Jump to content

Afrin olayı


Recommended Posts

Rusya açıkca Türkiye'yi NATO'dan kopartmak çabası içinde. Uçağının düşürülmesine, büyükelçisinin öldürülmesine  elle tutulur bir tepki vermemesinin sebebi budur diye düşünüyorum.
Temelde NATO karşıtı biriyimdir,  ancak bu Rusya-İran-Çin paktını desteklemeyi gerektirmez. Zira o da aynı pisliğin lacivertidir. Üstelik bu pakt içinde yer alan tüm ülkeler diktatoryal rejimlerle yönetilir. Dolayısıyla bu pakta yaklaşmak demek mevcut islamo-faşist yönetimin daha da ceberrut hale gelmesi demektir, ki zaten öyle de oluyor.

Tüm silah ve savunma sistemleri NATO normlarına göre hazırlanmış (çoğu ithal) ordusu  NATO eğitim standartlarına göre eğitilen bir ülkenin 3.dünya savaşı eşiğinde taraf değiştirmesi akıl alacak iş değildir. Bu, 120 km/s hızla giden içi yolcu dolu bir otobüste hiç vites değiştirilmeden, frene basılmadan, yağmurlu ve aşırı virajlı bir yolda en arkadaki yolcusuyla şoförünün yer değiştirmesi kadar çılgıncadır. Üstelik en arkadaki yolcunun şoförlüğü hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmadan !

Türkiye'nin tek çıkışı öncelikle bölge ülkeleriyle karşılıklılık ilkesine dayalı mantıklı bir ilişki kurmak ve milli çıkarlarını olabilecek en yüksek düzeyde temin ederek uzun vadede NATO ve benzeri bağlantılardan kurtulmak olmalıdır. Emperyal devletlerle birlik olmanın 70 yılda ülkeyi nereye getirdiği aşikardır. 
 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 623
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

2 hours ago, democrossian said:

Manevra yaparken uçak bir iki kilometre sınırdan girdi diye düşürülmez. Otobüs değil bu gel gel gel hooop topla sağ yap diyecek. Bu uçağı düşürmek apaçık ve net düşmanca bir harekettir.

 

Manevranı ona göre planlayacaksın.. Hukuken böyle. 

 

Ama hukuki olması, yapılan şeyin doğru ve adil olmasını gerektirmez elbette. Zaten o yüzden Rusya'da işi büyütmeyip, tahminen pundunu denk getirip başka şekilde bu mevzuyu halletmeyi düşünüyor. 

 

Eğer hukuki tarafı kadük olsaydı, en azından tazminat talep ederdi falan, ki etmesi de elzem olurdu. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 2/16/2018 at 07:58, anibal said:

Elbette var. Mantar tabancası patlatan adam için atom bombası patlattı demek gibi olur senin yaptığın. Ki, eğer hakkaten kimyasal saldırı olsaydı, zaten günlerce manşet olurdu gene. Kimyasalla tehdit bile edemez, orantılı güç denen ilkeyi unutuyorsun ve orantı teröristlerin aleyhine.

 

Günlerce manşet oldu ama Türkiye'de. Türkiye'nin Afrin operasyonunu "Türkler Kürtlere saldırıyor" diye haber yapan bültenler de bunu "Türkiye YPG'nin kimyasal silah kullandığını iddia ediyor" diye haber yaptı. Bu konuyu ne kadar tartışırsak tartışalım, nereye çekersen çek elinde kalacak.

On 2/16/2018 at 07:58, anibal said:

e git o BM kararlarını tekrar oku, ABD, ki ABD değil sadece bir sürü ülke oraya "Amanda kimyasal silah varmış" diye girmedi zaten, daha bir sürü şey vardı.

 

Sidik yarışına dönüşmeye başladı, gereksiz. Anlatmak istediğim şey basit. Hukuk güçlülerindir, bu kadar basit. Ne Saddam'a yapılan saldırıyı alkışlıyorum ne de Saddam'dan yana taraf tutuyorum. Sadece olayı okuyorum.

 

On 2/16/2018 at 07:58, anibal said:

Yapabilir, bu bir haberdir. Teröristi gerilla olarak ifade etmekte düşünce özgürlüğüdür. Beğenmesen de bu böyle, aynısını sende yapıyorsun, suriye'nin teröristini özgürlük savaşçısı olarak şak şaklamıyor musun, ÖSO'ymuş, töbe töbeeee...

 

Kendi ağzınla itiraf ettin ki Arap kavimine karşı faşist duygular besliyorsun. Mantık dışısın. Adam diyor ki "benim evim orada, YPG geldi işgal etti gidip geri alacağım." Oraya gönderdiğimiz ÖSO bizim eğittiğimiz militanlar, gözetimimiz altında çatışıyorlar. Ne kafa kesiyorlar ne çocuk deşiyorlar. Adamlar toprakları dün DAEŞ bugün de YPG tarafından işgal edilmiş vaziyette.

 

Bugün Türkiye'de "İşid ne güzel, haydi katılın islam ordularına" diyen olsa "düşünce özgürlüğüdür" mü diyeceksin? Demeyeceksin. Alın kellesini diyeceksin değil mi? Ama bir kere benimle tartışmaya başladın ve sidik yarışına çevireceksin ya.

 

Düşünce özgürlüğü mefhumu ne demektir? Kişi, başkasına zarar vermeye başladıktan sonra özgürlük biter. Benim hakkıma, hukukuma, canıma ve malıma saldıran teröristleri övmek ve onların propagandasını yapmak eğer senin için düşünce özgürlüğüyse bir evine giren hırsıza ya da sana ağza alınmaz küfürlerle söven birine saygı duyman gerekir. Böyle boş şeyleri hakikaten tartışmak istemiyorum.

