Jump to content

Fiziksel Sorunlarım


Recommended Posts

12 hours ago, democrossian said:

 

Bunun nedenini anlayamıyorum. Neden böyle yapıyorsunuz? Bunu bir arkadaş da yaptı. Kız arkadaşını bana da tanıştırmıştı, gayet güzel, iyi bir kız. Tamam, her şey iyi... Bir gün tesadüfen ve istemeden bir telefon konuşmalarına şahit oldum. Arkadaş sarhoş gibiydi, benim duymama aldırmadan kıza çirkin imalarda ve aşağılamalarda bulunuyordu. Bu sırada pis pis de sırıtıyordu. Neye uğradığımı şaşırdım. Hiç bir şey söylemeden oradan ayrıldım ve hiç karışmadım ne olduğuna. Fakat çok canım sıkıldı ve Ay'ın kimseye göstermediği yüzünü görmüş gibi şok oldum.

 

Sadece içimden kız gitti gider dedim. Çok zaman geçmedi, kız beni terketti dedi. Bunu neden yapıyorsunuz, dayanamıyor musunuz, kendinize engel olamıyor musunuz hiç anlamıyorum. Kızlara neden güzel sözler söyleyemiyorsunuz?

 

Güzel sözler değil, doğru sözler. Yani, yalan olmayan sözler değil, söylenmesi gereken sözler. Bu sözlerde, kıza, onun gibi düşündüğünüzü, onu anladığınızı gösteren sözler olmalıdır. 

 

Garip gelecek gene. Kız acaba neden gitti? Arkadaşın büyük ihtimalle eskiden de öyleydi, onunla birlikte olabiliyordu kız, pek sorun etmiyordu tahminen. Ne oldu peki? Olan, genellikle kızın değişmesi olur. Mesela kızın ilişkilere bakışı değişir. İşte o durumda, ona iyi gelen erkekte değişecektir. Sonrası bellidir, sorun sende değil bende teranesi ile erkek sap gibi kalır ortada. Sonrada burdaki angutlar falan, amanda kız seviyormuşta, yok aşıkmış ta diye sayıklar durur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 475
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

10 minutes ago, ateistfikir said:

Kız gerçekten romantik bir tip. Benimle konuşucam diye uyumuyodu geceleri,telefon elinde uykuya dalıyomuş. Beni rüyasında görüyomuş falan. Seni sevmiyorum ama senden vazgeçemiyorumda demişti bir keresinde. 2 hafta önce tekrar yazdım Whatsapp üzerinden ama baya tersledi. Ne sorsam sanane seni ilgilendirmez diyor. Ama beni engellemiyor konuşmayı devam ettiriyor bir yandan. Selam naber dediğimde bunlara cevap veriyor. Sobra bana sevgilim var dedi bende konuşmayı bıraktım. Bunu öncedende söylüyodu bana beni kıskandırmak için. Şimdi devam ettirmek istiyorum ama imkansız gibi bişey artık.

 

Ama bu kız ben küfür ettiğimde beni engelliyodu etme falan diyodu. 

 

 

Buradaki bir takım angutların sandığının aksine, o kız zaten seni hiç bir zaman sevmedi. O zaman, dün sevmedi ama senle takılıyorduysa, bugün de sevmiyor, gene takılmaması için ortada bir sebep yok gibi di mi? Evet, teknik olarak böyle. Velakin, şöyle de bir şey var, kız senden tiksinmeye başlamış olabilir. Öyleyse işin zor. 

 

Ve dahası yaptıkların veya hayatın akışı kızı değiştirmiş olabilir, o zaman da işin zor. 

 

Ama imkansız değil. Bakma bu angutlara, kızlardan gram anladıkları yok. Onunla olan yazışmalarını biraz daha fazla bilmek gerekiyor. Yani kızı biraz daha tanımak lazım. Unutma, zaten hiç sevmedi ki, bugün değişen bir şey yok, taa ki, kendinden tiksindirmediysen. Tabi birde seviyorum bende, sana aşığım falan gibi saçma sapan kızı şişirmediysen zamanında. Öyleyse işin zor, ama imkansız değil.

