Jump to content

Sosyalizm Hakkında Bir Soru


Recommended Posts

8 saat önce, SatanaS yazdı:

 

Evet, senin kültürel milliyetçilik olarak adlandırdığın fakat özünde bir çeşit Türk Milliyetçiliği olan şey;
İllüzyon da tam olarak burada zaten.
Bu sorunun altında yatan temel şudur ; Mustafa Kemal, kendisine şekil verecek düşünce akımlarından uzak bir yerde konumlandığı için kendi adına yazılmış olan Kemalizm’in birçok yöne çekiştirilebilmesine olanak sağlamıştır.
Örnek olarak, milliyetçilik ilkesinden senin gibi bir milliyetçi de kendine pay çıkarabilir; karşıt olduğun kafatasçı bir ülkücü de…
(Gerçi son yazdıklarına bakılırsa aranızda pek bir fark olduğunu düşünmüyorum).
Bu bağlamda sandığınız aksine küçümsediğim bir ideoloji değildir Kemalizm.

Diğer konuyla ilgili olarak (bu paragraf aynı zamanda @Türk Ateist'e de yanıt olsun) ;
Eğer olayı psikopati boyutuna taşıyıp bir kişiye ya da bir gruba yönelik böyle ağır bir ithamda bulunuyorsan kanıtını koyacaksın ortaya.
Ortada iddia ettiğin duruma yönelik (bebek katli) kanıt filan yoktur ; ne Öcalan’ın ne de PKK’nin böyle bir suçlamayı kabul eden veya destekleyen ne bir söylemi ne de bir eylemi vardır.
Bir çeşit çamur at izi kalsın olayıdır ve bu kadarla sınırlı değildir.
Yalnızca MİT kapsamı altında düşünmüyorum direkt olarak devlet/hükümet propagandasıdır diyorum.  
Bunun adına da ister derin devlet dersin, ister MİT dersin, ister JİTEM dersin, ister GLADİO dersin, ister kontrgerilla dersin…
Kıçı kırık mafya dizilerine konu olan hayal ürünü şeyler mi sanıyorsunuz bunları ?
Bu tip olayları eşelersen altından görmeyi ve bilmeyi istemeyeceğin pisliklerle karşılaşırsın , o yüzden böyle konulara girme ki milliyetçiliğin sarsılmasın ;
Gerçi muhtemelen üç maymunu oynayarak kendinizi bir yalana inandırır ya da bir kılıf uydurursunuz çünkü milliyetçi olmanın temelinde bu yatar.
- Anti parantez, özellikle 90'lı yıllarda, PKK'nin çeşitli gerekçeler sunarak öğretmenlere yönelik eylemler gerçekleştirdiği doğrudur.
Altında yatan sebep ise şudur ; Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı coğrafyada -yani Türkiye'nin doğusunda- öğretmenler (dönemin şartlarına göre) bir asimilasyon aracı olarak değerlendirilmiştir, ancak daha sonrasında -kontra faaliyet kapsamında olsa dahi- bu vb. eylemlere son verilmiş; vazgeçilmiştir.
Bu gibi durumlara karşı ise açık bir şekilde ; sivil kesim herhangi bir şekilde zarar gördükten sonraki sergilenen insani tavır (özür açıklamaları vs.) benim için de bir anlam ifade etmiyor; yanlıştır diyorum ; savunmuyorum ; yani sizlere hak veriyorum.
Bunu bir önceki yazımda da belirtmiş olmama karşın nedense farklı bir şekilde yorumlama (çarpıtma) gereği duyulmuş.
- İstanbul patlaması derken kastedilen 2008'de yaşanan Güngören vahşeti ise dönemin DTP'si de PKK da olayla ilgilerinin olmadığını belirtmiştir ve kınamıştır  ; çok iyi hatırlıyorum o günleri.
Buna rağmen medya aracı ile "PKK'nin gerçekleştirdiği terör eylemi" olarak kazınmıştır akıllara ; anlatmaya çalıştığım da tam olarak budur. 
Ancak olaylara tek bir perspektiften yaklaştığınız sürece, bu konularda tam anlamıyla uzlaşmaya varamayız çünkü eleştirel yaklaşımlarınızın birçoğu hatalı.
Karşıt iki örnek verilmiş ve bunlardan birisi yüzde yüz hatalı.
Tüm bunların dışında bakış açınız ya da ideolojiniz doğrultusunda PKK'yi terör örgütü olarak nitelendirebilirsiniz, kalkıp da aklama çabası altına girmem.
Bu noktadaki temel sıkıntı bir tarafı sorgusuz/sualsiz, yalan/yanlış bir biçimde eleştirip itin götüne sokarken ; diğer tarafa toz kondurmuyor oluşunuz;
Niteliksiz eleştiri yapıyorsunuz; sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz.
Tüm medya ve haber kaynaklarını bir kenara bırakın, Türkiye'nin doğusundaki illeri ve özellikle sınır köyleri gezip oranın yerel halkıyla iki kelam edin, kim kimi kandırmaya çalışıyor ; kim biliyor/kim bildiğini sanıyor, o zaman anlarsınız.

Dipnot : Sosyalist yaklaşımı kavrayabilmek için milliyetçilik kavramının kilit nokta olduğunu düşünüyorum, bu doğrultuda olaya Kürt meselsinden girme gereği ve sosyalizmi birçok yönüyle aktarma gereği duydum.
Bunun dışında, şu başlık altında yazdığım ve kullanmış olduğun ifadelerden "aklı başında" hiç kimse ; terör destekçisi , Kürt faşizanı , Apocu vs. olduğum gibi bir kanıya varamaz.
Kaldı ki Kürt kökenli dahi değilim. 
Anlaşılan Kemalist olmayınca otomatikman böyle bir kapsama dahil ediyorsunuz ve kimse kusura bakmasın sırf birilerine daha sevimli görünmek adına Atatürkçü bir çizgide yer almak gibi bir kaygı gütmedim, gütmem. 
Herkesin fikirlerine saygım var ve burada kimseyi belirli idealler doğrultusunda dönüştürme gibi bir amacım yok; kaldı ki "dünkü çocuk" da değilim.
Bunun dışında , gerçekleri gözünüze sokmaktan ve cehaletinizi ortaya çıkarmaktan da geri adım atmam, istediğiniz kadar sözlerimi çarpıtarak proveke etmeye çalışabilirsiniz. 

Apaçık bir biçimde Türkler ve Kürtler’in anlaşamayacağının sosyolojik bir gerçek olduğunu düşünüyorsun, Anadolu’nun ev sahibinin Türkler olduğunu iddia edip (az tarih oku) Kürtler'e bu noktada söz düşmez diyorsun fakat bunlara karşılık -kendi tabirinle- “irticai” birisi sana çıkıp "faşist" damgası vurunca, asil kanına mı dokunuyor (?)
Senin gibi bir Türk Milliyetçisi bunları dile getirdiğinde (özünde) birleştirici ve vatanperver olurken, bir Kürt çıkıp özerklik talep ettiğinde vatan haini ve bölücü mü oluyor (?)
Bak bu kapsamda yazdıklarım tamamen PKK hareketinden bağımsızdır.
(Şu yazının devamında kullandığın ifadelerle de nasıl geri kafalı bir faşist olduğunu fazlasıyla kanıtlamışsın gerzek herif seni).

