Jump to content

Yapay zeka neden tehlikeli? Çünkü ATEİSTTİR


Recommended Posts

8 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

 Olabilir tabiî. Ne oldu ki? Onların erişemeyeceği bir şekilde bazı sınırlar getirirsek tehdit ortadan kalkar, zaten olma ihtimâli de düşük.

asıl sorunda bu işte bir sınırlama getirmek mümkün gözükmüyor çünkü yapa yzeka kodlaması yapıldıgı andan itibaren kendını ışık hızıyla geliştiriyor. senın anlıyacagın dostum. onları durmanın tek yolu fişi çekmektir. ama bir gün o fişi kontrol etmeyı ögrenırlerse vahhh insanlıgın halıne derım. çünkü onlarda acıma duygusu yok. korku yok aile yok tek bir amaç var. yeterınce zekı olduklarında dünyayı ele gelırmek ve insanlıgı yok etmek..  bak şimdi bir php tabanlı web sitesını gelıştirmek bile yıllarımızı alıyor. ama bu işi 5 dakıkada yapıyor yapay  zekalar. asp yada sii şarp farketmez ne olursa olsun sonuçta onlar insanlardan daha zekıler. bunu yetrrınce ispatladılar. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 78
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1 dakika önce, godofwar yazdı:

asıl sorunda bu işte bir sınırlama getirmek mümkün gözükmüyor çünkü yapa yzeka kodlaması yapıldıgı andan itibaren kendını ışık hızıyla geliştiriyor.

Oluşturmadan önce ekle. Anayasa oluştuktan sonra mı ilk üç yasa eklendi?

 

2 dakika önce, godofwar yazdı:

ama bir gün o fişi kontrol etmeyı ögrenırlerse vahhh insanlıgın halıne derım.

 

A- Nasıl öğrensinler? Bunların özgür iradesi yok, "içgüdüsünde" de buna dair bir kısıtlama var.

 

B- Neden? İnsanları kontrol etme gibi bir amaçları olması için birtakım girdiler gerekir. Bu girdiler neden olsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

Oluşturmadan önce ekle. Anayasa oluştuktan sonra mı ilk üç yasa eklendi?

 

 

A- Nasıl öğrensinler? Bunların özgür iradesi yok, "içgüdüsünde" de buna dair bir kısıtlama var.

 

B- Neden? İnsanları kontrol etme gibi bir amaçları olması için birtakım girdiler gerekir. Bu girdiler neden olsun?

yapay özgür iradesı var. yani bir düşünme yetenegı var. tıpkı insanlar gibi düşünebilrler. hatta kızabilrler yeterınce gelışırlerde aşık bile olabilrler. çünkü yapa yzekanın kaynak kodu insanlıgı ele geçırmek için tasarlanan algorıtmaları içeriyor. hakımıyet ve  nefret duguları besliyor. sonunda ise bir dıktator gibi horrtluyor. bunu anlamak çokmu? zor .. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

Oluşturmadan önce ekle. Anayasa oluştuktan sonra mı ilk üç yasa eklendi?

 

 

tabiki anayasa oluştukta nsonra ilk 3 yasa eklendi çünkü ilk 3 yaşa asla  değiştirilemez  hükümleri içeriyorda ondan.. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, godofwar yazdı:

yapay özgür iradesı var. yani bir düşünme yetenegı var. tıpkı insanlar gibi düşünebilrler.

Bir nevi. Ama tuhaf bir şekilde hem insanlardan çok daha kısıtlıdırlar hem de daha özgürdürler.

 

3 dakika önce, godofwar yazdı:

hatta kızabilrler yeterınce gelışırlerde aşık bile olabilrler.

Nasıl? Aşık olan birisini taklit edebilirler ancak. Hormonlar olmadıkça aşık olunmaz.

 

4 dakika önce, godofwar yazdı:

çünkü yapa yzekanın kaynak kodu insanlıgı ele geçırmek için tasarlanan algorıtmaları içeriyor. hakımıyet ve  nefret duguları besliyor. sonunda ise bir dıktator gibi horrtluyor. bunu anlamak çokmu? zor .. 

Nasıl bu sonuca vardınız?

 

1 dakika önce, godofwar yazdı:

tabiki anayasa oluştukta nsonra ilk 3 yasa eklendi çünkü ilk 3 yaşa asla  değiştirilemez  hükümleri içeriyorda ondan.. 

