Jump to content

Allah ateistleri affeder mi?


Recommended Posts

Forumdan bir üye bana şöyle bir soru sormuştu.

 

Ateistim! :D Bunun için de affeder misin? Gerçi bunun önemi yok. Kendine bir test uygula bakalım ne çıkacak. Sence allah ateistleri affedebilir mi? Böyle bir durumu hayal edebiliyor musun?

 

Kendisine şöyle bir cevap verdim ama yorum alamadım. 

 

"

Sadece Allah'ın kendisi ateist olmayı hak ediyor. Ateist olmak için Allah ile bir olacağımız güne kadar beklemelisin. Belki de Allah senin ateist olmanı affedecek bir yol sunmuştur sizlere bilemiyorum. Bilim ve teknolojinin sınırlarında kendini daha fazla zorlaman gerekiyor olabilir bilemiyorum. Ancak öğrendikçe bu ateist olmanı pekiştiren sağlamlaştıran bir tablo çıkarmayacaktır sana emin ol.

 

Benim bir teorime göre ateist olan yada olmayan insanlar çeşitli zeka seviyelerindedirler ve farklı yaşlardadırlar. Şunu sen inceledikten sonra devam edeyim.

 

zekan.jpg

 

Zihinsel engelliyi ateist kabul edersek ki haklıdır. Sonraki seviyelerdeki insanları örneğin sınırda zekayı sorgusuz bir teist yine donuk zekalıyı sorgusuz ateist kabul etmeye devam edip tüm listeyi bu şekilde tamamladığında Çok üstün zekalının ateist olduğunu görürsün geriye bu listede olmayan ve 130 IQ nun çok daha üzerindeki grup kalıyor geriye.

 

Bu gruptakiler ise dahileri oluştururlar. Onlar teisttir ve çok sağlam argümanlar sunabilirler. Belki de çoğu Peygamberdir. Bunu biraz düşün.

 

Hepimiz bazı git geller yaşadık özellikle yaşımızla da değişen bu git gellere böyle bir açıklama getiriyorum. "

 

Siz benim bu konudaki teorim konusunda ne düşünüyorsunuz? Neler yazabilirsiniz?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 158
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sevgili @John Ahmet, düşüncenize katılıyorum ancak eksik buluyorum, yalnızca zeka, teknoloji veya bilim değil, ilahiyat/teoloji ve tarih bilgisi de gerekmektedir. Hangi din olursa olsun, teolojik alt yapısı zayıf olan kimseler yanlış kararlar alabilirler. Bu nedenle ilahiyat öğreniminin, alt yapısının olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

 

Birçok kişinin içine doğduğu kültür toplumu olan İslam'ı bilmediklerini, yanlış ve çarpık anladıklarını gördüm. Sanırsam biz dinsizlerin dogması dinlerdir, bazı konuları anlamamakta diretiyoruz yahut dediğiniz gibi kapasiteleri yetmiyor. 

 

Öbür yandan Tanrı fikri gerçekten de muazzam bir fikirdir. Sonradan var olanlar olarak, var olmamıza sebep veren veya sebebi olan bir şey(ler) olduğunu reddemeyiz. Hakeza, reddetmeyi deneyebiliriz ama genellikle çelişkiye düşeriz. 

 

Örneğin birisi teist/deist, diğeri ateist açıklama da görüleceği üzerine;

 

-Evren nasıl var oldu? Cevap; Tanrı/Allah/Yahve... yarattı. Peki O'nun temelinde ne var/varlığı nereden kaynaklıdır? Cevap; O her zaman vardı. Yorum; Hiçbir şeyden nedensiz var olmaz, bakın, Tanrı fikri hiçbir çözüm getirmiyor hatta karmaşık hale getiriyor çünkü O'nun kökenini açıklayamıyoruz.

 

-Evren nasıl var oldu? Cevap; (teorilerden biri) kuantum dalgalanmaları sayesinde. Peki O'nun temelinde ne var/varlığı nereden kaynaklıdır? Cevap; o enerji her zaman vardı. Yorum; bakın, evrenin kökenini Tanrısız çözdük(?!..)

 

Mormon Kitabından çok sevdiğim bir sahne vardır. Alma 30. Bölüm, 43. ve 44. ayetlerde şöyle yazılıdır:

 

Alıntı

43. Ve şimdi Korihor Alma’ya: “Eğer sen Tanrı’nın var olduğuna dair beni ikna edebilecek bir işaret gösterirsen, evet, bana O’nun gücünü gösterirsen, o zaman sözlerinin doğruluğuna inanacağım” dedi.

