Jump to content

İnsanlık İslam bataklığından kurtulacak mı?


Recommended Posts

  • İleti 61
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

2 dakika önce, poiuz yazdı:

 

Islamın nasıl bir değişime uğrayacağını düşünüyorsun?

Etrafıma bakınca islamın modernlikten daha ziyade geriye doğru bir değişim geçirdiğini görüyorum. Hurafeler, şiddet, terör vs azalmıyor aksine artıyor!!!

Eğitim desen gelecek nesilleri daha da cahilleştirmek üzere düzenleniyor.

Nasıl bir değişim düşünüyorsun?

Avrupa'daki aydınlanma hareketinin İslam tarafından da deneneceğini (Denenmek zorunda olduğunu) düşünüyorum.

Önce sapkın inançları için masum insanlara sayısız kötülük yapacaklar.

En dip noktaya kadar gidip ellerindeki her şeyi kaybedecekler.

Yok olmamak için değişmek zorunda olduklarını kabullenecekler (Sayısız acı yaşatarak ve yaşayarak)

İçlerinden reformcu bir azınlık çıkıp yıkıntıları tekrar bir araya getirecek.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, esbar yazdı:

hadi lan çözememişlermiş. çözemediğini iddia eden sizlersiniz. Kur'an'da yaşamımızla ilgili anlaşılmayan hiçbir emir yok. hala anlamıyorsanız manyaksınız o zaman.

 Öyleyse ne diye BU KADAR MEZHEP VE GÖRÜŞ VAR? Hadi, birisi açık ara aydınlar tarafından seçilse birşey diyemem. Ama neden birtek sen çözmüşsün? Modern zamanlara dek neredeydin sen? Herkes bazı şeyleri yanlış anlarken neredeydin? Neredeydin?

Bir saat önce, esbar yazdı:

ulan kaçı saldırıyor oruç tutmadı diye. bir yada birkaç kişinin yaptığını herkese mâl etme, aynı şeyi bende size yapar topunuzu siler süpürürüm bu kainattan.

 

 Sadece örnek verdiğimi anlamadın galiba. Tüm Müslümanlara da mâl etmedim. İstiyorsan daha birçok örnek verebilirim.

 

 

 Not: Ama en azından öteki Ortadoğu ülkeleri kadar kötü değil durum.

Bir saat önce, esbar yazdı:

sen daha Dini ortaçağ ve modernlik diye ayırıyorsan, senin beyninde zekanda sorun var demektir. eleştirilerinde sadece kendi egon başka şey değil.

 

 Bahsettiğim din anlayışı aslında, kendimi ifade edemediğim için özür dilerim.

Bir saat önce, esbar yazdı:

bence Aişe diye biri yok diyerek zaten inkar ediyorsun lan o zaman seninde ne anan var ne baban ne soyun sopun.

 

1- Öncül: Ben bir insanım.

2- Öncül: Tüm insanlar sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluşur.

3- Dolayısıyla ben de sperm ve yumurtanın birleşmesinden oluştum.

4- Öncül: Spermin sahibine baba, yumurtanın sahibine anne denir.

5- Öncül: Her sperm ve yumurtanın sahibi vardır.

6- O zaman benim de annem ve babam var.

 

Sıra sende.

Bir saat önce, esbar yazdı:

yaş 9'dan 16'ya çıktı diye zina niye onaylansın lan gerzek.

 

 Bana gerzek deyip ardından yapmadığım bağlantıları eleştirme. Ben değişimlerden bahsettim. Tüm fikirler test ediliyor artık.

Bir saat önce, esbar yazdı:

Zinanın Dinimizde apaçık yasak olduğunu bilmiyormusunuz?

 

 Biliyorum.

Bir saat önce, esbar yazdı:

insanın evlenmeden biriyle birlikte olması ne kadar iğrenç bir davranıştır.

 

 Neden iğrençtir? Bakalım savunabilecek misin..?

Bir saat önce, esbar yazdı:

michael behe dediğin herif kaç kuruşluk lan?

 

 Yahu, sizin Evrimsel Biyoloji bilim dalına karşı çıkardığınız alternatif iddianın kurucusu bu adam. Harun Yahya bile bu adamdan kopya çekiyor. Ama sevmiyorsan konuşmayız:

 

https://ncse.com/list-of-steves

 

 Eğer bilim dünyasının evrime karşı olduğunu düşünüyorsan, getir bakalım yaratılışçı bilimsel -ve hâkemli dergilerden olsun lütfen- makâlelerini. 109'dan fazla bul ve Darwin'e küfredeceğim.