 

Velakin, kız köküne kibrit suyu mu döküldü? Her taraf kız, git başkasını bul sende. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Just now, Bir Buçuk said:

Bu neden olur?

 

 

Kızların kişilk özelliklerini belrileyen bir sürü şey var. Ama üç tanesi önemli.

 

1. İlişkiler bakış.

2. Sekse bakışları

3. Hayata bakışları.

 

Bu, çok çok özet bir tanım, ama böyle dar bir tanım, hemen hemen kızların tamamını kapsayabiliyor oluyor. Ve dahası, ölçülebilir sonuçlar veriyor. Basitçe, gidip kızkardeşinizde test edin, şaşırtıcı şekilde işe yaradığını görürsünüz. Diyoruz bazılarına, kızlar aşık olmaz, anlamıyor zavallılar. Yani, merak etmeyin, annenize, kızkardeşinize, öğretmeninze, işyerindeki arkadaşınıza falan uygulayıp sonucunu hayretle görebilirsiniz. Ama aşık olurlarsa falan gibi kasmayıni tabi bir kaç şeyi yapmadığınız sürece, dokunmak falan gibi. 

 

Şimdi bu üçü kabaca nasıl oluyor. Her birini, kolaylık olması için iki zıt gruba ayırabiliriz. Evet, biraz özet oluyor, daha karmaşık konu ama,bu anlaşılır. Diğer yandan bu durumlar, sadece kızlara değil erkeklere de uyar. Fakat erkeklerin manipule edilmesi zordur, içgüdü ve duygularına daha hakimdirler. 

 

İlişkilere bakış noktasında, bütün kızlar, aslen tek bir erkek ister, bağlanacak, kendini ona adayacakları tek erkek. Fakat, nerde öyle erkek? Onu ararken, sağa sola toslar dururlar ve erkek öngörüler değişir. Bu da ergenliği geçince genelde gerçekleşmiş olur. Nasıl olur peki? Bazı kızlar, tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tek bir erkek ile olmayı ister. Ama öyle bir erkek yoktur, bu yüzden en uygun adayı bulup, onun eksik taraflarını kendileri düzeltmek isterler. bu da yukarda deiğimiz gibi, kızın erkeğe yatırım yapmasıdır. Fakat başka kızlar, bunu önemsemez. Onlara göre, nasılsa bir gün bir yerde o tam erkek karşısına çıkacaktır. Erkeğin o erkek olup olmadığından o erkeği test ederek emin olmaya çalışır. Bu noktada, erkekten ne alabiliyorsa alır, başka alamadıkları varsa, yahu bu erkek tam değil demez, bundan bu kadar çıkıyor der. Kalanlar için başka erkeklere gider. 

 

İşte bir noktada ilişkilere bakışı böyle özetleyebiliriz. 

 

Şimdi etrafındaki kızları bir düşün. Yani, sağda gördüğün kızları genel olarak. Bazı kızların, erkeklerin arasında olmayı tercih ettiğini, onlarla oturup kalkmayı gayet rahat yaptığını farkedersin. Bir tek kız ve 4-5 erkek oturmuş sohpet ediyor olurlar. Bazen bir kaç kız, bir  kaç erkek birarada olur. Kızlardan biri (bazen ikiside) ortamda çok rahattır, herkesle şakımakta iken, ötekisi sessiz kalır, gergin gibidir. Bunlar birinci grup kızlar olsun. Bu gruptaki kızlar, doğru erkeği deneyerek bulmaya, o zaman kadar da hangi erkekten ne alabilirlerse onunla idare etmeye çalışırlar. Şunu demiyoruz, illa alacam falan demez, erkeğin işine yarayan tarafını, erkekte ortaya koyuyorsa, alır, istifade ederler. Bu kızları ayırt etmenin en hızlı yolu, gözlerine bakmaktır. Bunlar konuşurken, yolda yürüken falan belli bir şeye odaklanmaz, sağa sola bakıp dururlar. Karşılarındakiyle konuşurken, gözleri ötekilerde olur sık sık. Bunlara bir ad vermek lazımsa, deneyci kız diyebiliriz. 

