Jump to content

İkinci tura İnce mi yoksa Akşener mi kalmalı?


Recommended Posts

  • İleti 152
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Anlamak değil, biliyoruz zaten, ama her halükarda iktidarı almaktan kaçamayız. Tayyip batırsın demek olmaz, fazla karamsarlık olur o. Siyaseti kendi geleceğimizin keyfine göre yapamayız. İdeallerimize göre yapabiliriz. Kimseyi de "kullanamayız". Kullanalım diyen yukardaki o at siki Tayyip'in laik versiyonudur. Demokrasiyi nasıl başaracağız? Hiç kimsenin yanıtlamaya hazır ve istekli olmadığı asıl soru bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 minutes ago, Levent.ercan@yahoo.com said:

Demokrasi diye birsey yoktur. Derin muktedirlerin uydurmasi o.

 

Tanrı da yüzeysel muktedirlerin uydurmasıdır, biz ona bir şey diyor muyuz? Alla alla. Nerden çıktı bu demokrasi yoktur söylemi? Demokrasi yoksa neden seçimleri bu kadar önemsiyorsun? Neden akşam akşam burda bu kadar allahsızın arasında sohbet peşindesin? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 25.05.2018 at 17:16, Türk Ateist yazdı:

Öte yandan Tayyip kazansın istemiyor da değilim... Yarattığı enkazın altında kalışına ve onu Allah yapan kitlesinin, kafasını ezmek için peşine düşüşüne tanıklık etmek iyi gelecek. 

Tayyip bir seçimi daha kazanır ve ülke dibe tamamen vurursa İslamcılar bir daha hiçbir zaman iktidara gelemez. Çocuklarımız, torunlarımız rahat eder.

 

Sevgili kardeşim, bunu ben de çok düşünmüşümdür lakin işin aslı öyle olmuyor, keşke öyle olsa da dediğin gibi en azından gelecek nesil biraz rahat nefes alır.

Yetmişli yıllarda Demirel zamanlarında da aynı şeyi düşünüyordum, Demirel'i seçelim de millet ne olduğunu görsün, bu zihniyette olanları bir daha seçmesin derdik.

Ancak şunu çok iyi öğrendik, millet zihniyete, kişiye, geçmişe bakmıyor, baktığı tek şey sadece güne güncele bakıyor.

Yani bugün tayyip yaptığının on katını yapsın, bir kaç yıl sonra unutulur veya yaptıkları sonradan önemsenmez tekrar seçilir, öyle bir toplum kafası mevcut.

Demirel ülkeyi harabeye çevirirdi, tam ortalık karışacakken enkazı Ecevit'e devrederdi, Ecevit ekonomiyi düzeltmek için canla-başla çalışır biraz düzeltecek oldu mu tekrar Demirel devreye girer MC ile yönetimi ele alırdı. Bu sadece burada değil, tüm dünyada bizim gibi geri bırakılmış ülkelerde aynısı uygulanır.

Bu yüzden tayyip gibi faşistler isterse 40 yıl kalsın birkaç sene ara versin yine onu seçerler, toplum dediğin kalleştir, nankördür, gerçek vatansever hükümeti desteklemezler, çünkü gerçek vatansever hükümetlerden çalamazlar, avantadan yararlanamazlar, kendi pisliklerini kabul ettiremezler.

İşte Ecevit bu yüzden hiç bir zaman tek başına ve tam süre iktidar olamadı.

Toplum kafası pislikten ne kadar arınırsa, ne kadar aydınlanır ve çağdaş bir kafaya kavuşursa tayyip gibiler de o kadar yer bulamaz, kısaca tayyip bugünkü toplumun kafasıdır...

