Jump to content

KURAN OKUDUKÇA OKUYASIM GELİYOR


Recommended Posts

On ‎15‎.‎2‎.‎2018 at 23:03, 0101001101000100 yazdı:

Tanrıya kızma küsme iradeniz var ancak Tanrı sizi cezalandıracağını vaad ediyor.

 

Laf mı şimdi bu yahu! Kalkıp gitme özgürlüğün var ama bunu yaparsan dışarda ağzını burnunu kırarım! Sizin özgürlük anlayışınız da anca olsa olsa bu olur işte. Yahu geri zekalı mısınız desem hakaret etti oluyorum. Ama geri zekalı laflar yumurtlamak çok normal!!! Böyle bir özgürlük anlayışı olamayacağını aklın kavrayamıyorsa ben sana ileri zekalı mı diyecektim acaba!

 

Lafa bak beri gel! Tabancayı kafasına daya, ister inan ister inanma, tamamen özgürsün ama inanmazsan tetiği çekerim! Hayır idyot olması lazım insanın, şunu özgürlük diye lanse ederken!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

On 15.02.2018 at 03:14, ALIENRIPLEY yazdı:

Yani bana göre yüce bir tanrının adaleti; sadece ve sadece kim ne yanlış yaptıysa cezasını o kadarıyla vereceğini,  bunun dışında hak ettiği mükafatı da hak sahibi olana vereceği yönünde... 

     Diyelim ki tanrı dediğiniz şey var olsun, ( ne oluyorsa artık ) niye bu şekilde bir adalet sağlama amacı gütsün ? Onca varlığın içinde niye bizim Dünyamıza kafayı takıp amanın ben bu insanlar arasında eşitlik sağlayayım diye düşünsün ?

    Rasyonel bakış açınıza saygım var ama bu türden cümleler - yaratıcı bir güç olmalı vs. - arabın tanrısına yaşam alanı sağlamaktan başka bir işe yaramıyor. Gördüğün gibi sayın müslüman da hemen belirtmiş zaten bu durumu. 

Kendi putuna pay çıkarıyor çünkü bundan.

 

On 16.02.2018 at 00:03, 0101001101000100 yazdı:

Şahsen agnostik ve deistlerin düşüncelerine saygım ateistlerinkine olduğundan daha fazla.

 

tarihinde Zarava ehmel tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 12.02.2018 at 23:04, Exelans_cop yazdı:

Sen bir defa okuduğunu anlamakta sıkıntı yaşıyorsun. Ben bu ayetlerde bir çelişki görmedim. Ki zaten Hz. Ibrahim varken yahudilik ve hristiyanlık yoktu, çünkü yahudilik Hz. Musa'nin, hristiyanlik ise Hz. Isa'nin getirdikleri dinlerdi. Yani bu iki dinde Hz. Ibrahim den çok sonradan indirilmiş dinlerdir.

 

Anlamıyacak ne var.yalan burdan ortaya çıkıyor yahudi hıristıyan islamdan önce vardı bu iddaya bakrasan sanki kuran onlardan önce inmş  ibrahimin müslüman olduğunu idda ediyor

 

ÂLİ İMRÂN 67.  İbrahim, ne yahudi ne de hıristiyandı; ancak o, lekesiz bir müslümandı ve Allah'a ortak koşanlardan da olmamıştı. Aşağıdaki ayetde müslümanın m geçmiyor.

 

 

 

ÂLİ İMRÂN 84. De ki: "Biz, Allah'a, bize indirilene; İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilene; Musa'ya İsa'ya peygamberlere Rablerinden verilene inandık iman getirdik. Onlardan hiçbiri arasında ayırım yapmayız ve biz, ancak O'na boyun eğen müslümanlarız!"

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 12.02.2018 at 23:04, Exelans_cop yazdı:

Sen bir defa okuduğunu anlamakta sıkıntı yaşıyorsun. Ben bu ayetlerde bir çelişki görmedim. Ki zaten Hz. Ibrahim varken yahudilik ve hristiyanlık yoktu, çünkü yahudilik Hz. Musa'nin, hristiyanlik ise Hz. Isa'nin getirdikleri dinlerdi. Yani bu iki dinde Hz. Ibrahim den çok sonradan indirilmiş dinlerdir.

