Jump to content

Tanrı'nın Varlığını Sorgulamak Neye Yarar?


Recommended Posts

23 dakika önce, democrossian yazdı:

 

Sen de mi Brütüs!!! :lol: Çok komiksin! Ha yani Kuran'da müşrikleri gördüğünüz yerde yanaklarından öpün nasılsın güzel kardeşim benim iyi misin bir ihtiyacın var mı diye sorun yazıyordu, teröristler bunu yanlış anlayıp müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün yazıyor zannettiler! :0_80cbc_37a71a73_L:

Ama o  ayet müslimlerin savaş zamanini kastediyor. Tabi doğru diyorsun bizim terörist müslimler de kendilerini islam için savaşmaya adadigindan o ayeti kendilerine çekebilirler.  Ama hayla forumun çoğunun bazı  konularda objektiflikten uzaklaştığını düşünüyorum . Resmen kin besliyorsunuz bu dine hele sen :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Charles dawkins yazdı:

Ama o  ayet müslimlerin savaş zamanini kastediyor. Tabi doğru diyorsun bizim terörist müslimler de kendilerini islam için savaşmaya adadigindan o ayeti kendilerine çekebilirler.  Ama hayla forumun çoğunun bazı  konularda objektiflikten uzaklaştığını düşünüyorum . Resmen kin besliyorsunuz bu dine hele sen :D

En büyük terörist Allah’dır.Bana inanmayanı yakarım diyen birisinin teröristten ne farkı var?Fazlası var,azı yok..Terörist hiç olmazsa adamı öldürüyor,işi bitiriyor.Bu sadist sonsuza kadar yakacağım diyor.Yakacağı adamında suçu kendisine tapmaması,evet sadece bu.

Ayrıca git bir şeriat ülkesine git orada islam pratiğini,insanların nasıl insanlıktan çıktığını gör..İslama eleştirel yaklaş bakalım oralarda,kellen gitmeden dönebilirseniz bravo diyeceğim..

Müslümanın demokratlığı güç eline geçinceye kadardır,saf olma,islam’a özgürlük verirsen,özgürlüğün elinden gider.Böyle oluşumlara kin beslemek insanlık görevidir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, Charles dawkins yazdı:

ayet müslimlerin savaş zamanini kastediyor.

 

Öyle bir şey yok. Haccı ekber gününde müşriklere uyarıdır diyor. Demek Mekke işgal edilmiş ve işgal altındaki müşriklere İslam zorla dayatılıyor. Ya müslüm olun ya öldürüleceksiniz, ya da çekin gidin deniliyor. İlgili pasajda ve önünde ardında görünen bu. Bu son derece açık ve kesin. İslama bayılacak halim herhalde yoktu çünkü berbat bir şey. Hoşlanmadığım doğru elbette.

 

Söz konusu pasajlar faşizmin, zorbalığın, dayatmanın, yobazlığın tipik örneğidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Boş muhabbet.. Her kıçından uyduranın salladığını sorgulamaya çıkacaksak, işimiz var... Olmayan şeyin nesini sorgulayacaksın ki?

 

Ha, bu, şerefsiz ve rezilin tekinin tanrı olmuş olması ile, insanın ibadetini, ne diyorsa yapmasını gerektirmez. İnsana cenneti hak etmeyi şart koşan, tanrının önce kendinin de ibadet edilmeyi falan haketmiş olması lazım. Malum bedevi putçuğu allah gibi tanrılara, ibadet etmek değil, suratına doğru dönüp osurmak gerekir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 21.04.2018 at 12:30, Charles dawkins said:

Ben terör örgütlerinin yaptıklarının islam a mâl edilmemesi görüşündeyim .  Ve terör örgütlerinin yaptıkları çoğu şey islamda yok . Bence siz islam dan o kadar çok nefret etmeye başladınız ki bazı şeyleri göremiyorsunuz .  Objektifliginizi kaybetmişsiniz bazı konularda. 

 

Maide/44, 45, 47: Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridir. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler, zalimlerin ta kendileridir. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler, fasıkların ta kendileridir.

 

Tevbe/111. Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah, bunu Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’an’da kesin olarak va’detmiştir. Kimdir sözünü Allah’tan daha iyi yerine getiren? O hâlde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.

 

Böyle ifadelere sahip dinden çeşitli terör örgütleri çıkması gayet normal, ayrıca o insanlar kendilerini terörist görmüyor ki, Allah yolunda savaşan müminler olarak görüyor. Böyle bir anlayışa sahip terör örgütlerini İslam'a mal etmeyelim de Budizm'e mi mal edelim? Ki biz mal etmesek bile bunlar kendilerini İslam'a mal etmişler zaten, ne yapıyorsak İslam için yapıyoruz diyorlar. 

 

Ayrıca bu terör örgütlerinin yaptığı ve İslam'da olmayan çoğu şey nelerdir? Bir kaç örnek alalım.

 

On 21.04.2018 at 13:54, Charles dawkins said:

Ama o  ayet müslimlerin savaş zamanini kastediyor. Tabi doğru diyorsun bizim terörist müslimler de kendilerini islam için savaşmaya adadigindan o ayeti kendilerine çekebilirler.  Ama hayla forumun çoğunun bazı  konularda objektiflikten uzaklaştığını düşünüyorum . Resmen kin besliyorsunuz bu dine hele sen :D

 

Enfal/39.     Ve hiçbir fitne kalmayıncaya ve bütün dîn Allah için oluncaya kadar, onlarla kıtalde bulunun (savaşın). Eğer onlar (küfürden) vazgeçerlerse o taktirde muhakkak ki Allah, yaptığınız şeyleri en iyi görendir.