Diğer bir nokta ; Mustafa Kemal liberaldir şeklinde bir ifade kullanmadım -ki kendisi adına, bu tip salt nitelemeler kullanmak pek mümkün değil. (İlk paragrafta bu duruma değindim).
Dönemin şartlarında devlet kapitalizminden öteye geçememiştir Mustafa Kemal ; ya ötesine geçme gibi bir amacı yoktu ya da ömrü yetmedi, tartışmaya açık.
Ancak buna karşılık, Mustafa Kemal’in benimsemiş olduğu ve birçoğunuzun da "karma ekonomi" diye tanımlamış olduğu sistem, kapitalizm ile liberalizmin kesişimidir.
Mevcut sistem, 1945’lerde ABD’nin ülkeye girişi ile adım adım , “yeni-komprador (liberal) kapitalizm” doğrultusunda gelişmiştir.
Tablo ortada.
Yani kullanmış olduğum “liberal bir burjuva cumhuriyeti kurmayı hedeflemiştir” ifadesi, bu anlattıklarımın özetidir.
Sosyalistlere göre temel sorun düzenin/sistemin kendisidir ; A veya B kişisinde ya da O veya Şu partide değil.
Eğer Tayyip belasını yaratanın, sığ bir yaklaşım ile “demokrasi” olduğunu düşünüyorsan ve çözümü "yine/yeniden" Altı Ok ya da Kemalizm’de arıyorsan , yolun açık ve şansın bol olsun…

Tüm bunların dışında Mustafa Kemal’in bulunduğu döneme göre ilerici bir devrim yaptığını kabul ediyorum zaten, bu vb. açılardan da saygı duyulmalı ve hakkı verilmelidir diyorum.
Benim için anlamı ve önemi budur ; ama siz yine yüceltebildiğiniz kadar yüceltin, bir tarafıma batmıyor ya da rahatsızlık duymuyorum.
Sosyalistlere “vatan sevgisi” dersi verip Mustafa Kemal’in mirasına nasıl sahip çıkalım diye yakınacağınıza, onun fikirlerini nasıl geliştirebilir, güncelleyebilir ve gerekirse değiştirebilirim diye düşünün.
Bu çizgide ilerlemekte kararlıysan, en azından kayda değer bir iş yapmış olursun.
Bunu yapmanız için de önünüzde hiçbir engel yok.
Ancak "şu" kafa yapısıyla o iş zor.
Hangi kesim daha yurtsever, vatanperver bu gibi noktalarda seninle sidik yarıştıracak halim de yok.

Sosyalizmi ve komünizmi, aşağılayıcı bir üslup ve tavırla İslamcılıkla bir tutarak, metafizik bir inanç seviyesine indirgemekle hiçbir şey kanıtlamış ya da çürütmüş olmuyorsun.
Taraflısın ve objektif olamıyorsun.
Sosyalizmin ne olup/olmadığını anlamadan (belki de anlamak istemeden), ısrarla bu konuda ahkam kesmeye kalkıyorsun.

Şimdi bu sana adam akıllı verdiğim son cevaptı @Fikir Adamı
Şu noktadan sonra cevap versen dahi, benden hiçbir konuda, hiçbir karşılık alamayacaksın.

 

 

sooon.jpg

 

Pkk sivil öldürmüştür.

 

Tren ve otobüse bilet bulamadığım için tren ve otobüsleri yakıp taradıkları bir olaydan kurtulmuştum.

 

https://www.wikizero.com/tr/PKK_saldırıları_ve_çatışmaları_kronolojisi_(1990'lar)

 

Ayrıca devletinde işlediği suçlar var.Askerde jitem birliklerini gördüğüm halde şu an devlet jitemin varlığını inkar ediyor.

 

 

 

tarihinde GREENHOUSE tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 120
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

8 saat önce, SatanaS yazdı:

- Anti parantez, özellikle 90'lı yıllarda, PKK'nin çeşitli gerekçeler sunarak öğretmenlere yönelik eylemler gerçekleştirdiği doğrudur.
Altında yatan sebep ise şudur ; Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı coğrafyada -yani Türkiye'nin doğusunda- öğretmenler (dönemin şartlarına göre) bir asimilasyon aracı olarak değerlendirilmiştir, ancak daha sonrasında -kontra faaliyet kapsamında olsa dahi- bu vb. eylemlere son verilmiş; vazgeçilmiştir.
Bu gibi durumlara karşı ise açık bir şekilde ; sivil kesim herhangi bir şekilde zarar gördükten sonraki sergilenen insani tavır (özür açıklamaları vs.) benim için de bir anlam ifade etmiyor; yanlıştır diyorum ; savunmuyorum ; yani sizlere hak veriyorum.

 

Acayip mide bulandırıcısın. Utanmadan hala şunları yazabiliyorsun. 

 

Bu alçaklar değil mi devlet bize bakmıyor, öğretmen doktor göndermiyor vs vs diyen? Gariban, gencecik doktor ve öğretmen mi asimile edecek bu dağlıları? Utanmıyor musun Apo ağzıyla konuşmaya? Aman da gerekçekleri buydu ama sonra vazgeçtiler, eylemlere son verdiler diyorsun çekinmeden.

90'lar falan değil, 2000'lerde de devam etti. 2011'de, hepimizi göz yaşlarına boğan bir katliama imza attılar.

Git Neşe Alten katliamına bak. Nasıl pırıl pırıl, nasıl idealist bir kızdı ve bu itler kapısını çalıp "“Biz kamuoyuna açıklama yapmadık mı? T.C.’nin hiçbir öğretmenini  Kürdistan’a sokmayacağız demedik mi?” diyerek kızı nasıl yerlerde sürükledi ve öldürdü, oku.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, SatanaS yazdı:

 

Evet, senin kültürel milliyetçilik olarak adlandırdığın fakat özünde bir çeşit Türk Milliyetçiliği olan şey;
İllüzyon da tam olarak burada zaten.
Bu sorunun altında yatan temel şudur ; Mustafa Kemal, kendisine şekil verecek düşünce akımlarından uzak bir yerde konumlandığı için kendi adına yazılmış olan Kemalizm’in birçok yöne çekiştirilebilmesine olanak sağlamıştır.
Örnek olarak, milliyetçilik ilkesinden senin gibi bir milliyetçi de kendine pay çıkarabilir; karşıt olduğun kafatasçı bir ülkücü de…
(Gerçi son yazdıklarına bakılırsa aranızda pek bir fark olduğunu düşünmüyorum).
Bu bağlamda sandığınız aksine küçümsediğim bir ideoloji değildir Kemalizm.