Bir saat önce, esbar yazdı:

o kadar bilim insanından bir onun sapıklaşması yoldan çıkması doğrulukmudur manyak herif? 

 

 Bekliyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 minutes ago, hartemes said:

Avrupa'daki aydınlanma hareketinin İslam tarafından da deneneceğini (Denenmek zorunda olduğunu) düşünüyorum.

Önce sapkın inançları için masum insanlara sayısız kötülük yapacaklar.

En dip noktaya kadar gidip ellerindeki her şeyi kaybedecekler.

Yok olmamak için değişmek zorunda olduklarını kabullenecekler (Sayısız acı yaşatarak ve yaşayarak)

İçlerinden reformcu bir azınlık çıkıp yıkıntıları tekrar bir araya getirecek.

 

 

 

Senin dediğin aydınlanma/değişimi Atatürk başlattı ama biz kısa zamanda içine etmesini bildik.

 

Bir 3. Dünya Savaşıyla Ortdoğu batar/yok olursa Avrupa veya ABDden yeni bir İslam ortaya çıkabilir

Ama Ortadoğunun Kralları, şeyhleri durdukça ne bir yeni islam ne de bir yenilik kabul görür.

Batı İslam sayesinde Ortdoğuyu sömürebildikce İslamı yaşatırlar. İslam Batıya büyük zararlar vermeye başlarsa düşünceleri değişebilir.

Bence.

Ama ben bir gün islam ve diğer dinlerin yok olacağını yerine bir çok insanın hiç bir dine inanmadan sadece bir tanrıya inanacağını düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanları arap uydurması islam dan kurtaramayız,fakat bizim gibi yeni nesil gençler araştırıp sorguladığı için bu dinden iyice uzaklaşıyoruz.Bu islam 50,60 yıl sonra Türkiye'de mitolojinin yerini alacaktır.Köy enstileri kapatılmasaydı ve Atatürk keşke biraz daha uzun yaşasaydı arap islama inanan sayısı iyice azalacaktı.Çünkü araştırmaya,sorgulayıcı başarılı eğitim sistemi,bilim ile toplumumuz çok farklı olurdu.Kısaca seküler tolum olurduk,ama Atatürk çok erken gitti,ama adam kısa sürede bir çok başarılı şeyler yaptı,kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi,medeni kanun,demokratikleşme,ülkeyi düşmanlardan kurtardı ama adam çok erken gitti,eğer biraz daha fazla yaşasaydı Türkiye çok farklı olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam reforme olma şansını kaçıralı çok olmuş bir din. Bu saatten sonra reform filan olmaz.

 

Öte yandan dünyadaki diğer bütün dinler reforme olma şansını değerlendirmiş durumda. Hinduizm bile oldukça reform geçirdi. Müslümlerin reform yapması neden olanaksız, söyleyeyim.

 

Recm cezası Kuran'da geçmez. Fakat Müslümler Kuran'da geçmediği halde bu ilkel vahşeti bile kaldırmaktan acizler. Hâla bu rezillik yaşanıyor.  

 

Kuran'da geçmeyen bir rezilliği kaldıramadıklarını geçtik. Üstelik Kuran'da recm geçmediği gibi, bu konuda verilecek ceza da geçiyor üstelik!!! Sopa atın yazıyor!!! Yani Müslümler Kuran'ın rağmına, ona isyan ederek, onu kabul etmeyerek, onun önerisini reddederek "yok sopa bizi kesmez, biz vahşetten acayip zevk alıyoruz, illa kan görmemiz lazım, öyle morartmayla filan sadist duygularımız tatmin olmaz, sopa da neymiş, olur mu öyle saçmalık" diye Kuran'ı beğenmiyorlar!   

 

Hadi bunu da geçtik! Müslümler faraza "tamam recm yok Kuran'da, biz Kuran'da yazanı uygulayalım" diye karar aldılar. Tüm Müslümler de bunu benimsedi. Balık kavağa çıksa olur, bu olmaz, olanaksız ama eskilerin farzı muhal dediği olmayana ergi yaparak hadi böyle bir şey oldu varsaydık.

