Jump to content

RTE:İslam güncellenmeli


Recommended Posts

23 saat önce, dramkow yazdı:

karıların dan önce sınırı geçiyolar..hadi anladım kadınlar gelsin çocuklar gelsin de.

 

Bu da BOP'un gereği. Esad ordusu asker kaçakları yüzünden büyük sıkıntı yaşıyor. Suriye ordusu şu anda Suriye topraklarının tamamını savunacak sayıda değil! Böyle bir durum yaratıldı. Tabii bu da iç savaşın Esad'ı zor durumda bırakması için şarttı, o yüzden kapılar ardına kadar açıldı. Askerlik çağında olanları özellikle bilerek isteyerek aldılar.

 

Bunları eğitip militan yapıp Esad'a karşı alenen gönderemiyorlar. Esad ordusuna girmesinler yeter diyorlar. O yüzden besliyorlar. El altından da bazıları eğitim alıp ösoya katılıyordur. Ama diğerleri Esad'a askerlik yapmasın yeter anlayışı var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu koca ülkede aklına geleni, canının istediğini dibine kadar özgürce ve rahatça söyleyebilen tek adam var, o da bu Tayyip.

Deli oluyorum...

 

Adam çıktı İslam halifesi gibi hatta peygamber gibi İslam güncellenmeli diyebildi. Bunun hem dinin kendi dinamikleri hem de toplumsal-sosyolojik dinamikler açısından ne kadar önemli, ne kadar büyük, ne kadar cüretkar bir cümle olduğu açık. Uzun zamandır bu kadar şaşırmamıştım bir şeye.

Sonra ettiği lafın büyüklüğünü ve tehlikesini anlayıp kıvırdı haliyle. 

 

Adam canı ne isterse söylüyor, sonra geri alıyor rahat rahat, her durumda desteklenip şakşak topluyor...

Alabildiğine özgür, rahat. Ondan başka tek bir kişi daha yok böyle özgür olan.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ağzıyla itiraf etmesine niye şaşırılıyor ki? Hırsızlık yapanın elini keselim, zina yapana sopa atalım diye yasa teklifi verebiliyor mu? Eee çoktan güncellemiş! Güncellemese oturabilir mi? Kalkıp gitmesi lazım. Yarın allah sormayacak mı "ulül emirdin de niye marufu emredip münkerden nehyetmedin" diye? Güncellemeye çoktan güncellemiş de itiraf edince ağzıyla, o zaman dikkat çekiyor.

 

Kullanan kullanana bu dogmayı. Dünyada bu kadar kullanışlı bir dogma daha olmadığı bir yana, kullanışlılık konusunda yanından geçebilen başka dogma yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Madem tek kişi dışında kimse canının istediğini yapamıyor, tek kişi değil mi, sıkıver kafasına kurtul! Bir kişinin kahrını niye çekiyor çevresindekiler denebilir. Bunun yanıtını biliyorsunuz ama toparlayıp netleştireyim:

 

Satrançta şah istediği yan kareye gitme özgürlüğüne sahip. Vezir ondan da fazla özgürlüğe sahip. Ama vezir feda edilir. Şah feda edildiğinde oyun biter. Vezir feda edildiğinde oyun sürer. Aradaki fark bu. Ama vezir ne güzel şahtan bile fazla yetkiliyim diye kendi ile gururlanır. Kaleler vezirden sonra ben geliyorum, filler kaleden sonra ben geliyorum, atlar fil kadar yetkiliyim diye, piyonlar bile ben olmasam şah korunamaz diye kendisi ile gururlanır.

 

Şah düşünce o da piyonların yanına gider. Şah gitti mi oyun biter. Ama hiç biri, şah da dahil oyunun sonunu düşünmek istemez. İşler böyle yürüyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Yurt yazdı:

Erdoğan bile  islam güncellenmeli diyor CHP nin yaptığı açıklamaya bak. Yahu bu CHP neden böyle?

