Jump to content

Alkol tüketmeli miyiz?


Recommended Posts

Alkolün faydası falan olmaz. Zarardan başka hiç bir şeyi de yoktur. Azı ve çoğu da farketmez.

 

Bu zararın kabul edilebilir seviyesi, ortalama bir insan için ayda en fazla bir şişe, o da hani bir ufak rakı, falan eder. Evet, bu da zararlıdır. Ama vücut bunu tolere edebilir, normal şartlarda. 

 

Velakin alkolden bahsediyoruz. Bazı şeyler içeriğinde alkol bulundurur, bunlar için söylenebilecek olanlar, alkol dışındaki içerik için ayrı ayrı söylenebilir. Bu ad alkolün zararını artırır yada daha katlanılabilir kılabilir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Alkol yikimdan başka hiç bir şey getirmez, az çok fark etmez. Bunu zaten yasal olmasından da anlayabilirsin. Bi maddeye bağımlı olmak istiyorsan esrara bağımlı ol. ;) alkol ottan daha zararlı olmasına rağmen piyasada yasal ve teşvik ediliyor. Halbuki ot halktan gizleniyor çünkü zararı bırak sağlığa nice yararı bile olduğu için. ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, AteistBilinç96 said:

Normalde arada sırada bir kutu bira içerdim sadece. Geçen akşam en küçüklerinden bir şarap ve bir tane de bira içtim, hayatımda ilk kez sarhoş oldum. Şimdi canım sürekli içmek istiyor, çok istiyor. Kendimi zor tutuyorum.

O zaman tiksinesiye kadar iç. Burda kim ne derse desin bunu ancak yaşayarak anlayabilirsin. Bir kaç defa akşamdan kalma olunca aslında alkolün ne kadar amelelik olduğunu anlarsın yok kusmasi, kafa ağrısı falan. Yaşa, öğren ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, AteistBilinç96 yazdı:

Normalde arada sırada bir kutu bira içerdim sadece. Geçen akşam en küçüklerinden bir şarap ve bir tane de bira içtim, hayatımda ilk kez sarhoş oldum. Şimdi canım sürekli içmek istiyor, çok istiyor. Kendimi zor tutuyorum.

Alkol tüket ama bir seferde bu kadar fazla.gün içine yaymalısın.

 

Almanlar fransızlar çok içerler ama gün içine yayarlar.sen bir dikişte içmişsin.:)

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...

özellikle şarap hakkında çok çelişkili bilgiler mevcut.100 kişi faydasını saymakla bitiremezken,diğer 100 kişi zararlı olduğunu kanseri tetiklediğini falan söylüyor.anlamıyorum ki bunu anlamak çok mu zor iki gurupdan birine şarap içirirsin diğerine içirmezsin,10 yıl sonra kontrol edersin,aşağı yukarı bir sonuca varırsın.veya içenleri gözlersin.böyle çelişkili bilgilerin arkasında ne var anlamıyorum.sanki bizimle t.şşak geçiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

alkol zehirdir. bu yüzden aldığınız miktara göre etkileri gittikçe kötüleşir.

 

fakat, zehir kesinlikle zararlıdır demek de çok doğru değil. az ölçülerde zehir ile bünyenizi güçlendirmeniz ya da bazı işlemleri tetiklemeniz olasıdır.

bir uç örnek olarak :D  (kan, yılan, ısırılma, vb görmekten hoşlanmıyorsanız videoyu görmezden gelin.)

 

https://www.youtube.com/watch?v=8q_m-rDUNw0

 

 

şarabın yararlı olması daha çok üzümle ilgili sanıyorum, alkol ile değil.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 12.05.2018 at 14:58, Kemalist Fedai yazdı:

Haftada 3-4 gün şöyle bir iki şişe alkollü içecek tüketmenin bir zararı var mıdır? Kilo aldırır mı?

 

Faydaları var mıdır varsa nelerdir?

 

Öncelikle cannabis sativa, indica gibi türleri de dahil (ot,esrar,kubar her ne ise), alkolden daha da önceleri tüketilmesi olası bir madde fakat

antik dönemlerden beri yasaklanmaya çalışılmış, Hindistan ve Güney Amerika'da geleneksel olarak tüketilmeye devam eden tüketen insanlara

bir faydasının binlerce yıldır görülmediği bir madde. Hasar endeksi kimyasal ve fizyolojik etkileri yansıtmıyor. Yakılarak tüketilmesi çok çok kanserojendir.

Esrar etken maddesi olan THC'siz cannabis yağı, ağrı kesici olarak kullanılabilir. Bunun haricinde gizemli bir şifai etkisi şimdilik tespit edilemedi. 

