Jump to content

Bu kadar Kürtçü CHP'li nereden çıktı?


Recommended Posts

CHP'de kurultay süreci hızla yaklaşırken bilindiği gibi Ümit Kocasakal ismi ön plana çıkmaya başladı. Kendisi gündeme gelir gelmez hemen Kılıçdaroğlu destekçilerinin saldırılarına uğramaya başladı. Sağda solda hepsi benzer şeyleri yazıp duruyor. "Irkçı faşist ulusalcılar gidin Vatan Partisi'ne", "CHP'yi karıştırmaya çalışıyorlar", "Adalet yürüyüşünde neredeydi bu adam" Ciddiyim ha hepsi papağan gibi iki üç cümleyi tekrarlayıp duruyor. Ne kadar da çok kemalizm ile sorunu olan, Atatürk ilkelerini hazmedemeyen CHP'li varmış meğerse. Resmen Kürtçü sol-liberal döküntüleri sarmış etrafımızı haberimiz yokmuş. Canan Kaftancıoğlu'na bile yüzleri kızarmadan sahip çıkıyorlar. Bunların CHP'li falan olduğuna inanmak istemiyorum. Adamların resmen midesi bulanıyor Atatürk'ten. Birileri HDP'li trolleri yemledi mi ne yaptı bu son birkaç günde CHP'li gibi görünün Kılıçdaroğlu'nu savunun falan diye acaba.

tarihinde Thravelyn tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir yerden çıkmadı.Eskiden beri vardı.

Alıntı

Kuruluşu

Ekim 1989’da Paris’te düzenlenen "Kürt Ulusal Kimliği ve İnsan Hakları" konulu bir konferansa katılan Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) milletvekilleri Kenan Sönmezİsmail Hakkı ÖnalAhmet TürkMehmet Ali ErenAdnan EkmenMahmut AlınakSalih Sümer 16 Kasım’da partiden ihraç edildi.

İhraç kararını protesto eden Abdullah BaştürkFehmi IşıklarCüneyt CanverMehmet KahramanArif Sağ ve İlhami Binici 23 Kasım’da, Kemal AnadolHüsnü Okçuoğlu ve Tevfik Koçak 1 Aralık’ta, Kamil Ateşoğlu ve Aydın Güven Gürkan da 13 Aralık’ta partiden istifa ettiler. Bunu Diyarbakır örgütündeki toplu istifalar izledi.[1]

 

 

 

1991 seçimleri ve kapatılışı

 

20 Ekim 1991 tarihinde gerçekleştirilen erken genel seçimlerde yüzde 10'luk seçim barajını aşamayacağını anlayınca adaylarını SHP listelerinden seçime soktu. 21 HEP'li (Mahmut Kılınç (Adıyaman), Adnan Ekmen (Batman), Nizamettin Toğuç (Batman), Hatip Dicle(Diyarbakır), Fehmi Işıklar (Diyarbakır), Salih Sümer (Diyarbakır), Mahmut Uyanık (Diyarbakır), Sedat Yurtdaş (Diyarbakır), Leyla Zana (Diyarbakır), Mehmet Sincar (Mardin), Ahmet Türk(Mardin), Mehmet Ali Yiğit (Mardin), Muzaffer Demir (Muş), Sırrı Sakık (Muş), Emin Sever(Muş), Zübeyir Aydar (Siirt), Naif Güneş (Siirt), Mahmut Alınak (Şırnak), Orhan Doğan (Şırnak), Selim Sadak (Şırnak), Remzi Kartal (Van) ) SHP listelerinden TBMM'ye seçildi. 15 Aralık 1991'de yapılan 1. Olağanüstü Kongre'de Feridun Yazar genel başkanlığa seçildi.

 

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Halkın_Emek_Partisi

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Süleyman Demirel; "Siyâset, imkânları kullanma sanatıdır." derdi.

 

Tayyip, ne kadar "Atatürk'çü"  ise

CHP de o kadar "Kürt'çü"dür.

 

Türk'çü veya Kürt'çü nitelemeleri ayrışmayı körüklüyor, keskinleştiriyor.  

Algı yönetiminde sıkça kullanılıyor olması tesâdüfi değil.

Cem Karaca'nın da dediği gibi:

 

"Bindik bir alamete, gedeyoz gıyâmete."

tarihinde Vefik Sâmi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk öldüğü anda devrimleri durdurulduğu gibi, CHP de Atatürk'ün partisi olmaktan çıkarılmaya başlanmıştır. Süreç bu güne kadar geldi, olay bu.

 

Atatürk çok fazla büyük bir lider ve devrimci olduğu için bu halka, bu ülkeye çok fazla büyük geldi, taşıyamadılar. Tüm sorun bu. Atatürk gibi dünyanın ve tarihin gelmiş geçmiş en büyük liderinin çapsız ufuksuz bir halkın başına gelmiş olması.

 

Lloyd George eksik söylemiş yani, 1000 yılda bir gelecek bir lider Türk halkına denk gelmedi. Tarihin görüp göreceği en büyük lider Türk halkına denk geldi!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...