 

On 2/16/2018 at 07:58, anibal said:

La havle, strateji falan denen şeylerden bihabersiniz. Uydurursun bir tane IŞİD, ABD var diyor, YPG onları tepeliyor diyor. Sen de tamam dersin, açarsın cepheyi, adamın YPG bahanesi kalmaz. Adamın var dediğine sen yok diyerek mi müttefik olacaksın.

 

Üstüne bir de bunun maliyetini NATO'ya, ABD'ye sararsın, böyle de bir tarafı da var.

 

İşte biz bihaberiz, sen bize akıl veriyorsun. Verdiğin akılda al milyonlarca Suriyeliyi kamyonlara topla, Esad'a ver, katledilmelerine göz yum. Bu arada bütün uluslararası kamuoyuna gülücükler dağıt. Sonra haritada olmayan İŞİD'e cephe aç (Afrin operasyonu sebeplerinden biri de İŞİD'dir, Türkiye dışında kimse bunu telaffuz bile etmez sn. strateji uzmanı) Suriyelileri katlettirdin diye Esad'ın Amerikayı karşısına alıp YPG'yi yok edeceğine inan. Sizin Arap düşmanlığınız, faşist duygularınız gözünüzü kör etmiş. İnsaniyetiniz dahi kalmamış. Oturduğunuz koltuktan ülkemizdeki milyonlarca insanın öldürülmesi için elleri sıvazlıyorsunuz. Sizin gibilerle tartışacak bir şeyimiz yok. Esad'la çıkarlarımız gereği bir masa kurup anlaşacaksak bile bu masumları ona teslim edeceğimiz anlamına gelemez. Bırak millet gururunu, insanlık gururu buna izin vermez.

 

Biz İŞİD ile olan mücadeleyi birlikte yapalım diye Irak'ta ve Suriye'de kaç kez görüştük ve hiçbirinden sonuç alamadık. Adamın var dediği İŞİD bugün üç beş arazi, yarın bunlar da temizlendiğinde Türkiye yine soracak Amerika'ya "halen silah yardımı yapacak mısınız?" diye. Verilen cevabı hep birlikte göreceğiz. Menbiç ve çevresinde İŞİD'den emmare yokken orada üs kuran Amerika bir sebeple Türkiye'nin müttefikliğinin daha değerli olduğuna inanıp YPG'yi önümüze bırakır çekilirse iyi ihtimal.

 

On 2/16/2018 at 07:58, anibal said:

Sen ülkeyi tanınmış sahibine teslim edersen, ABD hiç bir halt edemez artık. Ülkenizi adam edin demek, ben buradayım, yoksa gelir ben adam ederim demektir, işin raconundandır. Ha, esad ülkesini adam eder mi, o onun sorunu, ama biz şimdiki sorunlarımızdan kurtulmuş oluruz. 

 

Ne diyeyim ki buna? Kim tanıyor Esad'ı? Kendi halkı? Amerika? Türkiye? Türkiye'nin Esad'ı tanımasıyla mı Amerika hareket edecek? Oradaki isyancıları katledince Amerika dünya kamuoyuna "ya bu Esed meşru lidermiş meğersem" mi diyecek? Hem de İsrail gibi bir faktöre karşı. Strateji uzmanı olmak böyle bir şey demek ki.

 

Biz ülkemizdeki Suriye'lileri sokak sokak tutup, tepe taklak kamyonlara atıp Esad'ın önüne serince şimdiki sorunlarımızdan ne kurtuluruz ama değil mi? Suç bende, böyle bir tartışmaya giriyorum.

On 2/16/2018 at 07:58, anibal said:

Arap, derdi birilerini köle edip sırtından beslenmek, ötekileri de cariye edip sabahlara kadar düzüşmek derdinde olan bir kavimdir. Ve bu kafaları da değişmiş falan değil, git bak, arabistana, arap olan kim varsa, tam bu kafadadır. Kıçı kırık kuzey kore kıtalararası füze yapacam diye kasarken, karnını doyuracak parası da yokken, arap ne yapıyor? 

 

Yani ne diyeyim, bir kavim insan aynı yörüngede olur mu? Suudi Arabistan'ın 2050'ye kadar birçok devleti geride bırakıp dünyanın en zengin 5'ne gireceği de hesaplanıyor, ne olacak yani? Kuzey Kore dediğin ülke Çin'in deneme sahası yani bunu da strateji uzmanı olmaya gerek yok, uluslararası ilişkiler namına üç gram bilgisi olan herkes bilir. Bugün 3. dünya ülkesi olan ülkelerin kavimlerinden kaynaklanan sorunlar mı buna sebep oluyor yani? Moğolistanın derdi ne mesala?

 

Yani bir ülkenin savunma sanayisinin diğerlerine kıyasla geride kalmasının sebebi Araplık olabilir mi? Böyle bir bakış açısı olabilir mi?

On 2/16/2018 at 07:58, anibal said:

Git bak, ülkenin bilfiil arap, özellikle katar işgaline girdiğini apaçık görürsün. O TV'lerde gördüğün, şahane sitelerin o vitrin yüzleri cepheleri, kimler alıyor sanıyorsun? Arap geliyor, binanın ön cephesinden 60 daire alıyor, kiraya bile vermiyor, hiç düşünüyor musun neden acaba?

 

 

 

https://mises.org/library/man-economy-and-state-power-and-market

 

Anarşist kapitalizmi benimse diye değil, devletin ekonomiye her el vuruşunda yarattığı tahribatı anla diye bu kitabın linkini veriyorum. Bu meseleyi de tartışmak istemiyorum.

