Jump to content

BİNMİŞLER BİR ALAMETE GİDİYORLAR KIYAMETE..


Recommended Posts

4 hours ago, Abdülmalik said:

Anlatmak istediklerim daha da farklı,İslam öncesi kız bebeklerin diri diri gömülmesine dair belgelerin olmamasından çok daha insancıl nedenlerim var..bir anne, hatta baba ,eğer şizofrenik bir durum yoksa nasıl çocuğunu diri diri kuma gömer?

Yahu bunu kim yapabilir?

Böyle bir suçu hiç kimse işleyemez,

Başkasının çocuğuna çok nadiren de olsa yapabilirler ama kendi çocuğuna bunu yapmak,eğer gerçekle bağını yitirmemişse çok ama çok,çok çok zordur,insanoğlu bu yükü,utancı kaldıramaz.

 

 

Bu, bu kadar basit değil.

 

İnsanlar, hemen hiç bir zaman böyle bir eli yağda, öbür eli balda yaşamadı. Açlık, bildiğiniz açlık, insanın her zaman yakasında idi. 

 

İslam öncesi döneme bakarsanız, hemen öncesi, Roma'nın yıkılışını görürsünüz. Tabi, kesin ya gılışdar'ın yüzünden yıkılmıştır, ya da dış mihrakların işidir...

 

Ama gerçek daha farklıdır. 536 yılından itibaren, Bizans imparatorundan, Çin katiplerine herkes, garipliklerden, ısıtmayan güneşten ve ekmeğin olmamasından bahseder. Sasani imparatorluğu yıkılır, tamam da, Teotihuacan'da çöker, orta amerika'da. Moğollar ve Türkler batıya göçmeye başlar vs. vs. 

 

Bu olan bitenin sebebi kesin olarak bilinememektedir. Fakat, bir kaç yanardağın patlamış olması ve yoğun bir meteor yağmurunun yaşandığı bilinmektedir. Belki hepsi üst üste gelmiş olabilir, ama zaten 536 yılında patlamış olması muhtemel yanardağlar bu işe kafidir. 

 

İşte bu dönem, bugün bildiğimiz kadarıyla bir küçük buz devri başlatmış ve toparlanma on yıllar sürmüş, ama bu arada ne kadar imparatorluk varsa, canına okumuştur. Tabi, yıkılan düzenler, açlığı da tetiklemiştir. Sonuç, insanlar aç kalınca, çocuklarını kurban eder, etmiştir, eski yunandan kızılderililere, hemen her toplumda görülmüştür. 

 

Bu durumun arapları ne kadar etkilediği biraz meçhul. Ama bilhassa Suriye, Anadolu, Mısır gibi ülkeleri çok çok daha kötü etkilediği kesin. Sonuçta bu yaşananların, çok fazla etkilenmeyen çöl bedevilerinin diline sakız olmuş olması muhtemeldir. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 48
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Konunun ateistler arasında tartışma konusu olması ateist bilinç ile ilgili bir durum.

 

Ateist bilince tam ulaşmak şu demek ki; İslam denen masalın baştan aşağı tümüyle bir yalanlar kumkuması olduğunu anlamak. Bu din daha A dedin buna başladın ya, yalan... Daha ilk adımını ayağını uzatıp atacaksın buna ya, yalan... Baştan aşağı komple yalan üzerine kurulu bir hayal şatosundan bahsettiğinizi bileceksiniz İslam'dan bahsederken.

 

Bu dinin ilk şartı ne, buna ilk adımı atmak için ne yapılıyor, şahitlik yapılıyor. Allahtan başka tanrı olmadığına ve Muhammedin onun elçisi olduğuna şahitlik. Yalan! Yalan yere şahitlik! Ne allahı, nerde ne zaman gördün allahı da şahitlik yapıyorsun? Muhammed keza. Yalan yere şahitlik bal gibi de, buz gibi de. 

 

Yoksa birbirimizi kırmaya gerek yok diyeceğim ama, konunun özünde bu olduğu için diyemiyorum. Bu bilincin kazanılması gerekiyor. Araplar kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı ben geldim buna son verdim iddiası İslamın adi, sahtekarca, ahlaksızca bir yalanı. Bu yalana kanmak ateist bilincine yakışmaz.

 

Araplar böyle bir iş yapmıyorlardı diyemeyiz. Dünyanın her yerinde extrem olaylar oluyor ve oluyordu da. Yalancılık ve sahtekarlık olan, Araplar sanki bunu gelenek, töre haline getirmişler izlenimi yaratmak. 