Diğer konuyla ilgili olarak (bu paragraf aynı zamanda @Türk Ateist'e de yanıt olsun) ;
Eğer olayı psikopati boyutuna taşıyıp bir kişiye ya da bir gruba yönelik böyle ağır bir ithamda bulunuyorsan kanıtını koyacaksın ortaya.
Ortada iddia ettiğin duruma yönelik (bebek katli) kanıt filan yoktur ; ne Öcalan’ın ne de PKK’nin böyle bir suçlamayı kabul eden veya destekleyen ne bir söylemi ne de bir eylemi vardır.
Bir çeşit çamur at izi kalsın olayıdır ve bu kadarla sınırlı değildir.
Yalnızca MİT kapsamı altında düşünmüyorum direkt olarak devlet/hükümet propagandasıdır diyorum.  
Bunun adına da ister derin devlet dersin, ister MİT dersin, ister JİTEM dersin, ister GLADİO dersin, ister kontrgerilla dersin…
Kıçı kırık mafya dizilerine konu olan hayal ürünü şeyler mi sanıyorsunuz bunları ?
Bu tip olayları eşelersen altından görmeyi ve bilmeyi istemeyeceğin pisliklerle karşılaşırsın , o yüzden böyle konulara girme ki milliyetçiliğin sarsılmasın ;
Gerçi muhtemelen üç maymunu oynayarak kendinizi bir yalana inandırır ya da bir kılıf uydurursunuz çünkü milliyetçi olmanın temelinde bu yatar.
- Anti parantez, özellikle 90'lı yıllarda, PKK'nin çeşitli gerekçeler sunarak öğretmenlere yönelik eylemler gerçekleştirdiği doğrudur.
Altında yatan sebep ise şudur ; Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı coğrafyada -yani Türkiye'nin doğusunda- öğretmenler (dönemin şartlarına göre) bir asimilasyon aracı olarak değerlendirilmiştir, ancak daha sonrasında -kontra faaliyet kapsamında olsa dahi- bu vb. eylemlere son verilmiş; vazgeçilmiştir.
Bu gibi durumlara karşı ise açık bir şekilde ; sivil kesim herhangi bir şekilde zarar gördükten sonraki sergilenen insani tavır (özür açıklamaları vs.) benim için de bir anlam ifade etmiyor; yanlıştır diyorum ; savunmuyorum ; yani sizlere hak veriyorum.
Bunu bir önceki yazımda da belirtmiş olmama karşın nedense farklı bir şekilde yorumlama (çarpıtma) gereği duyulmuş.
- İstanbul patlaması derken kastedilen 2008'de yaşanan Güngören vahşeti ise dönemin DTP'si de PKK da olayla ilgilerinin olmadığını belirtmiştir ve kınamıştır  ; çok iyi hatırlıyorum o günleri.
Buna rağmen medya aracı ile "PKK'nin gerçekleştirdiği terör eylemi" olarak kazınmıştır akıllara ; anlatmaya çalıştığım da tam olarak budur. 
Ancak olaylara tek bir perspektiften yaklaştığınız sürece, bu konularda tam anlamıyla uzlaşmaya varamayız çünkü eleştirel yaklaşımlarınızın birçoğu hatalı.
Karşıt iki örnek verilmiş ve bunlardan birisi yüzde yüz hatalı.
Tüm bunların dışında bakış açınız ya da ideolojiniz doğrultusunda PKK'yi terör örgütü olarak nitelendirebilirsiniz, kalkıp da aklama çabası altına girmem.
Bu noktadaki temel sıkıntı bir tarafı sorgusuz/sualsiz, yalan/yanlış bir biçimde eleştirip itin götüne sokarken ; diğer tarafa toz kondurmuyor oluşunuz;
Niteliksiz eleştiri yapıyorsunuz; sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz.
Tüm medya ve haber kaynaklarını bir kenara bırakın, Türkiye'nin doğusundaki illeri ve özellikle sınır köyleri gezip oranın yerel halkıyla iki kelam edin, kim kimi kandırmaya çalışıyor ; kim biliyor/kim bildiğini sanıyor, o zaman anlarsınız.

Dipnot : Sosyalist yaklaşımı kavrayabilmek için milliyetçilik kavramının kilit nokta olduğunu düşünüyorum, bu doğrultuda olaya Kürt meselsinden girme gereği ve sosyalizmi birçok yönüyle aktarma gereği duydum.
Bunun dışında, şu başlık altında yazdığım ve kullanmış olduğun ifadelerden "aklı başında" hiç kimse ; terör destekçisi , Kürt faşizanı , Apocu vs. olduğum gibi bir kanıya varamaz.
Kaldı ki Kürt kökenli dahi değilim. 
Anlaşılan Kemalist olmayınca otomatikman böyle bir kapsama dahil ediyorsunuz ve kimse kusura bakmasın sırf birilerine daha sevimli görünmek adına Atatürkçü bir çizgide yer almak gibi bir kaygı gütmedim, gütmem. 
Herkesin fikirlerine saygım var ve burada kimseyi belirli idealler doğrultusunda dönüştürme gibi bir amacım yok; kaldı ki "dünkü çocuk" da değilim.
Bunun dışında , gerçekleri gözünüze sokmaktan ve cehaletinizi ortaya çıkarmaktan da geri adım atmam, istediğiniz kadar sözlerimi çarpıtarak proveke etmeye çalışabilirsiniz. 

Apaçık bir biçimde Türkler ve Kürtler’in anlaşamayacağının sosyolojik bir gerçek olduğunu düşünüyorsun, Anadolu’nun ev sahibinin Türkler olduğunu iddia edip (az tarih oku) Kürtler'e bu noktada söz düşmez diyorsun fakat bunlara karşılık -kendi tabirinle- “irticai” birisi sana çıkıp "faşist" damgası vurunca, asil kanına mı dokunuyor (?)
Senin gibi bir Türk Milliyetçisi bunları dile getirdiğinde (özünde) birleştirici ve vatanperver olurken, bir Kürt çıkıp özerklik talep ettiğinde vatan haini ve bölücü mü oluyor (?)
Bak bu kapsamda yazdıklarım tamamen PKK hareketinden bağımsızdır.
(Şu yazının devamında kullandığın ifadelerle de nasıl geri kafalı bir faşist olduğunu fazlasıyla kanıtlamışsın gerzek herif seni).

Diğer bir nokta ; Mustafa Kemal liberaldir şeklinde bir ifade kullanmadım -ki kendisi adına, bu tip salt nitelemeler kullanmak pek mümkün değil. (İlk paragrafta bu duruma değindim).
Dönemin şartlarında devlet kapitalizminden öteye geçememiştir Mustafa Kemal ; ya ötesine geçme gibi bir amacı yoktu ya da ömrü yetmedi, tartışmaya açık.
Ancak buna karşılık, Mustafa Kemal’in benimsemiş olduğu ve birçoğunuzun da "karma ekonomi" diye tanımlamış olduğu sistem, kapitalizm ile liberalizmin kesişimidir.
Mevcut sistem, 1945’lerde ABD’nin ülkeye girişi ile adım adım , “yeni-komprador (liberal) kapitalizm” doğrultusunda gelişmiştir.
Tablo ortada.
Yani kullanmış olduğum “liberal bir burjuva cumhuriyeti kurmayı hedeflemiştir” ifadesi, bu anlattıklarımın özetidir.
Sosyalistlere göre temel sorun düzenin/sistemin kendisidir ; A veya B kişisinde ya da O veya Şu partide değil.
Eğer Tayyip belasını yaratanın, sığ bir yaklaşım ile “demokrasi” olduğunu düşünüyorsan ve çözümü "yine/yeniden" Altı Ok ya da Kemalizm’de arıyorsan , yolun açık ve şansın bol olsun…

Tüm bunların dışında Mustafa Kemal’in bulunduğu döneme göre ilerici bir devrim yaptığını kabul ediyorum zaten, bu vb. açılardan da saygı duyulmalı ve hakkı verilmelidir diyorum.
Benim için anlamı ve önemi budur ; ama siz yine yüceltebildiğiniz kadar yüceltin, bir tarafıma batmıyor ya da rahatsızlık duymuyorum.
Sosyalistlere “vatan sevgisi” dersi verip Mustafa Kemal’in mirasına nasıl sahip çıkalım diye yakınacağınıza, onun fikirlerini nasıl geliştirebilir, güncelleyebilir ve gerekirse değiştirebilirim diye düşünün.
Bu çizgide ilerlemekte kararlıysan, en azından kayda değer bir iş yapmış olursun.
Bunu yapmanız için de önünüzde hiçbir engel yok.
Ancak "şu" kafa yapısıyla o iş zor.
Hangi kesim daha yurtsever, vatanperver bu gibi noktalarda seninle sidik yarıştıracak halim de yok.

Sosyalizmi ve komünizmi, aşağılayıcı bir üslup ve tavırla İslamcılıkla bir tutarak, metafizik bir inanç seviyesine indirgemekle hiçbir şey kanıtlamış ya da çürütmüş olmuyorsun.
Taraflısın ve objektif olamıyorsun.
Sosyalizmin ne olup/olmadığını anlamadan (belki de anlamak istemeden), ısrarla bu konuda ahkam kesmeye kalkıyorsun.

Şimdi bu sana adam akıllı verdiğim son cevaptı @Fikir Adamı
Şu noktadan sonra cevap versen dahi, benden hiçbir konuda, hiçbir karşılık alamayacaksın.