 

Neticede buradaki tartışma bitmiştir. Suriyelileri yaka paça toplayıp Esad'ın önüne atalım sonra da Amerika bundan hareketle "ee Esad'da meşru lider canım" deyip çekilsin sonra YPG'yi halledip bizi de dertlerimizden kurtarsın diye bir formül ürettin, bunun üzerine tartıştık. Tartışmanın fayda getirmediği kanaatindeyim zira fikirlerin bir denkleme değil safi nefrete dayalı. Eğer bir denkleme dayalı olsaydı yanlışlarını hesaplardık ancak yanlışlanabilirliği yok zira akıl almaz bir iddia. Bundan sonra tartışmanın kimseye faydası olmayacaktır. Elimden geldiğince şahsına hakaret etmemeye gayret ettim, umarım bundan sonra buraya sayıp sövüp kaliteyi düşürmezsin. Düşürürsen de haberin olsun, ben seninle aynı kuyuya düşmem.

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kötü olan Rusya'nın hukuki bakımdan hak talep edemeyişi. Sınırdan girdi mi girdi. Ama işte hukuki olarak ödetemeyince başka türlü ödetmesi riski yüksek.

 

Ama bu olabilir yani, bir operasyonda sürpriz beklenmedik gelişmeler olabilir. Teröristler tam sınırına yerleşmiştir. Uçak bunlara dalınca da sınır çizgisinden hemen el frenini çekip uçağın kuyruğunu sağa attırarak patinaj yapıp dönemez! :lol:

 

Böyle bir durumda o uçağı düşürmek hiç kaçarı yok tastamam düşmanca bir harekettir. Putin zaten teröristlerle mücadele ederken sırtımızdan vurulduk dedi, ki dosdoğru. Tam olarak öyle.  

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.02.2018 at 02:13, Tengiz yazdı:

 

Günlerce manşet oldu ama Türkiye'de. Türkiye'nin Afrin operasyonunu "Türkler Kürtlere saldırıyor" diye haber yapan bültenler de bunu "Türkiye YPG'nin kimyasal silah kullandığını iddia ediyor" diye haber yaptı. Bu konuyu ne kadar tartışırsak tartışalım, nereye çekersen çek elinde kalacak.

 

Sidik yarışına dönüşmeye başladı, gereksiz. Anlatmak istediğim şey basit. Hukuk güçlülerindir, bu kadar basit. Ne Saddam'a yapılan saldırıyı alkışlıyorum ne de Saddam'dan yana taraf tutuyorum. Sadece olayı okuyorum.

 

 

Kendi ağzınla itiraf ettin ki Arap kavimine karşı faşist duygular besliyorsun. Mantık dışısın. Adam diyor ki "benim evim orada, YPG geldi işgal etti gidip geri alacağım." Oraya gönderdiğimiz ÖSO bizim eğittiğimiz militanlar, gözetimimiz altında çatışıyorlar. Ne kafa kesiyorlar ne çocuk deşiyorlar. Adamlar toprakları dün DAEŞ bugün de YPG tarafından işgal edilmiş vaziyette.

 

Bugün Türkiye'de "İşid ne güzel, haydi katılın islam ordularına" diyen olsa "düşünce özgürlüğüdür" mü diyeceksin? Demeyeceksin. Alın kellesini diyeceksin değil mi? Ama bir kere benimle tartışmaya başladın ve sidik yarışına çevireceksin ya.

 

Düşünce özgürlüğü mefhumu ne demektir? Kişi, başkasına zarar vermeye başladıktan sonra özgürlük biter. Benim hakkıma, hukukuma, canıma ve malıma saldıran teröristleri övmek ve onların propagandasını yapmak eğer senin için düşünce özgürlüğüyse bir evine giren hırsıza ya da sana ağza alınmaz küfürlerle söven birine saygı duyman gerekir. Böyle boş şeyleri hakikaten tartışmak istemiyorum.

 

 

İşte biz bihaberiz, sen bize akıl veriyorsun. Verdiğin akılda al milyonlarca Suriyeliyi kamyonlara topla, Esad'a ver, katledilmelerine göz yum. Bu arada bütün uluslararası kamuoyuna gülücükler dağıt. Sonra haritada olmayan İŞİD'e cephe aç (Afrin operasyonu sebeplerinden biri de İŞİD'dir, Türkiye dışında kimse bunu telaffuz bile etmez sn. strateji uzmanı) Suriyelileri katlettirdin diye Esad'ın Amerikayı karşısına alıp YPG'yi yok edeceğine inan. Sizin Arap düşmanlığınız, faşist duygularınız gözünüzü kör etmiş. İnsaniyetiniz dahi kalmamış. Oturduğunuz koltuktan ülkemizdeki milyonlarca insanın öldürülmesi için elleri sıvazlıyorsunuz. Sizin gibilerle tartışacak bir şeyimiz yok. Esad'la çıkarlarımız gereği bir masa kurup anlaşacaksak bile bu masumları ona teslim edeceğimiz anlamına gelemez. Bırak millet gururunu, insanlık gururu buna izin vermez.

 

Biz İŞİD ile olan mücadeleyi birlikte yapalım diye Irak'ta ve Suriye'de kaç kez görüştük ve hiçbirinden sonuç alamadık. Adamın var dediği İŞİD bugün üç beş arazi, yarın bunlar da temizlendiğinde Türkiye yine soracak Amerika'ya "halen silah yardımı yapacak mısınız?" diye. Verilen cevabı hep birlikte göreceğiz. Menbiç ve çevresinde İŞİD'den emmare yokken orada üs kuran Amerika bir sebeple Türkiye'nin müttefikliğinin daha değerli olduğuna inanıp YPG'yi önümüze bırakır çekilirse iyi ihtimal.

 

 

Ne diyeyim ki buna? Kim tanıyor Esad'ı? Kendi halkı? Amerika? Türkiye? Türkiye'nin Esad'ı tanımasıyla mı Amerika hareket edecek? Oradaki isyancıları katledince Amerika dünya kamuoyuna "ya bu Esed meşru lidermiş meğersem" mi diyecek? Hem de İsrail gibi bir faktöre karşı. Strateji uzmanı olmak böyle bir şey demek ki.