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/940168/CHP_li_Altay_dan_Erdogan_a_tepki__Ayetleri_sorgulamak_Erdogan_in_isi_degil.html

 

Tayyip sâdece "İslâm güncellenmeli"  demiş olsa yine de bir kıvırma payı kalmış olurdu. "Ben, o konuşmamda İslâm hurâfelerden temizlenmeli" demek istemiştim der, kenara çekilirdi. Zamânında bir vatandaşa "Ananı da al, git" dedi. AKP yalamaları, "muhterem"i alkışlamak için sıraya girdi. Bizleri de 15 sene boyunca böyle pohpohlasalar değil ağzımızdan çıkan sözün, mâbâdımızdan çıkan "gaz"ın bile bir sebeb-i hikmeti olduğunu düşünür, kendimizi kutsarız. "Reyiz" ne derse desin, muhakkak bir şakşakçı grubu ortalıkta arz-ı endâm eyliyor.

 

Ancak bu defa fenâ hâlde faka bastı.

Sâdece "Güncelleme"den söz etmedi. 

Şunu da ekledi.

 

"1400 sene öncesinin kuralları ile toplum yönetilmez."

 

Ben, bunu duyunca kulaklarıma inanamadım. Kendi kendime "No oluyoruz yahu ?" diye sordum. Ama; çok geçmeden ökçeler üzerinde geri dönüş başladı. Hazret-i Tayyip "İslamda Reform olmaz" dedi. Tabii "1400 sene öncesinin kuralları ile olmaz" sözünü Kılıçdaroğlu söylemiş olsaydı, yandaş basın günlerce davul çala çala bu mevzûyu işlerdi. "Reyiz"in çark etmesi sonrası konuya dâir tek lâf eden olmadı. Düzgün karakterli bir İslâm ilâhiyatçısı olduğunu zannettiğim Mustafa Karataş bile, Zahide Ytiş'in programında konuya dâir suya sabuna dokunmayan izahlar yaptı. Tayyip'i onaylamaya kalktı.

 

Tabii, ne bilsin "iReis"in ertesi gün çark edeceğini ?

 

CHP'nin yaptığı, şudur:

Yandaş basın pisliği halının altına süpürerek bu "gaf"ı unutturmaya çabalarken,

CHP, İslâmcı Reyiz'in "engin"(!) din bilgisini tâze tutmaya ve unutturmamaya çalışıyor.

Strateji doğru.

Fakat; başarılı olunur mu bilinmez.

tarihinde Edip Cevdet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında Bir şeyin güncellenmesi onun eksikliğini gösterir. Ama İslamı oluşturan bilgi kaynağının Kuran olduğu muhakkaktır. Kuran ise islamiyete göre allah kelamıdır. Şimdi Reise şunu sormak gerekmez mi Sen allahın Sözlerini ne hakla güncellersin.

Ama işin asıl gerçeği İslamın aslında ilk yıllarda bir kabile dini olduğu islamiyetin diğer medeniyetlere sıçraması ile kuran'ın zırvalarının ortaya çıkmasıdır. Halife Hz. Ömer döneminde  kuranın çelişkileri o kadar çok tu ki ömer v e avaneleri  eski kuranı yakarak  yerine yeni kuran yazma mecburiyetinde kalmışlardır. Kuranı günümüze taşıyan bu düzeltmeler olmuştur.  

Ama maalesef ki buna rağmen astronomiye bilime matematiğe ters düşen birden çok ayet vardır. 

Eğer bu ayetler olmasaydı. Bu kadar çok ateist olurmuydu. Tartışılır.

 

        Zaten temelde insana hitap eden Tanrını varlığı tartışmanın omurgasıdır. 

Ateist felsefeye göre Bir tanrı hem yaratıp hem sorguayacak ve hemde cezalandıracak.. Üstelik bunları ilimden, bilimden ve mantıktan uzak bir bedevi arabın 2 uyanık yahudiyi yanına alarak  insanları islah etmek için hazırladığı kuranla yapması abesle iştigalden başka bir şey değildir.  Çünkü dinler yalandır. 

islamiyet ise son dönemin en ciddi soytarlığıdır.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...