 

Bazıları ise, ya tek başına, bazen tek bir erkekle beraber takılır, ya da hep kızlarla birlikte olur. Bir kaç erkekle birlikte olursa, genelde gerginleşir. Mesela durakta, milletin arasına karışmaz, ayrı durur. toplumdan beklentiye uyan kız profili çizerler, öyle erkeklerle kolay yakınlaşmaz, hep bir mesafeli olmaya çalışırlar. Bu kızları da bakışlarından anlamak mümkündür, çünkü konuşurken mesela, karşıdakine bakarlar, ona odaklanırlar. Yürürken, istikametlerine bakarlar. Bunlar içinse, ilgili kızlar diyelim. Bu kızların en tipik özellikleri, erkeklere yatırım yapabilmeleridir. Yani, onu ideal erkek yapmak üzere, zamanlarını, emeklerini, paralarını falan harcarlar.

 

Şimdi bir kız nasıl değişir? Değişecek olan, deneyci bir kızın ilgili bir kız olmasıdır, örneğin. Peki nasıl olur? Bu kız, aslen ne bekliyor, herşeyi alacağı tek bir erkek. Erkeklerle uğraşırken, ondan bir dal, bundan iki dal derken, bir gün karşılarına ideal erkeğe benzeyen biri çıkar. Bu erkek, temel olarak, dünyayı kendi ekseninde döndürüyormuş gibi olan, sanki onda alınabilecek her şey varmış gibi görünen erkektir. Kadına verdiği bilinç altı mesaj, benim şeyimde boncuk var, bul al, tak kendine gibidir. Ayrıca kız baskı kurmamaktadır, tıpkı onun gibi, ben kızlardan ne alırsam alırım, alamadığımı başka kızlardan alırım modundadır. Hep demiyor muyuz? Kız kendi gibi erkek arar diye? Bu erkek, kızın deneyci ruhuna hitap eder. Sonra olaylar gelişir. 

 

Dikkat edilirse, yukarda cansız kız diye bir şey gevelenmiş, bir takım açıklamalar yaptım. Oraya bir bakarsınız. Orada diyorum ki, "Bu kızlara iltifat edeceksen, mesela elbisesine et, bu elbise herkeste var ama, en çok sana yakışıyor" de. Şimdi bu laf, büyük ihtimalle ne alaka gibi görülecektir, ardında yatan anlaşılmayacaktır. buradaki olay şu. O tür bir kız, bir deneyci kız. Hangi erkekten ne alırsam, kar modunda ve gözleri etrafta erkek ve alınacak şeylerini arıyor. Yani, tüm erkekleri görüp, not ediyor. Sen ona "elbise herkeste var" derken, "benimde gözlerim fıldır fıldır kızları kesiyor, farkındayım hepsinin, hanginden bir dal alsam ki modundayım bende" demiş oluyorsunuz. O kızda böyle zaten, yani kızın kafasına bam diye "aha, ben gibi bir erkek" imajı küt diye oturur. Ve devamı, "sana herkesten çok yakışıyor". Çünkü o kız onu tonla incelemiş, beğenmiş, denemiş etmiş ve kendine yakıştığına emin olarak almıştır. Böyle demeniz, onun içindeki kıza "aha seni anlayan erkek" mottosunu düşürür güm diye. 

 

Ve bu gibi hareketler kızın ilgini birden size çeker. Sizden daha çok şey alabileceğini, almak için uğraşmanın fayda edeceğini düşünür (doğrusu güdüseldir aslında). Ve sizde biraz doğru giderseniz, size daha çok batmaya başlar ve sizle beraberken salgıladığı oksitosin, onu anlamaya devam etmenizle serotonine falan yol açar. Sonuçta, kız biraz anvale olur, daha çok srotonin için size yatırım yapmaya başlar, sizin için yol kateder, daha çok arar, sizle vakit geçrimeye çalışır falan filan. 