 

Biz ülkemizdeki Suriye'lileri sokak sokak tutup, tepe taklak kamyonlara atıp Esad'ın önüne serince şimdiki sorunlarımızdan ne kurtuluruz ama değil mi? Suç bende, böyle bir tartışmaya giriyorum.

 

Yani ne diyeyim, bir kavim insan aynı yörüngede olur mu? Suudi Arabistan'ın 2050'ye kadar birçok devleti geride bırakıp dünyanın en zengin 5'ne gireceği de hesaplanıyor, ne olacak yani? Kuzey Kore dediğin ülke Çin'in deneme sahası yani bunu da strateji uzmanı olmaya gerek yok, uluslararası ilişkiler namına üç gram bilgisi olan herkes bilir. Bugün 3. dünya ülkesi olan ülkelerin kavimlerinden kaynaklanan sorunlar mı buna sebep oluyor yani? Moğolistanın derdi ne mesala?

 

Yani bir ülkenin savunma sanayisinin diğerlerine kıyasla geride kalmasının sebebi Araplık olabilir mi? Böyle bir bakış açısı olabilir mi?

 

 

 

https://mises.org/library/man-economy-and-state-power-and-market

 

Anarşist kapitalizmi benimse diye değil, devletin ekonomiye her el vuruşunda yarattığı tahribatı anla diye bu kitabın linkini veriyorum. Bu meseleyi de tartışmak istemiyorum.

 

Neticede buradaki tartışma bitmiştir. Suriyelileri yaka paça toplayıp Esad'ın önüne atalım sonra da Amerika bundan hareketle "ee Esad'da meşru lider canım" deyip çekilsin sonra YPG'yi halledip bizi de dertlerimizden kurtarsın diye bir formül ürettin, bunun üzerine tartıştık. Tartışmanın fayda getirmediği kanaatindeyim zira fikirlerin bir denkleme değil safi nefrete dayalı. Eğer bir denkleme dayalı olsaydı yanlışlarını hesaplardık ancak yanlışlanabilirliği yok zira akıl almaz bir iddia. Bundan sonra tartışmanın kimseye faydası olmayacaktır. Elimden geldiğince şahsına hakaret etmemeye gayret ettim, umarım bundan sonra buraya sayıp sövüp kaliteyi düşürmezsin. Düşürürsen de haberin olsun, ben seninle aynı kuyuya düşmem.

 

 

 

 

Amerika Irak ve Suriye’den çekilse IŞİDin kaybettiği yerleri alması en fazla 1 yıl sürer.Sen dangalak PYDlilerin ve salak Irak ordusunun Amerikan hava desteği olmadan IŞİDe direnebileceğini mi sanıyorsun ki ? IŞİD 4 bin savaşçıyla 2 milyonluk Musul’u ele geçirdi.60 bin Irak askeri ve polisi topukları kıçlarına vura vura Bağdat’a kadar kaçtı.IŞİDin Irak’ın çöl bölgelerinde saklanıp yeni muharebe ve gerilla savaş tarzına hazırlık yapan hala 30 binden fazla savaşçısı var.Hakeza Irak Sünnileri içindede milyonlarla ifade edilen destekçi tabanı var.Amerika çekildiği anda bu destekçiler anında silahlanıp harekete geçer.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 2/22/2018 at 18:13, Tengiz said:

 

Günlerce manşet oldu ama Türkiye'de. Türkiye'nin Afrin operasyonunu "Türkler Kürtlere saldırıyor" diye haber yapan bültenler de bunu "Türkiye YPG'nin kimyasal silah kullandığını iddia ediyor" diye haber yaptı. Bu konuyu ne kadar tartışırsak tartışalım, nereye çekersen çek elinde kalacak.

 

Salak mısın, tipin mi öyle gösteriyor?

 

Türkler şu anda bilfiil ne yapıyor Suriye'de? Bahar geliyor, gidip biraz çiçek dikelim diye mi bombalıyorlar oraları?

 

Evet, Türkiye'nin YPG'nin kimyasal silah kullandığına dair iddiası var, daha doğrusu Türkiye değil de, bir kaç türkiyeli gazete, adam falan neyse onun. Ama bu iddiayı kanıtlayacak hiç bir şey yok.

 

Yani, zaten eline vermişler, orada kalıyor.

 

Ne yani, biz kürtlere saldırıyoruz işte, onlardan mı icazet alacaz?

 

YPG denen it sürüsünü yok etmek için kimyasal silahı mı olması gerekiyor?

 

 

Quote

Sidik yarışına dönüşmeye başladı, gereksiz. Anlatmak istediğim şey basit. Hukuk güçlülerindir, bu kadar basit. Ne Saddam'a yapılan saldırıyı alkışlıyorum ne de Saddam'dan yana taraf tutuyorum. Sadece olayı okuyorum.

 

Elbette gücün bir hakkı vardır.

 

Quote

 

Kendi ağzınla itiraf ettin ki Arap kavimine karşı faşist duygular besliyorsun. Mantık dışısın. Adam diyor ki "benim evim orada, YPG geldi işgal etti gidip geri alacağım." Oraya gönderdiğimiz ÖSO bizim eğittiğimiz militanlar, gözetimimiz altında çatışıyorlar. Ne kafa kesiyorlar ne çocuk deşiyorlar. Adamlar toprakları dün DAEŞ bugün de YPG tarafından işgal edilmiş vaziyette.

 

Arap kavimlere faşist dugyular mı besliyorum? O kadar meraklıysan, topla Suriye'de ne kadar IŞİD'çi arap varsa, besle evinde madem.

 

Evet adam diyor ki, benim evim orada, osmanlı geldi işgal etti, sonra araplar geldi aldı elimden. Ve ABD'nin oraya gönderdiği YPG'liler de bizzat ABD'nin eğittiği ve gözetimi altında çatışanlar.