 

Yine kepazelik. Ne sopası yahu? Öyle rezalet mi olur? Sopa atmak taşlamaktan daha kabul edilir bir şey değil ki? Hatta sopa atmak daha rezil bir iş.

 

Yani Müslümlerin çıkar yolu yok. Reform filan rüyada görülse hayra yorulmaz. Bu dinde reform filan olanaksızdır. Ancak yalan söyleyip sahtekarlık yapıp "haaa sopa mı, değil o öyle, sopa atın demek yanaklarından öpüp yapma böyle kardeşim, ayıp oluyor bak, yapma bir daha olmaz mı canım demektir aslında, siz yanlış anlıyorsunuz sopayı" diye şaklabanlık yapmak seçeneği var. Başka yok.

 

Bu da ayrı bir kepazelik olduğu için hiç çıkış yok. Sizin adınıza üzgünüm Müslümler desem, demiyorum. Üzgün değilim. Tam da layık olduğunuz bir dine inandığınız için üzgün olmaya gerek bulunmuyor. Köstebek herhalde yer altında yaşayacak, ağaçların tepesine konacak hali yok! Bu durumda olması beklenecek tek şey neslinin tükenmesidir. Köstebeği ağaç tepesinde yaşayacak şekilde klonlayıp üretemezsiniz. Evrim öyle zart diye olmaz, milyonlarca yıl alır.

 

Onu da çok bekleriz diyorsanız e ne diyeyim, hidrojen bombası atıp soykırım yapın diyecek halim yok. Su akar yolunu bulur. Kasmaya gerek yok.

 

Ha, son bir çare var bakın, onu da söyleyeyim. Ki, Yahudi dininde Hristiyan dini gibi bir reform olmadığı halde Yahudiler bu çareyi üretmişlerdir: O da şudur: Dini folklorik ele almak, ciddiye almamak. Öylesine işte geçmişten gelen cahillik döneminin kalıntısı bir takım önemsiz bağlamlar, salla gitsin şeklinde ele almak. Tek çare, tek ilaç da budur. Başka yok. Bunu da Müslümlerin yapması yine olanaksız görünüyor.

 

Bunlar Ahmedabad'da büyükelçilik yapmış sonra emekli olup ülkesi İngiltere'ye dönmüş adamın, oradan birlikte götürdüğü kedisine anı olarak Ahmet adını koyduğunu duyunca cam çerçeve indiren, ayaklanan manyaklar. Bunlar olmaz. Neymiş Ahmet peygamberlerinin adıymış, kediye konmazmış! La havle desem yine anlamaz bunlar. En iyisi bunları boşvermek... Kendi hallerine bırakmak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam asla yok olmayacak.Değişmeyecekte.1400 yıl önce neyse şimdide o.Kıyamete kadarda öyle kalacak.Yalnıcza inananların sayısı azalacak.Fitne ve şirk her yere yayılacak.İnananlar zulüm görecek.Aynı  bugün yaşadığımız gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, esbar yazdı:

 

lan şerefsiz herif. arap uydurması deyip durma, ananın babanın uydurması bacaksız. sana göre, İslam haşa uydurma da diğer 2 Din ne o zaman? Hak Dinleri tarih her şekilde kanıtlıyorda, sizin kendinizle ilgili söyleyecek hiçbir lafınız yok. yalancı iftiracı pislik sapıklar. siz düzenbaz sapıklarsınız. Atatürk yaşasaymış Hak yoldan uzaklaşılacakmış şu şerefsizin Atatürkü de alet edip söylediklerine bakın. sen ne iftiracı ne şerefsiz birisin lan?

 Öncelikle seni şikayet ettim. Siz tam olarak dediğimi anlamışsınızdır. Ülkemizin kurtarıcısı Atatürk gökten inilen kitapları ve kendi el yazmasını araştırmasını tavsiye ederim. İkincisi kuran zaten Arapça olduğu için bunun arap uydurması olduğu çok açıktır. İslam bir arap milliyetçiliğidir. Ve sizinki gibi seviyesi düşük insanı dikkate almayacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, esbar yazdı:

 

sen şerefsizsin, Atatürküde dinsizlikle suçlayan bir iftiracı kafirsin. bana kendini anlatma. Kur'an arapça diye uydurma diyorsan, izlediğin filmlerden okuduğun romanlara kadar her bulduğun kaynak orjinalinde ingilizce veya başka dillerdedir. onlara nasıl güveniyorsunda alıp izliyorsun veya okuyorsun şerefsiz herif? sen ne yavşak ne dediğini bilmeyen aşağılık birisin? istediğinizi kafanıza göre inkar edeceksiniz ama diğerlerini kendi yanınıza çekeceksiniz öylemi? sizi şerefsizler ciğerinizi bilirim lan sizin.