 

44. Fakat Alma ona şöyle dedi: Sana yeteri kadar işaret gösterilmiştir! Tanrını mı deneyeceksin? Bütün bu kardeşlerinin ve ayrıca bütün kutsal peygamberlerin tanıklığı ortadayken, bana bir işaret gösterin mi diyeceksin? Kutsal yazılar önünde duruyor, evet ve her şey Tanrı’nın var olduğunu gösteriyor; evet, hatta dünya ve üzerindeki her şey, evet ve onun hareketi, evet ve kendi düzeni içerisinde hareket eden bütün gezegenler, Yüce bir Yaratıcının varlığına tanıklık ediyor.

 

Yazıldığı gibi, adına kutsal denilen yazılar önümüzde duruyor. İnsanların Tanrıya dair tanıklıklarını biliyoruz, okuyoruz fakat Tanrı vardır demekte kendi başına çözüm gerektirmiyor. Hangi Tanrı, hangi din ve o dinin hangi yorumu gibi kıstasları da beraberinde getiriyor.

 

Soruya dönersek, Allah affeder mi sorusuna, Müslümanların deyimi ile Allah-u alem diyelim. Yani en iyisini Allah bilir, bütün teoriler Allah'ın yapmak isteyeceği şey dışında geçersizdir. Teorik olarak, biz O olmadığımız gibi, O'nun gibi de düşünemeyiz. Tabii kişinin karar alma mekanizmasında şayet bir eksiklik veya problem var ise de, kurtuluşu hakkındaki hükmü en nihayetinde Allah verecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
51 dakika önce, sağduyu yazdı:

Geçen gün kızlarından biri olan Uzza'ya sordum, ateistlere çok kırgınmış, onları asla affetmeyeceğim diye kendi kendine konuşuyormuş.

 

Allah elbette bizi sadece ateist ve teist olmamıza göre değil tahayyül sınırlarımızda yaptığımız eylemlere göre değerlendirecektir.  Hubel'e bu konuda sorular sormayı dene dahi grubundan isen cevap alma ihtimalin çok yüksek hatırlatırım.

 

Bir saat önce, beş kalır yazdı:

Sevgili @John Ahmet, düşüncenize katılıyorum ancak eksik buluyorum, yalnızca zeka, teknoloji veya bilim değil, ilahiyat/teoloji ve tarih bilgisi de gerekmektedir. Hangi din olursa olsun, teolojik alt yapısı zayıf olan kimseler yanlış kararlar alabilirler. Bu nedenle ilahiyat öğreniminin, alt yapısının olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

 

Katılıyorum genellikle bu konuda tartışanlar saydığın konularda bilgi sahibiler ancak benim saydıklarımda çoğunlukla zır cahiller. Özellikle ülkemizde sınır bilim konularına haber kanallarında ve medyada çok uzak kalabiliyoruz. Bu konular için daha fazla çaba sarf etmek gerekiyor. Eksik kaldığımızı düşündüğüm bu konulara vurgu yapmak istedim.

tarihinde John Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
43 minutes ago, John Ahmet said:

 

Allah elbette bizi sadece ateist ve teist olmamıza göre değil tahayyül sınırlarımızda yaptığımız eylemlere göre değerlendirecektir.  Hubel'e bu konuda sorular sormayı dene dahi grubundan isen cevap alma ihtimalin çok yüksek hatırlatırım.kiyor. Eksik kaldığımızı düşündüğüm bu konulara vurgu yapmak istedim.

 

Allah sana bunları nasıl bildirdi? Aranızda kırmızı hat falan mı var? Yoksa her akşam buluşup rakı balık eşliğinde sohbet mi ediyorsunuz?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, John Ahmet yazdı:

zır cahiller.

