Jump to content

Kuran-ı Kerim'e göre Kudüs İsrail'indir, Yahudiler üstün ırktır


Recommended Posts

  • 8 months later...

Bu ayette bahsedilen israil bir peygamberdir, kavmiyle beraber mısırdan şuan ki israil topraklarına gitmeleri emredilmiştir. israil hz.yakup peygamberin diğer adıdır.

kuran geçmiş ve gelecekten haber verir  bu ayeti anlamak için bahsedilen olaylara bakmamız gerekiyor.

öncelikle bu ayetin müslümanlık ile bir alakası yok hz.musa dönemine dayanır zulüm altındaki israiloğulların dan bahseder. 

dikkat ederseniz bakara 47 de direk israiloğullarına bir söylem vardır yahudilik ile alakası yoktur yahudi kelimesi bozan anlamına gelir ve kendilerine yahudi demezler musevi derler

şuan ki israil devleti yahudi bir devlettir bu ayetin indiği museviler ile bir alakaları kalmamıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

"Yahudiler Üzeyr Allah'ın oğludur ,hristiyanlarda Mesih Allah'ın oğludur dediler.Allah onları katletsin,nasılda döndürülüyorlar " ayetini ne yapacaksınız ? Bu gün  Arabistanda Yahudi ve hristiyan nüfusu görebiliyormusunuz ? 

Sebebi çok açık ; Allah emretti diye Müslümanlar hepsini savaşla,tehditle,mallarını,karılarını gasp ederek sürgüne zorladılar...Kur'an dan cımbızla ayet seçip yargılamak doğru değil Çünkü Kur'an değişen ortama,zamana,kişilere göre politik davranmış ,nabza göre şerbet vermiş ayetlerin olduğu bir kitaptır..dinde zorlama yoktur der,sonra müşrikleri öldürün der.ehli kitapla.cizye verinceye kadar savaşın der (müşriklerden cizye istemez,müşriklere karşı daha toleranslı olduğu için değil heralde  )

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

İsrailoğulları(ibrahimin oğlu ishaktan olma oğlu yakuptan gelenler)'nın üstün kılınması eski mısırdan bu yana mistik öğretilerin sahibi olmalarıdır. Monoteist dinlerin kaşifi benim tanrım şu olmalı, yok yok bu daha mantıklı diye araştırma yapan ibrahimdir. Keşfettiği şeyle bu gün bile onun soyundan gelenler dünya nüfusunun önemli bir kısmını köleleştirmişlerdir. Bu sayede ciddi bir zenginlik ve güç sahibidirler. Dünyada ortadoğu haricinde tek tanrılı dinlerle ilgili herhangi bir erkeolojik bulguya rastlanmamıştır. Ne olduysa ortadoğuda olmuş. Gariptirki ? bütün peygamberler ibrahimin ya oğlu ya torunu. Çoluğunu çocuğunu keşfettiği yöntemle peygamber yapmış yani :) kabeyi yapan ibrahimin oğlu ismaildir mesela. Mekkede üstünlüğü putseverlere kaptırmaya başlayınca yeni bir peygamber çıkarma ihtiyacı hissetmişler. Akabinde peygamber geleceği söylentileri yayarak saf muhammedin kendini özel bir varlık olarak görmesini sağlayarak bayrağı muhammede devretmişlerdir. Ne hikmetse çocukları hep ölmüş. Yakubun soyundan bir karısı var onun çocuğunun öldüğünü sanmam. kurandada israiloğulları(yakuboğulları) bu saadet zincirine sahip çıktıkları halde üstün olacakları defaaten dile getirilir. Hitlerin yahudi düşmanlığının temel nedeni bile bu olabilir. Ne kadar doğru bilmem ama siyon protokolü dedikleri bazı maddeler uzun süredir internette bile dolaşıyor. Yahudiler gerçeği ters tarafa gizleme konusunda uzman. Düşman olarak gördüğüne aslında kölesin düşünsene. Bir yandan küfür ederken diğer taraftan tüm piyasana hakim oluyor adamlar. Biz sorgulamaya başlamayıp düşünsel evrimi tamamlamadığımız sürece köle olarak yaşamaya devam edeceğiz bu gidişle.

tarihinde erhan3366 tarafından düzenlendi
Yanlış yazım
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Arkadaşlar tarihi birZ önümüzdeki olsanız Davut zamanında hatta Süleyman zamanında olan bir olaydı.

Mescidi akşamın yapıldığı zamanda ise İslamiyetten herhangi bir şey söz konusu değildi ünlü tarihi belgelere göre İslamiyet ondan baya bir zamandan sonra geldi ve müslümanlar orayı fethetti şu anda İsrail'in oraya sahip çıkması bence haklı bir davranış çünkü onların ataları inşa ettiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuda da nacizane bir bilgi paylaşayım. Kurandaki kudus denilen yer kelime anlamı ile uzak mescit demektir.  Ancak  o dönemde kudusun adı İliya mescididir.  Kudus adını 250 yıl sonra almıştır. Burada bir algı yonetimi ve aldatmaca var. Kuranda kastedilen kudus süleymen mabedi değildir.  Günümüzden örnek verirsek bazı insanlar kuranda geçiyor diye çocuklarına bir takım isimler koyuyorlar. Bu demek değildir ki allah kuranda benden bahsetmiş.. Aynen bunun gibi üzerinden 1000 yıldan fazla zaman geçmiş olduğundan hangi isim önce hangisi sonra gelmiş unutulmuş.

 

Yahudi oyunları bunlar. Kendi dinlerini müslümanlara reklam yaptırıyorlar. çok gülesim geliyor  onların bu hallerine. Zaten bu durumda müslümanları işine geliyor kavga edecek bahane arıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, deadanddark yazdı:

Yahudiler üstün irktir derken, yahudilik irk degildir diye biliyorum. Musevi dininden olandir. Iclerinde arabida vardir, türkü de vardir.

 

İşin içine Arabı, Türkü katarsan iş iyice karışır. Afrika'da da Yahudi var ama bunlar ikinci üçüncü dereceden kabul edilir. Bir de Yahudilikte esas olan anneden Yahudi olmaktır. Onlar bunu esas alırlar. Ayrıca Yahudilikte ırk ve din iç içe geçmiştir. Birini diğerinden ayıramazsın. Aslında bu yönüyle benzeşen başka inançlar, mezhepler de  vardır. Örneğin bizdeki Alevilik gibi. Alevilik bir ırk olmadığı halde bir silsileyi takip eder. Sonradan Alevi felsefesini benimseyebilirsin ama ben aleviyim diyebilir misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...