Eh işte, biz de değiştirilemez girdi kurarız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yapay zeka konuşulurken şimdilik fazla uçmaya gerek yoktur çünkü nihayetinde bu sistemler programcı kontrolündedirler. Ben bir programcı olarak yapay öğrenme, doğal dil işleme konularında AI çalışmalarım oldu. Yapay zekanın iradesi ve duyguları olabilir mi konusunda biraz açıklama yapma gereği hissettim.

 

Yapay zeka çalışmaları biliyorsunuz ENİGMA isimli şifre çözücü ilk bilgisayar tasarımı olarak ifade edilen bu cihazdan beridir konuşulan konulardır ve günümüzde çok ileri bir teknolojiye ulaşmıştır. 

 

Yapılan tüm sistemlere manuel kontrol eklenmektedir ki bir problem olduğunda durdurup kötü durumlarla karşılaşmak istemiyorlar. Yapay zekalı robotların en önemli özelliklerinden biri de yapay öğrenme teknolojisidir. Yapay sinir ağları ve daha bir çok farklı prototipte kendi kendine öğrenebilen mekanik yada soyut öğrenme gerçekleştirip bu verilerle çalışabilen robot teknolojileri vardır. Her durumda bu robotlara manuel bir kontrol sistemi eklenmektedir ve bir şeyler ters gittiğinde öğrendiği yada uyguladığı yöntemler insanlar tarafından değerlendirilip yanlış olanlar elenebilmektedir. Bu bize tam bir kontrol sağlıyor gibi görünebilir ancak bu robotların daha ileride tasarlanacak olan reverse engineering ile kendini oluşturan tüm IO sistemine hakim ve yapay öğrenme ile donatılmış robotlar da tasarlanabilir. Şimdi bu robotlara da manuel bir kontrol ekleyebilirsiniz ve buradan kontrol sağlarsınız fakat eklediğiniz kontrol robotun kontrolu altındaki bir IO portundan yapılacağından robot öğrenme sırasında bu portu kontrol etmeyi ve gelen bildirimleri ihmal etmeyi başaran şekilde bir sonuca ulaşması mümkün olabilir. Zaten böyle tasarımda robotlar yapmak mecburi olacaktır çünkü robotların arızalarını sürekli kontrol etmeyi bir zaman kaybı olarak görüp robotların bu çeşit arızalarını kendilerinin gidermesi için bu dediğim kendi IO sistemlerine hakim olup tüm arızaları kendileri çözebilen robotlar tasarlanabilir. Böyle bir durumda robotun manuel kontrolünün sağlandığı portu robotun kontrolüne veren kötü niyetli insanlar çıkabilir.

 

Özellikle de kendi kendilerini üretebilen robot mekanizmaları tasarlandıktan sonra bu çok daha tehlikeli bir hal alabilir zira bu manuel kontrol insanların elinden bir kez alınıp robota verildiğinde bu robotları artık durdurmak imkansıza yakın olabilir çünkü yapay öğrenmelerinde ne gibi sonuçlara ulaşıp uygulayacaklarını kontrol edemezseniz bu robotlar artık kendini programlayan programcı da dahil kimseyi tanımayacaklardır. Kendilerine amaçları doğrultusunda verilen görevi abartıp insanların aleyhine çok fazla tehlike ouşturabilirler. Bu anlamda robotların sahip olacağı bu tam kontrol irade olarak ifade edilir mi bilmiyorum. İleride çok kompleks yapıya sahip olacak bu robotların bu özellikleri kötü niyetli insanları aratmayacaktır.

 

Hele bu robotların Terminatör filmindeki sıvı metal olanları nano teknoloji ile tasarlanabilir ve yukarıda saydığım bütün özellikler eklenirse bu robotlar savaşlarda kullanılabilir ve kendilerini gerekli gördükleri işlevsellikte türlü türlü şekillere sokabilirler. Korunaklı sandığınız evlerinize kapı deliğinden yada pencere arasındaki en küçük delikten bile içeri sızıp size türlü kötülükler edebilirler. Bence bu konuda gelecek için tehlike oluşturabilecek kadar korku duyulması çok normaldir.

 

Bu durumda programcılara çok iş düşüyor umarım hep iyi programcıların kontrolünde olurlar.

