bu konuda diplomatik adımlar atıyor. Senin kafandaki projen ne, çözüm önerin ne? Biz orada mükemmeli aramıyoruz, yapmak zorunda kaldığımız tek şeyi yapıyoruz.

 

1 hour ago, anibal said:

Peki, ABD bu sevdasından vaz geçecek mi? BU ABD için kar kapısı değil. ABD bu konuyu bir güvenlik, bir hayat meselesi olarak görüyor. İki ülke onun için açıkca düşman. Biri Rusya, diğeri İran. Bu kürt bölgesi ile, Türkiye'yi arap havzasından izole etmiş olacak. Bu da, rusyayı sıkıştıracak. Ayırca İran'ın belini sağlam bükecek, bu bölgedeki destekçileri falan hikaye olacak. Kabaca plan bu. Bu plandan tek çıkış, Suriye'yi mevcut meşru haliyle korumak. Ha, bir takım makyajlar falan yapılır, onalr ayrı mesele. Ama orada ÖSO'yu tanıdığınız sürece, ABD'nin bu planına destek vermiş olursunuz. Kuzey Irak'ı hatırlayın, güya talabani, peşmerge falan PKK ile savaşıyordu falan filan... Kürdistan kurdurmazuk diye böğürenlerimiz vardı. Haklı olabilirler, ama haliyle güçlü değiller ve bugünde değiliz. 400 Milyar dolar dış borcun, ekonomin dehşet şekilde dış sermayeye bağlıysa, öyle savaş falan hallerini rüyanda görürsün ancak. 

 

Şu an zaten buna bir çözüm önerisi arıyorlar. Türkiye içinde milyonlarca Suriyeli var, bunların ciddi bir kısmı Esad'ı sevmiyor. Bugün bizim tarafımızdan desteklenen ÖSO ile Afrin'de bir harekat düzenliyoruz. Türkiye bir anda ÖSO ile arasındaki bu müttefikliği kırıp Esad'a açık açık destek veremez. Peki ne olur? Sessiz kalırlar ki zaten bir süredir kalıyorlar. Bölgede hem Rusya'nın sözünün geçeceği, hem ÖSO'yu tatmin edecek Esad dışında bir lider gerekiyor. Bunun için çalışmalar sürüyor.

 

1 hour ago, anibal said:

Geçemeyeceğiz de zaten. Gittik Afrin'e kadar, pek iyi, pek hoş... Nasıl çıkarız, o başka mesele. Ama oralarda bir tür ÖSO devleti oluşturmaya çıkmak, orayı bir kürdistan olarak tescillemek demek olacaktır. 

 

Afrin'de Amerikan idaresi mi vardı? Rus vardı o da bize bıraktı gitti. YPG boşuna mı ağlıyor "Türkler kadar Ruslarda suçlu" diye. Afrin harekatından önce Menbiç'i konuşuyorduk biz hatta El Bab'dan önce Menbiç'e girilmek isteniyordu. Giremiyoruz işte Amerikan idaresinden bölgelere giremiyoruz, bu kadar basit. Cereblus'a da Rusya ile aramızı düzeltip girdik yoksa Suriye'ye kuş uçurmamıza izin vermiyorlardı.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Vefik Sâmi said:

Diyorum ki "Sahip olduğumuz askeri güç ile ABD'ye kafa tutamayız.

 

Şu ülkede bu dediğinizin aksini iddia edecek üç beş avare dışında kimse çıkmaz.

 

1 hour ago, Vefik Sâmi said:

Askerin arkasından laf eden var mı ?

 

"1 ayda istenilen hedeflere ulaşılamadı, Amerika geldi 15 günde biz 1 ayda daha neredeyiz"... kusura bakmayın ama bu mızmızlanmadır. Bu kafa yapısı, askerin de moralini düşürür. Yanı sıra siz bu konuda uzman biri de değilsiniz. Afrin operasyonun ilk günü sosyal medya üzerinden gaza gelen bir kesim vardı, 1 haftada bu iş biter diye. Bu işin uzmanları o zaman ilk aşamada 3 ay sonrasını işaret ediyorlardı. Siz, resmi olmayan ağızlarca farklı bir beklentiye girmişsiniz.