 

Fakat, tehlike şudur ve çok erkeğin başını yakmıştır. Bu kız, ne bulursam kar diyordu. Siz de "bak bende çok şey var, ben de sen gibi kimseye tek ile  yetinmem" moduyla etkilemiştiniz. Kız da sizi elde etmek için, doğasına ters olarak yatırım yapmaya başladı. Bu da hadiii, kızı değiştirmeye başlar. Zira kız eksikleri başka erkek yerine, sizden çıkarmaya yönelmiş olur. Ve o durumda, kız usulca ilgilenen kıza döner gider. ama siz, ilgilenen, yatırım yapan kızların aradığı tip bir erkek değildiniz. Onlar kendileriyle ilgilenen, ilgisini açıkca belli eden, onlara odaklanan erkekleri ister. Siz aynı kaldınız, kız değişti. Ne olacak şimdi? Elbette, "sorun sende değil bende..." 

 

Yukarda o cansız denen kız tipi için... Bunlar aslen kaşarın önde gidenidir. Yalan falan akar dillerinden, her tür melanet beklenir. Tipik dedikoducu fitne orta yaşlı kadınlar genelde böyledir. Heni bir "N'apcaaan, mecbuuuurrr, çekecenn" diyen vardı, onun gibi. Sizden bir şeyler alıyor, dahasını da almak istiyor. Hesabı ödetmek dahil. Güzel bir elbise aldırmak dahil. Böylece size yatırım yaptırıp kendine bağlayacak zira. Ve bunu yapmak için, aşkım da der, seni seviyorum da der, herşeyi de der. Sizde hareketlerine falan bakar, valla aşık bu kız falan dersiniz. 

 

Bu tür kızın özelinde, doğru erkeğe yönelik yorum yaptık. Ama o kendi, statü sahibi ve eziğin birini arar. Düşünü o aradığını bulunca, onu nasıl elde tutacak? Aşkım falan filan, erkeği basbaya kandıracak. 

 

Özellikle deneyci olan kızların değişmesi kaçınılmazdır, doğru erkeği bulduklarında. Dikkat edin, kafalarında aradıkları erkek değil, doğru erkek. Bazen bir şekilde tersine de dönüş olur. İlgili bir kız, deneyicye dönebilir. Bu durduk yerde olmaz, yaşanan olaylar, sıkıntılar falan buna sebep olabilir. Gene erkeğin işi zor olur o durumda. Bir ara balığa gittik. Orada bizle gelen bir arkadaşla tanıştık doğal olarak. Balık malık derken, biraz samimi olunca, azıcık da viskini tesiriyle, açıldı eleman. Evle konuştu, evli, işinde gücünde, 2 çocuğu var, küçüğü 10 yaşında falan. Hanımla arası kötüymüş, seni hiç tanımamışım diyormuş hanım, yüz vermiyormuş. Görüşüp, sevişip, öyle evlenmişler, aşıklarmış birbirlerine. Yani düşünün, pes ve de çüş. 10 yıl nasıl tanımadın sen onu? Hani aşıktın, seviyordunuz?

 

Neyse. Olan ne? Bizim arkadaş, kızın beklentisine uyacak şekilde, yüksek hedefler koymamış. güzel işim,z evimi, çocuklarımız var modunda stabil bir hayat sürmüş. Tabi kadında, uğraşacak çocuklar ortadan aklınca büyüyüp, bununla uğraşacak bir şey bulamamış. Evli olup, ayrılmak kösteği de olunca, içini kemiren sıkıntı, kadını deneyci olmaya dürtülemiş. Tabi o da evliliği tarumar etmiş. Eleman telefonla konuştu ,sıkıldı falan. Sordum, hayırdır vs .vs. bir iki bir şey geveledi, tabi insan dün önce tanıştığı insana öyle ailevi şeyleri açmaz. Dedim böyle böyle mi oldu, hee, şöyle şöyle mi, heee, öyle... Bak dedim durum böyleyken böyle, ona şöyle davranman gerekiyor. bir daha arayınca, zira arayacak, dır dır edecek, ona şöyle şöyle de. 