Benim dalga geçer tavırla yazdığım cevaplar sosyalizme değil sizin gibi sosyalistim diyip kürt ırkçılığı yapanlarla. Milliyetçilik " Biz en iyi ırkız ulannn" diye ortalıkta gezmek değil toplumunu en iyi hale getirmek için çalışmaktır. Yani devlet ne yaparsa yapsın , tarihte ne olursa olsun milliyetçiliğim sarsılmaz kızıl. Dediğin şey aynı. " Kardeşim MİT gizliyor yav devrim hüloğğğğ" Öğretmenler asimilasyon için gönderilmişte ondan öldürmüşlermiş... Ulan hadi diyelim asimilasyon için gönderildi öldürmekte haklı mı oluyorlar? Gelmiş faşist diyor birde bana gerizekalı . Ulan aptal Anadolu'da ilk Türklerin olmadığını bende biliyorum ama 1000 yıldır biz egemeniz burda. Kürtlerden bir şey isteyen yok özerk olsalar bile ne değişecek avel. Zaten her istediklerini yapıyorlar. Teröristler tahrik olur diye Güneydoğuya Türk bayrağı asılmadı neyin özerkliği gerizekalı gerici? Aptal ya. Gelmiş yok özerklik yok şey. Kürtler şuan özerkken yapacağı neyi yapamıyor? Ulan daha ne olucak onlar istedi diye Andımızı kaldırdı iktidar. Gerizekalı cihangirli seni. Git hewal dostlarınla dağda geber. Ona buna sevimli gözükmek için Atatürkçü olduğumu nereden çıkardıysan. Her neyse sen MİT gizliyor diyen bir tipsin onuda düşünürsün. Evet kızıl ciddiye alınacak biri değilsin klasik " Yav kardeşim doğuda zulüm var yav Uludere'de foşikler bombaladı :( " diyen bir cihangirlisin. Gidip kızıl ütopyanda yaşamaya devam et gerizekalı. Sizi kendi devletinize ve götünüzü kollayan askere düşman eden bir ideoloji düşünün? Evet bildiniz. Kızıl kanser!

tarihinde Fikir Adamı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, SatanaS yazdı:

 şu başlık altında yazdığım ve kullanmış olduğun ifadelerden "aklı başında" hiç kimse ; terör destekçisi , Kürt faşizanı , Apocu vs. olduğum gibi bir kanıya varamaz.
Kaldı ki Kürt kökenli dahi değilim. 

Ulan gerizekalı gerici kızıl gelmişsin " Ya pkk öldürdü ama sonra özür diledi ." diyorsun. Cahil. pkknın yaptığı katliamları haklı çıkarmak için bir yerlerini yırtıyor bu cihangirliler. Gelmişler yok biz faşist değiliz kürt kökenli değiliz. Kürt kökenli olunca terörist olunmuyor zaten. Siz nedense milliyetçiliği " En üstün ırkız kürtler olsun." demek sanıyorsunuz. Yada öyle görmek istiyorsunuz. Gerizekalı pkknın BOP projesi için görevlendirilmiş bir katil sürüsü olduğunu ön göremiyor daha. Aptal kızıl. Sizin gibilerin konuşabilme sebebi zayıf iktidar. Daha düne kadar kürtlerin adını kullanıp terör eyleminde bulunduğundan doğuda bok yiyordu cihangirliler! Şimdi mi adam oldular? İt evladı cihangirliler madem o kadar doğu halkını umursuyorsunuz neden doğuda toprak ağaları istediğini yapıp kürtleri sömürürken sesiniz çıkmıyor ? Neden doğudaki çocuk gelinlere sesiniz çıkmıyor ? Neden ölen çocuklara sesiniz çıkmıyorda bunları engellemeye çalışan askere faşist diyorsunuz? Ha pardon onlar MİT'in oyunuydu demi. Aferin gerizekalı çok marjinal oldun askere faşist diyince. Sizin gibi berkecanların mervelerin tasmasını tutanda belli Avrupa/Amerika. Cihangirliler onlara karşıyız der ama onların projesi BOP için her şeyi yapmaya hazırdır. Bir düzgün iktidara bakar sizin gibi mervelerin berkecanların sesinin kesilmesi. Ama işte. Lanet kızıllar sizi.

tarihinde Fikir Adamı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Fikir Adamı yazdı:

Anadolu'da ilk Türklerin olmadığını bende biliyorum ama 1000 yıldır biz egemeniz

 

"Türkler Anadoluya sonradan geldi" iddiaları koca bir yalandır, araştırdığım ve okuduğum kadarıyla Türkler Anadoluda hep vardı, öyle azınlık falan da değildi, 4000 yıl öncesine ait bulunan kalıntılar bunu doğruladı, hatta bu gerçeği ortaya çıkaran yazarların kitapları yasaklandı, kendileri de etkisizleştirildi, bunlardan kimsenin haberi yok, bu yüzden bu yalan iddalara inanmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, bilgivehis yazdı:

 

"Türkler Anadoluya sonradan geldi" iddiaları koca bir yalandır, araştırdığım ve okuduğum kadarıyla Türkler Anadoluda hep vardı, öyle azınlık falan da değildi, 4000 yıl öncesine ait bulunan kalıntılar bunu doğruladı, hatta bu gerçeği ortaya çıkaran yazarların kitapları yasaklandı, kendileri de etkisizleştirildi, bunlardan kimsenin haberi yok, bu yüzden bu yalan iddalara inanmayın.

Resmi tarih kaynaklarında öyle yazmıyor . Bunun hakkında bir kaynak paylaşabilir misin ? Biraz alakasız olacak ama.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Fikir Adamı yazdı:

Resmi tarih kaynaklarında öyle yazmıyor . Bunun hakkında bir kaynak paylaşabilir misin ? Biraz alakasız olacak ama.

 

Dediğim gibi yazarları ve kitapları yok edildi, 20 yıl önce okuduğum kitaplardı, hatta bu yazarlar jeologdu, buldukları kalıntıların resimlerini de kitaplara yansıtmışlardı ve o resimlerde görünen her şeyi çok geniş anlatmışlardı. İşte sorun şu ki, ne yazarlar ne de kitapları aklıma gelmiyor, zaten aklıma gelse buraya asacağım.

Daha sonra başka tarihçiler ile de bu konuyu birebir tartışmıştım ve onlar da doğrulamıştı, zaten onlar doğrulayınca daha çok şaşırmıştım, yani bu gerçek bazılarınca biliniyor ama malum nedenler yüzünden olsa gerek teşhir edilmiyor. Kendim bu konuya bir kaynak gösteremediğim için maalesef bu bilgi bende eriyor, tabi buna da üzülüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, bilgivehis yazdı:

 

Dediğim gibi yazarları ve kitapları yok edildi, 20 yıl önce okuduğum kitaplardı, hatta bu yazarlar jeologdu, buldukları kalıntıların resimlerini de kitaplara yansıtmışlardı ve o resimlerde görünen her şeyi çok geniş anlatmışlardı. İşte sorun şu ki, ne yazarlar ne de kitapları aklıma gelmiyor, zaten aklıma gelse buraya asacağım.

Daha sonra başka tarihçiler ile de bu konuyu birebir tartışmıştım ve onlar da doğrulamıştı, zaten onlar doğrulayınca daha çok şaşırmıştım, yani bu gerçek bazılarınca biliniyor ama malum nedenler yüzünden olsa gerek teşhir edilmiyor. Kendim bu konuya bir kaynak gösteremediğim için maalesef bu bilgi bende eriyor, tabi buna da üzülüyorum.