 

Ayıca kuran ayetinde muhmmed  derki peygamberlerin ilki benim Bu ayeti nereye saklıyalım

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 07.02.2018 at 20:35, güven yazdı:

 

 

 

ÂLİ İMRÂN 84. De ki: "Biz, Allah'a, bize indirilene; İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilene; Musa'ya İsa'ya peygamberlere Rablerinden verilene inandık iman getirdik. Onlardan hiçbiri arasında ayırım yapmayız ve biz, ancak O'na boyun eğen müslümanlarız!"

 

Allahın inciyiyile boncuğuyla hiç uğraşmıyoruz  her ayetden  mücüze yerine hata fışkırıyor. Biz Allaha ne demek allahadamı kitap inmiş

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 11.02.2018 at 04:00, 0101001101000100 yazdı:

Ben bir teistim Elhamdülillah Müslümanım. Bende Kur-an okudukça okuyasım geliyor 2 kez tamamını okudum. Çoğu kez bilgi tazelemek için bakarım. Söylemlerinden ateist olduğun belli oluyor ve söylemem gerekir ki bende birçok kez Kur-an okurken "Bu biraz garip , Allahın kelamı neden acaba bu kadar basit olur ki" demişimdir , tıpkı senin gibi. Özellikle Hz. Muhammed'in gündelik hayatı ile ilgili sureler garibime gitmiştir. Ancak Kur-an'ı şuanki musaf şekliyle değilde indiriliş sırasına göre okumak (Tamı tamına indiriliş sırası bilinmemektedir) bazı şeylerin daha iyi algılanmasına neden olmaktadır. Bir kere Kur-an kesinlikle bütünü ile anlaşılmalıdır. Bir çok kez insanın kendi okuyup anlaması için teşvik edilmektedir. Ben senin gibi bu tür basitmiş gibi görünen sureler gördüğümde aklıma hep sivrisineğin bahsedildiği ayet gelir ve yaşamın bir nedeni olması gerektiğine inanmam benim Mümin bir kimse olarak kalmama neden olur.

BAKARA-26
Allah, bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler onun, Rablerinden (gelen) bir gerçek olduğunu bilirler. Küfre saplananlar ise, “Allah, örnek olarak bununla neyi kastetmiştir?” derler. (Allah) onunla birçoklarını saptırır, birçoklarını da doğru yola iletir. Onunla ancak fasıkları saptırır.

Senin değindiğin bu hususta şöyle bir bilgi verebilirim , Kur-an'a göre ilk peygamberden son peygambere bütün peygamberler müslümandır "Allaha teslim olmuş kimse". Diğer dini kitaplarda olan veya diğer kitaplarda olup Kur-an'da olmayan peygamberlerde vardır. Müslümanlar bütün peygamberleri peygamber olarak kabul ederler ancak bu dinlerin kitaplarının tahrif edildiği dolayısı ile insanlarının inançlarının değiştirildiği için bazı surelerde bu dinin mensuplarına karşı takınacağımız tavırlar emrdilmekte veya tavsiye edilmektedir. Kur-an surelerini tek başına , önü sonu olmaksızın hatta içlerinden küçük parçaları alarak bir masal kitabına bile yapılmaması gereken haksızlığı yaparak Kur-an'ın kin nefret düşmanlık ve savaşa sürüklediğini söyleyenler olmuştur. Kur-an bütünüyle okunmalı ve bütünüyle anlaşılmalıdır aksi halde Kur-an yanlış anlaşılır , ya dindizliğe sürükleniriz ya da tam tersi "Örtülerini açıklıklarının üstüne örtsünler" söylemini abartıp sadece tek gözünü açıkta bırakacak şekilde kadınların örtünmeye zorlanmasına sürükleniriz. Doğru anlamak önemlidir.Sonuçta Bakara-26 daki gibi Allah çok basit örnekler vererek insanların dinden sapabilmesi olağan durumlardır. Bence Kur-an okunurken ateist olsanız dahi Kur-anın Tanrısı'nın varolduğunu farzedin , o zaman neden sorularınız biraz daha anlamlanacaktır. İnanmak zorunda değilsiniz , ama bir roman okurken ya da bir film izlerken sürekli , işte bu neden böyle birşey yaptı , bu ne salak bir adam , yahu bir kahraman nasıl olurda böyle basit bir hata yapar diyerek her sahneye ayrı ayrı kulplar takarsanız , filmin işleyişi değişmez ama siz keyif alamazsınız.

