Jump to content

Recommended Posts

Mustafa Kemal Paşa, İttihat ve Terakki Partisi’ne 322 kayıt numarası ile kaydolur. Fakat sonra İttihat ve Terakki Partisi’ni şiddetle eleştirir ve 1909 İttihat ve Terakki Kongresi’nde şu itiraz ve önerilerini kongreye sunar :

 

91357631_EkranAlnts.JPG.c2284050bd28b37c44db52eb70b84a04.JPG

 

(Milli Eğitim Basımevi –Ankara 1972-  Türk Ansiklopedisi cilt 20’den. )

 

Mustafa Kemal Paşa’nın 1909’da ifade ettiği ve bizim de altını kırmızı renk ile belirttiğimiz madde ( 3. Madde); açıkça İttihat ve Terakki Partisiyle Masonluğun organik birlikteliğini deşifre etmektedir. Mustafa Kemal Paşa’nın bu maddedeki cümlesinden yola çıkarak, İttihat ve Terakki Partisi’nin yapısını en sağlıklı olarak masonik kaynaklardan öğrenebiliriz, anlamı çıkmaktadır. İttihat ve Terakki ile Masonluk iç içedir. Bunu Mustafa Kemal, ilgili maddede (3. Maddede) tespit ediyor.

 

İttihat ve Terakki Partisi hakkında birinci dereceden söz hakkı sahibi olması gereken Masonlara ait bir Mason dergisi; 1977 Haziran-Eylül sayısında şu itirafı vermektedir: (sf.34)

 

127940753_EkranAlnts2.JPG.3d86a175202746c5a44e75fb58fc5236.JPG

 

 

Aynı bilgiye , Mason karşıtı yayınlardan Hasan Cem’in kitabında da rastlıyoruz : (Dünyada ve Türkiye’de Masonluk sf.87 )

 

595470055_EkranAlnts3.JPG.73e04b86518935dca9e3cb196be7615f.JPG

 

 

Yani İttihat ve Terakki Partisi’ne ancak ve ancak masonlukla pişmiş masonluğu benimsemiş, Mason Locası’nda denenmiş subaylar tavsiye edilirdi. Masonluğu benimsememiş bir subayın İttihat ve Terakki Partisi’ne girme olanağı ve olasılığı sıfırdır. Mustafa Kemal Paşa’nın İttihat ve Terakki Partisi’ndeki üye numarası ise 322 ‘dir.

 

Mustafa Kemal Paşa, 1907 ‘de girdiği İttihat ve Terakki Partisi’nde Masonik felsefeyi severek özümlemiş ve özümsemiş, İttihat ve Terakki Partisi’ne subay olarak girebilmiştir. Ancak yukarıda ilk verdiğimiz vesikada Mustafa Kemal , Masonluğa karşıymış gibi bir duruş sergilemektedir.

 

Bu bir çelişki midir? Hayır.

 

Mustafa Kemal Paşa Mason idi. Ancak , Mustafa Kemal Paşa’nın Partide Enver Paşa ile liderlik kavgası vardır. Locada da 33. Derece Mason Üstad-ı Azamı olan Talat Paşa ile liderlik kavgası vardır. Mustafa Kemal, bizzat kendisinin lider olmasına hukuki zemin oluşturmak için ilk verdiğimiz vesikadaki maddeleri yazmış ve İttihat Terakki Kongresine sunmuştur. Böylelikle ‘ya ordu ya siyaset’ diyen Mustafa Kemal şunu hesaplamıştır : siyasi planda İttihat ve Terakki Partisi’nin; Enver Paşa ile bağlantısı kaybolacak, Masonluk yoluyla da Talat Paşa ile bağı kesilecektir. Ancak bu yol ile , İttihat ve Terakki Partisi, Mustafa Kemal’in liderliğine açık hale gelecektir. Mustafa Kemal Paşa , onun için 1909’da masonluktan ayrılma ‘görüntüsü’ vermiştir. Bu , Talat Paşa’ya ve Enver Paşa’ya bağlı olmamak demekti. Eğer planı tutsa ve lider olsa idi hiç şüphesiz masonluğu terketmeyecek, devrimlerini Masonik tarzda (Atatürk İlke ve Devrimleri’ni düşünün) gerçekleştirecekti.