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben  tanrıyada inanıyorum! demokrasiyede inannıyorum.ama tanrı ve demokrasi bana inanmıyor.süreklı bana ihanet ediyorlar. bu yüzden bir anlamı olmuyor dogal olarak.

bu gezgende demokrası oldugu düşünülen her ülkede mafyaların sözü geçiyor. en büyük mafyada devlettir.  eeee dogal olarakta bunlarla savasamıyoruz. ama burda 

 en büyük ihaneti tanrı yapıyor. oda bizi terk etmış. herşeyi fiziksel güze bırakmış bu gerçegı çok iyi gördüğüm için tanrıların karşıma çıkıcak cesaretı yok. 

biz yaşadıgımız sürece asla huzur bulamıyacagız. eskı tarıh ve yenı tarıh hiç farketmez. dünya varoldugundan berı tanrıda ortalarda yok. insanlıkta. :276:

 tek gördüğün en büyük gerçek zengınlerin ve fakirlerin ortaya çıkmasının en büyük nedeni. kapitalizmin oluşturdugu mafyalar ve derin devletlerdır. 

 bu şartlar altında tanrıya inanmak.. tanrıya dua etmek için aptal keriz IQ yoksunu cahıl yobaz  deli mantıksız. anlamsız. en önemlisi 

 bu lanet sisteme köle olmak demektır. 

 bu sistemde varolan her parca yani işleyen her parca sistemın donanımsal birer kölesidir. kim ? bu köleler bir bakalımmı? aynı zamanda bu köleler 

 sistemi beslıyerek bu lanet sistem ıdahada güçlu hale getirmektedır. 

önce bu lanet sistemı kuranlardan başlıyalım. 

1: devlet.

2: askeriye 

 3: polıs.

4: yargı sistemı. 

5: mafya. 

şimdide köle olanları yazalım .yanı sistemı beslıyenlerden.. 

1: farbıkada calışan işçiler.

2: emlakçılar. 

3: okul 

4: dinler.

 5: bankalar. 

 

 benim bir vicdanım var. ve yargıyada sistemede ihtiyacım yok. madem bizi tanrı yarattı o versın cezamızı. insanların insanları yargılaması için

ilk önce hayatın anlamını çözmeleri bir zorunluluktur. 

 kim? dedı sana hakım olucaksın diye kim? dedı sana savcı olucaksın diye. bunu kim? dedı. kim? icat etti. kim? icat ettıgı çok acık değilmi? beylerr... yine insanlar icat ettı. yine tanrı ortalarda yok. aslada olmuyacak. 

 

 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

deistler sadece tanrıya inanır. dinlere inanmazlar dogal olarakta ruhada inanmazlar. hayatın bir anlamı oldugunada inanmazlar. herşeyi anlamsız bulurlar. çünkü deistler 

 anlamsız bir yaşamı yaşamjayı hakedicek kadar degerlı oldugunu düşünmezler. 

hiç bir mettaaaa hç bir anlam tanrının müdahale etmedıgı gerçegı kadar gerçek  değildir. 

işte bu yuzden bir deistın tanrı  dışında gizli özne olarak agnostık veya ateistte diyebiliriz. tek fark tanrı. ateistler ortak noktamız şu bir tanrıya inanıyoruz ama bir anlam

 etmıyor. ateistlerınde tanrı için bir anlam ifade etmedıgı kesındır. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Levent.ercan@yahoo.com yazdı:

Yav secimlerde hile var mi yok mu sen onu soyle hele...

olmazmı. ispatı bile var. ama sen asıl şunu söyle bana yargıtay kimin? elinde şu an. y.s.k. kimin?  elınde  askeriye kımın? elınde polısıye. medya!  yanı herşey şu an kımın elınde ? 

 

https://www.youtube.com/watch?v=qL52cAA6JNo

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, Levent.ercan@yahoo.com yazdı:

 

E tayyip nasil indirilir muhabbetini geyik olsun diye mi yapiyonuz. Efem 1.turda aksener ciksin , olum 2. Turda ince ucsun. Eynk hdp moynk ihim kem kum komiksiniz vesselam :)

burdakiler geyın muhabbetı  yapmıyor.  aksine  gerçekleri anlatılıyor. ben 50 kusur yaşındayım. darbe zamanında bile insanlar daha onurluydu. hakkını aramak için ölümü göze alıyordu. yenı nesıl 5 para etmez.  ama ben asla bu konuda geyik muhabbeti yapmam. gerçekler neyse onu anlatırım .