Tabii bizim yerli tarihçimiz çok olmadığı için ve genelde dünyada batılılar " Resmi tarih kaynağını " oluşturduğundan dolayı biz Türkleri işgalci , Anadoluyu işgal etmiş kötü bir millet olarak göstermek istediklerinden dolayı olabilir. Tabii kanıt gösterdilerse başka. Kanıt varsa " Bu böyle değil." diyecek değilim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öncelikle örnek olarak verdiğin Neşe Alten olayı 1993’de gerçekleşmiştir @Türk Ateist.
Gerilla ya da kontrgerilla fark etmez arka planı hakkında bilgim yok, her iki koşulda da savunulacak bir tarafı olmayan türden bir eylemdir.
Söylediklerimi haksız çıkarmıyor bu, ayrıca yapılmaması gerekir diyorum zaten, yanlıştır diyorum, daha kaç kez tekrar etmem gerekecek acaba (?)
Eğer ısrarla PKK’nin bu tip eylemlerden vazgeçmediğini iddia ediyorsan, günümüzde doğuda öğretmen kalmazdı veya o bölgeye atanmak istemezdi.
Şüphen varsa gidip araştır. Hatta orada bulunan eğitimcilerle otur sohbet et.

Yapılan eylemlerde sivillerin ölmediğini iddia etmedim @GREENHOUSE (?)
Ezbere konuşuyorsunuz.

 

On 17.05.2018 at 11:50, GREENHOUSE yazdı:

 

 

sooon.jpg

 

Pkk sivil öldürmüştür.

 

Tren ve otobüse bilet bulamadığım için tren ve otobüsleri yakıp taradıkları bir olaydan kurtulmuştum.

 

https://www.wikizero.com/tr/PKK_saldırıları_ve_çatışmaları_kronolojisi_(1990'lar)

 

Ayrıca devletinde işlediği suçlar var.Askerde jitem birliklerini gördüğüm halde şu an devlet jitemin varlığını inkar ediyor.

 

 

 


Güzel, kilit olaya parmak basmışsın.
Bu olayın PKK bünyesi içerisinde gerçekleştiği ve o dönemler köylerdeki koruculara yönelik eylemler yapıldığı doğrudur.
Bu bağlamda PKK sorumluluğu üstlenir.
Pınarcık vahşetinde bir bakıma olayı üstlenmek almak zorunda kalmışlardır, zamanında PKK’nin dergi yayınına haber olma sebebi de budur.
Aksi halde sivil cinayetleri veya bebek ölümlerini meşrulaştırma ya da bunun üzerinden bir çeşit siyaset geliştirme gibi bir durumu yoktur PKK’nin.
Kaldı ki bu tip olaylar her ne açıdan olursa olsun bir örgüte nicelik ve nitelik bakımından zarar verecek, itibarsızlaştıracak türden olaylardır.

Karayılan kitabında diyor ki ;
Mardin üzerinde hareket eden iki grup birlikte Mardin’den başlayarak Botan’a kadar bazı eylemler yapmışlardı. Fakat bu eylemlerden bazıları yanlış ve halen eleştirdiğimiz eylemler durumundadırlar. Bazı sivil insanların yaşamını yitirdiği eylemler biçiminde gelişmişti. Oysa bu yönlü bir hedef belirleme talimatı yoktu. Bu tamamen grubun içeriye girdikten sonra kendi inisiyatifiyle belirlediği bir çerçeve olmaktaydı. Çetelere yönelim adı altında Pınarlı vb. (Herhalde burada Pınarcık demek istiyor. Y.O) yerlerde sivil, kadın ve çocuk yaştaki insanların ölümüne yol açan eylemler yapmışlardı. Açık ki hedefte ciddi bir sapma durumu vardı. Bu tür hedeflere yönelme ilk kez Mardin’de gerçekleşti. Daha sonra Botan’da da benzer yönelimlerin olduğu bilinmektedir. "

Kitabın devamında, PKK bünyesinde bu ve bunun gibi olaylar dörtlü çeteye bağlanır ; bunlardan bir kısmı örgütten tasfiye edilirken, bir kısmı kaçmak zorunda kalmıştır.
Ergenekonla (derin devletle) ilişkilidir ancak yukarıdaki ifadelerden de anlaşılacağı üzere bir yandan da özeleştiri niteliğindedir ; iğneyi kendilerine de batırırlar.

Şimdi bu olayla ilgili bir de eski özel harekatçı (JİTEMci) Ayhan Çarkın’ın itiraflarını bir kenara çekelim. Diyor ki ;
"
 O zaman oradaydım, katliam sonrası olay yerine gittim. Avucuma düşen bir buçuk yaşındaki bebeğin kanı beni etkiledi. İlk köy basılma olayları olduğu söyleniyordu. PKK yaptı diyorlardı. Biz de intikam almak için gidiyorduk. Ama bu kanı döken başkasıydı. İşte Ergenekoncu, ihanetçi, zihniyetti bunları yapanlar. Bu katliamı provokasyon amaçlı JİTEM'in oluşturduğu gruplar yaptı."
Şimdi bu Ayhan Çarkın, devletin işini görüp gözünden çıkardığı, sindirip sıçtığı bir posadır.
(Bunun gibi birçok örnek vardır Abdullah Çatlı, Nuriş kardeşler vs. Yalnızca PKK kapsamında değil; diğer sol/sosyalist örgütlere yönelik de suikast ve kumpaslar yapılmıştır).
Devlet istediği kadar inkar edebilir.
Ayhan Çarkın’ın bu ve bununla birlikte etmiş olduğu birçok itiraf da “madde bağımlısı”, “bir dediği diğerini tutmuyor”, “akıl sağlığı yerinde değil” vs. tarzı bahanelerle geçersiz sayılmış ve inkar edilmiştir.
Hiçbir sorumluluk üstlenilmemiş, kabul edilmemiştir.
Zamanında televizyonlara çıkıp "Hakikatleri Araştırma Komisyonu" kurun, gerçekler açığa çıksın, cezamı çekmeye hazırım diye bas bas bağırmıştır bu adam.
Anti-parantez ; Pınarcık vb. olayları civar halka sorduğunuz zaman geneli bu yönde ifade verir, olay ilk gerçekleştiği zaman da bu yönde ifade verilmiştir ancak daha sonrasında bölge halkı çeşitli araçlarla susturulmuş, bastırılmıştır.
Hatta dönemin Hürriyet gazetesi dahi olayı şüpheli olarak değerlendirmiştir.
O bölgede Kürt nüfus fazla olduğundan dolayı birçok kişi için Kürdistan’dır orası, ister kabul edin, ister etmeyin.
Birçok Türk için TSK ya da diğer silahlı organlar ne anlam ifade ediyorsa, birçok Kürt için de PKK o anlamı ifade etmektedir.
Pınarcık ile birlikte direkt olarak PKK üzerine yıkılan birçok katliam olayı da şaibe barındırmaktadır.

Şimdi PKK mi bebek/sivil katilidir yoksa TC devleti mi ? İki ucu boklu değnek.
Türk Milliyetçisine göre PKK ; Kürt milliyetçisine göre derin devlet (TC).
Kağıt üzerinde iki taraf da meşru bulmuyor, yanlış buluyor çünkü ikisinin de ilkelerinde bu tip eylemleri destekleyecek ibareler bulunmamakta.
İki taraf da kendisine göre bir savunma mekanizması geliştirmiş.
Savaşın doğasında olabilir ancak ölmüş bebek/sivil üzerinden siyaset geliştiriyorsunuz, kimin yaptığı ve kimin yapmadığı derdine düşüyorsunuz, birilerini koşulsuz aklama çabası altına giriyorsunuz ;
Bunu Türk de yapıyor, Kürt de yapıyor.
Asıl mide bulandırıcı olan da budur sayın @Türk Ateist (ve diğerleri).
Yerin dibine batsın milliyetçiliğiniz.

Ne diyorum arkadaş ben ? Tüm işlenen olayları aslında derin devlet (TC)’nin eseridir, tüm katliamlardan onlar sorumludur, asıl bebek katili onlardır mı diyorum ?
-Hayır. Ama siz olaya bu perspektifte yaklaştığınız için beni de aynı doğrultuda karşıt bir cepheye sokmaya çalışıyorsunuz.
Ben sosyalizmde silahlı mücadeleyi destekliyorum mu diyorum ?
-Hayır; sosyalizmin pratiğini anlatıyorum, birden fazla metot vardır diyorum ama bazılarınız silahlı mücadeleyi desteklediğimi baz aldığı için bu açıdan yüklenmeye  çalışıyor.