 

Tabi tabi... :lol: O yüzden devri daim makineleri aslında çalışır, bilen yok! :0_80cbc_37a71a73_L: 

 

Hayır süzme... Yapabileceğin ne var da? Beynine zeka mı enjekte edeceksin, ne yapacaksın bunun? Conahmet işte... Devri daim makinesi çalışır diyor süzme... :D Yapacak bir şey yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yalnız şimdi konunun dikkat edilmesi gereken yanı şu. Soru net! Allahınızın ateistleri affedebileceğini hayalinizde canlandırabiliyor musunuz! Tabii nerden bileceksiniz allahınızın ne bot yiyeceğini, onu sormuyorum. Allah bu, ne isterse yer! İsterse sizi ne cenneti ne hurisi lan ittir olun gidin sizi nabekarlar diye kovalaya da bilir. Cennete ateistleri koyacağım lan var mı itirazı olan da diyebilir. Allahınızın işine karışın demiyorum. 

 

Bunu hayalinizde bir canlandırın bakayım becerebilecek misiniz diyorum.

 

Ilımlısı ılımsızı hiç böyle bir şeyi hayalinde canlandıramıyor iyi mi! İşte dinin insanları ne hale getirdiğinin somut göstergesi bu soru karşısında müslimlerin böyle kıvırtmaları. "Allah bilir... Belki... Ne bileyim... Allahü alem... Cart... Curt..." Alabileceğin en iyi yanıtlar bunlar, daha iyisini hiç bekleme!

 

"Allah insanları fikirlerine, düşüncelerine, inançlarına göre değil, yaptıkları eylemlere göre yargılar" diyebilecek bir tane müslim var mı! Yok! Bunu diyebilecek bir tane müslim çıksın, öp de başının üstüne koy. Daha bu testi geçen müslimi anası doğurmadı. İlaç için olsun bir tek, bir tane müslim bunu diyemez. İşte İslam dediğiniz şeyin içler acısı hali...

 

Fikir özgürlüğü yok... İnanç özgürlüğü çölde serap... Düşünce özgürlüğü zaten hiç arama... İnanca göre ayrımcılık boğazı aşmış... Ötekileştirme gırla gidiyor... Düşmanlaştırma had safhada... Ne bu, İslam... İlkellik, bağnazlık, gerilik, cahillik, yobazlık içinde yüzen bir din...

 

Şu yukarıda bold yaptığım cümleyi en ılımlı bir müslimin ağzından duyma şansınız ne kadar? Sıfır. İşte size İslam. Bu karanlık iblisi iyi tanıyın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi farkettim, con Ahmet cevaba biraz yaklaşmış ama tahayyül sınırlarında diye kıvırtmış yine de... İlla kıvırtır bu müslimler. Bir lafı düzgün, dürüstçe, açıkça ve net söyleyemezler. 

 

Bu tahayyül sınırlarından ne kastettiğini tabii kendisine sormak lazım ama, pis kokular geliyor bundan. Bu yine inançtan düşünceden bunların sınırlanmasından zaptü rapt altına alınmasından bahsediyor. Bilinç altından İslam iblisi zorluyor öyle her fikri inancı da serbest bırakma diye!

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, sağduyu yazdı:

Geçen gün kızlarından biri olan Uzza'ya sordum, ateistlere çok kırgınmış, onları asla affetmeyeceğim diye kendi kendine konuşuyormuş.

 

Ben de diğer kızı olan Menat'a sordum. O daha vahim şeyler söyledi. Ateistler dendi mi Allah delleniyor, hırıltılar çıkararak krizler geçiriyormuş. Sizin yüzünüzden kalpten gidecek adam dedi. O sırada diğer kızı Lat geldi. Allah babamız ölünce baş tanrıça ben olacağım ona göre dedi. Menat bozuldu ama ona ters ters bakmakla yetindi. 

 

Peki Lat'cığım senin tavrın ne olacak bize karşı tanrıça olduğunda diye sordum. E bakarız bakalım diye hınzır hınzır güldü. Bunun da ne yapacağı belli değil. Şimdiden kaprise başlamış. Uzza'yı ben göremedim. Heralde Allah ile en çok o ilgileniyor. Eee kız evladı illa ki... Oğlan evladından kim ne hayır görmüş... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 hours ago, John Ahmet said:

Forumdan bir üye bana şöyle bir soru sormuştu.

 

 

Kendisine şöyle bir cevap verdim ama yorum alamadım. 

 

"

Sadece Allah'ın kendisi ateist olmayı hak ediyor. Ateist olmak için Allah ile bir olacağımız güne kadar beklemelisin. Belki de Allah senin ateist olmanı affedecek bir yol sunmuştur sizlere bilemiyorum. Bilim ve teknolojinin sınırlarında kendini daha fazla zorlaman gerekiyor olabilir bilemiyorum. Ancak öğrendikçe bu ateist olmanı pekiştiren sağlamlaştıran bir tablo çıkarmayacaktır sana emin ol.