 

Ola da bilir yani, sadece ilk çocuğu kız olan kişi bebeği diri diri gömüp tanrılar dehşete kapılsın ki bir daha kız bebek verirken ayaklarını denk alsınlar oğlanı da ihmal etmesinler düşüncesi ile böyle bir cinayetin olduğu rivayetleri var. Bunlara güvenilmez, ayrı. Ona kalsa toprağa gömdük tanrılar tınlamadı deyip bir dahaya ateşe atarlardı yani! İslam gibi bir yalanlar şatosunda bunun doğruluğuna güvenemezsiniz. Fakat mevzu şu: Endişe; kız, kız, kız, kız, ulan yine mi kız be! Oğlanın köküne kıran mı girdi ülen tanrı katında! Bu endişe hâlen yaygındır. Kadın kız doğurganı çıkar korkusu hâlâ yaygındır. Bu endişe bazı cinayetlere neden olmuş olabilir.

 

Sonuçta her şey gibi dinler de evriliyor. İlkel dinlerde insan kurban edilirken sonra hayvan kurban etmeye dönmesi gibi... O kadar da birbirimizi yiyeceğimiz, didişeceğimiz bir konu değil. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Abdülmalik yazdı:

@AteCafe

Sizinle çatışmak istemem,güzel bir insan olduğunuzu biliyorum.

Sadece islamın diri diri çocuk gömülmesi iddiasının  yalan olduğunu belirtmek istiyorum,bunu yazıyorum.

 

İlk mesajınızdaki bir hataya canım sıkıldı,o kadar.

Temel mutlak değerler, Medeniyetler tarihinde kendini geleceğe az yada çok yansıtmıştır.  Tarihsel olayların  ve geleneklerin aynası günümüzde var olan şekli ile medeniyetlerin uzantısı olan devletler ve toplumlardır.

        Hiç bir devlet yada toplum yoktur ki,  Geçmiş te yaşadığı travmalara ya da yüz kızartıcı davranışlarına sahip çıkarak arkasında dursun. Toplumu Derin yaralayan  olaylar dillendirilmeyerek tarihin karanlık sularına gömülmüş, bazı medeniyetlerce konuşulması bile etik bulunmamıştır.  Bunlara sizde bizde sayısı örnek verebiliriz.  

        Ancak yanlışlarını tarihe gömen bu medeniyetlerin günümüzdeki agresif rejimleri onların nasıl bir geçmişten geldiğine en güzel örnektir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümler konuyu iyice sömürmek için bir sürü hikaye uydururlar. Neymiş Ömer bazen ağlarmış, sert haşin Ömer'in ağladığını görenler şaşırırlarmış. Sorarlarmış ya Ömer neden ağlıyorsun, işte allah korkusu filan... Sonunda açıklamış. İslamdan önce kız çocuğum olmuştu demiş. Çöle gömmeye götürdüm. Çukuru açtım ve içine bebeği koydum. Kumları üzerine örterken birden bebek parmağımı yakaladı. Bir an donup kaldım. Ne yapacağımı şaşırdım. Fakat sonra elimi çekip kum atmaya devam ettim ve bebeği gömdüm. Neden vazgeçmediğimi düşündükçe ağlıyorum demiş.   

 

Şimdi ne yanından bakarsan bak bu etkileyici ve hatta ağlatıcı bir anlatım. Bu şekilde insanları etkilemeye ve islama çekmeye ve bağlamaya çalışıyorlar. Bunların bu propagandalarına karşı uyanık olmak gerekiyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 minutes ago, democrossian said:

Müslümler konuyu iyice sömürmek için bir sürü hikaye uydururlar. Neymiş Ömer bazen ağlarmış, sert haşin Ömer'in ağladığını görenler şaşırırlarmış. Sorarlarmış ya Ömer neden ağlıyorsun, işte allah korkusu filan... Sonunda açıklamış. İslamdan önce kız çocuğum olmuştu demiş. Çöle gömmeye götürdüm. Çukuru açtım ve içine bebeği koydum. Kumları üzerine örterken birden bebek parmağımı yakaladı. Bir an donup kaldım. Ne yapacağımı şaşırdım. Fakat sonra elimi çekip kum atmaya devam ettim ve bebeği gömdüm. Neden vazgeçmediğimi düşündükçe ağlıyorum demiş.   

 

Şimdi ne yanından bakarsan bak bu etkileyici ve hatta ağlatıcı bir anlatım. Bu şekilde insanları etkilemeye ve islama çekmeye ve bağlamaya çalışıyorlar. Bunların bu propagandalarına karşı uyanık olmak gerekiyor. 