 

Yani, derler ki, senin anan güzel mi? Saçma sapan haklılık çıkarmaya çalışıyorsun orda.

 

Boş boş lakırdamışsın ardından uzun uzun... Sana ne arapların birbirini yemesi? Bir taraft kürt itleri, öbür tarafta arap itleri, bırak kim kimi yerse yesin. yoksa gelip seni yemeye çıkıyor bu itler. Yarın bir gün, arap bir şekilde biti kanlanırda, gelip ananı, karını, kızını, bacını cariye edip düzer, çıkarıp göbeğine akıtıp , gebe değil diye bir de satıp öbür araplara düzdürürken anlarsın nasıl salak salak yerlerde gezdiğini...

 

 

tarihinde anibal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tehlikeli  olarak görünen unsurlar sadece Türkiye için mi tehdit oluşturuyor. Hayır. 

İran. İrak. Suriye ve Türkiye yi ilgilendiren ortak bir sorun var 

Ortak bir  zeminde buluşmayi ve hareket etmeyi gerektirecek bir neden varken . Ortak hareket etme zorunluluğu gerçeğini  gormezden gelmek kafana gore hareket etmek ahmaklik değil ihanettir. 

Köşeye sıkıştırmaya çalıştığın pyd/ypg 

Suriye ile ortak hareket etmedigin için  esada yanaştı. ypg/pyd nin uluslararası meşru görünme propagandasina destek oldun...

Bunu analiz edemeyecek kadar akıl fukuralarımi hayır. 

Peki neden kendi ayağına sıkan hamleler yapılıyor. 

Bop projesi. 

Eskiden açıktan söylüyorlardı. Şimdi destek görmedikleri için gizli yapıyor üç harfli 

tarihinde Jakuzi_Operatoru tarafından düzenlendi
Cc
Link to post
Sitelerde Paylaş
44 minutes ago, Jakuzi_Operatoru said:

Tehlikeli  olarak görünen unsurlar sadece Türkiye için mi tehdit oluşturuyor. Hayır. 

İran. İrak. Suriye ve Türkiye yi ilgilendiren ortak bir sorun var 

Ortak bir  zeminde buluşmayi ve hareket etmeyi gerektirecek bir neden varken . Ortak hareket etme zorunluluğu gerçeğini  gormezden gelmek kafana gore hareket etmek ahmaklik değil ihanettir. 

Köşeye sıkıştırmaya çalıştığın pyd/ypg 

Suriye ile ortak hareket etmedigin için  esada yanaştı. ypg/pyd nin uluslararası meşru görünme propagandasina destek oldun...

Bunu analiz edemeyecek kadar akıl fukuralarımi hayır. 

Peki neden kendi ayağına sıkan hamleler yapılıyor. 

Bop projesi. 

Eskiden açıktan söylüyorlardı. Şimdi destek görmedikleri için gizli yapıyor üç harfli 

 

Bu tehlike bitmez...

 

Öncelike siz Tayyibin ne zaman doğru söylediğini gördünüz ki onun ettiği laflara inanıyorsunuz?

 

BOP projesi diye bir şey yok. Bunu iddia edenler, biri mahir kaynak, diğeri işçi partisi, emek partisi herneyse o. Bir G8 zirvesinde, ABD, arap yarımadası, yani ortadoğu, iran, türkiye vs. ile, kuzey afrikayı tek bir bütün olarak ifade edip, buna büyük ortadoğu dedi. Onlar da bunu, gene onlar gibi komplo uydurma üstadı olan birilerinden aldılar tabi. Tayyipte bunu kendine kullandı, birr takım çevrelere şirin görünmek için ben BOP eşbaşkanıyım falan filan..

 

Bu çok mu önemli, normalde pek değil. Ama olayı yanlış anlamaya yol açıyor.

 

Suriye'de süren ve Fas ta falan başlayan bu teişin sebebi, birilerini elinde benzin bidonu, cebinde çakmak ile oralarda çok gezmesi değil. Önce bir bunu anlamak gerekiyor. Bu mevzunun asıl sebebi, önce küresel ısınmadan, ardında bölgede yüzlerce yıldır uygulanan yanlış ekonomik politiklardan geliyor. Çölleşme, geçim kaynağı olan tarımı bitirdi, kalanlar ise, sanayi falan olmadığı için aç kaldı. İşte tüm olay bu meseleden kaynaklanıyor.

 

Bu durumu bilmek şu açıdan önemli. Böyle basit triplerle, yok saddamı devirelim, yok sünni islam devleti kuralım, yok yok kürdistan olalım gibi mevzularla bu ateşi söndüremezsiniz. Kim gelirse gelsin, kim giderse gitsin, bu dert orada kalacak ve o insanlar birbirini yiyecek.

 

O yüzden elinizden gelecek tek şey, birbirlerini yemelerini izleyip, gelip sizide yememeleri için tedbir almanız.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 saat önce, anibal yazdı:

 

Bu tehlike bitmez...

 

Öncelike siz Tayyibin ne zaman doğru söylediğini gördünüz ki onun ettiği laflara inanıyorsunuz?

 

BOP projesi diye bir şey yok. Bunu iddia edenler, biri mahir kaynak, diğeri işçi partisi, emek partisi herneyse o. Bir G8 zirvesinde, ABD, arap yarımadası, yani ortadoğu, iran, türkiye vs. ile, kuzey afrikayı tek bir bütün olarak ifade edip, buna büyük ortadoğu dedi. Onlar da bunu, gene onlar gibi komplo uydurma üstadı olan birilerinden aldılar tabi. Tayyipte bunu kendine kullandı, birr takım çevrelere şirin görünmek için ben BOP eşbaşkanıyım falan filan..