1 hour ago, Vefik Sâmi said:

Diyorum ki "Sahip olduğumuz askeri güç ile ABD'ye kafa tutamayız. Bu itibarla dış politikada konuşulması gerekenleri iç politika malzemesi yapıp "gaz"a çevirmek olacak iş değildir. Şimdi "Osmanlı tokadı" göndermesi yapanların sesi 2003'te askerimizin başına çuval geçirildiğinde pek çıkmamıştı nedense ? 15 senede ABD ile savaşabilecek güç'e mi ulaştık.

 

Kimse ABD ile savaşmayı göze alıyor buna göre de plan yapıyor değil. Merak etmeyin, endişe etmeyin.

 

1 hour ago, Vefik Sâmi said:

Askerimiz cephede canını ortaya koyarken, bu savaş üzerinden siyasi rant temimine çalışan çirkef siyâsetçileri eleştiriyorum ben.

 

O zaman başka şekilde eletireceksiniz. Diyeceksiniz ki orada askerimiz canını ortaya koyarken arkasından kendi ismini bu savaşın önüne koyup üzerinden gelecek seçimler için rant elde etmek isteyenler var, böyle aymazlık olmaz. O zaman haklısınız ancak 1 ayda hedeflere ulaşamadık doğru bir söylem değil. Orada ilerleyen siyasetçiler değil, asker. Planı yapan, canını ortaya koyan, hedefleri çizen de asker. Orada hedeflerimize ulaşamadık 1 ayda derseniz bu hiç hoş olmaz. Bu söylemin ucu askere çıkar, siyasetçiye çıkmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, Tengiz said:

 

Hiç bunu tartışmayacağım. BM raporları var aldım hepsini okudum, BM'in kimyasal silah için Irak devletinden izin istediği, isteğin reddi, savaş çanları çalınca ekibin Irak'a girişine müsaade edilmesi, tutulan raporlar... Bunu tartışmam. BM'in sitesinde var işte

 

Bak okumuşsun işte. Neden, isteği reddeder Saddam? Ya zaman kazanmaya çıktıysa? Ha, buna kuvvetli şüphe denir ve hukuken daha fazlasını meşru kılar. 

 

 

1 minute ago, Tengiz said:

 

Ben abartmıyorum ki sen komplo teorisiyle çıkıyorsun. Dediğin şu "belki ÖSO'lular hazırlıyordu ellerinde patladı, ne malum?" Buna ne denir? İllumunati falan vurmuştur belki, standartı olmadan bir şeyleri iddia etmenin ucu bucağı yok. Ben bölgede Arapça yayın yapan kaynaklara kadar takip ediyorum. Boş şeyleri tartışıyoruz.

 

Hayır, o gazın ancak 9 kişiyi etikleyecek, onları da bir kimyasal silahtan beklenmeyecek kadar az etkileyecek bir şey olduğunu, bu yüzden amanda YPG gaz attı demenin abartmaca olacağını söylüyorum. Gaz atıp atmaması YPG'nin melanet olduğu gerçeğini değiştirmez, ama sizi yalancı yapar, elinizi zayıflatır. 

 

1 minute ago, Tengiz said:

 

İnanmayı bırak, biliyorum ki yok. Ha, PKK'lı çakalların Türk Karakoluna saldırı anını yayınlayan herifin yediği bokun da fikir özgürlüğü çerçevesine dahil edilemeyeceğini de biliyorum. Adam sana terör örgütü olarak kabul ettiği örgütün üyesi, Türkiye'de cinayet işlemiş herifleri kadınları bile teslim etmiyor.

 

PKK itlerinin yaptığı bir eylemi, TV'den yayınlamak haberdir. Ama gidip karakolu daha önce çekip, aha burası bak diye neşriyat yapamk bizzat teröre yataklık etmektir, mesela. 

 

Adamlarda, bizde olmayan bir şey var: Basın Hürriyeti. Sen bunu görmediğin için, nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsun elbette.