 

Bu rezil kitaba göre, savaş din Allah'ın oluncaya kadar sürmesi gerekli. Yani müslmana savaş bitmez. Ki zaten bu anlayışla müslümanlar yüzyıllarca önüne gelen kavme, ülkeye, millete saldırıp katletmişler, koskoca bir imparatorluk kurmuşlar. Aşağıdaki ayet de motivasyonlarını artıran başka bir unsur olmuş, hatta en önemli unsur. Yani kendilerinden olmayanların mallarını, mülklerini, kadınlarını, çocuklarını yağmalayıp ganimet olarak aralarında paylaşmak.

 

Enfal/41. Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah’a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir’de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Şimdi diyecegim ki, tanrı gibi güçlü otoriteyi arkasına alanlara karşı bir savaş diyeceğim ama günümuzde dinden daha etkili silahlar da vardır.hatta bazen bahaneler bile yeter insanları bir birine düşürmek için.açıkcası bir millete ve bir devlete mensupsan bu zaman daha dünyaya gelirken dostların ve düşmanların olur.bu yuzden din olmasa da insanları bir şekilde bir birilerine dusurecekler diye dusunuyorum.cunku insan egoist ve doymayan bir canlidir.daha cok kazanma firsati verirsen herkesi herseyi yok edebilir !   demek ki tanriya karsi savasirken dini istismar falan sozleri safsatadadir.bu olmasa bile savaslar bir sekilde cikacaktir.

Peki tanri kavramini sorgulamak ne ise yarar? bu konuda biraz genel cevap vermek lazim. insan sorguladigi herseyde muhakkak sorgulamadigi andaki durumundan daha iyi sonuc cikarir. peki tanrinin varligi ve yoklugu tartismasi ve sorgulanmasi  bize hangi iyi sonuclari verebilir?  bunun icin once tanrinin kisa tanimini verelim: tanri evreni ve ya hayati var eden varliktir.demek ki is artik dunya disina cikti.bu da bizi nereye goturuyor? uzaya.daha en basitinden bizi astronomiye ilgi duymaya yoneltiyor.daha sonra dunyada bazi seylerin aciklamasini buldugumuz icin tanri hakkinda daha genis dusunmeye basliyoruz.bu bize neyi veriyor? tabi ki felsefeni.daha sonra felsefi alanda dusunduyumuz seyler varligin her noktasi hakkinda supheciligi ortaya koyar.bu da skeptik akimi baslatir.bu bize neyi verir? mevcut alemi daha iyi kavramak icin bir cesaret ! 

 neyse konudan uzaklasmayalim.tanriyi sorguladikca dunya disina cikiyoruz dunyayi ve yakindaki gezegenleri yildizlari falan anlamaya basliyoruz.dolayisiyla tanri diye dusunduyumuz seyin nasil var ettigi konusunda bilgi sahibi oluyoruz ve anliyoruz ki bu tanri aslinda bizim yasalarimiz icinde calismis.yani ne dunyamizda ne uzayda bizim algilarimiz disinda, izahi fizik kurallarina yatmayan seyler yoktur, tanriyi sorgulamak bize artik 5. cumlede neredeyse 5=6 bilim dalini kazandirdi..demek ki tanriyi sorgulamak ilk once bilimin kapisini acar !!!  

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, murad yazdı:

günümuzde dinden daha etkili silahlar da vardır

 

"Günümüzde" kelimesini kullanman iddianı geçersiz kılmış.

Günümüzde dinden daha etkili silah yoktur, dünyanın en güçlü silahları en fazla attığı yeri harabeye çevirir, din ise milyarları, insanlığı yok eder.

Dinin kaynağı sürüdür, sürüden beslenir, besin kaynağını kurutmamak için dini enjekte eder, öyle ki, bu şırınga domino etkisi yaparak tüm insanlığı etkisi altına alır.

İşte sizin bahsettiğiniz en küçük bahaneyle savaş çıkma olayı bu sürü sayesindedir.

Sorgulayan, aydınlanan, dinin domino etkisi altında kalmayanlar en küçük bahanenin dahi aslında birilerinin çıkarı adına yapıldığının bilincinde olanlardır.

Sürü ise şeyhlerin, şıhların, din tacirlerinin kıçını yalamayla cennete gideceğini sananlardan ibarettir.

İşte tanrıyı sorgulamak bu yüzden önemlidir, tanrı ne kadar sorgulanıp gerçeklere ulaşılırsa din gibi en büyük silahın da o kadar farkında olunur.

Tanrı diyen din tanrıyı ispatlayamıyor ama ispatlanan bir şey varsa o da dinlerin GÜNÜMÜZDE tüm insanlığı yok edecek kadar en büyük bir silah olduğudur.

Dinlerin olmadığı bir dünyayı hayal edin, savaşlar paylaşım nedeninden öteye gitmez, o da mutlak sonsuz değildir, bir yerde bitmek zorundadır, bunun için yüzyıllardır birbirini doğrayan Avrupa'nın bugünkü gelişmiş toplum yapısına bakmanız yeterlidir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...