PKK ne kadar suçluysa, devlet/hükümet de aynı oranda suçludur diyorum açıkça.
Ama sizin yaklaşımınız “koşulsuz inkar etmek ve taraf olmak” dan ibaret.

Kürt sorununu kabul etmediğiniz ya da görmezden geldiğiniz sürece bu çatışmaların ve savaşların sonu gelmeyecektir.
O yüzden boşuna vatan-millet-sakarya edebiyatı düzüp şov yapmayın burada.
Çözüm istiyor musun, istemiyor musun ?
Çözüm neyi gerektiriyorsa, o doğrultuda hareket edilir.
Ancak nedense kimse çözmek istemiyor, devlet de istemiyor ; aksine bu çözümsüzlükten besleniyor.
Çünkü eğer silah olmazsa, Kürtler’e yapılan haksızlıklar meşrulaştırılamıyor devlet tarafından.
Atlanılan nokta da bu.
İntikamcı ve kindar yaklaşımlarla onlar bize bunları yaptı biz de onlara şunları yaparız gibi bir tavır takınıldığı sürece garanti veriyorum sonu gelmeyecek bunların.
Aksi halde bu pisliklerin, dönen dolapların ardı arkası kesilmez.
Bunları iki taraf için de söylüyorum.
“O zaman silahları bırakıp dağdan insinler, mecliste tartışılsın olay bitsin”le olmuyor; olmayacak.
PKK’ye silah bırak demek ; "sen davanda haksızsın kardeşim, inadı bırak gel teslim ol /ya da/ ortadan kaybol” demektir.
Devlet karşılığında ne veriyor, ne sunuyor, ne güvence sağlıyor ?
Size göre haklı veya haksız ; fakat adamlar bu uğurda ölmeyi göze alıyor, neden vazgeçilsin bu davadan, neden taviz verilsin ?
Eğer gerçekten barış yapma gibi bir hedef varsa, iki taraf da elini taşın altına koyacak.
Ancak bu noktada en büyük rol de mevcut devlete/hükümete düşer ; öncelikle onların izlediği politikalar ve attığı adımlar belirleyici olur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sosyalizmle bağlantılı olarak, ayrıntılı bir şekilde şunları söylüyorum son kez ;
PKK --> Kürdistan İşçi Partisi olarak yola çıkmıştır ve sosyalizmi benimsemiştir ilk zamanlar; yani Kürt kökenli işçi/emekçi ve köylülerden oluşmaktaydı.
Ancak yeterli gelmedi bu örgütlenme.
Daha sonrasında bu çizgiyi terk ederek bünyesine patronları, burjuvaziyi de dahil etmiştir, emperyalizmle işbirliği yapmıştır ve bu doğrultuda yapısal ve ideolojik anlamda bozulmuştur;
Bir çeşit ulusal kurtuluş mücadelesi çizgisinde konumlanmıştır.
Muhtemelen kitlesini büyütmeyi ve daha hızlı bir biçimde yayılmayı hedeflemiştir ve nitekim bu hedefi tutturmuştur.
Ancak şu anda ve uzun bir zamandır PKK bünyesi devlet ajanlarıyla doludur, bunu aklınıza sokun öncelikle.
Öcalan “kendi örgütüne yenilmiş tek lider benim” şeklinde bir ifade kullanmıştır geçmişte.
Çünkü birçok eylemden, yapıldıktan sonra haberi olmuştur; bilgisi dahilinde gelişmediği için kontrolü sağlayamamıştır.
Bu bir bakıma başarısızlığının ve acizliğin bir göstergesidir.

Pratikte sosyalizmle ilişkilendirilir bunlar.
Sosyalizm PKK’ye indirgenir ya da teröre indirgenir.
Günümüzde Türkiye’de işlenen politika budur ve bu doğrultuda halk üzerinde genel önyargı ve korku oluşturulur; bu da bir çeşit “terör”dür.
Durumun öyle olmadığını anlatmaya çalışıyorum, PKK denen oluşumun ne olup olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
Bunları ifade ediyor olmam o örgütü ya da hareketi desteklediğim ya da benimsediğim anlamına gelmez.
Alışmışsınız PKK şöyle kötü, böyle kötü, şöyle terörist, böyle canavar…
Ulan biriniz de çıkın bir özeleştiri yapın.
Biriniz de çıkıp bir irdeleyin bu adamların derdi ne diye.
Aynı sorun diğer tarafta da var, fakat bu durum sizi haklı çıkarmıyor.
Onlar da sizleri bebek katili olmak vs. ile suçluyor.
Aranızda hiçbir fark yok.

Bunun dışında PKK’yi de terör örgütü olarak niteleme gereği duymuyorum arkadaş.
Çünkü PKK her ne ise, TC devleti/hükümeti de o şeyin lacivertidir.

Elimden geldiğince çok yönlü aktarmaya çalışıyorum bazı şeyleri.
Taraf olmadığım için de yazmış olduğum birçok ifade hoşunuza gitmeyecektir.
Şu yazdıklarımı Kürt milliyetçisi birine okut sizlerle benzer tepkiyi verir.

Ben demokrasinin tek başına bu sorunu çözeceğini düşünmüyorum.
Eğer Kemalizm gerektiği şekilde yorumlanır ve uygulanırsa, belirli oranda bir ilerleme kaydedilebilir fakat bu durumda da kendi bünyesi içinde fikir ayrılıkları ve çatışmalar meydana gelecektir;
Çözüm için yetersizdir; uygun değildir.
Özellikle milliyetçiliğin büyük bir engel olduğunu düşünüyor, bu  vb. birçok sorunu çözecek olanın sosyalizm olduğunu savunuyorum.
Bunu derken de “silahlara sarılın” ya da “PKK’ye tam destek” demiyorum ; öyle bir amacım da yok.

Yazdıklarımı anlayabilmek için milliyetçi gömleğinizi ve at gözlüğünüzü çıkarıp bir kenara koyun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, SatanaS yazdı:

@Fikir Adamı , yazdıklarımı içerlemiş gibisin düzen yalaması it.
Klavyeden anırma , aç bir 10. yıl marşı ve biraz gevşe , kendine gel.
Mustafa Kemal’in bedelli kurşun askeri seni…

Kes! Düzen yalamasıymış. Kendin Sovyet Marşları açıp açıp gaza gelen tipsin ondan benide öyle sanıyorsun herhalde! Mustafa Kemal'in bedelli kurşun askeri demiş birde. 

 

Kızıl gerici seni. Neyin yalakalığı ulan? Ben bunu yazdım diye beni milyon dolarlara mı boğacaklar sanki? Yada yüceltecekler mi ? Aptal mısın ? Savunduğum şeyi yalakalık için mi savunuyorum? O zaman bir siyasi ideolojiyi savunanlar tamamı yalaka. İşte senin gibileri ancak " Faşist , faşizan , baskıcı , kafatasçı." diyip sindirmeye çalışır insanları. 

 

Hadi git Starbucksında kahveni iç ! Sonra bir düşün ben niye sırf havalı gözükmek için " Düzene atarlıyız moruk" triplerinde geziyorum diye. Boş boş konuşuyorsun rusçu seni. 

 

Şuan sanki Kemalist iktidar varda ben ona yalakalık yapıyorum. Kemalist olduğu için kaç tane yazar , asker , polis , aydın öldürüldü ulan? Neyin yalakalığı!

 

İçerlemiş gibisinmiş . Umurumda mı kızıl bir gericinin yazdığı? Dinciden farksızınız bu kadarsınız işte! Sıkışınca " faşist , kafatasçı , düzenci" diyip işin içinden çıkmayı denersiniz. 