bende akpnin kaybedicegını düşünüyorum. hile yapsa bile bu  sefer kaybedicegını düşünüyorum ..bak sana bir şey  anlatıcam ben insan ayırırım ama aklı basında olanalr ve olmuyanlar bunu sakın sağ yada sol olarak düşünme insan gibi insansan sende bende dahil akpye oy vermezsın. bu kadro tamamen değişir. durust namuslu vicdanlı 

 insanlar yönetır akpyi o zaman hep beraber akpye oy veririz. 

adı üstünde adalet ve kalkınma partısı bu çok agır bir kelımedır. eger bu kelımeyı taşıyamıyorsan ya istifa edersın yada yada böyle herşey kötüye gider. en iyi partiler

 bile demırel bile 6 defa geldi 6 defa gi

gitti enkaz bıraktı. ecevite ecevit durust adam . bu yüzden siyasete yakışmıyor. talıhsız bir sekılde darbe dönemıne denk gelmeside en buyuk sanssızlıgı. 

partıler ekonomı kötu oldugunda kaybetmeye mahkumdurlar. 

bu vatana kim? hizmet ediyorsa ben ona oyumu veririm. askerinın namusunu serefını kım? koruyorsa ben ona oyumu verırım. insanca yaşatabilcek 

kararlar alıyorsa ben ona oyumu verırım çünku ben gerçek türkum. ne? oldugu bellı olmuyan vatan hainlerınden değilim.bir turk asla  bu hale düşürmezdı bu ülkeyı

 budan ders almıyorsak ..ders alıcagımız sekılde yaşamaya mahkumuz demektır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 dakika önce, Levent.ercan@yahoo.com yazdı:

pkk diye bir şey yok. pkkyı  güçlu yapan şey derın devlettır. ne? enteresamdır devlet  devlet tabırıde genelde sagcı partılerden çıkmıştır. pkkyı beslıyenlerde bu zıhnıyettır. 

 tırlar dolusu silahları pkkya verende r.t.e.nın domenındekı kadrodur. unuttun   galıba. madme bu kadar hassassın 2004 tekı açılımı neden? yapıyorsun. 

tabıkı oy almak için. bunları sagır sultan duymuştur. 

pkknın tarıhine bakalım neden? çıktıgına bakalımmı? 1970lı yılların sonunda sagcı partılerın ülkeyı ekonomık oplarak batırması sonucunda  isyan bayragı bir kaç unıversıtelı 

 insanın maras adana ve urfada kurdukları bir dernektır. bu dernek zamanla buyudu ve örgut oldu demekkı ekonomı iyi olsaydı. pkk asla varolmuyacaktır. asol suclular. bellı 

 ülkeyı kötü yönetenelr varoldukça her zaman karşı idolojlerde  var olucaktır. 

 ülkede herkes eşit ve adıl bir konuma gelirse derin devlet kalkarsa devletın mafyalarıda yok olursa işte ozaman pkkda kendını imha edicektır. peki? böyle birşey mumkunmu? değil ama en  azından gerçek suçluyu bulduk. 

 demekkı ülkeyi yönetenler ülke için en büyük vatan haini olmuştur. amerikada neden? olmuyor neden? sadece biizde oluyor . 

avrupa ülkeri neden? pkk ile savasmıyor. 35 yıldır pkk ile savasıyoruz ve sehıtler verıyoruz. 

chp solcudur pkkda solcudur. sırf chp solcu diye pkklımı* oluyor aksıne bu savunu sagcıların bir tuzagıdır. bir işede yaramaz. 

 en önemlisi canımız atamız solcudur laiktir. 

sorun sag partilerde sag partıler ülkenın yarısının solcu oldugunu kabul etmedıkçe ekonomı sonsuza dek kötü olucaktır. 

 çünkü bu ülkede hep beraber yaşıyoruz. 

