Jump to content

Neden iyilik yapıyorsunuz?


Recommended Posts

6 saat önce, hartemes yazdı:

Not: Aptallıkla iyilik aynı şey değildir. 

Örnek vermek gerekirse kalacak yeri yok diye madde bağımlısı birine evinizi açmanız iyilik değil resmen su  katılmamış aptallıktır. 

 

Böyle bir film vardı,  o aklıma geldi. İki zıt insan olarak verilecek iyi örneklerden biri herhalde rahibe ile fahişedir değil mi... Filmin konusu bu iki zıt uç. Evsizlere yardım eden bir kuruluşta çalışan bir rahibe kendisini evsizlere hizmet etmeye adamıştır. İşi o kadar ileri götürür ki evsizlerin cinsel ihtiyaçları da olduğunu ve bunun karşılanması gerektiğini düşünür. Sonuçta kendini çalıştığı kurumdan kovulmuş ve sokakta fahişelik yaparken bulur. Tabii yoruma açık bir film. Rahibe olmak iyi de fahişe olmak kötü mü, o izleyicilerin kendi bilecekleri işi. Ben ona karışmam ve yorum yapmam.

 

Belki küçük bir yorum yapsam fena olmaz; bence ikisi de iyi değil. Bahtsız kadınmış. Bir uçtan bir uca yuvarlanmış hayatı. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, AkılveMantık yazdı:

Mesela kötülük yapmak istiyorum insanların ne hissettiği umurumda değil diyen birinin de ayna nöronları gelişmemiştir sanırım. Yani üçkağıtçı,  yalancı,  iki yüzlü,  terbiyesiz insanlardan falan bahsediyorum. 

 

Bunun zirvesi işte psikopati. Psikopatlar suçluluk duymazlar. Sadece kendilerine bir zarar gelmesinden korkarlar. Kendilerine bir zarar gelmeyeceğinden eminseler suç işlerler.

 

İşin trajik yanı, kimsenin ayna nöron sayısını ısmarlayarak dünyaya gelmiyor oluşu. Bu çok trajik ama dünyaya gelişimizin farkında bile olmuyoruz. Bir zaman geçiyor var olduğumuzu farkediyoruz. Farkına yavaş yavaş varıyoruz ki dünya adlı canlıların hayatta kalabilmek için birbirlerini yemek zorunda oldukları bir gezegenin yüzeyindeyiz. Bu gezegende kesintisiz bir şekilde canlılar birbirlerini yiyorlar. Bunu da bir tanrının böyle yarattığı söyleniyor bize. Canlıları birbirine yediren bu acımasız psikopat tanrıdan korkmamız öğütleniyor.

 

Aslında korkunç bir trajedinin tam da göbeğinde yaşıyoruz. Çok pesimist bir panorama çizmek istemem. Ama var olmanın ve varlığını sürdürmenin tek yolu bu. Bir partner bulmak ve dünyaya nereye geldiğini çok sonra farkedecek bir insan getirmek. Kaçınamayacağımız görev bu... Bu misyonu bize yükleyen bir tanrı olsaydı, o tanrının gelmişini geçmişini taaaa yetmişiki sülalesine kadar iterdim. İyi ki bunu yapan tanrı filan değil. 

 

İyi ki bunu yapan evrim ve tüm canlıların evrimsel kardeşlerimiz olduklarını bilen tek canlı türü biziz. Bu avantajımızı çok iyi kullanacağız ve biyolojik evrimi yenip teknolojik evrimimizi çok iyi bir düzeye çıkaracağız. Bunun anahtarı sadece türümüzün elinde. Bunu mutlaka başaracağız. Dikik tanrının uyduruk cennet mennet saçmalıklarını bitin yavşağı kadar bile kaale almayacağız.

 

Tanrı eğer olsaydı yetmişiki sülalesine günde yetmiş kere saydırmak kaçınılmaz olurdu. Başka işe güce bakamazdık. O yüzden iyi ki tanrı yok.

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...