Jump to content

Allah'ın varlığı konusunda yapılan saçma örneklemeler


Recommended Posts

  • İleti 144
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

23 dakika önce, teflon yazdı:

 

Sonar ne oldu hayırdır? :)

Yok. Evet, allahın yarattıklarından(!) daha iyisini yapabiliyoruz haklısın. Zamanla her birini yapabileceğimizi de bir önceki mesajda yazdım zaten. Ayrıca yarasa bunu kendisi yapıyor. Uğraşmadan, göbeği çatlamadan. Sahip olduğu bir organla. Aynı beyin gibi. 

 

Da sen bunu dünyadaki tüm canlıların yapabildikleri şeyler konusunda sürdürebilecek misin onu merak ediyorum.. :) 

 

 - Örneğin dış gezegenlere bıraktığınız zaman sağ kalabilecek canlılar var, hatta uzayda dahi. Şimdi tüm aklınla git bunu becer bakalım..Üstünlük nerede, kimde?

 - Örneğin dünya küresel düzeyde bir nükleer sızıntı, ya da göktaşı çarpması tipinde bir felaket yaşadığı vakit geriye kalma ihtimali en yüksek olan canlılar hangileri; insanlar mı yoksa başka bir şey mi? Üstünlük nerede kimde? 

 - Örneğin dünyadaki tüm canlılığı ortadan kaldırma ve yine de hayatta kalma kabiliyetin var mı? Hayır yok. Çünkü ve de üzerine üstlük onlara muhtaçsın. Peki dünya yüzeyinden seni silebilecek ve arkasına bakmadan dahi yaşamaya devam edebilecek şeyler var mı? Evet. Üstünlük nerede? Kimde?

 

Amaç hayatta kalmak ve üremek ve adapte olmaksa eğer, bu dünyadaki en başarılı canlı sen değilsin. En üstünü sen değilsin. Nokta. Bununla yaşamasını öğren.

 

Boşuna tırmalama. Üstünlük göreceli. Ve hangi noktada, neye, hangi organ üzerine özelleştiğine bağlı sadece.

Ve biz insanlar, söz konusu canlılık olduğunda, dirimbilimsel anlamda en üstün olan falan değiliz. Apursan da köpürsen de durum bu. Ve sen buna gıkını çıkaramayacaksın. Hodir meydan.

 

Sen de tıpkı diğer hayvanlar gibi yemek içmek .ıçmak ve üremek zorunda lan bir canlısın sadece. Üstünlük zannettiğin şey ise, tıpkı diğer hayvanlardaki gibi "başka bir organ olan" beynine bağlı kabiliyetlerin. Ortalama 1500cc'lik beynin. Sadece ve sadece niceliğe bağlı bir nitelik farkı. Eğer onları, üstünlük dediğin şeyleri beyinden başka bir yere bağlayabiliyor olsaydın üzerine düşünebilirdik.

 

 

Emrine muhassar kıldı dediğin şeyler insanlığı pek umursamıyor gibi görünüyor buradan bakınca.

 

Kasırgalar(rüzgar), depremler, salgın hastalıklar(bu bakteriler emrimizde değil miydi bizim yahu) vb. vb..saymakla bitmez. Ve her ne hikmetse bu emrinde saydıkların şeyler üzerinde insanın esmesini dahi olmadığı kayaç ve atmosferi olan gezegenlerin tamamında mevcut. Milyarlarca, belki daha fazlası..Söylesene, onlar kimin emrinde ve dünyanın pek de bir ayrıcalığı yokmuş gibi görünüyor bu konuda. Okyanusa dalıp köpekbalıkları ile bir yüzsene bakalım, ne kadar emrindelermiş. Ya da kurban bayramı denen vahşette katlettiğiniz o hayvanlar kesilmemek için neden o kadar tepiniyor, oraya buraya kaçıyor bir sor bakalım..Daha muzu dahi insana uygun üretememiş de, onu bile insan evcilleştirmek zorunda kalmış. Mdem her şey nimet, o zaman zehirli bitkiler, meyveler, mantarlar falan neden mevcut diye sorsam, mal mal bakacaksınız..

 

Haliye bu ayet külliyen çöpe gidip, kuranın insan uydurması bir safsata olduğunun en büyük kanıtlarından biri oluveriyor. O dar kafana selam olsun.

 

Ve sen hala daha sorulan şuncacık soruya gıkını dahi çıkaramadın. 

Sen cevap veremedikçe ben tepene binecem. Elim yakanda olacak.

