Jump to content

Sümük-ü Şerif


Recommended Posts

""Öncelikle belirteyim; tamamen islami sayfa ve kaynaklarda geçek yazıları yorum yapmadan paylaşıyorum.""

 

Urve b. Mesud, Hudeybiye'de kaldığı süre zarfında hayret ve hayranlık içerisinde ashab-ı kirâmın Efendimiz'in etrafında adeta bir pervane gibi döndüğünü görüyor ve onları izlemekten kendini alamıyordu.

Bütün bunların ardından Hudeybiye'den ayrılıp Kureyşlilerin yanına döndü ve onlara şunları söyledi:

 "Ey kavmim! Allah’a yemin olsun ki ben, birçok krala, Kayser’e, Kisra’ya, Necaşi’ye elçi olarak gittim. Vallahi ben Muhammed’in ashabının ona gösterdikleri hürmeti, onların hiçbir adamlarında görmedim!

“Vallahi Muhammed’in ashabı, O ağzından bir şey tükürdüğü vakit yere düşmeden elleriyle onu havada yakalıyor, teberrüken bunu yüzlerine ve bedenlerine sürüyorlar. Bir şey emrettiği zaman, derhal onu yerine getirmeye çalışıyorlar. Abdest aldığında abdest suyunu almak için birbirleriyle yarışıyorlar. Saçlarından bir şey düşse onu almaya koşuyorlar. Muhammed konuştuğu zaman seslerini kısıyorlar. O’na olan tazimlerinden yüzüne bile dikkatle bakmıyorlar! Bu Zât size hayırlı bir yol sunuyor! O’nu kabul edin!" dedi.

Mekkeliler Urve'nin anlattıklarından memnun kalmayınca bu görüşme neticesiz kaldı. (bk. Buhârî, Şurût 15 (2731, 2732); Ahmed b.Hanbel, Müsned 31/214-212,243); İbn-i Hişâm, Sîre 2/194; İbn-i Asâkir, Târîh 60/25, 26)

https://sorularlaislamiyet.com/sumuk-u-serif-nedir

 

 

tarihinde optimum tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...