Jump to content

Erkekler Artık Evlenmek İstemiyor


Recommended Posts

Bizim toplumumuz için konuşuyorum, diğerleri içinde pek yaşamadığımız için onlarla kıyaslama yapamam.

 

Hem etrafımdaki arkadaşlarımdan hem de kendimden biliyorum.

 

Erkekler artık evlenmek istemiyor.

Kadınlar ise öyle değil, erkeklere nazaran daha çok evlenmek istiyorlar.

 

Ben bunun arkasındaki sebebi bilmiyorum, pek düşünmedim. Muhakkak psikolojik bir açıklaması olması lazım.

 

Aklıma gelen en basit şeyler;

-Evlenmek ciddi masraf ve pek çok külfet

-Paran varsa araban varsa defalarca kez farklı eşlerle tek gecelik ilişki yaşayabilirsin.

-Evlilik özgürlüğü kısıtlar.

-Daha önce, kendisi gibi defalarca kez ilişki yaşamış bir kızla evlenilmek istenmiyor.

...

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kızları ekonomik olarak memnun etmek zor. Evlilik önceki diğer aşamalar gibi olmuyor. Artık kızların her şeyi var, hepsi baba evinde birer prenses. Samanlık seyran olur anlayışı bitti. Bu durumda erkeğin evlilikte karşı tarafın standartını tutturması ya da yükseltmesi çok aşırı zorlaşıyor. Liseyi üniversiteyi birlikte geçiren çiftler bile ya evlenemiyor ya da bozuşarak evleniyorlar. Bu yüzden evlilik denilince kara kara düşünmeyen adam yok çünkü hayat boyunca sürecek bir ekonomik yük demek. Tabii 20'li yaşlardaki iki normal gencin evliliği için söylüyorum.

 

Birbirlerini okuldan, işten, kurstan, hayatın doğal akışından falan tanımayıp da eş dost aracılığıyla tanıştırılanların durumu bence en kötüsü. Bu şekilde evleneceğime evlenmeyeyim daha iyi. :89:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eskiden evlilikler gönül ile olurdu şimdi para ile oluyor.

Eskiden bir lokma bir hırka mutlu olmak için yeterliydi şimdi cenneti de ayaklarının altına sersen yine de yetmiyor.

Eskiden yuvayı dişi kuş yapardı şimdi yuvayı dişi kuş bozuyor.

Bunun neden bu hale geldiğini öğrenmek isterseniz, çok basit, din ne kadar egemen olduysa aile kavramı da o kadar bozuldu.

Din eşittir bozuk ekonomi, din eşittir yoz toplum ve din eşittir suç olmaktan çıkarılan tecavüz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

  Bekarlık sultanlıktır, boşa dememişler??.

   Evliliğin tek cazibesi çocuk sahibi olmak, büyüdüğünü görmek vs. Eğer bu yönde bir isteği yoksa er kişinin -ki mutlaka vardır- yaşlılığında dahi yalnız yaşayabileceğine, her türlü işini kendi başına yapabileceğine güveniyorsa neden evlensin ki ? Koca bir ömrü aynı kişiyle geçirebilmek için gerçekten aşırı derecede uyumlu olmak gerekir, yoksa o iş zor. İki üç yıl sürmez boşanır, 3-4 yılda anca yapabileceği birikimi saçma bir karar yüzünden çöpe attığıyla kalır ortada. Velayet, nafaka gibi meselelerle de uğraşırsa bunalıma girmesi işten bile değil. O yüzden hiç kimse tam anlamıyla emin olmadıktan sonra çevre baskısı gibi nedenlerden dolayı evliliğe adım atmamalı. Hiç mi yapmak istediğiniz bir hobiniz, gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz, görmeyi istediğiniz bir yer yok da işe girip elinize biraz para geçer geçmez çat diye evleniyorsunuz anlamıyorum ki. 

   Ayrıca baş sebeplerden birisi de toplumda evliliğin anlamının, sınırlarının yanlış biliniyor olması . Evlilik demek diğerinin üzerinde tam bir egemenlik sahibi olmak anlamına gelmiyor. Evet, evlenmiş de olsanız siz yine de bir bireysiniz. Bir elmanın iki yarısı falan olmadınız.  

     Bütün bunlara rağmen evlenilmesinin nedeni üremekten ileri geliyor olsa gerek ki hiç de yabana atılır bir neden değil. Başka türlü de bu görevi yerine getirebilirler ama en garanti yol olarak evlilik görülüyor herhalde. 

   

tarihinde Zarava ehmel tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

rızkını Allah verir  diye evlenip en az üç çocuk yapmayı öğütleyen halkımı ve  bu halkın içinden çıkmış cumhurbaşkanımız var.

 

Dünyada aşırı nufus artışı var.kişi başına düşne toprak alanı giderek azalıyor.Diğer canlıların yaşama alanlarını yok ediyoruz.Çoğunun soyu tükendi.