 

Bu çok mu önemli, normalde pek değil. Ama olayı yanlış anlamaya yol açıyor.

 

Suriye'de süren ve Fas ta falan başlayan bu teişin sebebi, birilerini elinde benzin bidonu, cebinde çakmak ile oralarda çok gezmesi değil. Önce bir bunu anlamak gerekiyor. Bu mevzunun asıl sebebi, önce küresel ısınmadan, ardında bölgede yüzlerce yıldır uygulanan yanlış ekonomik politiklardan geliyor. Çölleşme, geçim kaynağı olan tarımı bitirdi, kalanlar ise, sanayi falan olmadığı için aç kaldı. İşte tüm olay bu meseleden kaynaklanıyor.

 

Bu durumu bilmek şu açıdan önemli. Böyle basit triplerle, yok saddamı devirelim, yok sünni islam devleti kuralım, yok yok kürdistan olalım gibi mevzularla bu ateşi söndüremezsiniz. Kim gelirse gelsin, kim giderse gitsin, bu dert orada kalacak ve o insanlar birbirini yiyecek.

 

O yüzden elinizden gelecek tek şey, birbirlerini yemelerini izleyip, gelip sizide yememeleri için tedbir almanız.

 

 

Söylemek istediğinizi anlamak adına soruyorum. 

Bop projesini  hikaye ve fantezi olarak mı görüyorsunuz?  

condalina rize ortadoğu da bir çok yerin sınırı değişecek derken goy goy mu yapıyordu? 

 

Not: Dengesiz perincek in arada bir doğru söylemesi ne onu doğru yapar. Ne de doğru olanları yanlış yapar 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olay giderek tuhaflaşıyor. En seçkin birlikler sevkediliyor, daha Kilis'in hemen karşısı olan Afrin'e girilemedi! Bu nasıl iş yahu? Yerleşik koskoca bir ülkenin düzenli ordusunun yerel bir milis gücünü süpürüp geçip gitmesi gerekir. Yani işin doğası, oluru böyle.

 

Daha Afrin elde yok, ihtiyatlara hazır olun celbe çağrısı yapılıyor. Durumu son derece tuhaf görüyorum. Ben bunu, uçağını düşmanca davranıp düşürdüğünüz bir ülkenin izni ile uçabiliyor olmanıza bağlıyorum. Çelişkili işler yapıyorsunuz. Düşmanca uçağını düşürüyor, sonra da operasyon yapacağım izin ver diyorsunuz. Perhizle hıyar turşusu arasında münasebet mi dediniz?

 

Hayır bir Kıbrıs harekatını düşünüyorum. Nasıl bir coşku, haklılık duygusu, bir gurur vardı yahu!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yarın bir gün Afrin'e elbette girilecek. Bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum da, bu kadar mı zor olacaktı bu yahu? Yani yarın nooldu bak giremiyoruz diyordun işte girdik diye horozlar ötmesin de! Giremezsiniz diyen yok zaten. İşin doğası, oluru elbette küçük bir milis gücünün düzenli koskoca bir orduya direnememesi. Normali zaten bu!

 

Girmeyi değil de çıkmayı düşünmek daha doğru olur. Girdiniz, tamam. Nasıl çıkacaksınız? Ösoya mı emanet edeceksiniz? Peki bu bölücülük olmayacak mı? Bir ülkeyi iktidar ile muhalifler arasında bölmeye hakkınız var mı? Hakkı boşver, bu lehinize mi olur? Bunları hesaplamadınız.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olasılık teorisi yazıyorum. 

15.07.2018 günü 15 temmuz darbe girişiminin! !! yıl dönümü. Pazar günü. .

Ülkeyi babasının ciftliği gibi yöneten üç  harfli  . Ülkenin tapusunu kağıt üzerinde üzerine almak istiyor .

Bunu yapmak için mhp bbp gibi oluşumları yanına çekerek sözde çoğunluk oluşturmak istiyor ama gidişat istediği gibi görünmüyor. Geçmişte ali cengiz oyunları ile oluşturduğu puanlar bu sefer kendini kurtarmayacak. 

Geçmişte denemediği farklı bir strateji uygulaması lazım. Kahraman olması gerekiyor. 

Kontrollü darbeyi pekiştirecek ve etkisini artaracak yeni kontrollü kaos gerekiyor. 

Dün . Kahramanmaraş da seferberlik ile ilgili bir iki kelam etti. Bu boşuna söylenmedi. Algı işleniyor....

Türkiye nin mevcudiyeti tehlike altında ve benim olağanüstü kararlarım ve kararlılığım ile bu iş çözülecek diye bilmesi için kaos gerekiyor. 

Yakın bir zaman içinde Türkiye Cumhuriyeti nin vatandaşlarını derinden  sarsacak büyük bir olay yaşanabilir . Topraklarımiza kimyasal silah veya orada bulunan askerlerimize kimyasal silah kullana bilirler. (Yakın bir zamanda kimyasal silah kullanıldı haberleri yapıldı. Algı oluşturuluyor)  Bu olay karşısında tepki olağanüstü olacak vé olağan dışı kararlar ile karşı kuvvet uygulanacak. Bunun için meclisten olağan olağan üstü kararlar için olağanüstü yetkililer istenecek. Normalde fiilen zaten yapıyor ama kağıt üzerinde de gerçekleşmesi gerekiyor .

Kağıt üzerinde olduğu zaman saltanat belge ile tescillenmis olacak 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 hours ago, Jakuzi_Operatoru said:

Söylemek istediğinizi anlamak adına soruyorum. 

Bop projesini  hikaye ve fantezi olarak mı görüyorsunuz?  

condalina rize ortadoğu da bir çok yerin sınırı değişecek derken goy goy mu yapıyordu? 