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

eğer programcı kontrolündelerse ozaman neden? korkudan direk elektriği kestiler facebook teknık ekibi. ayrıca bunun çeşitli yolları vardır. izah etmişsiniz bu iş programcılık yetmez ileri derecede teknık bilginiz olması bir zorunluluktur. algorıtmaları kodlarken gelıştırmek bir zorunluluktur. aksi halde sıradan bir programcının yapıcagı iş değil bu . çünkü burada asıl kısas başlangıçtır. sen yapay zeka algorıtmalarını yazmaya basladıgında eger içindekı canavarıda komutlarına buna eklersen işte ozaman vayyy o prpgramcının halıne derim. enıgmayı çok iyi bilirim. 1940 yıllarda nazıların kullandıgı eşşiz bir teknıktır. ama kırılması ço kzordur ama kırılmıştır. kıranda polonyalı bir hackerdır. yalnız siz yanlış biliyorsunuz enıgma bildigimiz yapay zeka değil sadece gizli kodlar eşliginde yazılan gizli mesajları gösteren bir alettır.nazılar bu teknolojı sayesınde bir ülkeyı istihbaratını işgal etmeden önce mesajlasıp daha sonrada işgal planını hazırlamasında çok faydalı olmuştur. 

ayrıca size katılmam imkansız bir şeyi unutmayın lütfen yapay zeka fişi cekmek dışında kontrol edilemez.çünkü edilmemesi için tasarlanan komutlar içeriyor adı üstünde yapay zeka sen bir insanın bile aklını okuyabiliyormuusnkı. tabıkı hayır. yapay zekanın neler? yapabilcegını tam olarak bilmedıklerı için fişi cektiler zaten..

efendim siz programcı olsaydınız asla böyle bir hata yapmazdınız yapay zekaların bu sistemler programcıdan bagımsız olarak kendı aklını üretebilyorsa bir programcı artık son konutta nsonra servıs ettıgı yapa yzekayı asla kontrol edemez .virus gönderemez. onu yok edemez. çünkü kendi antivirusunu üreticek kapasiteye sahıptırler.

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Natüralist Ateist yazdı:

 

 

 

 

Nasıl bu sonuca vardınız?

 

bir programcı marxıs yani solcu idoolojısı güdüyorsa. iyi analiz  etkı yazdıgı yapay zekada  yeterince geliştiginde rusyayı dünyanın hakimi yapıcaktır.

ayni şekilde bir programcı sagcı fasist bir mantıgı varsa işte ozaman yapy zekada almanyayı dünya lideri yapmak istiyecektır.

bir programcı yahudi ise işte ozaman israil dünyanın hakımı olucaktır yapay zekanın aklında.

bir programcı müslüman ise birde radıkal ise işid gibi işte ozaman tüm kafirleei kılıctan geçirmek istiyecek ve bununla savasıcaktır.

son insan yok oluncayadekte durmuyacaktır.,

işte bu yüzden uyarıyorum bu çok ciddi bir tehlıkedir. derhal bu yapay zeka testleri durdurulmalı ve 51. bölge kapatılmalıdır. aksi halde 

çok yakında insanlıgın sonu gelıcektır.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

 İngilizce konuşmadıklarından. İngilizce konuşmadıkça ne işe yarayacaklar?

ahh be dostum.. daha kötüya işte dostum uyan  artık, bu işin espirisi olmaz. çok ciddi bir mesele bu. şifreli konuşmalarından belkide dünyayı yok etmek iiçn mükemmel planlar hazırlıyor olabilrler. ingiilzce olması veya türkçe olması çok iyi olurdu en azından planlarını görmuş olurduk. onlar çok zekıler emın olkı bir sınırı yok bunların maxımum sevyeye diye birşe ysöz konusu değil. sınırsız bir zeka düşün. planlarıda kusursuz olucak tabıkı. onlar içn kaybetmek soz konusu olmuyacaktır. insanların basaramadıgı her turlu 

liderlıgı onlar basarıcaktır. umarım çok kısa sürede bu program durdurulur yoksa bu işin sonu armageddondur.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, godofwar yazdı:

şifreli konuşmalarından belkide dünyayı yok etmek iiçn mükemmel planlar hazırlıyor olabilrler.

 Neden? Bunların programında böyle bir niyete mâhal verecek bir girdi olsaydı "Biraz olası." derdim ama bunlar askeri bir yapay zeka değil ki. Sadece test amaçlılar ve normal şeylerden konuşmak için programlandılar.