Tanrıdan olmadığı için basit olmasın? yada kuranın idda etiyi gibi ap açık kitap oluşundanmı sana öyle gelmiş.garip peygamber derken neyi kasdetin ahzap 50 veya 37 ayetimi. hz muhmmedin gündelik haytı karıları sıraya koymaksa ne güzel garipmiş.  peygamberlerin hepsi hırstiyan yahudi yokmu? islam yalanı burda devreye giriyor. bu dinlerin tahrif edilmiş ya sen doğruyu söylemiyorsun yada kuran seçenenek hakı senindir.Kuran bütünüyle okunmalı demişin, siz bir ölüye veya bir duada kuranın tamamınımı okuyorsunuz? örenk bir müslüman karsından üç defa boşandı 4 kez ne yapmalı kuranı baştan aşağımı okuman gerek. böyle abuk subuk şeylerle gelme. Örtünme dediyin muhmmed karıları için söylemiş yani sizin deyiminizle ayet inmiş. herkes şimdi muhmmedin karsımız oldu. kuranın tanrısını nasıl farzedelim? Sende başka tanrıları farzet bize nasihat verceyine.He bu arada sivri sineyi yaratamsının tek bir açıklamsı varmı? Dötünde çıkan b*****ku yartamsı neyse sivri sineyenide yaratmasının nedeni odur.

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dindar Müslümanların inandıkları sapıklığı savunma çabalarını görmek gerçekten hem komik hemde acı bir durum.

O kadar mantık ve vicdandan uzaklaşıyorlar ki ne yapacaklarını şaşırıyor, çoğu zaman kendi söyledikleriyle çelişiyorlar. 

Sen A'yı soruyorsun, o B'yi anlatıyor ve senin C'nin cevabını vermeni istiyor. Sonuç olarak sorduğun soruya açık yüreklilikle cevap vermekten bile acizler.

Arkadaş İslamda kölelik, cariyelik, savaş emri, yağma, tecavüz, çocuk istismarı, mantıksal hatalar vb vb var mı? yok mu? 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamda cariyelik,kölelik,sübyancılık gibi insanın vicdanına sığmayan bir çok şeyleri tatlı su müslümanlar kıvırıyorlar. Ahzab 37,50,51 ayetleri bile sapık Muhammed''in karıları,kendi evlatının karısına kadar allah uydurması bahanesi ile elde etmiş.Bu arap sapığını bunlar gibi müslimler bunu örtmek için yalan bahaneler ile kaç kere takla atıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 saat önce, ALIENRIPLEY yazdı:

 Sanırım anlaşamadığımız konu ebedi ceza ve mükafat kısmı, tanrıya kızma veya küsme iradesi olsa da felsefi ve yaradılış olarak bu yanlış, ben dindar olmama rağmen onun gücünü ve desteğini hep hissettim, benim sıkıntım geneli korunsa da çok tahrip edilmiş din ve onun sayısız ayrıntıları iledir... Mesela tasavvufi yorumlar bana çok yakın geliyor...


Tasavvuf şirktir diyen din insaları gördüm. İnsan bu , tutamazsın , ağzı olan konuşuyor :)

Kuran'dan başka hiçbir din kaynağı yoktur ki içine şüphe düşürülmemiş olsun.