Sayın democrossian

Bizler bu çarpık medeniyetlerin ne halt yediğine zaten bakmıyoruz. Ancak bu medeniyetlerin  günümüzdeki etkileri hepimizi derinden ilgilendirmektedir. Zaten bu forumunda kuruluş amacı bu etkiye olan genel kanının çürütülmesi üzerine  tesis edilmiş olması değil mi ?

Amacımız burada güya cahiliye dönemi ile ilgili bir konuyu gündeme getirip rezil İslamcıları sevindirmek değil. Bu dini  doğuran Arap yarımadasının  İslamiyet öncesi dönemi ile de tutarsız geleneklere sahip olduğunu anlatmaktır.  Aksi takdir de "rivayet" sözcüğü iddiamıza emsal olamaz. 

Sizin de bahsettiğiniz gibi erkek çocuk hayranlığı günümüzde dinsel ritüellerin cinsiyet ayrımcılığı yapmasının bir sonucudur.  Aynı keza kadının ötelenmesi, ve siyah örtülerin altına itilmesi de dinlerinin dayattığı bir gelenek değil midir.? Suudi arabistanda Halen kadının adı yok sokağa tek başına çıkması yasak. Şahitliği yargı  önünde geçerli değil.

          Kaldı ki günümüzde yapılan bu vahşi ve çağ dışı uygulamaların 6 .yüzyıllarda ki halini, esas alınacak kaynak olmasa da iy kötü anlayabiliyoruz.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
31 dakika önce, Mempish yazdı:

Amacımız burada güya cahiliye dönemi ile ilgili bir konuyu gündeme getirip rezil İslamcıları sevindirmek değil.

 

Elbette. Zaten hemen şöyle bir örnek de verilebilir: Müslümler! Bizzat sizin kendi tarihinize göre müşrikler barış anlaşması yapıp sizin müslümlerin kabe'yi silahsız olarak ziyaret etmelerine izin vermişler ve ziyaretleri sırasında rahatsız bile etmemişler değil hazır silahsızlarken saldıralım demek bir yana!

 

Peki müslümler Mekke'yi ele geçirince ne yapmışlar? Kuran'da yazıyor. "Müşrikler pisliktir, yasak tapınağa sokmayın, gördüğünüz yerde öldürün!"

 

Kim insan, kim medeni, kim erdemli burada? Kim vahşi, kim ilkel, kim yobaz? 

 

Hayır benim yaşadığım ülkenin anayasasında herhangi bir insan grubu için bu yazıyor olsa ben utancımdan el içine çıkamam, vatandaşlığı reddeder terkederim o ülkeyi be! Ne yüzsüz pişkin arsız utanmasız ahlaksız vahşi yobazlar bunlar yahu! Ülen şu rezalet, kepaze, skandal ifade sineye çekilir e efenim allahımız yazmış o zaman öyleymiş ile olur mu be! Bu rezillik yani, olur olacak iş değil! Apaçık yazıyor, bunlarda ne yüz var ne utanma ne sıkılma!

 

 

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam öncesi kız çocuklarını diri diri gömüp öldürmek olsa da olmasa da bunu Muhammed'in ve islamcıların kendilerini haklı taraftaymış gibi lanse etmek için kullandığı bir gerçek.

 

Tıpkı hıristiyanların "İsa gelmeden önce Roma'da kölelik meşruydu. İsa sayesinde kaldırıldı." demesi gibi.

 

Zaten müslümanlar birçok argümanlarını hıristiyan yaratılışçılardan alıyor. İslamın gerçekliğini (!) kanıtlamaya çalışan müslümanların önümüze sunduğu çürümüş argümanların tamamı protestan hıristiyanlardan alıntıdır.

tarihinde Fikir Adamı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
14 hours ago, gariban_derviş said:

Öyle bir anlatmışsın ki sanki zamanımızda olmuyor. Annelerin hükmüyle değil babaların hükmüyle öldürülüyordu. Ancak herkesin uygulaması değildi bu. Şimdi bile olmuyormu bir baba kızını namus meselesi yüzünden öldürmüyormu? Hatta 100 sene öncesine kadar güneydoğuda işlenen cinayetlerin haddi hesabı yok. Yani neden ters geliyor ki? Zamanımızda bile yapılan şeyler bunlar. Adam gözgöre göre kız kardeşini öldürüyor. Durup dururken. Hatta birkaç sene önce bir kızı Baba ve Amca birlikte bir otobüs firmasının önünden alıp götürüp öldürmedilermi? Malesef bunlar gerçekti ve yanılmıyorsam belki yanlış hatırlıyor olabilirim ama hz. Ömerde bu suçu islama geçmeden önce işlemişti ve sonra bu suçtan tövbe etmişti diye hatırlıyorum.