 

Yalakanın ta kendisinin. Lisede ortam yapabilmek için sosyalist olan bir tipsin büyük ihtimalle. Seni ciddiye almak en büyük hatadır!

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, SatanaS yazdı:

Şimdi PKK mi bebek/sivil katilidir yoksa TC devleti mi ? İki ucu boklu değnek.
Türk Milliyetçisine göre PKK ; Kürt milliyetçisine göre derin devlet (TC).
Kağıt üzerinde iki taraf da meşru bulmuyor, yanlış buluyor çünkü ikisinin de ilkelerinde bu tip eylemleri destekleyecek ibareler bulunmamakta.
İki taraf da kendisine göre bir savunma mekanizması geliştirmiş.
Savaşın doğasında olabilir ancak ölmüş bebek/sivil üzerinden siyaset geliştiriyorsunuz, kimin yaptığı ve kimin yapmadığı derdine düşüyorsunuz, birilerini koşulsuz aklama çabası altına giriyorsunuz ;
Bunu Türk de yapıyor, Kürt de yapıyor.
Asıl mide bulandırıcı olan da budur sayın @Türk Ateist (ve diğerleri).
Yerin dibine batsın milliyetçiliğiniz.

 

Asıl senin PKK seviciliğin yerin dibine batsın. Müslümanlar gibisin, kafan aynı çalışıyor. PKK terör örgütüdür, sivilleri katleder, şurada iki senedir bizi patlamıyor oluşları da eylemlerden vazgeçip insanlığa terfi etmelerinden değildir.

 

Devletin silahlı kuvveleriyle terör örgütlerini senin gibi karşılaştıran ve meşru kurumu terör örgütüyle bir tutanlar da rezil rüsvadır, kafayı yemiştir. 

Kürt milliyetçisi milliyetçilik yapmasın demedim, terör yapmasın dedim. Kürt meselesi değil benim konuştuğum. Senin gibi PKK güzellemecisi solcu kırıntıları, sosyalistler.

Senden daha mide bulandırıcısı yok bu başlıkta.

 

Terörün dini, dili, milliyeti, etniği, şusu busu olmaz. Sen ilkelsin, kafan ilkel, kalkmış teröristleri cici gösteriyor, devletin silahlı kuvvetlerini teröriste muadil gösteriyorsun.

Reziller.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 20.05.2018 at 21:44, Türk Ateist yazdı:

 

Asıl senin PKK seviciliğin yerin dibine batsın. Müslümanlar gibisin, kafan aynı çalışıyor. PKK terör örgütüdür, sivilleri katleder, şurada iki senedir bizi patlamıyor oluşları da eylemlerden vazgeçip insanlığa terfi etmelerinden değildir.

 

Devletin silahlı kuvveleriyle terör örgütlerini senin gibi karşılaştıran ve meşru kurumu terör örgütüyle bir tutanlar da rezil rüsvadır, kafayı yemiştir. 

Kürt milliyetçisi milliyetçilik yapmasın demedim, terör yapmasın dedim. Kürt meselesi değil benim konuştuğum. Senin gibi PKK güzellemecisi solcu kırıntıları, sosyalistler.

Senden daha mide bulandırıcısı yok bu başlıkta.

 

Terörün dini, dili, milliyeti, etniği, şusu busu olmaz. Sen ilkelsin, kafan ilkel, kalkmış teröristleri cici gösteriyor, devletin silahlı kuvvetlerini teröriste muadil gösteriyorsun.

Reziller.


Mideni mi bulandırıyorum ? -Milliyetçiliğini kus, rahatlarsın belki.
Halen daha kalkmış teröristleri cici gösteriyorsun diyorsun ;
Ezilen halkı savunmak ile Kürt milliyetçiliği ya da PKK güzellemesi yapmak aynı şey değildir.
+30 yıldır şu kafayla hareket edildiği için gelinen nokta ortada, bir de kalkmış ilkellikten, gericilikten mi dem vuruyorsunuz ?

“Terörün dini, dili, milliyeti etniği, şusu, busu olmaz”
-Ben aksini mi iddia ediyorum ?
"Kürt milliyetçisi milliyetçilik yapmasın demedim, terör yapmasın dedim" ve ısrarla "PKK bir terör örgütüdür ve devletin silahlı kuvvetleriyle bir tutamazsın" diyorsun...
Bir şeylere karşısın ama tam olarak neye karşı olduğunun farkında değilsin bana kalırsa.

Bu veya farklı bir başlık altında tartışmaya devam etmek istiyorsan , terör / terörist kavramlarını tanımlamanı istiyorum ;
“Gerek yok, uzlaşmaya varamayız” diyorsan, konuyu kapatalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Marx'ın yayınlarından anladığım kadarıyla Marx bütün iyi ve kötü olayları ekonomiye dayandırıyor. Sistem içerisinde sistemden dolayı yaşanan iyi ve kötü olayları ekonominin aynası olarak görüyor. 

 

Yani onun için: Ekonomik model > Ekonomik sistemden dolayı yaşanan olaylar > İnsan hayatı. Zincirin en başına Ekonomik sistemi yerleştirmiş. Yeterince doğru değil bana kalırsa.

 

Marx'a sormak isterdim , toplumsal olaylarda bir tek yalnız ekonomik kurumları realite kabul etmek fizyolojik hadiselerde yalnız mide ve sindirim borusunu realite kabul edip diğer hayatî olayları etkisiz saymak gibi olduğuna göre sen nasıl herşeyi ekonomiye bağlıyorsun Marks efendi... Bu tekelciliği teorik alanda bırakmayarak pratik alana aktarmaklada ikinci hataya düşmüşsün. Böyle bir felsefeyle devrim olmaz Marx! Marx'a göre halk sadece işçi sınıfından meydana gelmektedir anladığım kadarıyla . Fakat halk hukukça birbirine eşit olmayı kabul eden herkes anlamına gelir. Herkesle eşit olmayı kabul etmeyen emperyalist , aristokrat , feodalistleri halka dahil etmemek doğrudur fakat hukukça toplumla eşit olmayı kabul edenler hangi sınıfa/meslek grubuna mensup olurlarsa olsun HALKTIRLAR. @GREENHOUSE eğer Marksistsen(ki anladığım kadarıyla öylesin ) bunları diğer Marksistlerle beraber cevaplamanı istiyorum.

Fikir adamı sanırım sosyalizm hakkında kapsamlı bir araştırma yapmamış. Ki kendide belirtmişti bir iletisinde sanırım. Ben Marksın felsefesini ve mantığını eleştirdim. Bunun hakkında konuşalım...

 

Sanada Marksizmi din olarak görmeden önce Marksizm hakkında araştırma yapmanı öneririm ( sanırım bir iletinde marksizmi din olarak gördüğünü söylüyordun Deniz gezmiş hakkında bir iletiydi sanırım o ara üye değildim foruma yanlışım varsa düzelt lütfen) @Türk Ateist. Tabii solcu kılığına girmiş kürtçülere tepki göstermekte haklısın o ayrı. ( Marksist değilim )

tarihinde Tutunamayan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 24.05.2018 at 02:06, SatanaS yazdı:


Mideni mi bulandırıyorum ? -Milliyetçiliğini kus, rahatlarsın belki.
Halen daha kalkmış teröristleri cici gösteriyorsun diyorsun ;
Ezilen halkı savunmak ile Kürt milliyetçiliği ya da PKK güzellemesi yapmak aynı şey değildir.
+30 yıldır şu kafayla hareket edildiği için gelinen nokta ortada, bir de kalkmış ilkellikten, gericilikten mi dem vuruyorsunuz ?

“Terörün dini, dili, milliyeti etniği, şusu, busu olmaz”
-Ben aksini mi iddia ediyorum ?
"Kürt milliyetçisi milliyetçilik yapmasın demedim, terör yapmasın dedim" ve ısrarla "PKK bir terör örgütüdür ve devletin silahlı kuvvetleriyle bir tutamazsın" diyorsun...
Bir şeylere karşısın ama tam olarak neye karşı olduğunun farkında değilsin bana kalırsa.