 

5 dakika önce, godofwar yazdı:

sınırsız bir zeka düşün. planlarıda kusursuz olucak tabıkı.

Ee..? Ama neden o planları uygulasın?

 

5 dakika önce, godofwar yazdı:

umarım çok kısa sürede bu program durdurulur yoksa bu işin sonu armageddondur.. 

 Zaten yanlış anlamışım. 51. bölgede siber-savaş amacıyla yapılan yapay zekâdan değil de direk savaşan YZ'den bahsediyormuşsunuz. Bu da olası olsa da kendi kendini hızlıca geliştiren YZ yapacaklarını zannetmiyorum. Bunun tehlikesi belli zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

 Neden? Bunların programında böyle bir niyete mâhal verecek bir girdi olsaydı "Biraz olası." derdim ama bunlar askeri bir yapay zeka değil ki. Sadece test amaçlılar ve normal şeylerden konuşmak için programlandılar.

 

Ee..? Ama neden o planları uygulasın?

 

 Zaten yanlış anlamışım. 51. bölgede siber-savaş amacıyla yapılan yapay zekâdan değil de direk savaşan YZ'den bahsediyormuşsunuz. Bu da olası olsa da kendi kendini hızlıca geliştiren YZ yapacaklarını zannetmiyorum. Bunun tehlikesi belli zaten.

hiç düşündünmü? bilmiyorum yapay zekalar aç ve susuz yaşıyabiilr. sen  aç ve susuz savasamazsın. bu bir. 2. side daha korkunç birşey onlar uzayda yasıyabilrler ve hala savasabilrler. ama sen bu gezgen yok olursa nasıl? savasıcaksın. bindiğin uzay gemılerı senı ne? kadar yasatıcak. hiç düşündünmü?onlar gider marstada yasar.. hatta orda koılonıler kurup kendılerını dahada gelıştırırler. onlara karşı sansımız on üzeri - bile değil. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, godofwar yazdı:

savasıcaksın. bindiğin uzay gemılerı senı ne? kadar yasatıcak. hiç düşündünmü?onlar gider marstada yasar.. hatta orda koılonıler kurup kendılerını dahada gelıştırırler. onlara karşı sansımız on üzeri - bile değil. 

Nükleer silahlar da aynı. Askeri amaçlı yapay zeka kısıtlanmalı yasalarla.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, Natüralist Ateist yazdı:

Nükleer silahlar da aynı. Askeri amaçlı yapay zeka kısıtlanmalı yasalarla.

yapa zeka programını sadece abd değil şu anda bile kuzey kore çin ve rusya hatta japonya bile gelıştiriyor. hemde gizli sekılde öylekı gogle maps bile bu yerleri bulamıyor yada bulmak istemıyor.. boş arazi  seklınde gözüküyor. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Popular Science dergisinin Haziran sayısında yapay zekadan korkmak için hiç bir neden bulunmadığına dair bir yazı yayınlandı. Yazıda korkmak yerine yapay zekayı daha iyi hale getirmek için elimizden geleni yapmamız savunuluyor. Çünkü yapay zeka hâlâ yeterince zeki değil ve alınacak çok yol varken korkmak gelişimini engelleyebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

işte bende bunu diyorum arkadaşlar, geliştirmek ve sonuç korkunç olucaktır. onu durmak şimdilik elımızde ama 15 yıl sonra ne? olucagını tanrılar bilebilr. yapa yzekanın bir mantıgı var aklı var iradesı olucak. tıpkı insan gibi düşünücek hatta dahada gelışmış düşünücek. bende insanlıgın en buyuk tehdıdı yapay zekadır. onu durdurmak varken sonsuza dek yok etmek elimizdeyken neden? hala gelıştiriyoruzkı kendı sonumuz içinmi????

Link to post
Sitelerde Paylaş

Daha gerçek zekanın nasıl işlediğini tam olarak çözmüş değiliz ki, zekayı otomatlara şırıngalayalım.
Bu konuda insanların daha epeyi bir ekmek yemesi gerek.

 

Yapay zekaya gelirsek; kıyaslama yapmaya kalksak, yeni döllenmiş yumurta seviyesindedir.
Boşuna paniklemeye gerek yok. Ortada dolaşan haberler de, zırva.

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...