Jump to content

Son dakika haberi… Türk Tabipler Birliği yönetimine gözaltı

Recommended Posts

Afrin harekatı için "savaş bir halk sorunudur" diyen Türk Tabipler Birliği yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildi. 11 kişiden Başkan Tükel dahil 8'i gözaltına alındı. Operasyonun merkezi Ankara'nın yanı sıra İstanbul, Diyarbakır ve Eskişehir'de de gözaltı işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütlerine yönelik Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “savaş bir halk sorunudur” tanımlaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel’in de bulunduğu 11 kişi için gözaltı kararı verildiği ve birçoğunun gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonun merkezi Ankara’nın yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, Eskişehir’de de gözaltı işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Operasyonu duyuran CHP milletvekili Ali Şeker “TTB Başkanı Raşit Tükel ve Yönetim kurulu üyelerinin gözaltına alan ceberrut iktidara boyun eğmeyeceğiz.  12 Eylül 1980'in üzerinden 37 yıl geçti ve faşizm yine bu ülkeyi hedef alıyor. Zulmün karşısında İnsanlık kazanacak barış kazanacak.” diye tweet attı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada ise ”Başsavcılığımızca Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı Kanun uyarınca yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır” denildi.

TTB NE DEMİŞTİ?

İşte soruşturmaya konu olan TTB’nin Afrin harekatına ilişkin yaptığı o açıklama; “Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir. Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi”

Sitelerde Paylaş

Bu arkadaşlardan senelerdir katledilen masum insanlarımız için "Terör bir halk sağlığı sorunudur" açıklaması duymadık. Duysaydık, göz altına alınmalarının en küçük bir hukuki tarafı olmadığını, yaptıklarının tastamam ifade özgürlüğü sınırlarında tanımlandığını daha içten biçimde söyler, onları savunabilirdim. İçimden gelmiyor ama. Yoksa durum net. İçeri alınmayı gerektirecek bir suç işlememişler. Hatta öyle ki, normal bir zamanda söylediklerinin altına imza atmayacak tek bir kişi olmaz. Ama işte amaçlarını, kim olduklarını bilince de işin rengi değişiyor, insan savunamıyor.

İğreniyorum böyle sevgi, barış güvercini takılan sahtekarlardan. 

Bütün bunların suçlusu AKP iken, kalkıp AKP'nin vatanperver kesilerek önüne geleni içeri alması ayrıca iğrendiriyor tabii. 

Sitelerde Paylaş

Türk Ateist ile aynı düşünüyorum. Evet bu düşüncelerini özgürce ifade etme hakları var. Ama Ergenekon-Balyoz yalanları ile kemalistler içeri sokulurken gıkını çıkarmayanlar ve hatta alkış tutanlar haksızlığa uğradığında ben de onlar için kılımı bile kıpırdatmam.

Sitelerde Paylaş
4 hours ago, othorty said:

“Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Hadi canım! Ciddiler mi?

4 hours ago, othorty said:

Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi”

Tabi, Suriye'nin yarısını işgal eden ve "aldık buraları, hayırlı olsun" diye salık veren, namlusunu bize doğrultmuş aymaz bir örgüte lazım gelen beyaz güvercinler uçurmaktı. YPG, ele geçirdiği bölgeleri istediği demografik yapıya geçirecek, ülkemizdeki terör örgütüyle yan yana savaşacaklar, aynı leş kargasının ikiz evladı olduklarını iftiharla ilan edecekler... bunlara karşı "yaptığınız insanlık suçu" demeyen, diyemeyen sözde tabipler gelip bunu bizim yüzümüze söyleyecekler değil mi?

Haklarında işlem uygulanması tartışılır, sonuçta düşünce özgürlüğüne saygı duymak gerekir. Bu yine de bu bildiriyi yayınlayanların mankurt olduğu gerçeğini değiştirmez.

Sitelerde Paylaş

Bir yaptırım gücü olmadan düzeni sağlamak hayali bir şey biz orada yok iken de orada savaş vardı,asıl sorun askeri harcamalarımızı kim ödeyecek? dökülen kanları kim ödeyecek? Kendimizi korumamız dahi oraya girmemiz için yeterli bir gerekçe iken bunu bize zorlayanların ödemesi gerekiyor,topraklarında demokratik huzurlu adaletli barış içinde yaşayamayan insanlardan bahsediyoruz.