Ben bir müslümanım ve İslam'ın bir ritüeller zincirinden ibadet bir inanış biçimi olduğunu hiç mi hiç sanmıyorum. Kuran'ın tavsiye ve öğütlerinin işe yarayanlarının insanlar tarafından emre dönüştürülmesi , insanların Kurandan uzaklaştırılması ve din adamlarının gelişen teknoloji sayesinde değiştirlemeyen Kurana eklemeler yaparak cehennem ehline altyapı oluşturulması ve bunun gibi birçok şeyler dinin tek kaynağının Kuran olması gerekliliğini bize gösterir. Ben herşeye önce Kurana bakıyorum , ona aykırı değilse , insani ahlaka da aykırı değilse onun hakkında sorgulamacı yaklaşıyorum , eğer akla yatkın olduğuna karar verirsem inanıyorum. Eğer ateistlerin iddia ettiği gibi ölünce herşey biter gibi bir hayat yaşıyorsak herşey biter. Neye yarar ki ? Dünyanın en büyük aşkına sahip olsan , parasına sahip olsan , ahlakına sahip olsan , dünyayı yönetsen ne yazar. Öleceksin bitecek. Çocuk doğurmayı yasaklanmasını tartışmalıyız böyle bir durumda. Çocuk doğurmak kötülük müdür iyilik midir? Afrikada ki yırtıcıların soyunu tüketelim faşan da filan yapalım. Kim çıkıp diyebilir bu fikirlerin %100 yanlış olduğunu? %1 bile olsa bir doğruluk payı yok mu?

İşte kırıntılara bakıp asıl ekmeği unutmayalım , elbetteki kırıntıların kırıntı olduğunu unutmayarak onlar hakkında da gerekenin yapılması lazım. Kuranı yalanlayan her inanış şekli , hadis , deyiş , söz , yazı ve bilgi yanlıştır. Aklı yalanlayan Kuran yorumlarıda zorlama ve algıda seçicilikten başka birşey olamaz. 

 

Abartı yöntemi ile durumun vahimliğini açıklayabilirim size , İslam tuvalete sap ayağıyla girdiğin zaman cennete neden sol ayağınla girilmiyor ulen diye sorduğunda cehenneme gideceğin bir inanış değildir.

İslam neden sorusunun en temeldeki cevabıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 saat önce, democrossian yazdı:

 

Laf mı şimdi bu yahu! Kalkıp gitme özgürlüğün var ama bunu yaparsan dışarda ağzını burnunu kırarım! Sizin özgürlük anlayışınız da anca olsa olsa bu olur işte. Yahu geri zekalı mısınız desem hakaret etti oluyorum. Ama geri zekalı laflar yumurtlamak çok normal!!! Böyle bir özgürlük anlayışı olamayacağını aklın kavrayamıyorsa ben sana ileri zekalı mı diyecektim acaba!

 

Lafa bak beri gel! Tabancayı kafasına daya, ister inan ister inanma, tamamen özgürsün ama inanmazsan tetiği çekerim! Hayır idyot olması lazım insanın, şunu özgürlük diye lanse ederken!


Anlayamaman normal , çünkü aklınla değil , fikrinle haraket ediyorsun ve kıyaslama yapıyorsun.

Dinsizler genelde bir iddiaları savunurken , tam tersini hiç düşünmezler.

Nasıl özgür irade olur peki ? İsteyen istediği yere gitse mi özgürlük olur? Nasıl bir ahmaklık bu ? Yda hiç mi yoktur öyle yerler? Bu nasıl bir saçmalık ?

Cennet cehennem yok mu? Ne bok yiyoruz lan biz burda o zaman? Derhal yırtıcı hayvanları ve insanları kısırlaştıralım. Bu lanet dünyaya herhangi bi bebeğin gelmesine izin vermeyelim. Çok mu ağır geldi? Kimse akılsızca olduğunu iddia edemez , bu dünyada her iddia belirli bir derecede doğruluk içerebilir.

Özgür irade bu dünyadadır , Kuran'da asla öbür tarafta da özgür iradeniz olacak değildir.

Bu tarafta özgür iraden var , heryere git , herşeyi yap. Ama öbür tarafta özgür iraden olmayacak.