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
36 dakika önce, Levent.ercan@yahoo.com yazdı:

madem sagcısın madem allah yolundasın gerçekten bunu ispatla.. al vericeksen böyle adamlara böyle sagcılara oy verin  vatan hainlerine değil! onurunuzu serefınızı kurtarın. en  azından yasarken bir anlamınız olsun. bu hayatta. 

ben solcuyum ama böyle sagı partiye bile oy verırım. benim için önce vatandır. gerisi ise anladın sen ... görelım 

 

https://www.youtube.com/watch?v=NpoURjjcSfs&t=40s

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=V9L_gd3sjG0

 

bakalım vatan hainimisin? yoksa milletcımı?

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
16 hours ago, Levent.ercan@yahoo.com said:

Yav secimlerde hile var mi yok mu sen onu soyle hele...

 

YSK ve AKP 2014 yerel seçimleri (Ankara, üsküdar vb.) ve sonrasının; kesilen elektirklerin, trafoya giren kedilerin, mühürsüz oyların hesabını verebildi mi?

Hayır. Açık ve net. Tarih orada yazıyor işte.

 

İşte bu durumda hala daha seçimlerde hile var mı diye sorabilmek açık ve seçik bir yüzsüzlüğü icap ettirir.

 

Ha bir de; 7 haziran seçimleri sonrası AKP'nin, HDP'nin de barajı geçmesi ile birlikte meclis çoğunluğunu kaybetmesi sonrası, PKK'nın bir reisten(!) işaret almışçasına aniden gemi azıya alması sonrası ölen onca askerin kanıyla meclis çoğunluğu tekrar alındı mı? PKK akepe'nin değirmenine suyu -tam da ihtiyacı olduğu anda-  güzelce taşıdı mı? Evet. Tarih orada işte.

 

6 hours ago, Levent.ercan@yahoo.com said:

 

Ne tesadüf(!) değil mi, tam da seçimden bir gün önce..:) Eğer gerçekse tabii..

 

16 senede içine bu derece edilmiş bir ekonomi ve neredeyse peşkeş çekilmiş bir ülkeye rağmen akepe bu seçimi alırsa eğer, bu pek tabii hilenin ve koyunlu çomar sürüsünün başarısı olacaktır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Levent.ercan@yahoo.com said:

 

Bakın benim tepemin tasını attırmayın.

Anaya küfür ne oluyor lan yavşaklar.

Ikidir aynı boku yiyorsunuz.

Erkekseniz yüzüme söyleyin lan amcık ağızlı yavşaklar. Aha orada mailim yaziyo ordan randevulaşalım yüzyüze buluşalım erkekseniz yüzüme söyleyin ulan korkaklar. Sanalda kolay tabi küfrü sallamak. Pencereden bağıran mahalle orospuları gibisiniz inin lan aşağı erkekseniz!

 

Yarin akşam mosmor olacak suratlarınızı çok merak ediyorum bu arada. Ulan isabettin yarin akşam 10da gel lan bu portala yavşak erkek orospusu seni...

 

Sen kendi halinde seçimleri tartışan insanlara gelip toptan ateist yumurcaklar diye yavşak yavşak konuştuğun zaman, ananın amı konu edilirse bozulmayacaksın amın oğlu. Yüzyüze görüşme konusuna gelince, ben kimliğimi açığa vurursam, ne bileyim benim hakkımda daha fena altyapı çalışmalarına girmeyeceğini senin? Sonuçta beni mosmor görmek isteyen, derin devletin siktiği bir piçsin sen. Ama sen mosmor olacaksın. Ben yarın akşam mosmor olacaksın demedim ayrıca. Senin ne zaman mosmor olacağına da, ne zaman tanışacağımıza da sen karar veremezsin. Onu ben bilirim. Ananın amından bahsettik diye ahbap olmak istediğimizi nereden çıkardın yüzsüz göt.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 minutes ago, Levent.ercan@yahoo.com said:

 