 

Benim bir teorime göre ateist olan yada olmayan insanlar çeşitli zeka seviyelerindedirler ve farklı yaşlardadırlar. Şunu sen inceledikten sonra devam edeyim.

 

zekan.jpg

 

Zihinsel engelliyi ateist kabul edersek ki haklıdır. Sonraki seviyelerdeki insanları örneğin sınırda zekayı sorgusuz bir teist yine donuk zekalıyı sorgusuz ateist kabul etmeye devam edip tüm listeyi bu şekilde tamamladığında Çok üstün zekalının ateist olduğunu görürsün geriye bu listede olmayan ve 130 IQ nun çok daha üzerindeki grup kalıyor geriye.

 

Bu gruptakiler ise dahileri oluştururlar. Onlar teisttir ve çok sağlam argümanlar sunabilirler. Belki de çoğu Peygamberdir. Bunu biraz düşün.

 

Hepimiz bazı git geller yaşadık özellikle yaşımızla da değişen bu git gellere böyle bir açıklama getiriyorum. "

 

Siz benim bu konudaki teorim konusunda ne düşünüyorsunuz? Neler yazabilirsiniz?

 

 

 

Madem aynısını buraya aldın, aynı cevabı verelim:

 

Teistlerin osuruktan başka bir argümanı var mı ki, onlarda zekadan falan bahsediyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

El ilah ,Ortadoğu mitidir, Lokal İsrail  tanrısı yahweh’in kullanışlılığı görülünce diğer kültürlerde biraz geliştirilerek sokulmuş,sömürü ve yağmacılık adına kullanılmıştır.

El ilahın temel olarak ilgilendiği konular köle,cariye,ganimet paylaşımıdır.

Yani El ilah bir arap tasarımı, sanal bir kavramdır.

Biraz eski Ortadoğu mitleri ve dinlerini araştıran herkes bu gerçeği görecektir.

Doğru soru ateistler,teistlerin yüzyıllardır işledikleri hak ve hukuk ihlallerini affedecek mi ? olmalıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, John Ahmet yazdı:

Ancak öğrendikçe bu ateist olmanı pekiştiren sağlamlaştıran bir tablo çıkarmayacaktır sana emin ol.

 

 Neden ki? Tanrıya dair hiçbir iz bulamadık şuana kadar. Dolayısıyla da bilim bu konuda boş hipotez olan "Tanrı yoktur." varsayımını kabûl ediyor.

14 saat önce, John Ahmet yazdı:

Bu gruptakiler ise dahileri oluştururlar. Onlar teisttir ve çok sağlam argümanlar sunabilirler.

 

 Bu varsayımınızı desteklemediniz. Argümanınızı oluşturan varsayımlardan biri olduğu için bunu destekleyecek güvenilir bir istatistik istiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, anibal yazdı:

Bu gruptakiler ise dahileri oluştururlar. Onlar teisttir ve çok sağlam argümanlar sunabilirler. Belki de çoğu Peygamberdir. Bunu biraz düşün.

Bu kadar zeki olduğunu düşündüğün peygamberler insanlığa ne vermiş?Pardon Anibal sorum sana değil Öneriyi sunana Ayrıca Teist ve Ateistler arasında bir IQ testimi var? Neye dayanıyor?

tarihinde Antonius tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, Antonius said:

Bu kadar zeki olduğunu düşündüğün peygamberler insanlığa ne vermiş?Pardon Anibal sorum sana değil Öneriyi sunana Ayrıca Teist ve Ateistler arasında bir IQ testimi var? Neye dayanıyor?

 

 

Şimdi bunlar, gelir, osururlar... Eğer makamlı bir şekilde osurmuş olurlarsa, ooo, müthiş zeki ve hikmetli bir şey osurduklarını söylerler. 

 

Anlayacağınız bunların götlerinden başka bir dayanağı yoktur.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 12.05.2018 at 22:50, John Ahmet yazdı:

Forumdan bir üye bana şöyle bir soru sormuştu.

 

 

Kendisine şöyle bir cevap verdim ama yorum alamadım. 