 

Yemek yerken, kadın aradı, açılış dırdırını yaptı, arkadaş söylediklerimizi iletti. sohpet değişti. eleman uzaklaştı biraz, yalnız kalayım gibi. Döndü... Yahu hocam nasıl oldu bu, karım öpğyorum, özleyeceğim seni, çabuk dön dedi falan diye şaşırdı. Neyse taktik verdik biraz daha. Geri dönüşte WhatsApp'tan biraz daha, evlilik düzen girdi tekrar. Akşam hatırlat, özelden whatsapp mesajlarını göndereyim hatta, duruyor öyle. 

 

Yani, böyle oluyor işte, kız, kaıdn değişiyor. Burada çok yüzeysel, sadece ilişkiye bakışa dair geveledik. Diğer hallerde değişebilir ve her değişim kadını, ideal erkek durumunu değiştirir. Eğer yeni ideal erkek olamazsanız, fişiniz çekilmiştir. Bazı angutların sandığının aksine, aşk var aşk, aşığız biz falan gibi kendini avutmadan, kadının yeni haline adapte olabilmelisiniz. Yoksa, aşk maşk varmıymış yokmuymuş kadına, görürsünüz feci şekilde. Zira onlarda yok, ama biz erkeklerde aşk var ve feci çarpar o kayıp. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Bir Buçuk yazdı:

Eğer ateistfikir’in sorduğu sorunun üzerine konuşulmaya devam edilirse, birkaç kişi uzaklaştırılacak.

 

 

Öyleyse işe kendini uzaklaştırmakla başla.

 

Yukarıda Anibal'e "bu neden olur" diye soran sen değil misin?

 

Ateistfikir de farklı bir şey mi yapmış ki! O da bu neden olur diyor işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@anibal anlattıkların gerçekten güzel. Arkadaşına büyük iyilik etmişsin gerçekten. :D Benim bahsettiğim kızda bence değişti,ilişkiye bakışı falan değişti diye düşünüyorum. Kız ilk başta çok samimiydi,sürekli yazıyor ilgi gösteriyodu. Aşkım falan demeye başladı hatta,tabi bunu söylerken çekiniyodu en başta.  

 

Kızın yaşı küçük ve çocukca davranıyodu. Galiba hiç sevgilisi olmamış daha önce. Ve bahsettiğin ilgili kız tarifine de çok uyuyor. Ama daha sonra ben bu kıza ilgi göstermeye seni seviyorum demeye başladım ve kıza kötü davranmaya yalan söylemeye fan başladım kız benden soğudu. Yapıcak bişey yok bu iş olmaz. Ama öylesine yazayım dedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
29 minutes ago, ateistfikir said:

@anibal anlattıkların gerçekten güzel. Arkadaşına büyük iyilik etmişsin gerçekten. :D Benim bahsettiğim kızda bence değişti,ilişkiye bakışı falan değişti diye düşünüyorum. Kız ilk başta çok samimiydi,sürekli yazıyor ilgi gösteriyodu. Aşkım falan demeye başladı hatta,tabi bunu söylerken çekiniyodu en başta.  

 

Kızın yaşı küçük ve çocukca davranıyodu. Galiba hiç sevgilisi olmamış daha önce. Ve bahsettiğin ilgili kız tarifine de çok uyuyor. Ama daha sonra ben bu kıza ilgi göstermeye seni seviyorum demeye başladım ve kıza kötü davranmaya yalan söylemeye fan başladım kız benden soğudu. Yapıcak bişey yok bu iş olmaz. Ama öylesine yazayım dedim.

 

Peki seviyor muydun? Mesaj yazacaksın da, ne yazacaksın sanki? 

 

En kötü ihtimal, bu bir ders olur...

 

Ama bir şeyi kaçırıyorsun. Rezil bir erkek olmuşsun. Fakat, şimdi iyi olursan, kız sende bunu başardığını görecek. Yani, adam gibi olursan, doğru şekilde yaklaşırsan, kız hayalini yerine getirmiş olacak, seni adam etti işte biraz. Eğer ona, sende beni düzeltecek daha çok sevgi var mottosunu işleyebilirsen, ki bunu böyle söylersen anlamaz, onun hayal gücünü pompalayabilirsen, elbette bir şansın var. 

 

Kız küçük diyorsun da, sende büyük değilsin zaten. Bir de, sevmiyorsan, neden yalan söylüyorsun, ezik misin sen?