 

Not: Dengesiz perincek in arada bir doğru söylemesi ne onu doğru yapar. Ne de doğru olanları yanlış yapar 

 

Bir şeyin farkında değilsiniz. Kadın, amanda kalemim var, çizecem o sınırları kafama göre demiyor. Benim gördüğümü o görmüyor mu sanıyorsun? 

 

BOB Projesi diye bir proje yok. En azından ABD'nin falan böyle bir projesi yok. Ülkeler, manipülasyonla düzenlenmez. Sınırlar sadece bir çizgidir, çok zaman bir anlam ifade etmez. 

 

Anlaman için şöyle anlatayım, aha sahra çölü, git kendi ülkeni kur istersen. Sen ülke kurdun diye, orası vaha mı olacak?

 

Neden Türkler taaa orta asyadan kalkıp buralara gelmiş? ABD geçmişe zaman makinesi mi yollamış manipüle etmek için? 

 

Roma yıkıldı, sınırlar baştan çizildi. Peki neden yıkıldı? Romanın yıkılışının bir volaknla geldiğini, bugünkü gibi bir kuraklı döneminin sonucu olduğunu biliyor muydun?

 

Hal böyleyken böyle. Ne yapacak o suriyeliler? Hadi din devleti kursunlar, din devleti kurdunuz diye allah onlara gökten sebze mi yağdıracak? Din devleti olmasın, komünist devlet olsun, olmadı kürt devleti olsun. O topraklarda o kadar insanı besleyecek kaynak yok, bu değişmeyecek. Ne yapacak peki bu insanlar?

Link to post
Sitelerde Paylaş
43 dakika önce, anibal yazdı:

 

Bir şeyin farkında değilsiniz. Kadın, amanda kalemim var, çizecem o sınırları kafama göre demiyor. Benim gördüğümü o görmüyor mu sanıyorsun? 

 

BOB Projesi diye bir proje yok. En azından ABD'nin falan böyle bir projesi yok. Ülkeler, manipülasyonla düzenlenmez. Sınırlar sadece bir çizgidir, çok zaman bir anlam ifade etmez. 

 

Anlaman için şöyle anlatayım, aha sahra çölü, git kendi ülkeni kur istersen. Sen ülke kurdun diye, orası vaha mı olacak?

 

Neden Türkler taaa orta asyadan kalkıp buralara gelmiş? ABD geçmişe zaman makinesi mi yollamış manipüle etmek için? 

 

Roma yıkıldı, sınırlar baştan çizildi. Peki neden yıkıldı? Romanın yıkılışının bir volaknla geldiğini, bugünkü gibi bir kuraklı döneminin sonucu olduğunu biliyor muydun?

 

Hal böyleyken böyle. Ne yapacak o suriyeliler? Hadi din devleti kursunlar, din devleti kurdunuz diye allah onlara gökten sebze mi yağdıracak? Din devleti olmasın, komünist devlet olsun, olmadı kürt devleti olsun. O topraklarda o kadar insanı besleyecek kaynak yok, bu değişmeyecek. Ne yapacak peki bu insanlar?

abd burada ne yapıyor. Demokrasi mi getiriyor. Kime getirmiş buraya getirecek. 

Kaos ortamı ile beslenen düzende bahsediyoruz. Evinde sıcak ortam sağlamak için dışarıda başka evlere ateşe veren bir düzenden bahsediyoruz .

Bop projesine gelirsek. 

Bu söylem tayyibe aittir. Yorum ve duyum ile itham etmiyorum . Onlarca video görüntüsüne rağmen sonradan ben soylemedim demis olsa da . Kayıtları internette mevcuttur .

Yasanlar alenen ortada. Analiz yapmak için uzman olmayı gerektirmeyecek kadar net ve göz göre göre.  Akla hakaret edilerek yapılıyor....

Çözüm için genel kanı şudur. 

Bölge ülkeleri olan iran ırak suriye ve Türkiye ortak hareket edecek. Suriye toprak bütünlüğü ortak çıkarımız 

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 hours ago, Jakuzi_Operatoru said:

abd burada ne yapıyor. Demokrasi mi getiriyor. Kime getirmiş buraya getirecek. 

 

Irak'a getirdi işte. Ha, ırak'ta demokrasi ancak o kadar olur, o başka mesele.

 

Bir şeyi pek anlamış değilsin. Bu harala gürelenin sebebi, kaynak yetmezliği. Peki en çok kaynak nerde, evet ABD'de. Yani, bu adamların gözü, her durumda ABD'de olacak, gidip o kaynaklara el koymak isteyecek. Neden bu bölgenin en büyük zırıltısı, hain düşman ABD'dir? 

 

Ufacık bir şeyi hiç sorgulamıyorsunuz. ABD, o kadar top tüfek bomba vs. ile, neden gelip buraları işgal ve ilhak etmez? Neden bir sürü uğraşıp savaşta "kayıtsız şartsız" teslim aldığı ülkeleri geri halklarına bırakır? 

 

10 hours ago, Jakuzi_Operatoru said:

Kaos ortamı ile beslenen düzende bahsediyoruz. Evinde sıcak ortam sağlamak için dışarıda başka evlere ateşe veren bir düzenden bahsediyoruz .

 

Sorun, kaos ortamı değil. Kaos ortamına neyin sebep olduğu. Bu sebepte, ABD, Saddam, Esad falan değil. Saddam, Esad vs. kaos ortamını kullanıp başa geçmeyi bir şekilde başarmış olanlar. Ama tabi sebepler yerinde kaldıkça, kaos ortamı şekil değiştirip gene oluşacaktr ve oluşuyorda. ABD'nin  buralarda var olması, ama iyi niyet, ama kötü niyet gene aynı kaos ortamıdır. Ve sebepleri yok edilmedikçe, burada kalacaktır. 

 

 

10 hours ago, Jakuzi_Operatoru said:

Bop projesine gelirsek. 