 

"

Sadece Allah'ın kendisi ateist olmayı hak ediyor. Ateist olmak için Allah ile bir olacağımız güne kadar beklemelisin. Belki de Allah senin ateist olmanı affedecek bir yol sunmuştur sizlere bilemiyorum. Bilim ve teknolojinin sınırlarında kendini daha fazla zorlaman gerekiyor olabilir bilemiyorum. Ancak öğrendikçe bu ateist olmanı pekiştiren sağlamlaştıran bir tablo çıkarmayacaktır sana emin ol.

 

Benim bir teorime göre ateist olan yada olmayan insanlar çeşitli zeka seviyelerindedirler ve farklı yaşlardadırlar. Şunu sen inceledikten sonra devam edeyim.

 

zekan.jpg

 

Zihinsel engelliyi ateist kabul edersek ki haklıdır. Sonraki seviyelerdeki insanları örneğin sınırda zekayı sorgusuz bir teist yine donuk zekalıyı sorgusuz ateist kabul etmeye devam edip tüm listeyi bu şekilde tamamladığında Çok üstün zekalının ateist olduğunu görürsün geriye bu listede olmayan ve 130 IQ nun çok daha üzerindeki grup kalıyor geriye.

 

Bu gruptakiler ise dahileri oluştururlar. Onlar teisttir ve çok sağlam argümanlar sunabilirler. Belki de çoğu Peygamberdir. Bunu biraz düşün.

 

Hepimiz bazı git geller yaşadık özellikle yaşımızla da değişen bu git gellere böyle bir açıklama getiriyorum. "

 

Siz benim bu konudaki teorim konusunda ne düşünüyorsunuz? Neler yazabilirsiniz?

 

 

Bugünlerde 87 yaşında müslüman olan hollandalı yahudi geldi aklıma

konu israilde tartışılıyormuş adam hitler dinsizinin zulmünü görmü

kendisine bakan müslüman yardımcısından etkilemiş vs

 

bir de kızldeniz musa as geçtikten sonra kapanırken MUSANIN ALLAHINA İMAN ETTİM diyen firavun var

ölüm anı tövbe kabul olmadığı için cehennemlik

ama yine de iman ettiği için vücuduna bir canlılık çürümeme Cenabı Hak vermiş

ingilterede bir müzede şimdi

yani kalbi mühürlü olan bu sitede var bir kaç kişi dışında 

hala ümit var

tövbe kapısı açık

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 minutes ago, dr.Kemal said:

Bugünlerde 87 yaşında müslüman olan hollandalı yahudi geldi aklıma

konu israilde tartışılıyormuş adam hitler dinsizinin zulmünü görmü

kendisine bakan müslüman yardımcısından etkilemiş vs

 

bir de kızldeniz musa as geçtikten sonra kapanırken MUSANIN ALLAHINA İMAN ETTİM diyen firavun var

ölüm anı tövbe kabul olmadığı için cehennemlik

ama yine de iman ettiği için vücuduna bir canlılık çürümeme Cenabı Hak vermiş

ingilterede bir müzede şimdi

yani kalbi mühürlü olan bu sitede var bir kaç kişi dışında 

hala ümit var

tövbe kapısı açık

 

Ancak senin gibi mal bir gerizekalı böyle salakça bir iddiaya inanır. Allah'ının malı!

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 hours ago, dr.Kemal said:

Bugünlerde 87 yaşında müslüman olan hollandalı yahudi geldi aklıma

konu israilde tartışılıyormuş adam hitler dinsizinin zulmünü görmü

kendisine bakan müslüman yardımcısından etkilemiş vs

 

bir de kızldeniz musa as geçtikten sonra kapanırken MUSANIN ALLAHINA İMAN ETTİM diyen firavun var

ölüm anı tövbe kabul olmadığı için cehennemlik

ama yine de iman ettiği için vücuduna bir canlılık çürümeme Cenabı Hak vermiş

ingilterede bir müzede şimdi

yani kalbi mühürlü olan bu sitede var bir kaç kişi dışında 

hala ümit var

tövbe kapısı açık

 

 

 

Böyle mal mal pusuda bekliyorsunuz, birisi bir palavra atsada, biz de üzerine atlasak diye. 

 

Bir silkinip kendinize gelip, bu martavala kanacak kadar nasıl embesil olduğunuzu görseniz, hayatınız bambaşka olacak ta, nerde sizde o kafa?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...