 

Bunu nereden anlıyoruz?

 

H.C. Armstrong’un ‘Bozkurt’ isimli kitabında ve diğer bazı kaynaklarda ‘Mustafa Kemal Paşa’nın doğasında; ya kendi elinde bulundurmak yoksa hiçbir şeye karışmamak olduğu’ yazılıdır. ‘İttihat ve Terakki Partisi’nde liderlere karşı saygısı yoktu, hepsi ile tartışıyordu, Yahudiler ona güvenmiyorlardı’ bilgisini edinmekteyiz.

 

Mason olan Mustafa Kemal Paşa’nın, Masonik kadro ile kavgası; Masonik felsefe ile kavgası olduğu anlamına gelmiyor. Yoksa Mustafa Kemal Paşa’nın, yukarıda verdiğimiz ilk vesikada , Masonluğun ‘vatan için tehlikeli olduğunu’ ifade etmesi gerekirdi. Ancak buna dair tek bir ifadesi hatta iması bile bulunmamaktadır. Kavgası, Masonik felsefeyle değil, mevcut Masonik kadro ileydi.

 

Son olarak Ekim 1918’de Minber gazetesinde Mustafa Kemal’in yazısını okuyalım :

 

Mustafa Kemal Paşa, Ekim 1918’de, savaşın kaybedileceğinin anlaşıldığı günlerde, İttihat Terakki Partisi’nin kapatılmasına karşı tedbir olarak kurulan Osmanlı Hürriyetperver Avam Fırkası’nın yayın organı olan Minber gazetesinde : “MENSUP OLDUĞUM İttihat ve Terakki için öylesine çirkin ve haksız bir neşriyat başlamıştı ki, bunları cevapsız bırakmak ve sükutla karşılamak mümkün değildi.” diye yazmıştır

 

19.thumb.jpg.6c60b831118ac24d7e21e13b3e2c389d.jpg.

 

20.thumb.jpg.b9dc88b14871bbae5f7fdaa685c8447c.jpg22.JPG.aafe98ae7173901c9596d661b0157b5f.JPG

 

 

 Bu yazı bana aittir ve içinde hakaret kelimesi  bulunmamaktadır.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ün lise yıllarında ittihatçı olduğu tarih okuyan herkesçe bilinir. Dolayısıyla "Mason" olarak anılmasıda normal. Atatürk ittihat'ın ne olduğunu anladıktan sonra ittihat ile bağını koparır. Bu çoğu kaynakta böyle yazar. Bir de " Atatürk eğer İttihat ve Terraki'nin lideri olsaydı masonik devrimler yapardı! " demişsin. Masonik devrim yapması için İttihatçı olması mı lazım? Bu adam zaten  ümmetçi bir topluma laikliği kabul ettirdi. Masonik devrim yapmak istese yapamaz mıydı sence?

tarihinde Kemalist Cephe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Masonluk nedir ? Korkulacak bir şey midir ?

Masonluk bir yaşayış biçimidir herhangi bir inanca sahip olan birisi mason olabilir sanıldığı aksine belli bir inanca hizmet etmemektedir. 

Masonlar eğer devlete sızıp paralel bir yapı oluşturup kendi çıkarlarını korumaya çalışırlasa ki o zaman olan budur , müdahale edilmelidir . Madonlukta dahil her oluşum yozlaşabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sn. Kemalist Cephe ; İttihat Terakki Örgütü Masonluk tarzında ve yapısında örgütlendiği için, Masonluktan çıkılamadığı gibi İttihatçılıktan da çıkılamaz. Son paragraftaki M. Kemal'in Minber gazetesine yazdığı cümleyi özellikle yazdım ama belli ki okumamışsın.