Bu söylem tayyibe aittir. Yorum ve duyum ile itham etmiyorum . Onlarca video görüntüsüne rağmen sonradan ben soylemedim demis olsa da . Kayıtları internette mevcuttur .

Yasanlar alenen ortada. Analiz yapmak için uzman olmayı gerektirmeyecek kadar net ve göz göre göre.  Akla hakaret edilerek yapılıyor....

Çözüm için genel kanı şudur. 

Bölge ülkeleri olan iran ırak suriye ve Türkiye ortak hareket edecek. Suriye toprak bütünlüğü ortak çıkarımız 

 

Eğer olayı, abes, salakça bir din, mezhep, ırk falan kavgası gibi düşünürseniz, bu işin içinden çıkamazsınız. Öncelikle, İran'ın neci olduğu bir sorudur. Ama daha önemlisi, aynı kaynak kıtlığına İran'ın da katıldığı. Ki rejim yayma dertleri, Suriye ile olan ilgisi falan da bundandır. İran'la bu işi çözemezsiniz. 

 

Ve söyledik, Suriye'deki çözüm, Suriye'dekilerin kendi arasında çözmeleri gereken bir sorun. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kıbrıs harekatı sırasında bile ihtiyatlara celbe hazır olun çağrısı yapılmadı.

 

Bir yerel milis gücüne karşı bu çağrı yapılıyor olamaz.

 

Olasılıkla Suriye ile savaşa tutuşmak düşünülüyor. Suriye'nin arkasında ise Rusya olduğu için büyük bir savaşa hazırlanılıyor diye düşünüyorum.

 

Ya da öyle bir görüntü veriliyor. Ama tabii ateşle oynarken gerçekten yangın çıkması riski vardır. Amaç ateşle sadece oynamak olsa da, amaç yangın çıkarmak olmasa da...

 

Kaldı ki bir ülkenin uçağını düşmanca bir saldırı ile düşürmek ateşle oynamanın ötesinde bir davranıştır.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir sorun da ösonun Suriye milli bayrağından ayrı bir bayrak ve Türk bayrağı kullanması.

 

Bu apaçık bölücülük. Yani bir ülkenin bir kesiminin yabancı bir bayrak kullanması, işgal ettiği köylere bu yabancı bayrağı dikmesi, veya ülkenin milli bayrağından ayrı düzenlediği kendi bayrağını dikmesi bölücülük değil de nedir?

 

Bir ülkede reform, değişiklik gerekiyor olabilir ama bu, bir dış gücün dayatması ile değil, ülkenin kendi iç dinamikleri ile olursa değer kazanır. Kendi iç dinamikleri ile olmuyor deyip gökten helva yağdıramazsın ki?

 

Sana yapılınca bölücülük, sen yapınca kahramanlık çifte standardı ile olmaz. Ösonun yaptıkları size yapıldığında vatan hainleri satılmışlar diyecektiniz değil mi? Öyle. Neyse... Aynen böyle devam edebilirsiniz. Yanlış anlamayın, size yapmayın etmeyin diyen yok. Tersine herkes yapın edin diyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

BOP emin ve kesin adımlarla hedefine ilerliyor. Bu adımların en önemlisi PKK nın gerilla savaşı taktiklerinden düzenli ordu taktiklerine geçmiş olmasıdır. Türk ordusuyla karşılaşması ve direnmesi, bu konumu pekiştirmekte ve BOP un hedefine hizmet etmektedir.

 

Gerilla savaşı aşamasından düzenli ordu aşamasına geçmek, devlet kurmanın en önemli adımıdır. Bu adımı atmadan devlet kurmak mümkün değildir. Türk ordusunun saldırması ve PKK nın mevzi, alan, hat savunması, bu amacı gerçekleştirmektedir.

 

Yoksa bunlar enayi değil yani, yerel bir milis gücüyle koskoca bir ülkenin nizami ordusuna direnecek. Ama bu amaçlarına hizmet ediyor, amaçlarına giden yolda çok önemli bir basamak. 

 

Direne direne geri çekilecek ve Türk ordusunun Afrin'e girmesine kadar kontrollü bir direnişle geri çekileceklerdir. Afrin'e girdikten sonra ne olacağına daha sonra bakarız. Hele bir girilsin. Afrin dediğin hemen Kilis'in karşısı olduğu ve filan tepeyi filan köyü aldık dedikleri sınırın dibi. Daha ortada pek bir sonuç yok.

 

Bu arada Devlet bey Afrin'e bir an önce gitsin. Hiç durmasın. Lafını etmesin, icraat göstersin. Bedelli ile yırtmış yandaş medya kalemşörleri de koltuklarında yan gelip gaz vereceklerine onlar da gitsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, anibal yazdı:

Bir şeyi pek anlamış değilsin. Bu harala gürelenin sebebi, kaynak yetmezliği. Peki en çok kaynak nerde, evet ABD'de. Yani, bu adamların gözü, her durumda ABD'de olacak, gidip o kaynaklara el koymak isteyecek. Neden bu bölgenin en büyük zırıltısı, hain düşman ABD'dir? 

 

Bu sana gerçekten mantıklı geliyor mu? Yani ABD,  bilmem kaç senedir küresel ısınma vs vs nedeniyle kıtlık geleceğini biliyordu ve "bunlar birleşip bana saldırır, kaynaklarımı ellerine geçirmek ister" diye düşündü ve "önce ben gidip oraları karıştırayım ki bana saldıracak dermanları pek kalmasın" filan dedi de ondan bu kaosta bu kadar büyük etken oldu, öyle mi?

 

Yani bu medeniyetsiz, teknoloji üretmekten bihaber bedeviler vs kalkıp taa buralardan ABD'ye gidecek, kaynaklarını ele geçirecek, öyle mi anibal? ABD düşünüyor bunu diyorsun.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...