Jump to content

MÜLÜMÂNLAR MUHAMMED’İN KULU MU?


Recommended Posts

Bir saat önce, Hurrican yazdı:

Burakey, Tengrizm, muhatab alınabilecek düzeyde yazı yazmaya çalışın, yazamıyorsanız gidin Whatsapp ta yazışın. Konu başlığındaki bilgileri, perdeleyerek, kendiniz gibi çorbaya çevirmeyin.

 

başarılı bir kıvırma değil. notum 4.2

 

nisa 24 kapı gibi orda. oku okudukça da utan! 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

http://dostsozu.com/nisa-suresi-24-ayet-meali-ve-tefsiri 

Nisa 24:Diyanet İşleri: (Savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı. (Bunlar) üzerinize Allah’ın emri olarak yazılmıştır. Bunların dışında kalanlar ise, iffetli yaşamak ve zina etmemek şartıyla mallarınızla (mehirlerini verip) istemeniz size helâl kılındı. Onlardan (nikâhlanıp) faydalanmanıza karşılık sabit bir hak olarak kendilerine mehirlerini verin. Mehir belirlendikten sonra, onunla ilgili olarak uzlaştığınız şeyler konusunda size günah yoktur. Şüphesiz ki Allah (her şeyi) hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

 

Cinsi ilişkiye girmek konusunda, erkeğin kendi eşinden de izin alması, onun rızasını alması gerekmez. Yani, şayet onun rızası dışında böyle bir ilişkiye girerse bu zina sayılmaz. Fakat bu hukukî bir prosedürdür. Rıza konusu, burada daha çok insanların karşılıklı sevgi ve saygı esasına dayalı olan bir konudur. Elbette hem eşlerde hem de cariyelerde aranmalıdır. Nitekim

 

Efendimiz (a.s.m) bu konuda özetle şöyle buyurmuştur: 

“Biriniz hanımıyla veya cariyesiyle ilişkiye gireceği zaman, onu tahrik edecek ön mukaddimeler yapsın. Bir hayvan gibi bir anda -sırf kendi duygularını tatmin etmek için- hareket etmesin.”( el-Irakî, Tahricu ahadisi’l-İhya-ihya ile birlikte- 2/52). Bu hadiste, kadının veya cariyenin rızasının ötesinde, onun duygularına da riayet edilmesinin altı çizilmiştir.

Kâfir eşlerden biri esir alınıp İslam yurduna getirilmesiyle aralarındaki evlilik bağı kendiliğinden düşer.” (Razî, ilgili ayetin tefsiri)

 

Efendinin, cariyesinden cinsî yönden istifade etmesinin, cariyenin hesabına iki mühim hikmet ve faydası vardır. Birincisi, esir düşen ve sahipsiz kalan bu kadınların bu vesile ile ihmal edilmeleri önlenmiş olur. Çünkü, aksi takdirde, cariyelerin fuhşa düşmeleri kaçınılmaz olduğu gibi, efendisinin evine de bağlı kalmış olur. 

(Savaş esiri olan kadının birçok erkeğin saldırılarına, tecavüzlerine engel olmanın yolu bir Müslüman erkeğin evinde o Müslüman erkeğin koruması altında yaşamasıdır. Müslüman erkek ile aynı evde yaşayan bir yabancı kadına, cariyeye doğal olarak ister istemez Müslüman erkek şehvet duyar. Koruyucusu olduğu, barınma, beslenme, giyecek gibi ihtiyaçlarını karşıladığı cariye ile cinsel münasebet konusunda erkeğe serbestlik verilmesi erkeğin ihtiyaçlarının karşılanması olduğu gibi, eski kocası ile nikahı düşen cariyenin barınma, korunma, yiyecek, giyecek ihtiyaçlarının yanında şehevi ihtiyaçlarının da karşılanması anlamına gelir.) 

 

İşte hadisler Muhammed bile savaşta ele geçirdiği müşrik ve kafirlerin kadınları ile ilişkiye girmiş.Muhammed bile savaşta ele geçirilen cariye ile ilişkiye girmesini onaylarak tahrik etsin diyor.Ve sayın hurrican maalesef kıvıramadınız. Bu ayetlerin nasıl olduğu oldukça çok bellidir.

tarihinde Tengrizm tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
On 27.2.2018 at 20:08, Hurrican said:


Sen böyle hep, okumadığın bir yazı hakkında, ezberden yorum mu yaparsın.
Biz, "De ki" nin Kur'ânın orjinal kelâmı olduğunu yazımızda belirtiyoruz. Müslümânların da Muhammed'in (s.a.v.) kulları olduğunun îzâhını yapıyoruz. 

 

Muhakkak ki Allah ve melekleri, Peygamber'e salat ederler. Ey iman edenler; siz de O'nun üzerine salavat getiriniz ve onun için selamet dileyin. Ahzap 56

Muhakkak ki Allah'ı ve Rasulünü incitenlere Allah; dünya ve ahirette la'net etmiştir. Ve onlar için, horlayıcı bir azab hazırlamıştır. Ahzap 57

 

Allah neden Muhammede salat eder???

Bir açıklaması vardır herhalde :-)

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...