Jump to content

“Altı yaşında çocukla evlenilebilir” diyen değil, eleştiren ceza aldı


Recommended Posts

“Altı yaşında çocukla evlenilebilir” diyen değil, eleştiren ceza aldı

“Altı yaşında çocukla evlenilebilir” diyen Nurettin Yıldız’ın, gazeteci Orhan Gökdemir’e açtığı davada karar verildi.

 

“Altı yaşında çocukla evlenilebilir”, “Üç yaşında kız çocukları amcalarının yanına külotla çıkmamalı”, “Kız çocukları cehennem kadar risktir" gibi sözleriyle tepki çeken Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın, Aydınlanma Hareketi çağrıcısı, soL yazarı, gazeteci Orhan Gökdemir’e açtığı davada karar verildi.

 

Orhan Gökdemir'in soL'da yayımlanan "'Tuhafazakâr süslümanlığın' ekonomi politiği" başlıklı yazısı sonrası açılan davada mahkeme Gökdemir'e 2 bin 900 TL para cezası verdi.

soL portal’ın haberine göre, Orhan Gökdemir mahkemedeki savunmasında, "İki duruşma arasında başka bir ilahiyatçı evlenme yaşını 1'e indirdi. Bunun toplumsal maliyeti ağırdır. Bunun sorumluluğu, sorumsuz ilahiyatçılara aittir. Dava sürecinde çokça sunduğumuz belgelerde bu söylemin pedofiliye girdiğini söyledik. Bu bir hastalıktır. Bir gazeteci ve kız babası olarak pedofiliyi savunanlar, her an beni karşılarında bulacaklardır. '3-5 yaşında evlenilebilir' söyleminde bulunan kişiye dava açılmış, bu beyan sonucu mahkeme tarafından beraat kararı verilmiştir. Böylesi bir fikir özgürlüğünde, biz de eleştirilerimizi yaptık. Bunu söyleyen herkes suç işlemektedir" ifadelerini kullandı.

 

Gökdemir'in "'Tuhafazakâr süslümanlığın' ekonomi politiği" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

 

"5-6 yaşındaki kız çocuklarının evlenmesini caiz bulan Pedofil Nureddin Yıldız da şöyle yakınıyordu: "Önce tesettür mücadelesi yapıldı. Sonra o mücadele başörtü olarak küçüldü. O küçülme daha sonra türban adını aldı. Şimdi ise modası konuşuluyor."

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...