 

 

Hz. Ömer denen şerefsizin böyle bir şey yaptığına dair laflar, mesnetsiz laflar. Malum martavalları desteklemek için uydurulmuş bir laf sadece.

 

Ama çocuk kurban etmek bugünde devam ediyor elbette. Uganda'da her köye asılan tabelalardan biri mesela:

 

_47047345_p1010665.jpg

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, democrossian said:

Konunun ateistler arasında tartışma konusu olması ateist bilinç ile ilgili bir durum.

 

Ateist bilince tam ulaşmak şu demek ki; İslam denen masalın baştan aşağı tümüyle bir yalanlar kumkuması olduğunu anlamak. Bu din daha A dedin buna başladın ya, yalan... Daha ilk adımını ayağını uzatıp atacaksın buna ya, yalan... Baştan aşağı komple yalan üzerine kurulu bir hayal şatosundan bahsettiğinizi bileceksiniz İslam'dan bahsederken.

 

Bu dinin ilk şartı ne, buna ilk adımı atmak için ne yapılıyor, şahitlik yapılıyor. Allahtan başka tanrı olmadığına ve Muhammedin onun elçisi olduğuna şahitlik. Yalan! Yalan yere şahitlik! Ne allahı, nerde ne zaman gördün allahı da şahitlik yapıyorsun? Muhammed keza. Yalan yere şahitlik bal gibi de, buz gibi de. 

 

Yoksa birbirimizi kırmaya gerek yok diyeceğim ama, konunun özünde bu olduğu için diyemiyorum. Bu bilincin kazanılması gerekiyor. Araplar kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı ben geldim buna son verdim iddiası İslamın adi, sahtekarca, ahlaksızca bir yalanı. Bu yalana kanmak ateist bilincine yakışmaz.

 

Araplar böyle bir iş yapmıyorlardı diyemeyiz. Dünyanın her yerinde extrem olaylar oluyor ve oluyordu da. Yalancılık ve sahtekarlık olan, Araplar sanki bunu gelenek, töre haline getirmişler izlenimi yaratmak. 

 

Ola da bilir yani, sadece ilk çocuğu kız olan kişi bebeği diri diri gömüp tanrılar dehşete kapılsın ki bir daha kız bebek verirken ayaklarını denk alsınlar oğlanı da ihmal etmesinler düşüncesi ile böyle bir cinayetin olduğu rivayetleri var. Bunlara güvenilmez, ayrı. Ona kalsa toprağa gömdük tanrılar tınlamadı deyip bir dahaya ateşe atarlardı yani! İslam gibi bir yalanlar şatosunda bunun doğruluğuna güvenemezsiniz. Fakat mevzu şu: Endişe; kız, kız, kız, kız, ulan yine mi kız be! Oğlanın köküne kıran mı girdi ülen tanrı katında! Bu endişe hâlen yaygındır. Kadın kız doğurganı çıkar korkusu hâlâ yaygındır. Bu endişe bazı cinayetlere neden olmuş olabilir.

 

Sonuçta her şey gibi dinler de evriliyor. İlkel dinlerde insan kurban edilirken sonra hayvan kurban etmeye dönmesi gibi... O kadar da birbirimizi yiyeceğimiz, didişeceğimiz bir konu değil. 

 

 

Bunlar uydurulmuş martavallardır. 

 

Çocukları kurban edersin. Çünkü besleyecek halin yoktur. Onu kurban etmezsen, sende, diğer kardeşleri de, karın da vs. zaten ölecektir açlıktan. Onu kruban ederek, hayatta kalır, bir çocuk daha yapıp büyütebilme şansını sağlarsın. Çocuk kurban etmenin ardında yatan budur, tüm toplumlarda.

 

Din bu işin kılıfıdır. Sadec eçocuk kurban etmek değil, esirleri öldürmek falan, hepsi aslında bu sebeple yapılır. Ele geçirilen kaynakları tüketebilecek potansiyel kitleyi yok etme amacını taşır. Dinde bu katliamı kutsar, zira, insan, insandır, bu işte bir terslik olduğunu hissedecektir mutlaka. Din ile bunun önüne geçilir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...