Yasak olması gayet isabetli. Amerika'da yaşayanlar çocuklarını esir almış bu madde ile mücadele ediyorlar. Avrupa'da da çok yaygındır ve

taşkınlık, soygun, tecavüz gibi kriminal olayların ardında yer alır. En az tüketilen ülkelerden biri Türkiye'dir. Hollanda'da kısmen yasal olmak ile beraber

diğer ülkelerin tepkisini çekmektedir. Yakılarak tüketilmesi kanserojen olduğu halde insanlar böyle tüketiyor, çünkü uyarıcı etkisi en yüksek böyle alınıyor.

Bong gibi zerzevatları her mini markette bulursunuz mesela İngiltere'de. 

 

İçilebilecek tek alkol etil alkoldür. Antik Mısır'da insanların en temel yiyeceği ekmek ve bira idi, fakat

alkollü içeceklerin geçmişi daha eskiye dayanır. Alkol çok az miktarda meyve ve sebzelerde bulunur ve eğer evrimsel olarak

alınması gereken bir şey ise de bu miktar doğal gıdalarda mevcuttur. Literatüre gelirsek:

Etil alkol, kana karıştığında kanı asidik hale getirir. Metabolik asidoza sebep olur. Metabolik asidoz, aynı nefessiz kalan insan gibi

hücrelerin enerji yapısı olan mitokondrilerini bozar, bir nevi mikro kangren yapar. Karaciğer kanı tekrar olması gereken PH seviyesine

getirmeye çalışır, alkol karaciğere hücum ettiğinde karaciğer DNA'sında da değişikliklere sebep olur. Bedende önemli ölçüde DNA kırıldığında

mikro kanserler ortaya çıkar. Kanser artıp tolere edilemediğinde sıkıntılar baş gösterir ve kanser teşhisi konur.

Alkol sinir sisteminde de tahribata sebep olur ve onarılamaz. Az veya çok içmek az veya çok zarar verir. 

 

İçilemeyecek alkol ise metil alkoldür. Etil alkol mayalanırken içerisinde bir miktar da metil alkol bulunur. Bu oran yasalarla belirlenir.

Karaciğerde parçalanırken önce formaldehite sonra daha az zehirli formik aside dönüşür. Formaldehit tüm yaşamsallığı öldüren ağır toksik

bir maddedir. Ağır kanserojendir. Antik Mısır'da mumyalamada kullanılır ki bir bakteri cesetler üzerinde üreyemesin.

 

Kısacası alkol zararlıdır. Alkol hariç tutulursa: Şarap siyah çekirdekli üzüm itibariyle faydalıdır. Bira ise malt itibariyle faydalıdır.

İçerisinde alkol %1 ve altına düşürüldüğünde bu iki içecek ölçülü olarak muhteşem faydalıdır.

Eğer illaha alkol içecem diyorsanız düşük alkollü içecekleri tüketiniz.

tarihinde emretemelkuran tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Alkol konusunda yanlış anlaşılma var , örneğin ekmek ve şeker de bir alkoldür.  -OH molekülü taşıyan bütün organik maddeler alkol sınıfına girer.

 

Etil alkol İçmeli mi içmemeli mi herkes kendisi karar vermeli. 

 

Sıfatına prof denen biri çıkar yumurta çok zararlı der sonra aynı kişi pardon yanılmışım yiyebilirsiniz der. Bu sene nar çok şifalidır löpür löpür yiyin her derde deva derler seneye karnıbahar modası başlar..işte bağnazlığın toplumu getirdiği hal bu malesef.

 

Bütün bunlar TİCARİ KAYGILARLA SÖYLENEN YALANLARDIR.

 

Kim ne isterse yiyebilir zararı kendine oluyor kararı da kendi vermelidir.  Şerkeri de çok yersen komaya girersin.  Peygamber karpuz yememişti diyerek karpuzu yemeyen hıyarlar tanıyorum.

Yok alkol içti karısını dövdü başkasına da zarar veriyor  diyenler olabilir. Her şiddetin sebep bulup yasaklarsak cıscıbıl dolaşıyor olurduk şimdi..

 

iradeyi kontrol etmek , şiddete meyletmek gibi durumlar kişiye göre değişir. yan gözle baktın diye cinayet işleyenler var. Yan gözle bakmak zararlımıdır diye tartışalım mı yani?

Herkesin yapısı farklıdır. bunu genelleyemeyiz.

 

Sadece alkol alıp da sosyal ortamlara girmeyelim. Toplu taşıma araçlarında rahatsızlık veriyor bu durum. Hem geğirmek zorunda kalıyorlar , hemde bazen üzerine yaslanıp sızıyorlar.

Neticede osurmak da bir ihtiyaç ama toplum içinde değil..