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 dakika önce, anibal yazdı:

 

Peki seviyor muydun? Mesaj yazacaksın da, ne yazacaksın sanki? 

 

En kötü ihtimal, bu bir ders olur...

 

Ama bir şeyi kaçırıyorsun. Rezil bir erkek olmuşsun. Fakat, şimdi iyi olursan, kız sende bunu başardığını görecek. Yani, adam gibi olursan, doğru şekilde yaklaşırsan, kız hayalini yerine getirmiş olacak, seni adam etti işte biraz. Eğer ona, sende beni düzeltecek daha çok sevgi var mottosunu işleyebilirsen, ki bunu böyle söylersen anlamaz, onun hayal gücünü pompalayabilirsen, elbette bir şansın var. 

 

Kız küçük diyorsun da, sende büyük değilsin zaten. Bir de, sevmiyorsan, neden yalan söylüyorsun, ezik misin sen?

Yok yalan değil. Ama yazmayacağım çünkü yine tersleyecek moralim bozulacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 minutes ago, ateistfikir said:

@anibal çok seviyordum bu kızı. Ama yapmamalıydım o şeyleri. :( Çok masum ve iyi kalpliydi

 

 

Bir musibet, bin nasihatten iyidir. Bir daha yapmazsın artık, dersini alıp.

 

Sevmiyorsanı falan yok. Yalan söyleme kızlara ve hiç kimseye. 

 

Biz burada, şöyle yapın, böyle yapın derken, yalan söyleyin değil, doğruyu şöyle söyleyin diyoruz, bunu da anlaman lazım. 

 

Ha, bu noktada şöyle bir şey var ama, genelde malum tipler anlamaz: Erkekler yalan söyler, kızlar makyaj yapar.

tarihinde anibal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, ŞüpheciTürk yazdı:

Çocuk ben piç olacağım diye tutturmuş.

 

Haliyle de kıza yalan söylüyor, küfür ediyor.

 

Elbette bütün bunlar gerçekse...

Piç olmak falan değil. Bu olay 1 sene önce yaşanıyor ve gerçek. Bende 2 hafta önce tekrar yazdım ama nefret etmiş benden hiçbir şekilde konuşmuyor.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, anibal yazdı:

 

İlkel içgüdülerini el mahkum dinleyecen, iyice salaklığı şiar edindin. 

 

Sen de ilkel içgüdülerini dinleyip, onları s....mek için ne taklalar atmıyor musun? Hala bir de zeka falan sayıklıyorsun ya....

Lan salak, "her zaman" dinlemek mi zorundayim?

 

Ornegin, kizla yattim, icgudulerim "bu kizi salla" diyor, ama ben biliyorum ki, onu birakirsam, uzulecek, bu yuzden onunla konusuyorum filan, oyle birakiyorum.

 

Anladin mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 minutes ago, Cold storage said:

Lan salak, "her zaman" dinlemek mi zorundayim?

 

Ornegin, kizla yattim, icgudulerim "bu kizi salla" diyor, ama ben biliyorum ki, onu birakirsam, uzulecek, bu yuzden onunla konusuyorum filan, oyle birakiyorum.

 

Anladin mi?

 

 

Farkeder mi, içgüdülerine teslim olup, kızı şeyettin mi etmedin mi? Sen bariz şekilde kızı öyle ederken normal de, kız içgüdüleriyle böyle edince tu kaka mı olacak, moron?

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, anibal yazdı:

 

 

Farkeder mi, içgüdülerine teslim olup, kızı şeyettin mi etmedin mi? Sen bariz şekilde kızı öyle ederken normal de, kız içgüdüleriyle böyle edince tu kaka mı olacak, moron?

Oncelikle sana sormak istedigim bir sey var.

 

Seninle dogru duzgun bir tartisma yapilamaz mi? Ornegin, ben yanlis bir sey bildigim zaman, sen "oyle degil, boyle" diye anlatsan, ben de "Aa, bunu bilmiyordum, tesekkur ederim bilgi icin" desem, daha guzel olmaz mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...