 

Sn Teratti, İngilizce sözlükte mason kelimesinin anlamı : DUVARCIdır. Kuran-ı Kerim'de Bakara Suresi 102. ayette bu duvarcıların ŞEYTANLAR olduğundan bahseder. Hiram Abiff de içindedir. Diyanet İşleri (2/BAKARA-102: "Süleyman’ın hükümranlığı hakkında şeytanların (ve şeytan tıynetli insanların) uydurdukları yalanların ardına düştüler. Oysa Süleyman (büyü yaparak) küfre girmedi. Fakat şeytanlar, insanlara sihri ve (özellikle de) Babil’deki Hârût ve Mârût adlı iki meleğe ilham edilen (sihr)i öğretmek suretiyle küfre girdiler. Hâlbuki o iki melek, “Biz ancak imtihan için gönderilmiş birer meleğiz. (Sihri caiz görüp de) sakın küfre girme” demedikçe, kimseye (sihir) öğretmiyorlardı. Böylece (insanlar) onlardan kişi ile karısını birbirinden ayıracakları sihri öğreniyorlardı. Hâlbuki onlar, Allah’ın izni olmadıkça o sihirle hiç kimseye zarar veremezlerdi. (Onlar böyle yaparak) kendilerine zarar veren, fayda getirmeyen şeyleri öğreniyorlardı. Andolsun, onu satın alanın ahirette bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığında sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bilselerdi!)  " diye bildirilen bir olgu var.

 

Masonlar her peygambere tuzak kurdular. İlk Mason İblis'tir.

 

Yerini hatırlayamayacağım ama Kuran'da ins şeytanlarından bahsedilir. "Her peygambere ins ve cin şeytanlarını düşmanlar yaptık" denir. Bulan varsa numarasını yazsın lütfen.  Bu ayette her peygamber deniyor bazı peygamberler demiyor. İns şeytanları MASONLARdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 dakika önce, Hanifi_Bahadir yazdı:

Sn. Kemalist Cephe ; İttihat Terakki Örgütü Masonluk tarzında ve yapısında örgütlendiği için, Masonluktan çıkılamadığı gibi İttihatçılıktan da çıkılamaz. Son paragraftaki M. Kemal'in Minber gazetesine yazdığı cümleyi özellikle yazdım ama belli ki okumamışsın.

 

 

Vaktiyle mensup olduğum mu demek istiyor yoksa direk " Mensup olduğum " mu? Hani bu adam mason olsaydı dediğin gibi masonik devrim yapardı niye böyle bir şey yapmadı? 

tarihinde Kemalist Cephe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
22 dakika önce, Hanifi_Bahadir yazdı:

 Son paragraftaki M. Kemal'in Minber gazetesine yazdığı cümleyi özellikle yazdım

 

Atatürk'ün 1931'de " Türk Yükselme Derneği " adı altına saklanmış mason teşkilatı kapattığı söyleniyor bazı tarihçiler tarafından(Notlar ve belgelerle). Ne kadar doğruluk payı var bilmem fakat bu kabul edilmiş bir gerçek olarak görülüyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, Hanifi_Bahadir yazdı:

Sn. Kemalist Cephe , Mason Ritüellerinin Kutsalları ile Atatürk İlke ve Kavramları arasında tek amasonik (mason kökenli olmayan) devrim ya da yapı bulabilir misiniz ?

Milliyetçilik? Masonlar " Humanist" tir . Bu yüzden cihangir solcusu humanist (!) molotofçular Atatürk'ü sevmez.

tarihinde Kemalist Cephe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Hanifi_Bahadir yazdı:

Türkçülüğü sekülerleştirip müslümanların kılıcı olmaktan kurtarmak için milliyetçilik ithal edildi. Yoksa Türk Milletini İslam ümmetinden nasıl 'kurtaracak'tı ?

Türkler zorla müslüman yapılmıştır. İslam sümer kökenli arap ve yahudi geleneğinden ibarettir. Senin dediğin şey ülkücülük. Ülkücüler ümmetçidir. Atatürk eğer " Ülkücüyüm " diyip böyle şeyler yapsaydı sana hak verirdim. Ama Atatürk " Türkçüyüm " dedi. Türkçülüğün fikir babası Ziya Gökalp'e ( bu adam Cumhuriyet ilan edildikten bir yıl sonra öldü yani Atatürk'ten etkilenmiş olamaz eserlerinide osmanlı döneminde kaleme aldı) bir bakalım:

 

- Laik 

 

- Türk Milliyetçisi

 

- İslamın emirlerini pek ciddiye almıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kadir Mısıroğlu'nu pek çok konuda kınıyorum.