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 12.05.2018 at 14:58, Kemalist Fedai yazdı:

Haftada 3-4 gün şöyle bir iki şişe alkollü içecek tüketmenin bir zararı var mıdır? Kilo aldırır mı?

 

Faydaları var mıdır varsa nelerdir?

 

On 12.05.2018 at 14:58, Kemalist Fedai yazdı:

Haftada 3-4 gün şöyle bir iki şişe alkollü içecek tüketmenin bir zararı var mıdır? Kilo aldırır mı?

 

Faydaları var mıdır varsa nelerdir?

Alkolün uzak durulması gereken çok baba zaraları olmasına rağmen kendimizi iyi hissetmek için onun faydalı yanlarını ararız. Saçma olmasına rağmen aynı şeyi nargile hakkında yaptım geçen gün, tabi o daha saçma,alkolün kafayı güzelleştirme sebebi olmaksızın kullanımında yararlar olabilir ( tıp , kimya vs dallarında) lakin nargilede ne yarar bulabiliriz ki.. keyif almak var sadece yararlı taraf olarak, karşılığında ciğerlerle başlayıp daha nice falanca organlarımızın canına okumak.. ne cahillik.. 

Alkol var olması gereken bir madde, uyuşturucu var olması gereken bir madde fakat biz insanlar ( bizden önceki atalarımız) bunları kötüye kullanmışlar ve biz şimdiki dünya insanları bunun zararlarını çekiyoruz ve hatta ailemize çektiriyoruz.  İçki içmenin verdiği keyif duygusuna karşı pek zayıfız, uyuşturucunun da öyle,yıllarca kurtulmaya çalışan biri olarak söylüyorum, şimdi uzak olabildiğim için çok şanslıyım, hem de çok. Annem çok çekti, sevgilim, ve ben ve belki başaları da..

Zararlı olduğu bile bile içeriz.. Deneyimin içine girer, dibine kadar ineriz, kurtulmak, yukarı çıkmak , uzaklaşmak gerektiğini anlarız.. zordur..uzaklaşabilenler neler çekmiştir uzaklaşabilmek için. Ve vücuttaki tahribat.. ve psikolojik tahribat... 

Dünya tarihi azıcık maaşını içkiye veren babalarla doludur. Oysa o içkiye verdiği para ile çocuğuna bisiklet de alabilirdi, kışın ayağını üşütmeyecek sağlam bir bot, süper bir mont.. Mutfak bütçesine önemli bir katkı yapabilirdi.. Çok sevdiği, çok keyif aldığı içkiyi, sigarayı bırakarak bir kahraman baba olabilirdi.. Kahramanlığın daniskası değil midir bu.. Büyüyünce anlayacaktır çocuğu babasının yaptığı büyük fedakarlığı annesinden dinlediğinde.Bu zevklerden vazgeçen bir eş karısının gözünde kahraman değil midir.

Oysa elini verdiysen kolunu , gövdeni, başını kaptırmışsındır... 

İçkinin , kumarın nice aileleri, yuvaları dağıttığı bilinmesine rağmen günümüzde hala en revaçta olan alışkanlıklar olması ne gariptir.

İnsan bunu biliyor, akıl ediyor fakat esiri oluyor yine de..

Oysa bunların zararlı olduğu dünyanın en eski kitaplarından birinde yazıyor, hemde 1400 sene önce yazılmış bir kitapta.. bir insan yazmış..

Hatta , " annen baban yaşlandıklarında onlara öff deme, onlara merhamet kanadını indir" falan da yazıyor okuyanlar için.. İyi bir adam olsa gerek?

Neyse, herkesin bildiği şeyleri yazarak geceye geyik katmış olduk..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sorunun soruluş şekline dikkatinizi çekerim.

Alkol tüketmeli miyiz?

Kimse bizi alkol tüketmeye (içmeye) zorlamıyor. Alkol içmek zorunda değiliz.

Alkol tüketmek tamamiyle gönüllü bir davranış şekli. Buna rağmen bazıları için alkol tüketmemek mümkün değil.

Onlar için alkolik deyimi kullanıyoruz.

Alkolizm önemli ve oldukça yaygın bir hastalık. Alkolik oldukları söylenen insanların yaklaşık yüzde 15i' ona yeniliyorlar ve ölüyorlar.

Alkol ayrıca trafik kazalarına ve çeşitli sosyal sorunlarla ölümlere ve yaralanmalara neden olarak dünya çapında milyonlarca insanın yaşamını mahvediyor. Alkolizm son derece yaygın ve çok tehlikeli bir hastalık. Alkolün sözde yararlarına güvenmek ve onlara dayanarak içmeye devam etmek ahmaklıktan başka bir şey değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...