 

1 minute ago, Tengiz said:

Daha önce dediğim gibi Soçi'de en son bir zirve düzenlendi seçim kararı alındı. Bir şekilde oradaki ÖSO ve Esad rejimi arasındaki savaşı bitirmek için planlar yapılıyor.

 

O Rusya'nın planları. ABD ise kendi planlarını yapıyor. Ve sen ÖSO ile birlikte böyle yürürsen, demografiyi değiştirmiş oluyorsun. ÖSO'yu orada bir güç gibi ortaya koyarsan, ABD ya o anlaşmaları tanımaz, ya da der ki, YPG'de oturacak o masaya. Sonra ayıkla pirincin taşını.

 

1 minute ago, Tengiz said:

 

İyi de ben ne diyorum? Peki, kendisi bilir. Onlar bizim müttefikliğimizi bölgedeki paravan Kürt devletine değişiyorlarsa biz de buna göre adım atarız. Bu kadar basit dediğim. Baştan beri söylediğim bu. Ha sen diyorsun ki biz halen Amerikayı destekleyelim, ortak çıkarlar yoluyla YPG'yi bertaraf etmeye çalışalım... O zaman Türkiye'nin nasıl bir adım atması gerektiğini söyle. Türkiye yıllardır bu konuda diplomatik adımlar atıyor. Senin kafandaki projen ne, çözüm önerin ne? Biz orada mükemmeli aramıyoruz, yapmak zorunda kaldığımız tek şeyi yapıyoruz.

 

At hadi... Evdeki kilimi kesip heybe mi yapacaksın? 

 

Olay basit, Arap menfaatlerini ki özelde katar menfaatleri bunlar, korumaya çıkıp aptalca ABD'yi karşına almayacaksın. ÖSO'yu silkip atacaksın, ABD ile de anlaşıp, bir cephe IŞİD'e, bir cephe Afrin vs. ye açıp, bir güvenli bölge oluşturacaksın. Türkiye'deki Suriye'lileri geri evlerine postalayacaksın, sonra da Rus ve Esad'a, adam edin ülkenizi diyeceksin. Esad, arapların baya bir kısmını ezecek, gidip salak salak rabiacılık oynamaya çıkmayacaksın, amanda kınıyoruz falan işte... Düzenini kuracak, ABD'de havasını alıp öyle kalacak. 

 

Zaten, işin aslı, ABD'yi böyle davranmaya iten de, bizim bu salak politikalarımız, bu da ayrı mesele. 

 

 

1 minute ago, Tengiz said:

 

Şu an zaten buna bir çözüm önerisi arıyorlar. Türkiye içinde milyonlarca Suriyeli var, bunların ciddi bir kısmı Esad'ı sevmiyor. Bugün bizim tarafımızdan desteklenen ÖSO ile Afrin'de bir harekat düzenliyoruz. Türkiye bir anda ÖSO ile arasındaki bu müttefikliği kırıp Esad'a açık açık destek veremez. Peki ne olur? Sessiz kalırlar ki zaten bir süredir kalıyorlar. Bölgede hem Rusya'nın sözünün geçeceği, hem ÖSO'yu tatmin edecek Esad dışında bir lider gerekiyor. Bunun için çalışmalar sürüyor.

 

Ver sevmeyenleri esad'a, o sever onları güzelce... Kendi ülkeni uçurumdan atıyorsunuz, arap seviciliği yapacam derken. 

 

 

1 minute ago, Tengiz said:

 

Afrin'de Amerikan idaresi mi vardı? Rus vardı o da bize bıraktı gitti. YPG boşuna mı ağlıyor "Türkler kadar Ruslarda suçlu" diye. Afrin harekatından önce Menbiç'i konuşuyorduk biz hatta El Bab'dan önce Menbiç'e girilmek isteniyordu. Giremiyoruz işte Amerikan idaresinden bölgelere giremiyoruz, bu kadar basit. Cereblus'a da Rusya ile aramızı düzeltip girdik yoksa Suriye'ye kuş uçurmamıza izin vermiyorlardı.

 

 

 

Giremezsin de... Adam senin girdikten sonraki niyetlerinden gayet şüpheli. Sana güvenmiyor, güvenmemek için yeterince de sebebi var. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...