 

1- Hasan Mezarcı'ya sahip çıkmadığı gibi onu eleştirdi.

 

2- C. Hocaoğlu'na sahip çıkmadığı gibi onu eleştirdi.

 

3- Mason olan Şeyhülislamların varlığını reddetti.

.

.

.

.

.

Ve liste böyle uzayıp duruyor. Ben Kadir Mısıroğlu'ndan ilham almadım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, Hanifi_Bahadir yazdı:

Kadir Mısıroğlu'nu pek çok konuda kınıyorum.

 

1- Hasan Mezarcı'ya sahip çıkmadığı gibi onu eleştirdi.

 

2- C. Hocaoğlu'na sahip çıkmadığı gibi onu eleştirdi.

 

3- Mason olan Şeyhülislamların varlığını reddetti.

.

.

.

.

.

Ve liste böyle uzayıp duruyor. Ben Kadir Mısıroğlu'ndan ilham almadım.

Keşke belge falanda koysaydın ortaya. Ayrıca o an imkanı olmadığından devirememiş olabilir masonları ve tabii ki mason arkadaşıda olabilir mason olduğu anlamına gelir bu?. Kurtuluş savaşı döneminde Atatürk'e bolşevik/sosyalist  dediler. Cumhuriyet ilan edildikten sonra mason iddiaları ortaya atıldı. Türk halkını Atatürk'ten soğutmak için yapılan boş propagandalar. Ayrıca emperyalistler neden islamı bitirmek istesin? İslam onların en büyük dostu! Ortadoğudaki emperyalist piyonlarının %70'i radikal islamcı zaten... Atatürk milliyetçiliği ithal ettiyse ondan önce bu fikiri ortaya atan Ziya Gökalp'te etti ondan sonra gelenlerde etti. O zaman Türk milliyetçilerinin %70'i mason senin mantığınla bakarsak.

tarihinde Kemalist Cephe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ün masonlara kısaca bakış açısı:

 

 

Müttefiğim değiller ve ülkemde localarının barınmalarına izin vermem. Ama bulduğum yerde öldürmemde. Benden uzak olsunlar. Mantığına sahipti masonlara karşı. 

 

CHP'nin bünyesinde mason milletvekillerininde olduğu söyleniyor. Ama bunlar herhangi bir mason faaliyeti yürütmediler/yürütemediler. Ki zaten CHP'nin içerisinde aşırı mason karşıtı milletvekilleride vardı.

 

 

Yani mason düşmanı değil ama mason dostuda değil Atatürk. Böyle boş ve çürütülmüş iddialarla kendini ve buna inanmak isteyen cahilleri kandırabilirsin ancak. Atatürk'ten önce Atatürk'le aynı milliyetçilik anlayışına sahip kaç tane fikir adamı geldi geçti. Onlarda mason herhalde (!) Ortada ne ithal milliyetçilik var ne de mason locası. Gidip kafanı kuma gömmek istersen senin bileceğin iş tabii...

 

 

Türklerin zorla müslüman yapıldığını ve arap tanrısı allah'ın al-ilah adlı ayı temsil eden put olduğunu bilmemen senin cahilliğin. İslam ve diğer iki büyük din sümer kökenlidir. yahudi ve arap törelerinin unsurlarını taşırlar. Atatürk bir Türk milliyetçisi olarak bu arap ve yahudi milliyetçiliğine karşı çıkmıştır. Sentezcilerin sözde milliyetçiliği arapçılıktan öte değildir . Bunu bir çok Türkçü fikir adamı görmüştür. Mete Han'da , Kürşad'da ve diğer Türk tarihindeki müslüman olmayan Türklük bilincine sahip insanlarda mason o zaman Atatürk'le aynı Türklük anlayışına sahipler ve müslüman değiller...

 

tarihinde Kemalist Cephe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu sahibi evvela,  dinlerin insan ürünü, peygamberlerin sahtekar ve șeytan diye bir varlığın olmadığını öğrensin.

İlk mason iblismiș.

Yıl 2018 olmuș ve hâlen bununla yatıp kalkan, kendini entellektüel zanneden insanlar var.

Şu zihniyete bir bakarmısınız ?!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...