Ta ki sen utanana kadar.

 

Ahenktir, düzendir dedin. Paket ettik, gıkın çıkamadı. Arazi oldun.

İnsanlığın emrindedir dedin, o da paket oldu.

Üstünlüktür dedin attın tuttun, daha sorulan şuncacık soruya, bunca dürtmeye rağmen cevap veremedin. Tık yok. Tısss..var. :)

 

Şimdi daha ne kadar sürtelim burnunu söyle bakalım..?

Biraz mert olun, mert.

Telefon kardeş hem sorularını hem yanıtlarını kopyladım soru cevep senin kendin verdin sağol. samimi olarak söylüyorum yeraltı cevap vermedi ben senin sorularının cevabını istedim o gitti kurbağaya yapıştı kaldı bilgin için teşekkürler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Yeraltı yazdı:

Ben diyorum ki !

Akıl yönünden üstün olan insandır.Bunda herhangi bir kibir falan yok bu gerçektir.

Adam bana kurbağanın üstünlüğünden bahsediyor ne kadar da saçma ?

Sen hiç gördün mü elinde ingiliz anahtarıyla dolaşan kurbağa ?

İnsanoğlu çeşitli icatlar yapabilirken.Hayvanlar bunları yapamaz.

Çünkü onların fıtratına yaradan böyle bir bilgi vermemiş.

Adam bana halen biyolojik süreçlerden bahsediyor.

Yazılan yazılar trajikomik.

 

 

GİTTİM TEVZİYON İZLEDİM GELDİM  BEN TELFONUN SORUSUNU CEVABINI İSTEDİM SEN KURBAĞADAN BAHSETTİN. SAHİ SENİN TANRIN NİYE YARSALAR GÜNDÜZ GÖRMESİN DİYE YARTMIŞ VARDIR BİR HİKMET BUNDA ANLATSANA. SENİN HİÇ SURATINA YARSA ÇARPTIMI SANMIYORUM  BEN SURATIMA ÇOK ÇARPTILAR TÜYSÜZ BİRDE UÇABİLİYORLAR. ALLAH AYETİNDE DERKİ KUŞALARI HAVADA BEN TUTUYORUM. GECE YARSALARA GÜNDÜZ DİYER KUŞLARAMI ZAMANINI AYIRIYOR SENCE SAKINCALI BİR DURUM DEYİLMİ ALLAH MUHAFAZA BİR KARAT ÇIKSA ALLAHI PARÇALASA NE YAPARIZ BİZ.  ALLAH DÜNAYIDA TUTUYORMUŞ KORKUYORUM BİR ELİNDEN BİR DÜŞÜRSE BİZİ YANDIK VALA. YİNE BİR SAKINCA VAR İSRAFİL YANLIŞLIKLA BORUYA ÜFLESE YİNE GÜME GİDERİZ. AMA EN SAKINCALISIDA 8 MELEK ALLAHI TAŞIYORMUŞLAR YA BİR GÜN NYORULUP ALLAHI DÜŞÜRLERSE VEYE İSYAN EDİP ATSALAR UZAY BOŞLUĞUNA NE YAPARIZ BİZ ALLAH KORUSUN

 

BU ALLAHIN TAVSİYESİNE UYARSAK KADINLARIN ÇOĞU ÖLECEK:0_80cbc_37a71a73_L:

x59fM8.jpg

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

 Bana göre en saçma örnekleme "öğrenci-öğretmen" örneklemesi. Söylüyorlar "Sen yanlış şıkkı işaretlersen tabiî geçemezsin sınavı." diye her defasında, biz de aynı savunmayı yapmak zorunda kalıyoruz:

"Öğretmen baştan, kesinlikle sınavın sonucunu biliyor mu?"

"Öğretmen herkese tüm bilgileri unutulamayacak şekilde depolayabilir mi?"

"Sınavdan geçemeyenleri yakıyor mu?"

"Kendisi mi yaratmış?"

"Amacı kendisine köle yetiştirmek mi?"

 

Sonra da genel iki soruyu soruyoruz:

"Tanrının amacı kendisine köle yetiştirmekse neden direk istediği standartlarda köle yaratmıyor?"

"Tanrı neden insana özgür irade veriyor, amacı kendisine kul yetiştirmekse?"

 

 Bundan sonra konu her zaman rayından çıkıyor. Hiç bu iki soruya cevap verebilen birisi görmedim.

tarihinde TheRationalAtheist tarafından düzenlendi
Olayı kişisel bir meseleye çekmek istemiyorum.
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...