Sizi normalde kaale almayacaktım ama artık dayanamıyorum. Öncelikle Atatürk'ün müslüman olup olmaması önemli değildir. Çünkü adam Türkiye'nin kurucusudur. Sadece ben değil Murat Bardakçı dahil olmak üzere ülkemizin kurtarıcısı Atatürk'ün İslam'a inanmadığını söylüyor. İkincisi Atatürkçü biriyim. Sonuna kadar Atatürk'ün izindeyiz. Üçüncüsü film,kitap örneğiniz o kadar saçma ki zeka seviyenizi iyice belli ettiniz. Bizde siz müslümanların ciğerini biliyoruz. Savaş adam öldürme ayetlerinde yok o dönemde uygulanmış,yok cihad savaş değilmiş. Yok ayetlerin mealleri hatalı yok araplar islami yanlış biliyor. Yok gerçek müslüman onlar değil gibi bahaneleriz ve sahtekarlıklarınızı bilmeyen yok. Burada reformist ılımlı müslümanları kastettim. Neyse sizi son kez kaale aldım. Bir daha almayacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, esbar yazdı:

Müslümanlar, başlarında kafir bir idareciyle hiçbir zaman başarıya ulaşamazlar.

 

 Yanlış ve saçma. Yabancılara gidip batı eğitimi alan Müslümanlar var. Gayet başarılılar.

8 saat önce, esbar yazdı:

bana yabancı kaynaklarına niye itibar ettiğini söyle ulan?

 

 Doğru.

8 saat önce, esbar yazdı:

defol git lan düzenbaz kafir senin gibilerin yediği haltlar ortaya çıkıyor böylece ister kaileye al ister alma. ne bok yersen ye.

 Örnekler ver.

9 saat önce, esbar yazdı:

Hak Dinleri tarih her şekilde kanıtlıyorda,

 

 Frenle biraz. Bu iddiana kanıtın nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinsiz demek suçlama değil iltifattır. Bir insana ateisttir demek o kişiye en yüksek payeyi vermek demektir. Çünkü dinsiz olmak görece daha kolaydır ama ateist olmak bilinen en yüksek bilinç düzeyidir. Daha yüksek bir bilinç düzeyi geliştiremedik, yok.

 

Dinlidir, dincidir demek ise işte dogmatik düşüncelidir, bilimden pek anlamaz, saplantılıdır, tutucudur, yobazdır anlamlarına gelir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Tengrizm yazdı:

Atatürk'e bir kez daha hayran kaldım.Çünkü adam çağının çok ötesinde,aşırı zeki ve modern bir insandı.Sonuna kadar laikçiyiz,sonuna kadar Atatürkçüyüm

 

Atatürk dindar olamayacak kadar zeki olduğu gibi ateist olacak kadar da dâhi birisiydi. Onun dehasında birinin ateist olması kaçınılmaz.

 

Bununla ateistler dâhi olur demek istemiyorum. Ama dâhiler ateist olur!

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, democrossian yazdı:

 

Atatürk dindar olamayacak kadar zeki olduğu gibi ateist olacak kadar da dâhi birisiydi. Onun dehasında birinin ateist olması kaçınılmaz.

 

Bununla ateistler dâhi olur demek istemiyorum. Ama dâhiler ateist olur!

Evet Atatürk dahi ve o zamanın ötesinde çok büyük liderdi.Çoğunlukla ateist,deist,agnostik gibi felsefi akımlara sahip insanlar en büyük dahilerdir.Nikola tesla,albert enistein ve Türkiye'nin kurucusu bir çok devrimler yapmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elinde padişahlık, tiranlık, führerlik imkânı varken, bunları elinin tersiyle itip sadece 15 yılda, Avrupa'nın 400 yıllık kazanımlarını halkına benimsetebilmesi bile din dışı olduğunun göstergesidir bence. 

Dindar olan birinin bu şartlar altında böyle bir devlet kurması olası değildir.
 