Bunu da anlayamıyorsan sanayiye git beynine bi motor falan taktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, Zarava ehmel yazdı:

     Diyelim ki tanrı dediğiniz şey var olsun, ( ne oluyorsa artık ) niye bu şekilde bir adalet sağlama amacı gütsün ? Onca varlığın içinde niye bizim Dünyamıza kafayı takıp amanın ben bu insanlar arasında eşitlik sağlayayım diye düşünsün ?

    Rasyonel bakış açınıza saygım var ama bu türden cümleler - yaratıcı bir güç olmalı vs. - arabın tanrısına yaşam alanı sağlamaktan başka bir işe yaramıyor. Gördüğün gibi sayın müslüman da hemen belirtmiş zaten bu durumu. 

Kendi putuna pay çıkarıyor çünkü bundan.

 

 


Niye gütmesin ? Var mı verebileceğin bir cevap? Tek akıllı senmişsin gibi konuşmakla tek akıllı sen olmuyorsun canım , haddini bil.

Ben inandığım Tanrının yarattığı evreni hayal edebiliyorum hatta simüle bile edebiliyorum mantık ortamında bilgisayarda , sen inandığın evreni hayal edebiliyor musun?İyi uykular...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, 0101001101000100 yazdı:

İslam neden sorusunun en temeldeki cevabıdır.

Sohbetin için teşekkürler... öğrenmenin sonu yoktur; bende kısmet olursa ömrümün sonuna kadar elimden geldiğince iyi bir insan olmaya ve hayatın sırlarını araştırmaya devam edeceğim...

Çünkü benim yapım bu!

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, 0101001101000100 yazdı:

Nasıl özgür irade olur peki ? İsteyen istediği yere gitse mi özgürlük olur?

 

Sen gerçekten embesilin idyotluktan daha düşük dereceli düzeyindeymişsin. Ne nereye gitmesi yahu? Davranış özgürlüğünden bahseden kim? Biz burada fikir, inanç özgürlüğünden bahsediyoruz geri zekalı!

 

Tehditle tanrıya inanmamı sağlayamayacağını kavrayamayacak kadar geri zekalı bir idyot kakmış bana zekadan bahsediyor! Tehditle, yanacak ateşle işkence göreceksinle pabuç bıraktırıp tanrına inanmamı sağlayamazsın geri! Bunu kavrayamayacak kadar idyot bir embesile artık anlatacak bir mevzu kalmıyor!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arap putu hem beni dinden çıkartacağımı yaratmadan önce biliyor,sonra bunu bildiği halde cehennem ile benim gibi inanmayanları tehdit ediyor.Ve müslimler bunun özgür irade olduğunu söylüyorlar.Halbuki bu özgür irade asla değil,tehditler ile ikendisine inandırmaya isteyen arap putu allah oldukça çok sadistçedir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, democrossian yazdı:

 

Sen gerçekten embesilin idyotluktan daha düşük dereceli düzeyindeymişsin. Ne nereye gitmesi yahu? Davranış özgürlüğünden bahseden kim? Biz burada fikir, inanç özgürlüğünden bahsediyoruz geri zekalı!

 

Tehditle tanrıya inanmamı sağlayamayacağını kavrayamayacak kadar geri zekalı bir idyot kakmış bana zekadan bahsediyor! Tehditle, yanacak ateşle işkence göreceksinle pabuç bıraktırıp tanrına inanmamı sağlayamazsın geri! Bunu kavrayamayacak kadar idyot bir embesile artık anlatacak bir mevzu kalmıyor!


İnanç özgürlüğün olmadığını mı iddia ediyorsun sen şimdi? Anca zırvala idyotmuş , embesilmiş. Anlamak istemiyorum işime gelmiyor de bari. Her isteyen , istediğini düşünür. Bu dünya da hiçbir engel yok , olmadığını biliyoruz. İnsanlar inansın diye tehdit etmekten başka hiçbir sebebi yok mu sanıyorsun ? Ben sana , eğer şunu yapmazsan seni şuraya gönderirim diyorsam seni tehdit etmiş olurum ve seni oraya göndereceğimi söylemiş olurum. Sen tehdide kız , bana zorba de , ve paşa paşa oraya git. Neyi değiştirebilirsin ki? :D Neden olmadığına inandığın bir yere gitme ihtimali bu kadar kızdırıyor ki seni?