Ben oy kullanmiyorum. Ama sizler hem hile var deyip hem de tipis tipis gidip oy kullaniyorsunuz. Akilciliktan bilimden mantikdan dem vuran ateistler. Bu yaptiginizin mantikla izah edilecek bir yani var mi aq

 

Mücadeleye devam etmek, hileyi engellemeye çalışmak, her şeye rağmen oy atmayarak aslen AKP'ye oy atmış olmak yerine gidip de yegane hakkınla iradeni sandığa yansıtmak ne zamandan beridir mantıksızlık oldu be aklıevvel!  Böyle bir komedi de görmedim. Gerçek düşünceniz buysa eğer, bunca sene boşa yaşamışsınız haberiniz olsun..

 

Hile vardı evet. Ve bu sefer de kazanacak olurlarsa eğer bu ancak o koyun sürüsü ve engelleyememiş olduğumuz hile sayesinde olacak diyoruz. Şuncacık şeyi algılayamıyor musun?

Velhasılı, asıl senin şu yazdıklarının mantıkla izah edilebilecek bir yanı var mı asıl onu düşünmek lazım. Ha zaten ben kullanmıyorum demişsin bak zihin çapın belli zaten.

 

Hayır, subliminal yöntemle öğrenilmiş çaresizlik falan mı telkin etmeye çalışıyorsun bizlere aklın sıra acaba..?

Ama sökmez merak etme, bu diyarlar sana iki numara bol gelir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 minutes ago, Levent.ercan@yahoo.com said:

 

Lan kimsin sen senin hakkinda altyapi calismasi yapacam korkak göt. Ulan benim adim sanim adresim belli piç olan sensin cunku kimligini acikca soyleyemiyorsun sanal piç. Erkek orospusu erkeksen yuzume soyle lan bu kufurleri. Mantiginizi sikim sizi Turkiye icin tehdit addediyordum kafami sikim aq. Hem korkak hem aptal hem de terbiyesizsiniz... Bu kadar kufurunuze ragmen ananizi konu etmedim. Erkekseniz topunuz gelin lan(anama kufredenler) sahsima istedigin hakareti yap anayi ne katiyon amcik.

 

Oy kullanmıyorsan, sandıktan kimin çıktığının, kimin morardığının umurunda olmaması gerekir. Oysa, sen buradaki herkesten fazla umursar durumdasın. Yani, dürüst değilsin, yalan söylüyorsun ve bu insanların sinirine dokunuyor. Senin laftan anlamaz itin biri olduğun hemen belli oluyor. Çünkü, sen ne bir zalimliğin karşısında -bir seçim vesilesiyle yoğunlaşan- insanlar arasında artan bir yakınlaşmaya, sesini yükseltme arayışına saygılısın, ne de insansın, sen sanal bir pisliksin. Senin bu pislik ve saygısız davranışların için müslümanlığını bile doyurucu açıklama olarak gösteremiyorum. Şu geçilen zor günlerde sen seni nasıl bir sıfatla gördüğümü, senden nasıl tiksindiğimi ananın amı dediğimde anlamadıysan, bir de bu söylenenlerden anlamaya çalış.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, Levent.ercan@yahoo.com said:

Gerci sen muslumanligimin otesinde bir tiksinti icinde oldugunu soyledin

 

Asıl mantık yoksunu sensin. Müslüman değilim, ama müslümanlığın esaslarını insanların belirlediğinin bilincinde olan bir ateist olarak İslam'ı da insanlığın malı olarak görüyorum. O kitabı ben yazdım ulan. Sen benim yazdığım kitaba inanıyorsun. Benim yarattığım Allah'a tapıyorsun, haddini bil it! Müslümanlığı her türlü kötülüğün kaynağı aşağılık bir şey olarak gördüğümü nerenden uydurdun? Onu bir materyalist değil, idealist söyler. Ben sana diyene kadar, hiç bir şeyi tartının ölçüsü yapma, kefede neyin ölçü olacağına karar verme. Hikmetleri sana bildirildikçe öğreneceksin. Ben sana ne verirsem onu yiyeceksin. Önce önündekini bitireceksin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...