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 hours ago, esbar said:

 

ulan, Müslümanım diyerek terör yapan ikiyüzlülerle sizin gibi internetten İslam'a kalleşçe saldıranlar arasında hiçbir fark yok. ikinizinde yediği bok, insanların doğru yola karşı nefret duymasını sağlamak ve bunu şerefsizce yapıyorsunuz. düzenbazlıklarla.

 

Geç şu kepaze lafları lan rezil...

 

İslam terör dinidir, sen müslümanlardan iyi mi bileceksin, pis münafık...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir İslam toplumu uygarlığa kavuşturulabilir mi?

 

Bu çok büyük bir soru. Yıllardır kendime sorduğum, üzerinde uzun uzun düşündüğüm, olumlu işaretler yakalamak için ne kadar uğraşsam da bir türlü bulamadığım ve haliyle doyurucu bir yanıta ulaşamadığım en yaşamsal soru!

 

Yani hiç de öyle bir kalemde yanıtlanabilecek bir soru değil. Ki bazı soruların kesin yanıtları olamaz. İşte bu da o tür bir soru.

 

Peki, bu soruyu bizden önce soran sosyologlar olmamış mıdır? Literatürde bu problemle uğraşan araştırmacılar, sosyologlar vardır. Bunlar yığınla araştırma yapmışlardır. Ama bu tartışmanın bir sonuca vardığı söylenemez. Yine de ben kendi araştırmalarımda ilke olarak sosyoloji biliminin bu soruya olumlu yanıt verme eğiliminde olduğunu gördüm. Uygun bir zamanımda bunların bir kısmını burada da paylaşmayı umuyorum. Fakat İslam'dan tümüyle kurtulmak asla mümkün değil. Bunda varılabilecek en büyük başarı olsa olsa onu reforme etmek olacaktır ve zaten öyle de olmuştur. Ve İslam'ı reforme etmede en başarılı ülke Türkiyedir. Bunun nedenlerini, nasıl böyle olabildiğini anlamak için sayfalar dolusu yazmak, olayları tüm boyutlarıyla ele almak gerekir.

 

Özetle; Türkiye örneği bir İslam toplumunun çağdaş değerlerle uyumlu hale getirilebileceğinin en somut ve yegane örneğidir. Ancak bunun sürdürülebilirliği üzerinde haklı ve güçlü kuşkular vardır. Olayı tam olarak aydınlatabilmek için yakın Osmanlı Tarihinden başlayıp Cumhuriyet Dönemini ağırlıklı olarak masaya yatıracak ve bugünlere nasıl geldiğimizi yanıtlamaya çalışan kapsamlı bir araştırma yapmak gerekir. Vaktim olduğunda bunu yapmaya çalışacağım. Tabii eğer sizlerden de istek gelirse...

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
30 minutes ago, ŞüpheciTürk said:

Bir İslam toplumu uygarlığa kavuşturulabilir mi?

 

Bu çok büyük bir soru. Yıllardır kendime sorduğum, üzerinde uzun uzun düşündüğüm, olumlu işaretler yakalamak için ne kadar uğraşsam da bir türlü bulamadığım ve haliyle doyurucu bir yanıta ulaşamadığım en yaşamsal soru!

 

Yani hiç de öyle bir kalemde yanıtlanabilecek bir soru değil. Ki bazı soruların kesin yanıtları olamaz. İşte bu da o tür bir soru.

 

 

Kesin bir yanıtı var: Hayır.

 

İslam, ilkel güdülerin üzerinde yaşayan, onlarla beslenen ve onları besleyen bir dindir. Hal böyle olunca, toplumu uygarlaştırmak için ilkellikten uzaklaştırdıkça, islam da yok olup gidecektir. İslam geldikçe de, ilkelliğe doğru geri gidilecektir. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
24 dakika önce, anibal yazdı:

 

Kesin bir yanıtı var: Hayır.

 

İslam, ilkel güdülerin üzerinde yaşayan, onlarla beslenen ve onları besleyen bir dindir. Hal böyle olunca, toplumu uygarlaştırmak için ilkellikten uzaklaştırdıkça, islam da yok olup gidecektir. İslam geldikçe de, ilkelliğe doğru geri gidilecektir. 

 

 

İşte biz de zaten İslam geri mi gelecek diye soruyoruz ya...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...