Bu veya farklı bir başlık altında tartışmaya devam etmek istiyorsan , terör / terörist kavramlarını tanımlamanı istiyorum ;
“Gerek yok, uzlaşmaya varamayız” diyorsan, konuyu kapatalım.

 

Geç bu ezilen halk, bilmem ne hikayelerini. Konu bu değil, PKK. Sen geldin ve kadar da insancıl, nazik olduklarını, toplumun PKK hakkındaki düşünce ve hislerinin MİT'in, devletin, medyanın aldatmacası olduğunu söyledin. Bütün mesajların ön sayfalarda duruyor işte.

 

Ben neye karşı olduğumun gayet farkındayım, ama sen PKK'yı adi bir terör örgütü, üyesi insanların da katil sürüsü dağlılar olarak görmediğin ve milliyetçiliğin ne olduğunu bilmediğin için anlamıyorsun.

 

Diyorum ki kişi kim ve ne olursa olsun milliyetçi duygular taşıyabilir. Hatta ve hatta inanmayacaksın ama, benim hastalık, sapkınlık olarak nitelendirdiğim şey de olabilir: Irkçı. 

Buradan hareketle Kürtler, özerklik, federasyon vb isteyebilir. Başka etnik kökenli gruplar da isteyebilir. Bu haktır, gayet de isteyebilir, talep edebilir.

Ama bunu yapacağı yer demokratik zemindir. Gireceksin meclise, arkanı bu katil köpeklere değil, oyunu aldığın halkına dayayacak ve mücadeleni öyle vereceksin.

İstediklerini alırlar, alamazlar, o bambaşka mesele. Ben, ulusal bilince sahip bir vatandaş olarak asla verilsin istemem mesela, bir diğeri der ki verilsin vs... Yaparsın oylama, referandum her ne ise, bakarsın sonuca.

 

Terör ve terörist kavramları da tartışmaya açık değil. Çok net tanımlar onlar.

Sen PKK'nın bir terör örgütü olduğunu düşünüyor musun, bunu dile getiriyor musun, onu söyle istersen.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 dakika önce, Tutunamayan yazdı:

Sanada Marksizmi din olarak görmeden önce Marksizm hakkında araştırma yapmanı öneririm ( sanırım bir iletinde marksizmi din olarak gördüğünü söylüyordun Deniz gezmiş hakkında bir iletiydi sanırım o ara üye değildim foruma yanlışım varsa düzelt lütfen) @Türk Ateist. Tabii solcu kılığına girmiş kürtçülere tepki göstermekte haklısın o ayrı. ( Marksist değilim )

 

Marksizm şahane bir şey... Muhteşem... Dünyadaki cennet o. Hepsi o kadar.

İnsanın doğasına hiç uymuyor sevgili Tutunamayan. Ayrıntıya girmek gerek yok, derinini de bilmem zaten, bildiğim insana hiç de uymayan bir hayal olduğu.

Marksistler tornadan çıkmış gibidir, jargonlarını geçtim, vücut dilleri bile aynıdır. Konuşurken seslerini kullanma biçimleri, vurguları bile.

Ve tıpki bir dine sarılır gibi sarılırlar Marksizm'e, dünya ve insana ilişkin her şeyi Marksizm'le açıklarlar. 

O yüzde dinden farksızdır derim. Marksistlerin bir kısmı hayalperesttir, romantiktir, bir kısmı ise romantizmle zaman zaman flört eden terörizme kayarlar, şiddetten yana olabilirler.

 

Solcuları, ama eski tip solcuları seviyorum, ama 80 sonrası devlet eliyle üretilen tipler gerçekten sevimsiz ve tehlikeli. Kürtçü hepsi.

Gelip PKK'ya güzelleme çekiyor, masum olduklarını söylüyor, Kürtçülük yapıyor, öte yandan beni milliyetçi olmakla suçluyor mesela. E ben milliyetçiyim zaten. Kendim söylüyorum.

Vatansever demeyi yeğliyorum ama bu Kürtçüler karşısında milliyetçiyim demekten de zerre kadar çekinmiyorum tabii. "Milliyetçilik tu kaka bir şey, ığğy, geri kafalılar milliyetçi olur" hani... Küçük aklıyla aşağılıyor güya, diğer yandan kendisi milliyetçilik yapıyor, üstelik terörist algımızı değiştirebileceğini sanıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

Marksizm şahane bir şey... Muhteşem... Dünyadaki cennet o. Hepsi o kadar.

İnsanın doğasına hiç uymuyor sevgili Tutunamayan. Ayrıntıya girmek gerek yok, derinini de bilmem zaten, bildiğim insana hiç de uymayan bir hayal olduğu.

Marksistler tornadan çıkmış gibidir, jargonlarını geçtim, vücut dilleri bile aynıdır. Konuşurken seslerini kullanma biçimleri, vurguları bile.

Ve tıpki bir dine sarılır gibi sarılırlar Marksizm'e, dünya ve insana ilişkin her şeyi Marksizm'le açıklarlar. 

O yüzde dinden farksızdır derim. Marksistlerin bir kısmı hayalperesttir, romantiktir, bir kısmı ise romantizmle zaman zaman flört eden terörizme kayarlar, şiddetten yana olabilirler.

 

Solcuları, ama eski tip solcuları seviyorum, ama 80 sonrası devlet eliyle üretilen tipler gerçekten sevimsiz ve tehlikeli. Kürtçü hepsi.

Gelip PKK'ya güzelleme çekiyor, masum olduklarını söylüyor, Kürtçülük yapıyor, öte yandan beni milliyetçi olmakla suçluyor mesela. E ben milliyetçiyim zaten. Kendim söylüyorum.

Vatansever demeyi yeğliyorum ama bu Kürtçüler karşısında milliyetçiyim demekten de zerre kadar çekinmiyorum tabii. "Milliyetçilik tu kaka bir şey, ığğy, geri kafalılar milliyetçi olur" hani... Küçük aklıyla aşağılıyor güya, diğer yandan kendisi milliyetçilik yapıyor, üstelik terörist algımızı değiştirebileceğini sanıyor.

Zaten üsttede belirttim , dediğin gibi Marksizm çok hatalı bir düşünce sistemidir nedenlerimin bir kaçınıda yazdım önceki iletimde zaten. Marksizmi Celal Şengör'ün deyimiyle "Modern din " olarak tanımlıyorsun. Katılmıyorum diyemem fakat haklı oldukları konularda var elbet. ( Tekrar belirteyim , kürtçülerden bahsetmiyorum onlar direk terörist zaten.) Ben araştırma yap derken hiç felsefi yönünü eleştirdiğini görmediğim için o konu hakkında araştırma yapmanı öneririm demek  istemiştim.

tarihinde Tutunamayan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
36 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

dünya ve insana ilişkin her şeyi Marksizm'le açıklarlar.

Çok güzel bir noktaya değindiniz. İletide yazdığım zincirleme mantığı bunu açıklamak için yapmıştım. Dediğim gibi Marx sistemdeki iyi kötü bütün hadiseleri ekonomiye dayandırıyor. Ekonomik eşitsizliği çözerse herşeyi çözeceğini sanıyor. Zincirin başına ekonomiyi yerleştirdiğinden dolayı tabii hep bunlar. Bu yüzden sosyalist sistemi savunuyor. Eğer ekonomide eşitlik olursa her alanda eşitlik olacağını zannediyor. Fakat sosyalizmin yaratıcılığı yok etmesi , aydın sınıfın kaybolması , halkın sadece işçilerden oluşmadığı gerçeği vesaire liste uzayıp gider bunları unutuyor. Yani herşeyi ekonomiyle açıklamaya çalıştığından dolayı çuvallıyor. 

tarihinde Tutunamayan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...