 

Evlenmeyenler iyi yapıyorlar.Almanya gibi nufusun azalması lazım.Yoksa hitler gibi daha çok toprak alanı gerekiyor diye sağa sola savaş açmak zorunda kalırsın.

 

https://tr.wikipedia.org/wiki/Lebensraum

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunun sebebini kendimden açıklayayım.

Kızlar genelde hiçbir halta yaramazlar okul okumazlar meslekleri yok vs ve her türlü erkekle takılırlar baba parası yerler.Gösteriş yapar eglenirler fakat 25 30 lu yaşlara geldiklerinde evlenmek kendilerini parası olan bir erkeğe yamamak isterler. Hertürlü haltı yer en sonundada evlenmeye çalışır biriyle.Yani kadınların çoğu genelde bir halta yaramayan işi gücü kültürü vs olmayan tipler sadece bedenlerini ve güzelliklerini kullanarak oturduğu yerden bir şeyler elde etmeye çalışan tipler oldukları için evlenmek ister. 

Erkekler neden evlenmek istemez?

Ben istemem böyle tiplerle evlenmek istemem ayrılıncada nafaka derdi vs oluyor hertürlü para koparmaya çalışmalarından kaynaklı. Dünyada paran varsa tipin varsa araban varsa yada ortamın varsa bir şekilde kızlar seni buluyor. Fakat hep çıkar için buluyorlar evlilikte gereksiz çocuk yapmakta gereksiz.Genelde hangi erkekler evlenir ? Hertürlü işimi yoluma koydum etrafımda fazla kız yok bulduğumla evleneyim der evlenirler genelde.Zorunluluk gibi bir şey.

Fakat benim gibi düşünenler evlenmez tek gecelik hayat yaşar parası olur keyfine bakar dırdır çekmez çocuk yapmaz benim gibi sorumluluk sahibi değilseniz kendinize bile zor bakıyorsanız çocuk yapmazsınız vs... Bu böyle uzayıp gider kısacası evlenmek saçmalıktır evlenmeyin :D

Fakat değinmem gereken bir konu daha var. Türkiye gibi bir yerde evlenmek çok kötüdür.10 milyar maaş almıyorsan evlenip çocuk yapamazsın yoksa işkence gibidir.

tarihinde Dontcryforme tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben her zaman centilmen olmuşumdur ama bakın içimden neler geçiyor;

Neden ilişki işcileri kadınlardan olur bu fazlasıyla eleştiriye açık bir konu fakirlik vs hangi sebepten olursa olsun böyle bir mesleğe karşı kadınlar pekte protesto edici davranmıyorlar,kadınlar neden (en azından trde) sevme zahmetine giremiyorlar yada sevseler de entellektüel değiller soyut şeylerden konuşmakta bir yere kadar yada şiirsellik hadi kadının da şair olduğunu varsayıyorum, hesabı neden erkekler ödüyor,kibarlık sadece erkekten bekleniyor bir kişi eğer evliliği anlayış olarak görecek kadar zeki değilse yada aşkından,şehvetinden ölüyorsa ve bu sebepten evleniyorsa cicim ayları geçince bu evlilik ne yazık ki kağıt üstünde kalabilir yada bitebilir(belki) ama bir kişi sadece şehvet için evlenmek yerine para karşılığında kişiye gidebilir ve kaliteli bir hizmetle tatminiyete ulaşabilir ve parasını kaptırır, eğer zekiyse ki tasvip ettiğim bu işi yapanlara para kazandırmaz.Çocuk yapmak yerine evlat edinirsin olur biter(eğer bir şeyler hissedilecekse).Durumun vahameti çok basit etrafa bakınca görülecektir erkekler şebeklik yaparak dikkat çekmeye çalışırlar yada genelde hep konuşmaya çalışan erkektir güdülerin etkisiyle erkek haliyle kadınla yatmak ister çoğu böyle(olası çapkın hedonist erkek kandırılmış bir kadın evlilik(olmaması gereken evlilik) ayrılık yada şiddet) ama iş zeki insanlara gelince tecrübeli insanlara yani bu tip şeylerin önemi yoktur hatta evlilikte hayat arkadaşı olmak ortaya çıkar ideal olan yani.

Evliliğin amacını sağlam kurgulamak gerekir tabi takılmacalar(takılsınlar evlenmesinler) sayılmaz.

Bazı erkekler bazı kadınlarla ve bazı kadınlar bazı erkeklerle arkadaş olmak istemiyor durum bu,bu eleştirilere muhatap olmayanlar zaten mükemmeldir.

Bence beklentileri düşürmek tek çıkış yolu eğer ki mutlu olunabiliyorsa ama evlilik buna değer mi? uzlaşma yoksa ve tek bir taraf daha çok çabalıyorsa bence değmez ama birilerine göre değebilir.

 

tarihinde yüpyücecik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...