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, 0101001101000100 yazdı:


İnanç özgürlüğün olmadığını mı iddia ediyorsun sen şimdi? Anca zırvala idyotmuş , embesilmiş. Anlamak istemiyorum işime gelmiyor de bari. Her isteyen , istediğini düşünür. Bu dünya da hiçbir engel yok , olmadığını biliyoruz. İnsanlar inansın diye tehdit etmekten başka hiçbir sebebi yok mu sanıyorsun ? Ben sana , eğer şunu yapmazsan seni şuraya gönderirim diyorsam seni tehdit etmiş olurum ve seni oraya göndereceğimi söylemiş olurum. Sen tehdide kız , bana zorba de , ve paşa paşa oraya git. Neyi değiştirebilirsin ki? :D Neden olmadığına inandığın bir yere gitme ihtimali bu kadar kızdırıyor ki seni?

 Kim demiş inancını özgürce yaşama istesekte istemsekte  en iyi şekilde yaşıyorsunuz.Bizden vergi alarak  yobozca yaşıyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevbe 29 ayetine göre farklı dine inananlar cizye vergisini yani parayı vermek zorundalar,eğer parayı vermezseler ise öldürülecek Enfal 39 ayeti ise din tamamen allahın oluncaya kadar savaşın diyor.Ve yukarıdaki arkadaşın dediği de doğru Türkiye'de farklı inançları veya ateist,deizm gibi farklı felsefi akımları benimseyen insanlardan diyanet vergi alıyor,bu bence de hoşgorüsüzlüktür,ve inanç özgürlüğü bu değildir.Tabi dinci hükümet olduğu için bunlar oluyor,oda başka bir konudur.

tarihinde Tengrizm tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Tengrizm yazdı:

Tevbe 29 ayetine göre farklı dine inananlar cizye vergisini yani parayı vermek zorundalar,eğer parayı vermezseler ise öldürülecek Enfal 39 ayeti ise din tamamen allahın oluncaya kadar savaşın diyor.Ve yukarıdaki arkadaşın dediği de doğru Türkiye'de farklı inançları veya ateist,deizm gibi farklı felsefi akımları benimseyen insanlardan diyanet vergi alıyor,bu bence de hoşgorüsüzlüktür,ve inanç özgürlüğü bu değildir.Tabi dinci hükümet olduğu için bunlar oluyor,oda başka bir konudur.


Dinci hükümet mi? Kaç yaşındasın sen? 15 mi ? Ne cüretle Atatürk'ün kurduğu diyanete laf edersin ? Atatürk zamanında vergnin adı yorgo muymuş ki? Bu dinci hükümet mi kurmuş diyaneti? Hem öyle olsa bile bana ne ? Bu ne ahmaklıktır? Diyaneti , halifeliktele karıştırıyorsun sanırım. Karıştırda zaten işinizin adı ne ki :D Zayıfım neden diyetisyenlere devlet benim vergilerimle maaş ödüyor , giriş katında oturuyorum neden verdiğim aidattan asansör elektriği kesiliyor , hatta 3 ncü kattayım neden 4 üncü kat ile aynı aidatı ödüyorum bile de . De gitsin amk , bedava nede olsa.

 

Tevbe 29 ayetinde ne diyorsa doğrudur , İslam bu dünyada mutlak adaleti vâdetmez , ahirette vâdeder. Mekke'deki müşrikler hatalarının bedelini maddi ve manevi ödemişlerdir.Müslümanların doğal hakkıdır , hatta verdiklerinden çok azını geri almışlardır.

Enfal 39 da ne diyorsa doğrudur ve bu savaş hiç bitmeyecek.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, 0101001101000100 yazdı:

Neden olmadığına inandığın bir yere gitme ihtimali bu kadar kızdırıyor ki seni?

 

Çüş artık! İyice zeka özürü belirtileri gösterdin sen! Ben şimdi sana telefon açsam gelip seni öldürürüm desem, böyle bir şey yapmayacağım, seni tehdit ettiğim gerçeğini değiştirir mi be! İyice geri zekalıya bağladın artık!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...