Sitelerde Paylaş
20 saat önce, Türk Ateist yazdı:

Bu arkadaşlardan senelerdir katledilen masum insanlarımız için "Terör bir halk sağlığı sorunudur" açıklaması duymadık. Duysaydık, göz altına alınmalarının en küçük bir hukuki tarafı olmadığını, yaptıklarının tastamam ifade özgürlüğü sınırlarında tanımlandığını daha içten biçimde söyler, onları savunabilirdim. İçimden gelmiyor ama. Yoksa durum net. İçeri alınmayı gerektirecek bir suç işlememişler. Hatta öyle ki, normal bir zamanda söylediklerinin altına imza atmayacak tek bir kişi olmaz. Ama işte amaçlarını, kim olduklarını bilince de işin rengi değişiyor, insan savunamıyor.

İğreniyorum böyle sevgi, barış güvercini takılan sahtekarlardan. 

Bütün bunların suçlusu AKP iken, kalkıp AKP'nin vatanperver kesilerek önüne geleni içeri alması ayrıca iğrendiriyor tabii. 

Öyle,tıpkı 2 sene önceki akademisyenler bildirisindeki gibi terör örgütlerini eleştirmemeleri hiç etik değil,ancak herkesin hakkını savunmalıyız;

5a730ab802ee1_EkranAlnts.JPG.232149cd701bac85e3f6b115b7e9c309.JPG

Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, Kör Saatçi yazdı:

Öyle,tıpkı 2 sene önceki akademisyenler bildirisindeki gibi terör örgütlerini eleştirmemeleri hiç etik değil,ancak herkesin hakkını savunmalıyız;

Biz şu anda, bırak teröristi falan, herhangi bir diğer ülkeyle savaş içinde olsak, üstelik dibine dek de haklı olsak ve birileri çıkıp savaş karşıtı laflar etse, hiç düşünmeden hakkıdır derim. Katılırım katılmam, ayrı konu ama gerçekten de haktır ve böyle düşündüğü ve düşüncesini dile getirdiği için asla suçlu sayılamaz. Ben burasında değilim.

Bunlar bildiğin terörist destekçisi, Kürtçü. Ülkedeki birçok önemli STK bunların eline geçti bir şekilde. Üniversitelerde, STK'larda çok etkinler ve PKK'yı açıkça desteklemekten çekinmiyorlar.

Dolayısıyla bunu da biliyorken gidip haklarını filan savunmam. Bu konuda çok netim, hiç öyle demokrat, özgürlükçü, hümanist damarlarım harekete geçmez.

Kısaca, yesinler birbirlerini. Ben bugüne dek tek bir Kürtçünün benim insanım için empati yaptığına, demokrasi vb adına iktidara karşı geldiğine, savunduğuna hiç rastlamadım. Bilakis, ellerini ovuşturmayı da aşıp birlikte hareket ettiler.

Bunlara ben zaten vatan haini diyordum... Bizim için yeni bir durum değil, bu düşüncemin bu yazdıkları bildiriyle ilgisi bile yok.

O yüzden savunan elbette savunsun ama ben ne savunurum ne de üzülürüm. 

Sitelerde Paylaş

Yılmaz Özdil de kalkmış bugün gözaltıları sert bir biçimde kınamış. Neymiş efendim bu adamları gözaltına attıranlar bir tek yaraya dkişi atabilirmiymiş de, onlar hayat kurtarırmış da...

Sırası mıydı şimdi be Yılmaz. Memlekette haber edilecek başka aksaklık mı bulamadın da sazan gibi atlayıverdin. 

Peki PKK'lı köpekler Güneydoğuya atanmış o zavallı doktorları takır takır vururken neredeydi bu Tabipler Birliği onu da yazsaydın.

Ergenekoncu diye hastalık dolu zindanlara kapatılıp çürütülen, sonra da doktorla görüşmesine bile izin verilmeyip resmen katledilen o insanlara bu Tabipler Birliğinin tıp adına, tıbbı da geçtim  en azından insanlık adına yardım etmek için hiçbir çaba göstermemesini de yazsaydın elin mi kopardı.

Yakışmadı bunlar sana be Yılmaz.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...