Jump to content

Stephen Hawking Hayatını Kaybeetti.


Recommended Posts

Bilimsel fiziğin öncülerinden, 53 yıl als hastalığı ile mücadele ederek azmin gücünü bize gösteren, "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur." tezini çürüten, bazen "evrenin oluşumunda Tanrıya gerek yok" derken bazen de "Tanrı yoktur diyemeyiz" diyen ünlü İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking hayatını kaybetti..

 

Gerek zamanın kısa tarihi ile gerekse de oynadığı yada kişiliğine dem vurulduğu popüler medya ürünleri (filmler, diziler vs) bilimin, bilimsel düşüncenin genç kuşaklara aktarilmasi konusunda almış olduğu resim rol unutulmayacaktır

tarihinde ozedonus_ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman mode “on”

 

Alnı secdeye değmeden,Kuran’ın  hikmetini ve hidayetini tadamadan kafir olarak öldü..

Allah ateşini bol etsin.Her şey Kuran’da yazıyor oysa,sapkınlığıyla hem kendi ahiretini yaktı,hem de başkalarınında yakmasına vesile oldu,olacak.

 

Mode “of”

 

Işıklar içinde uyusun.Tüm bilim insanları gibi o da minnetle anılacaktır.Çünkü insanlığın bilimden başka sığınacağı bir yer yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlâhiyat bitti mi özedönüş ?

 

*

 

Fizik, pek ilgilendiğim bir alan değil. Bu itibarla merhum hakkında detaylı bilgim yok. Ancak; bir bilim adamı olarak insanlığa büyük hizmetler verdiği kesin. Kendisine minnet borçluyuz.

tarihinde Edip Cevdet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Stephen Hawking anlamak için öncelikle onun kitaplarını okumak gerek. Aşağı yukarı bir çok kitabını okudum. ama Etkisinde kaldığım ve hayatıma yön verdiğim kitabı Ceviz kabuğundaki evren adlı eseri olmuştur.  stephen hawking aslında kendi yaşamını ve yakalandığı hastalık sonucunda bedensel durumunu bu kitapta evren modeliyle özleştirerek

asıl engelin fiziksel olmadığını ve zihinsel olduğunu anlatmaya çalışmıştır. 

Kitabında yalın ve mizahi bir anlatımla bütünselliği sanki şiir okurcasına sunulan kozmik görseller ile her kesimin anlayacağı bir dil kullanması, uzay ve zaman, sicim kuramı

beni en çok etkileyen bölümleridir.

        Kısacası kendi bedeninde hapsolması sonucunda zihni ile evrenin en ucra köşelerini açtığı ve belki yüzyıllar sonrasında bile konuşulacak ve tartışılacak bilge konular olduğu muhakkaktır. 

Benim için Stephen Hawking bu zaman diliminde evrenin hamisi ve düşünsel yetkilisidir.  İşte bu yüzden o evrenin bir parçası olan minicik dünyamızın şu kısa döneminde bilimi geleceğe  taşıma konusunda çok büyük bir adım atmıştır. Bedensel olarak hiç bir faaliyeti bulunmayan Bu bilim üstadının fikirlerde sonsuza kadar yaşayacağına emin ve onunla aynı dönemi yaşadığım için de o kadar mutluyum. 

Çok yaşa stephen hawking.. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...